Dodaj do ulubionych

Olejniczak: Kompromis ws. aborcji z lat 90. his...

• m.k13c LUDZIE! Zastanówcie się szczerze nad sensem życia 30.03.08, 13:18
      dokąd zmierzam, kto mnie
      stworzył, po co żyję, co po śmierci, kim jestem. Myślę, że niektórzy ludzie nie
      zadają sobie tych pytań i żyją trochę jak zwierzęta. Czy człowiek nie jest kimś
      wyjątkowym? Kimś który ma zmierzać do czegoś a nie zastanawiać się, że jego
      fizyczna egzystencja skończy się bardzo szybko...

Należy więc otworzyć się na Boga, który jest Panem wszystkiego, początkiem,
      środkiem i celem wszystkiego. On wam wszystkim na pewno odpowie na wasze troski
      i pytania... Zaufajcie mu. Otwórzcie się na Kościół przez który działa Bóg.
      • benek231 Udaj sie na forum Goscia Niedzielnego:O)) 30.03.08, 18:00
        i tamtych zanudzaj swoja religijnoscia :(
        • m.k13c Re: Udaj sie na forum Goscia Niedzielnego:O)) 30.03.08, 20:01
          Podaj mi swój adres e-mail. Naprawdę nie mam teraz czasu pisać. A chciałbym Ci
          dużo napisać. Bardzo mi na tym zależy, nic nie tracisz. Mój adres markos1218@op.pl
        • m.k13c www.wiara.pl Zapraszam tam wszystkich niewierzący 30.03.08, 20:13
          ch, wątpiących, poszukujących i wierzących. W zakładce zapytaj(zapytaj.wiara.pl)
          mozna zadawać pytania do mądrego wachowego człowieka(teologa), jest to człowiek
          szlachetny, z miłością, on napewno pomoże, piszcie śmiało. Szukajcie Boga, on
          naprawdę istnieje!

Rozumiem tych, którzy nie wierzą. Ja też niewierzyłem, ale uwierzyłem. Jestem
          szczęśliwym człowiekiem. Żyjmy miłością, ona jest najpiękniejsza. Tylko ona
          naprawdę prowadzi do prawdziwego szczęścia. Bóg jest wspaniały, tyle mi pomaga,
          tyle szczęścia. Wy też to odkryjcie!

Piszcie do mnie w tej i nie tylko tej sprawie, zawsze: markos1218@op.pl
        • m.k13c Proszę podaj mi swój adres e-mail 30.03.08, 20:22

Ja cię nie będę do niczego zmuszać, tylko chce Ci napisać jak ja myslę w co ja
          wierzę. Do niczego Cię nie będę zmuszać. Proszę napisz mi swój adres e-mail. Mój
          to markos1218@op.pl
        • m.k13c Przeczytaj. Bóg objawił się bardzo jasno. 30.03.08, 20:34
          Przez swojego Syna, Jezusa Chrystusa. Tenże Jego Syn zrobił coś, co powinno
          przekonać wszystkich: powstał z martwych. Niestety, prawda jest taka, że kto nie
          chce uwierzyć, zawsze znajdzie dziesiątki powodów, by tego nie przyjąć. Nawet
          ci, którzy na poszukiwaniach Boga trawią całe lata.

Co zrobić, aby uwierzyć? Wiara to skok. Trzeba się przestać zastanawiać, jakie
          jest ryzyko. Trzeba odrzucić mało racjonalne niepokoje. Trzeba Bogu powiedzieć
          "tak". A potem to "tak" ponawiać przez całe życie.

Wbrew pozorom nie jest to zachęta do zaprzestania poszukiwań, do odrzucenia
          rozumowego zgłębiania wiary. To wskazanie, by nie dreptać w miejscu i nie
          rozważać ciągle na nowo tych samych wątpliwości, obaw i lęków, które wstrzymują
          przed pojęciem decyzji. Jeśli - załóżmy teoretycznie - ktoś w swoim wyborze się
          pomyli, nic się nie stanie. Bo jeśli Boga jednak nie ma, wierząc nic nie straci.
          A jeśli Bóg jest, może wiele zyskać. No i zawsze można też zmienić zdanie i
          odrzucić raz przyjętą wiarę.

Jeśli Cię to nie przekonuje, to spróbuj sobie odpowiedzieć na pytanie, dlaczego
          naprawdę boisz sie zdecydować na to, by Bogu zaufać. Bo to na pewno nie kwestia
          tego, czy Bóg rzeczywiście istnieje czy nie. To sprawa strachu przed
          koniecznością przemiany życia...

Pisz: markos1218@op.pl (niech piszą wszyscy, jestem otwarty) zapraszam na wiara.pl
        • m.k13c Pytałeś dlaczego ludzie nie wierzą w Boga? 30.03.08, 20:52
          Przeczytaj o tym dlaczego ludzie nie chcą uwierzyć.

Niezbadane jest ludzkie serce. Trudno jednak oprzeć się wrażeniu, że to nie brak
          argumentów powoduje, że ludzie odrzucają wiarę. Jest chyba podobnie, jak to Pan
          Jezus powiedział w przypowieści o bogaczu i Łazarzu. Kto nie chce wierzyć, tego
          nie przekonają żadne argumenty. Zawsze będzie szukał dziury w całym. A nawet
          gdyby rozmawiał z osoba zmarłą uzna, ze to wszystko było tylko przywidzeniem...
          Dlatego, że tak mu jest wygodniej. Nasza wola, zła wola, ma wpływ na rozum...
          • m.k13c Re: Pytałeś dlaczego ludzie nie wierzą w Boga? 30.03.08, 21:24
            Zastanów się nad tym, z pokorą. Pomyśl, że ktoś inny może mieć rację. Na świecie
            jest tylu katolików...
        • m.k13c Zdaję sobie sprawę z tego, że nie łatwo jest przek 30.03.08, 21:03
          onaś kogoś na forum, przy ograniczonym czasie. Chciałbym z tobą pomówic na różne
          tematy, związane z wiarą, człowieczenstwem itd. Bardzo proszę podaj mi swój
          adres e-mail. Mój to jest markos1218@op.pl. Jak nie chcesz podawac go na forum
          to napisz mi w treści e-maila to ja nick3. Bardzo mi na tym zależy. Ja nie będę
          Cię do niczego zmuszać.

P.s Zapraszam wszystkich do mnie na: markos1218@op.pl
    • m.k13c Ponowne____________Zaproszenie Ciebie i wszystkich 31.03.08, 18:02
      Ja naprawdę mam argumenty na słuszność mojej wiary i one są niepodwazalne.

Mam nadzieję, że odpiszesz mi i napiszesz jaki masz adres e-mail lub wyslesz mi
      jakiegoś e-maila. Zapraszam nic nie tracisz. Pamiętaj zawsze jestem otawarty na
      ciebie i innych, możecie pisać we wszelkich sprawach. Proszę spróbuj szukać
      Boga, Kościoła. Zobacz co mają do zaoferowania. Uwierz mi, jak na razie nie masz
      prawdy o Bogu i Kościele, więc nie łatwo jest Ci uwierzyć. Ja wiem, że ty masz
      swoje poglądy, ale te poglądy nie muszą być słusznę. Proszę daj Panu Bogu
      szansę, daj sobie szansę. Ja tez błądziłem, teraz jestem za to bardzo
      szczęśliwy. Powodzenia w poszukiwniach!

Zapraszam na wiara.pl.
      Wciąż zapraszam do siebie.
      • benek231 Najlepiej udaj sie na Forum Religia :O)) 31.03.08, 22:30
        tam masz najwieksze szanse na znalezienie sobie towarzystwa do wspolnych modlitw.
        Dla mnie te twoje wierzenia to po prostu kretynizmy. Wybacz, gdyz nie chce cie
        dotknac, ale naprawde tak to widze.
        • m.k13c Re: Najlepiej udaj sie na Forum Religia :O)) 31.03.08, 22:44
          Mówisz tak bo nie znasz mojej wiary. Nie wiesz na czym się opiera. Ja mam wiele
          dowodów na słusznośc mojej wiary. Ja też byłem można trochę powiedzieć
          przeciwnikiem wiary w Boga, w Kościół, ale zmieniłem swoje poglądy pod wpływem
          poznania tej wiary, jej fundamentów, dowodów i chęci uwierzenia w Boga(bardzo
          ważne). Naprawdę jak bym Ci opowiedział naprzykład o pewnych cudach to napewno
          nie miał byś odpowiedzi obecnie. Ja poznałem Boga, on naprawdę istnieje.
          Przeczytaj sobie o jego cudach które dzieją i działy się na całym świecie. Wiem,
          że jak czegoś się nie zna to trudno w to uwierzyć, ale ja poznałem. Jestem
          szczęsliwym człowiekiem. Wiem, ze dla Ciebie moje słowa mogą brzmieć dziwnie.
          Kideyś i dal mnie by dziwnie brzmiały. Ale teraz już jestem świadomy. Chcę żebyś
          ty i inni tez byli. Pamiętaj Bóg chce nawrócenia kazdego człowieka, on chce
          zbawienia każdego człowieka. On jest miłością.

Zaprazam Cię na www.wiara.pl, poczytaj, pomyśl. Napewno Ci nie zaszkodzi, a
          możesz tylko zyskać.

Podaj mi swój adres e-mail. Mój to markos1218@op.pl
          • indeed4 Re: Najlepiej udaj sie na Forum Religia :O)) 31.03.08, 23:20
            m.k13c napisał:

> Pamiętaj Bóg chce nawrócenia kazdego człowieka,

Zwracasz się do niego tak, jakby był grzesznikiem, którego trzeba
            nawracać na dobrą drogę ( znam to uczucie - to lęk i autentyczna
            troska o tą osobę ) - ale to, że człowiek żyje bez Boga nie zawsze
            znaczy, że żyje w grzechu :-)
            • m.k13c Re: Najlepiej udaj sie na Forum Religia :O)) 01.04.08, 06:25
              Znasz przykazania...
            • m.k13c Re: Najlepiej udaj sie na Forum Religia :O)) 01.04.08, 06:26
              Znasz przykazania. Należy miłować Boga.
              • indeed4 Re: Najlepiej udaj sie na Forum Religia :O)) 01.04.08, 13:31
                CZYNAMI - a nie słowami, co jest specjalnością wielu z nas
                wierzących i "miłujących" Boga .... :-)

Pzdr
                • m.k13c Re: Najlepiej udaj sie na Forum Religia :O)) 01.04.08, 16:21
                  Słowa i czyny oczywiście. Trzeba pomagać innym Słowem, głszeniem Prawdy Bożej.
                  • indeed4 Re: Najlepiej udaj sie na Forum Religia :O)) 01.04.08, 19:52
                    Przede wszystkim trzeba się zająć SOBĄ i swoim własnym życiem a
                    dopiero potem zabierać za udoskonalanie i umoralnianie innych -
                    rozumiem, że w tej dziedzinie nie masz nic do zrobienia ?
                    • m.k13c Re: Najlepiej udaj sie na Forum Religia :O)) 01.04.08, 20:09
                      Człowiekiu, my rozmawiamy tutaj o mordowaniu dzieci. Trzeba koniecznie reagować
                      na tak potężne zło. Ja mam wady oczywiście. Ale aborcja to jest najorsze
                      morderstwo! Zabicie zupełnie bezbronnego dziecka. Przeczytaj sobie moje
                      odpowiedzi w rozmowachz innymi osobami. Pytaj na: markos1218@op.pl (innych też
                      zapraszam)
                      • indeed4 60 % istnień ludzkich 01.04.08, 20:46
                        jest MORDOWANE przez BOGA, zanim się rozwinie i osiągnie dojrzałość -
                        a ty histeryzujesz z powodu kilku - kilkanastu procent ?!!
                        • m.k13c Re: 60 % istnień ludzkich 01.04.08, 21:53
                          Jeśli nawet tyle ginie to cóż. Są pewne procesy biologiczne. Napewno nie można
                          obwiniać Boga. Taka jest natura, tak działa ludzki organizm. Bóg nikogo nie
                          morduje. To,że ktoś zginał w wypadku to nie znaczy, że Bóg go zabił, albo jak
                          ktoś zachorował i umarł. Twoje myśli są coraz bardziej bezzasadne, w sposób
                          głupi chcesz dowieść jakiś bzdurnych racji. Nie mozna w żaden sposób
                          usprawiedliwić aborcję. Zrozum, że nie dokonując aborcji dziecko będzie zyć.
                          • indeed4 A jeśli nawet 5 czy 10 % dzieci ginie na skutek 01.04.08, 22:02
                            aborcji to cóż. Są pewne procesy i zjawiska społeczne - taka jest
                            natura ludzka, tak działa ludzka psychika. :-)
                            • m.k13c Re: A jeśli nawet 5 czy 10 % dzieci ginie na skut 01.04.08, 22:10
                              To zupełnie co innego. Natura a zabijanie to zupełnie co innego. Czym innym jest
                              gdy ktoś umiera na chorobę, a czym innym jak ktoś kogoś napada z nożem w ręku i
                              podcina szyję. Masz złe rozumowanie.
                              • indeed4 60 % zarodków nie "umiera na chorobę" 01.04.08, 22:14
                                skończ pieprzyć bzdury, nie jesteś na pogadance w Radiu Maryja -
                                rozmawiamy serio albo kończymy rozmowę.
                                • indeed4 Re: 60 % zarodków nie "umiera na chorobę" 01.04.08, 22:15
                                  tzn. 40 % plus reszta zgonów z samoistnych poronień i martwych
                                  porodów.
                                  • m.k13c Re: 60 % zarodków nie "umiera na chorobę" 01.04.08, 22:29
                                    ja czytałem o 30%, w pewnym źródle
                                    • indeed4 Re: 60 % zarodków nie "umiera na chorobę" 01.04.08, 22:42
                                      30 - 40 % plus porody martwe i zgony samoistne, czyli razem ok. 60
                                      % - masz kłopoty z wykonywaniem prostych obliczeń ?
                                • m.k13c Re: 60 % zarodków nie "umiera na chorobę" 01.04.08, 22:27
                                  Ale to argument w samą dziesiątkę. Co innego gdy człowiek umiera na chorobę a co
                                  innego gdy mu ktoś podrzyna gardło.
                                  • indeed4 Czy ty jesteś kontuzjowany intelektualnie ? 01.04.08, 22:38
                                    W najwcześniejszym okresie życia dziecka, od zapłodnienia do
                                    zakończenia okresu noworodkowego mają miejsce najliczniejsze straty
                                    populacyjne, które można podzielić na :

1. Tzw. poronienia przedkliniczne, kiedy fakt ciąży nie jest jeszcze
                                    nikomu znany.

Około 30 – 40% zarodków ludzkich ginie w najwcześniejszym okresie
                                    życia, wówczas, kiedy fakt ciąży nie jest jeszcze uświadomiony
                                    przez matkę i nierozpoznany przez lekarza.

