Dodaj do ulubionych

Fala emigracji z Polski do Irlandii wcale nie m...

04.01.07, 07:05
wyjeżdżają i będą nadal wyjeżdżać. W tym kaczym grajdole robi sie po prostu
nie do zniesienia. Cofamy się w rozwoju z prędkością swiatła. Mało kto z tym
wytrzymuje.
Obserwuj wątek
    • jurwal Fala emigracji z Polski do Irlandii wcale nie m.. 04.01.07, 08:52
      Wyjazd za lepszym chlebem? Nie! To ucieczka od naszych polityków.
      Czy kiedyś odpowiedzą za to ? Oczywiście, że nie.
      Lepper, Giertych , Kaczyńscy i wszyscy ich ludzie panoszący się w każdych
      władzach. Upolitycznianie wszystkiego co tylko da się upolitycznić. Obiecanki o
      uczciwości władzy, która kłamie i popiera najgorsze menty żeby tylko utrzymać
      się przy władzy. To jest główna przyczyna emigracji nie tylko do Irlandii.
      • nabram Re: Fala emigracji z Polski do Irlandii wcale nie 04.01.07, 11:39
        Paranoja w Kaczystanie sięga kosmosu, a do tego te wszystkie monstrualne mordy
        jak z upiornego banku nasienia. Czy wszyscy ludzie z normalną fizis już
        wyjechali???????
        • halev Re: Fala emigracji z Polski do Irlandii wcale nie 04.01.07, 12:37
          Jaka emigracja? To powolna polonizacja ziemi ;-)
          • 1rape1 Poland BattleEarth Starship RP 04.01.07, 16:58
            halev napisał:

> Jaka emigracja? To powolna polonizacja ziemi ;-)
            >
        • kemer2 Re: Fala emigracji z Polski do Irlandii wcale nie 04.01.07, 16:37
          To nie Kaczystan, lecz 17 lat budowania PRL-u bis. Urzędy podatkowe rwać będą
          włosy z głowy, gdy już wyjadą wszyscy młodzi. W tym przeklętym kraju pozostaną
          tylko ci, którzy się obłowili i ubezwłasnowolnieni emeryci.
          • scibor3 Re: Fala emigracji z Polski do Irlandii wcale nie 04.01.07, 19:11
            To nie 17-naście lat budowania PRL-bis tylko 17 lat budowania XIX w. kapitalizmu
            bis w którym pracownik jest przedmiotem a nie podmiotem i któremu płaci się
            tylko tyle aby z głodu nie zdechł.
            • maruda.r Re: Fala emigracji z Polski do Irlandii wcale nie 05.01.07, 04:55
              scibor3 napisał:

> To nie 17-naście lat budowania PRL-bis tylko 17 lat budowania XIX w. kapitalizm
              > u
              > bis w którym pracownik jest przedmiotem a nie podmiotem i któremu płaci się
              > tylko tyle aby z głodu nie zdechł.

Załóż firmę i spróbuj płacić godziwie.

• pawel_de Re: Fala emigracji z Polski do Irlandii wcale nie 06.01.07, 22:51
                prosze zmien juz plyte. Nie powtarzaj tych wytartych sloganow typu : "Sam zaloz
                firme i plac godziwie".
      • adamantos Re: Fala emigracji z Polski do Irlandii wcale nie 04.01.07, 14:47
        Wlasnie ze za chlebem kolego. Mam kilku znajomych w Anglii. I zapewniam Cie, ze
        nie uciekli od politykow tylko od lat harowania za 800 zl. Ja tez niedlugo
        wyjezdzam z tego powodu.
        • 1rape1 Re: Fala emigracji z Polski do Irlandii wcale nie 04.01.07, 17:03
          adamantos napisał:

> Wlasnie ze za chlebem kolego. Mam kilku znajomych w Anglii. I zapewniam Cie, ze
          >
          > nie uciekli od politykow tylko od lat harowania za 800 zl. Ja tez niedlugo
          > wyjezdzam z tego powodu.

Zamiast lać w mordę polskiego cwaniaka to uciekacie !
          • maruda.r Re: Fala emigracji z Polski do Irlandii wcale nie 05.01.07, 04:58
            1rape1 napisał:

> Zamiast lać w mordę polskiego cwaniaka to uciekacie !

Sądzisz, że obite mordy Kaczyńskich, Giertych i Leppera nagle zmądrzeją?

• magde2 Re: Fala emigracji z Polski do Irlandii wcale nie 05.01.07, 13:11
        a pan prezydent powiedzial,ze na emigracje udaja sie tylko nieudacznicy...skad
        ich tylu w naszym pieknym Kaczystanie?
        • s-k-i-n Re: Fala emigracji z Polski do Irlandii wcale nie 05.01.07, 22:14
          on tak nie powiedzial to byl bląd tlumacza..zapewnie zamierzony
    • eryk81 Ja też wyjechałem! 04.01.07, 09:57
      Wyjechałem, ale to nie jest wina Kaczyńskich, lecz 15 lat nieudolnych rządów
      polityków, szczególnie tych związanych z Unią Wolności i co tu kryć dopóki
      "czerwona pajęczyna "nie zostanie rozbita nic się nie zmieni.

blogpolityczny-hrabia-eryk.blog.onet.pl/
    • chirlider 1200 PLN a 1200 EUR. 04.01.07, 11:56
      powodem wyjazdów jest różnica w sile nabywczej pomiędzy:
      1200 PLN a 1200 EUR.

pitolenie o powodach politycznych, postkomunie, kaczorach itp bzdetach to
      skrajny idiotyzm.
    • narod.ovviec Fala emigracji z Polski do Irlandii wcale nie m.. 04.01.07, 12:02
      Dlatego trzeba jak najszybciej zamknąć granice dla osób, które mają
      wykszktałcenie wyższe lub mają wysokie kwalifikacje. Np. jeśli ktoś ma
      uprawnienia murarskie i doświadecznie zawodowe, lub ma uprawnienia elektryczne
      to musi zostać w kraju!
      Polska nie powinna pozwalać, aby ci ludzie wyjeżdżali.
      • kemer2 Re: Fala emigracji z Polski do Irlandii wcale nie 04.01.07, 12:34
        Wypuszczać tylko tych, którzy pójdą na współpracę z organami - jak za komuny.
    • primordial Re: Fala emigracji z Polski do Irlandii wcale nie 04.01.07, 12:03
      "Wyjazd za lepszym chlebem? Nie! To ucieczka od naszych polityków."

Glupoty piszesz. Gdyby ludzie uciekali tak od politykow, to w coagu ostatnich lat Polska opustoszalaby. Mnie wali, kto rzadzi, byleby obywatelom bylo dobrze. Gdyby byla praca, to by zostali. Nie ma pracy-jada na Zachod. Proste.
      • kemer2 Re: Fala emigracji z Polski do Irlandii wcale nie 04.01.07, 12:36
        Też tak uważam.
        • naturelovers Re: Fala emigracji z Polski do Irlandii wcale nie 04.01.07, 13:32
          A kto tworzy bezrobocie, jesli nie politycy? Oni tez maja narzedzia, zeby
          bezrobocie zlikwodowac dokladnie w ten sam sposob, jak zrobili to politycy
          irlandzcy. Siedze w Irlandii z przyczyn finansowych, ale za to, ze w Polsce nie
          da sie zyc i zarabiac jak czlowiek winie wlasnie politykow. Odwolujac sie do
          jednego z postow wyzej - idiota musi byc ten, ktory nie dostrzega zwiazku
          miedzy stanem naszej gospodarki (a przez to satnem zarobkow obywateli) a
          decyzjami politykow.
          • sol-talullah Re: Fala emigracji z Polski do Irlandii wcale nie 04.01.07, 15:13
            Tutaj nie chodzi jedynie o prace, ktora jest za granica. Nasz drogi rzad poki
            co nie ma wiele do zaoferowania jesli chodzi o pomoc spoleczna z prawdziwego
            zdarzenia /czytaj taka, jaka wystarczy na NORMALNA egzystencje/ oraz o pomoc w
            szczegolnie trudnych przypadkach. Fundusz alimentacyjny zlikwidowano, nie
            powolujac w zamian innej konkretnej organizacji, zasilek rodzinny wynosi 40 /!/
            zlotych, co jest po prostu kpina. Pomoc Panstwa nie dziala tak, jak powinna.
            Opieka socjalna w naszym kraju praktycznie nie funkcjonuje, ludzie sa
            zostawieni sami sobie, to po prostu karygodne!!! Czym zajmuja sie politycy?
            Polowaniem na przeszlosc, wylapywaniem agentow, zmianami w konstytucji!!
            RATUNKU!
            Trzy lata temu wyjechalam do Belgii, po roku pracy przyslugiwal mi zasilek dla
            bezrobotnych w kwocie 1000 euro do czasu, gdy znow zdecyduje sie podjac prace.
            Jesli praca proponowana mi przez urzad nie bedzie mi odpowiadac, moge jej nie
            podejmowac i nadal pobierac zasilek. Osobom, ktore maja problem z
            wyegzekwowaniem alimentow na dzieci, placi je panstwo w takiej wysokosci jak
            okresla wyrok sadu.

