blue911 Re: "Die Zeit": W Polsce polowanie na czarownice 27.04.07, 13:40 Gorzej! (a niektorzy nie potrafia zrozumiec, jak gorzej jeszcze moze byc?) Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Zbiorowa histeria w UE... 27.04.07, 13:41 Czy lustracja w Niemczech też była 'polowaniem na czarownice' ? (poddano jej 2 000 000 Niemców) Odpowiedz Link Zgłoś
pisubek Zbiorowa histeria w PiSuarze, boja sie, bo koniec 27.04.07, 13:43 ich bliski. Odpowiedz Link Zgłoś
garnek11 Niemcy zmierzają do dyktatury faszystowskiej 27.04.07, 13:45 Niemiecki minister spraw wewnętrznych, Wolfgang Scheuble, przedlozy niemieckiemu Bundestagowi projekt, ktory umozliwi podsluchiwanie wszystkich obywateli bez zgody sadu. Ponadto niemiecki rzad zamierza przedlozyc projekt ustawy, ktora wylaczy podejrzanych o terroryzm (a takim moze byc kazdy, jesli uznaja tak wladze) z domniemania niewinnosci. To jest Panie i Panowie prosta droga do wprowadzenia dyktatury! Dlaczego nasze media nie alarmuja o tym i nie protestuja przeciwko temu a skupiaja sie na polskiej "lustracyjce", bo czymze jest polska lustracja w obliczu tego faszystowskiego projektu? Dlaczego parlamentarzysci PE nie protestuja i nie wyglaszaja zbiorowych filipek w protescie wobec faszystowskich zamiarow niemieckiego rzadu? Niemieckie media raczej niech sie skupia na tym problemie oraz na wzroscie nacjonalizmu i antysemityzmu w Niemczech. Obecnie wytykaja nam szpilke w oku (abstrahujac od tego, ze sami przeprowadzili lustracje na poczatku lat 90), niezauwazajac, ze we wlasnym domu do okna zaczyna pukac pan z wasikiem, ktory wraz z niemieckim spoleczenstwem doprowadzil swiat do katastrofy. Odpowiedz Link Zgłoś
garnek11 Re: Niemcy zmierzają do dyktatury faszystowskiej 27.04.07, 14:01 Polska jest i bedzie demokracja. Naszemu ustrojowi nikt i nic nie zagraza. Niemcom - wprost przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
petronelka11 Re: Niemcy zmierzają do dyktatury faszystowskiej 27.04.07, 14:12 Mam radę dla ciebie - poczytaj historię powstania faszyzmu w niemczech w latach 30-tych XX wieku i zasady jekie wsprowadził "mały kapral" po dojściu do władzy, są one bardzo, bardzo zbieżne z tym co wprowadzają "małe kaczki". Czy ciebie to nie przeraża? A może ty nie masz żadnej wiedzy na temat faszyzmu i nazizmu jeśli tak to radzę się douczyć i lepiej pilnować własnego podwórka. Odpowiedz Link Zgłoś
garnek11 Re: Niemcy zmierzają do dyktatury faszystowskiej 27.04.07, 14:20 Z tego co pisza madre ksiazki na ten temat - nie wiem jakie Ty czytasz -, Hitler doszedl do wladzy calkowicie zawieszajac konstytucje (w tym prawa i swobody obywatelskie), do czego zreszta przyczynil sie Paul von Hindenburg oraz caly niemiecki parlament. Nie wiem, czy masz jakas wiedze na ten temat, ale dla mnie obecne propozycje niemieckiego rzadu, sa w prostej drodze propozycja do zawieszenia swobod i wolnosci obywatelskich. A wiec prowadza do dyktatury faszystowskiej. Pilnuje rowniez polskiego podworka, ale nie zauwazam propozycji tego rzadu, ktore ograniczalyby moje - lub kogos innego - prawa. No chyba, ze mamy do czynienia z kapusiem. Lustracja nie ogranicza praw obywatelskich. Jesli uznajesz za cos takiego lustracje, to rownie dobrze powinno sie protestowac m.in. przeciwko ograniczaniu wolnosci zlodziei i agentow, dostarczajacych informacji obcym wywiadom. Prosba: wypisz mi inicjatywy rzadu, ktore prowadza do ograniczenia praw obywatelskich. Najlepiej w punktach. Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Niemcy zmierzają do dyktatury faszystowskiej 27.04.07, 14:25 Przyjaciele, patrioci Polski. Nawet na tym forum potrafimy dac odpor antypolakom, polakozercom, polakoplujcom i wszystkin renegatom i degnneratom . Tak trzyamac. Odpowiedz Link Zgłoś
garnek11 Indoktrynacja a opinie 27.04.07, 14:44 Jestem przyjacielem Polski, a odpor daje raczej ciemnomyslicielstwu i zwyklej glupocie ludzkiej, nazwanej przez "elyty" inteligencja. Szczerze - nic w dzisiejszych czasach nie jest prostsze zeby uwazac sie i byc uznawanym za inteligenta. Wystarczy bez jakiejkolwiek wiedzy i doswiadczenia automatycznie jak mantre powtarzac slowa gazet z krajow osciennych i slowa oraz epitety dzisiejszej "elyty". Ogólnie: wystarczy byc zindokryzowanym nawet niewiedzac o tym. Wiekszosc osob, nawet nie wie i nie potrafi przytoczyc zadnych argumentow, dlaczego sa - delikatnie mowiac - w opozycji do tego rzadu. Cenie ludzi - w tym przeciwnikow tego rzadu - , ktorzy maja swoje poglady a potrafia je przedstawic za pomoca rzeczowej i wywazonej argumentacji; nie cenie tych, ktorzy sa papugami a swoje poglady przedstawiaja w najbardziej prymitywny sposob: bez argumentacji i uzywajac soczyscie (a w zasadzie tylko) epitetow. Odpowiedz Link Zgłoś
petronelka11 Re: Niemcy zmierzają do dyktatury faszystowskiej 27.04.07, 14:32 Garnuszku - informuję cię, że nie podlegam pod ustawę lustracyjną, bo urodziłam się rok za późne i mnie nie obejmie. Poza tym do ograniczenia praw obywatelskich zaliczyć należy ubezwłasnowolnienie próbę całkowitego ubezwłasnowolnienie kobiet - całkowity zakaz aborcji nawet w sytuacji zagrożenie życia lub zdrowia kobiety? No co garnuszku, chciałbyś aby bliska ci kobiete nie miał prawa zadecydować czy chce żyć cz nie, by to za nią decydowano i skazywano ją na śmierć? Odpowiedz Link Zgłoś
garnek11 Re: Niemcy zmierzają do dyktatury faszystowskiej 27.04.07, 14:53 Przede wszystkim prosze, abys uzywal/a normalnego jezyka, jesli zamierzasz polemizowac. Bez tego typu zwrotow, ktore swiadcza o Twoim osobistym stosunku do mnie, bo wcale mnie nie znasz i ja Ciebie. Odnosnie tego, ze ustawa lustracyjne nie obejmie Ciebie - mam do tego neutralny stosunek. Co mnie to obchodzi i co to wnosi do dyskusji? Odnosnie aborcji - tak zgadzam sie z Toba, ze moze to zostac uznane za ubezwlasnowolnienie kobiet, ale tylko w przypadku, gdy aborcja zostanie zakazana bezwarunkowo. Jak zapewne wiesz, obecna ustawa aborcyjna wyraznie wskazuje trzy przypadki, kiedy aborcja moze zostac przeprowadzona. Poza tym, projekt poprawki konstytucyjnej nie byl projektem rzadowym i nie powodowal niewaznosci ustawy aborcyjnej, ktora pozwalala na przeprowadzenie aborcji w trzech przypadkach, o ktorych wczesniej wspomnialem. Wiec podsumowujac: tylko tyle udalo sie Tobie znalezc na poparcie Twojej smialej tezy o ograniczaniu praw obywatelskich przez Kaczynskich? Baaaardzo malo. A przeciez twierdziles/as, ze grozi nam dyktatura. Powiedz: gdzie ta dyktatura, bo ja jej nie widze! Odpowiedz Link Zgłoś
toporowa pochwała anarchii i zachęta do jej uprawiania w 27.04.07, 13:52 >Zdaniem Hofmanna, rozwój wydarzeń skłania do "poważnej troski" o stan demokracji w Polsce. Odebranie Geremkowi mandatu eurodeputowanego jest jedynie "najnowszym dowodem polowania na czarownice a la Joseph McCarthy, jaki ogarnął kraj" - czytamy w artykule.< Niemiecka gazeta, deputowani do RE ani też prof. Geremek nie wspominają ani słowem, że podstawą do skladania oświadczen lustracyjnych jest ustawa z dn. 18.X.2006 uchwalona przez legalną, najwyższą włdzę w Polsce jaka jest Sejm RP. Jakim sposobem lekceważenie przez prof Geremka władz polskich, wybranych w demokratycznych wyborach, krotko mówiąc - anarchię, można traktować jako wyraz szacunku dla demokracji? Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek ,,order grubrj kreski,, 27.04.07, 14:01 Przyznac w trybie nadzwyczajnym geremkowi ,,order grubej kreski,, i ,,zloty krzyz magdalenki,, , i przyjac go do stowarzyszenia ordynacka zaliczajac staż w organizacji od chwili otrzymania legitymacji PZPR Odpowiedz Link Zgłoś
garnek11 oto wypowiedz "ynteligenta" 27.04.07, 14:13 "Inteligent, to według "opiniotwórczych i postępowych" mediów oraz autorytetów, namiętny i bezkrytyczny czytelnik Gazety Wyborczej, Tygodnika Powszechnego i Polityki. Rzeczą oczywistą jest fakt, że inteligent musi być piewcą politpoprawności, postępu, obrońcą biednych kapusiów i bezpieki. Inteligent jest też pogryziony przez Hegla." A ponadto "ynteligent" to osoba - jak widac w przykladzie powyzej - nieumiejaca sklecic jednego poprawnego zdania, bez uzywania obrazliwych epitetow. Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek Re: oto wypowiedz "ynteligenta" 27.04.07, 14:41 pewnie skorzystal z urynkowienia oswiaty i tak juz mu zostalo Odpowiedz Link Zgłoś
garnek11 Re: oto wypowiedz "ynteligenta" 27.04.07, 14:54 :D Mowisz, ze skonczyl SGH...? Szkole Glowna Hotelarstwa?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
petronelka11 Re: pochwała anarchii i zachęta do jej uprawiania 27.04.07, 14:22 Ustruj w naszym kraju jest nazwany demokracją, ale wskutek działań obecnego rządu "jedynego i słusznego jak za PRL" , została z określenie ustroju już tylko nazwa - a panuje dyktatura. Kto nie jest z nami "koalicja" ten jest przeciw nam!!!!!!!!!! i co znim - jak za towarzysz Moczara - zlikwidować!!!! Niestety, ze szkodą dla nich teraz nie można skazać na karę śmierci, za to skazuje się na karę śmierci moralnej. Osoby represjonowane przez PRL zachowywały poczucie własnej godności, obecnie rządzący robią wszystko, aby tym którzy są nieposłuszni i mają śmiałość mówić i działać przeciwko nim tę godność odebrać. Odpowiedz Link Zgłoś
bird.man Re: Kaczyńskich wybrał Naród , a nie "zdobyli wła 27.04.07, 13:52 Leonardku3, a może trochę szacunku do innych osób, w szczególności kobiet? Cóż, widocznie oprócz faszystowskich haseł wprowadzanych do główki przez twoich rządzących guru oraz kwiecistej mowy którą uczysz się od swych ogolonych do zera koleszków nie wchodzi. Zresztą nie rozumiem was ludzie, czy wy naprawdę myślicie że przez obrażanie innych ludzi zdobędziecie szacunek? Biedni zakompleksieni chłopcy i dziewczęta...w sumie to trochę mi was żal - wasze życie musi być naprawdę szare i monotonne skoro nie potraficie znaleźć innej rozrywki. Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Kaczyńskich wybrał Naród , a nie "zdobyli wła 27.04.07, 13:57 bird man? A od kiedy to man to jest baba? Zreszta z ta pedalsko-rozowa cholota to nigdy nic nie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Apel 27.04.07, 14:03 Gazeto skonczcie z przedrukami, troche wlasnej inwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
leon9910 "Die Zeit": W Polsce polowanie na czarownice a .. 27.04.07, 14:07 Polowanie na czarownice zaczęło,się kiedy naczelnym GW został donosiciel Adaś a te mendy z pod znaku kor-u/piąta kolumna PZPR-U/Geremek i ten faszysta mazowiecki zapomnieli że nie mieszkają w izraelu tylko w Polsce!!! i obowiązuje ich polskie prawo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 Re: "Die Zeit": W Polsce polowanie na czarownice 27.04.07, 14:12 Najlepszy post na ten temat. Sekretarz PZPR w PAN Gieremek, Adas, moze tez Mazowiecki byli napewno powiazani z SB a Adas buszujac po aktach (kto go tam wpuscil ? moze zato powinien pojsc siedziec) zatarl slady. Odpowiedz Link Zgłoś
qc Re: "Die Zeit": W Polsce polowanie na czarownice 27.04.07, 14:33 Dzieki Naczelnemu GW takie szumowiny jak ty dostaly dostep do wolnosci a ponadto nawet teraz umozliwiaja ci publikacje tych twoich zalosnych bitow bzdur. Kundel pojal? Odpowiedz Link Zgłoś
leon9910 Re: "Die Zeit": W Polsce polowanie na czarownice 27.04.07, 14:54 qc; dzięki temu naczelnemu łajdakowi szumowiny z pod znaku PZPR-u trzymają się dobrze.A sam naczelny to kapuś ma to we krwi po braciszku prokuratorze UB-eckim!!! Odpowiedz Link Zgłoś
qc Pora na czyny 27.04.07, 14:09 politycy europejscy mogliby zaczac bojkot Kartofli. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiopysio Re: Kaczyńskich wybrał Naród , a nie "zdobyli wła 27.04.07, 14:10 leonard3 napisał: > Sceptyczka a te mandaty koalicji w Sejmie to skad? Z nadania Wermachtu? > Nie cipko, z nadania polskiego wybory ,wiec co pieprzysz? Ciemny lud kupił wszystkie obietnice PIS dactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Kaczyńskich wybrał Naród , a nie "zdobyli wła 27.04.07, 14:17 rysiopysio napisał: > leonard3 napisał: > > > Sceptyczka a te mandaty koalicji w Sejmie to skad? Z nadania Wermachtu? > > Nie cipko, z nadania polskiego wybory ,wiec co pieprzysz? > > Ciemny lud kupił wszystkie obietnice PIS dactwa. Jesli nie masz szacunku do Narodu , to czemu nie zmieniasz obywatelstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
boa.donosiciel "Die Zeit": W Polsce polowanie na czarownice a .. 27.04.07, 14:13 Niech się osoba o stan polskiej demokracji nie troszczy. Jest tak samo niezagrożona, jak ta niemiecka, kiedy przeprowadzano denazyfikację, a potem lustrację. Osoba jest niedoinformowana tak, jak europosłowie w sprawie problemu - wcześniej antysemityzmu, a ostatnio - homofobii w Polsce. Chociaż, po słowach osoby - apelu o "interwencję" w Warszawie, czuję pewien niepokój. Gdyby generał był 20 lat młodszy, to autentycznie zacząłbym się bać, bowiem już dziecko w szkole wie, jak zwykł był reagować generał na tego typu wieści o "obcej ynterwencji". Moim zdaniem, osoba troszczy się nie tyle o stan polskiej demokracji, co o niemiecki interes. Rzecz normalna, tylko, po co to nazywać troską o stan polskiej demokracji? Otwarcie niech osoba napisze, że w niemieckim interesie jest, aby Polska była państwem słabym, podatnym na "obce ynterwencje", w którym, gdy zajdzie potrzeba, wystarczy pokazać delikwentowi teczkę znalezioną w niemieckich archiwach enerdowskiej bezpieki, żeby gorąco pokochał sąsiada zza Odry. Rozumiem osobę, taki przyjaciel, to majątek, prawdziwy skarb. Nie dziwię się zatroskaniu osoby, bo, kiedy Polska załatwi tę sprawę, to, w razie potrzeby, bez walizy "dojcze marek" nie przystąp. Niestety, większość nie zadowoli się medalem przypiętym w Berlinie, albo w Moskwie, jak chwalony przez osobę generał. Odpowiedz Link Zgłoś
o.b.laden Parlament EuroGejski 27.04.07, 14:28 wczoraj się popisał. Teraz nikt rozsądny nie traktuje tego zdominowanego przez clownów ciała poważnie... Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Rejwach w europarlamencie. 27.04.07, 14:32 Ajajajaj, jaki drogi Bronislaw zrobil rejwach w europarlamencie, ajajajajaj Odpowiedz Link Zgłoś
jan3211 były członek PZPR okrzyczany w UE antykomunistą 27.04.07, 14:47 To co wypisują o towarzyszu Geremku , to się nadaje do kabaretu politycznego. Z kameleona robią wojownika o wolnosć i demokrację ? Przecież ten towarzysz był sekretarzem partii w Polskiej Akademii Nauk i dopiero po marcowej prowokacji w roku 1968 odszedł. Kiedy wstępował do PZPR był dorosłym człowiekiem . Czy o tym nie wiedzą ci "demokraci" ze szmatławych gazet UE. Odpowiedz Link Zgłoś
zbicniev Re: "Die Zeit": W Polsce polowanie na czarownice 27.04.07, 14:57 Tylko dlaczego wciąż tylu Polaków ich popiera? Przecież to wstyd, ale z drugiej strony nasz obecny rząd JEST odzwierciedleniem nastrojów i poglądów Polaków.. Ja się wstydzę za nich, ale też wstydzę się za siebie, że jeszcze tu siedzę i nie wyjechałem.. Bo piszemy sobie na forum, ale co z tego wynika? Niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: "Die Zeit": W Polsce polowanie na czarownice 27.04.07, 15:09 Zbigniew, ten kraj potrzebuje , zeby malkontenci, renegaci, szumowiny, zlodzieje oraz pewna ilosc normalnych ludzi wyemigrowala. Dlaczego nie wyemigrujesz jak najszybciej? Szkodzisz i Polsce i sobie swoim malkontenctwem 65% Irlandczykow zyje poza swoim krajem. Wy*pi*rdalajcie i wy. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Lustracja NRD -Stasi cacy, lustracja w PL beee? .. 27.04.07, 15:03 W Niemczech po połączeniu odbyła się lustracja STASI, z niemiecką dokładnością. Praktycznie wszyscy (z wyjątkiem jakiegoś %, który się zawsze prześlizgnie), którzy zajmowali znaczące stanowiska waparacie państwa byli jej poddani. Bezlitośnie poleciały głowy rektórów, dyrektorów, redaktorów. Istniał społeczny konsensus i było OK, a Die Zeit nie krzyczał o Mcccartyźmie i czarownicach. Czy aby na pewno teraz jest pewien, że w przypadku Polski oburza go nagle lustracja, a nie co innego? Czy aby ta lustracja to nie woda na młyn, który już od dawna pracuje? Odpowiedz Link Zgłoś
garnek11 Re: Lustracja NRD -Stasi cacy, lustracja w PL bee 27.04.07, 15:14 Sluszna uwaga. Nie mozna tego nazwac hipokryzja, bo te dzialanie ma przeslanki celowego podburzania spoleczenstwa a byc moze i nawet obalenia tego rzadu w celu przejecia sterow przez inna ekipe. Ciekawe, cui bono? Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: Lustracja NRD -Stasi cacy, lustracja w PL bee 27.04.07, 17:51 Nie miałem jeszcze czasu zapoznać się z artykułem w Zeit i nie wiem, czy krzyczy o Mccartyzmie i czarownicach. Ale nawet jeśli tak pisze, to ma rację. W Niemczech zlustrowano rzeczywiście wiele osób, ale nie miało to przecież charakteru nagonki na całe zawody, czy funkcje. Tam rzeczywiście przejrzano tylko "grupę trzymającą władzę", a nie np. dziennikarza piszącego do kwartalnika "Przegląd pszczelarski". Poza tym Niemcy nie pozwolili by sobie na złamanie jednego z kardynalnych praw człowieka, to co jest określone w V poprawce do konstytucji USA, to jest prawo do nieoskarżania siebie. Polska ustawa lustracyjna łamie tę zasadę i ma swoje źródła w NKWD-owskiej mentalności, tzn. próbuje zmusić delikwenta do samooskarżania się, a w najlepszym razie do zapewniania, że się nie jest przestępcą. To wszystko jest niezgodne z zasadami wszystkich demokracji. Szerzej o tym pisze prof. Widacki: przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=artykul&id=12289 Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Lustracja NRD -Stasi cacy, lustracja w PL bee 28.04.07, 13:10 W Niemczech przejrzano WSZYSTKIE grupy zawodowe na państwowym garnuszku (polityków, nauczycieli, profesorów, wyższych urzędników etc) oraz grupy zawodowe społecznego zaufania- jak dziennikarzy właśnie, czy adwokatów. Różnica polega na tym, że zrobiono to natychmiast i w dodatku bardzo potężnymi rękoma zachodnich braci - więc ludzie byłej STASI, mimo swej NRDowskiej realtywnej potęgi nie mieli (w 98%) szans na ustawienie się w strukturach nowej władzy, na wzmocnienie swej pozycji, stworzenie nowego krajowego i MIEDZYNARODOWEGO układu kontaktów i powiązań (choćby przez swą pracę jako politycy), który później stanąłyby w ich obronie, jak to ma miejsce w przypadku Polski. NIE- ich całkowicie a przede wszystkom NA CZAS odsunięto. Po czasie zawsze jest już za późno. Nie czytałam ustawy, nie wiem czy jest NKWDowska. Ale, jeśli argumentem za ową NKWDowością jest samoprzyznanie się, to każdy formularz na wjazd do USA jest czysto NKWDowskim prześladowaniem już nie tylko grup zawodowch ale całych narodów. Jadąc do USA trzeba się bowiem przyznać czy się jest złodziejem, k..wą, czy chce się pracować nielegalnie, czy ma się broń i wresczie czy jest się terrorystą. RAZ nie wystarczy, zeznawać trzeba za każdym razem, gdy chce się obejrzeć krynicę demokracji i wolności. Gieremek był w USA wielkorotnie. Czy odmówił choć RAZ powtórzenia samooskarżenia? Czy choć raz zwołał w tej sprawie konferencję prasową w EU przeciw amerykańskim praktykom? Odpowiedz Link Zgłoś
gregory331 Re: "Die Zeit": W Polsce polowanie na czarownice 27.04.07, 15:09 PiS czyści wasze szambo, wasze powiązania nie tylko ze służbami komunistycznymi, ale także ze światem przestępców. Jak się to oczyści, od razu w Polsce lżej będzie oddychać. Wielki świat to nie pieniądze od gangsterów i kolejne liftingi. Ale pan tego nie rozumie. Nie lubię Kwaśniewskiego, SLD, w ogóle lewicy, mam nadzieję, że nie będą się już mieli okazji "wykazywać". Marzy mi się uczciwa, silna prawica. Kwaśniewski nie jest głupi i nie afiszuje się z lewym majątkiem zdobytym przez przekręty. Kwaśniewski to wielokrotny kłamca i cwaniaczek, poprzepisywał wszystko na rodzinę i tzw."słupy" no i oczywiście, załatwił sobie rozdzielność majątkową i majątek Jolanty nie jest brany pod uwagę, on biedaczek mieszka w mieszkaniu 35m i wstyd mu zapraszać innych dygnitarzy, jak powiedział w wywiadzie dla GW, a sprawa kont w Szwajcarii ? niech lepiej Kwasniewski ujawni konta w Szwajcari, bo na 100% istnieją za dużo osób już o tym mówi, a nie na darmo ułaskawił skazanego za morderstwo Vogla, który teraz jest Szwajcarskim bankierem ! Jak temu wstrętnemu człowiekowi nie jest wstyd, wracać do polityki ? Ale przecież Kwasniewski to czlowiek pozbawiony honoru, notoryczny kłamca, przekręt i aferzysta - myślę, że teraz gdy sitwa została potwierdzona przez Towarzysza Oleksego, kłamca "MAGISTER" nie nabierze już Polaków na puste słowa. Jak temu wstrętnemu człowiekowi nie jest wstyd, wracać do polityki ? Ale przecież Kwasniewski to człowiek pozbawiony honoru, notoryczny kłamca, przekręt i aferzysta - myślę, że teraz gdy sitwa została potwierdzona przez Towarzysza Oleksego, kłamca "MAGISTER" nie nabierze już Polaków na puste słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
gregory331 Re: "Die Zeit": W Polsce polowanie na czarownice 27.04.07, 15:09 Tak wróćmy do przeszłości wybierzmy SLD, albo PO, bo najlepiej żyło się niektórym Polakom za ich rządów ! prawda jest taka, że w Polsce gospodarka się szybko rozwija, zatrudnienie wzrasta, inwestycje na niespotykanym poziomie, giełda osiąga rekordy, dolar i Euro coraz tańsze, a jak pamiętasz to jeszcze PIS nie zaczął rządzić, a już zaraz na drugi dzień Platforma atakowała, że PIS psuje państwo, że rząd nic nie robi, dolar będzie po 6zł, benzyna też, giełda upadnie, a inwestorzy uciekną z Polski i takie bzdury już wtedy poszły w świat. Odpowiedz Link Zgłoś
gregory331 Re: "Die Zeit": W Polsce polowanie na czarownice 27.04.07, 15:09 POLAKU! POLSKA z wolna zaczyna być WOLNA! Następuje to po 45 latach niewoli sowiecko-komuszej i 16-tu latach zniewolenia SB-cko-komuszo-liberalnego! Obie niewole, wywołały w psychice Polaków niepowetowane straty:( Wywołały w nas uczucie upodlenia a u części, ogromną demoralizację, co widać po zachowaniach Polaków, w życiu codziennym, zwłaszcza wśród młodych ludzi!!! Uderzmy się, my starsi, w pierś! Wychowywanie młodego pokolenia bez Honoru Boga i Ojczyzny, to powolne skazywanie na "śmierć" Narodu, tego jakże pięknego i bohaterskiego Kraju, Mojej Kochanej Ojczyzny!!! Kochani Polacy obudźcie się z letargu i nie wierzcie tym politykom co chcą ponownie wrócić do władzy! (Kwaśniewski, Tusk, Rokita, Olechowski, Walz itp.) Oni już swoje nakradli, rozkradli prawie cały majątek narodowy!!! Wiem ile polski budżet stracił na prywatyzacji sektora Bankowego? Według ostrożnych szacunków straty mogą się wahać w granicach 150-200 miliardów dolarów. W przypadku niektórych prywatyzacji nie dokonano pełnej ewidencji zarówno ruchomości, jak i nieruchomości, czyli sprzedawano bank, nie wiedząc, tak naprawdę, co posiada na stanie. A do niektórych prywatyzacji wręcz dopłacano oddłużając banki, przyznając pomoc BFG lub dokapitalizowując państwowymi obligacjami. Odpowiedz Link Zgłoś
asadabas "Obie niewole, wywołały w psychice Polaków.... 27.04.07, 15:57 ... niepowetowane straty". to widac, jestes tego przykladem.. no bo ty chyba tez Polak jestes.. ten, co to te straty poniosl? a moze nie? a moze ty jestes Polak, ktory tych strat nie poniosl a moze nawet sie wzbogacil?! to gdzie ty wtedy siedziales, gdy inni "ponosili straty"?? pewnie u zlobu. stan przed lustrem obywatelu! Odpowiedz Link Zgłoś
gregory331 Re: "Die Zeit": W Polsce polowanie na czarownice 27.04.07, 15:10 Polacy czy wy macie bielmo na oczach lub klapki, czy jesteście tak zakłamani, zagubieni jak owieczki że nie widzicie kto stoi za aferami i złodziejstwem, kto broni pseudoprywatyzacji, PiS będzie i musiał rządzić jeszcze 4 kadencje choćby nawet przez zamach stanu, ktoś musi wprowadzić wartości i szacunek do prawa i godności ludzkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
asadabas teraz juz jestem pewien.. 27.04.07, 16:00 nalezysz jednak do tych, co poniesli niepowetowane straty. wspolczuje :( Odpowiedz Link Zgłoś
gregory331 Re: "Die Zeit": W Polsce polowanie na czarownice 27.04.07, 15:10 17 lat ubekistanu, który rósł w siłę z każdym dniem! Polskę systematycznie zawłaszczano, a Polaków upodlano:(Media polskojęzyczne tworzone często były przez ludzi dawnych służb i za ich przyzwoleniem to koszmar!!! Media polskojęzyczne wszystko zrobiły i robią by skompromitować tych którzy mroczny okres 17-tu lat szamba i bagna oczyszczają!!! Więc stąd taka zaciekłość i fałszowanie rzeczywistości, oszukiwanie medialne społeczeństwa które częściowo połyka te bzdury!!! Rzetelność tych mediów (a w tym programów takich jak Lisa „Co z tą Polską” jest taka, jak tych z PRL-u. (przyp. chociażby DTV. Premier ma niestety rację. Opinię publiczną kształtują właśnie media, a te są w dużej części przeciwne zdrowo pojętym interesom Polski. To co zastał PiS to po prostu bagno korupcji i zwykłego złodziejstwa. Opinie pozytywne o PiS, zwłaszcza te niosące jakiś ładunek konkretnych informacji są starannie blokowane, albo puszczane w tak umiarkowanych ilościach, że osoby odpowiedzialne za ten "knebel" założony społeczeństwu powinny być za to pociągnięte do odpowiedzialności karnej! Odpowiedz Link Zgłoś
gregory331 Re: "Die Zeit": W Polsce polowanie na czarownice 27.04.07, 15:11 Tak wybierzmy SLD i PO ! bo w/g mediów w Polsce, to w Europie nic nie robią tylko się z nas śmieją, a to z Giertycha a to z Fotygi, a tak na prawdę to kto w Polsce zna min. oświaty Hiszpanii, Francii lub Niemiec ? Oni też nic o nas nie wiedzą bo mają to gdzieś. A jeśli chodzi o sondaże to ciągle od roku PO rośnie, a PiSowi spada. I spada i spada bez końca spada , co sondaż to spada, a różnica ciągle 1-2% na minus. Jak to możliwe ? Panowie z PO przestańcie już kpić z Polaków za granicą i oczerniać własny kraj, robicie reklamę kraju zacofanego, głupiego, ciemnego, dla chęci zdobycia władzy sprzedalibyście Polskę, wystarczająco już ją oczerniliście, to już z was się śmieją że, takich głupich "Polaków" którzy oczerniają swój kraj dawno nie widzieli, a Komorowskiego to już podobno na Jamajce cytują. Panowie z PO dość upokorzenia, czas z tym skończyć, Targowice już przerabialiśmy! Kwaśniewski to magister propagandy i kłamstwa, w PRL-u członkowie PZPR, byli specjalnie szkoleni na umiejętność oszukiwania ludzi, "siła" Kwaśniewskiego to kłamstwo i krętactwo na które ludzie się po prostu nabierają - to po prostu medialny pajac, a tak naprawdę to nierób i specjalista od ułaskawiania przestępców. Kiedyś w czasie obrad okrągłego stołu, ktoś mądry przestrzegał "jeśli zrobimy z komunistów demokratów, to już nigdy się ich nie pozbędziemy". i to okazało się prawdą !!! Odpowiedz Link Zgłoś
human77 "Die Zeit": W Polsce polowanie na czarownice a .. 27.04.07, 15:18 Zgadzam się generalnie z tymi opiniami , ale uważam że nie wystarczy wyłącznie wyrażanie opini . Polska demokreacja cierpi na kryzys autorytetu. Demokratyczna legalizacja oszustów i przyzwolenie na łamanie konstytucji i podstawowych praw, stanowienie prawa pod daną sytuację nidszczy wieloletni wypracowany w kompronisie dorobek młodej polskiej demokracji. Należy publicznie zadać pytanie kogo należy poprzeć aby ten stan rzeczy odmienić i to przeprowadzić z całą surowością prawa europejskiego. Rezolucje skazują nas na wielodziesięcioletni absurd i wielomilionową emogrację najwartościowszych ludzi... Konsekwencji jest znacznie więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: human77 27.04.07, 15:56 human77 napisał: "Die Zeit": W Polsce polowanie na czarownice > Zgadzam się generalnie z tymi opiniami , ale uważam że nie wystarczy wyłącznie > wyrażanie opini . Polska demokreacja cierpi na kryzys autorytetu. Demokratyczna > legalizacja oszustów i przyzwolenie na łamanie konstytucji i podstawowych praw, > stanowienie prawa pod daną sytuację nidszczy wieloletni wypracowany w > kompronisie dorobek młodej polskiej demokracji. Należy publicznie zadać pytanie > kogo należy poprzeć aby ten stan rzeczy odmienić i to przeprowadzić z całą > surowością prawa europejskiego. Rezolucje skazują nas na wielodziesięcioletni > absurd i wielomilionową emogrację najwartościowszych ludzi... Konsekwencji jest > znacznie więcej... Nie wiem w czym mozna zgadzac sie z tendencyjna szwabska szmira? Przeciez wszyscy jestedmy rowni wobec prawa. Dlaczego wiec Geremek stawia sie ponad nie?! Polska demokracja nie cierpi na nic. Problem sprowadza sie do tego, ze czerwoni i politycznie poprawni liberalowie typu Geremek czy Mazowiecki oraz cala lewizna z SLD i PO na czele widza iz szybko traca wplywy w kraju. Dlatego gwaltownie zaczeli sie uciekac do pomocy zagranicznych rozowo-libertynskich i zielonych liberalow, ktorych w PE jest mnostwo. W tej niecnej i kreciej robocie nie przeszkadza im wcale szkalowanie i opluwanie Polski przed swiatem. Za malo im jednak jest szkalowania naszego kraju w PE. Musza jeszcze z pomoca uciekac sie do szwabskich szmatlawcow. Tak postepuja tylko prawdziwi targowiczanie. Ale czego mozna sie spodziewac od takiego tuza jak Geremek, ktory jest polonofobem numer jeden! Odpowiedz Link Zgłoś
roosevelt5 Re: wet3 to Kuchciński? 27.04.07, 16:08 Tak, tak. A świstak siedzi i ...... Jak był słyszał Kuchcińskiego. Nie ma to jak wślizgać się dla własnych interesów. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: roosevelt5 27.04.07, 16:13 roosevelt5 napisał: > wet3 to Kuchcinski? > Tak, tak. > A świstak siedzi i ...... > Jak był słyszał Kuchcińskiego. > Nie ma to jak wślizgać się dla własnych interesów. Roosevelt! Zrob mi przyjemnosc. Idz i wysciskaj sie ze Stalinem jeszcze raz! Moze orgazmu dostaniesz?! Odpowiedz Link Zgłoś
roosevelt5 Re: wet3 to Kuchcinski? c.d. 27.04.07, 16:26 Oto właśnie wasza filozofia. Kto ma inne poglądy, to podejrzany. Czy to nie jest znajome z przeszłości? Z różnych względów nie zrobie ci tej przyjemności. Jedną z nich jest to, że ludzie pokroju Stalina, Hitlera, Le Pena, Leppera idt nie są moimi idolami. Inne powody są chyba oczywiste. A swoją drogą retoryka Kaczyńskich i ich całej świty jest bliższa Stalinowi i j.w. niż demokracji. A jeśli podniecają cię takie umizgi do dzisiejszej władzy... No cóż, to twój problem. Sztuką jest rozmawiać. Ty tego nie potrafisz. Mimo wszystko pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
asadabas niestety masz racje.. 27.04.07, 16:20 ja bym zyczyl tym, ktorzy tak na Germeka pluja, by sie kiedys starli z panstwem zbudowanym wedlug "modelu" PiS-u.. wtedy im zrzednie mina a epitety, ktorymi tutaj sypia okaza sie naprawde przydatne. Odpowiedz Link Zgłoś
g_perczak I co mi zrobice?? 27.04.07, 15:24 A ja siebie uważam za komunistę... i co moja droga, chora, władzo?? co mi zrobisz?? wsadzisz mnie za kratki?? naślesz ogolone na łyso swoje bojówki nazistów LPR?? Odpowiedz Link Zgłoś