placebo99 Zdemaskowałem ścierwo-liberalizm fałszywy 15.10.07, 08:16 Dzięki tej demaskacji oni już przegrali. Czytaj i bądź w szoku: placebo99.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: Zdemaskowałem ścierwo-liberalizm fałszywy 15.10.07, 08:21 placebo99 napisał: > Dzięki tej demaskacji oni już przegrali. Bredzisz człowieku. ;) serwisy.gazeta.pl/wybory2007/0,85063.html?adw=1 Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Tusk: Bogu świeczkę, diabłu ogarek, a ludowi kit 15.10.07, 08:21 Tak można określić program Tuska i PO... Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: Tusk: Bogu świeczkę, diabłu ogarek, a ludowi 15.10.07, 08:22 gamon0 napisał: > Tak można określić program Tuska i PO... Sam nieźle kitujesz, nauczył cię Kurski? ;) www.looknij.pl/video/2467 Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: Tusk: Bogu świeczkę, diabłu ogarek, a ludowi 15.10.07, 08:24 Każdy widzi, co wyprawia Tusk ze swoimi kibolami... Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: Ciemny lud nie głupi, kitu Tuska nie kupi... 15.10.07, 08:35 Kit Kurskiego kupują już tylko tacy jak ty. ;) www.looknij.pl/video/2467 Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: Ciemny lud nie głupi, kitu Tuska nie kupi... 15.10.07, 08:38 To Tusk i PO sprzedaje ciemnemu ludowi kit... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: Ciemny lud nie głupi, kitu Tuska nie kupi... 15.10.07, 08:40 gamon0 napisał: > To Tusk i PO sprzedaje ciemnemu ludowi kit... :))) Dobra szkoła Kurskiego. ;) www.looknij.pl/video/2467 Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: Tusk od wczoraj darzy miłością bliźniego sweg 15.10.07, 09:15 A Kaczyński bynajmniej, teraz opluwa PSL. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
old.european To to nie byla jeszcze kompromitacja?! 15.10.07, 08:31 "Cieszymy się tylko z tego, że uniknął kompromitacji" Jesli TO nie byla kompromitacja, to chcialbym zobaczyc to, co i PiS uznalby za kompromitacje. Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Ale PiS-iacy są wściekli ;) 15.10.07, 08:32 Że PO prowadzi wyraźnie w sondażach, aż się w nich gotuje. ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
seafood Re: Ale PiS-iacy są wściekli ;) 15.10.07, 08:35 No cóż, nie dziw się, przecież istnieją poważne obawy, jasno wyrażone przez Jarosława K., że odpiłują im ryjki od koryta, a zady od stołków. Będzie bolało. Odpowiedz Link Zgłoś
palestr.ina2005 wsciekli__to__sa__kibole__Herr__T uska 15.10.07, 08:39 co pokazali niedawno seafood napisał: > No cóż, nie dziw się, przecież istnieją poważne obawy, jasno wyrażone przez > Jarosława K., że odpiłują im ryjki od koryta, a zady od stołków. Będzie bolało. Odpowiedz Link Zgłoś
bonar10 ZAleży, gdzie ucho przyłożysz! 15.10.07, 08:38 Jeśli zapytasz kiboli, biznesmenów, młodzież - dzieci biznesmenów, to tak, Platforma wygrywa! Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Kompromitacja to brak konkretów w wypowiedzi Tuska 15.10.07, 08:38 1. Gospodarka Plan gospodarczy Tuska (parafrazując): - "Trzeba zrobić tak, żeby było jak w Irlandii." - Jakim sposobem? - "Ja mam plan." - Jaki plan? - "Naprawdę, zaufajcie mi. Ja mam plan." Panie Tusk, plan to ja też mam i mój plan jest lepszy - nie bedę na Pana głosował. 2. Polityka zagraniczna JEDYNE co Tusk umie powiedzieć na temat polityki zagranicznej to to, że Fotyga jest "be" a Bartoszewski "cacy", ale już umotywować DLACZEGO - NIE POTRAFI. 3. Polityka wewnętrzna Dlaczego Tusk odrzucił w 2006r koalicję z PiS, skazujac Kaczynskich na koalicję z SO i LPR? a. Ambicja - Tusk tak uwierzył w swoja "wielkość", że nie mógł się otrząsnać z podwójnej porażki b. Lenistwo/oportunizm - łatwiej prowadzic negatywną kampanię wyborczą niż współrządzić. c. Cynizm - by móc zarzucać Kaczynskim kłamstwo ws współpracy z Lepperem. d. Układ z postkomunistami - taki jak podczas Nocnej Zmiany, nie dopuścić do lustracji. e. Wszystkie powyżej Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: Kompromitacja to brak konkretów w wypowiedzi 15.10.07, 08:40 landaverde napisał: Tu są konkrety, a umiesz czytać? ;P www.platforma.org/program/ Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Kompromitacja to brak konkretów w wypowiedzi 15.10.07, 08:45 Czy to ten sam program, który PO napisało już po wyborach 2005r? Po tym jak premier wytknął im, że przystepując do wyborów nie mieli nawet programu? Porównaj to sobie z programem PiS. Widać wyraźnie, że pisząc w pośpiechu i na kolanie używali programu jako ścigi, tyle tylko, że to ich wypracowanie jest bardziej zagmatwane. Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: Kompromitacja to brak konkretów w wypowiedzi 15.10.07, 08:47 landaverde napisał: > Czy to ten sam program, który PO napisało już po wyborach 2005r? Czyli jednak nie umiesz czytać - ze zrozumieniem. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Kompromitacja to brak konkretów w wypowiedzi 15.10.07, 08:54 Pytam, bo ten program juz kiedyś czytałem. Po co mam po raz drugi czytać kalkę programu PiSu? Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: Kompromitacja to brak konkretów w wypowiedzi 15.10.07, 08:57 landaverde napisał: > Pytam, bo ten program juz kiedyś czytałem. Po co mam po raz drugi > czytać kalkę programu PiSu? Dobrze się Kurski wyszkolił, nie ma co. Jeśli można mówić o jakiejś kalce to PiS-owskiego programu, w stosunku do PZPR, czysty socjalizm. ;) Bo ja znam program PiS, a ty - wątpię... Znajdź zapisy socjalne w programie PO albo przestań wygadywać głupoty... Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Kompromitacja to brak konkretów w wypowiedzi 15.10.07, 08:57 Ważniejsze jest pytanie czy Tusk czytał ten program? Ani słowem się o nim nie zająknął. Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: Kompromitacja to brak konkretów w wypowiedzi 15.10.07, 08:59 landaverde napisał: > Ważniejsze jest pytanie czy Tusk czytał ten program? Ani słowem się > o nim nie zająknął. To go zapytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Kompromitacja to brak konkretów w wypowiedzi 15.10.07, 09:12 Pytać Tuska? On do tej pory nie ma programu. Cały program Tuska to: przejąć władzę. Dalej żadnej wizji. Owszem PO miało program - napisany przez Rokitę. Rokita spędził miesiące na oprzygotowniu go, a oni kazali mu go wsadzic do szuflady na kolejne trzy miesiące, do konwencji PO, gdzie zaprezentowac ten program miał... Komorowski. Kumasz? Rokita się wku..