Pracowalam odkad ukonczylam 17 lat, zawsze na umowe, zawsze placac podatki,
            skladki i inne duperele. Nie mam szans na wyegzekwowanie alimentow od bylego
            meza, fundusz zlikwidowali politycy, ktorzy maja gdzies Polki i Polakow,
            poniewaz tak naprawde dla nich wazne jest tylko to, by co miesiac na koncie
            pojawiala sie pieciocyfrowa sumka. Nie dziwie sie, ze kto moze, ten jedzie.
            Szkoda tylko, ze kretynstwo politykow zmienia ten kraj na doline rozpaczy.
            • krystin3 Re: Fala emigracji z Polski do Irlandii wcale nie 04.01.07, 17:26
              Rzecz w tym, droga sol-talullah - że na Zachodzie zasiłek dla bezrobotnych (1000
              lub więcej euro) stanowi nielada atrakcję tylko dla Polaków (bo nam się wszystko
              należy), dla tubylców jest UJMĄ NA HONORZE !! Znałam Niemca, który popełnił
              samobójstwo, gdy lekarz orzekł, że jest niezdolny do dalszej pracy (45 lat). Ale
              polska mentalność tego nie pojmie.
              • br61 Re: Fala emigracji z Polski do Irlandii wcale nie 04.01.07, 18:00
                Oto ambicje naszej rodaczki : wyjechac za granice zeby brac zasilek dla
                bezrobotnych. Fantastyczne! Narzekanie na politykow kiedy samemu dlubie sie
                palcem w nosie i wyciaga pieniadze z kieszeni podatnika (w dodatku w obcym
                kraju) to istotnie swietny wybor zyciowy.
                • phun Re: Fala emigracji z Polski do Irlandii wcale nie 04.01.07, 18:26
                  Nie chodzi o przedstawienie pewnych prostych cywilizowanych mechanizmow
                  ktorymi rzadzi sie swiat ktory dobrze zostal przez rodaczke z dani opisany
                  w pl mamy ciemnogrod spoleczny

• pawel_de Re: Fala emigracji z Polski do Irlandii wcale nie 06.01.07, 22:59
                    popieram - to wlasnie chcialem napisac. Kazdemu przeciez moze sie zdazyc, ze
                    bedzie potrzebowal opieki socjalnej państwa.
    • grasshopper Wybierz świadomie swoją przyszłość 04.01.07, 14:12

• vratislaviak Re: Fala emigracji z Polski do Irlandii wcale nie 04.01.07, 15:42
      bardzo dobrze że wyjeżdzają a co mięli siedziec w polsce i pracowąc za 1200 zł
      brutto szkoda życia a ono jest tylko jedno
      oferta i szansa nalepsze zycie poijawiła się dla Polaków jak nigdy do tej pory

nadwyżka z wyzu demograficznego pooradziął sobie cześć z nich zostanie część
      wróci
      a co mieszania...............się polityków co oni mają wspólnego z moim życiem
      nic mam ich gdzies
    • katrina_bush Milionowa emigracja musi zmienić Polske ! 04.01.07, 15:53
      Milionowa emigracja musi zmienić Polskę !

Miliony będą tak dlugo wyjeżdżać - aż przyniesie to pozytywny mentalny skutek.

Aż do skutku.

Precz z zapuszczonym Kaczolandem !

• hatteras Re: Milionowa emigracja musi zmienic´ Polske ! 05.01.07, 04:08
        ???Jak
    • mareklacki Fala emigracji z Polski do Irlandii wcale nie m.. 04.01.07, 16:00
      A ja byłem w Irlandii we wrzesniu na 2tyg. urlopie. Chyba nie byłem "trendy".
    • iulius Fala emigracji z Polski do Irlandii wcale nie m.. 04.01.07, 16:15
      2006 najlepszy rokiem w historii Trzeciej Rzeczypospolitej - nigdy dotąd tylu
      Polaków nie znalazło szczęścia za granicą.
    • 3guziec kaczy dół, kaczyzm itp, a co za Kwacha było lepiej 04.01.07, 16:49
      zastanów się jeden lub jedna z druga, co piszecie. Bzdury, baju baju itp.
      Zadnej mysli tylko epitety i etykietki.
      • katrina_bush Kaczoland odebrał ludziom kompletnie nadzieje ! 04.01.07, 16:59
        Kaczoland odebrał ludziom kompletnie nadzieje !

To obrzydliwe "coś" co teraz jest u koryta przechodzi ludzkie pojęcie.

Milionowa emigracja jest jak najbardziej patriotycznym aktem.
      • black_hawk Re: kaczy dół, kaczyzm itp, a co za Kwacha było l 04.01.07, 17:02
        Powiem o sobie. Jeszcze niedawno pracowałem w mediach, zajmowałem się kulturą.
        Wg mnie i paru jeszcze osób nie robiłem tego źle. Okazało się jednak, że sitwa,
        jaka panuje w tym środowisku jest po prostu nie do wytrzymania. Jest tu kilka
        nazwisk, które obracają się w jednym kręgu towarzyskim, krojąc niezłą kasę, a
        pozostałych trzymają na dystans. Przy czym niektórzy z tej elitki nie muszą np.
        obejrzeć filmu, by napisać z niego recenzję. Można bić łbem w mur, ale po co?
        Nie ukrywam, że decyzję o wyjeździe przypieczętowała postawa pewnego człowieka z
        rybą w nazwisku. To była kropla, która przelała czarę. Stwierdziłem, że nie chce
        mi się już prosić o coś, co mi się należy. Jasne, można się szmacić. Albo odejść
        z tego syfu. Wybrałem wyjazd do segregowania mrożonek. Tak, że Kartoflisko to
        jedna sprawa, a mentalność środowiskowa to druga.
    • toja3003 Każdy kto wyjeżdża za granicę do pracy, 04.01.07, 17:46
      Każdy kto wyjeżdża za granicę do pracy, zmniejsza bezrobocie w Polsce. Tak
      trzymać. I nie mówić o "uciekaniu" ale podnieść płace przez pracodawców to nie
      łaska? Skończy się wyzysk w Polsce i głodowe pensje. Dzięki ci Unio!
    • orwella kochani wracajcie wkrotce bo Irlandia stanie sie 04.01.07, 20:31
      Atlantyda.
    • atheix_mail Fala emigracji z Polski do Irlandii wcale nie m.. 04.01.07, 21:09
      Oczywiście. Przecież nikt nie twierdził, że maleje. Irlandia została oceniona
      lepiej niż jakikolwiek inny kraj przez redakcję jakiegoś czasopisma.
    • znj2 Re: Fala emigracji z Polski do Irlandii wcale nie 04.01.07, 21:58
      To nie "kaczy grajdoł" ,lecz SB -ka rzeczywistość.
      • glemp1 Re: Fala emigracji z Polski do Irlandii wcale nie 05.01.07, 00:16
        Niech bydło emigruje. Dzięki temu spada przestępczość i bezrobocie, rosną
        zarobki. Niech się teraz Irlandczycy i Brytyjczycy martwią o swoje
        bezpieczeństwo...
        • arct Re: Fala emigracji z Polski do Irlandii wcale nie 05.01.07, 01:01
          jestem bydłem :) ale zostaję tutaj a tylko wypowadzam stąd firme (i wszelkie
          podatki) po to by nie wspierać tego dna moralnego.

A na swoje narodowe pierdy sam sobie pracuj! jak będziesz miał gdzie :)

:))))))))
        • tuptek_z_eire Dzień dobry!Jestem bydłem z dwoma fakultetami. 05.01.07, 09:39
          W Polsce miałem:pracę,mieszkanie,samochód i garaż.Nie zastanowiłeś się nigdy
          dlaczego tacy jak ja wyjeżdżają?Bo mamy m.in.dość takich ludzi jak ty.Teraz
          traktują mnie z szacunkiem-nie tak jak w Polsce.I choćbym kible miał szorować do
          końca życia-nie wrócę.
    • trefi Fala emigracji z Polski do Irlandii wcale nie m.. 05.01.07, 10:05
      Niech sobie wyjezdzaja.....ale z jakiej racji korzystaja z polskiej bezplatnej
      sluzby zdrowia!!!!!
      Tu wracacie by sie darmo leczyc i rodzic.....to po prostu zwykle zlodziejstwo!!!
      a podatkow i skladek na sluzbe zdrowia nie placicie......
      a ilu z Was jeszcze bierze zasilek dla "bezrobotnych".....
    • rudy_rudolf wyjeżdżajcie, nie wracajcie 05.01.07, 10:13
      w Polsce podatki, ciasnota umysłowa polityków oraz bzdurne przepisy zabijają
      wszelaką przedsiębiorczość - wyjeżdżajcie i zakładajcie firmy za granicą - tam
      się takim ludziom pomaga,a nie ugniata i szuka haka przy każdej okazji...

popieram www.asiaq.pl
    • wyar Narzekacie i narzekacie, a kto ICH wybierał ? 05.01.07, 10:14
      Ja głosowąłem na Janusza Korwin Mikke i jestem zadowolony ! A Wy ? Macie za
      swoje ! Po raz kolejny chcecie głosować na różne partie i partyjki, które tylko
      rozkradają ten kraj, pośrednio czy bezpośrednio. Media są przez te partie
      całkowicie zawłaszczone ( spróbujcie znaleźć JEDNO apolityczne medium, bo chyba
      nie "Wyborcza":-) ), urzędników przybywa od lat, Polska stała się "solidarna" (
      dlaczego, kuźwa, Kaczński od razu nie ogłosi, że "społecznie sprawiedliwa" -
      jestem młody, ale hasło od moich rodziców dobrze znam i się wsytrzegam jak ognia
      !! ) a ludzie tacy jak Marcinkiewicz od razu dostają fuchę, choć - dalibóg ! -
      nie wiem, w czym mieliby być lepsi od nas. Ach wiem - są politykami czy też
      urzędnikami. Jak kto woli...
      Dlatego nie lejcie tu łez i nie lamentujcie - samiście tego chcieli, przyjmując
      na wiarę, że taki UPR to "kanapowa partia" i "śmieszna" - oczywiście, dla
      socjalistów i socjaldemokratów wszyscy, którzy proponują ograniczenie wydatków
      na ich stołki przez ograniczenie podatków - to "krwawi kapitaliści". "Wyborcza"
      lubi się z takimi rozprawiać...
    • losiu4 Re: Fala emigracji z Polski do Irlandii wcale nie 05.01.07, 11:18
      co wybiórcza... to już sie nie cieszymy, ze młodzi prężni wykształceni
      emigrują? daj wyraźniejszy sygnal, bo niektóre wykształciuchy z lepszą pamięcią
      są lekko skonsternowane :)

Pozdrawiam

Losiu
    • s-k-i-n ci co wieją z powodu :kaczyzmu" powinni się zrzec 05.01.07, 22:20
      polskiego obywatelstwa!
      • kwiatek166 Re: ci co wieją z powodu :kaczyzmu" powinni się z 06.01.07, 18:39
        A to dlaczego kartoflany Robaczku? Znowu jakiś Nadpolak chce decydować, kto jest
        a kto nie jest polakiem. s-k-i-n ty na pewno jesteś wychowany na sowieckich
        wzorcach. Sowieci także odbierali obywatelstwo tym, którzy im nie pasowali.

Ale poczekaj może odbierzemy tobie polskie obywatelstwo. Jako bezpaństwowy burak
        będziesz miaą może większe pole do poPISu. Chociaż z drugiej strony, gdzie
        znajdziesz kraj na świecie, pełny wyrozumiałości dla upośledzonych cieci jak ty.

No, buraczku byle do wykopek bo na przednówku to u was we wsi bida - co?
    • najwiekszydeszczowiec Fala emigracji z Polski do Irlandii wcale nie m.. 17.01.07, 14:06
      Większa tragedia niż katyń i oswięcim. balcerescu powinien być srtracony jak saddam za t co zrobił!!!!!!!!!1111
    • panmzawka Fala emigracji z Polski do Irlandii wcale nie m.. 17.01.07, 14:07
      Większa tragedia niż katyń i oswięcim. balcerescu powinien być stracony jak saddam za t co zrobił!!!!!!!!!1111

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka