gelimer Miałem tę nieprzyjemność jechac kilka razy 04.01.07, 09:55 czeskim pociągiem. Nic dodać nic ująć. Coś na kształt ruskiego emabarga mięsnego. Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: Miałem tę nieprzyjemność jechac kilka razy 04.01.07, 10:01 aż dziw bierze też jechałem i było całkiem przyjemnie w porównaniu z naszymi "pośpiechami" o osobówkach nie wspominając. Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: Miałem tę nieprzyjemność jechac kilka razy 04.01.07, 10:11 Bywają rózne doświadczenie. W Polsce też czasami jeźdxiłem fajnymi pociągami. A postawa większości moich rodaków przypomina gadanie polskich przewodników w Pradze. Jesli coś opowiadają to zawsze w domyśle jest" "Oni są lepsi od nas". Często umyślnie pomijają fakty historyczne, które by tej tezie przeczyły. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok trujesz, po prostu trujesz aby wybielic 04.01.07, 10:43 u nas brak jest czystych, nie zardzewiałych wagonów. A w Czechach są one wszedzie, nawet te stare, ktore sie tam też spotyka na bocznych trasach. Odpowiedz Link Zgłoś
pyzz Czesi nie wpuszczają polskich pociągów 04.01.07, 10:03 "Nasi południowi sąsiedzi zakwestionowali stan techniczny naszych pociągów" Ja też kwestionuję ich stan! Odpowiedz Link Zgłoś
bodozec zli Czesi i wspaniałe polskie pociągi 04.01.07, 10:14 ktokolwiek jechał polskim pociągiem musi być zdziwiony postawą Czechów. Jak mogli tak niedocenić najlepszych pociągów świata, i to katolickich ! ( bo przeciez PKP ma swojego kapelana ) Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: zli Czesi i wspaniałe polskie pociągi 04.01.07, 10:29 widać Czesi mądrzejsi i wiedzą, że to to na wode święconą nie jeździ :) Odpowiedz Link Zgłoś
langston Z kim jeszcze zydorcza usiluje nas sklocic? 04.01.07, 10:28 Zwykly problem techniczny zydorcza probuje podnies do problemu miedzynarodowego. Po co? ...by anatypolska michnikowszczyzna mogla trabic po europie ze wszczie trzeba z ta Polska skonczyc Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: Z kim jeszcze zydorcza usiluje nas sklocic? 04.01.07, 10:31 oczywiście, że jest to zwykły problem techniczny, który poraz kolejny obnaża słabości polskiego kolejnictwa. Z jednej strony chwalimy się tym, że wzrosła liczba pasażerów z drugiej strony inni próbują nam w ten sposób pokazać, że w tych bydlęcych wagonach, którymi wozimy swoich obywateli nie zajedziemy za dalego w UE. Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny Czy Czesi rzadza swoim krajem????????????????????? 04.01.07, 11:21 Jeden z prezydentow Czech powiedzial do "czeszki" M. Albright ze "jest najpiekniejsza kobieta swiata". Ta zadna komplementu "dama" uwierzyla. Od tego czasu Czechy zostaly zalane inwestycjami. Czechy sa rzadzone przez "czechow" ktorzy sa znani z nienawisci do Katolikow Polakow. Jak mozna wiec "uzdrowic" sytuacje z pociagami? Ano tzw. rosyjski sposob zadzialalby natychmiast. Zablokowac Czechom rzeke Odre dla tranzytu ich towarow. Gwarantuje ze w 24 godziny nasze pociagi beda znacznie przewyzszaly czeski standart jakosci. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok wesołek 04.01.07, 11:47 a co Czesi transportują Odrą? I dokąd? Mieszkam nad tą rzeką, jakby co.Basen czeski w Szczecinie jest pusty. A jego role przejął Hamburg (słyszałes cos o Łabie?) I kto to są "czesi"? A o Janie Husie, wojnach Husyckich, polityce katolickiej Austrii wobec Czech słyszałes? Czesi juz od 1430 roku nie mają wiele wspolnego z papistami. Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: wesołek 04.01.07, 14:13 :) wybacz chłopcu gdzieś coś przeczytał nie do końca zrozumiał to i napisał co wiedział ;) taki to nasz naród :D Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok nie, nie, on wie dokloadnie 04.01.07, 14:40 jego specjalnosc to sztukanie Zyda w GW i jego zwalczanie........ Nalezy do specjalistycznego einsatzkommando, wysylanego tu codziennie przez ortodoksyjnych rabinów z mladesz wszechpolonish, takiej syjonistycznej organizacji (tylko cicho - to tajemnica!!). Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: nie, nie, on wie dokloadnie 04.01.07, 14:42 he he :) dobre dobre ;) Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Langston, twoj sposob myslenia i twoj wyszukany 04.01.07, 11:01 jezyk i styl sklaniaja mnie do przypuszczen, ze albo nalezysz do grona wszechpolakow albo wszchdziadow - w zaleznosci od twojego wieku. A z takimi szkoda podejmowac dyskusji... Odpowiedz Link Zgłoś
langston ...po prostu nie dotknela mnie "michnikowszczycna" 04.01.07, 11:18 "Michnikowszczyzna -zapis choroby" R. Ziemkiewicz www.merlin.com.pl/frontend/towar/490725;jsessionid=C7B9ACA7FC6E96908E839D48CBB9858F Odpowiedz Link Zgłoś
puch4cz Jak zapodajesz linkami, to tutaj cos dla Ciebie- 05.01.07, 07:28 www.lemonparty.org Odpowiedz Link Zgłoś
puch4cz Re: Z kim jeszcze zydorcza usiluje nas sklocic? 05.01.07, 07:27 Gdzie kto z kim i kiedy probuje cos podniesc? Czy Ty potrafisz rozsadnie myslec a nie tylko pluc na antypolska gazete? Odpowiedz Link Zgłoś
sztuk6mistrz Czesi nie wpuszczają polskich pociągów 04.01.07, 11:04 Kiedyś jeździł na trasie Szczecin - Praga mieszany polsko-czeski skład. Zarzyło się mi przejechać parę razy takim czeskim "luksusem" - twarde kanapy na poziomie dziecka z trzeciej klasy, siedziałem pięć godzin z podkurczonymi nogami przy nieotwierającym się oknie - szlag mnie trafiał, że nie ma miejsca w polskim wagonie. Odpowiedz Link Zgłoś
arnojens Re: Czesi nie wpuszczają polskich pociągów 04.01.07, 11:11 Zgadzam sie z ta opinia. Przecietny Polak nie dba o higiene, o czystosc, o stan techniczny wszelakich urzadzen i pojazdow. Ostatnio bylem u dwoch znajomych. U kazdego z nich byl balagan, bylo pelno kurzu, a w lazienkach lepiej, zebym nie opisal stanu muszli klozetowej. A oni przeciez wiedzieli, ze ja wpadne do nich... W Nowy Rok wrocilem z Krakowa do Sieradza (woj. Lodzkie) pociagiem, przepraszam - pociagami... PKP polikwidowalo tak mnostwo pociagow, ze podroz trwala 14 (slownie: czternascie) godzin!!! Przesiadki w Warszawie, Kutnie i Lodzi Kaliskiej... Czy ja musze opisac stan tych pociagow i dworcow?! Ostatnio przeczytalem, ze spolka PKP przestala byc deficytowa. No nic dziwnego jak likwiduje sie pociagi i polaczenia, jak pociagi i dworcy dawno nie widzialy odkurzaczy i srodkow czystosci i dezynfekujacych, to wtedy kupa forsy zostaje w kasie. Polska moze nie Etiopia, ale jedno jest pewne: Polska musi brac przyklad z takich krajow jak Estonia, Lotwa, Republika Czeska i Slowacja. Polacy obudzcie sie! Polacy wodka to nie wszystko! Polki kreacja na Sylwestra to nie wszystko! Uzywajcie odkurzaczy, wiader z woda, srodkow czystosci i dezynfekujacych czy to w miejscach publicznych czy to w swoich domach! Bo WSTYD, naprawde WSTYD! Odpowiedz Link Zgłoś
puch4cz Re: Nasr.. na Knedliczki i osikać ciepłym moc 05.01.07, 07:29 A kiedy odejdziesz sprzed komputera? Odpowiedz Link Zgłoś
rosolina Czesi nie wpuszczają polskich pociągów 04.01.07, 11:25 Czesi nam tego nie muszą mówić, my dobrze wiemy, jakim złomem się u nas jeździ. Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa A Polacy nie wpuszczają czeskich motoriczek. 04.01.07, 11:30 Najlepiej byłoby w ogóle oddać Czechom całe polskie koleje za darmo. Wtedy ta instytucja wreszcie działałaby dla dobra klientów - podróżnych, a nie jak teraz, kiedy głównym sensem istnienia PKP jest utrzymywanie lukratywnych stanowisk urzędniczych do partyjnego podziału. Odpowiedz Link Zgłoś
yxcv Czesi nie wpuszczają polskich pociągów 04.01.07, 11:38 TO ZAWSZE BYL FALSZYWY NAROD: Odpowiedz Link Zgłoś
ktekieli Re: Czesi nie wpuszczają polskich pociągów 04.01.07, 12:19 głupiś, synku! Odpowiedz Link Zgłoś
bogdanh Czesi nie wpuszczają polskich pociągów 04.01.07, 11:47 To wspaniała wiadomość. Brawo Czesi. Trzeba uczyć tę cuchnącą komunizmem PKP czym sie wjeżdża do Europy. BRAWO !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marccos Re: Czesi nie wpuszczają polskich pociągów 04.01.07, 12:01 Przecież to są Czesi - PKP nie wiedziały o tym? Takich mamy sąsiadów - ale nawet Kargule są swojscy. Trzeba z nimi umiejętnie postępować, bo oni tylko twardo dbają o swoje interesy. I Niemiaszków po wojnie załatwili lepiej od nas, nie załamują rąk nad tym, że tamci chcą wracać na tereny Sudeckie... Ten naród przez wieki zalewu germaństwa zachował i kulturę, i język. Uczmy się od nich!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_rudolf Polska gorsza od Czech 04.01.07, 12:14 nie rzoumiem tego, Czechy tez nalezaly do bloku wschodniego,ale potrafily po upadku socjalizmu szybciej sie podniesc i zadbac rowniez o stan swoich kolei.Teraz oni nam beda dyktowac warunki i nie beda wpuszczac tych cudakow,ktore my nazywamy pociagami popieram www.asiaq.pl Odpowiedz Link Zgłoś
pan_glosny Dziwne to jest to, że się zgodzili na początku. 04.01.07, 12:37 Dziwne to jest to, że się zgodzili na początku. Nasz tabor jest w fatalnym stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
narod.ovviec Czesi nie wpuszczają polskich pociągów 04.01.07, 12:42 zastraszający nalot na pragę naszymi f16 powinien dać im wiele do zrozumienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
tenare Czesi mogą mieć rację. 04.01.07, 12:54 Jechałem polskim ekspresem jakieś 3 m-ce temi i mam wrażenie totalnego syfu. 1 klasa za kupę kasy - brak prądu (nie miałem gdzie podłączyć laptopa, a o internecie zapomnij), w kiblu taki syf, że seksu z żoną tam uprawiać się nie da. W "kantynie" (warsie czy jak to nazywają) "buła z psem mielonym razem z budą" za ciężką kasę i niejadalna. Czy czasem Czesi nie mają racji? Odpowiedz Link Zgłoś
jackie71 Wcale sie Czechom nie dziwię! Polskie pociągi to 04.01.07, 13:11 masakra. Skrzypiace, trzeszczące, zasyfione stare graty. Expres relacji Wrocław- Gdańsk jedzie prawie 8 godzin:-)))))), samochodem tę trasę pokonuje się w 6-7. W pociągu brud, smród. KATASTROFA! Dla PKP nie ma chyba ratunku, zarzadzaja nia ludzie o mentalności PRL-owskiej, dla których brud to standard, śmeirdzący kibel bez wody to normalka. Jedyne zmiany, jakie zaobserwowałam, to fakt wydłuzenia czasu jazdy pociagami relacji Gdynia- Warszawa o 20 procent w stosunku do tego, co było pare lat temu;-). Życzę PKP, aby padło, bo to przeżeracz naszych podatków, który kompromituje Polskę i utrwala w klientach brak wrazliwosci na higienę, estetyke,punktualnośc, solidność, a w żaden sposób nie przyczynia sie do poprawy ich życia. PKP to DNO! Odpowiedz Link Zgłoś
atena48 Re: nawiasem mówiąc stan naszych pociągów 04.01.07, 13:14 wiele pozostawia do życzenia. Przeszło 20 lat temu podróżowałam koleją po Niemczech zachodnich (jeszcze wtedy) i pociagi niestety były o niebo lepisj wyposażone, a przede wszystkim bardziej czyste. Toalety w naszych pociągach to niestety trzeci świat. Odpowiedz Link Zgłoś
pawman Re: Czesi nie wpuszczają polskich pociągów 04.01.07, 13:16 hehehe, a czy PKP pozwala na kursowanie np. pociagow DB na terenie kraju? bo cos mi sie wydaje, ze nie. Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy No i w czym problem? 04.01.07, 13:34 Wysyłamy im pismo (po polsku), że od dziś stosujemy zasadę 120% wzajemności i jesli trzeba, to zamkniemy granicę albo odbijemy Zaolzie. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_kanclerz_kaczorum Re: Czesi nie wpuszczają polskich pociągów 04.01.07, 13:43 Ale za to mamy Kochaną Amerykę i Wielkiego Przyjaciela Wujka Busha, od którego mamy łaskawe zezwolenie, że Polska może robić lachę USA i jeszcze mówić, jaka to dobra kiełbasa, i w ogóle... Odpowiedz Link Zgłoś
witold-godalewski Gej-expresy_z_B_e_r_l_i_na _mają_pierwszeństwo_?:) 04.01.07, 14:24 Pepiki stawiają na braterską parado-wolnościową turystykę z Gejrlina ?:) ps może by tak ograniczyć produkowanie sie Pepiczek przy boku polskich artystów - patrz kabaret Drozdy czy koncerty Maruchy Porodowicz ;) Przyblokowanie Odry dla germanofilskich, strachliwych Pepików też może na nich wpłynąć otrzeźwiająco :) Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: Gej-expresy_z_B_e_r_l_i_na _mają_pierwszeństw 04.01.07, 14:43 Pijesz nie pij nie piłeś zacznij :) bo piszesz rzeczy takie, że wstyd czytać Odpowiedz Link Zgłoś
puch4cz Re: Gej-expresy_z_B_e_r_l_i_na _mają_pierwszeństw 05.01.07, 07:29 ps. Zamilcz bocie. Odpowiedz Link Zgłoś
ves3 śmieszny kraik i śmieszni ludzie - pepiczki ! 04.01.07, 14:53 dupolizy germanów! Odpowiedz Link Zgłoś
pelastrina2005 Ostře sledované vlaky 04.01.07, 15:39 wy nieuki nie wiecie o co chodzi -- Palestrina2005 czolowy mąciciel EU Odpowiedz Link Zgłoś
urviss Re: Ostře sledované vlaky 04.01.07, 16:59 1.pewnie ze pociagi sa pod nieustanna/(obostrzona?) kontrola i tak powinno byc! 2. tez bym konkurecji przywalil jakby mi pozwolila - i w dodatku na tym zarobic! 3. pociagi pkp to rzeczywiscie syf, czesi o tym wiedzieli i kaza zaplacic za podstawianie swoich skladow 4. czesi nie lubia polakow i przywala im kiedy moga 5. czesto sie z polakow nasmiewaja ( ich kawal ze stanu wojennego: ilu polakow zmiesci sie w maluchu? - wrzuc plasterek szynki do srodka a sie przekonasz...) wiec z zawalenia hali itp. wydarzen w polsce tez sie smieja 6. niestety czasami polacy daja uzasadnione powody do zartow 7. niektorzy czesi sa ok Odpowiedz Link Zgłoś
tenare Niech kapelan PKP odprawi egzorcyzmy 04.01.07, 17:00 żeby czeskich urzędników szlag trafił. Odpowiedz Link Zgłoś