ł i sam ten progranm publicznie zaprezentował. Jaka była reakcja Tuska? Zapowiedział konsultacje społeczne w celu stworzenia programu. Rozumiesz? On dopiero bedzie sie pytał czego nam trzeba! Sam, w przeciwieństwie do Kaczyńskich, żadnej wizji ptrzedstwaić nie potrafił. To dlatego Rokita odszedł z Platformy. Słyszłeś by takie konsultacje się odbyły? Ja nie. Jedyne co Tusk ma obecnie - te pięc punktów, to nic więcej niz pięć pobożnych życzeń. Zero szczegółów, zero strategii realizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: Kompromitacja to brak konkretów w wypowiedzi 15.10.07, 09:16 landaverde napisał: > Pytać Tuska? On do tej pory nie ma programu. Widzę, że jesteś zatwardziałym fanem Kurskiego i koniec, szkoda na ciebie słów. ;) www.looknij.pl/video/2467 Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Kompromitacja to brak konkretów w wypowiedzi 15.10.07, 09:21 Kurski? Co Kurski ma do rzeczy? Kurski mi wisi. Nie masz już nic merytorycznego do powiedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Program PiS-u - programem lewicy polskiej ;) 15.10.07, 09:04 Partia ta utrzymuje, że reprezentuje nurt prawicowy, tymczasem hasło wyborcze tego ugrupowania – "solidarne państwo" – jest w oczywisty sposób hasłem socjalistycznym. W programie tej partii czytamy m.in.: "Ze wzrostu gospodarczego muszą korzystać wszyscy Polacy, nie tylko wąska grupa najbogatszych." /str. 11/ Co to oznacza? To chyba oczywiste – wyższe podatki dla "najbogatszych", w imię "solidarności", czyli mówiąc logicznie – dalsze zniechęcanie przedsiębiorców do tego, by byli przedsiębiorcami. Dalej: "Musimy postawić przede wszystkim na zwiększenie ilości miejsc pracy, na rozwój przez zatrudnienie." /str.12/ Ciekawe, w jaki sposób PiS wyobraża sobie owo zwiększanie miejsc pracy poprzez zniechęcanie przedsiębiorców do inwestowania na skutek wysokich podatków. Jak na razie polityka PiS-u skutecznie stworzyła liczne miejsca pracy dla Polaków. W Anglii. I kolejny fragment: "Konieczne jest także zażegnanie kryzysu mieszkaniowego oraz przebudowa ochrony zdrowia i systemu edukacji." /str. 12/ Jak na razie, nic nie słychać o szerokim programie prywatyzacji służby zdrowia czy szkolnictwa przez PiS, a w świetle faktów jest to nieuchronne. Potwierdzają to dalsze fragmenty, w których o prywatyzacji nie ma ani słowa: "Prawo i Sprawiedliwość proponuje przebudowę systemu ochrony zdrowia w ramach spójnej koncepcji polityki zdrowotnej państwa. Najważniejsze elementy tych przekształceń to: (...)Finansowanie ochrony zdrowia z budżetu państwa. (...)Utworzenie akceptowalnego społecznie pakietu świadczeń zdrowotnych (tak zwanego koszyka gwarantowanych świadczeń zdrowotnych)." /str. 79-80/ "Priorytety PiS: (...)objęcie maturą jak największej liczby uczniów; polityka wyrównywania szans, zwłaszcza podźwignięcia oświaty na prowincji; (...)utrzymanie bezpłatnych studiów na państwowych uczelniach;" /str. 95-96/ "Dodatkowo wprowadzony zostanie nowy sposób finansowania stypendiów, poprzez dopłatę z budżetu państwa złotówki do każdej złotówki przeznaczonej na stypendia dla najbiedniejszych przez samorządy terytorialne i organizacje pozarządowe" /str. 99/ Czyż nie są to czysto socjalistyczne hasła? Celem PiS-u jest dalsze utrzymywanie nieefektywnego systemu edukacji przez budżet państwa – czyli podatników. "Nowa umowa społeczna musi stworzyć realne podstawy do zasadniczej zmiany polityki społecznej, która wraz z innymi działaniami ma likwidować sferę ubóstwa i wykluczenia, a także być istotnym elementem polityki prorodzinnej państwa."/str. 12/ Jak wygląda owa polityka prorodzinna mieliśmy okazję się przekonać na przykładzie becikowego, ufundowanego oczywiście za pieniądze podatników, bez pytania ich o zdanie na ten temat. "Proponujemy, by pracodawcy przez 2 lata byli zwolnieni z uiszczania składki na ubezpieczenia społeczne, części płatnej przez pracodawcę za pracowników zatrudnionych na nowo utworzonych miejscach pracy." /str. 56/ Wobec kryzysu ZUS-u takie rozwiązanie jest kompletnie nierealne i twórcy takiego zapisu musieli sobie z tego doskonale zdawać sprawę, w związku z czym należy tą propozycję traktować jedynie jako chwyt propagandowy, mający przysporzyć PiS-owi głosów przedsiębiorców. "Przyczyną spadku dzietności wśród kolejnych roczników młodzieży, wskazywaną w badaniach demografów, są trudności na rynku pracy, zmniejszanie świadczeń socjalnych na rzecz rodzin, niesprzyjająca umacnianiu rodziny polityka społeczna oraz generalnie trudne warunki życia." /str. 57/ Wniosek PiS-u jest następujący – należy zwiększyć wydatki socjalne na rzecz rodzin, co naturalnie oznacza dalsze drenowanie kieszeni podatników. Niestety, utrzymywanie wysokich podatków, by te wydatki pokryć z całą pewnością nie przyczyni się do poprawy na rynku pracy, co stawia pod znakiem zapytania poprawę warunków życia Polaków. Socjalistyczne metody działania PiS-u wyraźnie określa następny fragment z tej samej strony: "Z drugiej strony, spadkowi liczby urodzeń towarzyszyć musi wzrost średniej długości życia. To z kolei spowoduje co roku znaczne zwiększanie wydatków na opiekę zdrowotną oraz świadczenia społeczne. " A oto fragment ze strony 58: "Jesteśmy przekonani, iż wprowadzenie proponowanego przez formację liberalną podatku liniowego byłoby niesprawiedliwe." Wszystkie partie prawicowe na całym świecie optują za podatkiem liniowym, zaś PiS jest przeciw, to jaka z nich prawica? ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Program PiS-u - programem lewicy polskiej ;) 15.10.07, 09:18 Mam ci odpowiedzieć na wszystko na raz, czy po trochu? Może zacznę od końca - od podatku liniowego. W USA też nie ma podatku liniowego, są progi, bodajże trzy, a może nawet cztery. I jakoś kapitalizm i liberalizm na tym nie ucierpiały. U nas są dwie stawki podatku, jeden próg. Oznacza to, że dla 80% społeczeństwa o zarobkach poniżej progu podatek jest w istocie liniowy. Kumasz, czy mam narysować? Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: Program PiS-u - programem lewicy polskiej ;) 15.10.07, 09:23 landaverde napisał: > dla 80% > społeczeństwa o zarobkach poniżej progu podatek jest w istocie > liniowy. Kumasz, czy mam narysować? W Niemczech owe 80% ludzi w ogóle nie zapłaciłoby podatku, oto jak PiS i inni czerwoni łupią w Polsce ludzi, kumasz, czy mam ci to narysować? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Program PiS-u - programem lewicy polskiej ;) 15.10.07, 09:31 Poważnie? Ciekawe więc dlaczego przez 17 lat ani SLD ani Unia Wolności nie obniżyły podatków? PiS jako pierwszy zrobił ruch w tej dziedzinie. A pamiętasz wypowiedź Kwaśniewskiego w debacie? On wogóle był przeciw obniżaniu jakichkolwiek podatków, bo ponoć nas nie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: Program PiS-u - programem lewicy polskiej ;) 15.10.07, 09:39 landaverde napisał: > Poważnie? Ciekawe więc dlaczego przez 17 lat ani SLD ani Unia > Wolności nie obniżyły podatków? Bo SLD to taka sama lewica jak PiS wołku boży, a Unia Wolności nie miała większości w Parlamencie, by to przegłosować. Ale mam nadzieję, że po 21 X to się zmieni. ;) > PiS jako pierwszy zrobił ruch w tej > dziedzinie. No, strasznie ludziom obniżył podatki, żyć nie umierać. ;) Przestań się wygłupiać... > On > wogóle był przeciw obniżaniu jakichkolwiek podatków, bo ponoć nas > nie stać. Ględził jak to komuch, byle dalej drzeć forsę z ludzi. I TACY JAK TY WIERZĄ, ŻE TUSK MOŻE Z NIMI TWORZYĆ KOALICJĘ??? Kaczory wymyśliły ten kit, a wy go bezmyślnie powtarzacie. Nic dziwnego, że kaczorom zależy na takim bezmyślnym elektoracie - każdy kit kupią. ;) serwisy.gazeta.pl/wybory2007/0,85063.html?adw=1 Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Program PiS-u - programem lewicy polskiej ;) 15.10.07, 09:51 skory1 napisał: > I TACY JAK TY WIERZĄ, ŻE TUSK MOŻE Z NIMI TWORZYĆ KOALICJĘ??? Owszem, bo Tusk już dawno się zeszmacił współpracą z komuchami. Przypomnij sobie co odpowiedział na pytanie Wałęsy "Czy Pawlak przejdzie?". "Jak SLD nie skrewi to przejdzie" - powiedział Tusk. To przez takie szuje jak Tusk lewizna nie tylko nie została rozliczona, ale utrzymala się u koryta, kradła i nakręcała korupcję i afery gospodarcze. Gdyby nie tacy jak on lustrację i dekomunizację mielibyśmy już dawno za sobą, tak jak Czechy i Niemcy. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Będę glosował na PO.! Tylko.! 15.10.07, 09:54 Tylko PO zapewnia Polsce rozwój.! Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Będę glosował na PO.! Tylko.! 15.10.07, 10:00 A ty wrojoz czego tutaj szukasz? Obudziłeś się bo masz mokro w pielusze? Idź, niech cię mamusia przewinie. PO zapewnia rozwój? Przeczytaj mój post powyżej - Tusk zapwnił nam rozwój - wstecz, do rządów PZPR. Ach zapomniałem, ty jarzysz tylko krótkie zdania proste. No cóż, może za kilka lat, jak dorosniesz, zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: Będę glosował na PO.! Tylko.! 15.10.07, 10:05 landaverde napisał: > Tusk zapwnił nam > rozwój - wstecz, do rządów PZPR. Rzekł zwolennik partii, w której rządzie aż się roi od byłych PZPR-owców. ;) Nie bądź hipokrytą człowieku... Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Będę glosował na PO.! Tylko.! 15.10.07, 10:12 Zapewne zaraz zacytujesz mi listę zaczerpniętą ze stron UPRu. Daruj sobie, większość z nich to byli członkowie przystawek. Większość ludzi, którzy są w PiSie, a którzy wcześniej byli w PZPR wstąpili do niej w późnych czasach gierkowskich, a z nastaniem stanu wojennego kazali komuchom ich legitymacje sobie wsadzić. Oby tylko tacy ex-PZPRowcy byli na naszej scenie politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Głos na PO to głos szansy. 15.10.07, 09:55 Głosujemy wszyscy na PO. Brawo PO.! Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: Program PiS-u - programem lewicy polskiej ;) 15.10.07, 09:55 landaverde napisał: > To przez takie szuje jak Tusk Bardzo kulturalny język, wprost - salonowy. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Program PiS-u - programem lewicy polskiej ;) 15.10.07, 10:07 A ty jak widzę nie masz juz argumentów, bo jedyne do czego potrafisz się odnieść to język. Ja używam takich słów narzędziowo, dla precyzji oraz by podkreślić sens wypowiedzi. Poza tym taki język łatwiej trafia do zwolenników PO, a wobec SLD-owców to wręcz wymóg konieczny by do nich dotrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: Program PiS-u - programem lewicy polskiej ;) 15.10.07, 10:10 landaverde napisał: > taki język łatwiej trafia do zwolenników > PO, Tak, faktycznie, trafia, jednoznacznie określając wasz poziom - rynsztoka... Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Program PiS-u - programem lewicy polskiej ;) 15.10.07, 10:15 Jak widać trafia do ciebie - twój poziom też to określa. Masz coś konkretnego do powiedzenia, czy będziesz się trzymał rzeczy nieistotnych? Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Mlodzi.! Na wybory.! 15.10.07, 09:56 Młodzi zadecydują.! Pójdą na wybory.! Tylko PO.! Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Program PiS-u - programem lewicy polskiej ;) 15.10.07, 12:25 > czyli mówiąc logicznie – dalsze zniechęcanie przedsiębiorców do > tego, by byli przedsiębiorcami. mamy chyba najnizszy CIT w Europie, o ile pamietam. Ciekawe, w jaki sposób PiS wyobraża sobie owo zwiększanie miejsc pracy poprzez zniechęcanie przedsiębiorców do inwestowania na skutek wysokich podatków. Jak na razie polityka PiS-u skutecznie stworzyła liczne miejsca pracy dla Polaków. W Anglii. zmartwie cie, PiS nie ma wiele wspolnego z wyjazdami do Anglii. te wyjazdy to efekt otwarcia tamtejszego rynku pracy i pojawienia sie takiej mozliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: To to nie byla jeszcze kompromitacja?! 15.10.07, 08:41 old.european napisał: > Jesli TO nie byla kompromitacja, to chcialbym zobaczyc to, co i > > PiS uznalby za kompromitacje. "Pistolet w windzie" - niskie oszczerstwa to najwyraźniej ulubiona broń Tuska. Zresztą następnego dnia to odszczekał. Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: To to nie byla jeszcze kompromitacja?! 15.10.07, 08:44 landaverde napisał: > "Pistolet w windzie" - niskie oszczerstwa to najwyraźniej ulubiona > broń Tuska. Zresztą następnego dnia to odszczekał. Kto odszczekał? To Kaczor wyszczekał, że faktycznie nosił pistolet, ciućmoku. ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: To to nie byla jeszcze kompromitacja?! 15.10.07, 08:46 Tusk sam to odszczekał. Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: To to nie byla jeszcze kompromitacja?! 15.10.07, 08:48 landaverde napisał: > Tusk sam to odszczekał. A Kurski to potwierdził. ;) www.looknij.pl/video/2467 Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: To to nie byla jeszcze kompromitacja?! 15.10.07, 08:51 old.european napisał: > Jesli TO nie byla kompromitacja, to chcialbym zobaczyc to, co i > PiS uznalby za kompromitacje. Kompromitacją było to kretyńskie pytanie o ceny produktów. Tusk sam zapomniał podać jakie są ceny drożdżówek, ryżu, gruszek, wieprzowiny i benzyny do zapalniczek. Jednocześnie zapomniał wspomnieć, że jabłka są drogie bo sady wiosną wymarzły, a ziemniaki wkrótce potanieją bo sezon. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: To to nie byla jeszcze kompromitacja?! 15.10.07, 08:53 landaverde napisał: > Kompromitacją było to kretyńskie pytanie Czy tylko ja zauważam, że zwolennicy PiS-u namiętnie używają języka rynsztokowego? I to ma być ta yntelygencja? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: To to nie byla jeszcze kompromitacja?! 15.10.07, 09:02 Pytanie było kretyńskie - to jedynie stwierdzenie faktu. Jako zdeklarowany liberał Tusk powinien wiedzieć, że ceny ustala rynek. Czyżby żądał od rządu by ręcznie manipulował cenami? To by była jeszcze większa kompromitacja. Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: To to nie byla jeszcze kompromitacja?! 15.10.07, 09:07 landaverde napisał: > Pytanie było kretyńskie - to jedynie stwierdzenie faktu. Jako > zdeklarowany liberał Tusk powinien wiedzieć, że ceny ustala rynek. Aha. A my mamy w Polsce "wolny" rynek, uhm. ;)))) Sam się nie kompromituj... Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: To to nie byla jeszcze kompromitacja?! 15.10.07, 09:25 Sugerujesz, że ceny produktów wymienionych przez Tuska są regulowane? Co najwyżej cena benzyny - poprzez akcyzę. Sam się kompromitujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: To to nie byla jeszcze kompromitacja?! 15.10.07, 09:31 landaverde napisał: > Sam się kompromitujesz. W Polsce nie ma wolnego rynku, tylko jego elementy, reszta jest w rękach państwa, chociażby poprzez politykę fiskalną, taką a nie inną. Sam się nie kompromituj. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: To to nie byla jeszcze kompromitacja?! 15.10.07, 09:43 Zapominasz, że polityka fiskalna Polski dostosowana jest już niemal w całości do Unii Europejskiej. Wysokie podatki, choćby na materiały budowlane, narzuca nam Unia. Na marginesie - w Unii jest też największy socjał (nie mylić z socjalizmem, bo są przecież różnice systemowe i ideowe). Daleko nam jeszcze do takiego socjału jaki jest w najbardziej kapitalistycznych krajach Unii, jak Niemcy czy Norwegia. Porównaj sobie np becikowe, długość urlopów macierzyńskich, czy odliczenia podatkowe na dzieci. Ten socjał, a nie socjalizm, który wymieniasz w programie PiSu to w porównaniu mały pikuś. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Mlodzi.! Na wybory.! Odkaczamy Polskę.! 15.10.07, 09:57 Trzeba odkaczyć.! Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: To to nie byla jeszcze kompromitacja?! 15.10.07, 12:22 tutaj niestety PiSiory maja racje, pytanie Tuska bylo dosc glupawe, chyba, ze chodzilo mu o oderwanie Kaczynskiego od rzeczywistosci (w sensie: nie ma pojecia, ile kosztuja najprostsze produkty, bo otoczony jest dworem, co mu pod dziob podstawia). tyle tylko, ze to raczej normalne, nie sadze, aby Tusk - bedac premierem - biegal osobiscie po supermarketach :) a ceny istotnie reguluje rynek, w dodatku niekoniecznie polski, a raczej swiatowy. np. na cene cukru wplywa m.in fakt przestawienia sie czesci brazylijskich producentow na wykorzystanie trzciny cukrowej do produkcji paliw. Kaczynski (z cala moja do niego niechecia) nie mial duzych szans odpowiedziec na takie pytanie, nie zna chyba na pamiec rocznika statystycznego, a ceny nie sa regulowane odgornie. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Wahliwe sondaże :)Aż zadziwia to 15.10.07, 08:32 Sondaże w GW zastępują program P0.Gdyby ich nie było ,to nie byłoby artykułów w Gazecie wyborczej ! he he eh Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: Wahliwe sondaże :)Aż zadziwia to 15.10.07, 08:34 mariuszdd napisał: > Sondaże w GW zastępują program P0.Gdyby ich nie było ,to nie byłoby artykułów w > Gazecie wyborczej ! he he eh Bajerujesz jak Kurski, dobra szkoła. ;) www.looknij.pl/video/2467 Odpowiedz Link Zgłoś
martin.slenderlink Przesuw elektoratu 15.10.07, 09:49 "Elektoraty PiS i PO są tak twarde, że w zasadzie nie do ugryzienia." - Chyba przez dwa miesiące nikt ich nie podgryzie. To ile te twarde mają? Po 12%? I jaka trwałość tej twardości? Rok, dwa? Nie przesadzajmy. Jeśli uznamy, że tak jest, trzeba ogłosić całkowitą zmianę systemu partyjnego w Polsce wraz ze zmianą osi rywalizacji. Oczywiście, że to nie wykluczone zupełnie, ale mało realne. Solidarny (to chyba polska odmiana komunitarnego by była) vs liberalny (to musiałoby się lokować na atomistycznych antypodach, do których nikt w Polsce się nie przyzna, jeszcze PO !?!) - taka rywalizacja jest niemożliwa. Więc co? To chyba musiałaby być w Polsce rywalizacja komunitarnego konserwatyzmu z liberalnym konserwatyzmem, o której nikt na świecie jeszcze nie śnił. Znowu będziemy pionierami :). Nie kibicuję specjalnie jednej, czy drugiej formie, ale ta gorączka wyborcza jest jak pompowany balon i trzeba się nad tym zastanowić, a nie dumać, jak to pieknie będzie, gdy Kaczyński nie będzie u steru. Odpowiedz Link Zgłoś
bonar10 Fani Tuska to kibole? Czy inne chamskie łby????? 15.10.07, 08:34 Przecież w czasie tej piątkowej debaty te buczenia, okrzyki, wrzaski były delikatnie mówiąc - nie na miejscu! Ta debata, to zwysięstwo PIS-u i to porażające! Głównie ze względu na te nieokiełznane reakcje tych kiboli siedzących za Tuskiem i reagujących w sposób zupełnie nieadekwatnym do sytuacji na wszelkie wypowiedzi premiera. Poza tym te nerwowe tiki twarzy Tuska, grymasy, zagryzanie zębów, jego wygrażanie paluchem, wiercenie się na fotleu, nerwowe pocieranie dłoni, zdradzały jeggo porywczy i nerwowy charakter. A polityk powinien być opanowany. Moim zdaniem Tusk wypadł conajmniej - marnie! Jego ataki sprawiały wrażenie wyuczonej lekcji, a odpowiedzi premiera były swobodne i z głowy. Premier podawał liczby i konkrety, a Donald jak to kaczor Donald jedynie się denerwował, zżymał, newowo kręcił - no jako żywo kaczor Donald z amerykańskiej kreskówki. No i jeszcze ta publiczność! Przecież ci redaktorzy powinni byli zareagować, przerwać debatę i poprosić o spokój, a w razie czego nawet wyprosić całe to towarzystwo chamów wziętycvh ze stadionu, albo spod budki z piwem. Przecież ten jeden wywrzaskujący co chwila jegomość chyba musiał mieć dobrze w czubie! Gdzie byli prowadzący ten program? Spali? No, jeżeli taką Platworma ma naturę jak w tej debacie pokazali zwolennicy PO i Tuska - to ja dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
seafood Re: Fani Tuska to kibole? Czy inne chamskie łby?? 15.10.07, 08:37 Zapomniałeś jeszcze dodać: I nikt nas nie przekona, że białe jest białe, a czarne jest czarne. Odpowiedz Link Zgłoś
bonar10 Re: Fani Tuska to kibole? Czy inne chamskie łby?? 15.10.07, 08:40 Oczywiście Tobie nigdy nie zdarzyło się w życiu przejęzyczyć. Bo oczywiście zwolennicy Platformy są nieomylni! Odpowiedz Link Zgłoś
seafood Re: Fani Tuska to kibole? Czy inne chamskie łby?? 15.10.07, 09:23 Za dużo tych przejęzyczeń. Z policją polityczną (CBA) 'jeżdżącą za Lepperem i innymi z SO' też się przejęzyczyli? I Jarosław, i Zbysio - minister w krótkich spodenkach? Instrukcja 0015/2006? Odpowiedz Link Zgłoś
palestr.ina2005 mnie__przekonala__Sawicka__z__PO 15.10.07, 08:41 i jeszcze wczesniej Piskorski i jego warszawscy kolesie no i wspanialy prywatyzator Lewandowski seafood napisał: > Zapomniałeś jeszcze dodać: I nikt nas nie przekona, że białe jest białe, a > czarne jest czarne. Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: mnie__przekonala__Sawicka__z__PO 15.10.07, 08:43 palestr.ina2005 napisała: > i jeszcze wczesniej Piskorski i jego warszawscy kolesie no i > wspanialy prywatyzator Lewandowski A jak się ktoś do PiS nie przekona, to już oni go przekonają, ręcznie. ;) pl.youtube.com/watch?v=vLo4fRu7vL4 Odpowiedz Link Zgłoś
stawonog a mnie Putra, Urbanski i handlarz narkotykami od K 15.10.07, 08:49 Kaczora Mniejszego :) Odpowiedz Link Zgłoś
seafood Re: mnie__przekonala__Sawicka__z__PO 15.10.07, 09:14 A mnie Jarosław Kaczyński, Janusz Kaczmarek, Zbigniew Ziobro, Andrzej Lepper, Lech Kaczyński, Konrad Kornatowski, Ludwik Dorn, Sławomir (?) Netzel, Stanisław Łyżwiński... Odpowiedz Link Zgłoś
bonar10 Tusk uskrzydla PO, która fruwa niczym gołębica ... 15.10.07, 08:48 Kiedyś jeden lekarz, z serialu telewizyjnego "Szpital na peryferiach" miał takie powiedzonko o głupocie, która dodawała skrzydeł. Przecież ten Tusk ściągnął do studia telewizyjnego takie towarzystwo, że "zwalało z nóg", jak słyszało się ich reakcje na każdą wypowiedź premiera i burzę oklasków w najmniej opdpowiednich momentach prawie na każde zdanie wykute przez Tuska. to była żenada! Jeśli ktoś tego nie zdołał zauważyć, to widocznie reprezentuje właśnie taki poziomek. Jestem przerażona na myśl, że taka hołota pcha się do władzy! Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: Tusk uskrzydla PO, która fruwa niczym gołębic 15.10.07, 08:50 bonar10 napisała: > Jestem przerażona na myśl, że taka hołota pcha się do władzy! Masz na myślą tą hołotę? ;) video.i123.pl/filmy/4664/Moherowe_berety pl.youtube.com/watch?v=vLo4fRu7vL4 pl.youtube.com/watch?v=FxfRiCV17IU Odpowiedz Link Zgłoś
