uwagiluzne (oklasky) 21.04.08, 10:11 Wystarczy, że ksiądz powie, że jest prześladowany jak Chrystus (metoda Rydzyka), i już ma rację. Brawo, brawo, brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
figi.gov.pl ilustracją zagrożeń... 21.04.08, 10:12 był (jak zwykle poruszający i a propos nie wiadomo czego) filmik o koszmarnych wynaturzeniach tzw. polityki eugenicznej w USA (przymusowa sterylizacja chorych, upośledzonych) oraz nazistowskich Niemczech w latach trzydziestych. Szacowne grono zgodziło się, że faszyści niejako przejęli i rozwinęli do ludobójczych rozmiarów „osiągnięcia” amerykańskie. Jednak nikt z dostojnych dyskutantów (Gowin, Terlikowski, Sierakowski i inni) nie raczył zauważyć drobnego faktu - otóż ówczesne (i obecne) USA, to kraj purytańsko wręcz moralny, gdzie Biblia była i jest wszechobecna w przestrzeni publicznej i gdzie jeszcze do niedawna z powodów religijnych zakazywano nauczania teorii Darwina. To że pan Redaktor sam sobie przeczy - i to w oczywisty sposób, nie jest żadną niespodzianką, bo Pan Redaktor albo jest ograniczoną i zakłamaną jak nieboskie stworzenie ciotą, albo – co najgorsze z najgorszych – cynicznym sprzedawczykiem. Problem leży gdzie indziej – otóż tego rodzaju pytania (w odpowiednio zróżnicowanej skali) zaczynają nurtować przy każdym jednym występie któregoś z wszędobylskich katolików zawodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
al48 Re: Ksiądz tymczasem o erekcji 21.04.08, 10:12 To wszystko co sie wydarzyło jest wielkim skandalem i jest dowodem na to, że w szkole świeckiej nie powinno być religii. Chętni do nauki religii mogą być nauczani w salkach katechetycznych przy kościołach. Odpowiedz Link Zgłoś
stek22 Panie Pospieszalski 21.04.08, 10:13 Czemu Pan nie zaprosił dzieci lub ich opiekunów. Jest Pan tendencyjny. Czyt przystoi takie postępowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Panie Pospieszalski 21.04.08, 11:05 stek22 napisał: > Czemu Pan nie zaprosił dzieci lub ich opiekunów. Jest Pan tendencyjny. Czyt > przystoi takie postępowanie? Jemu przystoi. Już przed laty jeden z dziennikarzy nazwał jego programy "ścieraniem sie tych samych poglądów". Odpowiedz Link Zgłoś
mat.31 Re: Ksiądz tymczasem o erekcji 21.04.08, 10:13 Ten księżulo powinien sobie obciąć członka, jeśli erekcja jest dla niego nienormalna i przestać terroryzować uczniów na lekcjach swoim zboczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: Ksiądz tymczasem o erekcji 21.04.08, 10:15 Heh, za czasów komuny Kościół pełnił rolę poztywną. Od czasu jej upadku pogrąża się coraz bardziej w oczach kolejnych pokoleń. Znany wszem i wobec jest opór człowieka przed tym co jest mu narzucane. Kiedyś zakaz religii przyciągał do kościołów. Dziś sytuacja odwrotna, z religią w programie nauczania, przyczynia się do częstego porzucania katolicyzmu. Przypominają mi się lekcje religii na które sam uczęszczałem kilka dobrych lat temu. Do dziś wspominam je jako żenujące. Klasa reagowała w większości śmiechem na to co ksiądz mówił, szczególnie gdy zaczynało mu brakować racjonalnych argumentów i sięgał po argumenty "bo tak". Tak jest koledzy i koleżanki ateiści. Z Kościołem nie trzeba walczyć, on sam sobie wykopuje grób. Odpowiedz Link Zgłoś
zdrowy_rozsadek78 Niech Bóg ma te dzieci w opiece ! 21.04.08, 10:18 Moim zdaniem ten ksiądz ma rację. Chce ich dobra, bo je kocha. Mówiąc o erekcji chciał chronić tego chłopaka przed grzechem i tak naprawdę walczył o to, aby żył w czystości aż do ślubu. Dziwię się, że tyle osób śmieje się z Ojca Rydzyka i ignoruje jego stację. Odpowiedz Link Zgłoś
opt Re: Niech Bóg ma te dzieci w opiece ! 21.04.08, 12:08 Jak kochać to wszystkich i tych z opuszczonymi członkami i tych z podniesionymi,a nie wybiórczo.I nikt tu nie smieje się z kogokolwiek tylko z głupoty.Erekcja członka jest zgodna z natura i nazywanie jej grzechem to cynizm.Raz mówicie o zachowaniach zgodnych z nturą,raz je potępiacie- już wam móżgi wyprano tą paplaniną w imię Boga,Chrystusa. Odpowiedz Link Zgłoś
wicary Ja o Pośpieszalskim 21.04.08, 10:20 Już dość dawno napisałem w jakimś poście, że Pośpieszalski to klasyczny propogandzista w najlepszym sowieckim stylu ( Na NOTATNIKU PRELEGENTA szkolony) Jego spicze oparte są na bezczelnej manipulacji A skuteczną metodą wyciszania tych z którymi się tow. Pospieszalski nie zgadza to odbieranie głosu. Poza tym te audycje NIE WARTO ROZMAWIAĆ są ordynarną tubą propogandową kleru no ewentualnie PiS-dzielców Reasumując szkoda czasu na oglądanie czegoś takiego Amen Odpowiedz Link Zgłoś
figi.gov.pl to idzie w telewizji publicznej 21.04.08, 10:39 i zwykłe wyłacznie odbiornika nie rozwiązuje problemu Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 widac ten księżulo ma erekcję na lekcji 21.04.08, 10:20 skoro tak ochoczo drąży tematykę seksualną , szczególnie homoseksualną Odpowiedz Link Zgłoś
manasonta Ten ksiądz wychowywał dzieci Pospieszalskiego? 21.04.08, 10:25 Niech teraz wychowa mu wnuki ! Odpowiedz Link Zgłoś
sitko22 Tu pisza fanatycy tego ksiezula ! 21.04.08, 10:24 www.itvp.pl/video.html?channel_id=499&site_id=726&genre_id=503&form_id=473&video=33328 Odpowiedz Link Zgłoś
extrafresh emo geje te dzieciaki 21.04.08, 10:26 wychowane na pokemonach etc. do ksiazek gowniarze! Odpowiedz Link Zgłoś
manasonta Wierze dzieciakom..Ten ksiądz to kłamca i łajdak! 21.04.08, 10:35 Dzieci na pewno tego nie wymyśliły... Odpowiedz Link Zgłoś
czerwony_burzuj Re: Wierze dzieciakom..Ten ksiądz to kłamca i łaj 21.04.08, 10:36 manasonta napisała: > Dzieci na pewno tego nie wymyśliły... Masz rację. Dzieci tego nie mogły wymyśleć, bo to... nie są dzieci. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jama.314 Re: Wierze dzieciakom..Ten ksiądz to kłamca i łaj 21.04.08, 10:38 to chory błazen w sutannie.. Odpowiedz Link Zgłoś
klod1 kolekta 21.04.08, 10:38 Nastepna kolekta jest na remont organow ksiedza. Prosimy o szczodre datki zeby wszystko bylo znowu w porzadku. Odpowiedz Link Zgłoś
robertszpecht Ksiądz miał rację!!! 21.04.08, 10:42 homoseksualizm to grzech śmiertelny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ciszaprzedburza Re: Ksiądz miał rację!!! 21.04.08, 10:49 robertszpecht napisała: > homoseksualizm to grzech śmiertelny!!! Głupota też... Odpowiedz Link Zgłoś
zdrowy_rozsadek78 Re: Ksiądz miał rację!!! 21.04.08, 10:58 Zgadzam się całkowicie. Teraz jest taka moda, że jak chcesz zaistnieć w mediach albo być artystą to trzeba być gejem. To już paranoja! Politykę propagowania homoseksualizmu relizują praktycznie wszystkie stacje oprócz Radia Maryja. Okazuje się, że tylko Ojciec Rydzyk ma odwagę powiedzieć NIE zapędom szatana. robertszpecht napisała: > homoseksualizm to grzech śmiertelny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pisowski.cham Re: Ksiądz miał rację!!! 21.04.08, 11:16 W Pismie stoi napisane, ze jestesmy wszyscy bracmi i mamy sie kochac. I ze wszyscy ludziska sa dziecmi Boga, wiec jak to ma sie do nienawisci? to znaczy, jak to sie ma do tepienia homoseksualistow, czyli dzieci bozych?? Bog tepi swoje dzieci waszymi rekoma?? Bog wam zezwala i nakazuje tepic swoich bliznich, czyli swoje (boskie) produkty??? **** Czy macie rowno pod czaszka, czy to religia katolicka jest wymyslem idioty? (albo jakiegos zlego czlowieka, bo glosi milosc, a objawia sie nienawiscia) Bo jakos tego nie rozumiem. zdrowy_rozsadek78 napisał: > Zgadzam się całkowicie. Teraz jest taka moda, że jak chcesz zaistnieć w mediach > albo być artystą to trzeba być gejem. To już paranoja! > Politykę propagowania homoseksualizmu relizują praktycznie wszystkie stacje > oprócz Radia Maryja. Okazuje się, że tylko Ojciec Rydzyk ma odwagę powiedzieć > NIE zapędom szatana. > > robertszpecht napisała: > > > homoseksualizm to grzech śmiertelny!!! > Odpowiedz Link Zgłoś
zdrowy_rozsadek78 Re: Ksiądz miał rację!!! 21.04.08, 11:50 Strasznie to Twoje tłumaczenie zagmatwane. Nie mam zamiaru się sprzeczać, bo dlaczego mam wątpić w autorytet Ojca Rydzyka ? Skoro on mówi, że gejostwo to grzech to znaczy, że tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
lava71 Re: Ksiądz miał rację!!! 21.04.08, 11:54 ... mam nadzieję, że kiedyś powie żebyście wszyscy na główkę z okna skoczyli ... na chwałę pana. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_hugh Re: Ksiądz miał rację!!! 21.04.08, 11:54 zdrowy_rozsadek78 napisał: > Strasznie to Twoje tłumaczenie zagmatwane. Nie mam zamiaru się sprzeczać, bo > dlaczego mam wątpić w autorytet Ojca Rydzyka ? > Skoro on mówi, że gejostwo to grzech to znaczy, że tak jest. Tadek tak mówi widać to wie bo jak wiadomo co trzeci klecha to pedał , mi to nie przeszkadza ale niech śmiecie choć nie rżną moralne autorytety Odpowiedz Link Zgłoś
ezra_ben_awraham Re: Ksiądz miał rację!!! 22.04.08, 11:08 zdrowy_rozsadek78 napisał: > Strasznie to Twoje tłumaczenie zagmatwane. Nie mam zamiaru się sprzeczać, bo > dlaczego mam wątpić w autorytet Ojca Rydzyka ? > Skoro on mówi, że gejostwo to grzech to znaczy, że tak jest. Ależ pracowicie trollujesz, Rozsądku :) Odpowiedz Link Zgłoś
loczko Re: Ksiądz miał rację!!! 21.04.08, 13:47 Czy bierzesz pod uwagę, że jeżeli ktoś grzeszy, trwa w tym grzechu i przekonuje do niego innych, że to nic złego - czy Bóg to pochwala? Czy inni jeżeli zaczną tak postępować i nie zwracać uwagi na zło czynione a nawet ustanowią prawo to jest dobrze? Dzieci jeżeli zbłądzą należy im uświadomić że źle postępują i pokażać jak należy. Odpowiedz Link Zgłoś
opt Re: Ksiądz miał rację!!! 21.04.08, 11:59 Bardzo Ci dziekuję,wreszcie ktoś się znalazl i wyjaśnił mi ska tyle księży w telewizji,no tak każdy gej chce zaistnieć publicznie- masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
lava71 Re: Ksiądz miał rację!!! 21.04.08, 11:04 Niech każdy zajmie się d.pą własnej partnerki czy partnera. Po co w ogóle wpychać się komuś do łóżka i patrzeć co robi? To taki rodzaj podglądactwa i plotkarstwa? No i jeszcze przyczepianie łatek i osądami ... ależ to wszystkie prymitywne ... tak samo jak kk. Odpowiedz Link Zgłoś
jama.314 robertszpecht..ilu grzeszników w sutannach!!! 21.04.08, 11:22 największa grupa zboczenców, to kler.. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Ksiądz miał rację!!! 21.04.08, 12:23 > homoseksualizm to grzech śmiertelny!!! A co to takiego "grzech"? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_hugh Re: Ksiądz miał rację!!! 21.04.08, 12:29 vogon.jeltz napisał: > > homoseksualizm to grzech śmiertelny!!! > > A co to takiego "grzech"? Grzech wsadzić, żal wyjmować ::))) Odpowiedz Link Zgłoś
dybko2 Re: Ksiądz miał rację!!! 10.06.08, 16:30 robertszpecht napisała: > homoseksualizm to grzech śmiertelny!!! Posłuchaj IDIOTO .Czy wszyscy jestesmy dziećmi jednego boga? Czy wszystko dzieje się za jego wolą?PRZESTAŃ pieprzyć !Tak zwyczajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jot10 Ksiądz tymczasem o erekcji 21.04.08, 10:57 >Nie temat zastępczy, lecz bardzo istotna kwestia. Interesują mnie osoby nadających dzieciom kretyńskie imiona, ich mentalność, status społeczny... Zapewne tatuś jest właścicielem hurtowni, który wyżej sr*, niż dupę ma. Cytuję, aby oddać mentalność typowego polaka-katolika. Właściciel hurtowni,nadający obce imię swojej córce zasługuje na potępienie, bo nie nazwał ją swojsko:Marysią,Anią,itp. Wypowiedź tej persony jest klasycznym polskim przykładem zawiści wobec osoby, która wzbogaciła się (mam nadzieję,że uczciwie) . Odpowiedz Link Zgłoś
gniewomierz Re: Ksiądz tymczasem o erekcji 21.04.08, 11:06 jot10 napisał: > Cytuję, aby oddać mentalność typowego polaka-katolika. Nie rozumiesz o co chodzi. Głupi jesteś i tyle... Nie mam czasu ani ochoty na polemikę z tobą... P.S. Katolik ze mnie taki jak z ciebie biskup. Odpowiedz Link Zgłoś
jama.314 gniewomierz..to też zboczek w sutannie ! 21.04.08, 11:25 jeden z "onych"... Odpowiedz Link Zgłoś
b_j katolicyzm to wypaczenie nauki Jezusa 21.04.08, 11:01 Jezu, przepraszamy Cię za Kościół Katolicki. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis_corner Re: katolicyzm to wypaczenie nauki Jezusa 21.04.08, 11:21 watykańska agentura ma różnych agentów ten był akurat kiepsko wyszkolony... następny będzie bardziej skuteczny ;-) www.youtube.com/watch?v=ZeZireaUCK4 - wredna alexis Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi74 Moze przeczytaja to uczniowie... 21.04.08, 11:22 Miałam tego nie komentowac,ale moze przeczytaja to uczniowie wiec jednak kilka słow zwłaszcza,ze powyzsze komentarze praktycznie sa bez tresci opócz obowiazkowego plucia na cały Kosciól,który wszak nie składa się z jednego ksiadza,ale z tysięcy duchownych i milionów katolików... Ogladałam czesc programu Pospieszalskiego (tylko czesc, bo calego nie da rady ogladac o czym mówi wiekszosc znaych mi katolików)i musze stwierdzic,ze faktycznie ksiadz krecił w moim odczuciu. W ogole wygladał mi na niestabilnego emocjonalnie,a taki gosc nie nadaje się na nauczyciela. Jesli macie na to jakis wpływ to pogadajcie z dyrem,a jak nie da rady, to z rodzicami -niech ida do proboszcza albo do kurii. Kuria teraz pracuje bardziej ostroznie po tej aferze z ks, Andrzejem i nie bedzie chciała miec znowu mediów na głowie. Samo obrazanie się i nic nie zrobienie w tym temacie nie jest dobrym pomysłem. Z drugiej strony pamietam swoje lekcje relii- z wiekszosci zwiewałam mimo,ze jestem aktywna osoba w Kosciele, bo były one nudne i nasz ksiadz tez się nie nadawał na katechete. Ale... nie dawalismy mu prowadzic lekcji i sami wstrzynalismy temty seksuale zwykle napadajac na ksiedza. Własciwie lekacja polegala na tym ze mys z 30 osób napadalismy na jednego ksiadza przypierajac go do muru i kpiac z niego, i sami prowokowalismy tematy o tematy seksualnej. Nie wiem jak bylo u Was,ale ksiadz to tez człowiek i jego nerwy tez maja granice. Wkurzanie kogos tylko po to aby tego wyprowadzic z rownowagi i udowodnic sobie ,ze ktos nie ma racji bazujac na emocjach nie ejst dobrym pomysłem. Dlatego teraz jestem juz pewna ,ze jak ktos nie chce chodzic na religie i jest mu obca nauka katolicka to powinien dac sobie spoókj z lekcjami relii. Dla ksiazy,który znam katechezy w szkole to koszmar, sa bez sensu i osobami,ktyore się na nich mecza sa przede wszytskim ksieza.Myslze ,ze stad bbierze się wiekszosc problemów: z niekórych ksiezy,ktorzy przypadkowo zostaja katechetami (bo nikt nie chce) i młodziezy,ktora nie jest wyznania katolickiego i nigdy na katechezie znalexc sie nie powinna,bo tylko prowokuje i przeszkadza. To tez aple do rodziców,ktorzy chetnie zwalaja wychowanie swoich dzieci na szkołe i Kosciół.. Pozdrawiam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
wajdzik_presentation1 Re: Pospieszalski to 100% dewot katolik olac go 21.04.08, 11:39 to fakt!..Pospieszalski to łobuz typu Rydzyk czy Nowak! Odpowiedz Link Zgłoś
gniewomierz NICOLA - czyli krzywda na całe życie 21.04.08, 11:33 Nadając córce takie imię rodzice naznaczyli ją już na samym początku życia. Czytałem niedawno wypowiedź niemieckiego socjologa, który opisywał w jaki sposób imię dziecka może zdeterminować jego przyszłość. Dziewczyna o imieniu Pamela, Nicola lub nie zostanie adwokatem, lecz co najwyżej sklepową lub fryzjerką, podobnie jak Kewin ani Brajan nie wyrosną na inżynierów ani lekarzy a a ich imiona w przyszłości kojarzyć będą się z kroniką kryminalną. Smutne ale prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
wajdzik_presentation1 gniewomierz..co cie,idioto,obchodza cudze imiona? 21.04.08, 11:37 podaj imiona swoich córek,żony,matki, pośmiejemy sie wszyscy,baranie! Odpowiedz Link Zgłoś
gniewomierz Re: gniewomierz..co cie,idioto,obchodza cudze imi 21.04.08, 11:41 wajdzik_presentation1 napisał: > podaj imiona swoich córek,żony,matki, pośmiejemy sie wszyscy,baranie! W mojej rodzinie nie występują imiona charakterystyczne dla zakompleksionego plebsu... A ty jak nazwałeś synka, kochasiu? Alan czy Brajan? Odpowiedz Link Zgłoś
wajdzik_presentation1 gniewomierz..ty masz imie dupek?! 21.04.08, 11:45 pasuje.. Odpowiedz Link Zgłoś
lava71 Re: NICOLA - czyli krzywda na całe życie 21.04.08, 11:39 za czasów Hitlera mierzono głowy a teraz do imion dorabia się ideologię. Niektórzy bez zabobonów i przesądów żyć nie mogą. Odpowiedz Link Zgłoś
zdrowy_rozsadek78 Re: NICOLA - czyli krzywda na całe życie 21.04.08, 11:48 Nie wiem, czy to przypadek czy może jest coś w tym co piszesz, ale znałem kiedyś jedną Nicolę i Pamelę. Obie były, jak to się mówi, kobietami lekkich obyczajów. Ale to może być oczywiście przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_hugh Re: NICOLA - czyli krzywda na całe życie 21.04.08, 11:50 zdrowy_rozsadek78 napisał: > Nie wiem, czy to przypadek czy może jest coś w tym co piszesz, ale znałem kiedy > ś > jedną Nicolę i Pamelę. Obie były, jak to się mówi, kobietami lekkich obyczajów. > Ale to może być oczywiście przypadek. Ty byłeś ich alfonsem ?? Odpowiedz Link Zgłoś
zdrowy_rozsadek78 Re: NICOLA - czyli krzywda na całe życie 21.04.08, 11:53 Różnych rzeczy się w życiu imałem, zanim się nawróciłem. Tak więc mówiąc wprost: tak, byłem ich alfonsem. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_hugh Re: NICOLA - czyli krzywda na całe życie 21.04.08, 11:56 zdrowy_rozsadek78 napisał: > Różnych rzeczy się w życiu imałem, zanim się nawróciłem. > Tak więc mówiąc wprost: tak, byłem ich alfonsem. To dwunastolatki tez zdarzało ci się wozić na plebanie ::))) Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: NICOLA - czyli krzywda na całe życie 21.04.08, 11:59 zdrowy_rozsadek78 napisał: > Nie wiem, czy to przypadek czy może jest coś w tym co piszesz, ale znałem kiedy > ś > jedną Nicolę i Pamelę. Obie były, jak to się mówi, kobietami lekkich obyczajów. > Ale to może być oczywiście przypadek. Niekoniecznie przypadek. Tego typu panie często przybieraja pretensjonalne "ksywy". Skąd wiesz, że naprawdę tak się nazywały, pokazywały ci dokumenty, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
flasska Re: NICOLA - czyli krzywda na całe życie 21.04.08, 17:23 chyba tego socjologa nie zrozumiales, nie mowil on przypadkiem o tym, ze nadawanie tego typu imion jest charakterystyczne dla okreslonych grup spolecznych? grup, ktore naleza do nizszych warstw spol. i glownie dlatego - przez ograniczenie szans zyciowych i kapitalu kulturowego, materialnego i spolecznego - dzieci ich czlonkow nie zajda na szczyt kariery? a nie dlatego, ze nosza dziwaczne imiona? Odpowiedz Link Zgłoś
gniewomierz Re: NICOLA - czyli krzywda na całe życie 21.04.08, 19:31 flasska napisała: > chyba tego socjologa nie zrozumiales, nie mowil on przypadkiem o tym, ze nadawa > nie tego typu imion jest charakterystyczne dla okreslonych grup spolecznych? gr > up, ktore naleza do nizszych warstw spol. i glownie dlatego - przez ograniczeni > e szans zyciowych i kapitalu kulturowego, materialnego i spolecznego - dzieci i > ch czlonkow nie zajda na szczyt kariery? a nie dlatego, ze nosza dziwaczne imio > na? Dobrze zrozumiałem. Idiotyczne imię stanowić może przeszkodę w awansie zawodowym jak również w ewentualnych kontaktach na stopie służbowej. Pewnie nie miałabyś nic przeciwko temu aby iść do Nicoli-fryzjerki, lecz nad skorzystaniem z usług Nicoli-lekarki pewnie byś się zastanawiała. Nie oznacza to wcale, że wszystkie Nicole skończą źle, tak samo jak nie wszystkie będą umilać mężczyznom czas za pieniądze. Część z nich odziedziczy po rodzicach kantory, lombardy i hurtownie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Re: NICOLA - czyli krzywda na całe życie 21.04.08, 23:49 Osz cholera! Tesla miał na imię Nikola! To homoseksualista był ? Odpowiedz Link Zgłoś
gniewomierz Re: NICOLA - czyli krzywda na całe życie 22.04.08, 09:02 On był Serbem. Odpowiedz Link Zgłoś
ezra_ben_awraham Re: NICOLA - czyli krzywda na całe życie 22.04.08, 11:14 gniewomierz napisał: > On był Serbem. Nie dość że gej to jeszcze nie-polak! Tfu tfu! Odpowiedz Link Zgłoś
gniewomierz Re: NICOLA - czyli krzywda na całe życie 22.04.08, 15:40 ezra_ben_awraham napisał: > gniewomierz napisał: > > > On był Serbem. > > Nie dość że gej to jeszcze nie-polak! Tfu tfu! Akurat g*wno interesuje mnie czy ktoś jest Polakiem, Serbem, Żydem, komuchem, moherem, pedofilem czy homoseksualistą. Imię Nicola w polskich realia stanowi świadectwo mentalności rodziców i nie warto doszukiwać się w tym jakiejkolwiek ideologii. Odpowiedz Link Zgłoś
miaasto Ksiądz tymczasem o erekcji 21.04.08, 11:43 Psychologu Piotrze Pacewiczu! jesteś przecież z wykształcenia psychologiem. Jak można dopraszać się litości wobec uczniów? Litości? Co u licha robią ci katecheci w szkołach, dlaczego są wyjęci spod prawa ( tylko w kurii można próbować rozmawiać o ich zachowaniu, próbowałam, bezskutecznie!!), gdzie rozdział państwa od kościoła? jako autorytet pozwalasz, redaktorze, na utrwalanie władzy kościoła katolickiego w szkołach, które powinny być świeckie. Zobacz, redaktorze, co wygaduje Gowin. Litości, ale dla Twojej naiwności graniczącej z czymś niepokojąco groźniejszym. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Re: Ksiądz tymczasem o erekcji 21.04.08, 11:44 pan pospieszalski jest wybitnym klerykalem i obronca tego skundlonego "losciola" -dawal temu wyraz w swoich tendencyjnych i nieobiektywnych"warto rozmawiac"-moim zdaniem nie warto rozmawiac z takimi szfarzami prawdy jakim jest rowniez pan pospieszalski ktorego sklomstwatawiam w jednym szeregu njak ten przyglup niejaki cejrowski!!!to ze klecha klamie uwazam za "normalne"-oni wszyscy klamia jak najeci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
grubymisiek1 Ksiądz tymczasem o erekcji 21.04.08, 11:45 Cóż, jeżeli do seminariów idą wsiowi masturbanci to takie sa potem efekty. Przykre tylko, że państwo pozwala na to,żeby fobie klubu celibateriuszy zatruwały życie dzieciom w szkołach. Odpowiedz Link Zgłoś
tr1975 Seks i ksieza;) 21.04.08, 11:47 Moze w sumie ksieza, skoro sa takimi autorytetami we wszystkich sprawach (zwlaszcza w tych na ktorych nie powinni sie za bardzo znac), napisza jakis poradnik dotyczacy seksu? Bylby to wyjatkowo zabawny stek bzdur i przesadow;) Jedynymi fachowymi dzialami bylyby te zatytulowane: "Milosc miedzy dwoma mezczyznami. Co powinienes o tym wiedziec, czego nie musisz sie obawiac." (homoseksualizm); i "Nieuzasadniony pociag do dzieci, czyli co powinniscie wiedziec o seksie z malusinskimi." (traktujacy o pedofilii). W tym akurat czarna mafia ma doswiadczenie jak zadna inna uprzywilejowana grupa spoleczna:P Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Seks i ksieza;) 21.04.08, 11:57 tr1975 napisał: > Moze w sumie ksieza, skoro sa takimi autorytetami we wszystkich sprawach > (zwlaszcza w tych na ktorych nie powinni sie za bardzo znac), napisza jakis > poradnik dotyczacy seksu? Nie wiem, co się to porobiło w dzisiejszych czasach z tym seksem? W czasie moich studiów często dyskutowaliśmy z gdańskimi dominikanami, którzy, zamiast gadać o seksie, zaprosili po prostu panią doktor ginekolog, która zrobiła nam tak szczegółowy wykład, że właściwie już potem sięgalismy raczej po "lekturę uzupełniającą". Nikt również nie gorszył się tym, że być może studenci wykorzystają nabyta wiedzę w praktyce, co zresztą często się działo. I o co, do cholery, chodzi z tym seksem i Kościołem? Co się zmieniło od tych 40 lat, oprócz upadku komuny? Odpowiedz Link Zgłoś
lava71 Re: Seks i ksieza;) 21.04.08, 12:01 Wreszcie można mówić otwarcie co się myśli bez strachu przed ukamienowaniem z ręki tych co to są uczciwi i nieskalani. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk "co się to porobiło w dzisiejszych czasach ... 21.04.08, 12:45 "co się to porobiło w dzisiejszych czasach z tym seksem?" Nic sie nie porobilo tylko porownujesz, jak wiekszosc polskich wyksztalciuchow, to co jest nieporownywalne: "elitarne" gdanskie srodwisko studenckie, ktore stanowi pewnie 0,00000000001 % tych wszystkich ktorzy sa seksem normalnie zainteresowani a nad ktorym, polska hierarchia roztoczyla swoja specyficzna "opieke". Mierzenie rzeczywistosci wlasna miarka bardziej lub mniej rozpieszczonego przez rodzicow wyksztalciucha jest w Polsce bardzo powszechne w wielu kregach. Re: Seks i ksieza;) Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: "co się to porobiło w dzisiejszych czasach .. 21.04.08, 13:15 1europejczyk napisał: > Mierzenie rzeczywistosci wlasna miarka bardziej lub mniej rozpieszczonego przez > rodzicow wyksztalciucha jest w Polsce bardzo powszechne w wielu kregach. > > Re: Seks i ksieza;) A więc oświadczam z dumą tu, na tym forum: Jestem wykształciuchem, absolwentem gdańskiej elitarnej uczelni, w dodatku wiodącego dzisiaj wydziału. Cieszę się, że ktos to dostrzegł. Odpowiedz Link Zgłoś
miaasto Ksiądz tymczasem o erekcji 21.04.08, 11:53 Proszę Piotra Pacewicza o uzupełnienie wiedzy z zakresu psychologii (np. rozwojowej)oraz wiedzy o społeczeństwie (zasady demokracji, patrz pytania z wos-u w dzisiejszej wyborczej:istota demokracji czyli rozdzielenie państwa od kościoła jest realizowana w naszym państwie. Nie jest. Redaktorze, przestań być minimalistą. Odpowiedz Link Zgłoś
tersta Ksiądz to podlec. A poza tym, to... 21.04.08, 11:57 skąd taki klecha wie co wywołuje głębokie całowanie??? oraz inne rzeczy? Głupi ludzie, ze też posyłają dzieci na leksje religii katolickiej, a my jeszcze za to płacimy. Katolicyzm precz! Odpowiedz Link Zgłoś