mppmpp Ciekawe, czy nowi dziennikarze 06.10.07, 21:44 będą potrafili być bardziej obiektywni niż starzy? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrjakub11 Gosiewski: Polskie media potrzebują absolwentów.. 06.10.07, 21:51 Jak ten lizydupa ma czelność zabierać głos. Ojciec Muchomor wychowuje IV kompanię SS. Za kilka miesięcy wszystkich nas zamkną za zasiekami i zrobią z nas niewolników. Warszawskie Geto to senatorium w porównaniu z tym co chcą nam zgotować SSmani z pod znaku PIS Odpowiedz Link Zgłoś
heron Gosiewski: Polskie media potrzebują absolwentów.. 06.10.07, 21:55 absolwenci tych szkółek powinni mieć zakaz pracy w normalnych mediach.Gosiewskiego zaś , normalne wolne media powinny pozwać do sądu za zniewage i pomowienie że głoszą nieprawdę. Jak można gadac takie brednie. Odpowiedz Link Zgłoś
novembre Gosiewski: Polskie media potrzebują absolwentów.. 06.10.07, 22:18 Ja pier.. Odpowiedz Link Zgłoś
krzynia.c Polska nie potrzebuje Gosiewskiego 06.10.07, 22:22 Panie nadworny idioto ta szkoła znajduje sie w ogonie rankingu wyższych uczelni,a jej dyplom możesz sobie powiesić w wychodku. Odpowiedz Link Zgłoś
margo.4 Gosiewski: Polskie media potrzebują absolwentów.. 06.10.07, 22:26 Towarzystwo wzajemnej adoracji. Pytanie kiedy to sie skonczy? Czy wtedy gdy jeden nie bedzie potrzebowal drugiego? Odpowiedz Link Zgłoś
odjazd1 o jezuuuu O Bożeeeee 06.10.07, 22:37 Ratuj mnie i nas przed tymi szkołami Odpowiedz Link Zgłoś
roosevelt5 Gosiewski:potrzebni do mówienia prawdy... 06.10.07, 22:38 ...zgodnie z ideologią PiS-u. Ciekawe jak będą gadać jak Kaczyński(-scy) pokłuci(-ą) się z Rydzykiem? Odpowiedz Link Zgłoś
lomginus Gosiewski: Polskie media potrzebują absolwentów.. 06.10.07, 22:39 Tysiące rąk, Miliony rąk, A serce bije jedno... Już to było! Powtórka z historii! SKANDAL! Gosiu! keep cool - pomyśl, że nie wszyscy mają kieoską pamięć. Odpowiedz Link Zgłoś
drogibronislaw Brawo Rydzyk! Tak dalej, a po komuchach nie po 06.10.07, 23:28 zostanie nawet smród! Odpowiedz Link Zgłoś
roosevelt5 Re: Brawo Rydzyk! Tak dalej, a po komuchach nie p 06.10.07, 23:47 drogibronislaw napisał: > zostanie nawet smród! --------------------------- Masz na myśli PiS? Przecież w retoryce PiS-owi bliżej do komuchów niż SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
enedue3 Re: Brawo Rydzyk! światowe odrodzenie rozumu - 07.10.07, 00:42 nastapi w uczelni ojca Tadeusza - powiedział przedstawiciel generalnego przełożonego redemptorystów o.J.Tobina, profesor Retman! Odetchnąłem z ulgą :)!! Odwołanie o. Tadeusza odsuwa się w dalaką przyszłość. Wielu lewaków włącznie z ojcem redaktorem Adamam M. pewnie umrze zanim jakieś kuku zrobi się RM, TV Trwam, Naszemu dziennikowi czy też Wyzszej Szkoły Medialnej. mam włączonę RM .. słyszę same pochwały o. Tadeusza R. od przedstawiciela amerykańskich redeptorystów. dalej .... intelektualiści zachodni nie sa zdolni do racjonalnego myślenia ... ect, ect ... . Tam na zachodzie liczą bardzo na intelektualistów z WSM ludzi gruntownie wykształconych, którzy nie zatracili rozumu klasycznego, którzy zdolni sa podjąc dialog na pozimie religijnym z każdą religią nawet muzułmanami, są zdolni do dialogu kultur. Peamy pochwalne i jeszcze raz peamy pochwalne. łza w oku się kręci. Kto zbudował takie dzieło w Polsce? O. Tadeusz Rydzyk!!! Odpowiedz Link Zgłoś
drogibronislaw Rydzyk to facet z charakterem i wie, co robi 07.10.07, 01:37 Lewactwo (komuchy) i liberalna masoneria obudziała się ręką w nocniku... Brawo Rydzyk! Odpowiedz Link Zgłoś
pis_dolot z ręką w nocniku obudzili się stoczniowcy...: 07.10.07, 04:11 www.youtube.com/watch?v=xSMHTCbu9v0&mode=related&search= Stoczniowy sekret Rydzyka Trwające kilka miesięcy śledztwo dziennikarskie doprowadziło do odkrycia nowych faktów w sprawie zbiórki pieniędzy na ratowanie Stoczni Gdańskiej. „Toruńskie media” podkreślają, że wszystko zostało już dawno wyjaśnione, jednak materiały, do których dotarliśmy, przeczą tym zapewnieniom. Sprawa pieniędzy ze zbiórki na ratowanie Stoczni Gdańskiej wciąż pozostaje jednym z największych sekretów dyrektora Radia Maryja, ojca Tadeusza Rydzyka. Pieniądze zniknęły. W numerze „Gazety Polskiej” z 11 lipca 2007 r., opublikowaliśmy listy przewodniczącego komitetu ratowania stoczni, kapitana Żeglugi Wielkiej Bolesława Hutyry, skierowane do dyrektora Radia Maryja. Hutyra domaga się w nich od ojca Rydzyka i osób związanych z Radiem Maryja, m.in. b. Edwarda Frankowskiego i ojca prof. Alberta Krąpca, wyjaśnienia niejastej sytuacji funduszy zebranych na ratowanie stoczni. W odpowiedzi spotkał go brutalny atak, przeprowadzony przez otoczenie ojca dyrektora. „Jestem zmuszony prosić o pomoc w uzyskaniu szczerej rozmowy z O. Dyrektorem Radia Maryja, gdyż od maja 1997 r. takiej możliwości nie miałem.” – czytamy w jednym z listów. –„Napotkałem jednak kategoryczny sprzeciw i nieszczerość oraz fałszywe pomówienia mojej osoby…”. - Ojciec nawet po atakach ze strony ludzi Radia Maryja, usiłował sprawę wyjaśnić wewnątrz środowiska, troszczył się o radio – mówi Tomasz Hutyra, syn Bolesława – Ludzie Rydzyka potraktowali go niesprawiedliwie i brutalnie. To było dla nas piekło. - dodaje. Według dokumentów, którymi dysponujemy, Feliks B. Pieczka oraz Zbigniew Sulatycki oskarżali Hutyrę o współpracę z SB oraz WSI, co doprowadziło do utraty zaufania potrzebnego do sprawowania prez niego funkcji Przewodniczącego Społecznego Komitetu Stoczni Gdańskiej. W „Gazecie Polskiej” z 18 lipca 2007 r., zamieściliśmy listy, które bronią Hutyrę przed niesprawiedliwymi atakami. Ich autorami są: duszpasterz ludzi morza, o. Józef Krok, a także przyjaciel rodziny, Andrzej Bugajski, który w 2005 r. zginął w wypadku razem z Hutyrą. - Ojciec wspólnie z dwoma osobami jechał na spotkanie z ministrem skarbu. Spotkanie miało dotyczyć sytuacji Stoczni Gdańskiej. Wszyscy zginęli – mówi T. Hutyra – Nie chcę nikogo winić, faktem jest jednak, że szczegóły wypadku byłby bardzo dziwne, a przez śmierć ojca stracona została Stocznia Gdańska, a także szasna na wyjaśnienie tajemnicy zbiórki. Pozostałe osoby, które mają wiedzę na ten temat, to ludzie z najblizszego otoczenia ojca dyrektora. Nabrały one wody w usta – dodaje. Publikujemy listy Bolesława Hutyry do ojca Tadeusza Rydzyka, prywatny akt oskarżenia skierowany przeciwko Bronisławowi Pieczce i Zbigniewowi Sulatyckiemu wraz z odpisem protokołu sprawy pojednawczej. Ponadto zamieszczamy oświadczenia dotyczące posądzenia Bolesława Hutyry o współpracę z SB i WSI. W najbliższych dniach będziemy także przedstawiać kolejne dokumenty i fakty w sprawie Radia Maryja i przemysłu stoczniowego. Przemysław Harczuk Piotr Łuczuk (Gazeta Polska) Odpowiedz Link Zgłoś
drogibronislaw Nie pij już tego denturatu, bo skończysz jak Tusk! 07.10.07, 01:33 ;DD Odpowiedz Link Zgłoś
heyoan Poziom dyskusji sięgnoł dna!!! 07.10.07, 01:20 Wyluzujcie! Czy nikt nie potrafi sensownie podsumować tej histerii w mediach? Zachowujecie się jak naćpani ćpuni polityczni ,których komórki w mózgu przeżarły obskurne i paskudne żądze dopieprzenia słowem ,licząc na satysfakcje pogłębiacie swoje frustracje ,a wypociny tępych od nienawiści komórek zalały smołą wasz zdrowy rozsądek. Ta cuchnąca maż,zlepiła was w jedne kłębowisko żałosnych stworzeń,które nie mając żadnego systemu wartości poza jednym zniszczyć przeciwnika ,dokopać i pozostawić smród niedokończonych niszczących wniosków. Polska potrzebuje głębszego zastanowienia się nad problemami ,kto ma rację ,kto chce budować - autorytety,prawo,prawdziwą historię,-kto sieje ?i co ?--skąd idzie przekaz do podtrzymywania tradycji historycznych,wartości rodzinnych. Jaki przekaz daje nadzieje na pogłębienie relacji między ludżmi,aby potrafili bardziej się jednoczyć itd. Walcząc o idee nie zapomnijmy ,o co walczymy . Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Czlowieku!Jesli dla ciebie autorytetem jest RYDZYK 07.10.07, 02:22 to ty naprawde nalezysz do tragicznych niewyksztalciuchow:) Zreszta to widac po twoich bajaniach - dajmy na to - o "prawdziwej" historii, bo tego akurat zaden historyk w swiecie nie powie. Coz, "prawdziwa historia" to ZAWSZE ZMANIPULOWANA HISTORIA pod potrzeby "ciemnego ludu":)))) Odpowiedz Link Zgłoś
heyoan Re: Czlowieku!Jesli dla ciebie autorytetem jest R 07.10.07, 02:36 Twoja historia właśnie powstaje ,więc postaraj tworzyć mądrze swoją przyszłość ,wielka żarówo oświecenia ciemnego ludu. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Mam chwilowo profesure jednego z lepszych 07.10.07, 02:41 uniwersytetow UK (historia II WW); kariery Ministra Edukacji Wlk.Brytanii dla siebie nie przewiduje:)A wiec o moja przyszlosc nie musisz sie martwic - w moim wieku czyni sie raczej posumowania przeszlosci:))) Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Gosiewski, ty panszczyzniany CHAMIE! 07.10.07, 02:19 Lepiej sie przyznaj, z ktora dziewka folwarczna Hetman Gosiewski twego przodka splodzil, bo - jak wiadomo - zmarl, nie pozostwaiwszy meskiego potomka i dziedzica swego nazwiska:) A dopiero po wyjasnieniu tejze sprawy, klamczuszku Edgarze, sie wymadrzaj! Odpowiedz Link Zgłoś
heyoan I kto jest chamem? 07.10.07, 02:46 Po słowach poznać chama można W jego słowach tęsknota jest ukryta Wszyscy to wiedzą ,on sam zaprzecza A do czego tęskni nasz eurudyta Zaspokoję waszą ciekawość Do koryta moi kochani ,do koryta Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Jak widac __k_o_c_h_a_s_z__ klamcow:) 07.10.07, 03:05 Lud ciemny lubi sie podszywac pod zmanipulowana historie, tudziez wielkie postacie historyczne - jak wasz Edgar ponoc Gosiewski. I to wlasnie o waszym chamskim pochodzeniu swiadczy, bo herbem zaden z was nie jest sie w stanie wylegitymowac. Tfuu, ludowo-dewocyjna bolszewia udajaca "prawice"... Odpowiedz Link Zgłoś
heyoan Zagubiony arystokrata 07.10.07, 13:24 W historii własnych poglądów zagubiony Wrócić pragnął by ha salony Pełne krewetek Szabelką władzy Oświecić ciemny lud I spocząć na zasłużonym Panteonie autorytetów Pokręconych filozofii Odpowiedz Link Zgłoś
japolak duszny dzień 07.10.07, 10:20 Xrobiłem eksperyment - przez jeden dzień oglądałem Trwam, słuchałem Ma Ryja i czytałem toruńską prasę. To jakbym w innym "równoległym" świecie znalazł się. Teraz trochę lepiej rozumiem zalecenia, by nic innego nie oglądać, nie słucha c, nie czytać, To także jakieś wyjaśnienie "żelaznego" ellektoratu PiS. Ja całe zycie czytałem gazety partyjne i antypartyjne - sam wyciągając wnioski. Nawet gdy jedna broszura mówiła, iż w Katyniu zabijali Nuemcym druga że Stakin, trzecia że Ukraińcy, czwarta że Żydzi... Dziś także z TVP przenoszę się do TV24, Polsatu i stacji zagranicznych. Podobnie porównuję serwisy internetowe mediów drukowanych Ale dzień toruński dalej powoduje u mnie katzenjammera... Gdy pomyślę, iż z przynajmniej kilkoma regularnie pojawaiającymi się autorami byłem kiedyś po imieniu... Moją ojczyzną ani nie jest koncern ojca Rydzyka, ani pana Michnika, ani firma p. Kaczyńskich, ani Olejniczaka, Leppera, Giertycha... Ale boli - co robią z naszym krajem.... Co my sami z Polska robimy... Odpowiedz Link Zgłoś
niewir Kiedy przywrócą świętą Inkwizycję? 07.10.07, 11:56 Poważnie obawiam się powrotu do władzy oszołomów z PiSu. Może to skutkować nawet próbą wskrzeszenia Inkwizycji, która wymordowała więcej światłych ludzi niż ogólnoświatowy komunizm! Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Homo rydzycus.. 07.10.07, 12:22 Homo rydzycus w natarciu, tak to robią w reżimowej TVKaczystowskiej> Zestawienie czasów antenowych poświęconych przez TVP poszczególnym partiom w okresie od 17 do 23 września. Wynika z niego, że: *prezydent miał w tym czasie 20 wystąpień o łącznym czasie ponad 1 godz. 5 min.; *premier - 62 wystąpienia, czas - ponad 3 godz. 17 min; *rząd - 90 wystąpień, czas - ponad 3 godz. 44 min.; *PiS - 228 wystąpień, czas - ponad 7 godz. 48 min.; (łącznie ugrupowania pisowskie –ponad 15 godz. 14 min) *PO - 212 wystąpień, czas - ponad 5 godz. 26 min; *Samoobrona - 96 wystąpień, czas - ponad 4 godz. 40 min.; *LiD - 140 wystąpień, czas - ponad 4 godz. 21 min.; *LPR - 50 wystąpień - czas ponad 2 godz. 29 min; *PSL - 45 wystąpień, czas - ponad 1 godz. 22 min. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Homo rydzycus..w natarciu 07.10.07, 12:23 Jeśli na przykład pod pretekstem zamieszania w aferę gruntową Centralne Biuro Antykorupcyjne zdoła pogrążyć Ryszarda Krauze, Prokom Software zostanie pewnie przejęty przez Microsoft lub któregoś z jego globalnych konkurentów; Bioton, który mocno namieszał na rynku insuliny, trafi w ręce jednej ze światowych spółek farmaceutycznych; złoża Petrolinvestu w Kazachstanie przejmie zaś któryś ze światowych koncernów petrochemicznych. Jeśli uda się krucjata przeciwko Solorzowi, jego miejsce na polskim rynku telewizyjnym szybko zajmie Murdoch; jeśli sukcesem zakończy się wojna rządu z "Gazetą Wyborczą" i Agorą, ich miejsce zajmie Axel Springer Verlag lub Passauer Neue Presse. Inaczej mówiąc, prowadzona pod przykrywką rozmaitych przypuszczeń wojna PiS z "polskimi bogaczami" zwykłemu człowiekowi korzyści raczej nie przyniesie nawet w krótkim okresie, natomiast w dłuższym okresie zaskarbi braciom Kaczyńskim dozgonną wdzięczność obcych konkurentów, niecierpliwie wyglądających potknięć wciąż jeszcze słabego kapitałowo polskiego biznesu. Odpowiedz Link Zgłoś
heyoan Polski aferalny biznes w natarciu lub odwrocie 07.10.07, 16:05 Gdyby ,Krauze miał to jedno na sumieniu nie pozbył by się tak z "takim trudem",budowanego imperium. Poniżej podaję tytuły informacji prasowych z najbardziej opiniotwórczego portalu biznesowego . Wiadomości z 08-09-10-2007 roku. Krauze złożył oświadczenie o rezygnacji z funkcji prezesa Prokomu.Krauze odchodzi z rady nadzorczej Asseco Poland.BCC chce ręczyć za Krauzego.Dziwny motyw Krauzego według "Dziennika".Spółka Krauzego pełna generałów.Krauze przerzuca kasę. Wiadomości z lipca 2007 roku. Grupa Prokomu może w tym roku zarobić ponad 100 mln zł. Zysk netto grupy Prokomu Software na koniec 2007 roku przekroczy 100 mln zł - poinformował w poniedziałek prezes spółki Ryszard Krauze. Zapowiedzi prezesa są zgodne z oczekiwaniami analityków. Wszyscy oni prognozują, że skonsolidowany zysk netto Prokomu Software w tym roku przekroczy 100 mln zł, a średnia ich prognoz wynosi 115 mln zł. Czy trzeba komentować ten rodzaj ucieczki z pola biznesowego jaki wykonał p.Krauze. Kiedy docierają do nas informacje o wielkim biznesie i jej przedstawicielach ,to przeciętny Polak raczej nie jest dumny z tych sukcesów ,bo doskonale zdaje sobie sprawę o żródłach pochodzenia "ciężko wypracowanej pozycji". Szum medialny podważający zasadność działań służb walczących z korupcją,ma swoje żródło w mediach komercyjnych skupionych w prywatnych rękach,przy wtórze partii opozycyjnych wychodzi nam jasny i precyzyjny obraz stref chronionych ,(strefy wpływów różnych środowisk),oraz tematów do krytykowania jako "podważania państwa demokratycznego i wolności prowadzenia działalności wolnorynkowej". Niestety obrona tak prowadzonych interesów przez te środowiska prowadzi do potwornych wypaczeń ,odbiór etycznego działania firm i przedsiębiorstw. Względy ekonomiczne nie mogą usprawiedliwiać łamania prawa ,gdyby pozwolono działać w ten sposób przedsiębiorcom -w niedługim czasie mielibyśmy mafie przenikającą do struktur państwa i mającą wpływ na decyzje na poziomie państwa Polskiego. Zresztą miało to już miejsce w okresie przemian wolnorynkowych. Wydaje się ,że ten rodzaj działania i kontroli nieuczciwych przedsiębiorców rodzi przeświadczenie o równości prawa wobec wszystkich bez podziału na klasy uprzywilejowane . Daje przy tym wyrażny i bolesny sygnał dla aferzystów i korzystających z korupcji do odwrotu i zmiany sposobu myślenia,a pozostałym zaczynającym swoją karierę do działania zgodnego z literą prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
istvan73 hetmanie Gosiewski !! bolszewika goń, goń, goń 07.10.07, 12:38 urrrraaaaaaaaaa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Gosiewski: Polskie media potrzebują absolwent 07.10.07, 13:32 absolwent tej szkoły robił tvpinfo :)) Odpowiedz Link Zgłoś
california07 Gosiewski: Polskie media potrzebują absolwentów.. 08.10.07, 05:05 O tak!!Milion nowych Rydzykow dla Polski pana Kaczynskiego!!! Odpowiedz Link Zgłoś