bonar10 Nie sądź wszystkich według siebie! 15.10.07, 09:07 My Placy jesteśmy w ogóle krewcy! Ale mimo wszystko wolę te moherowe berety, niż tych kiboli z piątkowej debaty. Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: Nie sądź wszystkich według siebie! 15.10.07, 09:09 bonar10 napisała: > wolę te moherowe berety, niż > tych kiboli z piątkowej debaty. A ty widziałeś w życiu kibola? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Polska liberalna xczy solidarna - wybierz mądrze 15.10.07, 09:12 POLSKA SOLIDARNA Realizacja w praktyce powyższego hasła oznacza CO NAJMNIEJ utrzymywanie się wysokiego socjalizmu w naszym kraju. Wynika to z programu Prawa i Sprawiedliwości. Niestety, oznacza to także, że wiele negatywnych zjawisk w naszym kraju, wiążących się ze skalą wydatków socjalnych państwa, będzie wciąż obecnych, gdyż są one ze sobą ściśle powiązane. 1. Wysokie podatki Wydatki socjalne państwa finansowane są z naszych podatków, im wyższe wydatki, tym wyższe podatki. Zmniejszanie podatków bez zmniejszania wydatków socjalnych grozi deficytem budżetowym i w konsekwencji zadłużaniem państwa w bankach, które oczywiście podatnicy muszą potem spłacać. Podobna sytuacja ma miejsce, gdy nadmiernie wysokich podatków wyżej się podnieść nie da bez wybuchu buntu społecznego, przy jednoczesnych oczekiwaniach, że wydatki socjalne będą rosły. To właśnie doprowadziło do dziury budżetowej. 2. Niskie dochody Niskie zarobki są ściśle związane z wysokością podatków, a te z wydatkami socjalnymi państwa. Aby w Polsce pracownikowi wypłacić 1 zł, pracodawca musi w różnych podatkach i opłatach odprowadzić 1,3 zł. 3. Wysokie bezrobocie Z powodu wysokich podatków, pracodawcom nie opłaca się zatrudniać większej liczby pracowników, co powoduje wzrost bezrobocia. Obecny spadek bezrobocia jest spowodowany WYŁĄCZNIE tym, że za granicę w poszukiwaniu pracy wyjechało z Polski w ciągu ostatnich dwóch lat ponad milion Polaków, a liczba ta stale rośnie. 4. Marnotrawstwo pieniędzy publicznych Realizując program solidarnego państwa, PiS blokuje działania prywatyzacyjne w kluczowych dziedzinach, powodując utrzymywanie się olbrzymiego marnotrawstwa pieniędzy publicznych. To powoduje utrzymywanie się wysokich podatków, by załatać dziurę w budżecie powstałą na skutek fatalnego gospodarowania pieniędzmi z tych podatków przez polityków. 5. Zły stan polskiej służby zdrowia Publiczna służba zdrowia jest w fatalnym stanie. Pod względem dostępności do nowoczesnych metod leczenia Polska znajduje się na 21 miejscu z 26 krajów Europy w Europejskim Indeksie Konsumentów. Jest to spowodowane zarówno brakiem zgody na prywatyzację sektora medycznego wśród polityków, m.in. z PiS, jak i marnotrawstwem środków publicznych. Tylko w latach 1999-2004 zmarnowano ok. 3 mld zł. 6. Zły system edukacji Państwowe szkoły na skutek marnotrawstwa pieniędzy z podatków kształcą Polaków prawie najgorzej wśród krajów skupionych w Organizacji Współpracy Gospodarczej i Rozwoju. W dziedzinie rozumienia tekstów absolwenci polskich szkół zajmują przedostatnie miejsce spośród 25 krajów, w dziedzinie myślenia matematycznego podobnie, zaś myślenia naukowego – 5 miejsce od końca. POLSKA LIBERALNA Kraje o bardziej od Polski liberalnej gospodarce są miejscami, gdzie ludziom żyje się dobrze, czego dowodem są Anglia i Irlandia. To tam przede wszystkim wyjechało ponad milion Polaków, by uwolnić się od wysokich podatków, kiepskiej służby zdrowia i by wreszcie godnie zarabiać. Najbardziej niepokojąca jest ucieczka tysięcy wykształconych ZA PIENIĄDZE POLSKICH PODATNIKÓW specjalistów, których coraz bardziej zaczyna brakować w naszym kraju. Takie są skutki rządów socjalistów. Gospodarka liberalna jest dokładną odwrotnością takiej sytuacji. 1. Niskie podatki Ponieważ państwo ogranicza wydatki socjalne do niezbędnego minimum, może za tym w pójść obniżanie podatków. To poprawia sytuację budżetu, co oznacza, że państwo nie musi się zadłużać na koszt podatników. Dzięki niskim podatkom POPRAWIA SIĘ ich ściągalność, gdyż podatnikom nie opłaca się ryzykować ich nie płacenia. To daje możliwość znalezienia w budżecie pieniędzy na wydatki, na które obecnie pieniędzy brakuje, np. na budowę autostrad. 2. Wysokie dochody Dzięki niskim podatkom istnieje możliwość podnoszenia płac pracownikom przez przedsiębiorców. To wpływa pozytywnie zarówno na wydajność firmy, w której pracownicy chętniej pracują, jak i na wzrost gospodarczy, gdyż mając więcej pieniędzy, zaczynamy więcej konsumować. 3. Niskie bezrobocie Dzięki niskim podatkom, pracodawców stać na zatrudnianie większej liczby pracowników, zwłaszcza w sytuacji, gdy rosnąca dzięki lepszym płacom konsumpcja napędza gospodarkę, poprzez większe zapotrzebowanie na dobra konsumpcyjne. 4. Niskie marnotrawstwo pieniędzy publicznych Im mniej pieniędzy publicznych mają politycy, tym mniej zmarnują. Podatnicy mając więcej pieniędzy do swojej dyspozycji, mogą je wydawać w bardziej przemyślany sposób, gdyż dysponują SWOIMI pieniędzmi a nie cudzymi. Jak zaś wiadomo, cudze pieniądze wydaje się łatwiej niż własne. 5. Poprawa stanu służby zdrowia Prywatyzacja znacznej części służby zdrowia pozytywnie wpływa na jej kondycję, jak i na dostępność do nowoczesnych metod leczenia przez pacjentów. Po pierwsze – zmniejsza się marnowanie publicznych pieniędzy, gdyż znika większość pośredników między pacjentem a lekarzem. Po drugie – dzięki temu więcej pieniędzy trafia bezpośrednio do systemu a nie do kieszeni urzędników, dzięki czemu szpitale stać na utrzymanie i zakup nowoczesnej aparatury, jak i lepsze wynagradzanie personelu. Prywatyzacji tej oczywiście towarzyszy obniżanie podatków, dzięki czemu pacjentów stać na leczenie prywatne. 6. Lepszy system edukacji Prywatne szkoły dzięki mechanizmom rynkowym, konkurują ze sobą i podnoszą poziom nauczania. Przykładowo uczniowie III Liceum Ogólnokształcącego im. Marynarki Wojennej w Gdyni w maturze międzynarodowej osiągnęli średni wynik 37,2 podczas gdy średnia dla wszystkich szkół na świecie objętych taką maturą nie przekroczyła 30. Na skutek niskich podatków, więcej rodziców stać na opłacanie czesnego w takich szkołach. ZANIM ZAGŁOSUJESZ – POMYŚL CO WYBIERASZ Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Polska liberalna xczy solidarna - wybierz mąd 15.10.07, 12:45 a co z Finlandia, Dania i Szwecja, traf chce, ze rowniez najbardziej konkurencyjnymi gospodarkami swiata? czy tam tez maja "liberalizm"? Odpowiedz Link Zgłoś
lukask73 A po co jechał na ten most? 15.10.07, 08:48 Przecież most powinni otwierać pracownicy drogowi, którzy - niech tam, nawet w towarzystwie szampana - zdejmują bariery i znak zakazu ruchu. Kierownik budowy ew. przedstawiciel inwestora to najwyższe persony, jakie tam się powinny znaleźć. Po co premier? Czy on w ogóle wiedział o tej budowie przedtem? Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 A my i tak glosujemy na Prawo i Sprawiedliwosc 15.10.07, 08:49 aby papierowy czlowiek Tusk za obraczke w nosie zostal doprowadzony do koalicji z LiD. Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: A my i tak glosujemy na Prawo i Sprawiedliwos 15.10.07, 08:51 grisza14 napisał: Razem z nimi, sieg hail! ;) video.i123.pl/filmy/4664/Moherowe_berety Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Czemu Kaczor nie poprosil Tuska o daty: 15.10.07, 08:54 1.Konkretnie kiedy wychodzimy z Iraku 2.Konkretnie kiedy odda pan przewodniczacy pierwsze 100 km autostrad 3.Konkretnie kiedy wroci do Polski pierwsza grupa emigrantow 4.Konkretnie kiedy siostra Ewa ze szpitala w Skarzysku otrzyma podwyzke. Takich pytan do pana Przewodniczacego jest wiecej i trzeba je zadac w programie TV w sobote wieczorem, tak aby pan Donek nie mial juz mozliwosci krecenia. Bo mowa powinna byc tak, tak, nie, nie. Odpowiedz Link Zgłoś
bonar10 A nie odniosłeś wrażenia, że Tusk mówił wyuczone k 15.10.07, 09:00 kwestie - jak uczeń? Przecież, to wszystko, co tam mówił to było przez kogoś wcześniej rozpisane i on tylko "wyklepał" to, czego się nauczył - jak uczniak. I dlatego była mu potrzebna ta klaka! To było takie sztuczne! Kogo ten człowiek chce oszukać????? Chyba siebie! Ja jestem jak stary lis, który nie da sięzwieść takim tanim chwytom i sztuczkom! Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: A nie odniosłeś wrażenia, że Tusk mówił wyucz 15.10.07, 09:05 bonar10 napisała: > Ja jestem jak stary lis, Tak, lis-szechera. Zapatrzyłeś się na Kurskiego chyba i go naśladujesz. ;) www.looknij.pl/video/2467 Odpowiedz Link Zgłoś
bonar10 A Ty kogo nasladujesz serdeńko???? 15.10.07, 09:14 Kurski może nie jest moim idolem, ale wolę jego niż np. buca - Komorowskiego z PO, niż Jasia Maryję Rakietę i jego żoneczkę Nelly - Petronelly. Jeśli chcesz wiedzieć "skory", to nie jestem zwolennikiem PIS-u, ale zawsze zagósuję przeciwko Lido-owi, przeciwko Platformie!!! Bo uważam, że po raz kolejny czeka nas wybór mniejszego zła! A dla mnie mniejszym złem jest wybór PIS. Ty rób, jak uważasz. Mnie nie przekonasz do zmany zdania. Jeśli wybierzesz tego cienkiego Bolka - Tuska, to Twoja sprawa i nic mi do tego. Ale ja też mam prawo do swoich poglądów i tobie też nic do tego! Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: A Ty kogo nasladujesz serdeńko???? 15.10.07, 09:17 bonar10 napisała: > Kurski może nie jest moim idolem, ale wolę jego Czyli kłamcę, brawo, świetny wybór. ;))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: A Ty kogo nasladujesz serdeńko???? 15.10.07, 09:20 Przeciez Kurski nie sklamal ze dziadek Tuska byl w Wermachcie?To Tusk (historyk) swirowal ze nie zna historii swojego dziadka. Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: A Ty kogo nasladujesz serdeńko???? 15.10.07, 09:26 presentation1 napisał: > Przeciez Kurski nie sklamal ze dziadek Tuska byl w Wermachcie? Ślepej kurze też się czasem ziarno trafi. ;) Co nie zmienia faktu, że jest ślepa oraz tego, że Kurski to notoryczny kłamca. > To Tusk (historyk > ) swirowal ze nie zna historii swojego dziadka. A ty o wszystkim oczywiście mówisz swojej rodzinie nie? ;) Poza tym jego wcielili SIŁĄ, jak wielu Kaszubów i Ślązaków, czytałem o tym więc albo pisz wszystko albo nic. Takie pół-prawdy to też dobra PiS-owska szkoła. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lepszawina Wygrali suflerzy i klakierzy 15.10.07, 09:45 Jakże różniły się obie debaty ? A no tym że może Kwaśniewski jest pijak ale zachował się kulturalnie i honorowo ! Natomiast Tusk zachował się skrajnie tchórzliwie ! Przyprowadził ze sobą bojówki krzykaczy i klakierów , znam te mordy z parady równości i demonstracji SLD Było też kilku podpowiadaczy . Tusk ty tchórzu nie stać cię na debatę twarzą w twarz !!! I choćby ci klakierzy nie wiadomo jak głośno krzyczeli to prawdy nie przekrzyczą ! PIS ma 48% poparcia PO ma 7% poparcia tyle co samoobrona ! Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: Wygrali suflerzy i klakierzy 15.10.07, 09:52 lepszawina napisał: > Natomiast Tusk zachował się skrajnie > tchórzliwie ! Jaaasne. ;) Łgasz jak Kurski, dobra szkoła. ;) www.looknij.pl/video/2467 > Przyprowadził ze sobą bojówki No, w rękach mieli bejsbole, pałki i łańcuchy oraz pianę na ustach. ;) > Tusk ty tchórzu nie stać cię na > debatę twarzą w twarz !!! To PiS chciał publiczności. No to ją dostał, PRAWDZIWĄ a nie ugłaskaną wedle życzeń kaczora. > PIS ma 48% poparcia > PO ma 7% poparcia tyle co samoobrona ! Trzeba zadzwonić do Tworek, chyba brakuje im pacjenta. ;)))))) serwisy.gazeta.pl/wybory2007/0,85063.html?adw=1 Odpowiedz Link Zgłoś
palestr.ina2005 wygrali__kibole__Herr_Tuska_!!! 15.10.07, 09:53 a Michnik za tydzien znowu bedzie plakal tak jak 2 lata temu lepszawina napisał: > Jakże różniły się obie debaty ? > A no tym że może Kwaśniewski > jest pijak ale zachował się kulturalnie > i honorowo ! > Natomiast Tusk zachował się skrajnie > tchórzliwie ! > Przyprowadził ze sobą bojówki krzykaczy > i klakierów , znam te mordy z parady > równości i demonstracji SLD > Było też kilku podpowiadaczy . > Tusk ty tchórzu nie stać cię na > debatę twarzą w twarz !!! > I choćby ci klakierzy nie wiadomo > jak głośno krzyczeli to prawdy nie > przekrzyczą ! PIS ma 48% poparcia > PO ma 7% poparcia tyle co samoobrona ! Odpowiedz Link Zgłoś
bonar10 Re: A Ty kogo nasladujesz serdeńko???? 15.10.07, 11:22 Bo do takiej historii najbliższej rodziny lepiej się nie przyznawać! DZiaduś Tuska był w Wermachcie podobno nie z włanej woli, bo jak tłumaczył jego wnuczuś - siłą go wcielili. A potem szybko stamtąd się wydostał. A kto w to uwierzy, to już jego sprawa. Ja tylko widzę, że Herr Tuska Donaldzia kochają tam w Niemczech i nawet Erica patrzy na niego przychylnym oczkiem. A mnie to wkurza! Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: A Ty kogo nasladujesz serdeńko???? 15.10.07, 09:18 bonar10 napisała: > ja też mam prawo do swoich > poglądów i tobie też nic do tego! A masz masz, ale nie muszą mi się one podobać. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bonar10 No nie musżą! I co ztego? To jest demokracja właśn 15.10.07, 09:34 Każdy ma prawo do własnych poglądów. Ale ośmieszając, wyszydzając poglądy innych, sam nie pokazuje się w zbyt korzystnym świetle. Tak właśnie odczytuję te ośmieszające filmiki i programy telewizyjne głównie w TVN, zamieszczane potem w youtube. No i co z tego wynika? Nic! Taka jest Polska właśnie! Ludzie tu są różni. To, że jedni mają moherowe berety, a drudzy chodzą w kapturach, to że jedni chodzą na pielgrzymki, a inni balują w nocnych lokalach...? No i co z tego wynika - nic! Dopóki jedni drugim nie uwłaczają, nie drwią ostentacyjnie. A niestety odnoszę wrażenie, że to właśnie obecnie właśnie z tych babć w moherowych beretach próbuje się zrobić obiekt do wyśmiewania, poniżania. No i właśnie ten fakt powoduje, że dla mnie hołotą są ci ośmieszający, a nie odwrotnie! Bo ludzie strsi, często niezbyt dobrze wykształceni mają prawo do pewnych może niezbyt "pięknych" zachowań, bo coś na wytłumaczenie tego można znaleźć. Ale, redaktorzy- najczęściej młodzi ludzie, wykształceni i mający o sobie wysokie mniemanie, nie mają żadnego maralnego prawa do zachowań, które nie licują z ogólnym pojęciem o człowieku wykształconym - czyli również bardzo kulturalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: No nie musżą! I co ztego? To jest demokracja 15.10.07, 09:46 bonar10 napisała: > ośmieszając, wyszydzając poglądy > innych, Głupotę będę wyśmiewał i wyszydzał zawsze. To też jest wolność. ;) > Tak właśnie odczytuję te > ośmieszające filmiki OŚMIESZAJACE? Raczej przerażające, sugerujesz mi, że to jakaś manipulacja??? Człowieku, czy tu oczu nie masz??? I rozumu na dokładkę? > No i co z tego wynika? Jak nie wiesz co, to dalsza dyskusja z tobą nie ma sensu. > Dopóki jedni drugim nie uwłaczają, Np. od Żydów, Masonów, ZOMO itp.? ;) > nie drwią ostentacyjnie Tia, to w stoczni ustami kaczora to nie było ostentacyjne, to tak sobie, pod nosem, półgębkiem. ;) Ależ z ciebie hipokryta, matko... > dla mnie hołotą są ci ośmieszający, Tak, krzyczący - Łap złodzieja! - to dla ciebie będzie zakłócający spokój na ulicy? ;) A co do kultury, to niech PiS-acy zaczną od siebie... Żegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
goglle Co ze zdrowiem najjaśniejszego? 15.10.07, 09:02 Słyszałem , że planuje sprzedaż Śląska Chińczykom za to, że poparli Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 mozecie Pisdziuchy rozrzucac to błoto a PO wygra 15.10.07, 09:10 i tak. I nawet krzyki i lmenty wam Pisdzielce nie pomogą Odpowiedz Link Zgłoś
bonar10 jerzy30 ty się tak gotujesz, że już kipisz!!!!!!!! 15.10.07, 09:20 Weź lodowaty prysznic! To ponoć w takich sytuacjach pomaga! Odpowiedz Link Zgłoś
kleopatra52 tusk spełnia oczekiwania młodych....... 15.10.07, 09:23 którzy poprostu chcą normalnośći a nie ciągłych wojen i kłamst dlatego pis musi odejść to partia dla starych mściwych ludzi...../ nie obrazam tych którzy oprócz siwych włosów mają zdrowe komórki i dobrze ,ze są ..... dzisiaj pięknie powiedział arc Gocławski w gość radia zet..... gdyby tak było to inaczej bym odbierał kościół....i jego społeczne nauczanie ...nie miałem iść do wyborów ale trzeba jednak tych polpotowców odsunąć od władzy...i wyśc z Iraku i Awganistanu..... no i dać normalność młodym ludziom Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: tusk spełnia oczekiwania młodych...... 15.10.07, 09:52 kleopatra52 napisał: > którzy poprostu chcą normalnośći a nie ciągłych wojen i > kłamst dlatego pis musi odejść to partia dla starych > mściwych ludzi...../ nie obrazam tych którzy oprócz siwych > włosów mają zdrowe komórki i dobrze ,ze są ..... dzisiaj > pięknie powiedział arc Gocławski w gość radia zet..... gdyby > tak było to inaczej bym odbierał kościół....i jego społeczn > e > nauczanie ...nie miałem iść do wyborów ale trzeba jednak tych > polpotowców odsunąć od władzy...i wyśc z Iraku i > Awganistanu..... no i dać normalność młodym ludziom > Odpowiedz Link Zgłoś
gringo_w66 zobacz, jak rzeczywiście uskrzydla 15.10.07, 09:24 pl.youtube.com/watch?v=N6gEKAY2Zvk Odpowiedz Link Zgłoś
gringo_w66 biorę, by żyło się lepiej 15.10.07, 09:25 ...i wzięła taka jedna posłanka PO Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: biorę, by żyło się lepiej 15.10.07, 09:30 gringo_w66 napisał: > ...i wzięła taka jedna posłanka PO No, taka jedna i co? Po jednej osobie oceniasz cała partię? ;) Żałosne... Odpowiedz Link Zgłoś
marrys POLiDolodzy z GW wierza, ze 15.10.07, 09:29 Tusk wygra. LiDosciwa partia namawia swych wyborcow, aby czesc glosow oddali na PO. Wtedy dojscie POLiDycznej elity do wladzy bedzie pewniejsze. W debacie zobaczymy zreczna gre POLiDyczna obu partii- ukartowane tematy, pytania, prezentacje "wspanialego" programu PO. Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: POLiDolodzy z GW wierza, ze 15.10.07, 09:34 marrys napisała: > Tusk wygra. Wiara myli ci się z faktami, jak to zresztą często w PiS-e bywa ;). serwisy.gazeta.pl/wybory2007/0,85063.html?adw=1 > W debacie zobaczymy zreczna gre POLiDyczna obu > partii Podaj mi jeszcze numery w totka, please please... ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Glowny cel Lewicy: Ewangelizacja Narodu!__________ 15.10.07, 09:34 Odnosze wrazenie, ze ostatnio cala lewica zdaje sie zostala ublogoslawiona swietoscia Jana Pawla II. Porzucila polityke i oddaje sie wylacznie jednej sprawie: Ewangelizacji Narodu! Waldemar Pawlak z PSL juz od tygodni przy kazdej okazji "podaje wszystkim znak pokoju" i nawoluje wszystkich do tegoz czynienia. Donald Tusk z PO mowi o "milosci" i nawoluje aby "zlo dobrem zwyciezac". A teraz Aleksander Kwasniewski z LiD lagodnie glosem wzywa rodakow: "Nie lekajcie sie, glosujcie na LiD". Jeszcze tylko brakuje by wysiadajac z samochodu (oby nie przez bagaznik) ukleknie i ucaluje ziemie. "Te ziemie!". Czyzby odwieczne proroctwo, ze Polska jest Chrystusem Narodow mialo sie spelnic pod rzadami POLiDPSL? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Nie zapominajmy o ewangelizacyjnej roli GW!_______ 15.10.07, 09:36 Nie zapominajmy tez o Gazecie Wyborczej tak przeciez kochajacej Jana Pawla II i publikujacej cieply artykul o sympatycznej pani Lusi "To ja, babcia moherówa" ... Oczywscie glosujacej na LPR a nie na PiS, bo jak swtierdzila: "oni zajmuja sie polityka, a ja tego nie lubie". A no wlasnie, jak moze partia zajmowac sie polityka?! Oczyewiscie, ze nie powinna! Dziwie sie tylko, zeglosuje na LPR bo ta prtia przeciez tez zajmuje sie polityka? Moglaby przeciez zaglosowac na jedna z tych swiezo-nawroconych chrezescijanskich partii, ktore zdaje sie wogole o polityce zapomnialy i zagrzewaja wiernych do wiary i milosci! Pani Lusia moglaby przeciez zaglosowalac na PSL Waldemara "Przekazcie Sobie Znak Pokoju" Pawlaka lub PO Donalda "Milujcie Sie, Powiadam Wam, Milujcie, i Zlo Dobrem Przezwyciezajcie!" Tuska, albo chocby LiD Aleksandra "Nie Lekajcie Sie" Kwasniewskiego. No, ale z punktu widzenia sztabu p. Maleszki, glos oddany na LPR tez dobry, bo to glos zmarnowany ;) Wszystko byle by tylko odsunac od wladzy PiS i tego bezboznika Jarolawa Kaczynskiego! Zaprawde powiadam Panu, panie Maleszka, Pan jest prorokiem! Szkoda ze forumowicze Pana wysilkow nie doceniaja, ale jak mowi Pismo, "Nikt nie jest prorokiem we wlasnym domu". Odpowiedz Link Zgłoś
lepszawina Michnik do Tuska 15.10.07, 09:38 Michnik do Tuska I wracamy do gry Mordo ty moja !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard461 Tusk uskrzydla PO ale mnie nie interesuja akrzydla 15.10.07, 09:42 Ja oddanie swojego glosu na dane ugrupowanie traktuje: jako nagrode i to nie za obietnice, a za dotychczasowe dzialanie. Nie jestem zwolennikiem pytania "co ty zrobiles dla Polski" a raczej jak dalece rzadzacy tym krajem dotkneli mnie i moja rodzine, dlatego wybor mam prosty. Odpowiedz Link Zgłoś
stawonog idzcie na wybory, wszyscy :) zabierzcie babcie i b 15.10.07, 09:47 berety :) wybierzcie rozsadnie :) niewazne kogo popieracie, wybierzcie, nie badzcie nieobecni Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: idzcie na wybory, wszyscy :) zabierzcie babci 15.10.07, 09:58 stawonog napisał: > berety :) wybierzcie rozsadnie :) niewazne kogo popieracie, > wybierzcie, nie badzcie nieobecni Odpowiedz Link Zgłoś
palestr.ina2005 o dyzurny spamer PO sie POjawil 15.10.07, 09:59 czy Herr Tusk juz wybral miejsce,gdzie bedzie oplakiwal przegrane wybory ? Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: o dyzurny spamer PO sie POjawil 15.10.07, 10:03 palestr.ina2005 napisała: > czy Herr Tusk juz wybral miejsce,gdzie bedzie oplakiwal przegrane > wybory ? Jeśli chcecie wygrać metodą - wal w mordę! - to gratulacje. Pięknie niektórzy prowadzą kampanię PiS-u. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4577644.html Odpowiedz Link Zgłoś
palestr.ina2005 Re: o dyzurny spamer PO sie POjawil 15.10.07, 10:09 to nie PIS, ale jakis dziadek, ktory PIS popiera za to POkraki kupuja glosy za akcje PGNIG - dokladnie Broniu Komorowski to robil Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Brawa dla Polski bez Kaczyńskich.! 15.10.07, 09:58 Wygrywa PO, wygrywa Polska.!! Odpowiedz Link Zgłoś
palestr.ina2005 Glosujemy__na__PIS_!!! 15.10.07, 10:17 jak na razie to PO rozdaje akcje PGNIG za glosy - najlatwiej rozdawac to co nie swoje Odpowiedz Link Zgłoś
stawonog Glosujemy__na__Bialorus_i_koalicj e_z_Szamboobrona 15.10.07, 10:38 i na kupowanie glosow z budzetu :) Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Mlodzi.! Na wybory.!Przeciw PiS. 15.10.07, 10:00 Tylko za PO.! PO daje nam szansę. PiS pogrąży Polskę na lata.! Odpowiedz Link Zgłoś
palestr.ina2005 Re: Mlodzi.! Na wyboryglosujcie ZA PiS. 15.10.07, 10:19 wrojoz napisał: > Tylko za PIS.! PIS daje nam szansę. PO pogrąży Polskę na lata.! Odpowiedz Link Zgłoś
stawonog głosujta jak chceta ) Tylko myslcie :) 15.10.07, 10:29 Wole wierzyć że Tusk zrobi drugą Irlandię niż mieć pewność że Kaczyński zrobi drugą Białoruś - powiedział ktoś na onecie :) bardzo mi się spodobało Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Tusk uskrzydla PO 15.10.07, 10:02 Napadło na Polską ziemię, Kacze plemię, A to plemię, cóż poradzę, Kocha władzę. Lubią wu, wu ludzie głupie, W sporej kupie. A ci mają tych rodaków, Za prostaków, Dobrze wiedzą, że kupienie Wiedzie poprzez ogłupienie, Hej narodzie nie bądź durny, Idź do urny, I od rana do wieczora, Pędź Kaczora, Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Tusk uskrzydla PO 15.10.07, 10:07 michalparadowski napisał: > Napadło na Polską ziemię, > Kacze plemię, > A to plemię, cóż poradzę, > Kocha władzę. > Lubią wu, wu ludzie głupie, > W sporej kupie. > A ci mają tych rodaków, > Za prostaków, > Dobrze wiedzą, że kupienie > Wiedzie poprzez ogłupienie, > Hej narodzie nie bądź durny, > Idź do urny, > I od rana do wieczora, > Pędź Kaczora, Odpowiedz Link Zgłoś
e.gajowa Tusk uskrzydla PO 15.10.07, 10:04 mozecie Pisdziuchy rozrzucac to błoto a PO wygra jerzy30 15.10.07, 09:10 Odpowiedz i tak. I nawet krzyki i lmenty wam Pisdzielce nie pomogą Tylko PISS zaróżowi Twoj świat :) amfetamina :) Wybrałam Twój komentarz rozmyślnie, abyś jeszcze raz mógł przeczytać co tak naprawdę napisałeś i może się łaskawie zastanowisz. Według Ciebie pytanie o ceny na rynku to pytanie do Premiera? Toż to nie dyktator, ceny dyktuje rynek i popyt, to wie nawet dziecko. Niech tam, powiedzmy,że Premier faktycznie dał plamę, to wróćmy do ceny paliw, myślicie że jak Herr. Tusk pozwoli na wykupienie akcji Orlenu przez Jukoil czy inną kacapską firmę to te ceny spadną? Życzę powodzenia. Wróćmy do szpitali, nikt chyba nie ma wątpliwości, że prywatny właściciel zechce na usługach leczenia zarabiać. Może się mylę? To co stoi na przeszkodzie, aby Pan Bukiel i spółka, spróbowali wybudować i wyposażyć od podstaw mały szpitalik i odczepić się od już wybudowanych bo to ja kupowałam cegiełki na ich budowę i nie mam zamiaru oddać ich ludziom niegodnym co mi po operacji tampon zostawią /z pośpiechu, zemsty?/. Zostawmy szpitale, weżmy autostrady, jest ich mało, bardzo mało i czy to naprawdę PiS spowolniło ich budowę, bo zdaje mi się że gro gruntów pod nie przeznaczonych jest w rękach spekulantów, którzy wcześniej znali planowany przebieg tras i skorzystali z biedy narzuconej przez Balcerowicz /kredyty, podatki, kształcenie dzieci/, sprzedawali te grunty a nowi właściciele znają ich wartość i chcą znów ukraść następny milion i czyim kosztem? Żądając zbyt wysokich sum biorą na przeczekanie. Jeszcze w obwodzie są ekoterroryści i ich działania są wyjątkowo wredne, ale Herr. Tusk znajdzie na nich sposób wypłacając im ich "dewidendę". Każdy argument Herr. Tuska i każdy zarzut w stosunku do Premiera i PiSu da się obalić, ale nie na tego rodzaju spektaklu, nie na szoł w oszołomami. To jest wredne i nie chciałabym aby Tusk ze swoją bandą studyjną rządził Polską. Niech on nie obiecuje nam Irlandii /no chyba że chodzi mu o bojówki i terrorystów/ tylko powoli z mozołem buduję Polskę od podstaw, bez przekrętów, bez rabunku, bez nepotyzmu i bez pustych obietnic, że on doprowadzi do zrównania poziomu życia, naszego do zachodniej Europy /tej na niby "naszej"/, bo stara Europa na swój poziom pracowała dziesiątki lat, a liberałowie, nasz rozwój przez 16 lat hamowali i pozwalali na panoszenie się postkomuny w każdej dziedzinie życia. Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: Tusk uskrzydla PO 15.10.07, 10:09 e.gajowa napisała: >nie chciałabym aby Tusk ze swoją bandą studyjną rządził Polską. Pewnie jesteś z pokolenia JPII? ;) Pięknie, pięknie, jeśli cię papież słyszy, ile w tobie miłości bliźniego, pewnie się w grobie przewraca... > liberałowie, nasz rozwój przez 16 lat hamowali Ty tak poważnie? ;))))) Nie ośmieszaj się... Odpowiedz Link Zgłoś
e.gajowa Re: Tusk uskrzydla PO 15.10.07, 10:57 skory1 napisał: > e.gajowa napisała: > > >nie chciałabym aby Tusk ze swoją bandą studyjną rządził Polską. > > Pewnie jesteś z pokolenia JPII? ;) Pięknie, pięknie, jeśli cię papież słyszy, > ile w tobie miłości bliźniego, pewnie się w grobie przewraca... > > > liberałowie, nasz rozwój przez 16 lat hamowali > > Ty tak poważnie? ;))))) Nie ośmieszaj się... Co ma miłość bliżniego do odpowiedzi na komentarz z wyzwiskami, jak można, a może tą miłością bliżniego pomachaj pod nosem Tuskowi i sam sprawdz ile jest jej w Tobie. Na drugi zarzut odpowiem także : kto mógł otrzymać kredyt na rozwój firmy za czasów największego ekonomisty, kto mógł kupić firmę za złotówkę i kto ją sprzedawał, kto wywalał ludzi na bruk i za cenę maszyn i kontraktów radził sobie w biznesie jak mógł. Do czego wasz guru Tusk odwołuje się teraz? Do szerokiej prywatyzacji, do sprzedaży wszystkiego, do następnej fali bezrobocia, bo tu nie chodzi o miejsca pracy, tu chodzi o likwidacje zakładów pracy, daje 80% kredytów a 20% zabranie bo nie ważny jest początek inwestycji, ważny jest jej koniec a brak 20% środków w wielu przypadkach powodowało bankructwo i następne fale bezrobocia. Bądz tak miły i nie czyń drugiemu co Tobie nie miłe. Odpowiedz Link Zgłoś
polemista_x Tusk uskrzydla PO 15.10.07, 10:09 Wszedł do jaskini z podniesioną głową, Shere Khan już czekał na niego - oblizując się nerwowo, w wyobraźni już widział Donaldusia pieczonego. (Donald mile mnie zaskoczył i z młodzieńca zapalczywego urósł na człowieka dojrzałego.) Donald wskoczył na łeb tygrysa i mu wąsy powygryzał, zostawił Shere Khana obitego i dumnie opuścił jaskinię jego. Tygrys leży na łopatkach, oblizując rany bo przez Donalda był nieźle skopany. Teraz Donald górą bo stał się mężczyzną, czy wystarczy mu siły by potrząsnąć izbą? Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Tusk uskrzydla PO 15.10.07, 10:10 rydzyk_fizyk napisał: > Premier zobaczył sondaże i dostał gorączki okopowej. > > A jeszcze musi przetrwać dzisiejszą debatę. Odpowiedz Link Zgłoś
stawonog Tusk - druga Irlandia, Kaczynski-druga Bialorus :) 15.10.07, 10:12 masz wybór, skorzystaj i nie placz pozniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Tusk - druga Irlandia, Kaczynski-druga Bialor 15.10.07, 10:15 stawonog napisał: > masz wybór, skorzystaj i nie placz pozniej :) Odpowiedz Link Zgłoś