2. Poronienia samoistne martwego lub żywego płodu.

Samoistnemu poronieniu już rozpoznanej ciąży ulega około 10 %
                                    wszystkich ciąż, szacunkowo jest to ponad 40 tysięcy poronień w
                                    kraju w ciągu roku.

3. Martwe urodzenia,

Każdego roku rodzi się w Polsce ponad 2000 martwych dzieci

4. Zgony noworodków.

Rocznie umiera w Polsce ponad 1500 noworodków (do 6 dnia życia).

Te dzieci nie "umarły na chorobę" - część została poddana naturalnej
                                    aborcji czyli mówiąc językiem ZAMORDOWANA z powodu wad rozwojowych,
                                    reszta to poronienia tzw. "przypadkowe" - czyli zostały POZBAWIONE
                                    ZYCIA ot tak, dla zabawy - rosyjska ruletka.

Pytanie - KTO JE ZAMORDOWAŁ ?
                                    • m.k13c Re: Czy ty jesteś kontuzjowany intelektualnie ? 02.04.08, 09:46
                                      To mozna przyrównac do choroby, która też jest naturalnym zjawiskiem umierania.
                                      Te zarodki giną z przyczyn różnych. Takie mamy prawa natury.
                                      • indeed4 Re: Czy ty jesteś kontuzjowany intelektualnie ? 02.04.08, 14:36
                                        Zamiast bredzić, na tematy ( na których jak widać najwyraźniej znasz się mniej więcej tak jak świnia na pierwiastkach ) czytaj tutaj, samozwańczy "ekspercie"

" Najczęstszą przyczyną takich poronień jest powstanie nieprawidłowości w rozwoju zarodka, które nie rokują szans na jego dojrzewanie. Następuje naturalna SELEKCJA płodów powstających najczęściej na skutek połączenia się "uszkodzonych" komórek płciowych matki i ojca. W tych przypadkach poronienie zwykle występuje już w 6. - 7. tygodniu ciąży."

www.resmedica.pl/ffxraport200.html

Już wiesz jakie są przyczyny poronień ?
                                        • landaverde Re: Czy ty jesteś kontuzjowany intelektualnie ? 04.04.08, 10:44
                                          A jak to się ma do aborcji na życzenie?
                                          • indeed4 Re: Czy ty jesteś kontuzjowany intelektualnie ? 04.04.08, 23:09
                                            Ma - za jakiś czas się dowiesz :-)))
                        • m.k13c Re: 60 % istnień ludzkich 01.04.08, 22:08
                          Jeszcze raz powtarzam, taka jest natura. To nie Bóg zabija, tak samo jest w przypadku chorób. Ja czytałem że 30% embrionów ginie (w wyniku zapłodnienia naturalnego).
                          • indeed4 Kto życie daje i zabiera - natura czy Bóg ? 01.04.08, 22:11
                            Słucham.
                            • m.k13c Re: Kto życie daje i zabiera - natura czy Bóg ? 01.04.08, 22:24
                              Zupełnie co innego gdy mamy wpływ na to, czy będzie żyć dany człowiek czy nie, a
                              co innego gdy tego wpływu nie mamy i nic nie możemy zrobić.
                              • indeed4 Pytam jeszcze raz : 01.04.08, 22:28
                                Kto jest Panem Życia i Śmierci, kto wszelkie życie daje i zabiera -
                                natura czy Bóg ?

I proszę o jasną konkretną odpowiedź.

Czekam !
                                • m.k13c Re: Pytam jeszcze raz : 01.04.08, 22:33
                                  Bóg daje życie oczywiście, a my nie możemy go nikomu odbierać. Proszę
                                  przeczytaj co Ci napisałem wczesniej. Mam nadzieję, że zroumiesz. Pisz na
                                  markos1218@op.pl (innych równiez zapraszam, na wszystkie tematy)
                                  • indeed4 Pytam po raz kolejny : 01.04.08, 22:40
                                    kto zycie daje i ODBIERA - kto decyduje o naszym przyjściu i zejściu
                                    z tego świata ?

Kto daje życie już napisałeś - teraz czekam na odpowiedź na pytanie -
                                    KTO DECYDUJE O NASZEJ ŚMIERCI ?
                                    • m.k13c Re: Pytam po raz kolejny : 01.04.08, 22:49
                                      o śmierci decyduje Bóg
                                      • indeed4 Ok. 01.04.08, 22:59
                                        Czy każdej ?
                                        • m.k13c Re: Ok. 01.04.08, 23:04
                                          Naszym obowiązkiem jest chronić życie od poczęcia do naturalnej śmierci. To Bóg
                                          decyduje o śmierci i życiu człowieka. Niestety jak wiesz jest wiele chorób i
                                          innych niedoskonałości naszego organizmu.

Pisz na: markos1218@op.pl

Ja już będę szedł spać.

Jutro też będę na forum o 20.00
                                          • indeed4 Po raz n- ty ___p_y_t_a_m_: 02.04.08, 14:24
                                            Skoro umówiliśmy się, że życie daje i odbiera Bóg, więc stawiam dalsze pytanie - CZY KAŻDE ?

Jeśłi nie znasz odpowiedzi to pisz NIE WIEM -proste.
                                            I proszę nie powtarzaj w kółko jak zdarta płyta tych samych komunałów - nie jesteś na forum RM, też już to pisałem.
                                      • bikej5 Re: Pytam po raz kolejny : 02.04.08, 20:12
                                        m.k13c napisał:

> o śmierci decyduje Bóg

to takie kliknięcie na "kosz";)
                                        a tak na serio forum GW nie jestem miejscem do ewangelizacji.
                              • m.k13c Poczytaj o grzechu pierwszych rodziców 05.04.08, 13:03
                                Przeczytaj sobie o grzechu pierwszych rodziców. Wyciołem Ci pewien tekst:

Jakie dary pozanaturalne zniszczył grzech prarodziców?

— Pozbawienie siebie darów pozanaturalnych

Tracąc świętość i sprawiedliwość pierwotną, pierwsi rodzice nie tylko oddalili
                                się od Boga i zerwali z Nim przyjaźń, lecz ponadto jeszcze pozbawili siebie
                                wszystkich darów pozaprzyrodzonych. Utracili dar nieśmiertelności i wolności od
                                cierpień, stracili dar harmonii i wiedzy.

W jakim znaczeniu pierwsi rodzice skrzywdzili nie tylko siebie, lecz i całą
                                ludzkość?

— Zniszczenie darów, które miały być przekazane ludzkości

Adam i Ewa nie tylko siebie skrzywdzili, lecz i swoje potomstwo, czyli całą
                                ludzkość, utracili bowiem dary, które mieli przekazać innym. Stali się podobni
                                do rodziców, którzy swoim pijaństwem, zażywaniem narkotyków niszczą swoje
                                zdrowie, trwonią majątek, doprowadzają się do ruiny finansowej, a ponadto
                                skazują swoje potomstwo na różne dolegliwości, choroby i życie w nędzy.

W jakim sensie wygnanie z raju ujawnia Boże miłosierdzie względem człowieka?

— Uniemożliwiony dostęp do "drzewa życia"

Według Księgi Rodzaju Bóg wygnał Adama i Ewę po ich grzechu z ogrodu edeńskiego,
                                aby nie zerwali przypadkiem owocu z "drzewa życia" i nie żyli na wieki. W tym
                                też celu "Bóg postawił przed ogrodem Eden cherubów i połyskujące ostrze miecza,
                                aby strzec drogi do drzewa życia." (Rdz 3,22-24).

Stwórca postąpił tak dla dobra człowieka. Wiedział bowiem, że obawa przed
                                śmiercią przynajmniej część ludzi powstrzyma przed czynieniem zła. Odwieczna
                                Mądrość wiedziała, że gdyby skłonny do zła człowiek nie miał przed sobą
                                perspektywy śmierci, pomnażałby w nieskończoność zło. Stałby się straszliwą
                                kopią szatana, jego obrazem i jego podobieństwem. Tak więc i "wygnanie z raju"
                                to również przejaw Bożego miłosierdzia względem człowieka.
                            • m.k13c Re: Kto życie daje i zabiera - natura czy Bóg ? 01.04.08, 22:40
                              Zaznaczam, ja nie jestem teologiem. Jeśli masz jakies pytania dotyczące wiary to
                              zapraszam na wiara.pl, a na zapytaj.wiara.pl można za darmo zadawać pytania do
                              teologa. Proszę, mozesz również do mnie pisać, chociaż nie jestem teologiem:
                              markos1218@op.pl (innych również zapraszam do pisania)
                              • indeed4 No to widać :-))) 01.04.08, 22:44
                                że katolik z ciebie jak z koziej dupy gwizdek, sorry :-)))
                                • benek231 Echeee, facet jest troll oraz cham 01.04.08, 23:21
                                  nie pozwala spokojnie porozmawiac. W miare kulturalny czlowiek bardzo predko
                                  zrozumie, ze ktos nie ma ochoty na rozmowe z nim i nie bedzie wiecej sie
                                  narzucal. Ten nie dosc ze po chamsku zakloca i utrudnia polemike innym (na
                                  liscie widac tylko jego) to jeszcze ma czelnosc namawiac do rozmow z nim na
                                  tematy religijne, ktore wymagaja wielkiej delikatnosci oraz maksimum dobrej
                                  woli... Co za impertynent... :(
                                  • m.k13c Re: Echeee, facet jest troll oraz cham 01.04.08, 23:27
                                    Ja mam dobrą wolę i chce pomagać. Przykro mi że źle mnie rozumiesz.

markos1218@op.pl
                                    • indeed4 Świetnie ! 01.04.08, 23:29
                                      To nie zwiewaj jak tchórz, tylko odpowiedz na pytanko, które ci
                                      zadałem kilka postów wcześniej, ok ?
                                      • indeed4 . 01.04.08, 23:35
                                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=77401003&a=77738834
                                      • m.k13c Re: Świetnie ! 02.04.08, 18:07
                                        odpowidziałem Ci na nie.
                                  • indeed4 Re: Echeee, facet jest troll oraz cham 01.04.08, 23:34
                                    Ma poczucie misji :-))) zabawny ten " teolog" - jak tylko przeczyta
                                    niewygodne pytanie zaraz błyskawicznie informuje, że "idzie spać" !
                                    • m.k13c Re: Echeee, facet jest troll oraz cham 02.04.08, 09:12
                                      Ja nie jestem teologiem. Ale argumenty, które Ci podałem są jak najbardzie
                                      słuszne i dobre. Napewno mozna poac jeszcze jakieś argumenty, ale te które Ci
                                      podałem wyjasniają sprawę.
                                      • indeed4 Re: Echeee, facet jest troll oraz cham 02.04.08, 14:29
                                        O, tak - tak ! One nie są słuszne i dobre, są BARDZO słuszne i dobre, oczywiście :-)))
                                    • m.k13c Przyczyny poronień 02.04.08, 10:04
                                      Przyczyny poronień:

* Złe odżywianie
                                      * Spożywanie alkoholu
                                      * Palenie tytoniu (papierosy)
                                      * Genetycznie
                                      * Nadużywanie leków
                                      * Wady rozwojowe
                                      * Choroby zakaźne przebyte podczas ciąży u kobiety (różyczka itp.)
                                      • indeed4 Czy ja pytałem o przyczyny poronień ? 02.04.08, 14:17
                                        Czy oprócz tego, że masz kłopoty z wykonywaniem prostych działań matematycznych masz też problem z czytaniem ?
                                        • m.k13c Re: Czy ja pytałem o przyczyny poronień ? 02.04.08, 18:06
                                          Bóg jest Panem życia i śmierci. My mamy obowiązek chronić życie każdego
                                          człowieka. Jeśli masz jakieś wątpliwości pytaj na: markos1218@op.pl

I proszę przeczytaj na spokojnie moje wcześniejsze odpowiedzi. Ja nie jestem
                                          teologiem, jeszcze raz powtarzam, nie wszystko wiem. Zapyatj na zapytaj.wiara.pl
                                          tam Ci odpowiedzą na wszelkie wątpliwości.
                                          • indeed4 Dobrze, samozwańczy obrońco 02.04.08, 19:45
                                            " życia nienarodzonego" z brakami w znajomości elementarnych zasad
                                            katolickiej wiary - skoro zatem ustaliliśmy że Bóg decyduje o
                                            KAŻDEJ śmierci, to powiedz mi teraz KTO DECYDUJE O ŚMIERCI TYCH
                                            DZIECI ?

nikomu znany.

kraju w ciągu roku.

3. Martwe urodzenia,

4. Zgony noworodków.

SŁUCHAM.

• m.k13c Re: Dobrze, samozwańczy obrońco 02.04.08, 20:33
                                              Ja już odpowiadałem na ten temat. Jak Ciebie to nie satysfakchonuje to zaprszam
                                              na zapytaj.wiara.pl
                                              • indeed4 N_i_e__ o_d_p_o_w_i_e_d_z_i_a_ł_e_ś 02.04.08, 20:45
                                                A skoro się przy tym tak upierasz, to POPROSZĘ O LINK.

Czy pamiętasz co mówi ósme przykazanie, panie moralisto ?

CZEKAM.
                                                • m.k13c Re: N_i_e__ o_d_p_o_w_i_e_d_z_i_a_ł_e_ś 02.04.08, 21:27
                                                  Przeanalizuj sobie moje wypowiedzi, a odnajdziesz tam odpowiedzi.
                                                  • indeed4 Niczego__ n_i_e__ b_ę_d_ę __analizować 02.04.08, 21:35
                                                    Zadałem pytanie i CZEKAM na odpowiedź.
                                                  • m.k13c O_d_p_o_w_i_e_d_z_i_a_ł_e_m p_r_z_e_c_z_y_t_a_j 02.04.08, 21:43
                                                    Jak wiesz wszystkich nas obowiązują zasady przyrody. Zgodnie z zasadami przyrody
                                                    musimy również umierać. I czytaj uważnie. Zasady przyrody obowiązują również w
                                                    ciąży kobiety. Nikt przecież nie mówi, że gdy czlowiek umiera na chorobę serca,
                                                    że go ktoś zabił. Nikt go nie zabił, takie są poprostu prawa przyrody. Tak samo
                                                    z zarodkami. Nikt ich nie zabija. Co innego gdy ktoś zabija człowieka, a co
                                                    innego gdy ktoś ginie naturalnie. My mamy obowiązek chronić życie człowieka od
                                                    poczęcia do naturalnej śmierci. Bóg jest dawcą życia i śmierci, nie my. Co nie
                                                    oznacza, że Bóg kogoś zabija. Żyjemy na świecie w której jest śmierć. Można by
                                                    tutaj dalej mówić, ale to chyba wystarczy. Jeżeli nie rozumiesz czegoś to pytaj
                                                    mnie na: markos1218@op.pl (choć teologiem nie jestem)
                                                    zapraszam na:
                                                    zapytaj.wiara.pl
                                                  • m.k13c Re: O_d_p_o_w_i_e_d_z_i_a_ł_e_m p_r_z_e_c_z_y_t_ 04.04.08, 21:37
                                                    Tak sprawę przedstawia Biblia. Ciepienie i śmierć, podobnie jak nierówność
                                                    społeczna i konieczność ciężkiej pracy przedstawione są przez autorów Biblii
                                                    jako konsekwencje ludzkiego grzechu. Możesz zajrzeć do trzeciego rozdziału
                                                    Księgi Rodzaju...
                                                • m.k13c Re: N_i_e__ o_d_p_o_w_i_e_d_z_i_a_ł_e_ś 02.04.08, 21:29
                                                  Odpowidałem w paru odpowiedziach, złącz to w całość. Zapraszam na zapytaj.wiara.pl

i do mnie: markos1218@op.pl
                                                  • indeed4 W_c_i_ą_ż__c_z_e_k_a_m__n_a__ o_d_p_o_w_i_e_d_ź 02.04.08, 21:39
                                                    N/t
                                                  • m.k13c Czytaj 02.04.08, 21:46
                                                    Jak wiesz wszystkich nas obowiązują zasady przyrody. Zgodnie z zasadami przyrody
                                                    z tymi zarodkami ginącymi. Nikt ich nie zabija. Co innego gdy ktoś zabija
                                                    człowieka, a co innego gdy ktoś ginie naturalnie. My mamy obowiązek chronić
                                                    życie człowieka od poczęcia do naturalnej śmierci. Bóg jest dawcą życia i
                                                    śmierci, nie my. Co nie oznacza, że Bóg kogoś zabija. Żyjemy na świecie w której
                                                    jest śmierć. Można by tutaj dalej mówić, ale to chyba wystarczy. Jeżeli nie
                                                    rozumiesz czegoś to pytaj
                                                    zapraszam na:
                                                    zapytaj.wiara.pl

Podałem Ci również powody poronień...
                                                  • m.k13c Czytaj 02.04.08, 21:50
                                                    z zarodkami. Nikt ich nie zabija. Co innego gdy ktoś zabija człowieka, a co
                                                    oznacza, że Bóg kogoś zabija. Żyjemy na świecie w której jest śmierć. Można by
                                                    tutaj dalej mówić, ale to chyba wystarczy. Jeżeli nie rozumiesz czegoś to pytaj
                                                    zapraszam na:
                                                    zapytaj.wiara.pl

Warto zwrócić uwagę na przyczyny poronień.
                                                  • indeed4 Posłuchaj baranie : 03.04.08, 20:52
                                                    Kto stworzył Człowieka, Niebo i Ziemię - kto stworzył Wszechświat i
                                                    NATURĘ, odmóżdżona istoto - wiesz cokolwiek na ten temat, czy masz
                                                    o tym takie samo pojęcie jak n/t przyczyn poronień ?
                                                  • m.k13c Re: Posłuchaj baranie : 04.04.08, 21:32
                                                    Księgi Rodzaju...
                                                  • m.k13c Re: W_c_i_ą_ż__c_z_e_k_a_m__n_a__ o_d_p_o_w_i_e_d 02.04.08, 22:06
                                                    Zgodnie z twoim rozumowaniem, Bóg zabił setki,tysiące miliardów ludzi( nie wiem
                                                    ilu ludzi żyło od początku świata). Spójrz, jakie głupoty wypisujesz.
                                                  • indeed4 Nie. 03.04.08, 21:01
                                                    To jest TWOJE rozumowanie i terminologia - nie moja.
                                                    Skoro więc w/g twojej terminologii kobieta usuwająca kilkudniowy
                                                    embrion MORDUJE człowieka, to dlaczego nie mam tym samym określać
                                                    selekcji i MORDOWANIA nienarodzonych dzieci ( tych cudownych
                                                    ludzkich makiet ) przez Boga ?
                                                  • m.k13c Jak możesz mówić takie rzeczy 04.04.08, 20:40
                                                    Nie wiem jak nazwać przywoływanie Boga w takich sprawach. Wytłumaczyłem Ci już,
                                                    dlaczego twoje przypuszczenia są bezsesnsowne. Przeczytaj to co Ci napisałem,
                                                    wytłumaczyłem bardzo przystępnie. Powinieneś zrozumieć. Czego wciąż nie rozumiesz?
                                                  • m.k13c W sprawie analogi zwolenników aborcji 05.04.08, 01:45
                                                    Przeczytaj jeszcze raz(powoli):

Twoja analogia, ta analogia, rozpowszechniana przez tych, którzy popierają
                                                    przerywanie ciąży, jest w sposób oczywisty pozbawiona sensu. Naprzykład: makieta
                                                    jest po prostu planem architektonicznym, wykonanym z kartonu, i nigdy nie
                                                    przemieni się w dom lub jakąkolwiek inną strukturę, niezależnie od tego, w jaki
                                                    sposób byłaby ona traktowana. Z drugiej natomiast strony-dziecko poczęte, z
                                                    upływem czasu, będzie się rozwijać i przemieniać w dorosłą istotę ludzką. Zatem
                                                    - zniszczenie makiety nie jest tym samym, co zniszczenie budynku. Świadome
                                                    pozbawienie życia zygoty jest popełnieniem zabójstwa na istocie ludzkiej już
                                                    istniejącej.

Jak nie rozumiesz, to pyatj.
                                                  • indeed4 Ile jeszcze razy, ciężki idioto 05.04.08, 20:26
                                                    będziesz pisał te bzdety o makietach na jednym forum ? Ile jeszcze
                                                    razy półgłówku będziesz wklejał swój adres e - mail - setka razy ci
                                                    nie wystarczy i próbujesz do tysiąca, tak ?
                                                  • m.k13c Re: Ile jeszcze razy, ciężki idioto 05.04.08, 20:52
                                                    wkleiłem jeszcze raz, bo wydaje mi się że mogłeś nie zrozumieć, wskazałem żebys
                                                    przeczytaj jeszcze raz. Przeczytaj to powoli, ze zrozumieniem.
                                                  • indeed4 Re: Ile jeszcze razy, ciężki idioto 06.04.08, 14:45
                                                    Źle ci się wydaje.
                                                    Czytaj powoli i ze zrozumieniem to

: SKOŃCZ Z KOPIOWANIEM POSTÓW BO ZACZNĘ ROBIĆ TO SAMO.

Dotarło ?

• m.k13c Re: W_c_i_ą_ż__c_z_e_k_a_m__n_a__ o_d_p_o_w_i_e_d 02.04.08, 22:09
                                                    Zgodnie z twoim rozumowaniem, Bóg zabił setki, tysiące miliardów ludzi(nie wiem
                                                    ilu żyło od początku świata). Sam widzisz jaka to bzdura, co ty piszesz.
                                                  • m.k13c Re: W_c_i_ą_ż__c_z_e_k_a_m__n_a__ o_d_p_o_w_i_e_d 02.04.08, 22:28
                                                    Warto zwrócić uwagę, że zarodki giną również poprzez środki wczesnoporonne,
                                                    które są zabijające. Zabijają rozwijającego się człowieka w pierwszych fazach
                                                    rozwoju. Jest to oczywiście zabójstwo, poprzez używanie takich środków.
                                                  • indeed4 Bóg jest Panem Życia i Śmierci. 03.04.08, 20:48
                                                    " Życie człowieka pochodzi od Boga i jest Jego darem - Bóg
                                                    stwarzając człowieka tchnął w jego nozdrza "tchnienie życia"
                                                    (por. Rdz 2,7)

" Bóg jest więc jedynym Panem tego życia i człowiek nie może nim
                                                    dowolnie rozporządzać. Bóg sam przypomina o tym Noemu po
                                                    potopie: "Upomnę się też u człowieka o życie człowieka i u każdego -
                                                    o życie brata" (Rdz 9,5). Życie i śmierć człowieka są zatem w ręku
                                                    Boga, w Jego mocy. (por. EV 39)

Pytam więc ( po raz setny chyba ) : CZY JEST PANEM ŻYCIA I ŚMIERCI
                                                    TYCH DZIECI ?

nikomu znany.

kraju w ciągu roku.

3. Martwe urodzenia,

4. Zgony noworodków.

I proszę o odpowiedż bez pieprzenia nawiedzonych bzdur.

• m.k13c Re: Bóg jest Panem Życia i Śmierci. 03.04.08, 21:42
                                                    Ja Ci już odpowiedziałem zasadnie, i myślę,że wystarczająco. Nie wiem jakie
                                                    można mieć jeszcze wątpliwości. Jak masz jeszcze jakieś wątpliwości zapraszam
                                                    Cię na: zapytaj.wiara.pl (lub, zapytaj się jakiegos teologa osobiście)

Jeśli nadal masz jakieś wątpliwości to pisz na markos1218@op.pl (oczywiście na
                                                    wszelkie tematy, sprawy, równiez dotyczące wiary) zapraszam oczywiście wszystkich.

I przeczytaj co Ci napisałem, przecież to wyjasnia dobrze. Skup się. Podałeś coś
                                                    z Bibli. Myślę, że ty nie rozumiesz Bibli. Wcześniej napisałem z którymś postów
                                                    o tym, że niektórzy nie rozumieją Bibli, przeczytaj sobie ten post.
                                                  • indeed4 Nie odpowiedziałeś. 03.04.08, 21:52
                                                    Zamiast tego wklejasz wciąż ten sam spam.

Rusz głową - 24 godziny to kupa czasu, myślę że powinno wystarczyć
                                                    nawet dla takiego półgłówka jak ty :-)))

CZEKAM JUTRO !

• m.k13c Będę jutro na forum o 16.00 i o 20.00 zapraszam 03.04.08, 21:44
                                                    :)
                                                  • indeed4 Zapraszamy jutro na godz. 20.00 03.04.08, 22:19
                                                    obrońca życia nienarodonego < marcos> będzie wyjaśniał powody, dla
                                                    których BÓG najpierw daje, a następnie odbiera życie ( czyli
                                                    MORDUJE ) milionom dzieci, ufnie rozwijającym się w przytulnych,
                                                    ciepłych matczynych łonach.

• m.k13c Re: Zapraszamy jutro na godz. 20.00 04.04.08, 21:55
                                                    Jak wiesz wszystkich nas obowiązują zasady przyrody. Zgodnie z zasadami natury
                                                    musimy również umierać. Zasady przyrody obowiązują również w ciąży kobiety.
                                                    Nikt przecież nie mówi, że gdy człowiek umiera na chorobę serca, że go ktoś
                                                    zabił. Nikt go nie zabił, takie są poprostu prawa natury. Tak samo z zarodkami.
                                                    Nikt ich nie zabija, one giną naturalnie( oczywiście jeżeli nie było działań
                                                    aborcyjnych, czy innnych...). Co innego gdy ktoś zabija człowieka, a co
                                                    oznacza, że Bóg kogoś zabija. Żyjemy na świecie w którym jest śmierć. Jak wiemy
                                                    nasze ciało umiera... Ale jak wiemy mamy możliwość życia wiecznego w Niebie,
                                                    nieskończonego życia...

Księgi Rodzaju...

Przeczytaj sobie o grzechu pierworodnym...
                                                  • indeed4 Bóg stworzył przyrodę i prawa przyrody. 04.04.08, 22:45
                                                    5. Zachowanie świata. Bóg nie tylko świat stworzył, ale nadto
                                                    zachowuje go, tj. sprawia, że zarówno cały świat, jako też wszystkie
                                                    stworzenia na świecie istnieją tak długo, dopóki się Jemu podoba.
                                                    Wszystkie twory musiałyby się wniwecz obrócić, gdyby ta Moc, która
                                                    im dała byt, przestała je podtrzymywać w tym bycie.

"Jakżeby coś trwać mogło, gdybyś Ty tego nie chciał? Jak by się
                                                    zachowało, czego byś nie wezwał?" (Mądr. 11, 26).

Wszechświat cały zachowuje Bóg zwyczajnie za pomocą praw przyrody,
                                                    czyli prawa naturalnego, które dał światu. Prawa te działają jak
                                                    maszyna nieodwołalnie i koniecznie, ale Boga bynajmniej nie
                                                    ograniczają; gdyż On jako Najwyższy Prawodawca i Pan przyrody może
                                                    oddziaływać na ich bieg naturalny, a w pewnych wypadkach nawet je
                                                    zawieszać lub zmieniać, czego dowodem są cuda.
                                                    Twory żyjące, jak rośliny, zwierzęta, utrzymuje Bóg w ten sposób, że
                                                    dostarcza im odpowiednich środków do osiągnięcia celu w postaci
                                                    pokarmu, napoju, okrycia, warunków klimatu lub też za pomocą
                                                    instynktu dla utrzymania życia i gatunku. W szczególności zaś
                                                    zachowuje Bóg rodzaj ludzki, stwarzając dla każdego ciała duszę
                                                    rozumną.

Tym sposobem nie tylko ustanowił On prawa, ale też współdziała z
                                                    nimi, aby osiągnęły swój skutek.

msza.net/m/i/cz08_14.html

Zgadzasz się z tym czy nie ?
                                                  • m.k13c Jeszcze raz odpowiadam 04.04.08, 21:56
                                                    nieskończonego życia...

Księgi Rodzaju...

Przeczytaj sobie o grzechu pierworodnym...

Zapraszam na wiara.pl i do mnie na markos1218@op.pl
                                                  • indeed4 Jeszcze raz proszę : 04.04.08, 22:46
                                                    zacznij myśleć - ok ?

Pzdr
                                                  • indeed4 Jeszcze raz pytam : 04.04.08, 22:52
                                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=77401003&a=77891434
                                            • m.k13c Re: Dobrze, samozwańczy obrońco 02.04.08, 22:02
                                              Zapraszam Cię na: zapytaj.wiara.pl

To co ty robisz sugerując, że Bóg jest zabójcą. Jest czyms tak bzdurnym, nie
                                              wiem jak można posługiwac się takimi bzdurnymi argumentami. Chcesz zrobić z Pana
                                              Boga mordercę, czy ty się zastanawiasz co piszesz?
                                              • indeed4 :-))) 03.04.08, 21:04
                                                Ja nie "robię" - udowadniam ci, że Bóg jest mordercą, posługując
                                                się twoją logiką fanatyka.
                                                • m.k13c Re: :-))) 03.04.08, 21:47
                                                  Jesteś w tym momencie bezczelny i w spósób zupełnie bezczelny próbujesz zrobił z
                                                  Boga mordercę. Przeczytaj sobie co Ci napisałem. Jak możesz tak wogóle pisać?
                                                  Tak mieszać, w sposób tak nieprzemyślany...
                                                  • indeed4 Powiedziałem : 03.04.08, 22:07
                                                    Zostaw baranku to tanie moralizowanie na inne okazje, opinia na mój
                                                    temat interesuje mnie raczej średnio.

Zamiast tego wysil samodzielnie mózgownicę i odpowiedz na dwa proste
                                                    pytania, o ile to nie przekracza twoich możliwości :

1. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=77401003&a=77835891

2. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=77401003&a=77835660

• m.k13c Podaj mi swój adres e-mail, teraz nie mam czasu 03.04.08, 22:21
                                                    Podaj mi swój adres e-mail, poniewaz teraz nie mam czasu na odpowadanie. Jutro
                                                    wieczorem będę miał czas. Możesz napisać do mnie na: markos1218@op.pl (podając
                                                    tylko swój nick w treści e-maila)

Bardzo mi na tym zależy, powiedz kiedy bedziesz siedziec na forum. Albo jak się
                                                    z tobą skontaktować, gdzie będziesz i kiedy w internecie itp.
                                                  • indeed4 Zmiataj, siewco sacrospamu. 03.04.08, 22:30
                                                    Jeszcze tego brakuje, żeby te amatorskie bzdety mi zawalały
                                                    skrzynkę :-)))
                                                    Odpowiedż ma być na forum, odmóżdżona namolna istoto.

B/o
                                                  • m.k13c O sprawach wiary tez ale o człowieczenstwie przede 03.04.08, 22:41
                                                    przese wszystim. Nie obrażaj mnie...
                                                  • indeed4 Zmiataj spać, bo nudzisz. 03.04.08, 22:44
                                                    Dobrze się wyśpij, bo jutro czekają trudne pytania :-)))

DOBRANOC.
                                                  • m.k13c Re: Powiedziałem : 04.04.08, 21:33
                                                    Księgi Rodzaju...
                                                  • indeed4 Re: Powiedziałem : 04.04.08, 22:35
                                                    Jakie grzechy na sumieniu miały miliardy kilku - kilkunastodniowych
                                                    zarodków ludzkich, którym zostało odebrane życie przed ich
                                                    narodzeniem ?
                                                    W jaki sposób zgrzeszyły noworodki, które się urodziły już martwe ?
                                                    Tego w Księdze Rodzaju nie ma - powinienieś gdzieś indziej
                                                    poszukać wyjaśnienia powodów masowej zagłady tych niewinnych istnień.

• m.k13c Re: Powiedziałem : 04.04.08, 23:56
                                                    Na skutek grzechu pierworodnego natura ludzka została osłabiona w swoich
                                                    władzach, poddana niewiedzy, cierpieniu i panowaniu śmierci; jest ona skłonna do
                                                    grzechu (tę skłonność nazywa się "pożądliwością").
                                                  • m.k13c Napisz o której jutro będziesz na forum ja już 05.04.08, 00:15
                                                    będę szedł spać. Zaprszam Cię z twoimi pytaniami do mnie na: markos1218@op.pl
                                                    (Pamiętaj o zapytaj.wiara.pl - tutaj są teologowie) Ja nie jestem teologiem,
                                                    ale spróbuję pomóc. Jakbyś mógł to proszę podaj mi swój adres e-mail, możesz
                                                    wysłać na mój adres, e-mail o treści: to ja indeed4
                                                    Albo napisz gdzie można Cię znaleźć(na jakim forum, gg czy gdziekolwiek indziej,
                                                    nawet poza internetem)
                                                    Proszę odezwij się. Bardzo mi na tym zależy.
                                                  • m.k13c Jestem dziś Sobota! Zapraszam do rozmowy 05.04.08, 12:36
                                                    Zapraszam do rozmowy, teraz na forum. Będe równiez dzisiaj o 20.00 i jutro, ale
                                                    napisze wieczorem kiedy. Zaprasza wszystkich do mnie na: markos1218@op.pl (Na
                                                    wszystkie, sprawy, problemy, wątpliwości) Chcę pomagać.
                                                  • m.k13c Przeczytaj moją odpowiedż w tym poście 05.04.08, 18:32

nieskończonego życia...

Księgi Rodzaju...

Tracąc świętość i sprawiedliwość pierwotną, pierwsi rodzice nie tylko oddalili się od Boga i zerwali z Nim przyjaźń, lecz ponadto jeszcze pozbawili siebie wszystkich darów pozaprzyrodzonych. Utracili dar nieśmiertelności i wolności od cierpień, stracili dar harmonii i wiedzy.

W jakim znaczeniu pierwsi rodzice skrzywdzili nie tylko siebie, lecz i całą ludzkość?

Adam i Ewa nie tylko siebie skrzywdzili, lecz i swoje potomstwo, czyli całą ludzkość, utracili bowiem dary, które mieli przekazać innym. Stali się podobni do rodziców, którzy swoim pijaństwem, zażywaniem narkotyków niszczą swoje zdrowie, trwonią majątek, doprowadzają się do ruiny finansowej, a ponadto skazują swoje potomstwo na różne dolegliwości, choroby i życie w nędzy.

Według Księgi Rodzaju Bóg wygnał Adama i Ewę po ich grzechu z ogrodu edeńskiego, aby nie zerwali przypadkiem owocu z "drzewa życia" i nie żyli na wieki. W tym też celu "Bóg postawił przed ogrodem Eden cherubów i połyskujące ostrze miecza, aby strzec drogi do drzewa życia." (Rdz 3,22-24).

Stwórca postąpił tak dla dobra człowieka. Wiedział bowiem, że obawa przed śmiercią przynajmniej część ludzi powstrzyma przed czynieniem zła. Odwieczna Mądrość wiedziała, że gdyby skłonny do zła człowiek nie miał przed sobą perspektywy śmierci, pomnażałby w nieskończoność zło. Stałby się straszliwą kopią szatana, jego obrazem i jego podobieństwem. Tak więc i "wygnanie z raju" to również przejaw Bożego miłosierdzia względem człowieka.

• m.k13c Zapytanie. 05.04.08, 18:39
                                                    Należysz do jakiejś społeczności, która prezentuje jakąś ideologie,
                                                    światopogląd? Gdzie Cię można spotkać, jestes zarejestrowany na jakiś stronach
                                                    internetowych, forach, czatach na temat życia czy jakiegoś światopoglądu? Gdzie
                                                    Cię można znaleźć? A z tym przedstawianiem tych danych dzieci nienarodzonych i
                                                    obwinianie Boga,to twój pomysł, czy jakaś szersza działalnośc wielu osób? Skąd
                                                    masz takie poglądy? Z jakiejś strony internetowej, organizacji, społeczności
                                                    korzystasz? O czym piszesz a forach, czatach itp.? O jakich poglądach na jakie
                                                    sprawy?
                                                  • indeed4 Zamiast bleblać - myśl. 05.04.08, 20:00
                                                    I odpowiadaj na zadane pytania - przecież bardzo " chcesz
                                                    pomagać ", więc myślę nie powinno ci to sprawiac kłopotu :-)))
                                                  • m.k13c Będę jutro o 12.00 i 20.00 zapraszam serdecznie! 04.04.08, 22:28
                                                    Zapraszam również na: markos1218@op.pl
                            • m.k13c Re: Kto życie daje i zabiera - natura czy Bóg ? 05.04.08, 18:24

nieskończonego życia...

Księgi Rodzaju...

Tracąc świętość i sprawiedliwość pierwotną, pierwsi rodzice nie tylko oddalili się od Boga i zerwali z Nim przyjaźń, lecz ponadto jeszcze pozbawili siebie wszystkich darów pozaprzyrodzonych. Utracili dar nieśmiertelności i wolności od cierpień, stracili dar harmonii i wiedzy.

W jakim znaczeniu pierwsi rodzice skrzywdzili nie tylko siebie, lecz i całą ludzkość?

Adam i Ewa nie tylko siebie skrzywdzili, lecz i swoje potomstwo, czyli całą ludzkość, utracili bowiem dary, które mieli przekazać innym. Stali się podobni do rodziców, którzy swoim pijaństwem, zażywaniem narkotyków niszczą swoje zdrowie, trwonią majątek, doprowadzają się do ruiny finansowej, a ponadto skazują swoje potomstwo na różne dolegliwości, choroby i życie w nędzy.

Według Księgi Rodzaju Bóg wygnał Adama i Ewę po ich grzechu z ogrodu edeńskiego, aby nie zerwali przypadkiem owocu z "drzewa życia" i nie żyli na wieki. W tym też celu "Bóg postawił przed ogrodem Eden cherubów i połyskujące ostrze miecza, aby strzec drogi do drzewa życia." (Rdz 3,22-24).

Stwórca postąpił tak dla dobra człowieka. Wiedział bowiem, że obawa przed śmiercią przynajmniej część ludzi powstrzyma przed czynieniem zła. Odwieczna Mądrość wiedziała, że gdyby skłonny do zła człowiek nie miał przed sobą perspektywy śmierci, pomnażałby w nieskończoność zło. Stałby się straszliwą kopią szatana, jego obrazem i jego podobieństwem. Tak więc i "wygnanie z raju" to również przejaw Bożego miłosierdzia względem człowieka.

• m.k13c Dzisiaj o 20.00 Sobota na forum, zadawaj pytania 05.04.08, 18:52
                                będę dziś o 20.00. Możesz również na: markos1218@op.pl(wszystkich zapraszam we
                                wszystkich, sprawach, problemach, wątpliwościach) Zapiszcie sobie mój adres
                                e-mail na przyszłość. chcę pomagać w każdej, naprawdę każdej sprawie, będę
                                starał się pomóc.

maekos1218@op.pl
                                • indeed4 A proszę bardzo ! 05.04.08, 19:57
                                  Pytanie wciąż to samo - od mniej więcej trzech dni :-)))

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=77401003&a=77891434

m.k13c napisał:

chcę pomagać w każdej, naprawdę każdej sprawie, będę starał się
                                  pomóc.

Oooooo, to pięknie ! Proszę .... ach, PROSZĘ - pomoż !

... albo się chociaż postaraj - zamiast po raz tysieczny wklejania
                                  swojego adresu e-mail maila proponuję po prostu ODPOWIEDZIEĆ.
                                  I co ty na to ?
                                  • m.k13c Re: A proszę bardzo ! 05.04.08, 20:08
                                    Ja już Ci na nie odpowiedziałem. Ale jak chcesz mogę spytać o to jeszcze
                                    katechetkę. Ja nie jestem teologiem, ale to co napisałem wydaje mi się być
                                    wystarczające. W poniedziałek mogę Ci odpowiedzieć szerzej, wtedy spotkam się z
                                    katechetką. Podaj mi swój adres e-mail to Ci prześlę wiadomość. Możesz wysłać
                                    swój adres e-mail poprzez jakąś krótką treść w e-mailu.
                                    • indeed4 Mój mail jest tutaj : 05.04.08, 20:20
                                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=77401003&a=77918755

:-)))
                                  • m.k13c Re: A proszę bardzo ! 05.04.08, 20:34
                                    Gdyby stosować taką analogię tak jak ty to jest tak, że Bóg zabił wszystkich
                                    ludzi którzy kiedykolwiek istnieli, jednych trochę wcześniej drugich później.
                                    Dlaczego uważasz, że zabija ludzi nienarodzonych, a innych nie zabija? Skoro
                                    zabija człowieka w fazie embrionu to również zabija czterdzietolatka i stulatka.
                                    Różnica jest taka,że jeden jest młodszy a drugi starszy. Skoro uważasz, że zabija to zabija wszystkich. Bóg nikogo
                                    nie zabija. Sam widzisz jak twoja teoria jest pozbawiona sensu.To co ty piszesz
                                    jest zupełnie bezsensowne i głupie. Zrozum, aborcji
                                    nie wytłumaczysz i nie mieszaj w tego Pana Boga. Śmierć jest, była i będzie.

Przeczytaj sobie tekst o grzechu
                                    pierwszych rodziców i
                                    skutki tego grzechu.

markos1218@op.pl
                                    • indeed4 Re: A proszę bardzo ! 05.04.08, 21:09
                                      Szczęście moje : zrozum - WY odmóżdżeni ( znani z tego na całym
                                      świecie ) oszołomscy fanatycy pro - life SAMI wymuszacie taką
                                      logikę, argumentację i analogiczną termonologię.

m.k13c napisał:

Dlaczego uważasz, że zabija ludzi nienarodzonych, a innych nie
                                      zabija? Skoro zabija człowieka w fazie embrionu to również zabija
                                      czterdzietolatka i stulatka. Różnica jest taka,że jeden jest młodszy
                                      a drugi starszy. Skoro uważasz, że zabija to zabija wszystkich.

Tak, uważam, że Bóg jako jedyny Stwórca daje i odbiera życie
                                      ( MORDUJE - to wasze nazewnictwo, nawiedzone ultraoszołomy )
                                      wszystkim, których stworzył.
                                      Dlaczego odbiera życie dorosłym, wie każdy katolik - chyba, że nie
                                      wiesz, to pisz na mój mail, albo zapytaj siostry :-)))

Ale dlaczego odbiera życie 60 % ( powtarzam - to jest 2/3 ! )
                                      nienarodzonych dzieci i niemowląt ...?

Oto jest pytanie, co ?

> Bóg nikogo nie zabija.

Oczywiście, że nie - odbiera im tylko życie, tak samo jak kobiety
                                      które łykają tabletki poronne :-)))

PS. Tak jak większość polskich katolików jestem za obowiązującym
                                      obecnie prawem, czyli zakazem aborcji z pewnymi ograniczeniami.
                                      • m.k13c Re: A proszę bardzo ! 05.04.08, 21:19
                                        Środki poronne zabijają człowieka w pierwszych fazach rozwoju, to jest
                                        morderstwo. To też jest aborcja. To fakt oczywisty.

Przeczytaj to tutaj bardzo ważne:

Według Księgi Rodzaju Bóg wygnał Adama i Ewę po ich grzechu z ogrodu edeńskiego,
                                        aby nie zerwali przypadkiem owocu z "drzewa życia" i nie żyli na wieki. W tym
                                        też celu "Bóg postawił przed ogrodem Eden cherubów i połyskujące ostrze miecza,
                                        aby strzec drogi do drzewa życia." (Rdz 3,22-24).

Stwórca postąpił tak dla dobra człowieka. Wiedział bowiem, że obawa przed
                                        śmiercią przynajmniej część ludzi powstrzyma przed czynieniem zła. Odwieczna
                                        Mądrość wiedziała, że gdyby skłonny do zła człowiek nie miał przed sobą
                                        perspektywy śmierci, pomnażałby w nieskończoność zło. Stałby się straszliwą
                                        kopią szatana, jego obrazem i jego podobieństwem. Tak więc i "wygnanie z raju"
                                        to również przejaw Bożego miłosierdzia względem człowieka.

P.s Podaj mi swój adres e-mail.
                                        • indeed4 Re: A proszę bardzo ! 05.04.08, 21:42
                                          m.k13c napisał:

Środki poronne zabijają człowieka w pierwszych fazach rozwoju, to
                                          jest morderstwo. To też jest aborcja. To fakt oczywisty.

To bardzo przykre, ale Bóg jest w tym lepszy i ma znacznie lepsze
                                          techniki - MORDUJE I ABORTUJE nienarodzone dzieci na skalę masową,
                                          nie używając przy tym żadnych środków poronnych.

To fakt oczywisty.
                                          • m.k13c przestań już proszę pisać te głupoty? jak możesz? 05.04.08, 23:16
                                            Wytłumaczyłem Ci ten temat wcześniej. Nie jestem teologiem, mogę postarać si o
                                            więcej informacji.
                                            • indeed4 Przestań nazywać "morderczyniami" 05.04.08, 23:22
                                              kobiety - jak możesz ?!

N/t
                                              • m.k13c Re: Przestań nazywać "morderczyniami" 05.04.08, 23:31
                                                Jeśli ktoś zabija własne dziecko, to to jest morderstwo.

Po pierwsze mówimy o człowieku. Jeszcze raz powtarzam o CZŁOWIEKU. Którego gdy
                                                zabijemy podczas któregoś z etapów rozwoju od poczęcia, przestanie żyć. Gdy nie
                                                dokona się aborcji, dziecko będzie żyć. Dokonując aborcji, sprawiamy, że ten
                                                rozwijający się człowiek się nie urodzi. I tego już nie cofniemy. W sposób
                                                oczywisty gdy do aborcji nie dojdzie, dziecko się urodzi, będzie normalnie żyć.
                                                Dlaczego ludzie mają psychiczne problemy po aborcji? Bo wiedzą, że pozbawili
                                                zycia człowieka. Że
                                                gdyby nie aborcja, ten człowiek by żył. Ten chłopczyk(naprzykład) śmiałby
                                                się,mówiłby: mamo, tato, grałby w piłkę, miałby marzenia, żartowałby,
                                                przytulałby się, chciałby być kochany, mieć mamę, tatę, chodziłby do szkoły,
                                                miałby przyjaciół, odkrywałby świat, chodziłby do kina, do restauracji,
                                                tańczyłby, miałby plany, uczyłby się,poszedł by na studia, szukałby miłości,
                                                miałby rodzinę, miałby dzieci, pracę, cele... Jak widzisz używam słów miałby,
                                                byłby, robiłby. Powtarzam jeszcze raz. Nie zabijajmy!
                                                • indeed4 Jeśli ktoś tak jak Bóg zabija 2/3 06.04.08, 14:30
                                                  nienarodzonych dzieci to jest to MORDERSTWO.

Po pierwsze mówimy o człowieku. Jeszcze raz powtarzam o CZŁOWIEKU.
                                                  Który, gdy tak zdecyduje Stwórca , podczas któregoś z etapów rozwoju
                                                  od poczęcia - przestanie żyć. Gdy nie odbierze się mu życia,
                                                  dziecko będzie żyć. Odbierając mu życie, Bóg sprawia, że ten
                                                  rozwijający się człowiek się nie urodzi. I tego już nie cofnie. W
                                                  sposób oczywisty gdy okrutny Bóg nie unicestwi rozwijającego się w
                                                  łonie matki życia, dziecko się urodzi, będzie normalnie żyć.
                                                  Gdyby nie bezduszność Stwórcy Najwyższego, ten człowiek by żył. Ten
                                                  chłopczyk(naprzykład) śmiałby się,mówiłby: mamo, tato, grałby w
                                                  piłkę, miałby marzenia, żartowałby, przytulałby się, chciałby być
                                                  kochany, mieć mamę, tatę, chodziłby do szkoły, miałby przyjaciół,
                                                  odkrywałby świat, chodziłby do kina, do restauracji, tańczyłby,
                                                  miałby plany, uczyłby się,poszedł by na studia, szukałby miłości,
                                                  miałby rodzinę, miałby dzieci, pracę, cele... Powtarzam jeszcze raz.

BOŻE NIE MORDUJ W ŁONACH MATEK NIEWINNYCH DZIECI KTÓRE SAM
                                                  STWORZYŁEŚ !!!
                                                  • m.k13c Nie bluźnij 06.04.08, 17:45
                                                    Bóg nikogo nie zabija.
                                                    Jak wiesz nasza natura jest niedoskonała. Niedoskonała z powodu grzechu. Grzechu
                                                    pierwszych rodziców. Człowiek wybierając zło, skazał się na wiele cierpień, na
                                                    śmierć, na nieszczęście. Natura dawniej wspaniała, od tej chwili stała się
                                                    niedoskonała, skażona. Ludzie przez to weszli w drogę w której jest zło. Zło,
                                                    które jest często dramatyczne. Ale to nie Bóg jest źródłem tego zła. Człowiek
                                                    sam wybrał drogę ze złem. Bóg chciał dla niego samego szczęścia. Człowiek miał,
                                                    ma i będzie miał wolną wolę. To on wybiera, wybierał i będzie wybierać. Można
                                                    pytać dlaczego dzieje się tak, że te dzieci umierają. Odpowiedź jest prosta,
                                                    jest to wynikiem tej skażonej natury. Natury, która została skażona przez
                                                    grzech. Przez tą skażoną naturę nasze ciała, organizmy nie są doskonałe. Stąd
                                                    też różne choroby i śmierć. Można by zapytać dlaczego Bóg nie mógłby pstryknąć i
                                                    tą naturę przemienić. Odpowiedź jest prosta, człowiek przez swoje
                                                    nieposłuszeństwo sam wybral świat zła, cierpienia, śmierci. Bóg dał mu wolną
                                                    wolę, to on wybrał drogę ze złem. On zdecydował. Skutki tego wyboru odczuwamy do
                                                    dzisiaj. Ale jak wiemy, mamy szansę na wieczne szczęscie w niebie. Tak więc Bóg
                                                    nikogo nie zabija, co więcej chce, żeby każdy człowiek osiągnął szczęście
                                                    wieczne w niebie. Człowiek sam wybrał drogę ze złem, ze śmiercią, z podziałami,
                                                    z grzechem, cierpieniem itd. .

Ty nie pojmujesz Boga. Gdybys wierzył w jego miłość, znał Go, nigdy w życiu nie
                                                    wypisywałbyś takich głupot.

Piszcie: markos1218@op.pl
                                                  • indeed4 Liczba aborcji w Polsce wynosi 7 - 13 tysięcy 10.04.08, 18:51
                                                    W ubiegłym roku w naszym kraju powinno się urodzić 1. 200.000.
                                                    dzieci ( tyle zostało poczętych ) - przyszło na świat jedynie 400
                                                    tys. dzieci.

RESZTA DZIECI - czyli 800 tysięcy ( słownie osiemset tysięcy ) w
                                                    poszczegółnych fazach rozwojowych przed osiągnięciem dojrzałości
                                                    ZOSTAŁA ZAMORDOWANA PRZEZ BOGA w poszczególnych fazach
                                                    rozwojowych - embrion, płód, noworodek.

Dane szczegółowe tutaj :

nikomu znany.

kraju w ciągu roku.

3. Martwe urodzenia,

4. Zgony noworodków.

Drzecie durni tzw. "obrońcy życia" gębę o max. 7 - 13 tysięcy
                                                    rocznie aborcji, podczas gdy w tym samym czasie 800.000 niewinnych
                                                    dzieci zostaje zabitych i wyabortowanych przez Boga ?

GDZIE WASZ ROZUM, PYTAM ?
                                                  • m.k13c Nie bluźnij. Nic nie rozumiesz. Nie siej zła. 06.04.08, 17:52
                                                    Bóg nikogo nie zabija.
                                                    Jak wiesz nasza natura jest niedoskonała. Niedoskonała z powodu grzechu. Grzechu
                                                    też różne choroby i śmierć. Można by zapytać dlaczego Bóg nie mógłby pstryknąć i
                                                    wolę, to on wybrał drogę ze złem. On zdecydował. Skutki tego wyboru odczuwamy do

Ty nie pojmujesz Boga. Gdybys wierzył w jego miłość, znał Go, miał dobre
                                                    rozumienie Pisma Świętego(nie wiem czy czytasz), nigdy w życiu nie wypisywałbyś
                                                    takich głupot.
                                                  • indeed4 Liczba aborcji w Polsce wynosi 7 - 13 tysięcy 10.04.08, 18:52
                                                    tys. dzieci.

Dane szczegółowe tutaj :

nikomu znany.

kraju w ciągu roku.

3. Martwe urodzenia,

4. Zgony noworodków.

Drzecie durni tzw. "obrońcy życia" gębę o 7 - 13 tysięcy
                                                    aborcji rocznie, podczas gdy w tym samym czasie 800.000 niewinnych

• m.k13c Ja już będę szedł spać. Napisz o której będziesz 05.04.08, 23:36
                                              na forum jutro. Bardzo mi na tym zależy. Mamy jeszcze wiele spraw do omówienia.
                                              I proszę Cię bardzo, nie rozprowadzaj tych fałszywych informacji o Bogu. Dobranoc,
                                          • m.k13c Ty wogóle nic nie rozumiesz. Nie rozumiesz Biblii 05.04.08, 23:23
                                            Jak możesz wypisywać takie rzeczy. Nie rozumiesz Boga, nie rozumiesz wiary
                                            katolickiej. Proszę napisz o której bedziesz jutro na forum.
                                            • indeed4 Zmiataj, ciemna maso :-))) 06.04.08, 14:53
                                              Chcesz dyskutować n/t Pisma Świetgo to najpierw dokształcić się "u
                                              siostry" i wróć jak już coś pojmiesz :-)))
                                              • m.k13c Ty wogóle nic nie rozumiesz 06.04.08, 17:50
                                                To co ty myślisz, nie wiem skąd miało swoje źródło. Wogóle nie rozumiesz Boga.
                                                Nie rozumiesz jak doszło do pewnych spraw. Proszę czytając pismo swięte bierz
                                                pod uwagę zasady interpretacji. Źle interpretowane Pismo Święte może doprowadzić
                                                do takiego niezrozumienia jak ty masz.
                                                • indeed4 Liczba aborcji w Polsce wynosi 7 - 13 tysięcy 10.04.08, 18:53
                                                  tys. dzieci.

Dane szczegółowe tutaj :

nikomu znany.

kraju w ciągu roku.

3. Martwe urodzenia,

4. Zgony noworodków.

• m.k13c Jesteś na forum? Odpowiedz. Dziś niedziela wieczór 06.04.08, 20:14

Nie rozszerzaj kłamliwej teorii. Jak można tak kłamać, tak fałszować, tak
                                                wymyślać. Wykorzystujesz imię Boga, pisząc o nim bezsensowne i bezczelne rzeczy.
                                                Odwołaj te wpisy, opinie gdzie czyniłeś to zło. Musisz koniecznie wyprostować
                                                tą sprawę, nie wiem komu o tym mówiłeś, ale musisz to naprawić. Powiedz gdzie
                                                wypisywałeś te rzeczy, jakoby Pan Bóg był mordercą? Kto to jeszcze wypisuje,
                                                mówi, rozpowszechnia, gdzie?

Jak nie zdajesz sobie sprawy z tego co robiłeś to Ci powiem, próbowałeś
                                                kłamstwem o Bogu zwiększać aborcję, wskazywać,że nie jest taka zła.
                                              • m.k13c P_i_s_m_o Ś_w_i_ę_t_e 06.04.08, 21:45
                                                Ty nie rozumiesz Pisma Świętego.

Wydaję mi się, że niektórzy przez złe rozumienia Pisma świętego uciekają od
                                                wiary, nie chcą uwierzyć. Osobiście sam kiedyś źle rozumiałem Pismo Świetę, co
                                                było bardzo szkodzące dla mojej wiary.
                                                Aby dobrze zrozumieć tekst Pisma Świętego należy wciąć pod uwagę trzy zasady
                                                interpretacji:
                                                - brać pod uwagę treść i jedność calego Pisma, gdyz Stary Testament wypełnia się
                                                w Nowy
                                                - czytać Pismo Święte z uwzględnieniem żywej tradycji Kościoł, która przechowuje
                                                i interpretuje Słowo Boże
                                                - stosować analogię wiary, przez co rozumie się spójność prawd wiary między sobą
                                                i w ramach całego objawienia
                                                • indeed4 Liczba aborcji w Polsce wynosi 7 - 13 tysięcy 10.04.08, 18:53
                                                  tys. dzieci.

