kronopio77 27.11.07, 08:46 Co na to "hardcore negotiators" z PiSu? :)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zegareek Re: Klich: Anglicy i Amerykanie rozumieją naszą d 27.11.07, 08:56 poszli z kotem na spacer Odpowiedz Link Zgłoś
cyberdemokracja Nasze wycofanie się jest chowaniem głowy w piasek. 27.11.07, 10:03 Powinno być poprzedzone twardymi i jawnymi dla opinii publicznej negocjacjami, w których Polska rząda określonych wspólnych działań na rzecz stabilizacji - bo w chwili obecnej irakijczycy którzy jeszcze niedawno byli umiarkowani i którzy mogli pomagać w budowie nowego Iraku, na skutek działań koalicji "okupującej" Irak radykalizują się. Polska wycofując się tylko dlatego, że tak obicał Tusk traci swą szansę na odegranie ważnej roli w stabilizowaniu sytuacji w Iraku. W pewnym sensie kontynuujemy linie rządów SLD i PiS, które swą postawą umiejscowiały Polskę na pozycji petenta/sługusa/narzędzia USA. Jesteśmy dużym koalicjantem - możemy mieć własną wizję stabilizowania sytuacji w Iraku. Jeśli sami ograniczamy się do wykonywania rozkazów USA nie powinien dziwić ich brak szcunku wobec nas. Pamiętajmy, że przy najbliższym konflikcie świat zwróci się z pomocą do USA - nie mozemy być hipokrytami którzy krytykują interwencję w Iraku, umywają ręce a następnie oczekują od USA wsparcia kiedy wybucha konflikt na np. bliskich nam Bałkanach Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Nasze wycofanie się jest chowaniem głowy w pi 27.11.07, 10:06 Wycofanie z Iraku nie swiadczy o odwadze naszych wladz, ale jedynie jest zwiazane ze scenariuszem brytyjskim i amerykanskim.To wlasnie wedlug ICH scenariusza, rozwaza sie wyprowadzke wojsk z Iraku wlasnie w przyszlym roku(duza czesc amerykanskich i brytyjskich). Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 .....Co nieco........... 27.11.07, 10:14 Prezydent mial racje ze ostrzegal przed Sikorskim. Sikorski zablokował sądy wojskowe Niezgodna z prawem decyzja ministra obrony narodowej Radosława Sikorskiego z 2006 roku zablokowała sądy wojskowe . Przez Sikorskiego do ponownego rozpatrzenia w sądach wojskowych wróci nawet 600 spraw. Wszystko przez to, że Sikorski upoważnił szefa departamentu kadr resortu obrony - Jacka Olbrychta - do delegowania sędziów sądów garnizonowych do wojskowych sądów okręgowych. A takie decyzje w sprawie sędziów powinien podejmować sam minister lub wiceminister. Olbrycht był urzędnikiem niższego szczebla, więc jego decyzje są nieważne - zauważa "Trybuna". Izba Wojskowa Sądu Najwyższego unieważniła już z tego powodu dwa wyroki. A będzie jeszcze gorzej. Do sądów pierwszej instancji wróci nawet 600 spraw Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ...Czyli?......... 27.11.07, 12:30 Jezeli beda fakty to dla komuchow?Dziwne ze Tusk i inni tego nie dementuja. Odpowiedz Link Zgłoś
4krzych1 a gdyby któryś z rambo bęcwałów zaatakował??? 27.11.07, 14:31 to co by mówili i robili ich "obrońcy"??? A chyba jako "profesjonaliści" wiele potrafią... Donald Tusk - "Doda z Pomorza" Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Cyber uważa że nasi partyzanci to bandyci bo nie 27.11.07, 12:22 chcieli niemieckiej stabilizacji a niemcy postępowali właściwie tępiąc to robactwo.Czy tak mam rozumieć to co napisałeś ? Odpowiedz Link Zgłoś
stoprasizmowi ludzie zrozumcie! nasi walczyli z muzulmanami !!! 27.11.07, 09:12 pamietacie kto zamordowal w madrycie 5 polakow?? a moze przypomnijcie sobie kto zabij 3 polki w londynie??!! koran = main kampf hitlera. pamietajcie ze ci ludzie przyjechali do europy i nie asymiluja sie z nami, morduja swe corki ktore chca wyjsc za maz za chrzescijanina. wszedzie buduja moski a nam u siebie nie pozwalaja budowac kosciolow. ta religia wzywa do mordowania, bo zaden buddysta, jehowy katolik czy inny nie wysadza sie w autobusie pelnym dzieci- zrobi to tylko wyznawca islamu. to samo mamy w kosovie!! czy wiecie ze muzulmanie przybyli do tego miasta serbskiego a teraz chca je odlaczyc od serbi?!! czy jakby 1,5 mln muzulmanow przyjechalo do poznania i za pare lat chcialo go odlaczyc od polski to co byscie powiedzieli?? dla tolerancyjnych polecam pojechac do wsch londynu lub tureckich( muzulmanskich) dzielnic w hamburgu czy malme. Odpowiedz Link Zgłoś
minty5 Re: ludzie zrozumcie! nasi walczyli z muzulmanami 27.11.07, 09:59 stoprasizmowi napisał: > koran = main kampf hitlera. Jak rozumiem, czytałeś i jedno i drugie. Jeśli tak, to nic nie zrozumiałeś z Koranu. Pozdrawiam, Mariusz. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Skrot myslowy:) Mein Kampf sprzedaje sie w 27.11.07, 10:04 krajach arabskich lepiej nizli swieze buleczki:) Nb. szmal EU dawany niegdys Arafatowi znacznie wsparl owo przyblizanie Arabom "kultury Europy": www.tellthechildrenthetruth.com/gallery/images/6-Mein%20Kampf_jpg_jpg_jpg.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: ludzie zrozumcie! nasi walczyli z muzulmanami 27.11.07, 10:03 Koles przestan bredzic bo kazda religia to nic dobrego. Dopiero stajac sie ateista mozna zrozumiec innych. Ja nie mam nic przeciwko zadnej religii do momentu w ktorym mi sie nie zaczyna narzucac jej kanonow jako jedynej i slusznej. Chrzescijanie tez zabijali w imie swoich bogow choscby krucjaty czy podboj Ameryki. Znam mahometan, ktorzy by muchy nie skrzywdzili. Fanatycy sa wszedzie w twoim kk rowniez. Odpowiedz Link Zgłoś
kwicolek Re: ludzie zrozumcie! nasi walczyli z muzulmanami 27.11.07, 10:17 stoprasizmowi napisał: > pamietacie kto zamordowal w madrycie 5 polakow?? a moze > przypomnijcie sobie kto zabij 3 polki w londynie??!! koran = main > kampf hitlera. pamietajcie ze ci ludzie przyjechali do europy i nie > asymiluja sie z nami, morduja swe corki ktore chca wyjsc za maz za > chrzescijanina. wszedzie buduja moski a nam u siebie nie pozwalaja > budowac kosciolow. ta religia wzywa do mordowania, bo zaden > buddysta, jehowy katolik czy inny nie wysadza sie w autobusie pelnym > dzieci- zrobi to tylko wyznawca islamu. Nie! Nie tylko wyznawca islamu,zrobi to każdy patriota kochający swój kraj,za ojczyznę,na którą obcy podniósł rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: prowokator? 27.11.07, 11:34 Prowokator? Nie, chyba nie. Po prostu biedny, niedoinformowany i przstraszony czlowiek, chory z nienawisci do swiata ktorego sie obawia, nie zna i nie rozumie. Wszystko mu sie pomieszalo. Ot taki katolicki Talib. W kazdym kregu kulturowym mozna znalezc malpe z brzytwa. Chwilowo najwiecej tych osobnikow jest wsrod ortodoksyjnych Szyitow, ale jak pomysle o pare wiekow wstecz, to musze stwierdzic ze i u nas bylo nie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero nasi walczyli z muzulmanami CHORY? 27.11.07, 11:30 stoprasizmowi napisał: > pamietacie kto zamordowal w madrycie 5 polakow?? a moze > przypomnijcie sobie kto zabij 3 polki w londynie??!! Z faktu ze porabani fanatyczni Marokanczycy zabili 3 Polki w Madrycie nie wynika dla mnie ze nalezy zabic kobiety i dzieci w ich domu w Afganistanie. Po pierwsze ofiary nie mialy z zamachem w Madrycie nic wspolnego pza wyznawana religia a po drugie najprawdopodobniej nie wiedzialy nawet o istnieniu ani Polski ani Maroka ani Madrytu. > koran = main kampf hitlera Najwidoczniej nie czytales ani Mein Kampf ani Koranu. Smutne. > pamietajcie ze ci ludzie przyjechali do europy i nie > asymiluja sie z nami, morduja swe corki ktore chca wyjsc za maz za > chrzescijanina. Mylisz sie. Zabite dzieci spaly spokojnie w swych lozkach w Afganskiej wiosce i nigdzie nie przyjechaly. Dzieci nie maja corek i nikogo nie mogly zabic. > wszedzie buduja moski a nam u siebie nie pozwalaja > budowac kosciolow. Kto Ci nie pozwala budowac kosciolow? Zabite kobiety i dzieci z Afganistanu? > ta religia wzywa do mordowania, bo zaden > buddysta, jehowy katolik czy inny nie wysadza sie w autobusie pelnym dzieci- zrobi to tylko wyznawca islamu. Religia nie wzywa do mordowania. Koran zabrabnia samobojstwa. A ze wszedzie znajda sie fanatycznie porabani nie moze usprawiedliwiac rzezi na ludziach nie majacych ze sprawa nic wspolnego. To nie ofiary naszego ostrzeliwania przyjechaly do Polski, to Polacy pojechali do Afganistanu. Mylisz przyczyny ze skutkami. > to samo mamy w kosovie!! czy wiecie ze muzulmanie przybyli do tego > miasta serbskiego a teraz chca je odlaczyc od serbi?!! Nie, nie wiemy. I nie mamy. Wiemy natomiast ze Kosovo nie jest miastem lecz prowincja zamieszkala od ponad 600 lat przez ludnosc albanska. Fakt zw wchodzilo do 14 wieku w sklad panstwa serbskiego nie powinien Ci przyslonic faktu ze panowanie serbskie skonczylo sie tam w 1369 roku a obecnie zyje tam jedynie 7% Serbow. Ponadto myla Ci sie Szyici z Sunnitami: Albanczycy sa Sunnitami a Talibowie Szyitami a to raczej zupelnie dwie rozne koncepcje pojmowania Islamu. I Poznan ma z tym raczej malo wspolnego. > dla tolerancyjnych polecam pojechac do wsch londynu lub tureckich( > muzulmanskich) dzielnic w hamburgu czy malme. Moze Cie to zdziwi ale wlasnie z takiego miasta akurat teraz pisze. I nie podzielam Twoich pogladow.Podobnie jak wiekszosc moich sasiadow. Rowniez tych bedacych muzulmanami. Odpowiedz Link Zgłoś
mapi7 Klich: Anglicy i Amerykanie rozumieją naszą dec.. 27.11.07, 09:32 Cieszą mnie słowa ministra o wycofaniu naszych wojsk z Iraku. Jeszcze bardziej cieszy mnie jego ocena sposobu zatrzymania żołnierzy, którzy uczestniczyli w ostrzale afgańskiej wioski. W mojej ocenie sposób zatrzymania tych żołnierzy był HANIEBNY!!! Zginęły kobiety i dzieci. Prokuratura i sąd muszą to zbadać i wydać wyrok. NIE WOLNO TYCH ŻOŁNIERZY TRAKTOWAĆ JAK POSPOLITYCH, ZWYRODNIAŁYCH ZBRODNIARZY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Klich: Anglicy i Amerykanie rozumieją naszą d 27.11.07, 11:55 mapi7: > NIE WOLNO TYCH ŻOŁNIERZY TRAKTOWAĆ JAK POSPOLITYCH, ZWYRODNIAŁYCH > ZBRODNIARZY!! Tych ludzi przez wiele lat kształcono w stosowaniu przemocy rozmaitego rodzaju. Teraz są podejrzani o urządzenie masakry tylko dlatego, że zażyczył jej sobie jakiś nadrzędny trep. To jak wg Ciebie należy traktować TAKICH zbrodniarzy? Oni są znacznie bardziej niebezpieczni niż pospolici przestępcy. Jak zwykły przestępca nawieje przy aresztowaniu, to można rozpisać listy gończe i czasem udaje się go znaleźć. Jeśli taki kurmandos nawieje, to całe wojsko będzie go broniło i osłaniało. A kto tam, w Afganistanie, sprawdził się jako wierny wypełniacz najohydniejszych poleceń swojego herszta, ten jest cennym nabytkiem dla różnych szajek i mafii. Coś takiego działo się w Rosji przez wiele lat po wycofaniu armii z Afganistanu: kombatanci znacznie wzmocnili struktury rosyjskiego rekietu i mafii. Lepiej wyciąć tego żołdackiego raka, zanim zacznie dawać przerzuty. - Stefan www.ipipan.gda.pl/~stefan/oswiadczenie_antylustracyjne.html Odpowiedz Link Zgłoś
insmy Klich: Anglicy i Amerykanie rozumieją naszą dec.. 27.11.07, 09:34 Tym, którzy potraktowali żołnierzy jak SS-mani, tym należy zdjąć kominiarki z głowy i pokazać ich ryje. Niech je zobaczy cała Polska! Odpowiedz Link Zgłoś
nie-naiwniak Klich: Anglicy i Amerykanie rozumieją naszą dec.. 27.11.07, 09:44 Mnie również cieszy to , że Minister tak widzi tą bardzo wstydliwą sprawę . Wstydliwą , bo to Polscy Żołnierze ! Można się teraz spodziewać że M O N - będzie rzeczywiście dbać o Wojsko i o to , żeby zawsze Żołnierze , traktowani byli tak , jak na to zasługują - czyli z szacunkiem . Odpowiedz Link Zgłoś
atibalo Re: Zołnierz z wyrokiem 27.11.07, 09:50 Jeden z zatrzymanych skazany był wcześniej prawomocnym wyrokiem . Ciekawy jestem za co - MOŻE ZA BANDYTYZM . Odpowiedz Link Zgłoś
minty5 Klich: Anglicy i Amerykanie rozumieją naszą dec.. 27.11.07, 09:53 Byłem w wojsku, mój brat jest oficerem, w styczniu jedzie do Iraku. Coś tam o wojsku wiem i rozumiem zasady nim rządzace. Jestem zbudowany postawą kadry dowódczej - od d-cy batalionu, przez gen. Skrzypczaka (piękne słowa - "jeśli oni zostaną skazani, to moje miejsce też jest na ławie oskarżonych", cytuję z pamięci)po ministra obrony. Być może ci chłopcy zachowali się nie tak jak powinni, może popełnili zarzucane im czyny, ale potraktowanie ich w taki sposób podczas zatrzymania uważam za haniebne. Żandarmeria pokazała swoje najbardziej dziadowskie oblicze. Myślę, ze wystarczyło ich wezwać do stawienia. Można ich nazwać przestępcami, ale mimo wszystko żołnierz, każdy żołnierz, ma swój honor. Zaznaczam, że nie wnikam w słuszność naszego pobytu w Iraku i Afganistanie, co do których mam poważne wątpliwości (szczególnie w Iraku). Pozdrawiam, Mariusz. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Klich: Anglicy i Amerykanie rozumieją naszą d 27.11.07, 12:20 minty5: > mój brat jest oficerem, w styczniu jedzie do Iraku > Spróbuj go od tego odwieść, może jeszcze nie jest za późno, może jeszcze nie jest przestępcą... Lepiej zapobiegać, niż potem resocjalizować po wyroku. minty5: > Coś tam o wojsku wiem i rozumiem zasady nim rządzace. A czy rozumiesz również zasady rządzące normalnym, czyli cywilnym, światem? Czy rozumiesz, dlaczego mordowanie dzieci w wioskach nie jest przez niego dobrze przyjmowane i dlaczego usprawiedliwianie się rozkazem wywołuje powszechną irytację? minty5: > przez gen. Skrzypczaka (piękne słowa - "jeśli oni zostaną skazani, > to moje miejsce też jest na ławie oskarżonych", cytuję z pamięci) Skoro ten oficiur sam sie przyznaje, to ja byłbym za szybkim posadzeniem go na tej ławie. Jeśli nadzorował jakieś operacje wojskowe w Iraku lub Afganistanie, to prawdopodobieństwo, że z jego winy ginęli ludzie, jest wysokie. minty5: > Być może ci chłopcy zachowali się nie tak jak powinni, może > popełnili zarzucane im czyny Tak możesz mówić o dziesięciolatkach, którzy ukradli jabłka w ogródku proboszcza. Jacy chłopcy? Jak to ,,może nie tak jak powinni''? To są szkolone maszyny do zabijania a nie żadni ,,chłopcy''. Poleźli dla forsy do kraju, który ich nie zapraszał i w tym kraju naciskali na spust nie czując żadnych zahamowań moralnych. minty5: > mimo wszystko żołnierz, każdy żołnierz, ma swój honor. Honor człowieka zależy od tego, co on robi; a nie od tego, co jemu robią. Jeśli ktoś zgadza się mordować bezbronnych dla pieniędzy, to pojęcie honoru nie ma do niego zastosowania. minty5: > Zaznaczam, że nie wnikam w słuszność naszego pobytu w Iraku i > Afganistanie No to może wniknij. Tym różni się człowiek od żołnierza, że używa własnego rozumu dla odróżnienia zasług od podłości. Bezkrytyczne posłuszeństwo haniebnym rozkazom pozbawia człowieka nie tylko honoru ale i człowieczeństwa. - Stefan www.ipipan.gda.pl/~stefan/oswiadczenie_antylustracyjne.html Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Brytyjczycy tez sie wycofuja; nastroje dowodcow 27.11.07, 09:59 armii sa dosc jednoznaczne. Mysle, ze Brytow ucieszylo, ze pierwszy krok zrobila tu Polska, ze nie musza sie wychylac i wystarczy im jedynie dolaczyc do odchodzacych;) Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ...Przeciez........ 27.11.07, 10:00 zarzuca im sie czyny bedace zbrodnia.Troche logiki. Odpowiedz Link Zgłoś
kidbornsleepy Re: to w koncu żołnierze! 27.11.07, 10:51 ten sposób zatrzymania i glanowania na ziemi to jedno ale nie rozumiem dlaczego oni zawsze są prowadzeni z czachą przy butach z kurtką zakrywającą ich twarz i bez mundurów? przecież oni są ciagle żołnierzami. dlaczego nie chodzą w mundurach galowych? mogą być skuci ale dlaczego nie mogą iść wyprostowani? Odpowiedz Link Zgłoś
szerszen039 Klich: Anglicy i Amerykanie rozumieją naszą dec.. 27.11.07, 10:42 wiem jedno że warunki tam są straszne, sprawa nie jest wyjaśniona do końca nie wiadomo kto jest winien tak naprawdę, może dowódcy wydali rozkazy, ale żeby ratować prestiż, ochronić wojsko Polskie, przed napadami talibów trzeba było kozłów ofiarnych, padło akurat na tych siedmiu żołnierzy, nie wierzę sędziom i tej niby tajemnicy wojskowej, żołnierze, duszą jestem z wami, mam nadzieję że niedługo wyjdziecie na wolność, czego wam z całego serca życzę. szerszen. Odpowiedz Link Zgłoś
awuuu Klich: Anglicy i Amerykanie rozumieją naszą dec.. 27.11.07, 10:55 "nie było zażalenia na zatrzymanie ani żołnierzy ani ich rodzin." A biedne rodziny to za co aresztowali ????? naprawde spada poziom kadry wam straszliwie, albo nikogo nie obchodzi co wypisujecie... Odpowiedz Link Zgłoś
marian391 Brutalizacja organów scigania. 27.11.07, 10:59 Niestety ale takiego sposobu zatrzymań w stosunku do żołnierzy nie stosowano nie tylko w II RP ale także w PRL. Niestety ale nawet w okresie okupacji - w warunkach teroru - nie uciekano się do aż tak brutalnych metod zatrzymywań. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: Brutalizacja organów scigania. 27.11.07, 11:37 marian391 napisał: > Niestety ale takiego sposobu zatrzymań w stosunku do żołnierzy nie stosowano nie tylko w II RP ale także w PRL. Niestety ale nawet w okresie okupacji - w warunkach teroru - nie uciekano się do aż tak brutalnych metod zatrzymywań. Dlaczego jedynie zolnierzy? Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Brutalizacja organów scigania. 27.11.07, 12:00 wydaje mi się,że zaczyna się medialna zabawa w gonienie króliczka, szukanie ,kto wydał rożkaż,może żandarm i ktory,może prokurator i ktory,a może ktoś inny i kto.Nieważne,ważne żeby wszyscy wskazni palcem tlumaczyli się długo wezwani do tablicy. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-naiwniak Klich: - 15 sierpnia i ? 27.11.07, 11:04 15 sierpnia miał miejsce ten incydent . W połowie listopada - zatrzymanie . Dlaczego nikt nic nie wie o tym czasie ? Nie było w tym czasie - tego który wie i nadzoruje wszystko ? Przecież sam mówił że jego brat jest naczelnym dowódcą . Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: z żołnierzy zrobiono bandytów 27.11.07, 12:29 Słuchaj, Tewi, nie można ,,zrobić z kogoś'' bandyty. Bandytą robi się SAM ten, kto naciska spust. - Stefan www.ipipan.gda.pl/~stefan/oswiadczenie_antylustracyjne.html Odpowiedz Link Zgłoś
marekfocus Klich: Anglicy i Amerykanie rozumieją naszą dec.. 27.11.07, 11:09 wstyd dla wojska wstyd dla nadgorliwcow z prokuratury -juz ich tam nie powinno byc-wyslac ich na pierwsza linie do afganistanu Odpowiedz Link Zgłoś
cimoszewicz Brawo prokuratura! Brawo żandarmeria wojskowa! 27.11.07, 11:10 Procedura jak w przypadku każdego podejrzanego o zabójstwo. Ciekawe dlaczego mielibyśmy robić wyjątki w tym wypadku? Bo zabili "tylko" Afgańczyków? Całe te postękiwania są nie do zniesienia. Najpierw co jeden to większy Rambo a teraz maleńkie wystraszone maminsynki, których "obraża" i "poniża" odprowadzenie w kajdankach i wczesna godzina zatrzymania. Ciekawe czy mieli takie obiekcje aresztując podejrzanych Afgańczyków w ich własnych domach? Wszyscy mówią o tych mięczakach i ich problemach a nikt już nie traci nawet słowa o zabitych i okaleczonych do końca życia cywilach! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Brawo prokuratura! Brawo żandarmeria wojskowa 27.11.07, 11:12 Bo dzis chca ich naswietlic jako ofiary kaczyzmu.Ale to po prostu mieczaki. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Brawo prokuratura! Brawo żandarmeria wojskowa 27.11.07, 11:17 Jezeli zabito ich kolege.Od tego sa procedury.Ilu policjantow ginie walczac z przestepcami?Czy to znaczy ze inni policjanci beda wpadac do domow i bez ostrzezenia strzelac do wszystkich podejrzanych?Nie.Niech nowi ministrowie naucza sie najpierw przestrzegac prawa a pozniej zaczna wypowiadac. Odpowiedz Link Zgłoś
cimoszewicz Re: Brawo prokuratura! Brawo żandarmeria wojskowa 27.11.07, 11:28 Szkoda słów. "Bo zabito ich kolegę" nie jest doprawdy żadnym argumentem. No chyba, że od razu postawi się znak równości między metodami WP i władz okupacyjnych III Rzeszy. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Brawo prokuratura! Brawo żandarmeria wojskowa 27.11.07, 11:53 też uważam,że procedura jest jaka jest,zarzut wysoki,przyszli,skuli doprowadzili i wszystko,nie ma co debatować i rozwijać następnej afe ry,czy żandarmeria lub policja może kogoś skuć jeżeli miło się usmie cha i czy ma dzwonić do ministra o zezwolenie. Odstępstwa od proce- dur to są podobno wykroczenia,albo niedopełnienie obowiązków. Odpowiedz Link Zgłoś
roman337 Ziobro , Kamiński,J.Kaczyński..Przykłady.. 27.11.07, 11:44 łajdactwa w polityce i w życiu... Odpowiedz Link Zgłoś
morda11 Klich: Anglicy i Amerykanie rozumieją naszą dec.. 27.11.07, 11:57 Zgadzam się z RPO. Odpowiedz Link Zgłoś
ihateschool a co? morderca cywil a modrerca trep? bez różnicy! 27.11.07, 12:08 Litujcie się, litujcie nad tymi trepami. JE8AĆ MON! Odpowiedz Link Zgłoś
mrlusiek fatalne że, żołnierze są pokazywani i bez munduru 27.11.07, 14:15 fatalnie że, prowadzeni byli z twarzą przy ziemi, fatalnie że ktoś to nagrywał do telewizji i że to wyemitowała TVP 1 Odpowiedz Link Zgłoś