wielki_czarownik Nie wierzę! 14.02.08, 21:10 Pojechał PRYWATNYM samochodem za WŁASNE pieniądze! Skandal!! Wyygonić go z Polski! Jak on śmie taką polityczną prowokację urządzać?? Odpowiedz Link Zgłoś
okoni Re: Nie wierzę! 14.02.08, 21:23 ja też uważam że to skandal !!! pojechał bez ochrony bo pewnie robi ciemne interesy z niemcami i żydami i nie chce mieć świadków. na pal!!! i w ognisko !!! Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: Donald Tusk jest na urlopie bez BOR-u 14.02.08, 21:11 Brawo Panie Premierze,tylko człowiek który ma coś na sumieniu włuczy za sobą osmiu goryli.Mały gudłaju,bierz przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
maryskaw Re: Donald Tusk jest na urlopie bez BOR-u 14.02.08, 21:19 Wypoczynku życzę Panu i rodzinie Odpowiedz Link Zgłoś
zenonbombalina69 Re: Donald Tusk jest na urlopie bez BOR-u 14.02.08, 21:22 no koleś trafiłeś jak kulą w płot....większość rządzących na świecie ma ochronę i jeździ z nią na urlopy..... domyślam się że to gangsterzy i bandyci... Odpowiedz Link Zgłoś
daniel-3 Re: Donald Tusk jest na urlopie bez BOR-u 18.02.08, 16:03 Lwowiak! z ciebie taki lwowiak jak z koziej dupy trąba. Takie trąby (jeśli nawet są ze Lwowa) to mogą być czubajrykami. Zagubiony jesteś - to smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Donald Tusk jest na urlopie bez BOR-u 14.02.08, 21:23 Ma prawo do odpoczynku tylko w towarzystwie rodziny.Porządny człowiek wszędzie czuje się bezpiecznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
madryt3 Naprawdę się na to nabieracie? 14.02.08, 21:25 Przecież to teatr, wymyslony scenariusz i reżyseria, rozpisane role. Jak się nie wie ma pojęcia, jak rządzić państwem uprawia się PR. A durny lud fetuje: "Hurra, mamy wreszcie normalnego premiera!" Odpowiedz Link Zgłoś
szechterezada Jak widać nabierają się 14.02.08, 21:30 a dyskretna ochrona prawdopodobnie kosztuje więcej niż gdyby była oficjalna Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 socjalistyczna jakosc............... 14.02.08, 21:33 ... biedny premier, bez ochrony, bez ciuchow, fiacikiem w gory - he,he,he, nigdy tego nie zapomnimy......prawdziwe Story... Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Naprawdę się na to nabieracie? 14.02.08, 21:39 Rządzenie państwem to także umiejętny PR. Coś, czego Kaczyńscy nie rozumieją. Odpowiedz Link Zgłoś
szechterezada Jak kolesie Bin Ladena 14.02.08, 22:00 się zorientują to żaden PR nie pomoże... Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Jak kolesie Bin Ladena 14.02.08, 22:04 Jak zechcą zabić to i tak zabiją. Fanatyka w ciężarówce wypełnionej materiałem wybuchowym ani BOR ani pancerna limuzyna nie zatrzyma. A skąd wziąć materiał wybuchowy? Trochę wiedzy chemicznej i składniki, które legalnie i bez problemu kupisz w każdym większym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
hawranekslonko Re: Naprawdę się na to nabieracie? 14.02.08, 21:42 Z Twojej wypowiedzi wynika ze poprzednik byl nienormalny.Co bylo do udowodnieni.Dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
viornisko Propaganda i jeszcze raz propaganda 14.02.08, 21:35 Ta informacja jest tyle warta co podróże pana premiera liniami rejsowymi. Trzeba byc slepym zeby nie zauwazyc ze jest to zzgrywka na problem z odebraniem ochrony Kaczynskiemu i Fotydze. Ciekaw jestem jak skomentowalby ewentualna napasc na premiera szef msw. Chyba ze Borowcy maja nad premirem czujne oko z oddali... To raczej malo prawdopodbne, przeciez premier nie robilby sobie jaj z ludzi :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Re: Propaganda i jeszcze raz propaganda 14.02.08, 22:04 > Ta informacja jest tyle warta co podróże pana premiera > liniami rejsowymi. Oczywiście. Każdy inteligentny człowiek to pojmuje. To są tzw. gesty (sprawdź sobie w słowniku definicję tego słowa). Ale te gesty właśnie są bardzo ważne. To jest gest prezentujący normalność. Może dla elektoratu PiS (stare baby i nieudacznicy) nie jest wartością normalne życie. Ale dla mnie to JEST normalne życie. Też na urlop wybieram się w góry aby odpocząć. No i tak dla porównania Jarkacz ze swoją niezdrową psyche ile ma lat? 60? Tusk ma 50 i wygląda jak normalny facet, gra w piłę, ma brzuszek, jeździ na nartach, jeździ samochodem, ma rodzinę (Kasia jest fajna) i pewnie popija teraz z żonką winko w Szwajcarii na urlopie, za własne pieniądze - o to kurde chodzi. A Jarkacz co robi ze swoim wielkim kołdunem fafluni się do mamusi? Przelicza pieniądze na koncie...? ups. Głaszcze kota? Klepie wadera po kasku? I jeszcze pytanie skoro Jarkacz nie ma konta to pieniążki trzyma w skarpecie? Przecież to jest jakiś absurd. Abstrahując totalnie od polityki to jeden jest człowiekiem normalny, a drugi jest człowiekiem, którego w społeczeństwie można określić jako nieudacznika życiowego. Jarkacz poza władzą nie osiągnął NIC. Rozpatrując to z punktu widzenia prostych ludzkich wartości. Normalności trochę proszę... I błagam niech nikt nie wyjeżdża z tym czy urlop był zasłużony czy nie - urlop należy się bez względu na wyniki - człowiek ma do tego prawo aby wypocząć. Oceniać będziemy za 4 lata. Rząd został wybrany w demokratycznych wyborach i teraz pizdzielcy możecie se tylko płakać nad rozlanym mlekiem, ew. faflunić się do portretu Jarkacza. Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Donald Tusk jest na urlopie bez BOR-u 14.02.08, 21:36 Wreszcie się doczekałem, normalny gość na normalnym rodzinnym urlopie. A Wam PiSdoidom niech piana dalej z pysków ciecze. Ile PiSowi dzisiaj w sondażach ubyło? Odpowiedz Link Zgłoś
z_apomnialem Re: Donald Tusk jest na urlopie bez BOR-u 14.02.08, 21:45 liber444 napisał: > I co ty komentować? Po prostu normalny facet jest teraz premierem. To akurat nie jest normalne, normalne jest to jak np. ja pojadę sobie na urlop bez ochrony borowików. Jak coś się stanie to co wtedy? Jak będzie wyglądała sytuacja w kraju? Jest premierem, podjął się jakiejś misji, ochrona BORU to nie jakieś fanaberie władzy, tylko konieczność. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Re: Donald Tusk jest na urlopie bez BOR-u 14.02.08, 22:07 z_apomnialem napisał: > To akurat nie jest normalne, normalne jest to jak np. ja > pojadę sobie na urlop bez ochrony borowików. Pemier Państwa nie jest żadnym Bogiem i jest wymienialny. Tak samo Ty - jeżeli pracujesz w normalnej firmie to jest dla Ciebie przewidziane zastępstwo. Właśnie niedopuszczalną sytuacją byłaby sytuacja odwrotna - taka, w której to premier nie mógłby wyjechać na urlop bo to zagrażałoby interesom państwa. Państwo zbytnio nie różni (i nie powinno) się od innej organizacji, może nieco większe. > Jak coś się stanie to co wtedy? Doczytaj sobie w Konstytucji. > Jak będzie wyglądała sytuacja w kraju? Chcesz powiedzieć, że stabilność kraju zależy od jednego człowieka? To dopiero byłaby nienormalna sytuacja. > Jest premierem, podjął się jakiejś misji, ochrona > BORU to nie jakieś fanaberie władzy, tylko konieczność. Jak widać nie. Odpowiedz Link Zgłoś
z_apomnialem Re: Donald Tusk jest na urlopie bez BOR-u 14.02.08, 22:23 Czy w Konstytucji można doczytać jak zachowa się koalicjant w takiej sytuacji? Czy można znaleźć tam schemat postępowania partii z której wywodzi się Premier? Czy stabilność Rządu (i jego dotychczasowa polityka) jest zagwarantowana? Chyba nie, nie a się tego na 100% przewidzieć, chyba dlatego chroni się takich ludzi. Nietrafione porównanie moim zdaniem, wymieniać dowolnie głównego bohatera na innego to można w "Heroes'ach" i to też nie zawsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Re: Donald Tusk jest na urlopie bez BOR-u 14.02.08, 22:31 z_apomnialem napisał: > Czy w Konstytucji można doczytać jak zachowa się > koalicjant w takiej sytuacji? To powinno być określone w umowie koalicyjnej. Ale co to za koalicja, która opiera się na jednej osobie, a nie na wspólnych interesach? Twoim zdaniem jedynym gwarantem koalicji PO-PSL jest Tusk? Wiesz PO to nie jest PiS. PO to normalna partia, Tusk jest liderem, ale nie dyktatorem. Dyktatorem to jest Jarkacz w PiS i tam faktycznie człowiek = partia. W PO nie. Prawda jest taka, że Tusk może w każdej chwili wykitować z dowolnego powodu (jak dowolny człowiek) i dlatego konstytucja przewiduje kto przejmuje po nim urząd. Napiszę jeszcze raz - sytuacja w której od życia jednego człowieka zależy stabilność państwa (czy np. innej organizacji - bo to jest kwestia ogólna) jest sytuacją niezdrową i wskazuje na złe struktury zarządzania. (...) > Czy stabilność Rządu (i jego dotychczasowa polityka) > jest zagwarantowana? Jak już napisałem - przyjmujesz tutaj miary pisowskie. PO nie jest partią, w której jedna osoba pełni dyktaturę. > Chyba nie, nie a się tego na 100% przewidzieć, chyba > dlatego chroni się takich ludzi. A co da się na 100% przewidzieć? Przecież sytuacja, że premier państwa wykituje jest całkowicie możliwa, dlatego nie ma tutaj nic do przewidywania tylko trzeba się na taką okoliczność przygotować i tyle. Inną kwestią jest czy dana osoba, na danym stanowisku zachowuje się rozważnie. No ale błagam wyjazd na urlop w góry to nie jest szafowanie swoim życiem tylko normalność, nawet dla premiera RP. Zapytam - jakie to scenariusze zagłady Tuska z powodu wyjazdu na stoki Szwajcarii przewidujesz? I skąd wiesz, że nie ma on ochrony? Jedyne co zostało przekazane w tej informacji, którą komentujesz, to to, że nie zabrał ze sobą stada borowików i nie urządził sobie z urlopu szopki. Nigdzie nie jest napisane, że jest totalnie bez żadnej ochrony. Nawet Ty w tym momencie jesteś pod jakąś ochroną - nie oznacza to jednak, że stoi przy Tobie gość w czarnym garniturze. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Re: Donald Tusk jest na urlopie bez BOR-u 14.02.08, 22:37 > No ale błagam wyjazd na urlop w góry to nie jest > szafowanie swoim życiem tylko normalność, nawet > dla premiera RP. A i pamiętam jak uczestniczyłem w wyjeździe Wałęsy na narty za czasów jego prezydentury. Odbyło się to tak, że sobie jeździłem normalnie na nartach, po czym zamknięto cały stok (część ludzi została w miejscu, skąd trzeba było przejść spory (kilka godzin) kawał aby wrócić do samochodu). Wyjaśnienie było w rodzaju: "prezydent jeździ, wyp****". Oczywiście nie tak wulgarnie. Ale chodziło o to, że prezydent jeździ na nartach, więc reszta motłochu - dziękujemy. To jest Twoim zdaniem normalne? (Nie pamiętam teraz dokładnie gdzie to było, bodajże Białka Tatrzańska) Czy Twoim zdaniem normalna jest ochrona BOR na stoku w Szwajcarii? :) Zablokowanie w ten sposób stoku TAM byłoby olbrzymim skandalem. No ale to jest właśnie taka różnica - tu i TAM. Co staramy się niwelować i nawet nieźle to ostatnimi czasy wychodzi. Bo po prostu premier RP jak normalny człowiek i na tych samych zasadach (to obywatel taki sam jak każdy inny) funkcjonuje. Tak powinno być. Odpowiedz Link Zgłoś
taxal Tuskowa jest stara i brzydka i go zostawi 14.02.08, 21:49 stara Tuskowa jest jak stary kapec rzucona w kat Odpowiedz Link Zgłoś
frank.west Donald Tusk jest na urlopie bez BOR-u 14.02.08, 21:53 PiSiorów zazdrość za pisiory złapała bo ich hero nawet windą nie potrafi jeździć. Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor.nowytor8 Boże dlaczegoś nas durniem premierem pokarał? 14.02.08, 21:54 Tusk jest trochę młodszy ode mnie, ale ten głupek powinien pamiętać co się z Olofem Palme stało. Też se do kina bez ochrony poszedł. Cymbałom, chwalącym tego kretyna Tuska polecam link pl.wikipedia.org/wiki/Sven_Olof_Palme Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Donald Tusk jest na urlopie bez BOR-u 14.02.08, 21:54 Widocznie to chłop z jajami a nie fajtłapa kryjąca się pod spódniczką mamuski i spod niej szczękajaca. Odpowiedz Link Zgłoś
wbka1 gazetko daj sobie na wstrzymanie 14.02.08, 21:57 czy jak ktos jest dentysta to chodzi po miescie i wybija zeby, zeby mogl zarobic. Radzilbym wstrzymac sie z propozycjami do czytelnikow by szukali premiera i poszukac innych tematow na lamy. Nie upodobniaj sie do tabloidow. Odpowiedz Link Zgłoś
gdkj tam go nikt nie zna to se może pojeździć. 14.02.08, 21:58 ale wolałbym by wreszcie coś konkretnego osiągnął bo jak na razie to pokazuje tylko jak odmienny jest od kaczyńskich. niby jest lepiej ale czy to wystarczy ? a jak ktoś mu nie daj Boże zrobi jednak kuku to wyjdzie tylko na głupka. bo gdyby nagle wyrósł BOR to na kłamcę. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Re: tam go nikt nie zna to se może pojeździć. 14.02.08, 22:18 gdkj napisał: > ale wolałbym by wreszcie coś konkretnego osiągnął Ale on sobie pojechał na URLOP. Rozumiesz co to jest urlop? Wypoczynek, za własne pieniądze. Robisz to czasami? To jest przydatne dla psyche człowieka, pracownik korzystający aktywnie z urlopu jest pracownikiem dobrym. Premier jest takim właśnie pracownikiem, któremu pośrednio płacisz. Ma prawo do wypoczynku bez względu na wyniki. Tym bardziej, że robi to za swoje pieniądze - nie za Twoje - więc nic Ci do tego. Na ocenę działań rządu będziesz miał szanse za 4 lata. No chyba, że nie wierzysz w demokracje i nie szanujesz wyboru większości głosujących, którzy wybrali tak jak wybrali. > niby jest lepiej ale czy to wystarczy ? A to, że jest lepiej, to zbrodnia? > a jak ktoś mu nie daj Boże zrobi jednak kuku to wyjdzie > tylko na głupka. Ale skąd wiesz, że on tam jest bez ochrony? :) Jest bez BOR czyli stada bodygardów. Twoim zdaniem ochrona stada bodygardów to jest udany urlop? Ja podejrzewam, że tam jest ochrona realizowana przez odpowiednie miejscowe służby. I to wystarczy. Szwajcaria jest jednym z najbezpieczniejszych krajów Europy. > bo gdyby nagle wyrósł BOR to na kłamcę. Brak logiki w Twoich wypowiedziach. Widać niezbyt rozumiesz to co czytasz. Tusk nigdzie nie oświadczał, że wybiera się na urlop bez kogokolwiek. A rzecznik rządu powiedziała, że nie zna rozmowy premiera z szefem BOR. :) Więc nie wiem kto wyszedłby na kłamcę? > Odpowiedz Link Zgłoś
gdkj Re: tam go nikt nie zna to se może pojeździć. 14.02.08, 22:48 kosmosiki napisał: > Ale on sobie pojechał na URLOP tak się składa ,że w moim przypadku z reguły urlop mam przymusowy zaległy z zeszłego roku. 100 dni jest premierem. > Na ocenę działań rządu będziesz miał szanse za 4 lata. wiesz, różnie z tym bywa ale w ten parlament wierzę. stołków nie puszczą tak łatwo jak poprzednicy. działań rządu też wielkich nie widzę. sytuacja w kraju nie co się poprawiła już za kaczorów i nic to z nimi wspólnego nie miało. taki był trend, nawet wbrew nim. > A to, że jest lepiej, to zbrodnia? jeżeli ma być tylko lepsza propaganda to tak. to zbrodnia. bo nie wszyscy sobie dobrze radzą. > Ale skąd wiesz, że on tam jest bez ochrony? :) nie przypuszczam. cały czas zwracam uwagę na skutki propagandy. można było się tego domyśleć. > Szwajcaria jest jednym z najbezpieczniejszych krajów Europy. Pamiętam jak Szwecja też była. jesteśmy w Iraku i Afganistanie. Mimo wszystko jakiś koleś może sobie obrać jego skórę za punkt honoru. > > bo gdyby nagle wyrósł BOR to na kłamcę. obecny wizerunek. nie potrzeba tego, nie potrzeba tamtego. to się podkreśla na każdym kroku. zwłaszcza ustami chlebaka. ja wiem ,że to inny premier ale Polska to nie inny kraj, w Afganistanie widzą nas pewnie tak samo. > Więc nie wiem kto wyszedłby na kłamcę? wyszła by propaganda. to dobrze ,że premier sobie wypoczywa tam gdzie powinien. to bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Re: tam go nikt nie zna to se może pojeździć. 14.02.08, 23:11 gdkj napisał: >> Ale on sobie pojechał na URLOP > tak się składa ,że w moim przypadku z reguły urlop > mam przymusowy zaległy z zeszłego roku. Ale co ja mam Ci tutaj odpowiedzieć? Ja z przysługującego mi urlopu po prostu korzystam i mój pracodawca nie widzi w tym nic złego. To jest normalność, że idzie się na urlop. Nie wiem Ty idziesz na urlop z przymusu bo co? To ma znaczyć, że to jest normą? Że każdy musi z przymusu? Oczywiście w sytuacji, kiedy wszystko się wali i pali nie wypada się na urlop udać, no i pracodawca może odwołać. Ale czy w tym przypadku taką mamy sytuację? Co Tusk takiego zawalił, zabagnił, pogrzebał, gdzie jest pożar? Przecież powiedział, że jak prezio sobie tego życzy to stawi się na spotkanie, chociaż to bezzasadne. > 100 dni jest premierem. No i? Przyjmując te same miary, które są dla wszystkich to nawet jeżeli przystąpił do pracy wcześniej nie pracując to przysługuje mu po tych trzech (już nie wnikam jak to kalendarzowo wychodzi). Tak +/- wygląda kodeks pracy. Nie wiem czy polityków obowiązuje ten sam - powinien ten sam, tacy sami pracownicy jak każdy inny obywatel. (...) >> A to, że jest lepiej, to zbrodnia? > jeżeli ma być tylko lepsza propaganda to tak. Widzisz. Tutaj można by zacząć się spierać. Moim zdaniem jest lepiej. Nie mierzę wydajności rządu w ilości ustaw bo to absurd. (...) > nie przypuszczam. cały czas zwracam uwagę na skutki > propagandy. można było się tego domyśleć. Jakiej propagandy? To, że premier jeździ sobie na nartach na urlopie to raczej informacja pocieszna niż propagandowa. Przynajmniej dla myślących. >> Szwajcaria jest jednym z najbezpieczniejszych krajów Europy. > Pamiętam jak Szwecja też była. jesteśmy w Iraku i Afganistanie. > Mimo wszystko jakiś koleś może sobie obrać jego skórę za punkt > honoru. Wierzysz w te punkty honoru? Terror islamskich ekstremistów ma służyć wywarciu nacisku na opinię publiczną. Zamach na osobę publiczną w Szwajcarii nie wzbudzi w ogóle terroru wśród obywateli danego kraju. Z resztą to co robią terroryści to terror na ludności. Terrorem byłoby odpalenie bomby pod warszawską rotundą - co moim zdaniem nie jest żadnym problemem dla nikogo. Ergo Twój argument o islamskich ekstremistach czyhających na Tuska jest słaby. Zabicie polityka nie wprowadzi ŻADNEGO terroru wśród ludności. (...) > to dobrze ,że premier sobie wypoczywa tam gdzie powinien. > to bardzo dobrze. No to przecież nie zbrodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
a-siek Przecież to gra pod publiczkę dla matołków. 14.02.08, 22:03 Gdyby faktycznie jechał sam i w poszukiwaniu spokoju, BOR nie informowałby o tym mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Re: Przecież to gra pod publiczkę dla matołków. 14.02.08, 22:19 a-siek napisała: > Gdyby faktycznie jechał sam i w poszukiwaniu spokoju, BOR nie > informowałby o tym mediów. A BOR informował o tym media? Przeczytaj jeszcze raz artykuł bo prezentujesz niezdolność zrozumienia prostego tekstu. W skrócie: serwis polityczni.pl coś napisał, rzecznik rządu coś powiedziała, ale stwierdziła, że nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
trydzyk Re: Przecież to gra pod publiczkę dla matołków. 14.02.08, 22:46 Ale ona wie przeciez lepiej, ze to BOR poinformowal :))) A gdyby podali, ze pojechaly z nim cale 2 plutony ochroniarzy, to tez by bylo zle :))) F. Odpowiedz Link Zgłoś
estazolan Donald Tusk jest na urlopie bez BOR-u 14.02.08, 22:13 Gratulacje dla premiera Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
badobe Donald Tusk jest na urlopie bez BOR-u 14.02.08, 22:17 Jednak macie , powiedziałbym coś takiego, aby nie urazić , coś takiego z psa gończego. Zostało to chyba po szefie. Zapytowuje więc, czy udało się coś nagrać na taśmę? Odpowiedz Link Zgłoś
badobe Donald Tusk jest na urlopie bez BOR-u 14.02.08, 22:21 Aj, aj. Napisałem swoją opinię i nie przeszła przez ucho moderatora Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Panie Premierze milego wypoczynku 14.02.08, 22:32 dla pani premierowej i corki milych Walentynek Odpowiedz Link Zgłoś
ronnie_ik Re: Donald Tusk jest na urlopie bez BOR-u 14.02.08, 22:35 no i wszystko w normie... tak być powinno ! Odpowiedz Link Zgłoś
jerzymoneta Donald Tusk jest na urlopie bez BOR-u 14.02.08, 22:39 wybiorczy jeszcze raz sie popisali..brawoooo!!! piekny produkcyjniak... moze w takim razie zlikwidujmy BOR i niech Donald jezdzi tez wszedzie swoim samochodem np. do Moskwy. ciekawe czy angela jezdzi tez swoim autem na urlop? i nie rozwalilo mu sie to auto na naszych autostradach tak przy okazji? wszak maja ich oddac 3 tys km.... a tak wogole to co Donek robi do k.... nedzy na urlopie? odpoczywa? na razie ten caly sejm przyjal 28 ustaw....ale co tam..mamy super fajnego goscia jako premiera - taki swoj chlop, Iksinski , z twarzy podobny zupelnie do nikogo. Brawo Wybiorczy dziennikarze, robcie nadal ludziom wode z mozgu Odpowiedz Link Zgłoś
mk72 Re: Donald Tusk jest na urlopie bez BOR-u 14.02.08, 23:13 > a tak wogole to co Donek robi do k.... nedzy na urlopie? > odpoczywa? na razie ten caly sejm przyjal 28 ustaw....ale co tam..mamy super > fajnego goscia jako premiera - taki swoj chlop, Iksinski , z twarzy podobny > zupelnie do nikogo. Brawo Wybiorczy dziennikarze, robcie nadal ludziom wode z mozgu Mierzysz skuteczność rządzenia liczbą uchwalonych ustaw ? Rzeczywiście, dobre kryterium...;) O czymś takim jak inflacja prawa nie słyszałeś ? A to, że Tusk pojechał bez ochrony na narty, świadczy o tym, że pozostał normalnym człowiekiem: nie jest pracoholikiem, potrzebuje odpoczynku, a za ochroną nie przepada. Odpowiedz Link Zgłoś
pw2221 i to jest największy dotychczasowy sukces premiera 14.02.08, 22:45 żeby tak bez ochrony sie puścić za granicę ???? ach po prostu gigant i bohater na miarę Leonidasa Odpowiedz Link Zgłoś
nicram112 to wszystko?! 14.02.08, 22:56 i to wszystko na co cie stac? Moze cos bardziej inteligentnego? (o przepraszam, za duzo wymagam, idz posluchaj RM to cie uspokoi) Odpowiedz Link Zgłoś
herr_wolf Witamy w PRL 14.02.08, 22:59 Władza blisko z ludem,nie potrzebuje ochrony BOR,jeździ na narty,zwykłymi samolotami - wiadomość dnia na pierwszą stronę gazety. Takiej propagandy już dawno nie było,aż się lezka zakręciła. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne i ma w 100% RACJE !! 14.02.08, 23:09 herr_wolf napisał: > Władza blisko z ludem,nie potrzebuje ochrony BOR,jeździ na narty,zwykłymi samol > otami - wiadomość dnia na pierwszą stronę gazety. > > Takiej propagandy już dawno nie było,aż się lezka zakręciła. > ---------------------------- Premier unika oficjalnie konfliktów, unika dyskusji ideologicznych, unika zwarcia z psychopata z Palacu. Wie, że Polacy po okresie dwu lat dyskusji o rozliczaniach, lustracji, dezubekizacji, rozmów o pseudowartościach i polityce historycznej – mają tego serdecznie dość.. Odpowiedz Link Zgłoś
kartoflisko Re: i ma w 100% RACJE !! 15.02.08, 01:28 pies_na_prawizne napisał: > Premier unika oficjalnie konfliktów, unika dyskusji ideologicznych, > unika zwarcia z psychopata z Palacu. Wie, że Polacy po okresie dwu > lat dyskusji o rozliczaniach, lustracji, dezubekizacji, rozmów o > pseudowartościach i polityce historycznej – mają tego serdecznie > dość.. Znowu, suko, przemawiasz za wszystkich Polakow. Porozmawiamy za kilka miesiecy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski011 A kgo to obchodzi? Moze osbie nawet pojechac z Dod 14.02.08, 23:08 a czy z Cicciolina, a bez Goski; jego sprawa; mnie irytuje jedno: jakos nie widac, zeby wogole rzadzil; wszystko, o czym Tuske i jego ekipa trabi, to nic innego, jak bicie piany (z "reforma sluzby zdrowia" na czele); zadnych ustaw, zadnych nowych rozwiazan systemowych, za to szczeniacka hucpa z idiotami pokroju Niesiolowskiego, Pitery i Cwiakalskiego na czele. Ze pojechal na urlop bez ochrony?? Lepiej byloby, zeby juz z tego urlopu wogole nie wrocil Odpowiedz Link Zgłoś
swojak11 PO czym odpocząć ? w Moskwie kicha 14.02.08, 23:18 100 dni nie ma, Senat bezrobotny a Donaldzik już zmęczony Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Re: PO czym odpocząć ? w Moskwie kicha 14.02.08, 23:23 swojak11 napisał: > 100 dni nie ma, Senat bezrobotny a Donaldzik już zmęczony Swojak Ty nie zauważyłeś jeszcze, że ogarnięci ludzie sobie tak odpoczywają średnio 3 razy do roku? W moim przypadku bywa to tak, że np. w zimie narty, na początku sezonu jakieś ciepłe kraje i pod koniec sezonu również coś ciepłego? Tak się po prostu funkcjonuje. Nie chodzi o zmęczenie, ale o utrzymanie pewnego zdrowego cyklu. :) Czasy, w których wyjazd na narty czy do ciepłych był jakąś totalną burżuazją na szczęście minęły. Normalne jest, że ludziom za swoją pracę należą się pieniądze, a za te pieniądze ci ludzie sobie np. kupują wypoczynek (czy telewizor, czy lodówkę). To jest NORMALNE. W zimie na narty, w lecie na plażę (albo odwrotnie - jak kto woli) a resztę czasu się pracuje na te dobra. Przyzwyczajaj się powoli bo Polacy normalnieją i dorastają do tego trybu życia. Odpowiedz Link Zgłoś