anjew Nigdy nie zapomne Zygmunta i Pankracego... 14.03.07, 14:45 Requiestat in Pace Odpowiedz Link Zgłoś
mikrobyznesmen Re: Aktor Zygmunt Kęstowicz nie żyje 14.03.07, 14:54 Żal i smutek <*> A w zeszłym roku (?) zmarł drugi członek duetu z 'Pankracego' - znakomity aktor-lalkarz Hubert Antoszewski A w ogóle jak to jest, że pan Kęstowicz grał od tylu lat, na tylu scenach i w tylu filmach, a pamiętamy go z "Piątku z Pankracym"? To zupełnie jak z drugim wielkim - Leonem Niemczykiem. Dla mnie to był zawsze Fryzjer Filip z "Pana Kleksa", choć widziałem go w wielu filmach Odpowiedz Link Zgłoś
zbiga1 Aktor Zygmunt Kęstowicz nie żyje 14.03.07, 14:55 Nawet tak wielce sympatycznego Pana Kęstowicza, czas przemijania nieoszczędził. Był Gościem wielu domostw z harcującymi dzieciakami. Bardzo Mu się to pamięta ponieważ bywały to okresy równie piękne dla dziatek jak i rodziców.Łza sie w oku kręci. Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajnie_marek Re: Aktor Zygmunt Kęstowicz nie żyje 14.03.07, 14:58 W latach 1986-1987 po maturze, a przed studiami, pracowałem w TV na Woronicza. Pamiętam nagrania "Pankracego". Niektóre sceny były powtarzane i nagrywane powtórnie. W przerwach pomiędzy ujęciami, czego nie zapomnę do końca życia, Pan Zygmunt wymachując Pankracym tworzył na żywo show z własnymi dialogami. Zdarzały się też pikantniejsze (ale wypowiadane ze smakiem i z zachowaniem taktu) historyjki, co przy zderzeniu z postacią pieska "Pankracego" kładło nas na podłogę ze śmiechu. Niezwykle utalentowany Aktor z klasą. Niech Pan odpoczywa w pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot [^] 14.03.07, 15:00 Dziękuję za Piątki z Pankracym :) za karino - to dla mnie "smak" dzieciństwa Odpowiedz Link Zgłoś
maybelline Aktor Zygmunt Kęstowicz nie żyje 14.03.07, 15:03 Wielki smutek mnie ogarnia.Pamietam jak czakałam na piątek i na Pankracego.Do zobaczenia Panie Zygmuncie.Być może Pankracy gdzie indziej ma teraz wielką widownię . Odpowiedz Link Zgłoś
jand24 Aktor Zygmunt Kęstowicz nie żyje 14.03.07, 15:15 Znałem Go osobiście - mieszkałem w tym samym bloku na osiedlu Ostrobramska. Bardzo porządny i uczynny człowiek. Szkoda Go, niestety każdego to czeka. Cześc Jego pamięci! Odpowiedz Link Zgłoś
reky Aktor Zygmunt Kęstowicz nie żyje 14.03.07, 15:18 Czytam te bardzo sympatyczne wspomnienia o dobrym,serdecznym człowieku. Ale w zamyśle ,ten niepokój....A nóż Go zlustrują? Takich czasów doczekaliśmy,że przeżycie najpiękniejszych lat młodości w okresie nieszczęsnego PRL-u niesie ryzyko "życzliwej oceny" postaw - nawet po śmierci. Kadry Kurtyki podsycane przez elity "IV RP" zacierają ręce-jest robota za dobre pieniądze. Znajdą haka na Pankracego? Zal i smutek.... Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Smutno, jeszcze jeden ciepły człowiek odszedł :(( 14.03.07, 15:26 co raz zimniej się robi ... A tu mozna posłuchać Pana Zygmunta, smoka Telesfora i smoczka Teodora :)) www.nostalgia.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=98&Itemid=132 Odpowiedz Link Zgłoś
olejowy.bogacz Re: niesmaczne absurdalnie:((( 14.03.07, 19:12 daruj sobie reklamy w takim watku czlowieku Odpowiedz Link Zgłoś
deformator Re: niesmaczne absurdalnie:((( 14.03.07, 21:05 Jakie reklamy??? Kliknij, to się dowiesz czereśnio o co chodzi a potem dopiero zabieraj głos. Odpowiedz Link Zgłoś
adrian9968 Re: Dziękuję Panie Zygmuncie... 14.03.07, 19:45 Ja tez dolaczam sie do podziekowan,ktoz nie schodzil szybko z podworka jak byla pora na telesfora.Zal i smutek pozostanie w sercach wielu ludzi.Niech Spoczywa w Pokoju.Pa Odpowiedz Link Zgłoś
mich1309 Re: Aktor Zygmunt Kęstowicz nie żyje 14.03.07, 15:37 Dla mnie na zawsze zostanie Panem Pankracego. Pamiętam jak w piątek pędem leciałem z przedszkola, żeby zdążyć na "piątek z Pankracym". To był jeden z tym programów telewizyjnych, które pamięta się przez całe życie. Odpowiedz Link Zgłoś
ivone7 Re: Aktor Zygmunt Kęstowicz nie żyje 14.03.07, 16:06 strasznie smutno mi sie zrobilo...coraz wiecej ludzi odchodzi..dobrych, wartosciowych, niezapomnianych.. ciekawe czy nasze dzieci beda tak pamietaly jakikolwiek program adresowany do nich jak my 30-latkowie piatek z pankracym.. panie Zygmuncie szczesliwe, beztroskie dziecinstwo to pana glos, pana piosenki.. dziekuje.. Odpowiedz Link Zgłoś
std20045 Re: Aktor Zygmunt Kęstowicz nie żyje 14.03.07, 16:10 [*] życie jest jedna wielką zagadką!!! Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Non omnis moriar.... 14.03.07, 16:26 Jestem z epoki ,,po pankrackowej''.Znam Pana Zygmunta z filmów.To był wielki,profesjonalny aktor.Jak już niewielu takich pozostało....Niedawno Krystyna Feldman...A zostali ...amatorzy,,aktorzy z Bozej łaski''.Żal. Odpowiedz Link Zgłoś
vazovsky Re: Aktor Zygmunt Kęstowicz nie żyje 14.03.07, 16:47 Wyśmienity, nigdy nie zapomnę go z "Pora na telesfora". Wielka szkoda, odchodzi pewna epoka... Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Coś zostało z młodości rodziców... 14.03.07, 17:06 www.polskaludowa.com/dzwiek/nagrania/pankracy_kto_dogoni_psa.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
mppmpp Dzięki za link. 14.03.07, 18:26 Dzięki za link... Łezka wzruszenia i żalu się ulała. Dziękuję. :D Odpowiedz Link Zgłoś
grochemosciane Ciekawe, czy ma jeszcze swój mundur? 14.03.07, 17:33 Pamiętał jak paradował w nim, wyraźnie wstydząc się swej roli w stanie wojennym: wciąż mi go żal jak onim myślę... Odpowiedz Link Zgłoś
at.at Re: Aktor Zygmunt Kęstowicz nie żyje 14.03.07, 17:43 Piątek z Pankracym pozostanie wspamniałym wspomnieniem z dzieciństwa. Cześć jego pamięci. Dziękujemy za wychowanie wielu pokoleń mlodych ludzi [*] Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 odchodzi nasze dziecinstwo... 14.03.07, 17:48 Pankracy to byl jeden z programow na ktorych sie wychowywalem... Po prostu czuje jakby odszedl element mojego dziecinstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
mozart Re: Aktor Zygmunt Kęstowicz nie żyje 14.03.07, 17:49 Dla mnie zawsze bedzie sie kojarzyl z Pankracym. Czesc Jego pamieci. Odpowiedz Link Zgłoś