m.k13c LUDZIE! Zastanówcie się szczerze nad sensem życia 30.03.08, 13:18 dokąd zmierzam, kto mnie stworzył, po co żyję, co po śmierci, kim jestem. Myślę, że niektórzy ludzie nie zadają sobie tych pytań i żyją trochę jak zwierzęta. Czy człowiek nie jest kimś wyjątkowym? Kimś który ma zmierzać do czegoś a nie zastanawiać się, że jego fizyczna egzystencja skończy się bardzo szybko... Należy więc otworzyć się na Boga, który jest Panem wszystkiego, początkiem, środkiem i celem wszystkiego. On wam wszystkim na pewno odpowie na wasze troski i pytania... Zaufajcie mu. Otwórzcie się na Kościół przez który działa Bóg. Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Udaj sie na forum Goscia Niedzielnego:O)) 30.03.08, 18:00 i tamtych zanudzaj swoja religijnoscia :( Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Udaj sie na forum Goscia Niedzielnego:O)) 30.03.08, 20:01 Podaj mi swój adres e-mail. Naprawdę nie mam teraz czasu pisać. A chciałbym Ci dużo napisać. Bardzo mi na tym zależy, nic nie tracisz. Mój adres markos1218@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c www.wiara.pl Zapraszam tam wszystkich niewierzący 30.03.08, 20:13 ch, wątpiących, poszukujących i wierzących. W zakładce zapytaj(zapytaj.wiara.pl) mozna zadawać pytania do mądrego wachowego człowieka(teologa), jest to człowiek szlachetny, z miłością, on napewno pomoże, piszcie śmiało. Szukajcie Boga, on naprawdę istnieje! Rozumiem tych, którzy nie wierzą. Ja też niewierzyłem, ale uwierzyłem. Jestem szczęśliwym człowiekiem. Żyjmy miłością, ona jest najpiękniejsza. Tylko ona naprawdę prowadzi do prawdziwego szczęścia. Bóg jest wspaniały, tyle mi pomaga, tyle szczęścia. Wy też to odkryjcie! Piszcie do mnie w tej i nie tylko tej sprawie, zawsze: markos1218@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Proszę podaj mi swój adres e-mail 30.03.08, 20:22 Ja cię nie będę do niczego zmuszać, tylko chce Ci napisać jak ja myslę w co ja wierzę. Do niczego Cię nie będę zmuszać. Proszę napisz mi swój adres e-mail. Mój to markos1218@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Przeczytaj. Bóg objawił się bardzo jasno. 30.03.08, 20:34 Przez swojego Syna, Jezusa Chrystusa. Tenże Jego Syn zrobił coś, co powinno przekonać wszystkich: powstał z martwych. Niestety, prawda jest taka, że kto nie chce uwierzyć, zawsze znajdzie dziesiątki powodów, by tego nie przyjąć. Nawet ci, którzy na poszukiwaniach Boga trawią całe lata. Co zrobić, aby uwierzyć? Wiara to skok. Trzeba się przestać zastanawiać, jakie jest ryzyko. Trzeba odrzucić mało racjonalne niepokoje. Trzeba Bogu powiedzieć "tak". A potem to "tak" ponawiać przez całe życie. Wbrew pozorom nie jest to zachęta do zaprzestania poszukiwań, do odrzucenia rozumowego zgłębiania wiary. To wskazanie, by nie dreptać w miejscu i nie rozważać ciągle na nowo tych samych wątpliwości, obaw i lęków, które wstrzymują przed pojęciem decyzji. Jeśli - załóżmy teoretycznie - ktoś w swoim wyborze się pomyli, nic się nie stanie. Bo jeśli Boga jednak nie ma, wierząc nic nie straci. A jeśli Bóg jest, może wiele zyskać. No i zawsze można też zmienić zdanie i odrzucić raz przyjętą wiarę. Jeśli Cię to nie przekonuje, to spróbuj sobie odpowiedzieć na pytanie, dlaczego naprawdę boisz sie zdecydować na to, by Bogu zaufać. Bo to na pewno nie kwestia tego, czy Bóg rzeczywiście istnieje czy nie. To sprawa strachu przed koniecznością przemiany życia... Pisz: markos1218@op.pl (niech piszą wszyscy, jestem otwarty) zapraszam na wiara.pl Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Pytałeś dlaczego ludzie nie wierzą w Boga? 30.03.08, 20:52 Przeczytaj o tym dlaczego ludzie nie chcą uwierzyć. Niezbadane jest ludzkie serce. Trudno jednak oprzeć się wrażeniu, że to nie brak argumentów powoduje, że ludzie odrzucają wiarę. Jest chyba podobnie, jak to Pan Jezus powiedział w przypowieści o bogaczu i Łazarzu. Kto nie chce wierzyć, tego nie przekonają żadne argumenty. Zawsze będzie szukał dziury w całym. A nawet gdyby rozmawiał z osoba zmarłą uzna, ze to wszystko było tylko przywidzeniem... Dlatego, że tak mu jest wygodniej. Nasza wola, zła wola, ma wpływ na rozum... Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Pytałeś dlaczego ludzie nie wierzą w Boga? 30.03.08, 21:24 Zastanów się nad tym, z pokorą. Pomyśl, że ktoś inny może mieć rację. Na świecie jest tylu katolików... Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Zdaję sobie sprawę z tego, że nie łatwo jest przek 30.03.08, 21:03 onaś kogoś na forum, przy ograniczonym czasie. Chciałbym z tobą pomówic na różne tematy, związane z wiarą, człowieczenstwem itd. Bardzo proszę podaj mi swój adres e-mail. Mój to jest markos1218@op.pl. Jak nie chcesz podawac go na forum to napisz mi w treści e-maila to ja nick3. Bardzo mi na tym zależy. Ja nie będę Cię do niczego zmuszać. P.s Zapraszam wszystkich do mnie na: markos1218@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Ponowne____________Zaproszenie Ciebie i wszystkich 31.03.08, 18:02 Ja naprawdę mam argumenty na słuszność mojej wiary i one są niepodwazalne. Mam nadzieję, że odpiszesz mi i napiszesz jaki masz adres e-mail lub wyslesz mi jakiegoś e-maila. Zapraszam nic nie tracisz. Pamiętaj zawsze jestem otawarty na ciebie i innych, możecie pisać we wszelkich sprawach. Proszę spróbuj szukać Boga, Kościoła. Zobacz co mają do zaoferowania. Uwierz mi, jak na razie nie masz prawdy o Bogu i Kościele, więc nie łatwo jest Ci uwierzyć. Ja wiem, że ty masz swoje poglądy, ale te poglądy nie muszą być słusznę. Proszę daj Panu Bogu szansę, daj sobie szansę. Ja tez błądziłem, teraz jestem za to bardzo szczęśliwy. Powodzenia w poszukiwniach! Zapraszam na wiara.pl. Wciąż zapraszam do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Najlepiej udaj sie na Forum Religia :O)) 31.03.08, 22:30 tam masz najwieksze szanse na znalezienie sobie towarzystwa do wspolnych modlitw. Dla mnie te twoje wierzenia to po prostu kretynizmy. Wybacz, gdyz nie chce cie dotknac, ale naprawde tak to widze. Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Najlepiej udaj sie na Forum Religia :O)) 31.03.08, 22:44 Mówisz tak bo nie znasz mojej wiary. Nie wiesz na czym się opiera. Ja mam wiele dowodów na słusznośc mojej wiary. Ja też byłem można trochę powiedzieć przeciwnikiem wiary w Boga, w Kościół, ale zmieniłem swoje poglądy pod wpływem poznania tej wiary, jej fundamentów, dowodów i chęci uwierzenia w Boga(bardzo ważne). Naprawdę jak bym Ci opowiedział naprzykład o pewnych cudach to napewno nie miał byś odpowiedzi obecnie. Ja poznałem Boga, on naprawdę istnieje. Przeczytaj sobie o jego cudach które dzieją i działy się na całym świecie. Wiem, że jak czegoś się nie zna to trudno w to uwierzyć, ale ja poznałem. Jestem szczęsliwym człowiekiem. Wiem, ze dla Ciebie moje słowa mogą brzmieć dziwnie. Kideyś i dal mnie by dziwnie brzmiały. Ale teraz już jestem świadomy. Chcę żebyś ty i inni tez byli. Pamiętaj Bóg chce nawrócenia kazdego człowieka, on chce zbawienia każdego człowieka. On jest miłością. Zaprazam Cię na www.wiara.pl, poczytaj, pomyśl. Napewno Ci nie zaszkodzi, a możesz tylko zyskać. Podaj mi swój adres e-mail. Mój to markos1218@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Najlepiej udaj sie na Forum Religia :O)) 31.03.08, 23:20 m.k13c napisał: > Pamiętaj Bóg chce nawrócenia kazdego człowieka, Zwracasz się do niego tak, jakby był grzesznikiem, którego trzeba nawracać na dobrą drogę ( znam to uczucie - to lęk i autentyczna troska o tą osobę ) - ale to, że człowiek żyje bez Boga nie zawsze znaczy, że żyje w grzechu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Najlepiej udaj sie na Forum Religia :O)) 01.04.08, 06:25 Znasz przykazania... Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Najlepiej udaj sie na Forum Religia :O)) 01.04.08, 06:26 Znasz przykazania. Należy miłować Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Najlepiej udaj sie na Forum Religia :O)) 01.04.08, 13:31 CZYNAMI - a nie słowami, co jest specjalnością wielu z nas wierzących i "miłujących" Boga .... :-) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Najlepiej udaj sie na Forum Religia :O)) 01.04.08, 16:21 Słowa i czyny oczywiście. Trzeba pomagać innym Słowem, głszeniem Prawdy Bożej. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Najlepiej udaj sie na Forum Religia :O)) 01.04.08, 19:52 Przede wszystkim trzeba się zająć SOBĄ i swoim własnym życiem a dopiero potem zabierać za udoskonalanie i umoralnianie innych - rozumiem, że w tej dziedzinie nie masz nic do zrobienia ? Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Najlepiej udaj sie na Forum Religia :O)) 01.04.08, 20:09 Człowiekiu, my rozmawiamy tutaj o mordowaniu dzieci. Trzeba koniecznie reagować na tak potężne zło. Ja mam wady oczywiście. Ale aborcja to jest najorsze morderstwo! Zabicie zupełnie bezbronnego dziecka. Przeczytaj sobie moje odpowiedzi w rozmowachz innymi osobami. Pytaj na: markos1218@op.pl (innych też zapraszam) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 60 % istnień ludzkich 01.04.08, 20:46 jest MORDOWANE przez BOGA, zanim się rozwinie i osiągnie dojrzałość - a ty histeryzujesz z powodu kilku - kilkanastu procent ?!! Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: 60 % istnień ludzkich 01.04.08, 21:53 Jeśli nawet tyle ginie to cóż. Są pewne procesy biologiczne. Napewno nie można obwiniać Boga. Taka jest natura, tak działa ludzki organizm. Bóg nikogo nie morduje. To,że ktoś zginał w wypadku to nie znaczy, że Bóg go zabił, albo jak ktoś zachorował i umarł. Twoje myśli są coraz bardziej bezzasadne, w sposób głupi chcesz dowieść jakiś bzdurnych racji. Nie mozna w żaden sposób usprawiedliwić aborcję. Zrozum, że nie dokonując aborcji dziecko będzie zyć. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 A jeśli nawet 5 czy 10 % dzieci ginie na skutek 01.04.08, 22:02 aborcji to cóż. Są pewne procesy i zjawiska społeczne - taka jest natura ludzka, tak działa ludzka psychika. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: A jeśli nawet 5 czy 10 % dzieci ginie na skut 01.04.08, 22:10 To zupełnie co innego. Natura a zabijanie to zupełnie co innego. Czym innym jest gdy ktoś umiera na chorobę, a czym innym jak ktoś kogoś napada z nożem w ręku i podcina szyję. Masz złe rozumowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 60 % zarodków nie "umiera na chorobę" 01.04.08, 22:14 skończ pieprzyć bzdury, nie jesteś na pogadance w Radiu Maryja - rozmawiamy serio albo kończymy rozmowę. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: 60 % zarodków nie "umiera na chorobę" 01.04.08, 22:15 tzn. 40 % plus reszta zgonów z samoistnych poronień i martwych porodów. Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: 60 % zarodków nie "umiera na chorobę" 01.04.08, 22:29 ja czytałem o 30%, w pewnym źródle Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: 60 % zarodków nie "umiera na chorobę" 01.04.08, 22:42 30 - 40 % plus porody martwe i zgony samoistne, czyli razem ok. 60 % - masz kłopoty z wykonywaniem prostych obliczeń ? Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: 60 % zarodków nie "umiera na chorobę" 01.04.08, 22:27 Ale to argument w samą dziesiątkę. Co innego gdy człowiek umiera na chorobę a co innego gdy mu ktoś podrzyna gardło. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Czy ty jesteś kontuzjowany intelektualnie ? 01.04.08, 22:38 W najwcześniejszym okresie życia dziecka, od zapłodnienia do zakończenia okresu noworodkowego mają miejsce najliczniejsze straty populacyjne, które można podzielić na : 1. Tzw. poronienia przedkliniczne, kiedy fakt ciąży nie jest jeszcze nikomu znany. Około 30 – 40% zarodków ludzkich ginie w najwcześniejszym okresie życia, wówczas, kiedy fakt ciąży nie jest jeszcze uświadomiony przez matkę i nierozpoznany przez lekarza. 2. Poronienia samoistne martwego lub żywego płodu. Samoistnemu poronieniu już rozpoznanej ciąży ulega około 10 % wszystkich ciąż, szacunkowo jest to ponad 40 tysięcy poronień w kraju w ciągu roku. 3. Martwe urodzenia, Każdego roku rodzi się w Polsce ponad 2000 martwych dzieci 4. Zgony noworodków. Rocznie umiera w Polsce ponad 1500 noworodków (do 6 dnia życia). Te dzieci nie "umarły na chorobę" - część została poddana naturalnej aborcji czyli mówiąc językiem ZAMORDOWANA z powodu wad rozwojowych, reszta to poronienia tzw. "przypadkowe" - czyli zostały POZBAWIONE ZYCIA ot tak, dla zabawy - rosyjska ruletka. Pytanie - KTO JE ZAMORDOWAŁ ? Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Czy ty jesteś kontuzjowany intelektualnie ? 02.04.08, 09:46 To mozna przyrównac do choroby, która też jest naturalnym zjawiskiem umierania. Te zarodki giną z przyczyn różnych. Takie mamy prawa natury. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Czy ty jesteś kontuzjowany intelektualnie ? 02.04.08, 14:36 Zamiast bredzić, na tematy ( na których jak widać najwyraźniej znasz się mniej więcej tak jak świnia na pierwiastkach ) czytaj tutaj, samozwańczy "ekspercie" " Najczęstszą przyczyną takich poronień jest powstanie nieprawidłowości w rozwoju zarodka, które nie rokują szans na jego dojrzewanie. Następuje naturalna SELEKCJA płodów powstających najczęściej na skutek połączenia się "uszkodzonych" komórek płciowych matki i ojca. W tych przypadkach poronienie zwykle występuje już w 6. - 7. tygodniu ciąży." www.resmedica.pl/ffxraport200.html Już wiesz jakie są przyczyny poronień ? Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Czy ty jesteś kontuzjowany intelektualnie ? 04.04.08, 10:44 A jak to się ma do aborcji na życzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Czy ty jesteś kontuzjowany intelektualnie ? 04.04.08, 23:09 Ma - za jakiś czas się dowiesz :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: 60 % istnień ludzkich 01.04.08, 22:08 Jeszcze raz powtarzam, taka jest natura. To nie Bóg zabija, tak samo jest w przypadku chorób. Ja czytałem że 30% embrionów ginie (w wyniku zapłodnienia naturalnego). Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Kto życie daje i zabiera - natura czy Bóg ? 01.04.08, 22:24 Zupełnie co innego gdy mamy wpływ na to, czy będzie żyć dany człowiek czy nie, a co innego gdy tego wpływu nie mamy i nic nie możemy zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Pytam jeszcze raz : 01.04.08, 22:28 Kto jest Panem Życia i Śmierci, kto wszelkie życie daje i zabiera - natura czy Bóg ? I proszę o jasną konkretną odpowiedź. Czekam ! Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Pytam jeszcze raz : 01.04.08, 22:33 Bóg daje życie oczywiście, a my nie możemy go nikomu odbierać. Proszę przeczytaj co Ci napisałem wczesniej. Mam nadzieję, że zroumiesz. Pisz na markos1218@op.pl (innych równiez zapraszam, na wszystkie tematy) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Pytam po raz kolejny : 01.04.08, 22:40 kto zycie daje i ODBIERA - kto decyduje o naszym przyjściu i zejściu z tego świata ? Kto daje życie już napisałeś - teraz czekam na odpowiedź na pytanie - KTO DECYDUJE O NASZEJ ŚMIERCI ? Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Ok. 01.04.08, 23:04 Naszym obowiązkiem jest chronić życie od poczęcia do naturalnej śmierci. To Bóg decyduje o śmierci i życiu człowieka. Niestety jak wiesz jest wiele chorób i innych niedoskonałości naszego organizmu. Pisz na: markos1218@op.pl Ja już będę szedł spać. Jutro też będę na forum o 20.00 Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Po raz n- ty ___p_y_t_a_m_: 02.04.08, 14:24 Skoro umówiliśmy się, że życie daje i odbiera Bóg, więc stawiam dalsze pytanie - CZY KAŻDE ? Jeśłi nie znasz odpowiedzi to pisz NIE WIEM -proste. I proszę nie powtarzaj w kółko jak zdarta płyta tych samych komunałów - nie jesteś na forum RM, też już to pisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: Pytam po raz kolejny : 02.04.08, 20:12 m.k13c napisał: > o śmierci decyduje Bóg to takie kliknięcie na "kosz";) a tak na serio forum GW nie jestem miejscem do ewangelizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Poczytaj o grzechu pierwszych rodziców 05.04.08, 13:03 Przeczytaj sobie o grzechu pierwszych rodziców. Wyciołem Ci pewien tekst: Jakie dary pozanaturalne zniszczył grzech prarodziców? — Pozbawienie siebie darów pozanaturalnych Tracąc świętość i sprawiedliwość pierwotną, pierwsi rodzice nie tylko oddalili się od Boga i zerwali z Nim przyjaźń, lecz ponadto jeszcze pozbawili siebie wszystkich darów pozaprzyrodzonych. Utracili dar nieśmiertelności i wolności od cierpień, stracili dar harmonii i wiedzy. W jakim znaczeniu pierwsi rodzice skrzywdzili nie tylko siebie, lecz i całą ludzkość? — Zniszczenie darów, które miały być przekazane ludzkości Adam i Ewa nie tylko siebie skrzywdzili, lecz i swoje potomstwo, czyli całą ludzkość, utracili bowiem dary, które mieli przekazać innym. Stali się podobni do rodziców, którzy swoim pijaństwem, zażywaniem narkotyków niszczą swoje zdrowie, trwonią majątek, doprowadzają się do ruiny finansowej, a ponadto skazują swoje potomstwo na różne dolegliwości, choroby i życie w nędzy. W jakim sensie wygnanie z raju ujawnia Boże miłosierdzie względem człowieka? — Uniemożliwiony dostęp do "drzewa życia" Według Księgi Rodzaju Bóg wygnał Adama i Ewę po ich grzechu z ogrodu edeńskiego, aby nie zerwali przypadkiem owocu z "drzewa życia" i nie żyli na wieki. W tym też celu "Bóg postawił przed ogrodem Eden cherubów i połyskujące ostrze miecza, aby strzec drogi do drzewa życia." (Rdz 3,22-24). Stwórca postąpił tak dla dobra człowieka. Wiedział bowiem, że obawa przed śmiercią przynajmniej część ludzi powstrzyma przed czynieniem zła. Odwieczna Mądrość wiedziała, że gdyby skłonny do zła człowiek nie miał przed sobą perspektywy śmierci, pomnażałby w nieskończoność zło. Stałby się straszliwą kopią szatana, jego obrazem i jego podobieństwem. Tak więc i "wygnanie z raju" to również przejaw Bożego miłosierdzia względem człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Kto życie daje i zabiera - natura czy Bóg ? 01.04.08, 22:40 Zaznaczam, ja nie jestem teologiem. Jeśli masz jakies pytania dotyczące wiary to zapraszam na wiara.pl, a na zapytaj.wiara.pl można za darmo zadawać pytania do teologa. Proszę, mozesz również do mnie pisać, chociaż nie jestem teologiem: markos1218@op.pl (innych również zapraszam do pisania) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 No to widać :-))) 01.04.08, 22:44 że katolik z ciebie jak z koziej dupy gwizdek, sorry :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Echeee, facet jest troll oraz cham 01.04.08, 23:21 nie pozwala spokojnie porozmawiac. W miare kulturalny czlowiek bardzo predko zrozumie, ze ktos nie ma ochoty na rozmowe z nim i nie bedzie wiecej sie narzucal. Ten nie dosc ze po chamsku zakloca i utrudnia polemike innym (na liscie widac tylko jego) to jeszcze ma czelnosc namawiac do rozmow z nim na tematy religijne, ktore wymagaja wielkiej delikatnosci oraz maksimum dobrej woli... Co za impertynent... :( Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Echeee, facet jest troll oraz cham 01.04.08, 23:27 Ja mam dobrą wolę i chce pomagać. Przykro mi że źle mnie rozumiesz. markos1218@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Świetnie ! 01.04.08, 23:29 To nie zwiewaj jak tchórz, tylko odpowiedz na pytanko, które ci zadałem kilka postów wcześniej, ok ? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 . 01.04.08, 23:35 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=77401003&a=77738834 Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Echeee, facet jest troll oraz cham 01.04.08, 23:34 Ma poczucie misji :-))) zabawny ten " teolog" - jak tylko przeczyta niewygodne pytanie zaraz błyskawicznie informuje, że "idzie spać" ! Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Echeee, facet jest troll oraz cham 02.04.08, 09:12 Ja nie jestem teologiem. Ale argumenty, które Ci podałem są jak najbardzie słuszne i dobre. Napewno mozna poac jeszcze jakieś argumenty, ale te które Ci podałem wyjasniają sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Echeee, facet jest troll oraz cham 02.04.08, 14:29 O, tak - tak ! One nie są słuszne i dobre, są BARDZO słuszne i dobre, oczywiście :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Przyczyny poronień 02.04.08, 10:04 Przyczyny poronień: * Złe odżywianie * Spożywanie alkoholu * Palenie tytoniu (papierosy) * Genetycznie * Nadużywanie leków * Wady rozwojowe * Choroby zakaźne przebyte podczas ciąży u kobiety (różyczka itp.) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Czy ja pytałem o przyczyny poronień ? 02.04.08, 14:17 Czy oprócz tego, że masz kłopoty z wykonywaniem prostych działań matematycznych masz też problem z czytaniem ? Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Czy ja pytałem o przyczyny poronień ? 02.04.08, 18:06 Bóg jest Panem życia i śmierci. My mamy obowiązek chronić życie każdego człowieka. Jeśli masz jakieś wątpliwości pytaj na: markos1218@op.pl I proszę przeczytaj na spokojnie moje wcześniejsze odpowiedzi. Ja nie jestem teologiem, jeszcze raz powtarzam, nie wszystko wiem. Zapyatj na zapytaj.wiara.pl tam Ci odpowiedzą na wszelkie wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Dobrze, samozwańczy obrońco 02.04.08, 19:45 " życia nienarodzonego" z brakami w znajomości elementarnych zasad katolickiej wiary - skoro zatem ustaliliśmy że Bóg decyduje o KAŻDEJ śmierci, to powiedz mi teraz KTO DECYDUJE O ŚMIERCI TYCH DZIECI ? 1. Tzw. poronienia przedkliniczne, kiedy fakt ciąży nie jest jeszcze nikomu znany. Około 30 – 40% zarodków ludzkich ginie w najwcześniejszym okresie życia, wówczas, kiedy fakt ciąży nie jest jeszcze uświadomiony przez matkę i nierozpoznany przez lekarza. 2. Poronienia samoistne martwego lub żywego płodu. Samoistnemu poronieniu już rozpoznanej ciąży ulega około 10 % wszystkich ciąż, szacunkowo jest to ponad 40 tysięcy poronień w kraju w ciągu roku. 3. Martwe urodzenia, Każdego roku rodzi się w Polsce ponad 2000 martwych dzieci 4. Zgony noworodków. Rocznie umiera w Polsce ponad 1500 noworodków (do 6 dnia życia). SŁUCHAM. Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Dobrze, samozwańczy obrońco 02.04.08, 20:33 Ja już odpowiadałem na ten temat. Jak Ciebie to nie satysfakchonuje to zaprszam na zapytaj.wiara.pl Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 N_i_e__ o_d_p_o_w_i_e_d_z_i_a_ł_e_ś 02.04.08, 20:45 A skoro się przy tym tak upierasz, to POPROSZĘ O LINK. Czy pamiętasz co mówi ósme przykazanie, panie moralisto ? CZEKAM. Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: N_i_e__ o_d_p_o_w_i_e_d_z_i_a_ł_e_ś 02.04.08, 21:27 Przeanalizuj sobie moje wypowiedzi, a odnajdziesz tam odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Niczego__ n_i_e__ b_ę_d_ę __analizować 02.04.08, 21:35 Zadałem pytanie i CZEKAM na odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c O_d_p_o_w_i_e_d_z_i_a_ł_e_m p_r_z_e_c_z_y_t_a_j 02.04.08, 21:43 Jak wiesz wszystkich nas obowiązują zasady przyrody. Zgodnie z zasadami przyrody musimy również umierać. I czytaj uważnie. Zasady przyrody obowiązują również w ciąży kobiety. Nikt przecież nie mówi, że gdy czlowiek umiera na chorobę serca, że go ktoś zabił. Nikt go nie zabił, takie są poprostu prawa przyrody. Tak samo z zarodkami. Nikt ich nie zabija. Co innego gdy ktoś zabija człowieka, a co innego gdy ktoś ginie naturalnie. My mamy obowiązek chronić życie człowieka od poczęcia do naturalnej śmierci. Bóg jest dawcą życia i śmierci, nie my. Co nie oznacza, że Bóg kogoś zabija. Żyjemy na świecie w której jest śmierć. Można by tutaj dalej mówić, ale to chyba wystarczy. Jeżeli nie rozumiesz czegoś to pytaj mnie na: markos1218@op.pl (choć teologiem nie jestem) zapraszam na: zapytaj.wiara.pl Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: O_d_p_o_w_i_e_d_z_i_a_ł_e_m p_r_z_e_c_z_y_t_ 04.04.08, 21:37 Tak sprawę przedstawia Biblia. Ciepienie i śmierć, podobnie jak nierówność społeczna i konieczność ciężkiej pracy przedstawione są przez autorów Biblii jako konsekwencje ludzkiego grzechu. Możesz zajrzeć do trzeciego rozdziału Księgi Rodzaju... Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: N_i_e__ o_d_p_o_w_i_e_d_z_i_a_ł_e_ś 02.04.08, 21:29 Odpowidałem w paru odpowiedziach, złącz to w całość. Zapraszam na zapytaj.wiara.pl i do mnie: markos1218@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Czytaj 02.04.08, 21:46 Jak wiesz wszystkich nas obowiązują zasady przyrody. Zgodnie z zasadami przyrody musimy również umierać. I czytaj uważnie. Zasady przyrody obowiązują również w ciąży kobiety. Nikt przecież nie mówi, że gdy czlowiek umiera na chorobę serca, że go ktoś zabił. Nikt go nie zabił, takie są poprostu prawa przyrody. Tak samo z tymi zarodkami ginącymi. Nikt ich nie zabija. Co innego gdy ktoś zabija człowieka, a co innego gdy ktoś ginie naturalnie. My mamy obowiązek chronić życie człowieka od poczęcia do naturalnej śmierci. Bóg jest dawcą życia i śmierci, nie my. Co nie oznacza, że Bóg kogoś zabija. Żyjemy na świecie w której jest śmierć. Można by tutaj dalej mówić, ale to chyba wystarczy. Jeżeli nie rozumiesz czegoś to pytaj mnie na: markos1218@op.pl (choć teologiem nie jestem) zapraszam na: zapytaj.wiara.pl Podałem Ci również powody poronień... Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Czytaj 02.04.08, 21:50 Jak wiesz wszystkich nas obowiązują zasady przyrody. Zgodnie z zasadami przyrody musimy również umierać. I czytaj uważnie. Zasady przyrody obowiązują również w ciąży kobiety. Nikt przecież nie mówi, że gdy czlowiek umiera na chorobę serca, że go ktoś zabił. Nikt go nie zabił, takie są poprostu prawa przyrody. Tak samo z zarodkami. Nikt ich nie zabija. Co innego gdy ktoś zabija człowieka, a co innego gdy ktoś ginie naturalnie. My mamy obowiązek chronić życie człowieka od poczęcia do naturalnej śmierci. Bóg jest dawcą życia i śmierci, nie my. Co nie oznacza, że Bóg kogoś zabija. Żyjemy na świecie w której jest śmierć. Można by tutaj dalej mówić, ale to chyba wystarczy. Jeżeli nie rozumiesz czegoś to pytaj mnie na: markos1218@op.pl (choć teologiem nie jestem) zapraszam na: zapytaj.wiara.pl Warto zwrócić uwagę na przyczyny poronień. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Posłuchaj baranie : 03.04.08, 20:52 Kto stworzył Człowieka, Niebo i Ziemię - kto stworzył Wszechświat i NATURĘ, odmóżdżona istoto - wiesz cokolwiek na ten temat, czy masz o tym takie samo pojęcie jak n/t przyczyn poronień ? Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Posłuchaj baranie : 04.04.08, 21:32 Tak sprawę przedstawia Biblia. Ciepienie i śmierć, podobnie jak nierówność społeczna i konieczność ciężkiej pracy przedstawione są przez autorów Biblii jako konsekwencje ludzkiego grzechu. Możesz zajrzeć do trzeciego rozdziału Księgi Rodzaju... Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: W_c_i_ą_ż__c_z_e_k_a_m__n_a__ o_d_p_o_w_i_e_d 02.04.08, 22:06 Zgodnie z twoim rozumowaniem, Bóg zabił setki,tysiące miliardów ludzi( nie wiem ilu ludzi żyło od początku świata). Spójrz, jakie głupoty wypisujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Nie. 03.04.08, 21:01 To jest TWOJE rozumowanie i terminologia - nie moja. Skoro więc w/g twojej terminologii kobieta usuwająca kilkudniowy embrion MORDUJE człowieka, to dlaczego nie mam tym samym określać selekcji i MORDOWANIA nienarodzonych dzieci ( tych cudownych ludzkich makiet ) przez Boga ? Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Jak możesz mówić takie rzeczy 04.04.08, 20:40 Nie wiem jak nazwać przywoływanie Boga w takich sprawach. Wytłumaczyłem Ci już, dlaczego twoje przypuszczenia są bezsesnsowne. Przeczytaj to co Ci napisałem, wytłumaczyłem bardzo przystępnie. Powinieneś zrozumieć. Czego wciąż nie rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c W sprawie analogi zwolenników aborcji 05.04.08, 01:45 Przeczytaj jeszcze raz(powoli): Twoja analogia, ta analogia, rozpowszechniana przez tych, którzy popierają przerywanie ciąży, jest w sposób oczywisty pozbawiona sensu. Naprzykład: makieta jest po prostu planem architektonicznym, wykonanym z kartonu, i nigdy nie przemieni się w dom lub jakąkolwiek inną strukturę, niezależnie od tego, w jaki sposób byłaby ona traktowana. Z drugiej natomiast strony-dziecko poczęte, z upływem czasu, będzie się rozwijać i przemieniać w dorosłą istotę ludzką. Zatem - zniszczenie makiety nie jest tym samym, co zniszczenie budynku. Świadome pozbawienie życia zygoty jest popełnieniem zabójstwa na istocie ludzkiej już istniejącej. Jak nie rozumiesz, to pyatj. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Ile jeszcze razy, ciężki idioto 05.04.08, 20:26 będziesz pisał te bzdety o makietach na jednym forum ? Ile jeszcze razy półgłówku będziesz wklejał swój adres e - mail - setka razy ci nie wystarczy i próbujesz do tysiąca, tak ? Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Ile jeszcze razy, ciężki idioto 05.04.08, 20:52 wkleiłem jeszcze raz, bo wydaje mi się że mogłeś nie zrozumieć, wskazałem żebys przeczytaj jeszcze raz. Przeczytaj to powoli, ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Ile jeszcze razy, ciężki idioto 06.04.08, 14:45 Źle ci się wydaje. Czytaj powoli i ze zrozumieniem to : SKOŃCZ Z KOPIOWANIEM POSTÓW BO ZACZNĘ ROBIĆ TO SAMO. Dotarło ? Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: W_c_i_ą_ż__c_z_e_k_a_m__n_a__ o_d_p_o_w_i_e_d 02.04.08, 22:09 Zgodnie z twoim rozumowaniem, Bóg zabił setki, tysiące miliardów ludzi(nie wiem ilu żyło od początku świata). Sam widzisz jaka to bzdura, co ty piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: W_c_i_ą_ż__c_z_e_k_a_m__n_a__ o_d_p_o_w_i_e_d 02.04.08, 22:28 Warto zwrócić uwagę, że zarodki giną również poprzez środki wczesnoporonne, które są zabijające. Zabijają rozwijającego się człowieka w pierwszych fazach rozwoju. Jest to oczywiście zabójstwo, poprzez używanie takich środków. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Bóg jest Panem Życia i Śmierci. 03.04.08, 20:48 " Życie człowieka pochodzi od Boga i jest Jego darem - Bóg stwarzając człowieka tchnął w jego nozdrza "tchnienie życia" (por. Rdz 2,7) " Bóg jest więc jedynym Panem tego życia i człowiek nie może nim dowolnie rozporządzać. Bóg sam przypomina o tym Noemu po potopie: "Upomnę się też u człowieka o życie człowieka i u każdego - o życie brata" (Rdz 9,5). Życie i śmierć człowieka są zatem w ręku Boga, w Jego mocy. (por. EV 39) Pytam więc ( po raz setny chyba ) : CZY JEST PANEM ŻYCIA I ŚMIERCI TYCH DZIECI ? W najwcześniejszym okresie życia dziecka, od zapłodnienia do zakończenia okresu noworodkowego mają miejsce najliczniejsze straty populacyjne, które można podzielić na : 1. Tzw. poronienia przedkliniczne, kiedy fakt ciąży nie jest jeszcze nikomu znany. Około 30 – 40% zarodków ludzkich ginie w najwcześniejszym okresie życia, wówczas, kiedy fakt ciąży nie jest jeszcze uświadomiony przez matkę i nierozpoznany przez lekarza. 2. Poronienia samoistne martwego lub żywego płodu. Samoistnemu poronieniu już rozpoznanej ciąży ulega około 10 % wszystkich ciąż, szacunkowo jest to ponad 40 tysięcy poronień w kraju w ciągu roku. 3. Martwe urodzenia, Każdego roku rodzi się w Polsce ponad 2000 martwych dzieci 4. Zgony noworodków. Rocznie umiera w Polsce ponad 1500 noworodków (do 6 dnia życia). I proszę o odpowiedż bez pieprzenia nawiedzonych bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Bóg jest Panem Życia i Śmierci. 03.04.08, 21:42 Ja Ci już odpowiedziałem zasadnie, i myślę,że wystarczająco. Nie wiem jakie można mieć jeszcze wątpliwości. Jak masz jeszcze jakieś wątpliwości zapraszam Cię na: zapytaj.wiara.pl (lub, zapytaj się jakiegos teologa osobiście) Jeśli nadal masz jakieś wątpliwości to pisz na markos1218@op.pl (oczywiście na wszelkie tematy, sprawy, równiez dotyczące wiary) zapraszam oczywiście wszystkich. I przeczytaj co Ci napisałem, przecież to wyjasnia dobrze. Skup się. Podałeś coś z Bibli. Myślę, że ty nie rozumiesz Bibli. Wcześniej napisałem z którymś postów o tym, że niektórzy nie rozumieją Bibli, przeczytaj sobie ten post. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Nie odpowiedziałeś. 03.04.08, 21:52 Zamiast tego wklejasz wciąż ten sam spam. Rusz głową - 24 godziny to kupa czasu, myślę że powinno wystarczyć nawet dla takiego półgłówka jak ty :-))) CZEKAM JUTRO ! Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Zapraszamy jutro na godz. 20.00 03.04.08, 22:19 obrońca życia nienarodonego < marcos> będzie wyjaśniał powody, dla których BÓG najpierw daje, a następnie odbiera życie ( czyli MORDUJE ) milionom dzieci, ufnie rozwijającym się w przytulnych, ciepłych matczynych łonach. Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Zapraszamy jutro na godz. 20.00 04.04.08, 21:55 Jak wiesz wszystkich nas obowiązują zasady przyrody. Zgodnie z zasadami natury musimy również umierać. Zasady przyrody obowiązują również w ciąży kobiety. Nikt przecież nie mówi, że gdy człowiek umiera na chorobę serca, że go ktoś zabił. Nikt go nie zabił, takie są poprostu prawa natury. Tak samo z zarodkami. Nikt ich nie zabija, one giną naturalnie( oczywiście jeżeli nie było działań aborcyjnych, czy innnych...). Co innego gdy ktoś zabija człowieka, a co innego gdy ktoś ginie naturalnie. My mamy obowiązek chronić życie człowieka od poczęcia do naturalnej śmierci. Bóg jest dawcą życia i śmierci, nie my. Co nie oznacza, że Bóg kogoś zabija. Żyjemy na świecie w którym jest śmierć. Jak wiemy nasze ciało umiera... Ale jak wiemy mamy możliwość życia wiecznego w Niebie, nieskończonego życia... Tak sprawę przedstawia Biblia. Ciepienie i śmierć, podobnie jak nierówność społeczna i konieczność ciężkiej pracy przedstawione są przez autorów Biblii jako konsekwencje ludzkiego grzechu. Możesz zajrzeć do trzeciego rozdziału Księgi Rodzaju... Przeczytaj sobie o grzechu pierworodnym... Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Bóg stworzył przyrodę i prawa przyrody. 04.04.08, 22:45 5. Zachowanie świata. Bóg nie tylko świat stworzył, ale nadto zachowuje go, tj. sprawia, że zarówno cały świat, jako też wszystkie stworzenia na świecie istnieją tak długo, dopóki się Jemu podoba. Wszystkie twory musiałyby się wniwecz obrócić, gdyby ta Moc, która im dała byt, przestała je podtrzymywać w tym bycie. "Jakżeby coś trwać mogło, gdybyś Ty tego nie chciał? Jak by się zachowało, czego byś nie wezwał?" (Mądr. 11, 26). Wszechświat cały zachowuje Bóg zwyczajnie za pomocą praw przyrody, czyli prawa naturalnego, które dał światu. Prawa te działają jak maszyna nieodwołalnie i koniecznie, ale Boga bynajmniej nie ograniczają; gdyż On jako Najwyższy Prawodawca i Pan przyrody może oddziaływać na ich bieg naturalny, a w pewnych wypadkach nawet je zawieszać lub zmieniać, czego dowodem są cuda. Twory żyjące, jak rośliny, zwierzęta, utrzymuje Bóg w ten sposób, że dostarcza im odpowiednich środków do osiągnięcia celu w postaci pokarmu, napoju, okrycia, warunków klimatu lub też za pomocą instynktu dla utrzymania życia i gatunku. W szczególności zaś zachowuje Bóg rodzaj ludzki, stwarzając dla każdego ciała duszę rozumną. Tym sposobem nie tylko ustanowił On prawa, ale też współdziała z nimi, aby osiągnęły swój skutek. msza.net/m/i/cz08_14.html Zgadzasz się z tym czy nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Jeszcze raz odpowiadam 04.04.08, 21:56 Jak wiesz wszystkich nas obowiązują zasady przyrody. Zgodnie z zasadami natury musimy również umierać. Zasady przyrody obowiązują również w ciąży kobiety. Nikt przecież nie mówi, że gdy człowiek umiera na chorobę serca, że go ktoś zabił. Nikt go nie zabił, takie są poprostu prawa natury. Tak samo z zarodkami. Nikt ich nie zabija, one giną naturalnie( oczywiście jeżeli nie było działań aborcyjnych, czy innnych...). Co innego gdy ktoś zabija człowieka, a co innego gdy ktoś ginie naturalnie. My mamy obowiązek chronić życie człowieka od poczęcia do naturalnej śmierci. Bóg jest dawcą życia i śmierci, nie my. Co nie oznacza, że Bóg kogoś zabija. Żyjemy na świecie w którym jest śmierć. Jak wiemy nasze ciało umiera... Ale jak wiemy mamy możliwość życia wiecznego w Niebie, nieskończonego życia... Tak sprawę przedstawia Biblia. Ciepienie i śmierć, podobnie jak nierówność społeczna i konieczność ciężkiej pracy przedstawione są przez autorów Biblii jako konsekwencje ludzkiego grzechu. Możesz zajrzeć do trzeciego rozdziału Księgi Rodzaju... Przeczytaj sobie o grzechu pierworodnym... Zapraszam na wiara.pl i do mnie na markos1218@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Jeszcze raz pytam : 04.04.08, 22:52 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=77401003&a=77891434 Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Dobrze, samozwańczy obrońco 02.04.08, 22:02 Zapraszam Cię na: zapytaj.wiara.pl To co ty robisz sugerując, że Bóg jest zabójcą. Jest czyms tak bzdurnym, nie wiem jak można posługiwac się takimi bzdurnymi argumentami. Chcesz zrobić z Pana Boga mordercę, czy ty się zastanawiasz co piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 :-))) 03.04.08, 21:04 Ja nie "robię" - udowadniam ci, że Bóg jest mordercą, posługując się twoją logiką fanatyka. Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: :-))) 03.04.08, 21:47 Jesteś w tym momencie bezczelny i w spósób zupełnie bezczelny próbujesz zrobił z Boga mordercę. Przeczytaj sobie co Ci napisałem. Jak możesz tak wogóle pisać? Tak mieszać, w sposób tak nieprzemyślany... Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Powiedziałem : 03.04.08, 22:07 Zostaw baranku to tanie moralizowanie na inne okazje, opinia na mój temat interesuje mnie raczej średnio. Zamiast tego wysil samodzielnie mózgownicę i odpowiedz na dwa proste pytania, o ile to nie przekracza twoich możliwości : 1. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=77401003&a=77835891 2. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=77401003&a=77835660 Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Podaj mi swój adres e-mail, teraz nie mam czasu 03.04.08, 22:21 Podaj mi swój adres e-mail, poniewaz teraz nie mam czasu na odpowadanie. Jutro wieczorem będę miał czas. Możesz napisać do mnie na: markos1218@op.pl (podając tylko swój nick w treści e-maila) Bardzo mi na tym zależy, powiedz kiedy bedziesz siedziec na forum. Albo jak się z tobą skontaktować, gdzie będziesz i kiedy w internecie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Zmiataj, siewco sacrospamu. 03.04.08, 22:30 Jeszcze tego brakuje, żeby te amatorskie bzdety mi zawalały skrzynkę :-))) Odpowiedż ma być na forum, odmóżdżona namolna istoto. B/o Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c O sprawach wiary tez ale o człowieczenstwie przede 03.04.08, 22:41 przese wszystim. Nie obrażaj mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Zmiataj spać, bo nudzisz. 03.04.08, 22:44 Dobrze się wyśpij, bo jutro czekają trudne pytania :-))) DOBRANOC. Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Powiedziałem : 04.04.08, 21:33 Tak sprawę przedstawia Biblia. Ciepienie i śmierć, podobnie jak nierówność społeczna i konieczność ciężkiej pracy przedstawione są przez autorów Biblii jako konsekwencje ludzkiego grzechu. Możesz zajrzeć do trzeciego rozdziału Księgi Rodzaju... Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Powiedziałem : 04.04.08, 22:35 Jakie grzechy na sumieniu miały miliardy kilku - kilkunastodniowych zarodków ludzkich, którym zostało odebrane życie przed ich narodzeniem ? W jaki sposób zgrzeszyły noworodki, które się urodziły już martwe ? Tego w Księdze Rodzaju nie ma - powinienieś gdzieś indziej poszukać wyjaśnienia powodów masowej zagłady tych niewinnych istnień. Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Powiedziałem : 04.04.08, 23:56 Na skutek grzechu pierworodnego natura ludzka została osłabiona w swoich władzach, poddana niewiedzy, cierpieniu i panowaniu śmierci; jest ona skłonna do grzechu (tę skłonność nazywa się "pożądliwością"). Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Napisz o której jutro będziesz na forum ja już 05.04.08, 00:15 będę szedł spać. Zaprszam Cię z twoimi pytaniami do mnie na: markos1218@op.pl (Pamiętaj o zapytaj.wiara.pl - tutaj są teologowie) Ja nie jestem teologiem, ale spróbuję pomóc. Jakbyś mógł to proszę podaj mi swój adres e-mail, możesz wysłać na mój adres, e-mail o treści: to ja indeed4 Albo napisz gdzie można Cię znaleźć(na jakim forum, gg czy gdziekolwiek indziej, nawet poza internetem) Proszę odezwij się. Bardzo mi na tym zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Jestem dziś Sobota! Zapraszam do rozmowy 05.04.08, 12:36 Zapraszam do rozmowy, teraz na forum. Będe równiez dzisiaj o 20.00 i jutro, ale napisze wieczorem kiedy. Zaprasza wszystkich do mnie na: markos1218@op.pl (Na wszystkie, sprawy, problemy, wątpliwości) Chcę pomagać. Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Przeczytaj moją odpowiedż w tym poście 05.04.08, 18:32 Jak wiesz wszystkich nas obowiązują zasady przyrody. Zgodnie z zasadami natury musimy również umierać. Zasady przyrody obowiązują również w ciąży kobiety. Nikt przecież nie mówi, że gdy człowiek umiera na chorobę serca, że go ktoś zabił. Nikt go nie zabił, takie są poprostu prawa natury. Tak samo z zarodkami. Nikt ich nie zabija, one giną naturalnie( oczywiście jeżeli nie było działań aborcyjnych, czy innnych...). Co innego gdy ktoś zabija człowieka, a co innego gdy ktoś ginie naturalnie. My mamy obowiązek chronić życie człowieka od poczęcia do naturalnej śmierci. Bóg jest dawcą życia i śmierci, nie my. Co nie oznacza, że Bóg kogoś zabija. Żyjemy na świecie w którym jest śmierć. Jak wiemy nasze ciało umiera... Ale jak wiemy mamy możliwość życia wiecznego w Niebie, nieskończonego życia... Tak sprawę przedstawia Biblia. Ciepienie i śmierć, podobnie jak nierówność społeczna i konieczność ciężkiej pracy przedstawione są przez autorów Biblii jako konsekwencje ludzkiego grzechu. Możesz zajrzeć do trzeciego rozdziału Księgi Rodzaju... Jakie dary pozanaturalne zniszczył grzech prarodziców? — Pozbawienie siebie darów pozanaturalnych Tracąc świętość i sprawiedliwość pierwotną, pierwsi rodzice nie tylko oddalili się od Boga i zerwali z Nim przyjaźń, lecz ponadto jeszcze pozbawili siebie wszystkich darów pozaprzyrodzonych. Utracili dar nieśmiertelności i wolności od cierpień, stracili dar harmonii i wiedzy. W jakim znaczeniu pierwsi rodzice skrzywdzili nie tylko siebie, lecz i całą ludzkość? — Zniszczenie darów, które miały być przekazane ludzkości Adam i Ewa nie tylko siebie skrzywdzili, lecz i swoje potomstwo, czyli całą ludzkość, utracili bowiem dary, które mieli przekazać innym. Stali się podobni do rodziców, którzy swoim pijaństwem, zażywaniem narkotyków niszczą swoje zdrowie, trwonią majątek, doprowadzają się do ruiny finansowej, a ponadto skazują swoje potomstwo na różne dolegliwości, choroby i życie w nędzy. W jakim sensie wygnanie z raju ujawnia Boże miłosierdzie względem człowieka? — Uniemożliwiony dostęp do "drzewa życia" Według Księgi Rodzaju Bóg wygnał Adama i Ewę po ich grzechu z ogrodu edeńskiego, aby nie zerwali przypadkiem owocu z "drzewa życia" i nie żyli na wieki. W tym też celu "Bóg postawił przed ogrodem Eden cherubów i połyskujące ostrze miecza, aby strzec drogi do drzewa życia." (Rdz 3,22-24). Stwórca postąpił tak dla dobra człowieka. Wiedział bowiem, że obawa przed śmiercią przynajmniej część ludzi powstrzyma przed czynieniem zła. Odwieczna Mądrość wiedziała, że gdyby skłonny do zła człowiek nie miał przed sobą perspektywy śmierci, pomnażałby w nieskończoność zło. Stałby się straszliwą kopią szatana, jego obrazem i jego podobieństwem. Tak więc i "wygnanie z raju" to również przejaw Bożego miłosierdzia względem człowieka. Zapraszam na wiara.pl i do mnie na markos1218@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Zapytanie. 05.04.08, 18:39 Należysz do jakiejś społeczności, która prezentuje jakąś ideologie, światopogląd? Gdzie Cię można spotkać, jestes zarejestrowany na jakiś stronach internetowych, forach, czatach na temat życia czy jakiegoś światopoglądu? Gdzie Cię można znaleźć? A z tym przedstawianiem tych danych dzieci nienarodzonych i obwinianie Boga,to twój pomysł, czy jakaś szersza działalnośc wielu osób? Skąd masz takie poglądy? Z jakiejś strony internetowej, organizacji, społeczności korzystasz? O czym piszesz a forach, czatach itp.? O jakich poglądach na jakie sprawy? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Zamiast bleblać - myśl. 05.04.08, 20:00 I odpowiadaj na zadane pytania - przecież bardzo " chcesz pomagać ", więc myślę nie powinno ci to sprawiac kłopotu :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Będę jutro o 12.00 i 20.00 zapraszam serdecznie! 04.04.08, 22:28 Zapraszam również na: markos1218@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Kto życie daje i zabiera - natura czy Bóg ? 05.04.08, 18:24 Jak wiesz wszystkich nas obowiązują zasady przyrody. Zgodnie z zasadami natury musimy również umierać. Zasady przyrody obowiązują również w ciąży kobiety. Nikt przecież nie mówi, że gdy człowiek umiera na chorobę serca, że go ktoś zabił. Nikt go nie zabił, takie są poprostu prawa natury. Tak samo z zarodkami. Nikt ich nie zabija, one giną naturalnie( oczywiście jeżeli nie było działań aborcyjnych, czy innnych...). Co innego gdy ktoś zabija człowieka, a co innego gdy ktoś ginie naturalnie. My mamy obowiązek chronić życie człowieka od poczęcia do naturalnej śmierci. Bóg jest dawcą życia i śmierci, nie my. Co nie oznacza, że Bóg kogoś zabija. Żyjemy na świecie w którym jest śmierć. Jak wiemy nasze ciało umiera... Ale jak wiemy mamy możliwość życia wiecznego w Niebie, nieskończonego życia... Tak sprawę przedstawia Biblia. Ciepienie i śmierć, podobnie jak nierówność społeczna i konieczność ciężkiej pracy przedstawione są przez autorów Biblii jako konsekwencje ludzkiego grzechu. Możesz zajrzeć do trzeciego rozdziału Księgi Rodzaju... Jakie dary pozanaturalne zniszczył grzech prarodziców? — Pozbawienie siebie darów pozanaturalnych Tracąc świętość i sprawiedliwość pierwotną, pierwsi rodzice nie tylko oddalili się od Boga i zerwali z Nim przyjaźń, lecz ponadto jeszcze pozbawili siebie wszystkich darów pozaprzyrodzonych. Utracili dar nieśmiertelności i wolności od cierpień, stracili dar harmonii i wiedzy. W jakim znaczeniu pierwsi rodzice skrzywdzili nie tylko siebie, lecz i całą ludzkość? — Zniszczenie darów, które miały być przekazane ludzkości Adam i Ewa nie tylko siebie skrzywdzili, lecz i swoje potomstwo, czyli całą ludzkość, utracili bowiem dary, które mieli przekazać innym. Stali się podobni do rodziców, którzy swoim pijaństwem, zażywaniem narkotyków niszczą swoje zdrowie, trwonią majątek, doprowadzają się do ruiny finansowej, a ponadto skazują swoje potomstwo na różne dolegliwości, choroby i życie w nędzy. W jakim sensie wygnanie z raju ujawnia Boże miłosierdzie względem człowieka? — Uniemożliwiony dostęp do "drzewa życia" Według Księgi Rodzaju Bóg wygnał Adama i Ewę po ich grzechu z ogrodu edeńskiego, aby nie zerwali przypadkiem owocu z "drzewa życia" i nie żyli na wieki. W tym też celu "Bóg postawił przed ogrodem Eden cherubów i połyskujące ostrze miecza, aby strzec drogi do drzewa życia." (Rdz 3,22-24). Stwórca postąpił tak dla dobra człowieka. Wiedział bowiem, że obawa przed śmiercią przynajmniej część ludzi powstrzyma przed czynieniem zła. Odwieczna Mądrość wiedziała, że gdyby skłonny do zła człowiek nie miał przed sobą perspektywy śmierci, pomnażałby w nieskończoność zło. Stałby się straszliwą kopią szatana, jego obrazem i jego podobieństwem. Tak więc i "wygnanie z raju" to również przejaw Bożego miłosierdzia względem człowieka. Zapraszam na wiara.pl i do mnie na markos1218@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Dzisiaj o 20.00 Sobota na forum, zadawaj pytania 05.04.08, 18:52 będę dziś o 20.00. Możesz również na: markos1218@op.pl(wszystkich zapraszam we wszystkich, sprawach, problemach, wątpliwościach) Zapiszcie sobie mój adres e-mail na przyszłość. chcę pomagać w każdej, naprawdę każdej sprawie, będę starał się pomóc. maekos1218@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 A proszę bardzo ! 05.04.08, 19:57 Pytanie wciąż to samo - od mniej więcej trzech dni :-))) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=77401003&a=77891434 m.k13c napisał: chcę pomagać w każdej, naprawdę każdej sprawie, będę starał się pomóc. Oooooo, to pięknie ! Proszę .... ach, PROSZĘ - pomoż ! ... albo się chociaż postaraj - zamiast po raz tysieczny wklejania swojego adresu e-mail maila proponuję po prostu ODPOWIEDZIEĆ. I co ty na to ? Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: A proszę bardzo ! 05.04.08, 20:08 Ja już Ci na nie odpowiedziałem. Ale jak chcesz mogę spytać o to jeszcze katechetkę. Ja nie jestem teologiem, ale to co napisałem wydaje mi się być wystarczające. W poniedziałek mogę Ci odpowiedzieć szerzej, wtedy spotkam się z katechetką. Podaj mi swój adres e-mail to Ci prześlę wiadomość. Możesz wysłać swój adres e-mail poprzez jakąś krótką treść w e-mailu. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Mój mail jest tutaj : 05.04.08, 20:20 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=77401003&a=77918755 :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: A proszę bardzo ! 05.04.08, 20:34 Gdyby stosować taką analogię tak jak ty to jest tak, że Bóg zabił wszystkich ludzi którzy kiedykolwiek istnieli, jednych trochę wcześniej drugich później. Dlaczego uważasz, że zabija ludzi nienarodzonych, a innych nie zabija? Skoro zabija człowieka w fazie embrionu to również zabija czterdzietolatka i stulatka. Różnica jest taka,że jeden jest młodszy a drugi starszy. Skoro uważasz, że zabija to zabija wszystkich. Bóg nikogo nie zabija. Sam widzisz jak twoja teoria jest pozbawiona sensu.To co ty piszesz jest zupełnie bezsensowne i głupie. Zrozum, aborcji nie wytłumaczysz i nie mieszaj w tego Pana Boga. Śmierć jest, była i będzie. Przeczytaj sobie tekst o grzechu pierwszych rodziców i skutki tego grzechu. markos1218@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: A proszę bardzo ! 05.04.08, 21:09 Szczęście moje : zrozum - WY odmóżdżeni ( znani z tego na całym świecie ) oszołomscy fanatycy pro - life SAMI wymuszacie taką logikę, argumentację i analogiczną termonologię. m.k13c napisał: Dlaczego uważasz, że zabija ludzi nienarodzonych, a innych nie zabija? Skoro zabija człowieka w fazie embrionu to również zabija czterdzietolatka i stulatka. Różnica jest taka,że jeden jest młodszy a drugi starszy. Skoro uważasz, że zabija to zabija wszystkich. Tak, uważam, że Bóg jako jedyny Stwórca daje i odbiera życie ( MORDUJE - to wasze nazewnictwo, nawiedzone ultraoszołomy ) wszystkim, których stworzył. Dlaczego odbiera życie dorosłym, wie każdy katolik - chyba, że nie wiesz, to pisz na mój mail, albo zapytaj siostry :-))) Ale dlaczego odbiera życie 60 % ( powtarzam - to jest 2/3 ! ) nienarodzonych dzieci i niemowląt ...? Oto jest pytanie, co ? > Bóg nikogo nie zabija. Oczywiście, że nie - odbiera im tylko życie, tak samo jak kobiety które łykają tabletki poronne :-))) PS. Tak jak większość polskich katolików jestem za obowiązującym obecnie prawem, czyli zakazem aborcji z pewnymi ograniczeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: A proszę bardzo ! 05.04.08, 21:19 Środki poronne zabijają człowieka w pierwszych fazach rozwoju, to jest morderstwo. To też jest aborcja. To fakt oczywisty. Przeczytaj to tutaj bardzo ważne: W jakim sensie wygnanie z raju ujawnia Boże miłosierdzie względem człowieka? — Uniemożliwiony dostęp do "drzewa życia" Według Księgi Rodzaju Bóg wygnał Adama i Ewę po ich grzechu z ogrodu edeńskiego, aby nie zerwali przypadkiem owocu z "drzewa życia" i nie żyli na wieki. W tym też celu "Bóg postawił przed ogrodem Eden cherubów i połyskujące ostrze miecza, aby strzec drogi do drzewa życia." (Rdz 3,22-24). Stwórca postąpił tak dla dobra człowieka. Wiedział bowiem, że obawa przed śmiercią przynajmniej część ludzi powstrzyma przed czynieniem zła. Odwieczna Mądrość wiedziała, że gdyby skłonny do zła człowiek nie miał przed sobą perspektywy śmierci, pomnażałby w nieskończoność zło. Stałby się straszliwą kopią szatana, jego obrazem i jego podobieństwem. Tak więc i "wygnanie z raju" to również przejaw Bożego miłosierdzia względem człowieka. P.s Podaj mi swój adres e-mail. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: A proszę bardzo ! 05.04.08, 21:42 m.k13c napisał: Środki poronne zabijają człowieka w pierwszych fazach rozwoju, to jest morderstwo. To też jest aborcja. To fakt oczywisty. To bardzo przykre, ale Bóg jest w tym lepszy i ma znacznie lepsze techniki - MORDUJE I ABORTUJE nienarodzone dzieci na skalę masową, nie używając przy tym żadnych środków poronnych. To fakt oczywisty. Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c przestań już proszę pisać te głupoty? jak możesz? 05.04.08, 23:16 Wytłumaczyłem Ci ten temat wcześniej. Nie jestem teologiem, mogę postarać si o więcej informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Przestań nazywać "morderczyniami" 05.04.08, 23:22 kobiety - jak możesz ?! N/t Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Przestań nazywać "morderczyniami" 05.04.08, 23:31 Jeśli ktoś zabija własne dziecko, to to jest morderstwo. Po pierwsze mówimy o człowieku. Jeszcze raz powtarzam o CZŁOWIEKU. Którego gdy zabijemy podczas któregoś z etapów rozwoju od poczęcia, przestanie żyć. Gdy nie dokona się aborcji, dziecko będzie żyć. Dokonując aborcji, sprawiamy, że ten rozwijający się człowiek się nie urodzi. I tego już nie cofniemy. W sposób oczywisty gdy do aborcji nie dojdzie, dziecko się urodzi, będzie normalnie żyć. Dlaczego ludzie mają psychiczne problemy po aborcji? Bo wiedzą, że pozbawili zycia człowieka. Że gdyby nie aborcja, ten człowiek by żył. Ten chłopczyk(naprzykład) śmiałby się,mówiłby: mamo, tato, grałby w piłkę, miałby marzenia, żartowałby, przytulałby się, chciałby być kochany, mieć mamę, tatę, chodziłby do szkoły, miałby przyjaciół, odkrywałby świat, chodziłby do kina, do restauracji, tańczyłby, miałby plany, uczyłby się,poszedł by na studia, szukałby miłości, miałby rodzinę, miałby dzieci, pracę, cele... Jak widzisz używam słów miałby, byłby, robiłby. Powtarzam jeszcze raz. Nie zabijajmy! Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Jeśli ktoś tak jak Bóg zabija 2/3 06.04.08, 14:30 nienarodzonych dzieci to jest to MORDERSTWO. Po pierwsze mówimy o człowieku. Jeszcze raz powtarzam o CZŁOWIEKU. Który, gdy tak zdecyduje Stwórca , podczas któregoś z etapów rozwoju od poczęcia - przestanie żyć. Gdy nie odbierze się mu życia, dziecko będzie żyć. Odbierając mu życie, Bóg sprawia, że ten rozwijający się człowiek się nie urodzi. I tego już nie cofnie. W sposób oczywisty gdy okrutny Bóg nie unicestwi rozwijającego się w łonie matki życia, dziecko się urodzi, będzie normalnie żyć. Gdyby nie bezduszność Stwórcy Najwyższego, ten człowiek by żył. Ten chłopczyk(naprzykład) śmiałby się,mówiłby: mamo, tato, grałby w piłkę, miałby marzenia, żartowałby, przytulałby się, chciałby być kochany, mieć mamę, tatę, chodziłby do szkoły, miałby przyjaciół, odkrywałby świat, chodziłby do kina, do restauracji, tańczyłby, miałby plany, uczyłby się,poszedł by na studia, szukałby miłości, miałby rodzinę, miałby dzieci, pracę, cele... Powtarzam jeszcze raz. BOŻE NIE MORDUJ W ŁONACH MATEK NIEWINNYCH DZIECI KTÓRE SAM STWORZYŁEŚ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Nie bluźnij 06.04.08, 17:45 Bóg nikogo nie zabija. Jak wiesz nasza natura jest niedoskonała. Niedoskonała z powodu grzechu. Grzechu pierwszych rodziców. Człowiek wybierając zło, skazał się na wiele cierpień, na śmierć, na nieszczęście. Natura dawniej wspaniała, od tej chwili stała się niedoskonała, skażona. Ludzie przez to weszli w drogę w której jest zło. Zło, które jest często dramatyczne. Ale to nie Bóg jest źródłem tego zła. Człowiek sam wybrał drogę ze złem. Bóg chciał dla niego samego szczęścia. Człowiek miał, ma i będzie miał wolną wolę. To on wybiera, wybierał i będzie wybierać. Można pytać dlaczego dzieje się tak, że te dzieci umierają. Odpowiedź jest prosta, jest to wynikiem tej skażonej natury. Natury, która została skażona przez grzech. Przez tą skażoną naturę nasze ciała, organizmy nie są doskonałe. Stąd też różne choroby i śmierć. Można by zapytać dlaczego Bóg nie mógłby pstryknąć i tą naturę przemienić. Odpowiedź jest prosta, człowiek przez swoje nieposłuszeństwo sam wybral świat zła, cierpienia, śmierci. Bóg dał mu wolną wolę, to on wybrał drogę ze złem. On zdecydował. Skutki tego wyboru odczuwamy do dzisiaj. Ale jak wiemy, mamy szansę na wieczne szczęscie w niebie. Tak więc Bóg nikogo nie zabija, co więcej chce, żeby każdy człowiek osiągnął szczęście wieczne w niebie. Człowiek sam wybrał drogę ze złem, ze śmiercią, z podziałami, z grzechem, cierpieniem itd. . Ty nie pojmujesz Boga. Gdybys wierzył w jego miłość, znał Go, nigdy w życiu nie wypisywałbyś takich głupot. Piszcie: markos1218@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Liczba aborcji w Polsce wynosi 7 - 13 tysięcy 10.04.08, 18:51 W ubiegłym roku w naszym kraju powinno się urodzić 1. 200.000. dzieci ( tyle zostało poczętych ) - przyszło na świat jedynie 400 tys. dzieci. RESZTA DZIECI - czyli 800 tysięcy ( słownie osiemset tysięcy ) w poszczegółnych fazach rozwojowych przed osiągnięciem dojrzałości ZOSTAŁA ZAMORDOWANA PRZEZ BOGA w poszczególnych fazach rozwojowych - embrion, płód, noworodek. Dane szczegółowe tutaj : W najwcześniejszym okresie życia dziecka, od zapłodnienia do zakończenia okresu noworodkowego mają miejsce najliczniejsze straty populacyjne, które można podzielić na : 1. Tzw. poronienia przedkliniczne, kiedy fakt ciąży nie jest jeszcze nikomu znany. Około 30 – 40% zarodków ludzkich ginie w najwcześniejszym okresie życia, wówczas, kiedy fakt ciąży nie jest jeszcze uświadomiony przez matkę i nierozpoznany przez lekarza. 2. Poronienia samoistne martwego lub żywego płodu. Samoistnemu poronieniu już rozpoznanej ciąży ulega około 10 % wszystkich ciąż, szacunkowo jest to ponad 40 tysięcy poronień w kraju w ciągu roku. 3. Martwe urodzenia, Każdego roku rodzi się w Polsce ponad 2000 martwych dzieci 4. Zgony noworodków. Rocznie umiera w Polsce ponad 1500 noworodków (do 6 dnia życia). Drzecie durni tzw. "obrońcy życia" gębę o max. 7 - 13 tysięcy rocznie aborcji, podczas gdy w tym samym czasie 800.000 niewinnych dzieci zostaje zabitych i wyabortowanych przez Boga ? GDZIE WASZ ROZUM, PYTAM ? Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Nie bluźnij. Nic nie rozumiesz. Nie siej zła. 06.04.08, 17:52 Bóg nikogo nie zabija. Jak wiesz nasza natura jest niedoskonała. Niedoskonała z powodu grzechu. Grzechu pierwszych rodziców. Człowiek wybierając zło, skazał się na wiele cierpień, na śmierć, na nieszczęście. Natura dawniej wspaniała, od tej chwili stała się niedoskonała, skażona. Ludzie przez to weszli w drogę w której jest zło. Zło, które jest często dramatyczne. Ale to nie Bóg jest źródłem tego zła. Człowiek sam wybrał drogę ze złem. Bóg chciał dla niego samego szczęścia. Człowiek miał, ma i będzie miał wolną wolę. To on wybiera, wybierał i będzie wybierać. Można pytać dlaczego dzieje się tak, że te dzieci umierają. Odpowiedź jest prosta, jest to wynikiem tej skażonej natury. Natury, która została skażona przez grzech. Przez tą skażoną naturę nasze ciała, organizmy nie są doskonałe. Stąd też różne choroby i śmierć. Można by zapytać dlaczego Bóg nie mógłby pstryknąć i tą naturę przemienić. Odpowiedź jest prosta, człowiek przez swoje nieposłuszeństwo sam wybral świat zła, cierpienia, śmierci. Bóg dał mu wolną wolę, to on wybrał drogę ze złem. On zdecydował. Skutki tego wyboru odczuwamy do dzisiaj. Ale jak wiemy, mamy szansę na wieczne szczęscie w niebie. Tak więc Bóg nikogo nie zabija, co więcej chce, żeby każdy człowiek osiągnął szczęście wieczne w niebie. Człowiek sam wybrał drogę ze złem, ze śmiercią, z podziałami, z grzechem, cierpieniem itd. . Ty nie pojmujesz Boga. Gdybys wierzył w jego miłość, znał Go, miał dobre rozumienie Pisma Świętego(nie wiem czy czytasz), nigdy w życiu nie wypisywałbyś takich głupot. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Liczba aborcji w Polsce wynosi 7 - 13 tysięcy 10.04.08, 18:52 W ubiegłym roku w naszym kraju powinno się urodzić 1. 200.000. dzieci ( tyle zostało poczętych ) - przyszło na świat jedynie 400 tys. dzieci. RESZTA DZIECI - czyli 800 tysięcy ( słownie osiemset tysięcy ) w poszczegółnych fazach rozwojowych przed osiągnięciem dojrzałości ZOSTAŁA ZAMORDOWANA PRZEZ BOGA w poszczególnych fazach rozwojowych - embrion, płód, noworodek. Dane szczegółowe tutaj : W najwcześniejszym okresie życia dziecka, od zapłodnienia do zakończenia okresu noworodkowego mają miejsce najliczniejsze straty populacyjne, które można podzielić na : 1. Tzw. poronienia przedkliniczne, kiedy fakt ciąży nie jest jeszcze nikomu znany. Około 30 – 40% zarodków ludzkich ginie w najwcześniejszym okresie życia, wówczas, kiedy fakt ciąży nie jest jeszcze uświadomiony przez matkę i nierozpoznany przez lekarza. 2. Poronienia samoistne martwego lub żywego płodu. Samoistnemu poronieniu już rozpoznanej ciąży ulega około 10 % wszystkich ciąż, szacunkowo jest to ponad 40 tysięcy poronień w kraju w ciągu roku. 3. Martwe urodzenia, Każdego roku rodzi się w Polsce ponad 2000 martwych dzieci 4. Zgony noworodków. Rocznie umiera w Polsce ponad 1500 noworodków (do 6 dnia życia). Drzecie durni tzw. "obrońcy życia" gębę o 7 - 13 tysięcy aborcji rocznie, podczas gdy w tym samym czasie 800.000 niewinnych dzieci zostaje zabitych i wyabortowanych przez Boga ? GDZIE WASZ ROZUM, PYTAM ? Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Ja już będę szedł spać. Napisz o której będziesz 05.04.08, 23:36 na forum jutro. Bardzo mi na tym zależy. Mamy jeszcze wiele spraw do omówienia. I proszę Cię bardzo, nie rozprowadzaj tych fałszywych informacji o Bogu. Dobranoc, Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Ty wogóle nic nie rozumiesz. Nie rozumiesz Biblii 05.04.08, 23:23 Jak możesz wypisywać takie rzeczy. Nie rozumiesz Boga, nie rozumiesz wiary katolickiej. Proszę napisz o której bedziesz jutro na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Zmiataj, ciemna maso :-))) 06.04.08, 14:53 Chcesz dyskutować n/t Pisma Świetgo to najpierw dokształcić się "u siostry" i wróć jak już coś pojmiesz :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Ty wogóle nic nie rozumiesz 06.04.08, 17:50 To co ty myślisz, nie wiem skąd miało swoje źródło. Wogóle nie rozumiesz Boga. Nie rozumiesz jak doszło do pewnych spraw. Proszę czytając pismo swięte bierz pod uwagę zasady interpretacji. Źle interpretowane Pismo Święte może doprowadzić do takiego niezrozumienia jak ty masz. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Liczba aborcji w Polsce wynosi 7 - 13 tysięcy 10.04.08, 18:53 W ubiegłym roku w naszym kraju powinno się urodzić 1. 200.000. dzieci ( tyle zostało poczętych ) - przyszło na świat jedynie 400 tys. dzieci. RESZTA DZIECI - czyli 800 tysięcy ( słownie osiemset tysięcy ) w poszczegółnych fazach rozwojowych przed osiągnięciem dojrzałości ZOSTAŁA ZAMORDOWANA PRZEZ BOGA w poszczególnych fazach rozwojowych - embrion, płód, noworodek. Dane szczegółowe tutaj : W najwcześniejszym okresie życia dziecka, od zapłodnienia do zakończenia okresu noworodkowego mają miejsce najliczniejsze straty populacyjne, które można podzielić na : 1. Tzw. poronienia przedkliniczne, kiedy fakt ciąży nie jest jeszcze nikomu znany. Około 30 – 40% zarodków ludzkich ginie w najwcześniejszym okresie życia, wówczas, kiedy fakt ciąży nie jest jeszcze uświadomiony przez matkę i nierozpoznany przez lekarza. 2. Poronienia samoistne martwego lub żywego płodu. Samoistnemu poronieniu już rozpoznanej ciąży ulega około 10 % wszystkich ciąż, szacunkowo jest to ponad 40 tysięcy poronień w kraju w ciągu roku. 3. Martwe urodzenia, Każdego roku rodzi się w Polsce ponad 2000 martwych dzieci 4. Zgony noworodków. Rocznie umiera w Polsce ponad 1500 noworodków (do 6 dnia życia). Drzecie durni tzw. "obrońcy życia" gębę o 7 - 13 tysięcy rocznie aborcji, podczas gdy w tym samym czasie 800.000 niewinnych dzieci zostaje zabitych i wyabortowanych przez Boga ? GDZIE WASZ ROZUM, PYTAM ? Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Jesteś na forum? Odpowiedz. Dziś niedziela wieczór 06.04.08, 20:14 Nie rozszerzaj kłamliwej teorii. Jak można tak kłamać, tak fałszować, tak wymyślać. Wykorzystujesz imię Boga, pisząc o nim bezsensowne i bezczelne rzeczy. Odwołaj te wpisy, opinie gdzie czyniłeś to zło. Musisz koniecznie wyprostować tą sprawę, nie wiem komu o tym mówiłeś, ale musisz to naprawić. Powiedz gdzie wypisywałeś te rzeczy, jakoby Pan Bóg był mordercą? Kto to jeszcze wypisuje, mówi, rozpowszechnia, gdzie? Jak nie zdajesz sobie sprawy z tego co robiłeś to Ci powiem, próbowałeś kłamstwem o Bogu zwiększać aborcję, wskazywać,że nie jest taka zła. Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c P_i_s_m_o Ś_w_i_ę_t_e 06.04.08, 21:45 Ty nie rozumiesz Pisma Świętego. Wydaję mi się, że niektórzy przez złe rozumienia Pisma świętego uciekają od wiary, nie chcą uwierzyć. Osobiście sam kiedyś źle rozumiałem Pismo Świetę, co było bardzo szkodzące dla mojej wiary. Aby dobrze zrozumieć tekst Pisma Świętego należy wciąć pod uwagę trzy zasady interpretacji: - brać pod uwagę treść i jedność calego Pisma, gdyz Stary Testament wypełnia się w Nowy - czytać Pismo Święte z uwzględnieniem żywej tradycji Kościoł, która przechowuje i interpretuje Słowo Boże - stosować analogię wiary, przez co rozumie się spójność prawd wiary między sobą i w ramach całego objawienia Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Liczba aborcji w Polsce wynosi 7 - 13 tysięcy 10.04.08, 18:53 W ubiegłym roku w naszym kraju powinno się urodzić 1. 200.000. dzieci ( tyle zostało poczętych ) - przyszło na świat jedynie 400 tys. dzieci. RESZTA DZIECI - czyli 800 tysięcy ( słownie osiemset tysięcy ) w poszczegółnych fazach rozwojowych przed osiągnięciem dojrzałości ZOSTAŁA ZAMORDOWANA PRZEZ BOGA w poszczególnych fazach rozwojowych - embrion, płód, noworodek. Dane szczegółowe tutaj : W najwcześniejszym okresie życia dziecka, od zapłodnienia do zakończenia okresu noworodkowego mają miejsce najliczniejsze straty populacyjne, które można podzielić na : 1. Tzw. poronienia przedkliniczne, kiedy fakt ciąży nie jest jeszcze nikomu znany. Około 30 – 40% zarodków ludzkich ginie w najwcześniejszym okresie życia, wówczas, kiedy fakt ciąży nie jest jeszcze uświadomiony przez matkę i nierozpoznany przez lekarza. 2. Poronienia samoistne martwego lub żywego płodu. Samoistnemu poronieniu już rozpoznanej ciąży ulega około 10 % wszystkich ciąż, szacunkowo jest to ponad 40 tysięcy poronień w kraju w ciągu roku. 3. Martwe urodzenia, Każdego roku rodzi się w Polsce ponad 2000 martwych dzieci 4. Zgony noworodków. Rocznie umiera w Polsce ponad 1500 noworodków (do 6 dnia życia). Drzecie durni tzw. "obrońcy życia" gębę o max. 7 - 13 tysięcy rocznie aborcji, podczas gdy w tym samym czasie 800.000 niewinnych dzieci zostaje zabitych i wyabortowanych przez Boga ? GDZIE WASZ ROZUM, PYTAM ? Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Nie obrażaj mnie i innych. Ja mam fakty. 05.04.08, 21:27 Nie nazywaj mnie oszołomem. Argumentacja osób, które walczą o życie człowieka, o nieaborcje jest jak najbardziej zasadna, oczywista i logiczna, nie wiem jakie można mieć wątpliwości. To co piszę opieram na naukowych stwierdzeniach, a nie na wymyślonych teoriach. Jeszcze raz powtarzam przeczytaj sobie to co napisałem o grzechu pierwszych rodziców, to Ci wyjaśni. Śmierć jest, była i będzie. A pigułki poronne powodują śmierć człowieka w pierwszych fazach rozwoju. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Ja też mam fakty. 05.04.08, 21:36 I logiczne dowody na to, że Bóg jest WIELOKROTNYM OKRUTNYM MORDERCĄ, a ilość liczby aborcji dokonywanych przez kobiety stanowi jedynie ułamek wstrząsającej liczby masowych MORDERSTW, które popełnia na niewinnych nierozwiniętych organizmach w kobiecych łonach. Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Ja też mam fakty. 05.04.08, 21:43 Przeczytaj co Ci napisałem. Porozmawiajmy jutro dobra? O której będziesz na forum? Podaj mi swój adres e-mail. Bo wciąż nie mam. Napisz go. Tam co mi przesyłałeś to nie widzałem tego adresu. Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Jakie fakty? Weź się zastanów co ty gadasz 05.04.08, 21:45 Bedę jutro na forum. Nie wypisuj tych postów na zadnym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Jakie fakty? Weź się zastanów co ty gadasz 05.04.08, 22:12 Posłuchaj, kozi bobku : jestem wolnym człowiekiem i ZROBIĘ TO, CO BĘDĘ CHCIAŁ, bo Bóg mi dał ROZUM i WOLNĄ WOLĘ - tego też nie wiedziałeś ? Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Jak masz fałszywe informacje o Bogu, to nie pisz 05.04.08, 22:00 Nie wiem skąd ty masz takie informacja, poglądy na temat Boga. Masz albo duże braki wiedzy albo coś źle zrozumiałes. Pamiętaj Biblię aby dobrze zrozumieć należy czytać w odpowiedni sposób, brać pod uwagę zasady interpretacji. Napisałem o nich na forum, w poście już nie wiem jaki tytuł dokładnie, ale z Pismem Świętym czy Biblią w nazwie. Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Nie obrażaj mnie. Czytaj: 06.04.08, 17:44 Bóg nikogo nie zabija. Jak wiesz nasza natura jest niedoskonała. Niedoskonała z powodu grzechu. Grzechu pierwszych rodziców. Człowiek wybierając zło, skazał się na wiele cierpień, na śmierć, na nieszczęście. Natura dawniej wspaniała, od tej chwili stała się niedoskonała, skażona. Ludzie przez to weszli w drogę w której jest zło. Zło, które jest często dramatyczne. Ale to nie Bóg jest źródłem tego zła. Człowiek sam wybrał drogę ze złem. Bóg chciał dla niego samego szczęścia. Człowiek miał, ma i będzie miał wolną wolę. To on wybiera, wybierał i będzie wybierać. Można pytać dlaczego dzieje się tak, że te dzieci umierają. Odpowiedź jest prosta, jest to wynikiem tej skażonej natury. Natury, która została skażona przez grzech. Przez tą skażoną naturę nasze ciała, organizmy nie są doskonałe. Stąd też różne choroby i śmierć. Można by zapytać dlaczego Bóg nie mógłby pstryknąć i tą naturę przemienić. Odpowiedź jest prosta, człowiek przez swoje nieposłuszeństwo sam wybral świat zła, cierpienia, śmierci. Bóg dał mu wolną wolę, to on wybrał drogę ze złem. On zdecydował. Skutki tego wyboru odczuwamy do dzisiaj. Ale jak wiemy, mamy szansę na wieczne szczęscie w niebie. Tak więc Bóg nikogo nie zabija, co więcej chce, żeby każdy człowiek osiągnął szczęście wieczne w niebie. Człowiek sam wybrał drogę ze złem, ze śmiercią, z podziałami, z grzechem, cierpieniem itd. . Ty nie pojmujesz Boga. Gdybys wierzył w jego miłość, znał Go, nigdy w życiu nie wypisywałbyś takich głupot. Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: A proszę bardzo ! 05.04.08, 21:32 Nie mów że osoby walczące o życie, o nieabrcję coś wymuszają. Przedstawianie faktów naukowych to najlepsza argumentacja i oni je przedstawiają. Jak ktoś ma złą wolę to je w sobie zagłuszy. Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: A proszę bardzo ! 05.04.08, 21:54 Ja jestem za życiem każego człowieka. Za zakazem aborcji! Każdy ma prawo, żeby żyć. To wynika z człowieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Jaki piękny apel do Boga ! 05.04.08, 22:05 Mamy nadzieję, że cię wysłucha i przestanie zabijać 2/3 nienarodzonych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Jaki piękny apel do Boga ! 05.04.08, 22:09 Nie wiem, czy rzeczuwiście 2/3, myślę że mniej. Pamiętaj Bóg ich nie morduje. Ja juz chce odpocząć. Będziesz jutro na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Przestań nazywać "morderczyniami" 05.04.08, 22:17 kobiety, dla których decyzja o aborcji jest zawsze bardzo trudna i związana z cierpieniem, zamiast tego zajmij się MORDERCĄ WIELOKROTNYM I RZECZYWISTYM - BOGIEM. Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Nie mogę już tego czytać. Będziesz jutro o 20.00? 05.04.08, 22:49 Będziesz jutro o 20.00 na forum? Będę mieć więcej informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Nie mogę już na to patrzeć 05.04.08, 23:00 jak traktuje się kobiety, które ( często przymuszone trudną sytuacją zyciową i innymi okolicznościami ) Kościół z zimną krwią piętnuje nazywając "morderczyniami". Albo przystopujecie i opamiętacie się, kochani kapłani - albo sobie dojdziemy, KTO tak naprawdę MASOWO MORDUJE nienarodzone życie i z jakich powodów to czyni. Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Nie mogę już na to patrzeć 05.04.08, 23:14 Zrozum, że ten człowiek, który ma się urodzić ma prawo do życia. Jak można potraktować go śmiercią? Kobiecie oczywiście trzeba pomagac w problemach, ale nie można pozwolic na zabijanie ludzi. Ważniejsze jest życie ludzkie, a nie problemy kobiety. One są ważne i my musimy kobietom pomagać. Ale nie można dla wygody kobiety pozwolić na zabijanie. Tak samo jak nie można pozwolić na zabijanie dzieci narodzonych. Proszę napisz o której będziesz jutro na forum, ja już będę szedł spać. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Do odmódżonego fanatycznego oszołoma : 05.04.08, 23:20 Pisałem, że jestem ZA zakazem aborcji - poszukaj sobie kogoś bardziej potrzebującego i zmiataj ode mnie z tym bełkotem, namolny przygłupie :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Napisz o które jutro, ja napewno będę o 20.00 i o 05.04.08, 23:27 godzinie o której mi wskażesz. Po co wypisujesz tyle bzdur. Ja będę jutro na forum o 20.00 napewno. I o godzinie o której mi wskazesz. Proszę podaj ją. Myslę ze mamy jeszcze wiele do omówienia. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Napisz o które jutro, ja napewno będę o 20.00 06.04.08, 14:59 Przestań siać spam, bezczelny namolny talibie ! To forum dyskusji a nie kółko rózańcowe - czytaj netykietę. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Zrozum Boże, 06.04.08, 14:56 że że ten człowiek, który ma się urodzić ma prawo do życia. Jak można potraktować go śmiercią ? Nie można pozwolić Bogu na zabijanie dzieci narodzonych ! Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Odpowiedź na twoje zarzuty 06.04.08, 17:38 Bóg nikogo nie zabija. Jak wiesz nasza natura jest niedoskonała. Niedoskonała z powodu grzechu. Grzechu pierwszych rodziców. Człowiek wybierając zło, skazał się na wiele cierpień, na śmierć, na nieszczęście. Natura dawniej wspaniała, od tej chwili stała się niedoskonała, skażona. Ludzie przez to weszli w drogę w której jest zło. Zło, które jest często dramatyczne. Ale to nie Bóg jest źródłem tego zła. Człowiek sam wybrał drogę ze złem. Bóg chciał dla niego samego szczęścia. Człowiek miał, ma i będzie miał wolną wolę. To on wybiera, wybierał i będzie wybierać. Można pytać dlaczego dzieje się tak, że te dzieci umierają. Odpowiedź jest prosta, jest to wynikiem tej skażonej natury. Natury, która została skażona przez grzech. Przez tą skażoną naturę nasze ciała, organizmy nie są doskonałe. Stąd też różne choroby i śmierć. Można by zapytać dlaczego Bóg nie mógłby pstryknąć i tą naturę przemienić. Odpowiedź jest prosta, człowiek przez swoje nieposłuszeństwo sam wybral świat zła, cierpienia, śmierci. Bóg dał mu wolną wolę, to on wybrał drogę ze złem. Skutki tego wyboru odczuwamy do dzisiaj. Ale jak wiemy, mamy szansę na życie z nim do końca życia. Mamy szansę na wieczne szczęscie w niebie. Tak więc Bóg nikogo nie zabija, co więcej chce, żeby każdy człowiek osiągnął szczęście wieczne w niebie. Człowiek sam wybrał drogę ze złem. Piszcie: markos1218@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Pamiętaj środki wczesnoporonne powodują śmierć 05.04.08, 22:11 To jest zabijanie człowieka w pierwszych fazach rozwoju. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Pamiętaj ! Bóg morduje masowo 05.04.08, 22:19 to co sam stworzył - dokonuje tej zagłady bezlitośnie i bez użycia żadnych środków poronnych. Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c To co piszesz to oczywiście bzdury 05.04.08, 22:26 Ja mam wrażenie,że ty wiesz, ze to co piszesz to stek kłamstw, tylko chcesz mnie zdenerwować albo siać zło. Proszę, jeśli nadal nie rozumiesz, że Bóg nikogo nie morduje, napisz kiedy będziesz na forum. Proszę nie wypisuj tych bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Masz złe wrażenie 05.04.08, 22:43 Proszę, jeśli nadal nie rozumiesz, że BÓG MORDUJE nienarodzone dzieci w ilościach dziesiątki razy przewyższającą liczbę aborcji, napisz kiedy będziesz na forum. Proszę nie wypisuj tych bzdur . Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Nie bądź złośliwy. Będziesz jutro 20.00 na forum? 05.04.08, 22:52 Napisz proszę swój adres e-mail. Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Wiedz, że pisząc te kłamstwa możesz przyczynić się 05.04.08, 23:01 do zwiekszenie aborcji. Do siania kłamstwa. Do fałszywej wiedzy o Bogu. I innych złych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c To jest bezczelne. Zupełny brak wiedzy. 06.04.08, 11:53 :) Odpisałem Ci wczesniej na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Liczba aborcji w Polsce wynosi max. 7 - 13 tysięcy 10.04.08, 18:55 W ubiegłym roku w naszym kraju powinno się urodzić 1. 200.000. dzieci ( tyle zostało poczętych ) - przyszło na świat jedynie 400 tys. dzieci. RESZTA DZIECI - czyli 800 tysięcy ( słownie osiemset tysięcy ) w poszczegółnych fazach rozwojowych przed osiągnięciem dojrzałości ZOSTAŁA ZAMORDOWANA PRZEZ BOGA w poszczególnych fazach rozwojowych - embrion, płód, noworodek. Dane szczegółowe tutaj : W najwcześniejszym okresie życia dziecka, od zapłodnienia do zakończenia okresu noworodkowego mają miejsce najliczniejsze straty populacyjne, które można podzielić na : 1. Tzw. poronienia przedkliniczne, kiedy fakt ciąży nie jest jeszcze nikomu znany. Około 30 – 40% zarodków ludzkich ginie w najwcześniejszym okresie życia, wówczas, kiedy fakt ciąży nie jest jeszcze uświadomiony przez matkę i nierozpoznany przez lekarza. 2. Poronienia samoistne martwego lub żywego płodu. Samoistnemu poronieniu już rozpoznanej ciąży ulega około 10 % wszystkich ciąż, szacunkowo jest to ponad 40 tysięcy poronień w kraju w ciągu roku. 3. Martwe urodzenia, Każdego roku rodzi się w Polsce ponad 2000 martwych dzieci 4. Zgony noworodków. Rocznie umiera w Polsce ponad 1500 noworodków (do 6 dnia życia). Drzecie durni tzw. "obrońcy życia" gębę o max. 7 - 13 tysięcy rocznie aborcji, podczas gdy w tym samym czasie 800.000 niewinnych dzieci zostaje zabitych i wyabortowanych przez Boga ? GDZIE WASZ ROZUM, PYTAM ? Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Jutro bądź jeszcze, wytłumaczę Ci jeszcze 05.04.08, 22:15 Wytłumaczę Ci jeszcze co niejasne dla Ciebie. Obecnie moze nie zdajesz sobie z tego sprawy, ale zrobiłeś bardzo duże zło, rozpowszechniając tamte fałszywe informacje. Ja będę na forum o 20.00, ale jak Ci pasuje o innej godzinie , czy w inny sposób to napisz. Pamiętaj o portalu wiara.pl, na zapytaj.wiara.pl mozna zadawać pytania do teologa. Pisz: markos1218@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Sobie wytłumacz, odmóżdżony misjonarzu : 05.04.08, 22:33 to : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=77401003&a=77923084 Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Sobie wytłumacz, odmóżdżony misjonarzu : 06.04.08, 12:03 Co to wygadujesz? Ty masz zupełny brak wiedzy, i tylko się domyślasz. Albo masz fałszywą wiedzę, rozpowszechnianą przez przeciwników Boga. Przeczytaj jeszcze raz co Ci napisałem. Czego nie rozumiesz? Może coś pominąłem? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Kretynie. 05.04.08, 20:31 Kopiujesz ten post już siódmy raz :-))))))))))) I jak widzę dalej nie jesteś w stanie pojąć, kto stworzył naturę, prawa natury ( czy też przyrodę i prawa przyrody ) - pomimo tego że ci to napisano jasno i podano na talerzu jak małemu dziecku :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Kretynie. 05.04.08, 20:36 Przeczytaj sobie moje odpowiedzi. Zwróć uwagę na grzech pierwszych rodziców, to konieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Liczba aborcji w Polsce wynosi max. 7 - 13 tysięcy 10.04.08, 18:54 W ubiegłym roku w naszym kraju powinno się urodzić 1. 200.000. dzieci ( tyle zostało poczętych ) - przyszło na świat jedynie 400 tys. dzieci. RESZTA DZIECI - czyli 800 tysięcy ( słownie osiemset tysięcy ) w poszczegółnych fazach rozwojowych przed osiągnięciem dojrzałości ZOSTAŁA ZAMORDOWANA PRZEZ BOGA w poszczególnych fazach rozwojowych - embrion, płód, noworodek. Dane szczegółowe tutaj : W najwcześniejszym okresie życia dziecka, od zapłodnienia do zakończenia okresu noworodkowego mają miejsce najliczniejsze straty populacyjne, które można podzielić na : 1. Tzw. poronienia przedkliniczne, kiedy fakt ciąży nie jest jeszcze nikomu znany. Około 30 – 40% zarodków ludzkich ginie w najwcześniejszym okresie życia, wówczas, kiedy fakt ciąży nie jest jeszcze uświadomiony przez matkę i nierozpoznany przez lekarza. 2. Poronienia samoistne martwego lub żywego płodu. Samoistnemu poronieniu już rozpoznanej ciąży ulega około 10 % wszystkich ciąż, szacunkowo jest to ponad 40 tysięcy poronień w kraju w ciągu roku. 3. Martwe urodzenia, Każdego roku rodzi się w Polsce ponad 2000 martwych dzieci 4. Zgony noworodków. Rocznie umiera w Polsce ponad 1500 noworodków (do 6 dnia życia). Drzecie durni tzw. "obrońcy życia" gębę o 7 - 13 tysięcy rocznie aborcji, podczas gdy w tym samym czasie 800.000 niewinnych dzieci zostaje zabitych i wyabortowanych przez Boga ? GDZIE WASZ ROZUM, PYTAM ? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Kretynie. 05.04.08, 20:31 Kopiujesz ten post już siódmy raz :-))))))))))) I jak widzę dalej nie jesteś w stanie pojąć, kto stworzył naturę, prawa natury ( czy też przyrodę i prawa przyrody ) - pomimo tego że ci to napisano jasno i podano na talerzu jak małemu dziecku :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Kretynie. 05.04.08, 20:45 Przeczytaj sobie o grzechu pierwszych rodziców i jego skutkach. Pisałem Ci o tym, przeczytaj to powoli. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Kretynie. 05.04.08, 21:15 m.k13c napisał Jeszcze raz przygłupie napiszesz coś takiego jak to, to ci zaraz uświadomię twoje IQ - pojąłeś, oszołomie ? Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Kretynie. 05.04.08, 21:21 Odpowiedz na to: Nie rozszerzaj kłamliwej teorii. Jak można tak kłamać, tak fałszować, tak wymyślać. Wykorzystujesz imię Boga, pisząc o nim bezsensowne i bezczelne rzeczy. Odwołaj te wpisy, opinie gdzie czyniłeś to zło. Musisz koniecznie wyprostować tą sprawę, nie wiem komu o tym mówiłeś, ale musisz to naprawić. Powiedz gdzie wypisywałeś te rzeczy, jakoby Pan Bóg był mordercą? Kto to jeszcze wypisuje, mówi, rozpowszechnia i gdzie? Jak nie zdajesz sobie sprawy z tego co robiłeś to Ci powiem, próbowałeś kłamstwem o Bogu zwiększać aborcję, wskazywać,że nie jest taka zła. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Co to za Bóg, który morduje ? 05.04.08, 21:28 Co to za Bóg, który unicestwia życie nienarodzone w łonach ich matek ? Co to za kraj, który walczy o życie kilku procent - kiedy NIEWIDZIALNY BEZDUSZNY MORDERCA bez skrupułów pozbawia życia miliardy małych niewinnych istotek ? Każdy człowiek ma prawo do zycia, to wynika z istoty człowieczeństwa. I nikt nie ma prawa mu tego życia przerywać! STWÓRCO - Nie zabijaj ! Pamiętaj o siódmym przykazaniu !!! PS. Ostrzegałem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Co to za Bóg, który morduje ? 05.04.08, 21:39 Jak możesz to wypisywać, przeczytaj jeszcze raz wszystko co Ci napisałem. Mam nadzieję, że zrozumiesz. Bóg nikogo nie morduje. Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Przestań z tymi kłamstwami, z tą obłudą!!! 05.04.08, 21:40 Jak możesz to wypisywać, przeczytaj jeszcze raz wszystko co Ci napisałem. Mam nadzieję, że zrozumiesz. Bóg nikogo nie morduje. markos1218@op.pl (zapraszam wszystkich, we wszystkich sprawach, wątpliwościach, problemach) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Zakmnij się, do jasnej ! 05.04.08, 21:47 Powiedziałem jasno - wrzeszczeć sobie możesz na polu, tutaj jest forum na którym się prowadzi DYSKUSJE, oszołomie. I tyle n/t, nie przyswoiłeś to przeczytaj jeszcze raz to co napisałem - DOKŁADNIE I ZE ZROZUMIENIEM :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Zakmnij się, do jasnej ! 05.04.08, 21:50 Przeczytałem ze zrozumieniem i stwierdzam, że jest to jedno z wiekszych zakłamań jakie czytałem w swoim życiu. Czytając to, zdumiewałem się jak można pisac takie bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Zakmnij się, do jasnej ! 06.04.08, 14:42 Po przeczytaniu bzdetów, które z maniakalnym uporem wciąż wklejasz stwierdzam, że to stek propagandowych bredni, nie mających nic wspólnego ze stanem faktycznym i autentyczną ( a nie tylko pozostającą w pobożnych życzeń ) ochroną życia. Zupełnie mnie to nie dziwi u fanatyka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Zakmnij się, do jasnej ! 06.04.08, 17:34 To co piszę, zamieszczam jest rzetelne. Niektórzy nie mogą pojąć czasami najbardziej oczywistych faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Liczba aborcji w Polsce wynosi 7 - 13 tysięcy 10.04.08, 18:50 W ubiegłym roku w naszym kraju powinno się urodzić 1. 200.000. dzieci ( tyle zostało poczętych ) - przyszło na świat jedynie 400 tys. dzieci. RESZTA DZIECI - czyli 800 tysięcy ( słownie osiemset tysięcy ) w poszczegółnych fazach rozwojowych przed osiągnięciem dojrzałości ZOSTAŁA ZAMORDOWANA PRZEZ BOGA w poszczególnych fazach rozwojowych - embrion, płód, noworodek. Dane szczegółowe tutaj : W najwcześniejszym okresie życia dziecka, od zapłodnienia do zakończenia okresu noworodkowego mają miejsce najliczniejsze straty populacyjne, które można podzielić na : 1. Tzw. poronienia przedkliniczne, kiedy fakt ciąży nie jest jeszcze nikomu znany. Około 30 – 40% zarodków ludzkich ginie w najwcześniejszym okresie życia, wówczas, kiedy fakt ciąży nie jest jeszcze uświadomiony przez matkę i nierozpoznany przez lekarza. 2. Poronienia samoistne martwego lub żywego płodu. Samoistnemu poronieniu już rozpoznanej ciąży ulega około 10 % wszystkich ciąż, szacunkowo jest to ponad 40 tysięcy poronień w kraju w ciągu roku. 3. Martwe urodzenia, Każdego roku rodzi się w Polsce ponad 2000 martwych dzieci 4. Zgony noworodków. Rocznie umiera w Polsce ponad 1500 noworodków (do 6 dnia życia). Drzecie durni tzw. "obrońcy życia" gębę o max. 7 - 13 tysięcy rocznie aborcji, podczas gdy w tym samym czasie 800.000 niewinnych dzieci zostaje zabitych i wyabortowanych przez Boga ? GDZIE WASZ ROZUM, PYTAM ? Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Zakmnij się, do jasnej ! 06.04.08, 17:36 Ja przedstawiam fakty naukowe, medyczne i niepodważalne. Nie posluguję się bzdurami. Gdybym posługiwał się kłamstwem to nawet bym nie pisał, bo kłamstwo zawsze wyjdzie na jaw. Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Napisz mi swój adres e-mail 05.04.08, 22:06 Nie mam go. Jesteś na forum? Kiedy będziesz? Gdzie Cie można znaleźć( na jakim czacie, forum, stronie internetowej, gg, miejscu) Mozesz podać mi swój numer telefonu. Możesz przesłać mi swój adres e-mail na markos1218@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Zapraszam jutro na forum, napisz o której będziesz 05.04.08, 21:47 I nie wypisuj tych bzdur. Napisz mi swój adres e-mail Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Uwierz mi nasza wiara opiera się na niezwykle 31.03.08, 22:47 Uwierz mi nasza wiara opiera się na niezwykle mocnych podstawach. Ja po odczytaniu, analizie wielu materialów, jestem pewny, że Bóg istnieje. Zapraszam Ciebie i innych do mnie: markos1218@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Uwierz mi nasza wiara opiera się na niezwykle 02.04.08, 20:06 m.k13c napisał: > Uwierz mi nasza wiara opiera się na niezwykle mocnych podstawach. Ja po odczytaniu, analizie wielu materialów, jestem pewny, że Bóg istnieje. Zapraszam Ciebie i innych do mnie: markos1218@op.pl Taaaak ? A przed momentem napisałeś, że nie jesteś teologiem i nie wszystkiego ( co notabene było absolutnie zbędne ), więc po co ktokolwiek ma co ciebie pisać, cieniasie ? Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Uwierz mi nasza wiara opiera się na niezwykle 02.04.08, 20:35 Mam wiedzę, dosyć wystarczalną żeby podyskuyować i kierować. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Strata czasu. 02.04.08, 20:48 Co komu dadzą "dyskusje" z profanem, który sam przyznaje, że nie posiada dostatecznej wiedzy ? Odpowiedz Link Zgłoś
platfusy_romek Re: Ja już idę spać, napisz mi swó adres e-mail 03.04.08, 22:21 to jest pijany Tusk ??? s12.gladiatus.onet.pl/game/c.php?uid=40907 Odpowiedz Link Zgłoś
lidziab Olejniczak: Kompromis ws. aborcji z lat 90. his.. 05.04.08, 00:40 Tak.Tylko,że PIS "chce zmian!! Tylko po jaka "choinkę"przeciez jestesmy w Uni ,jestesmy w strefie, sorki, nie znam angielskiego napisze wiec fonetycznie "w strefie Szengen", i tak na dobra sprawe 70% kobiet moze "skoczyc" do pewnych krajow, gdzie bez problemu moga zrobic to co chca!!Amen Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Prawo nie może przyzwalać na zło 05.04.08, 01:02 Nie można przyzwalać na mordowanie. Co to za kraj, który przyzwala na zabijanie. Prawo jest do sprawiedliwości. Każdy człowiek ma prawo do zycia, to wynika z istoty człowieczeństwa. I nikt nie ma prawa mu tego życia przerywać! Nie zabijajmy! Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Co to za Bóg, który morduje ?!! 05.04.08, 20:18 Co to za Bóg, który unicestwia życie nienarodzone w łonach ich matek ? Co to za kraj, który walczy o życie kilku procent - kiedy NIEWIDZIALNY BEZDUSZNY MORDERCA bez skrupułów pozbawia życia miliardy małych niewinnych istotek ? Każdy człowiek ma prawo do zycia, to wynika z istoty człowieczeństwa. I nikt nie ma prawa mu tego życia przerywać! STWÓRCO - Nie zabijaj ! Pamiętaj o siódmym przykazaniu !!! .... bo pójdziesz do piekła :-) Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Nie bądź obłudny, jak tak możesz? 05.04.08, 20:41 Gdyby stosować taką analogię tak jak ty to jest tak, że Bóg zabił wszystkich ludzi którzy kiedykolwiek istnieli, jednych trochę wcześniej drugich później. Dlaczego uważasz, że zabija ludzi nienarodzonych, a innych nie zabija? Skoro zabija człowieka w fazie embrionu to również zabija czterdzietolatka i stulatka. Różnica jest taka,że jeden jest młodszy a drugi starszy. Skoro uważasz, że zabija, to zabija wszystkich. Bóg nikogo nie zabija. Sam widzisz jak twoja teoria jest pozbawiona sensu.To co ty piszesz jest zupełnie bezsensowne i głupie. Zrozum, aborcji nie wytłumaczysz i nie mieszaj w tego Pana Boga. Śmierć jest, była i będzie. Przeczytaj sobie tekst o grzechu pierwszych rodziców i skutki tego grzechu. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Kretynie. 05.04.08, 20:57 Już ci mówiłem : nie wklejaj po dziesięć razy TYCH SAMYCH postów, bo zacznę robić TO SAMO, dla mnie to żaden problem - DOTARŁO ....? Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Jak mogłeś pisać taką nieprawdę o Bogu, nie wstyd? 05.04.08, 21:12 Nie rozszerzaj kłamliwej teorii. Jak można tak kłamać, tak fałszować, tak wymyślać. Wykorzystujesz imię Boga, pisząc o nim bezsensowne i bezczelne rzeczy. Odwołaj te wpisy, opinie gdzie czyniłeś to zło. Musisz koniecznie wyprostować tą sprawę, nie wiem komu o tym mówiłeś, ale musisz to naprawić. Powiedz gdzie wypisywałeś te rzeczy, jakoby Pan Bóg był mordercą? Kto to jeszcze wypisuje, mówi, rozpowszechnia i gdzie? Jak nie zdajesz sobie sprawy z tego co robiłeś to Ci powiem, próbowałeś kłamstwem o Bogu zwiększać aborcję, wskazywać,że nie jest taka zła. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Zamknij się, głupku :-))) 05.04.08, 21:25 I NAUCZ, że skoro już prowadzisz dyskusję to zamiast umoralniać ludzi masz kulturalnie odpowiadać na pytania, bo inaczej będę ten bezbożny post wklejał ile wlezie - i co wtedy :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Zamknij się, głupku :-))) 05.04.08, 21:34 Napisz kto to umieszcza i rozpowszechnia i gdzie, i w jaki sposób. Napisz gdzie to jeszcze umieszczałeś czy rozpowszechniałeś(może w inny sposób jak internet)? Spróbuje to naprawić. Proszę odpisz. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Zamknij się, głupku :-))) 05.04.08, 22:08 Zmiataj, a co cię to obchodzi ? To NIE JEST tematem dyskusji - dalej tego nie zrozumiałeś, ciołku ? Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Zamknij się, głupku :-))) 05.04.08, 22:17 Odpowiedz mi o co pytałem. Chcę zaprzestać temu ogromnemu złu. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Zamknij się, głupku :-))) 05.04.08, 22:28 Jedyne zło jakie tutaj widzę, to twój fanatyzm, głupota i hipokryzja, aktywisto :-) Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Zamknij się, głupku :-))) 05.04.08, 22:33 To bardzo źle widzisz. Pytam grzecznie, będziesz jutro na forum, albow poniedziałek. Możesz podać mi swój adres e-mail. I rzeczy o które wcześniej się prsiłem, np. z rozsiewaniem tego kłamstwa o mordowaniu przez Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Zamknij się, głupku :-))) 05.04.08, 23:16 Bardzo się cieszę, że pytasz grzecznie - tak będę :-))) Adresu e - mail nie dostaniesz NIGDY ( dlaczego, już pisałem ) i będziesz się musiał z tym pogodzić. DOBRANOC :-) Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Jutro będe miec wiecej informacji, zapraszam o 20 05.04.08, 22:38 jak Ci pasuje inna godzina to napisz Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Dlaczego to robisz? Dlaczego tak mówisz? 06.04.08, 12:33 Co ja Ci zawiniłem? Wyrażam to co uważam za słuszne, nikogo nie obrażając. W czym Cię obraziłem? Powiedz z czym się ze mną nie zgadzasz. markos1218@op.pl (Zapraszam wszystkich do pisania) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Niedouczony durniu. 06.04.08, 15:24 Na tym forum każdy wyraża to co uważa za słuszne - każdy też żyje i działa na własny rachunek, ponieważ ( jak już ci po wielokroć wyjaśniałem ) Bóg dał mu rozum i wolną wolę. Mnie nie obrażasz - obrażasz i krzywdzisz kobiety dokonujące aborcji przyrównując je do morderczyń , pomijając przy tym milczeniem ogromne zasługi na tym polu WIELOKROTNEGO MORDERCY - BOGA Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Liczba aborcji w Polsce wynosi 7 - 13 tysięcy. 06.04.08, 16:24 W ubiegłym roku w naszym kraju powinno się urodzić 1. 200.000. dzieci ( tyle zostało poczętych ) - przyszło na świat jedynie 400 tys. dzieci. RESZTA DZIECI - czyli 800 tysięcy ( słownie osiemset tysięcy ) w poszczegółnych fazach rozwojowych przed osiągnięciem dojrzałości ZOSTAŁA ZAMORDOWANA PRZEZ BOGA w poszczególnych fazach rozwojowych - embrion, płód, noworodek. Dane szczegółowe tutaj : W najwcześniejszym okresie życia dziecka, od zapłodnienia do zakończenia okresu noworodkowego mają miejsce najliczniejsze straty populacyjne, które można podzielić na : 1. Tzw. poronienia przedkliniczne, kiedy fakt ciąży nie jest jeszcze nikomu znany. Około 30 – 40% zarodków ludzkich ginie w najwcześniejszym okresie życia, wówczas, kiedy fakt ciąży nie jest jeszcze uświadomiony przez matkę i nierozpoznany przez lekarza. 2. Poronienia samoistne martwego lub żywego płodu. Samoistnemu poronieniu już rozpoznanej ciąży ulega około 10 % wszystkich ciąż, szacunkowo jest to ponad 40 tysięcy poronień w kraju w ciągu roku. 3. Martwe urodzenia, Każdego roku rodzi się w Polsce ponad 2000 martwych dzieci 4. Zgony noworodków. Rocznie umiera w Polsce ponad 1500 noworodków (do 6 dnia życia). Drzecie durni tzw. "obrońcy życia" gębę o max. 7 - 13 tysięcy rocznie aborcji, podczas gdy w tym samym czasie 800.000 niewinnych dzieci zabitych i wyabortowanych przez Boga ? GDZIE WASZ ROZUM, PYTAM ? Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Liczba aborcji w Polsce wynosi 7 - 13 tysięcy 06.04.08, 17:31 Jak wiesz nasza natura jest niedoskonała. Niedoskonała z powodu grzechu. Grzechu pierwszych rodziców. Człowiek wybierając zło, skazał się na wiele cierpień, na śmierć, na nieszczęście. Natura dawniej wspaniała, od tej chwili stała się niedoskonała. Ludzie przez to weszli w drogę w której jest zło. Zło, które jest często dramatyczne. Ale to nie Bóg jest źródłem tego zła. Człowiek sam wybrał drogę ze złem. Bóg chciał dla niego samego szczęścia. Człowiek miał, ma i będzie miał wolną wolę. To on wybiera, wybierał i będzie wybierać. Można pytać dlaczego dzieje się tak, że te dzieci umierają. Odpowiedź jest prosta, jest to wynikiem tej skażonej natury. Natury, która została skażona przez grzech. Przez tą skażoną naturę nasze ciała, organizmy nie są doskonałe. Stąd też różne choroby i śmierć. Można by zapytać dlaczego Bóg nie mógłby pstryknąć i tą naturę przemienić. Odpowiedź jest prosta, człowiek przez swoje nieposłuszeństwo sam wybral świat zła, cierpienia, śmierci. Bóg dał mu wolną wolę, to on wybrał drogę ze złem. Skutki tego wybory odczuwamy do dzisiaj. Ale jak wiemy, mamy szansę na życie z nim do końca życia. Mamy szansę na wieczne szczęscie w niebie. Tak więc Bóg nikogo nie zzabija, co więcej chce, żeby każdy człowiek osiągnął szczęście wieczne w niebie. Człowiek sam wybrał drogę ze złem. Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Gdzie jeszcze pisałeś o tym? 06.04.08, 18:04 Proszę powiedz mi. I nie rozpowszechniach tych fałszywych informacji. Bo siejesz zło. Chcesz próbować usprawidliwić aborcję? Dajesz nie prawdziwe informacje, wprowadzasz w błąd. To może spowodować wiele złych rzeczy. Próbujesz przyzwolić na aborcję. Tym działaniem możesz spowodować wzrost aborcji, rozluźnienie w winie moralnej aborcji. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Liczba aborcji w Polsce wynosi 7 - 13 tysięcy 10.04.08, 18:48 W ubiegłym roku w naszym kraju powinno się urodzić 1. 200.000. dzieci ( tyle zostało poczętych ) - przyszło na świat jedynie 400 tys. dzieci. RESZTA DZIECI - czyli 800 tysięcy ( słownie osiemset tysięcy ) w poszczegółnych fazach rozwojowych przed osiągnięciem dojrzałości ZOSTAŁA ZAMORDOWANA PRZEZ BOGA w poszczególnych fazach rozwojowych - embrion, płód, noworodek. Dane szczegółowe tutaj : W najwcześniejszym okresie życia dziecka, od zapłodnienia do zakończenia okresu noworodkowego mają miejsce najliczniejsze straty populacyjne, które można podzielić na : 1. Tzw. poronienia przedkliniczne, kiedy fakt ciąży nie jest jeszcze nikomu znany. Około 30 – 40% zarodków ludzkich ginie w najwcześniejszym okresie życia, wówczas, kiedy fakt ciąży nie jest jeszcze uświadomiony przez matkę i nierozpoznany przez lekarza. 2. Poronienia samoistne martwego lub żywego płodu. Samoistnemu poronieniu już rozpoznanej ciąży ulega około 10 % wszystkich ciąż, szacunkowo jest to ponad 40 tysięcy poronień w kraju w ciągu roku. 3. Martwe urodzenia, Każdego roku rodzi się w Polsce ponad 2000 martwych dzieci 4. Zgony noworodków. Rocznie umiera w Polsce ponad 1500 noworodków (do 6 dnia życia). Drzecie durni tzw. "obrońcy życia" gębę o max. 7 - 13 tysięcy aborcji rocznie, podczas gdy w tym samym czasie 800.000 niewinnych dzieci zabitych i wyabortowanych przez Boga ? GDZIE WASZ ROZUM, PYTAM ? Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Przestań! Jak nie wiesz o kim mówisz to milcz!!!!! 10.04.08, 21:48 Mówisz o Bogu, który jest miłością, morderca. Dlaczego tak piszesz? Uwierz mi, Bóg jest miłością. Zupełnie go nie znasz, a piszesz takie bzdury... Przeczytaj sobie jeszcze raz o tym co napisałem. Proszę nie wprowdzaj tego ogromnego zła, tego ogromnego kłamstwa, niepojętej podłości nigdzie. Jak masz jakieś wątliwości co do moich racji, proszę pisz(inni również niech piszą): markos1218@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Liczba aborcji w Polsce wynosi 7 - 13 tysięcy 10.04.08, 21:51 W ubiegłym roku w naszym kraju powinno się urodzić 1. 200.000. dzieci ( tyle zostało poczętych ) - przyszło na świat jedynie 400 tys. dzieci. RESZTA DZIECI - czyli 800 tysięcy ( słownie osiemset tysięcy ) w poszczegółnych fazach rozwojowych przed osiągnięciem dojrzałości ZOSTAŁA ZAMORDOWANA PRZEZ BOGA w poszczególnych fazach rozwojowych - embrion, płód, noworodek. Dane szczegółowe tutaj : W najwcześniejszym okresie życia dziecka, od zapłodnienia do zakończenia okresu noworodkowego mają miejsce najliczniejsze straty populacyjne, które można podzielić na : 1. Tzw. poronienia przedkliniczne, kiedy fakt ciąży nie jest jeszcze nikomu znany. Około 30 – 40% zarodków ludzkich ginie w najwcześniejszym okresie życia, wówczas, kiedy fakt ciąży nie jest jeszcze uświadomiony przez matkę i nierozpoznany przez lekarza. 2. Poronienia samoistne martwego lub żywego płodu. Samoistnemu poronieniu już rozpoznanej ciąży ulega około 10 % wszystkich ciąż, szacunkowo jest to ponad 40 tysięcy poronień w kraju w ciągu roku. 3. Martwe urodzenia, Każdego roku rodzi się w Polsce ponad 2000 martwych dzieci 4. Zgony noworodków. Rocznie umiera w Polsce ponad 1500 noworodków (do 6 dnia życia). Drzecie durni tzw. "obrońcy życia" gębę o max. 7 - 13 tysięcy aborcji rocznie, podczas gdy w tym samym czasie 800.000 niewinnych dzieci zostaje zabitych i wyabortowanych przez Boga ? GDZIE WASZ ROZUM, PYTAM ? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Durniu. 10.04.08, 21:56 To jest forum dyskusji i wymiany opinii a nie groźb, połajanek czy innych umoralniających pierdół rodem z przyklasztornej salki. ZROZUMIAŁEŚ to się do tych wymogów dostosuj, a nie to ZMIATAJ I TO JUŻ - DO WIDZENIA. Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Jak mówisz o Bogu to nie zmyślaj. 10.04.08, 22:01 Dlaczego tak robisz? Może ktoś Cię skrzywił do Niego? Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Nie jestem durniem. Chcę Ci pomóc. 10.04.08, 22:02 Ja piszę Ci to żebyś pojął, dlaczego jest tak a nie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Jesteś__ c_i_ę_ż_k_i_m__ durniem 11.04.08, 11:30 klasycznym ciężko myślącym fundamentalistą, który ( jak wszyscy nawiedzeni tzw. "obrońcy życia" ) wyrządza życiu nienarodzonemu większą krzywdę niż przyczynia się do jego faktycznej ochrony. PRZEZ SWOJĄ GŁUPOTĘ. Zrozumiałeś DURNIU ........? Czy mam to powtórzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Durniu. 10.04.08, 22:07 Nie zachęcaj do aborcji, nie usprawiedliwiaj jej, argumentami najbradziej podłymi. Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Durniu. 10.04.08, 22:10 Nie zachęcaj do aborcji, nie usprawiedliwiaj jej. Argumenty masz najbradziej niezsprawiedliwe. Nie siej zła! P.s Pisz czego nie rozumiesz... Zapraszam również na e-maila: markos1218@op.pl *wszystkich zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Durniu. 10.04.08, 22:13 Zapraszam do poznawania prawdziwego Boga, który jest największą miłością. Wiem co mówię. Może niektórzy tego nie rozumieją. Zapraszam wsztsrkich do mnie na różne sprawy, tematy, problemy, wątpliwości: markos1218@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Durniu. 11.04.08, 11:21 Pomiędzy 22.01 a 22.13 pod JEDNYM komentarzem wkleiłeś PIĘĆ swoich postów. Czy można takiego DURNIA jak ty traktować inaczej ? Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Zapytaj jeszcze o to jeszcze na zapytaj.wiara.pl 06.04.08, 18:13 Pytaj o wszystkie wątpliwości. Spójrz jak jest naprawdę. Zachęcam Cię do poznowanie prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Liczba aborcji w Polsce wynosi 7 - 13 tysięcy 10.04.08, 18:49 W ubiegłym roku w naszym kraju powinno się urodzić 1. 200.000. dzieci ( tyle zostało poczętych ) - przyszło na świat jedynie 400 tys. dzieci. RESZTA DZIECI - czyli 800 tysięcy ( słownie osiemset tysięcy ) w poszczegółnych fazach rozwojowych przed osiągnięciem dojrzałości ZOSTAŁA ZAMORDOWANA PRZEZ BOGA w poszczególnych fazach rozwojowych - embrion, płód, noworodek. Dane szczegółowe tutaj : W najwcześniejszym okresie życia dziecka, od zapłodnienia do zakończenia okresu noworodkowego mają miejsce najliczniejsze straty populacyjne, które można podzielić na : 1. Tzw. poronienia przedkliniczne, kiedy fakt ciąży nie jest jeszcze nikomu znany. Około 30 – 40% zarodków ludzkich ginie w najwcześniejszym okresie życia, wówczas, kiedy fakt ciąży nie jest jeszcze uświadomiony przez matkę i nierozpoznany przez lekarza. 2. Poronienia samoistne martwego lub żywego płodu. Samoistnemu poronieniu już rozpoznanej ciąży ulega około 10 % wszystkich ciąż, szacunkowo jest to ponad 40 tysięcy poronień w kraju w ciągu roku. 3. Martwe urodzenia, Każdego roku rodzi się w Polsce ponad 2000 martwych dzieci 4. Zgony noworodków. Rocznie umiera w Polsce ponad 1500 noworodków (do 6 dnia życia). Drzecie durni tzw. "obrońcy życia" gębę o max. 7 - 13 tysięcy aborcji rocznie, podczas gdy w tym samym czasie 800.000 niewinnych dzieci zostaje zabitych i wyabortowanych przez Boga ? GDZIE WASZ ROZUM, PYTAM ? Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c O której będziesz jutro na forum? 05.04.08, 22:19 odpowiedz. Możesz napisac ogólnie jak można się z tobą skontaktować. Może będziesz gdzieś na innym forum, czacie czy gdzies indziej? Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Co to za Bóg, który morduje ?!! 09.04.08, 07:40 Czy ty wiesz o kim mówisz? Ty nie masz pojęcia kim jest Bóg. Bóg jest miłością. To on sprawia że zmieniają się pory roku. Że istniejemy, ze mamy co jeść, pić. Że możemy żyć i tym życiem ciszyć się. Mamy kolegów, przyjaciół, rodzinę, marzenia- to wszystko dał nam Bóg.Czy to robi morderca? Czy morderca chce wiecznego szczęcia każdego człowieka w niebie? Czy to morderca przynosi milość w świecie? CZy to morderca jedna ludzi, przynosi pokój? Zło od Boga nie pochodzi... Piszcie: markos1218@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Liczba aborcji w Polsce wynosi 7 - 13 tysięcy 10.04.08, 18:47 W ubiegłym roku w naszym kraju powinno się urodzić 1. 200.000. dzieci ( tyle zostało poczętych ) - przyszło na świat jedynie 400 tys. dzieci. RESZTA DZIECI - czyli 800 tysięcy ( słownie osiemset tysięcy ) w poszczegółnych fazach rozwojowych przed osiągnięciem dojrzałości ZOSTAŁA ZAMORDOWANA PRZEZ BOGA w poszczególnych fazach rozwojowych - embrion, płód, noworodek. Dane szczegółowe tutaj : W najwcześniejszym okresie życia dziecka, od zapłodnienia do zakończenia okresu noworodkowego mają miejsce najliczniejsze straty populacyjne, które można podzielić na : 1. Tzw. poronienia przedkliniczne, kiedy fakt ciąży nie jest jeszcze nikomu znany. Około 30 – 40% zarodków ludzkich ginie w najwcześniejszym okresie życia, wówczas, kiedy fakt ciąży nie jest jeszcze uświadomiony przez matkę i nierozpoznany przez lekarza. 2. Poronienia samoistne martwego lub żywego płodu. Samoistnemu poronieniu już rozpoznanej ciąży ulega około 10 % wszystkich ciąż, szacunkowo jest to ponad 40 tysięcy poronień w kraju w ciągu roku. 3. Martwe urodzenia, Każdego roku rodzi się w Polsce ponad 2000 martwych dzieci 4. Zgony noworodków. Rocznie umiera w Polsce ponad 1500 noworodków (do 6 dnia życia). Drzecie durni tzw. "obrońcy życia" gębę o max. 7 - 13 tysięcy rocznie aborcji, podczas gdy w tym samym czasie 800.000 niewinnych dzieci zabitych i wyabortowanych przez Boga ? GDZIE WASZ ROZUM, PYTAM ? Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Bóg jest miłością. Zło nie pochodzi od Boga. 09.04.08, 07:42 Czy ty wiesz o kim mówisz? Ty nie masz pojęcia kim jest Bóg. Bóg jest miłością. To on sprawia że zmieniają się pory roku. Że istniejemy, ze mamy co jeść, pić. Że możemy żyć i tym życiem ciszyć się. Mamy kolegów, przyjaciół, rodzinę, marzenia- to wszystko dał nam Bóg.Czy to robi morderca? Czy morderca chce wiecznego szczęcia każdego człowieka w niebie? Czy to morderca przynosi milość w świecie? CZy to morderca jedna ludzi, przynosi pokój? Zło od Boga nie pochodzi... Piszcie: markos1218@op.pl Na wszystkie sprawy, problemy, wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Liczba aborcji w Polsce wynosi 7 - 13 tysięcy 10.04.08, 18:47 W ubiegłym roku w naszym kraju powinno się urodzić 1. 200.000. dzieci ( tyle zostało poczętych ) - przyszło na świat jedynie 400 tys. dzieci. RESZTA DZIECI - czyli 800 tysięcy ( słownie osiemset tysięcy ) w poszczegółnych fazach rozwojowych przed osiągnięciem dojrzałości ZOSTAŁA ZAMORDOWANA PRZEZ BOGA w poszczególnych fazach rozwojowych - embrion, płód, noworodek. Dane szczegółowe tutaj : W najwcześniejszym okresie życia dziecka, od zapłodnienia do zakończenia okresu noworodkowego mają miejsce najliczniejsze straty populacyjne, które można podzielić na : 1. Tzw. poronienia przedkliniczne, kiedy fakt ciąży nie jest jeszcze nikomu znany. Około 30 – 40% zarodków ludzkich ginie w najwcześniejszym okresie życia, wówczas, kiedy fakt ciąży nie jest jeszcze uświadomiony przez matkę i nierozpoznany przez lekarza. 2. Poronienia samoistne martwego lub żywego płodu. Samoistnemu poronieniu już rozpoznanej ciąży ulega około 10 % wszystkich ciąż, szacunkowo jest to ponad 40 tysięcy poronień w kraju w ciągu roku. 3. Martwe urodzenia, Każdego roku rodzi się w Polsce ponad 2000 martwych dzieci 4. Zgony noworodków. Rocznie umiera w Polsce ponad 1500 noworodków (do 6 dnia życia). Drzecie durni tzw. "obrońcy życia" gębę o max. 7 - 13 tysięcy aborcji rocznie, podczas gdy w tym samym czasie 800.000 niewinnych dzieci zabitych i wyabortowanych przez Boga ? GDZIE WASZ ROZUM, PYTAM ? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Siódme przykazanie obowiązuje wszystkich 10.04.08, 18:57 również BOGA - i tyle na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Bóg chce dać życie wieczne, on jest Miłością!!!!! 10.04.08, 21:58 Tyle, że Pan Bóg nikogo nie zabija. Zupełnie Ci się coś pomieszało. Pisz, bardzo proszę, bardzo mi na tym zależy, inni też niech piszą jak maja wątpliowści, jakieś problemy: markos1218@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Bóg rocznie dokonuje 800 tysięcy aborcji 11.04.08, 11:23 kobiety : 7 - 13 tysięcy. PYTAM CIĘ DURNIU - KTO JEST WIĘKSZYM MORDERCĄ ? Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c To jest bluźnerstwo. Wprowadzadzanie w błąd. 12.04.08, 10:36 Przeczytałeś co Ci napisałem w tych wielu postach. Ja pewnie nie uchwyciłem wszystkich argumentów, bo teologiem nie jestem, ale to co napisałem, myślę że jasno wyjaśnia wszystko. Zapraszam do pytań z czym się nie zgadzasz. Przecież musisz nie zgadzać się z moim wytłumaczeniem, inaczej nie wypisywałbyś takich bzdur. Zaprszam na zapytaj.wiara.pl (tu można pytać teologów) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Nie krasnoludki - tylko__ B_ó_g__ 12.04.08, 10:56 poprzez prawa natury, które sam stworzył dokonuje masowej zagłady na 800.000 rozwijających się ludzkich istnień rocznie. I jest to zrozumiałe nawet dla przeciętnie inteligentnego osobnika, ty zaś nie rozumiesz tego z prostego powodu : PONIEWAŻ JESTEŚ FANATYCZNYM ODMOŻDŻONYM DURNIEM I tyle na temat - są jeszcze jakieś pytania ? Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Nie krasnoludki - tylko__ B_ó_g__ 12.04.08, 11:22 Zrozum, że Bóg na poczatku stworzył naturę doskonałą. To człowiek ją zepsuł. Bóg dał człowiekowi bezccenny dar- wolność. To człowiek wybrał zło, a nie Bóg. Człowiek przez swoje nieposłuszeńswto sam sprowadził na siebie zło, cierpienie, niesprawiedliwość itd. Bóg dał człowiekowi wolną wolę... To przez wybór człowieka tak dotyka nas zło wszelkiego rodzaju. Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Nie krasnoludki - tylko__ B_ó_g__ 12.04.08, 11:23 Czytałeś co Ci pisałem? Wiem, że bez wiedzy trudno niektóre rzeczy pojąć, dlatego musisz przeczytać co Ci napisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Nie krasnoludki - tylko__ B_ó_g__ 12.04.08, 11:32 Zapraszam Cię do rozmowy. Zrozum, że jak mówisz o Bogu to nie można wyrażać swoich przypuszczeń, tez opartych na niczym. Trzeba poznawać prawdę o nim, a żeby ją znać trzeba ją odkrywać przez Pismo Święte, nauczanie Kościoła itd. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Durniu. 12.04.08, 11:40 Cierpisz na rozwolnienie mózgu, że zamiast jednego rzeczowego komentarza n/t zawalasz forum dziesięcioma od rzeczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Durniu. 12.04.08, 11:53 Ja piszę na temat, ale mam wrażenie, że nie masz woli zrozumienia prawdy. Czego nie rozumiesz? Czytałeś co Ci pisałem? Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Chcesz wiedzieć kim jest Bóg? 12.04.08, 13:19 Zapraszam do mnie na markos1218@op.pl i na www.wiara.pl Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Z kim ty walczysz? 12.04.08, 17:54 Z Bogiem, z ludźmi? Zapytaj się w głębi o co Ci chodzi. Naprawdę przykro mi patrzyć na takie wypowiedzi, przykro mi Ciebie, bo gdzieś spotkało Cię wielkie zło, mam nadzieję, że z niegom wyjdziesz, że i ty się odnajdziesz. Bóg który jest miłością równiez chcę twojego szczęśćia, szczęścia, które nie ogranicza tylko ziemskie bytowanie... Piszcie markos1218@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Nie krasnoludki - tylko__ B_ó_g__ 12.04.08, 11:36 Jak wiesz człowiek umiera ciałem, ale zyć bedzie dalej w niebie w piekle lub w czyśscu.Bóg nikomu nie odbiera życia. On co więcej daje życie. Życie wieczne... Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Re: Nie krasnoludki - tylko__ B_ó_g__ 12.04.08, 11:38 Dlaczego uwarzasz, ze Bóg kogoś zabija? Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Dlaczego tak uwarzasz? 12.04.08, 11:39 Dlaczego uwarzasz, ze Bóg kogoś zabija? . Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Pisze się "uważasz" ! 12.04.08, 11:43 Do książek analfabetyczny świrze :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Jest 20. Dlaczego masz taką hipotezę o Bogu? 12.04.08, 20:10 odpowiedz. Zapraszam do dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Zapraszam do rozmowy. Jest 21, będę do 23.00 12.04.08, 21:00 markos1218@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Dziś niedziela. Odpowidz mi na wczorajsze pytanie, 13.04.08, 12:01 zapraszam do dyskusji jeszcze na inne tematy. Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Jes 20. niedziela. Dlaczego uważasz, że 13.04.08, 20:02 Bóg kogoś zabija? Weź pod uwagę to co Ci napisałem? Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Napisz kiedy i o której będziesz na forum lub 12.04.08, 11:42 gdzie Cię można znaleźć, jak można się skontaktowac. Zależy mi na tym, Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Zapytanie. 12.04.08, 12:12 Nie można uznawać istnienia Boga i pisac jednocześnie takich bzdur. Widzocznie nie wierzysz w niego i chcesz sprawić by inni też niewierzyli. Kogo nienawidzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Zapraszam do dalszej dyskusji później, o której 12.04.08, 12:17 będziesz? Ja będę napewno dzis o 20.00 i jutro o 12.00 i 20.00. Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Zapraszam do mnie na rozmowy na tematy wiary. 12.04.08, 12:46 markos1218@op.pl Możemy poromawiać na bardzi interesujące różne tematy. Nic nie stracisz a możesz tylko zyskać. Może coś odkryjesz.... markos1218@op.pl (Zapraszam wszystkich na wszystkie sprawy, tematy, problemy) Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Wchódzcie do rozmowy Jest 12.00, będę do 15.00 i 13.04.08, 11:57 od 20.00 do 22.00. Zapraszam kolegę indeed4 do rozmowy i do odpowiedzi na wczorajsze pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Zapraszam indeed4 i inni do rozmowy!! 14.04.2008 14.04.08, 20:11 i na markos1218@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
m.k13c Jestem, dziś wroek. Dobrego dnia! 15.04.08, 20:14 zapraszam do dyskusji i do odpowiedzi na pytanie moje i rozmowy na inne tematy, a jest ich wiele i są bardzo interesujące. Odpowiedz Link Zgłoś