Dane szczegółowe tutaj :

nikomu znany.

kraju w ciągu roku.

3. Martwe urodzenia,

4. Zgony noworodków.

• m.k13c Nie obrażaj mnie i innych. Ja mam fakty. 05.04.08, 21:27
                                        Nie nazywaj mnie oszołomem. Argumentacja osób, które walczą o życie człowieka, o
                                        nieaborcje jest jak najbardziej zasadna, oczywista i logiczna, nie wiem jakie
                                        można mieć wątpliwości.
                                        To co piszę opieram na naukowych stwierdzeniach, a nie na wymyślonych teoriach.
                                        Jeszcze raz powtarzam przeczytaj sobie to co napisałem o grzechu pierwszych
                                        rodziców, to Ci wyjaśni. Śmierć jest, była i będzie.
                                        A pigułki poronne powodują śmierć człowieka w pierwszych fazach rozwoju.
                                        • indeed4 Ja też mam fakty. 05.04.08, 21:36
                                          I logiczne dowody na to, że Bóg jest WIELOKROTNYM OKRUTNYM MORDERCĄ,
                                          a ilość liczby aborcji dokonywanych przez kobiety stanowi jedynie
                                          ułamek wstrząsającej liczby masowych MORDERSTW, które popełnia na
                                          niewinnych nierozwiniętych organizmach w kobiecych łonach.
                                          • m.k13c Re: Ja też mam fakty. 05.04.08, 21:43
                                            Przeczytaj co Ci napisałem. Porozmawiajmy jutro dobra? O której będziesz na forum?

Podaj mi swój adres e-mail. Bo wciąż nie mam. Napisz go. Tam co mi przesyłałeś
                                            to nie widzałem tego adresu.
                                          • m.k13c Jakie fakty? Weź się zastanów co ty gadasz 05.04.08, 21:45
                                            Bedę jutro na forum. Nie wypisuj tych postów na zadnym forum.
                                            • indeed4 Re: Jakie fakty? Weź się zastanów co ty gadasz 05.04.08, 22:12
                                              Posłuchaj, kozi bobku : jestem wolnym człowiekiem i ZROBIĘ TO, CO
                                              BĘDĘ CHCIAŁ, bo Bóg mi dał ROZUM i WOLNĄ WOLĘ - tego też nie
                                              wiedziałeś ?
                                          • m.k13c Jak masz fałszywe informacje o Bogu, to nie pisz 05.04.08, 22:00
                                            Nie wiem skąd ty masz takie informacja, poglądy na temat Boga. Masz albo duże
                                            braki wiedzy albo coś źle zrozumiałes. Pamiętaj Biblię aby dobrze zrozumieć
                                            należy czytać w odpowiedni sposób, brać pod uwagę zasady interpretacji.
                                            Napisałem o nich na forum, w poście już nie wiem jaki tytuł dokładnie, ale z
                                            Pismem Świętym czy Biblią w nazwie.
                                            • indeed4 Zmiataj zdeinformowany głupcze :-))) 06.04.08, 15:30
                                              • m.k13c Nie obrażaj mnie. Czytaj: 06.04.08, 17:44
                                                Bóg nikogo nie zabija.

Ty nie pojmujesz Boga. Gdybys wierzył w jego miłość, znał Go, nigdy w życiu nie
                                                wypisywałbyś takich głupot.
                                      • m.k13c Re: A proszę bardzo ! 05.04.08, 21:32
                                        Nie mów że osoby walczące o życie, o nieabrcję coś wymuszają. Przedstawianie
                                        faktów naukowych to najlepsza argumentacja i oni je przedstawiają. Jak ktoś ma
                                        złą wolę to je w sobie zagłuszy.
                                      • m.k13c Re: A proszę bardzo ! 05.04.08, 21:54
                                        Ja jestem za życiem każego człowieka. Za zakazem aborcji! Każdy ma prawo, żeby
                                        żyć. To wynika z człowieczeństwa.
                                        • indeed4 Jaki piękny apel do Boga ! 05.04.08, 22:05
                                          Mamy nadzieję, że cię wysłucha i przestanie zabijać 2/3
                                          nienarodzonych dzieci.
                                          • m.k13c Re: Jaki piękny apel do Boga ! 05.04.08, 22:09
                                            Nie wiem, czy rzeczuwiście 2/3, myślę że mniej. Pamiętaj Bóg ich nie morduje. Ja
                                            juz chce odpocząć. Będziesz jutro na forum?
                                          • m.k13c Przestań wypowiadać te kłamstwa 05.04.08, 22:10
                                            proszę przestań.
                                            • indeed4 Przestań nazywać "morderczyniami" 05.04.08, 22:17
                                              kobiety, dla których decyzja o aborcji jest zawsze bardzo trudna i
                                              związana z cierpieniem, zamiast tego zajmij się MORDERCĄ
                                              WIELOKROTNYM I RZECZYWISTYM - BOGIEM.
                                              • m.k13c Nie mogę już tego czytać. Będziesz jutro o 20.00? 05.04.08, 22:49
                                                Będziesz jutro o 20.00 na forum?

Będę mieć więcej informacji.
                                                • indeed4 Nie mogę już na to patrzeć 05.04.08, 23:00
                                                  jak traktuje się kobiety, które ( często przymuszone trudną
                                                  sytuacją zyciową i innymi okolicznościami ) Kościół z zimną krwią
                                                  piętnuje nazywając "morderczyniami".
                                                  Albo przystopujecie i opamiętacie się, kochani kapłani - albo sobie
                                                  dojdziemy, KTO tak naprawdę MASOWO MORDUJE nienarodzone życie i z
                                                  jakich powodów to czyni.
                                                  • m.k13c Re: Nie mogę już na to patrzeć 05.04.08, 23:14
                                                    Zrozum, że ten człowiek, który ma się urodzić ma prawo do życia. Jak można
                                                    potraktować go śmiercią? Kobiecie oczywiście trzeba pomagac w problemach, ale
                                                    nie można pozwolic na zabijanie ludzi. Ważniejsze jest życie ludzkie, a nie
                                                    problemy kobiety. One są ważne i my musimy kobietom pomagać. Ale nie można dla
                                                    wygody kobiety pozwolić na zabijanie. Tak samo jak nie można pozwolić na
                                                    zabijanie dzieci narodzonych. Proszę napisz o której będziesz jutro na forum, ja
                                                    już będę szedł spać.
                                                  • indeed4 Do odmódżonego fanatycznego oszołoma : 05.04.08, 23:20
                                                    Pisałem, że jestem ZA zakazem aborcji - poszukaj sobie kogoś
                                                    bardziej potrzebującego i zmiataj ode mnie z tym bełkotem, namolny
                                                    przygłupie :-)))
                                                  • m.k13c Napisz o które jutro, ja napewno będę o 20.00 i o 05.04.08, 23:27
                                                    godzinie o której mi wskażesz. Po co wypisujesz tyle bzdur. Ja będę jutro na
                                                    forum o 20.00 napewno. I o godzinie o której mi wskazesz. Proszę podaj ją. Myslę
                                                    ze mamy jeszcze wiele do omówienia.
                                                  • indeed4 Re: Napisz o które jutro, ja napewno będę o 20.00 06.04.08, 14:59
                                                    Przestań siać spam, bezczelny namolny talibie ! To forum dyskusji a
                                                    nie kółko rózańcowe - czytaj netykietę.
                                                  • indeed4 Zrozum Boże, 06.04.08, 14:56
                                                    że że ten człowiek, który ma się urodzić ma prawo do życia. Jak można
                                                    potraktować go śmiercią ?

Nie można pozwolić Bogu na zabijanie dzieci narodzonych !
                                                  • m.k13c Odpowiedź na twoje zarzuty 06.04.08, 17:38
                                                    Bóg nikogo nie zabija.
                                                    wolę, to on wybrał drogę ze złem. Skutki tego wyboru odczuwamy do dzisiaj. Ale
                                                    jak wiemy, mamy szansę na życie z nim do końca życia. Mamy szansę na wieczne
                                                    szczęscie w niebie. Tak więc Bóg nikogo nie zabija, co więcej chce, żeby każdy
                                                    człowiek osiągnął szczęście wieczne w niebie. Człowiek sam wybrał drogę ze złem.

• m.k13c Pamiętaj środki wczesnoporonne powodują śmierć 05.04.08, 22:11
                                            To jest zabijanie człowieka w pierwszych fazach rozwoju.
                                            • indeed4 Pamiętaj ! Bóg morduje masowo 05.04.08, 22:19
                                              to co sam stworzył - dokonuje tej zagłady bezlitośnie i bez użycia
                                              żadnych środków poronnych.
                                              • m.k13c To co piszesz to oczywiście bzdury 05.04.08, 22:26
                                                Ja mam wrażenie,że ty wiesz, ze to co piszesz to stek kłamstw, tylko chcesz mnie
                                                zdenerwować albo siać zło. Proszę, jeśli nadal nie rozumiesz, że Bóg nikogo nie
                                                morduje, napisz kiedy będziesz na forum. Proszę nie wypisuj tych bzdur.
                                                • indeed4 Masz złe wrażenie 05.04.08, 22:43
                                                  Proszę, jeśli nadal nie rozumiesz, że BÓG MORDUJE nienarodzone
                                                  dzieci w ilościach dziesiątki razy przewyższającą liczbę aborcji,
                                                  napisz kiedy będziesz na forum.

Proszę nie wypisuj tych bzdur .
                                                  • m.k13c Nie bądź złośliwy. Będziesz jutro 20.00 na forum? 05.04.08, 22:52
                                                    Napisz proszę swój adres e-mail.
                                                  • m.k13c Wiedz, że pisząc te kłamstwa możesz przyczynić się 05.04.08, 23:01
                                                    do zwiekszenie aborcji. Do siania kłamstwa. Do fałszywej wiedzy o Bogu. I innych
                                                    złych rzeczy.
                                                  • indeed4 Skończ bleblać. 06.04.08, 14:59
                                                    Tyle n/t
                                              • m.k13c To jest bezczelne. Zupełny brak wiedzy. 06.04.08, 11:53
                                                :) Odpisałem Ci wczesniej na ten temat.
                                                • indeed4 Liczba aborcji w Polsce wynosi max. 7 - 13 tysięcy 10.04.08, 18:55
                                                  tys. dzieci.

Dane szczegółowe tutaj :

nikomu znany.

kraju w ciągu roku.

3. Martwe urodzenia,

4. Zgony noworodków.

• m.k13c Jutro bądź jeszcze, wytłumaczę Ci jeszcze 05.04.08, 22:15
                                            Wytłumaczę Ci jeszcze co niejasne dla Ciebie. Obecnie moze nie zdajesz sobie z
                                            tego sprawy, ale zrobiłeś bardzo duże zło, rozpowszechniając tamte fałszywe
                                            informacje. Ja będę na forum o 20.00, ale jak Ci pasuje o innej godzinie , czy w
                                            inny sposób to napisz. Pamiętaj o portalu wiara.pl, na zapytaj.wiara.pl mozna
                                            zadawać pytania do teologa.

Pisz: markos1218@op.pl
                                            • indeed4 Sobie wytłumacz, odmóżdżony misjonarzu : 05.04.08, 22:33
                                              to :

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=77401003&a=77923084
                                              • m.k13c Re: Sobie wytłumacz, odmóżdżony misjonarzu : 06.04.08, 12:03
                                                Co to wygadujesz? Ty masz zupełny brak wiedzy, i tylko się domyślasz. Albo masz
                                                fałszywą wiedzę, rozpowszechnianą przez przeciwników Boga. Przeczytaj jeszcze
                                                raz co Ci napisałem. Czego nie rozumiesz? Może coś pominąłem?
                                                • indeed4 Skończ pleść bzdury. 06.04.08, 15:01
                                                  N/t
                              • indeed4 Kretynie. 05.04.08, 20:31
                                Kopiujesz ten post już siódmy raz :-)))))))))))

I jak widzę dalej nie jesteś w stanie pojąć, kto stworzył naturę,
                                prawa natury ( czy też przyrodę i prawa przyrody ) - pomimo tego że
                                ci to napisano jasno i podano na talerzu jak małemu dziecku :-)))
                                • m.k13c Re: Kretynie. 05.04.08, 20:36
                                  Przeczytaj sobie moje odpowiedzi. Zwróć uwagę na grzech pierwszych rodziców, to
                                  konieczne.
                                  • indeed4 Liczba aborcji w Polsce wynosi max. 7 - 13 tysięcy 10.04.08, 18:54
                                    tys. dzieci.

Dane szczegółowe tutaj :

nikomu znany.

kraju w ciągu roku.

3. Martwe urodzenia,

4. Zgony noworodków.

• indeed4 Kretynie. 05.04.08, 20:31
                                Kopiujesz ten post już siódmy raz :-)))))))))))

I jak widzę dalej nie jesteś w stanie pojąć, kto stworzył naturę,
                                prawa natury ( czy też przyrodę i prawa przyrody ) - pomimo tego że
                                ci to napisano jasno i podano na talerzu jak małemu dziecku :-)))
                                • m.k13c Re: Kretynie. 05.04.08, 20:45
                                  Przeczytaj sobie o grzechu pierwszych rodziców i jego skutkach. Pisałem Ci o
                                  tym, przeczytaj to powoli.
                                  • indeed4 Re: Kretynie. 05.04.08, 21:15
                                    m.k13c napisał

Jeszcze raz przygłupie napiszesz coś takiego jak to, to ci zaraz
                                    uświadomię twoje IQ - pojąłeś, oszołomie ?
                                    • m.k13c Re: Kretynie. 05.04.08, 21:21
                                      Odpowiedz na to:

wymyślać. Wykorzystujesz imię Boga, pisząc o nim bezsensowne i bezczelne rzeczy.
                                      mówi, rozpowszechnia i gdzie?

• indeed4 Co to za Bóg, który morduje ? 05.04.08, 21:28
                                        Co to za Bóg, który unicestwia życie nienarodzone w łonach ich
                                        matek ?
                                        Co to za kraj, który walczy o życie kilku procent - kiedy
                                        NIEWIDZIALNY BEZDUSZNY MORDERCA bez skrupułów pozbawia życia
                                        miliardy małych niewinnych istotek ?

Każdy człowiek ma prawo do zycia, to wynika z istoty
                                        człowieczeństwa. I nikt nie ma prawa mu tego życia przerywać!

STWÓRCO - Nie zabijaj !

Pamiętaj o siódmym przykazaniu !!!

PS. Ostrzegałem :-)

• m.k13c Re: Co to za Bóg, który morduje ? 05.04.08, 21:39
                                          Jak możesz to wypisywać, przeczytaj jeszcze raz wszystko co Ci napisałem. Mam
                                          nadzieję, że zrozumiesz. Bóg nikogo nie morduje.
                                        • m.k13c Przestań z tymi kłamstwami, z tą obłudą!!! 05.04.08, 21:40
                                          Jak możesz to wypisywać, przeczytaj jeszcze raz wszystko co Ci napisałem. Mam
                                          nadzieję, że zrozumiesz. Bóg nikogo nie morduje.

markos1218@op.pl (zapraszam wszystkich, we wszystkich sprawach, wątpliwościach,
                                          problemach)
                                          • indeed4 Zakmnij się, do jasnej ! 05.04.08, 21:47
                                            Powiedziałem jasno - wrzeszczeć sobie możesz na polu, tutaj jest
                                            forum na którym się prowadzi DYSKUSJE, oszołomie.

I tyle n/t, nie przyswoiłeś to przeczytaj jeszcze raz to co
                                            napisałem - DOKŁADNIE I ZE ZROZUMIENIEM :-)))

• m.k13c Re: Zakmnij się, do jasnej ! 05.04.08, 21:50
                                              Przeczytałem ze zrozumieniem i stwierdzam, że jest to jedno z wiekszych zakłamań
                                              jakie czytałem w swoim życiu. Czytając to, zdumiewałem się jak można pisac takie
                                              bzdury.
                                              • indeed4 Re: Zakmnij się, do jasnej ! 06.04.08, 14:42
                                                Po przeczytaniu bzdetów, które z maniakalnym uporem wciąż wklejasz
                                                stwierdzam, że to stek propagandowych bredni, nie mających nic
                                                wspólnego ze stanem faktycznym i autentyczną ( a nie tylko
                                                pozostającą w pobożnych życzeń ) ochroną życia.
                                                Zupełnie mnie to nie dziwi u fanatyka :-)
                                                • m.k13c Re: Zakmnij się, do jasnej ! 06.04.08, 17:34
                                                  To co piszę, zamieszczam jest rzetelne. Niektórzy nie mogą pojąć czasami
                                                  najbardziej oczywistych faktów.
                                                  • indeed4 Liczba aborcji w Polsce wynosi 7 - 13 tysięcy 10.04.08, 18:50
                                                    tys. dzieci.

Dane szczegółowe tutaj :

nikomu znany.

kraju w ciągu roku.

3. Martwe urodzenia,

4. Zgony noworodków.

• m.k13c Re: Zakmnij się, do jasnej ! 06.04.08, 17:36
                                                  Ja przedstawiam fakty naukowe, medyczne i niepodważalne. Nie posluguję się
                                                  bzdurami. Gdybym posługiwał się kłamstwem to nawet bym nie pisał, bo kłamstwo
                                                  zawsze wyjdzie na jaw.
                                            • m.k13c Napisz mi swój adres e-mail 05.04.08, 22:06
                                              Nie mam go. Jesteś na forum? Kiedy będziesz? Gdzie Cie można znaleźć( na jakim
                                              czacie, forum, stronie internetowej, gg, miejscu) Mozesz podać mi swój numer
                                              telefonu.

Możesz przesłać mi swój adres e-mail na markos1218@op.pl
                                        • m.k13c Zapraszam jutro na forum, napisz o której będziesz 05.04.08, 21:47
                                          I nie wypisuj tych bzdur. Napisz mi swój adres e-mail
        • m.k13c Uwierz mi nasza wiara opiera się na niezwykle 31.03.08, 22:47
          Uwierz mi nasza wiara opiera się na niezwykle mocnych podstawach. Ja po
          odczytaniu, analizie wielu materialów, jestem pewny, że Bóg istnieje. Zapraszam
          Ciebie i innych do mnie: markos1218@op.pl
          • indeed4 Re: Uwierz mi nasza wiara opiera się na niezwykle 02.04.08, 20:06
            m.k13c napisał:

> Uwierz mi nasza wiara opiera się na niezwykle mocnych podstawach.
            Ja po odczytaniu, analizie wielu materialów, jestem pewny, że Bóg
            istnieje. Zapraszam Ciebie i innych do mnie: markos1218@op.pl

Taaaak ? A przed momentem napisałeś, że nie jesteś teologiem i nie
            wszystkiego ( co notabene było absolutnie zbędne ), więc po co
            ktokolwiek ma co ciebie pisać, cieniasie ?
            • m.k13c Re: Uwierz mi nasza wiara opiera się na niezwykle 02.04.08, 20:35
              Mam wiedzę, dosyć wystarczalną żeby podyskuyować i kierować.
              • indeed4 Strata czasu. 02.04.08, 20:48
                Co komu dadzą "dyskusje" z profanem, który sam przyznaje, że nie
                posiada dostatecznej wiedzy ?

• m.k13c Ja już idę spać, napisz mi swó adres e-mail 31.03.08, 22:50
          • platfusy_romek Re: Ja już idę spać, napisz mi swó adres e-mail 03.04.08, 22:21
            to jest pijany Tusk ??? s12.gladiatus.onet.pl/game/c.php?uid=40907
    • lidziab Olejniczak: Kompromis ws. aborcji z lat 90. his.. 05.04.08, 00:40
      Tak.Tylko,że PIS "chce zmian!! Tylko po jaka "choinkę"przeciez
      jestesmy w Uni ,jestesmy w strefie, sorki,
      nie znam angielskiego napisze wiec fonetycznie "w strefie
      Szengen", i tak na dobra sprawe 70% kobiet moze "skoczyc" do pewnych
      krajow, gdzie bez problemu moga zrobic to co chca!!Amen
      • m.k13c Prawo nie może przyzwalać na zło 05.04.08, 01:02
        Nie można przyzwalać na mordowanie. Co to za kraj, który przyzwala na zabijanie.
        Prawo jest do sprawiedliwości. Każdy człowiek ma prawo do zycia, to wynika z
        istoty człowieczeństwa. I nikt nie ma prawa mu tego życia przerywać! Nie zabijajmy!
        • indeed4 Co to za Bóg, który morduje ?!! 05.04.08, 20:18
          Co to za Bóg, który unicestwia życie nienarodzone w łonach ich
          matek ?
          Co to za kraj, który walczy o życie kilku procent - kiedy
          NIEWIDZIALNY BEZDUSZNY MORDERCA bez skrupułów pozbawia życia
          miliardy małych niewinnych istotek ?

Każdy człowiek ma prawo do zycia, to wynika z istoty
          człowieczeństwa. I nikt nie ma prawa mu tego życia przerywać!

STWÓRCO - Nie zabijaj !

Pamiętaj o siódmym przykazaniu !!!

.... bo pójdziesz do piekła :-)
          • m.k13c Nie bądź obłudny, jak tak możesz? 05.04.08, 20:41
            Gdyby stosować taką analogię tak jak ty to jest tak, że Bóg zabił wszystkich
            ludzi którzy kiedykolwiek istnieli, jednych trochę wcześniej drugich później.
            Dlaczego uważasz, że zabija ludzi nienarodzonych, a innych nie zabija? Skoro
            zabija człowieka w fazie embrionu to również zabija czterdzietolatka i stulatka.
            Różnica jest taka,że jeden jest młodszy a drugi starszy. Skoro uważasz, że
            zabija, to zabija wszystkich. Bóg nikogo
            nie zabija. Sam widzisz jak twoja teoria jest pozbawiona sensu.To co ty piszesz
            jest zupełnie bezsensowne i głupie. Zrozum, aborcji
            nie wytłumaczysz i nie mieszaj w tego Pana Boga. Śmierć jest, była i będzie.

Przeczytaj sobie tekst o grzechu
            pierwszych rodziców i
            skutki tego grzechu.
            • indeed4 Kretynie. 05.04.08, 20:57
              Już ci mówiłem : nie wklejaj po dziesięć razy TYCH SAMYCH postów, bo
              zacznę robić TO SAMO, dla mnie to żaden problem - DOTARŁO ....?
              • m.k13c Jak mogłeś pisać taką nieprawdę o Bogu, nie wstyd? 05.04.08, 21:12
                mówi, rozpowszechnia i gdzie?

• indeed4 Zamknij się, głupku :-))) 05.04.08, 21:25
                  I NAUCZ, że skoro już prowadzisz dyskusję to zamiast umoralniać
                  ludzi masz kulturalnie odpowiadać na pytania, bo inaczej będę ten
                  bezbożny post wklejał ile wlezie - i co wtedy :-)))
                  • m.k13c Re: Zamknij się, głupku :-))) 05.04.08, 21:34
                    Napisz kto to umieszcza i rozpowszechnia i gdzie, i w jaki sposób. Napisz gdzie
                    to jeszcze umieszczałeś czy rozpowszechniałeś(może w inny sposób jak internet)?

Spróbuje to naprawić. Proszę odpisz.
                    • indeed4 Re: Zamknij się, głupku :-))) 05.04.08, 22:08
                      Zmiataj, a co cię to obchodzi ?

To NIE JEST tematem dyskusji - dalej tego nie zrozumiałeś, ciołku ?
                      • m.k13c Re: Zamknij się, głupku :-))) 05.04.08, 22:17
                        Odpowiedz mi o co pytałem. Chcę zaprzestać temu ogromnemu złu.
                        • indeed4 Re: Zamknij się, głupku :-))) 05.04.08, 22:28
                          Jedyne zło jakie tutaj widzę, to twój fanatyzm, głupota i
                          hipokryzja, aktywisto :-)
                          • m.k13c Re: Zamknij się, głupku :-))) 05.04.08, 22:33
                            To bardzo źle widzisz. Pytam grzecznie, będziesz jutro na forum, albow
                            poniedziałek. Możesz podać mi swój adres e-mail. I rzeczy o które wcześniej się
                            prsiłem, np. z rozsiewaniem tego kłamstwa o mordowaniu przez Boga.
                            • indeed4 Re: Zamknij się, głupku :-))) 05.04.08, 23:16
                              Bardzo się cieszę, że pytasz grzecznie - tak będę :-)))

Adresu e - mail nie dostaniesz NIGDY ( dlaczego, już pisałem ) i
                              będziesz się musiał z tym pogodzić.

DOBRANOC :-)

• m.k13c Jutro będe miec wiecej informacji, zapraszam o 20 05.04.08, 22:38
                            jak Ci pasuje inna godzina to napisz
                            • m.k13c Jak Ci pasuje inna godzina to pisz 05.04.08, 22:40
                          • m.k13c Dlaczego to robisz? Dlaczego tak mówisz? 06.04.08, 12:33
                            Co ja Ci zawiniłem? Wyrażam to co uważam za słuszne, nikogo nie obrażając. W
                            czym Cię obraziłem?
                            Powiedz z czym się ze mną nie zgadzasz.

markos1218@op.pl (Zapraszam wszystkich do pisania)
                            • indeed4 Niedouczony durniu. 06.04.08, 15:24
                              Na tym forum każdy wyraża to co uważa za słuszne - każdy też żyje i
                              działa na własny rachunek, ponieważ ( jak już ci po wielokroć
                              wyjaśniałem ) Bóg dał mu rozum i wolną wolę.

Mnie nie obrażasz - obrażasz i krzywdzisz kobiety dokonujące aborcji
                              przyrównując je do morderczyń , pomijając przy tym milczeniem
                              ogromne zasługi na tym polu WIELOKROTNEGO MORDERCY - BOGA

• indeed4 Liczba aborcji w Polsce wynosi 7 - 13 tysięcy. 06.04.08, 16:24
                                tys. dzieci.

Dane szczegółowe tutaj :

nikomu znany.

kraju w ciągu roku.

3. Martwe urodzenia,

4. Zgony noworodków.

dzieci zabitych i wyabortowanych przez Boga ?

• m.k13c Re: Liczba aborcji w Polsce wynosi 7 - 13 tysięcy 06.04.08, 17:31
                                  niedoskonała. Ludzie przez to weszli w drogę w której jest zło. Zło, które jest
                                  często dramatyczne. Ale to nie Bóg jest źródłem tego zła. Człowiek sam wybrał
                                  drogę ze złem. Bóg chciał dla niego samego szczęścia. Człowiek miał, ma i będzie
                                  miał wolną wolę. To on wybiera, wybierał i będzie wybierać. Można pytać dlaczego
                                  dzieje się tak, że te dzieci umierają. Odpowiedź jest prosta, jest to wynikiem
                                  tej skażonej natury. Natury, która została skażona przez grzech. Przez tą
                                  skażoną naturę nasze ciała, organizmy nie są doskonałe. Stąd też różne choroby i
                                  śmierć. Można by zapytać dlaczego Bóg nie mógłby pstryknąć i tą naturę
                                  przemienić. Odpowiedź jest prosta, człowiek przez swoje nieposłuszeństwo sam
                                  wybral świat zła, cierpienia, śmierci. Bóg dał mu wolną wolę, to on wybrał drogę
                                  ze złem. Skutki tego wybory odczuwamy do dzisiaj. Ale jak wiemy, mamy szansę na
                                  życie z nim do końca życia. Mamy szansę na wieczne szczęscie w niebie. Tak więc
                                  Bóg nikogo nie zzabija, co więcej chce, żeby każdy człowiek osiągnął szczęście
                                  wieczne w niebie. Człowiek sam wybrał drogę ze złem.
                                • m.k13c Gdzie jeszcze pisałeś o tym? 06.04.08, 18:04
                                  Proszę powiedz mi. I nie rozpowszechniach tych fałszywych informacji. Bo siejesz
                                  zło. Chcesz próbować usprawidliwić aborcję?
                                  Dajesz nie prawdziwe informacje, wprowadzasz w błąd. To może spowodować wiele
                                  złych rzeczy. Próbujesz przyzwolić na aborcję. Tym działaniem możesz spowodować
                                  wzrost aborcji, rozluźnienie w winie moralnej aborcji.
                                  • indeed4 Liczba aborcji w Polsce wynosi 7 - 13 tysięcy 10.04.08, 18:48
                                    tys. dzieci.

Dane szczegółowe tutaj :

nikomu znany.

kraju w ciągu roku.

3. Martwe urodzenia,

4. Zgony noworodków.

• m.k13c Przestań! Jak nie wiesz o kim mówisz to milcz!!!!! 10.04.08, 21:48
                                      Mówisz o Bogu, który jest miłością, morderca. Dlaczego tak piszesz? Uwierz mi,
                                      Bóg jest miłością. Zupełnie go nie znasz, a piszesz takie bzdury...

Przeczytaj sobie jeszcze raz o tym co napisałem. Proszę nie wprowdzaj tego
                                      ogromnego zła, tego ogromnego kłamstwa, niepojętej podłości nigdzie.

Jak masz jakieś wątliwości co do moich racji, proszę pisz(inni również niech
                                      piszą):
                                      markos1218@op.pl
                                      • indeed4 Liczba aborcji w Polsce wynosi 7 - 13 tysięcy 10.04.08, 21:51
                                        tys. dzieci.

Dane szczegółowe tutaj :

nikomu znany.

kraju w ciągu roku.

3. Martwe urodzenia,

4. Zgony noworodków.

• indeed4 Durniu. 10.04.08, 21:56
                                        To jest forum dyskusji i wymiany opinii a nie groźb, połajanek czy
                                        innych umoralniających pierdół rodem z przyklasztornej salki.
                                        ZROZUMIAŁEŚ to się do tych wymogów dostosuj, a nie to ZMIATAJ I TO
                                        JUŻ - DO WIDZENIA.

• m.k13c Jak mówisz o Bogu to nie zmyślaj. 10.04.08, 22:01
                                          Dlaczego tak robisz?

Może ktoś Cię skrzywił do Niego?
                                        • m.k13c Nie jestem durniem. Chcę Ci pomóc. 10.04.08, 22:02
                                          Ja piszę Ci to żebyś pojął, dlaczego jest tak a nie inaczej.
                                          • indeed4 Jesteś__ c_i_ę_ż_k_i_m__ durniem 11.04.08, 11:30
                                            klasycznym ciężko myślącym fundamentalistą, który ( jak wszyscy
                                            nawiedzeni tzw. "obrońcy życia" ) wyrządza życiu nienarodzonemu
                                            większą krzywdę niż przyczynia się do jego faktycznej ochrony.
                                            PRZEZ SWOJĄ GŁUPOTĘ.

Zrozumiałeś DURNIU ........?

Czy mam to powtórzyć.
                                        • m.k13c Re: Durniu. 10.04.08, 22:07
                                          Nie zachęcaj do aborcji, nie usprawiedliwiaj jej, argumentami najbradziej podłymi.
                                        • m.k13c Re: Durniu. 10.04.08, 22:10
                                          Nie zachęcaj do aborcji, nie usprawiedliwiaj jej. Argumenty masz najbradziej
                                          niezsprawiedliwe. Nie siej zła!

P.s Pisz czego nie rozumiesz...

Zapraszam również na e-maila: markos1218@op.pl

*wszystkich zapraszam
                                        • m.k13c Re: Durniu. 10.04.08, 22:13
                                          Zapraszam do poznawania prawdziwego Boga, który jest największą miłością. Wiem
                                          co mówię. Może niektórzy tego nie rozumieją. Zapraszam wsztsrkich do mnie na
                                          różne sprawy, tematy, problemy, wątpliwości: markos1218@op.pl
                                          • indeed4 Durniu. 11.04.08, 11:21
                                            Pomiędzy 22.01 a 22.13 pod JEDNYM komentarzem wkleiłeś PIĘĆ swoich
                                            postów.

Czy można takiego DURNIA jak ty traktować inaczej ?
                                • m.k13c Zapytaj jeszcze o to jeszcze na zapytaj.wiara.pl 06.04.08, 18:13
                                  Pytaj o wszystkie wątpliwości. Spójrz jak jest naprawdę. Zachęcam Cię do
                                  poznowanie prawdy.
                                  • indeed4 Liczba aborcji w Polsce wynosi 7 - 13 tysięcy 10.04.08, 18:49
                                    tys. dzieci.

Dane szczegółowe tutaj :

nikomu znany.

kraju w ciągu roku.

3. Martwe urodzenia,

4. Zgony noworodków.

• m.k13c O której będziesz jutro na forum? 05.04.08, 22:19
                        odpowiedz. Możesz napisac ogólnie jak można się z tobą skontaktować. Może
                        będziesz gdzieś na innym forum, czacie czy gdzies indziej?
          • m.k13c Re: Co to za Bóg, który morduje ?!! 09.04.08, 07:40
            Czy ty wiesz o kim mówisz? Ty nie masz pojęcia kim jest Bóg. Bóg jest miłością.
            To on sprawia że zmieniają się pory roku. Że istniejemy, ze mamy co jeść, pić.
            Że możemy żyć i tym życiem ciszyć się. Mamy kolegów, przyjaciół, rodzinę,
            marzenia- to wszystko dał nam Bóg.Czy to robi morderca? Czy morderca chce
            wiecznego szczęcia każdego człowieka w niebie? Czy to morderca przynosi milość w
            świecie? CZy to morderca jedna ludzi, przynosi pokój?
            Zło od Boga nie pochodzi...
            • indeed4 Liczba aborcji w Polsce wynosi 7 - 13 tysięcy 10.04.08, 18:47
              tys. dzieci.

Dane szczegółowe tutaj :

nikomu znany.

kraju w ciągu roku.

3. Martwe urodzenia,

4. Zgony noworodków.

• m.k13c Bóg jest miłością. Zło nie pochodzi od Boga. 09.04.08, 07:42
            Czy ty wiesz o kim mówisz? Ty nie masz pojęcia kim jest Bóg. Bóg jest miłością.
            To on sprawia że zmieniają się pory roku. Że istniejemy, ze mamy co jeść, pić.
            Że możemy żyć i tym życiem ciszyć się. Mamy kolegów, przyjaciół, rodzinę,
            marzenia- to wszystko dał nam Bóg.Czy to robi morderca? Czy morderca chce
            wiecznego szczęcia każdego człowieka w niebie? Czy to morderca przynosi milość w
            świecie? CZy to morderca jedna ludzi, przynosi pokój?
            Zło od Boga nie pochodzi...
            Na wszystkie sprawy, problemy, wątpliwości.
            • indeed4 Liczba aborcji w Polsce wynosi 7 - 13 tysięcy 10.04.08, 18:47
              tys. dzieci.

Dane szczegółowe tutaj :

nikomu znany.

kraju w ciągu roku.

3. Martwe urodzenia,

4. Zgony noworodków.

• indeed4 Siódme przykazanie obowiązuje wszystkich 10.04.08, 18:57
                również BOGA - i tyle na temat.
                • m.k13c Bóg chce dać życie wieczne, on jest Miłością!!!!! 10.04.08, 21:58
                  Tyle, że Pan Bóg nikogo nie zabija. Zupełnie Ci się coś pomieszało.

Pisz, bardzo proszę, bardzo mi na tym zależy, inni też niech piszą jak maja
                  wątpliowści, jakieś problemy: markos1218@op.pl
                  • indeed4 Bóg rocznie dokonuje 800 tysięcy aborcji 11.04.08, 11:23
                    kobiety : 7 - 13 tysięcy.

PYTAM CIĘ DURNIU - KTO JEST WIĘKSZYM MORDERCĄ ?
                    • m.k13c To jest bluźnerstwo. Wprowadzadzanie w błąd. 12.04.08, 10:36
                      Przeczytałeś co Ci napisałem w tych wielu postach. Ja pewnie nie uchwyciłem
                      wszystkich argumentów, bo teologiem nie jestem, ale to co napisałem, myślę że
                      jasno wyjaśnia wszystko. Zapraszam do pytań z czym się nie zgadzasz. Przecież
                      musisz nie zgadzać się z moim wytłumaczeniem, inaczej nie wypisywałbyś takich bzdur.

Zaprszam na zapytaj.wiara.pl (tu można pytać teologów)
                      • indeed4 Nie krasnoludki - tylko__ B_ó_g__ 12.04.08, 10:56
                        poprzez prawa natury, które sam stworzył dokonuje masowej zagłady na
                        800.000 rozwijających się ludzkich istnień rocznie.

I jest to zrozumiałe nawet dla przeciętnie inteligentnego osobnika,
                        ty zaś nie rozumiesz tego z prostego powodu :

PONIEWAŻ JESTEŚ FANATYCZNYM ODMOŻDŻONYM DURNIEM

I tyle na temat - są jeszcze jakieś pytania ?
                        • m.k13c Re: Nie krasnoludki - tylko__ B_ó_g__ 12.04.08, 11:22
                          Zrozum, że Bóg na poczatku stworzył naturę doskonałą. To człowiek ją zepsuł. Bóg
                          dał człowiekowi bezccenny dar- wolność. To człowiek wybrał zło, a nie Bóg.
                          Człowiek przez swoje nieposłuszeńswto sam sprowadził na siebie zło, cierpienie,
                          niesprawiedliwość itd.

Bóg dał człowiekowi wolną wolę...
                          To przez wybór człowieka tak dotyka nas zło wszelkiego rodzaju.
                        • m.k13c Re: Nie krasnoludki - tylko__ B_ó_g__ 12.04.08, 11:23
                          Czytałeś co Ci pisałem?

Wiem, że bez wiedzy trudno niektóre rzeczy pojąć, dlatego musisz przeczytać co
                          Ci napisałem.
                        • m.k13c Re: Nie krasnoludki - tylko__ B_ó_g__ 12.04.08, 11:32
                          Zapraszam Cię do rozmowy. Zrozum, że jak mówisz o Bogu to nie można wyrażać
                          swoich przypuszczeń, tez opartych na niczym. Trzeba poznawać prawdę o nim, a
                          żeby ją znać trzeba ją odkrywać przez Pismo Święte, nauczanie Kościoła itd.
                          • indeed4 Durniu. 12.04.08, 11:40
                            Cierpisz na rozwolnienie mózgu, że zamiast jednego rzeczowego
                            komentarza n/t zawalasz forum dziesięcioma od rzeczy ?
                            • m.k13c Re: Durniu. 12.04.08, 11:53
                              Ja piszę na temat, ale mam wrażenie, że nie masz woli zrozumienia prawdy. Czego
                              nie rozumiesz? Czytałeś co Ci pisałem?
                            • m.k13c Chcesz wiedzieć kim jest Bóg? 12.04.08, 13:19
                              Zapraszam do mnie na markos1218@op.pl i na www.wiara.pl
                            • m.k13c Z kim ty walczysz? 12.04.08, 17:54
                              Z Bogiem, z ludźmi? Zapytaj się w głębi o co Ci chodzi.
                              Naprawdę przykro mi patrzyć na takie wypowiedzi, przykro mi Ciebie, bo gdzieś
                              spotkało Cię wielkie zło, mam nadzieję, że z niegom wyjdziesz, że i ty się
                              odnajdziesz. Bóg który jest miłością równiez chcę twojego szczęśćia, szczęścia,
                              które nie ogranicza tylko ziemskie bytowanie...

Piszcie markos1218@op.pl
                        • m.k13c Re: Nie krasnoludki - tylko__ B_ó_g__ 12.04.08, 11:36
                          Jak wiesz człowiek umiera ciałem, ale zyć bedzie dalej w niebie w piekle lub w
                          czyśscu.Bóg nikomu nie odbiera życia. On co więcej daje życie. Życie wieczne...
                        • m.k13c Re: Nie krasnoludki - tylko__ B_ó_g__ 12.04.08, 11:38
                          Dlaczego uwarzasz, ze Bóg kogoś zabija?
                        • m.k13c Dlaczego tak uwarzasz? 12.04.08, 11:39
                          Dlaczego uwarzasz, ze Bóg kogoś zabija?
                          .
                          • indeed4 Pisze się "uważasz" ! 12.04.08, 11:43
                            Do książek analfabetyczny świrze :-)))
                            • m.k13c Jest 20. Dlaczego masz taką hipotezę o Bogu? 12.04.08, 20:10
                              odpowiedz. Zapraszam do dyskusji.
                              • m.k13c Zapraszam do rozmowy. Jest 21, będę do 23.00 12.04.08, 21:00

markos1218@op.pl
                            • m.k13c Dziś niedziela. Odpowidz mi na wczorajsze pytanie, 13.04.08, 12:01
                              zapraszam do dyskusji jeszcze na inne tematy.
                            • m.k13c Jes 20. niedziela. Dlaczego uważasz, że 13.04.08, 20:02
                              Bóg kogoś zabija? Weź pod uwagę to co Ci napisałem?
                        • m.k13c Napisz kiedy i o której będziesz na forum lub 12.04.08, 11:42
                          gdzie Cię można znaleźć, jak można się skontaktowac. Zależy mi na tym,
                        • m.k13c Zapytanie. 12.04.08, 12:12
                          Nie można uznawać istnienia Boga i pisac jednocześnie takich bzdur. Widzocznie
                          nie wierzysz w niego i chcesz sprawić by inni też niewierzyli. Kogo nienawidzisz?
                        • m.k13c Zapraszam do dalszej dyskusji później, o której 12.04.08, 12:17

będziesz? Ja będę napewno dzis o 20.00 i jutro o 12.00 i 20.00.
                        • m.k13c Zapraszam do mnie na rozmowy na tematy wiary. 12.04.08, 12:46
                          markos1218@op.pl

Możemy poromawiać na bardzi interesujące różne tematy. Nic nie stracisz a możesz
                          tylko zyskać. Może coś odkryjesz....
                          markos1218@op.pl

(Zapraszam wszystkich na wszystkie sprawy, tematy, problemy)
    • m.k13c Wchódzcie do rozmowy Jest 12.00, będę do 15.00 i 13.04.08, 11:57
      od 20.00 do 22.00. Zapraszam kolegę indeed4 do rozmowy i do odpowiedzi na
      wczorajsze pytanie.
    • m.k13c Zapraszam indeed4 i inni do rozmowy!! 14.04.2008 14.04.08, 20:11
      i na markos1218@op.pl
    • m.k13c Jestem, dziś wroek. Dobrego dnia! 15.04.08, 20:14
      zapraszam do dyskusji i do odpowiedzi na pytanie moje i rozmowy na inne tematy,
      a jest ich wiele i są bardzo interesujące.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka