Dodaj do ulubionych

Czesi nie wpuszczają polskich pociągów

• gelimer Miałem tę nieprzyjemność jechac kilka razy 04.01.07, 09:55
      czeskim pociągiem. Nic dodać nic ująć. Coś na kształt ruskiego emabarga
      mięsnego.
      • lambert77 Re: Miałem tę nieprzyjemność jechac kilka razy 04.01.07, 10:01
        aż dziw bierze też jechałem i było całkiem przyjemnie w porównaniu z
        naszymi "pośpiechami" o osobówkach nie wspominając.
        • gelimer Re: Miałem tę nieprzyjemność jechac kilka razy 04.01.07, 10:11
          Bywają rózne doświadczenie. W Polsce też czasami jeźdxiłem fajnymi pociągami. A
          postawa większości moich rodaków przypomina gadanie polskich przewodników w
          Pradze. Jesli coś opowiadają to zawsze w domyśle jest" "Oni są lepsi od nas".
          Często umyślnie pomijają fakty historyczne, które by tej tezie przeczyły.
          • 1410_tenrok trujesz, po prostu trujesz aby wybielic 04.01.07, 10:43
            u nas brak jest czystych, nie zardzewiałych wagonów. A w Czechach są one
            wszedzie, nawet te stare, ktore sie tam też spotyka na bocznych trasach.
    • pyzz Czesi nie wpuszczają polskich pociągów 04.01.07, 10:03
      "Nasi południowi sąsiedzi zakwestionowali stan techniczny naszych pociągów"

Ja też kwestionuję ich stan!
    • bodozec zli Czesi i wspaniałe polskie pociągi 04.01.07, 10:14
      ktokolwiek jechał polskim pociągiem musi być zdziwiony postawą Czechów. Jak
      mogli tak niedocenić najlepszych pociągów świata, i to katolickich ! ( bo
      przeciez PKP ma swojego kapelana )
      • lambert77 Re: zli Czesi i wspaniałe polskie pociągi 04.01.07, 10:29
        widać Czesi mądrzejsi i wiedzą, że to to na wode święconą nie jeździ :)
    • langston Z kim jeszcze zydorcza usiluje nas sklocic? 04.01.07, 10:28
      Zwykly problem techniczny zydorcza probuje podnies do problemu miedzynarodowego.
      Po co?
      ...by anatypolska michnikowszczyzna mogla trabic po europie ze wszczie trzeba z
      ta Polska skonczyc
      • lambert77 Re: Z kim jeszcze zydorcza usiluje nas sklocic? 04.01.07, 10:31
        oczywiście, że jest to zwykły problem techniczny, który poraz kolejny obnaża
        słabości polskiego kolejnictwa. Z jednej strony chwalimy się tym, że wzrosła
        liczba pasażerów z drugiej strony inni próbują nam w ten sposób pokazać, że w
        tych bydlęcych wagonach, którymi wozimy swoich obywateli nie zajedziemy za
        dalego w UE.
        • ekumeniczny Czy Czesi rzadza swoim krajem????????????????????? 04.01.07, 11:21
          Jeden z prezydentow Czech powiedzial do "czeszki" M. Albright ze "jest
          najpiekniejsza kobieta swiata". Ta zadna komplementu "dama" uwierzyla. Od
          tego czasu Czechy zostaly zalane inwestycjami.

Czechy sa rzadzone przez "czechow" ktorzy sa znani z nienawisci do Katolikow
          Polakow. Jak mozna wiec "uzdrowic" sytuacje z pociagami? Ano tzw. rosyjski
          sposob zadzialalby natychmiast. Zablokowac Czechom rzeke Odre dla tranzytu ich
          towarow. Gwarantuje ze w 24 godziny nasze pociagi beda znacznie przewyzszaly
          czeski standart jakosci.
          • 1410_tenrok wesołek 04.01.07, 11:47
            a co Czesi transportują Odrą? I dokąd? Mieszkam nad tą rzeką, jakby co.Basen
            czeski w Szczecinie jest pusty. A jego role przejął Hamburg (słyszałes cos o
            Łabie?)
            I kto to są "czesi"?
            A o Janie Husie, wojnach Husyckich, polityce katolickiej Austrii wobec Czech
            słyszałes? Czesi juz od 1430 roku nie mają wiele wspolnego z papistami.
            • lambert77 Re: wesołek 04.01.07, 14:13
              :) wybacz chłopcu gdzieś coś przeczytał nie do końca zrozumiał to i napisał co
              wiedział ;) taki to nasz naród :D
              • 1410_tenrok nie, nie, on wie dokloadnie 04.01.07, 14:40
                jego specjalnosc to sztukanie Zyda w GW i jego zwalczanie........
                Nalezy do specjalistycznego einsatzkommando, wysylanego tu codziennie przez
                ortodoksyjnych rabinów z mladesz wszechpolonish, takiej syjonistycznej
                organizacji (tylko cicho - to tajemnica!!).
                • lambert77 Re: nie, nie, on wie dokloadnie 04.01.07, 14:42
                  he he :) dobre dobre ;)
      • 1zorro Langston, twoj sposob myslenia i twoj wyszukany 04.01.07, 11:01
        jezyk i styl sklaniaja mnie do przypuszczen, ze albo nalezysz do grona
        wszechpolakow albo wszchdziadow - w zaleznosci od twojego wieku. A z takimi
        szkoda podejmowac dyskusji...
        • langston ...po prostu nie dotknela mnie "michnikowszczycna" 04.01.07, 11:18
          "Michnikowszczyzna -zapis choroby" R. Ziemkiewicz
          www.merlin.com.pl/frontend/towar/490725;jsessionid=C7B9ACA7FC6E96908E839D48CBB9858F
          • soulworm ale ignorancja - na pewno. 04.01.07, 14:03

• puch4cz Jak zapodajesz linkami, to tutaj cos dla Ciebie- 05.01.07, 07:28
            www.lemonparty.org
      • puch4cz Re: Z kim jeszcze zydorcza usiluje nas sklocic? 05.01.07, 07:27
        Gdzie kto z kim i kiedy probuje cos podniesc? Czy Ty potrafisz rozsadnie myslec
        a nie tylko pluc na antypolska gazete?
    • sztuk6mistrz Czesi nie wpuszczają polskich pociągów 04.01.07, 11:04
      Kiedyś jeździł na trasie Szczecin - Praga mieszany polsko-czeski skład. Zarzyło
      się mi przejechać parę razy takim czeskim "luksusem" - twarde kanapy na poziomie
      dziecka z trzeciej klasy, siedziałem pięć godzin z podkurczonymi nogami przy
      nieotwierającym się oknie - szlag mnie trafiał, że nie ma miejsca w polskim wagonie.
    • arnojens Re: Czesi nie wpuszczają polskich pociągów 04.01.07, 11:11
      Zgadzam sie z ta opinia. Przecietny Polak nie dba o higiene, o czystosc, o stan
      techniczny wszelakich urzadzen i pojazdow. Ostatnio bylem u dwoch znajomych. U
      kazdego z nich byl balagan, bylo pelno kurzu, a w lazienkach lepiej, zebym nie
      opisal stanu muszli klozetowej. A oni przeciez wiedzieli, ze ja wpadne do
      nich... W Nowy Rok wrocilem z Krakowa do Sieradza (woj. Lodzkie) pociagiem,
      przepraszam - pociagami... PKP polikwidowalo tak mnostwo pociagow, ze podroz
      trwala 14 (slownie: czternascie) godzin!!! Przesiadki w Warszawie, Kutnie i
      Lodzi Kaliskiej... Czy ja musze opisac stan tych pociagow i dworcow?! Ostatnio
      przeczytalem, ze spolka PKP przestala byc deficytowa. No nic dziwnego jak
      likwiduje sie pociagi i polaczenia, jak pociagi i dworcy dawno nie widzialy
      odkurzaczy i srodkow czystosci i dezynfekujacych, to wtedy kupa forsy zostaje w
      kasie. Polska moze nie Etiopia, ale jedno jest pewne: Polska musi brac przyklad
      z takich krajow jak Estonia, Lotwa, Republika Czeska i Slowacja. Polacy
      obudzcie sie! Polacy wodka to nie wszystko! Polki kreacja na Sylwestra to nie
      wszystko! Uzywajcie odkurzaczy,
      wiader z woda, srodkow czystosci i dezynfekujacych czy to w miejscach
      publicznych czy to w swoich domach! Bo WSTYD, naprawde WSTYD!
    • brynk Nasr.. na Knedliczki i osikać ciepłym moczem 04.01.07, 11:12
      • soulworm na jezuska sobie nasraj, bucu 04.01.07, 18:44

• puch4cz Re: Nasr.. na Knedliczki i osikać ciepłym moc 05.01.07, 07:29
        A kiedy odejdziesz sprzed komputera?
    • rosolina Czesi nie wpuszczają polskich pociągów 04.01.07, 11:25
      Czesi nam tego nie muszą mówić, my dobrze wiemy, jakim złomem się u nas jeździ.
    • travel_wawa A Polacy nie wpuszczają czeskich motoriczek. 04.01.07, 11:30
      Najlepiej byłoby w ogóle oddać Czechom całe polskie koleje za darmo.
      Wtedy ta instytucja wreszcie działałaby dla dobra klientów - podróżnych, a nie
      jak teraz, kiedy głównym sensem istnienia PKP jest utrzymywanie lukratywnych
      stanowisk urzędniczych do partyjnego podziału.
    • yxcv Czesi nie wpuszczają polskich pociągów 04.01.07, 11:38
      TO ZAWSZE BYL FALSZYWY NAROD:
      • ktekieli Re: Czesi nie wpuszczają polskich pociągów 04.01.07, 12:19
        głupiś, synku!
    • bogdanh Czesi nie wpuszczają polskich pociągów 04.01.07, 11:47
      To wspaniała wiadomość. Brawo Czesi. Trzeba uczyć tę cuchnącą komunizmem PKP
      czym sie wjeżdża do Europy. BRAWO !!!!
    • marccos Re: Czesi nie wpuszczają polskich pociągów 04.01.07, 12:01
      Przecież to są Czesi - PKP nie wiedziały o tym? Takich mamy sąsiadów - ale
      nawet Kargule są swojscy. Trzeba z nimi umiejętnie postępować, bo oni tylko
      twardo dbają o swoje interesy. I Niemiaszków po wojnie załatwili lepiej od nas,
      nie załamują rąk nad tym, że tamci chcą wracać na tereny Sudeckie... Ten naród
      przez wieki zalewu germaństwa zachował i kulturę, i język. Uczmy się od nich!!!
    • rudy_rudolf Polska gorsza od Czech 04.01.07, 12:14
      nie rzoumiem tego, Czechy tez nalezaly do bloku wschodniego,ale potrafily po
      upadku socjalizmu szybciej sie podniesc i zadbac rowniez o stan swoich
      kolei.Teraz oni nam beda dyktowac warunki i nie beda wpuszczac tych
      cudakow,ktore my nazywamy pociagami

popieram www.asiaq.pl
    • pan_glosny Dziwne to jest to, że się zgodzili na początku. 04.01.07, 12:37

Dziwne to jest to, że się zgodzili na początku.
      Nasz tabor jest w fatalnym stanie.
    • narod.ovviec Czesi nie wpuszczają polskich pociągów 04.01.07, 12:42
      zastraszający nalot na pragę naszymi f16 powinien dać im wiele do zrozumienia :)
    • tenare Czesi mogą mieć rację. 04.01.07, 12:54
      Jechałem polskim ekspresem jakieś 3 m-ce temi i mam wrażenie totalnego syfu.
      1 klasa za kupę kasy - brak prądu (nie miałem gdzie podłączyć laptopa, a o
      internecie zapomnij), w kiblu taki syf, że seksu z żoną tam uprawiać się nie da.
      W "kantynie" (warsie czy jak to nazywają) "buła z psem mielonym razem z budą" za
      ciężką kasę i niejadalna. Czy czasem Czesi nie mają racji?
    • jackie71 Wcale sie Czechom nie dziwię! Polskie pociągi to 04.01.07, 13:11
      masakra. Skrzypiace, trzeszczące, zasyfione stare graty. Expres relacji
      Wrocław- Gdańsk jedzie prawie 8 godzin:-)))))), samochodem tę trasę pokonuje
      się w 6-7. W pociągu brud, smród. KATASTROFA! Dla PKP nie ma chyba ratunku,
      zarzadzaja nia ludzie o mentalności PRL-owskiej, dla których brud to standard,
      śmeirdzący kibel bez wody to normalka. Jedyne zmiany, jakie zaobserwowałam, to
      fakt wydłuzenia czasu jazdy pociagami relacji Gdynia- Warszawa o 20 procent w
      stosunku do tego, co było pare lat temu;-). Życzę PKP, aby padło, bo to
      przeżeracz naszych podatków, który kompromituje Polskę i utrwala w klientach
      brak wrazliwosci na higienę, estetyke,punktualnośc, solidność, a w żaden sposób
      nie przyczynia sie do poprawy ich życia. PKP to DNO!
    • atena48 Re: nawiasem mówiąc stan naszych pociągów 04.01.07, 13:14
      wiele pozostawia do życzenia. Przeszło 20 lat temu podróżowałam koleją po
      Niemczech zachodnich (jeszcze wtedy) i pociagi niestety były o niebo lepisj
      wyposażone, a przede wszystkim bardziej czyste. Toalety w naszych pociągach to
      niestety trzeci świat.
    • pawman Re: Czesi nie wpuszczają polskich pociągów 04.01.07, 13:16
      hehehe, a czy PKP pozwala na kursowanie np. pociagow DB na terenie kraju? bo
      cos mi sie wydaje, ze nie.
    • naprawdetrzezwy No i w czym problem? 04.01.07, 13:34
      Wysyłamy im pismo (po polsku), że od dziś stosujemy zasadę 120% wzajemności i jesli trzeba, to zamkniemy granicę albo odbijemy Zaolzie.
      ;-)
    • wielki_kanclerz_kaczorum Re: Czesi nie wpuszczają polskich pociągów 04.01.07, 13:43
      Ale za to mamy Kochaną Amerykę i Wielkiego Przyjaciela Wujka Busha, od którego
      mamy łaskawe zezwolenie, że Polska może robić lachę USA i jeszcze mówić, jaka
      to dobra kiełbasa, i w ogóle...
    • pelastrina2005 Zazdroszcza nam wspanialych pociagow 04.01.07, 14:01
      • soulworm niech polski burdel nie wylewa sie szerzej :) 04.01.07, 14:04

• witold-godalewski Gej-expresy_z_B_e_r_l_i_na _mają_pierwszeństwo_?:) 04.01.07, 14:24
          Pepiki stawiają na braterską
          parado-wolnościową turystykę
          z Gejrlina ?:)

ps
          może by tak ograniczyć
          produkowanie sie Pepiczek
          przy boku polskich artystów
          - patrz kabaret Drozdy czy
          koncerty Maruchy Porodowicz ;)

Przyblokowanie Odry dla
          germanofilskich, strachliwych Pepików
          też może na nich wpłynąć
          otrzeźwiająco :)
          • lambert77 Re: Gej-expresy_z_B_e_r_l_i_na _mają_pierwszeństw 04.01.07, 14:43
            Pijesz nie pij nie piłeś zacznij :) bo piszesz rzeczy takie, że wstyd czytać
          • puch4cz Re: Gej-expresy_z_B_e_r_l_i_na _mają_pierwszeństw 05.01.07, 07:29
            ps. Zamilcz bocie.
    • ves3 śmieszny kraik i śmieszni ludzie - pepiczki ! 04.01.07, 14:53
      dupolizy germanów!
    • pelastrina2005 Ostře sledované vlaky 04.01.07, 15:39
      wy nieuki nie wiecie o co chodzi

--
      Palestrina2005 czolowy mąciciel EU
      • urviss Re: Ostře sledované vlaky 04.01.07, 16:59
        1.pewnie ze pociagi sa pod nieustanna/(obostrzona?) kontrola
        i tak powinno byc!
        2. tez bym konkurecji przywalil jakby mi pozwolila - i w dodatku na tym zarobic!
        3. pociagi pkp to rzeczywiscie syf, czesi o tym wiedzieli i kaza zaplacic za
        podstawianie swoich skladow
        4. czesi nie lubia polakow i przywala im kiedy moga
        5. czesto sie z polakow nasmiewaja
        ( ich kawal ze stanu wojennego:
        ilu polakow zmiesci sie w maluchu?
        - wrzuc plasterek szynki do srodka a sie przekonasz...)
        wiec z zawalenia hali itp. wydarzen w polsce tez sie smieja
        6. niestety czasami polacy daja uzasadnione powody do zartow
        7. niektorzy czesi sa ok
    • tenare Niech kapelan PKP odprawi egzorcyzmy 04.01.07, 17:00
      żeby czeskich urzędników szlag trafił.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka