profanum_vulgus 29.04.08, 09:22 Tanie państwo wg. PO. :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blackmoore Radio Zet: Bogdan Twarowski - "Ja prezes" odwołany 29.04.08, 09:23 no i dobrze, szkoda ze taki czlowieczek w ogole trafil na takie stanowisko Odpowiedz Link Zgłoś
adela_30 Typowy przedstawiciel kadry kierowniczej PSL i PO 29.04.08, 09:31 Nic szczególnego nie zrobił ten facet. Zachowuje się typowo dla kadry kierowniczo dyrektorskiej z PSL i PO. Buractwo i chamstwo. "Ja Premier" Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Typowy przedstawiciel kadry kierowniczej PSL 29.04.08, 14:03 adela_30 napisała: > Nic szczególnego nie zrobił ten facet. Zachowuje się typowo dla kadry > kierowniczo dyrektorskiej z PSL i PO. Buractwo i chamstwo. > > "Ja Premier" Adelcia, gdyby twoje slowa byly prawda, ten pan nadal sprwawowalby swoje stanowisko, ale tak nie jest, dostal kopa w dupsko za to, ze okazal sie byc typowym PiSim aparatczykiem...:DDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Masz rację kralik, on był z PiS. 29.04.08, 14:44 P.S. Dlaczego każdy post kończysz serią liter "D"? Przecież i bez tego wszysyc widzą, że jesteś debilem. Odpowiedz Link Zgłoś
wasyll11 Re: Fachowcy w. PSL 29.04.08, 10:52 oto obraz PSL-u ich myślenia o reformach i ich fachowcy - dltegoci pseudo rolnicr bronią jak niepodległości reformy KRUS , wprow. podatku dla działalności rolniczej - bo to oznaczłoby koniec oszustw i kasy - PSL TO OSTANI RELIKT PRL-U Odpowiedz Link Zgłoś
ollo_filipino Re: Fachowcy w. PSL 29.04.08, 11:52 Takich reliktów PRL jest więcej, że wymienię tylko kilka: Wszystkie bez wyjątku Polskie Związki "sportowe"; Spółdzielnie mieszkaniowe, urzędy na chyba wszystkich szczeblach, bo tych kilkunastu stażystów nie zmieni wizerunku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Fachowcy w. PSL 29.04.08, 13:06 ollo_filipino napisał: > Takich reliktów PRL jest więcej, że wymienię tylko kilka: Wszystkie bez wyjątku > Polskie Związki "sportowe"; Spółdzielnie mieszkaniowe, urzędy na chyba > wszystkich szczeblach, bo tych kilkunastu stażystów nie zmieni wizerunku. > Pozdrawiam Nie wszystkie spółdzielnie mieszkaniowe, bo wiele z nich powstało w okresie międzywojennym, a niektóre jeszcze przed I wojną. "Spółdzielczość mieszkaniowa jako ruch społeczno - gospodarczy działa ponad 110 lat. Jej początki wiążą się z dniem 27 marca 1890 r. Jest to data założenia pierwszej polskiej spółdzielni mieszkaniowej w Poznaniu. W ciągu następnych lat powstały dalsze spółdzielnie mieszkaniowe w Wielkopolsce i na Pomorzu, a później w innych częściach kraju.W początkach okresu międzywojennego nastąpiło ożywienie organizacyjne spółdzielczości mieszkaniowej. Do końca 1921r. powstało 477 spółdzielni. W dniu 11 grudnia 1921r. powstała Warszawska Spółdzielnia Mieszkaniowa, czołowy reprezentant nurtu spółdzielczości lokatorskiej w okresie międzywojennym. Do 1939 r. powstało na terenie kraju dalszych kilkadziesiąt spółdzielni posiadających kilka tysięcy mieszkań. Nie odgrywały one jednak pod względem ilościowym roli w zaspokajaniu potrzeb mieszkaniowych". Nie przeczę, że w okresie PRL idea spółdzielczości mieszkaniowej została wypaczona, podobnie jak obecnie TBS. Odpowiedz Link Zgłoś
3gosc Re: Fachowcy w. PSL 29.04.08, 14:27 Wedlug Ciebie fakt, ze jakas instytucja powstala przed wojna jednoczesnie zaprzecza temu, ze moze byc reliktem poprzedniego ustroju? Dziwna dedukcja. Zupelnie zgadzam sie z ollo_filipino. Odpowiedz Link Zgłoś
w.groch Radio Zet: Bogdan Twarowski - "Ja prezes" odwołany 29.04.08, 09:24 Diabeł też ubiera się u Prady Odpowiedz Link Zgłoś
blackmoore Re: Radio Zet: Bogdan Twarowski - "Ja prezes" odw 29.04.08, 09:27 profanum_vulgus napisał: > Tanie państwo wg. PO. > :D "tanie panstwo" to bylo haslo wyborcze pisoidow. Jakos PO nie krzyczalo na ten temat, za to od razu zlikwidowali m. in. ministerstwo ds rybek morskich z kibolem w roli ministra. I budzet rzadu tez zmniejszyli, ten sam budzet, ktory PiS tuz przed odejsciem zwiekszyl, nie wiadomo po co. Podaj troche przykladow, zanim zaczniesz pluc i sie obsliniac Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: Radio Zet: Bogdan Twarowski - "Ja prezes" odw 29.04.08, 10:20 blackmoore napisał: od razu zlikwidowali m. in. > ministerstwo ds rybek morskich z kibolem w roli ministra. nie był już potrzebny, teraz kibol jest premierem :) Odpowiedz Link Zgłoś
blackmoore Re: Radio Zet: Bogdan Twarowski - "Ja prezes" odw 29.04.08, 11:40 sralimuchibedziewiosna napisał: > > nie był już potrzebny, teraz kibol jest premierem :) odrozniaj kibola od kibica Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: Radio Zet: Bogdan Twarowski - "Ja prezes" odw 29.04.08, 12:30 bo GW to robi ? innego powodu nie widzę Odpowiedz Link Zgłoś
blackmoore Re: Radio Zet: Bogdan Twarowski - "Ja prezes" odw 29.04.08, 12:52 sralimuchibedziewiosna napisał: > bo GW to robi ? innego powodu nie widzę a co ma do tego GW? Moze Ty potrzebujesz wytyczne z RM lub TVTrwam, ale pociesz sie ze nie wszyscy tak maja Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: Radio Zet: Bogdan Twarowski - "Ja prezes" odw 29.04.08, 13:17 blackmoore napisał: > sralimuchibedziewiosna napisał: > > > bo GW to robi ? innego powodu nie widzę > > a co ma do tego GW? > Moze Ty potrzebujesz wytyczne z RM lub TVTrwam, ale pociesz sie ze > nie wszyscy tak maja RM lub TV Traw chyba takich nie wydały, zresztą nie wiem, bo nie słucham/nie oglądam / GW natomiast takie dyrektywy wydaje i Ty sie im podporzadkowujesz/ nie zarzucaj więc proszę mi tego, co sam czynisz / OK ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Radio Zet: Bogdan Twarowski - "Ja prezes" odw 29.04.08, 14:06 Tobie też GW wydaje dyrektywy, a mianowicie takie żebyś pisał że GW innym wydaje dyrektywy. Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: Radio Zet: Bogdan Twarowski - "Ja prezes" odw 29.04.08, 14:08 dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Radio Zet: Bogdan Twarowski - "Ja prezes" odw 29.04.08, 14:52 O! Widzę że masz kolejną dyrektywę z GW. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Radio Zet: Bogdan Twarowski - "Ja prezes" odw 29.04.08, 14:10 sralimuchibedziewiosna napisał: > blackmoore napisał: > > > sralimuchibedziewiosna napisał: > > > > > bo GW to robi ? innego powodu nie widzę > > > > a co ma do tego GW? > > Moze Ty potrzebujesz wytyczne z RM lub TVTrwam, ale pociesz sie ze > > nie wszyscy tak maja > > RM lub TV Traw chyba takich nie wydały, zresztą nie wiem, bo nie > słucham/nie oglądam > GW natomiast takie dyrektywy wydaje i Ty sie im podporzadkowujesz/ > > nie zarzucaj więc proszę mi tego, co sam czynisz / > OK ? :) Nie sluchasz, nie ogladasz..., ale jednak kibucujesz...:DDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
blackmoore Re: Radio Zet: Bogdan Twarowski - "Ja prezes" odw 29.04.08, 14:45 sralimuchibedziewiosna napisał: > GW natomiast takie dyrektywy wydaje i Ty sie im podporzadkowujesz/ > > nie zarzucaj więc proszę mi tego, co sam czynisz / > > OK ? :) skad u Ciebie taka pewnosc ze ktos sie musi podporzadkowac dyrektywom? Biedaku, znasz to widocznie z autopsji. Wyobraz sobie ze sa tacy co mysla samodzielnie. Od Ciebie jedzie pisem i Rydzykiem na odleglosc. Ale moze napiszesz w jakim punkcie uwazasz ze ja sie podporzadkowalem? Jedziesz mi tania propaganda oparta na klamstwie Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Radio Zet: Bogdan Twarowski - "Ja prezes" odw 29.04.08, 14:08 sralimuchibedziewiosna napisał: > blackmoore napisał: > > od razu zlikwidowali m. in. > > ministerstwo ds rybek morskich z kibolem w roli ministra. > > > nie był już potrzebny, teraz kibol jest premierem :) Nie kibil lecz namietyny kopacz pilki, sportowiec czyli, czlowiek wysportowany, wybiegany na swiezym powietrzu a co za tym idzie, czlowiek z dotlenionym mozgiem co dodaje mu zdrowia i jasnosci umyslu, czyli cos co tobie jest calkowicie obce...:DDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Radio Zet: Bogdan Twarowski - "Ja prezes" odw 29.04.08, 10:20 blackmoore napisał: > profanum_vulgus napisał: > > > Tanie państwo wg. PO. > > :D > > "tanie panstwo" to bylo haslo wyborcze pisoidow. Jakos PO nie > krzyczalo na ten temat, za to od razu zlikwidowali m. in. > ministerstwo ds rybek morskich z kibolem w roli ministra. I budzet > rzadu tez zmniejszyli, ten sam budzet, ktory PiS tuz przed odejsciem > zwiekszyl, nie wiadomo po co. Podaj troche przykladow, zanim > zaczniesz pluc i sie obsliniac<Nie kłam więcej albo won od klawiatury.Ile było wydane do czasu wyborów z zakładanego 30 mld. deficytu budżetowego?Jak nie pamiętasz to nie pisz bzdur POpaprańcu Odpowiedz Link Zgłoś
blackmoore Re: srambl ambl 29.04.08, 11:41 nie Ty bedziesz decydowal kiedy odejde od klawiatury. Takie polecenia wydawaj swoim podwladnym na kolejnym plenum KC PiS Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Radio Zet: Bogdan Twarowski - "Ja prezes" odw 29.04.08, 09:29 profanum_vulgus napisał: > Tanie państwo wg. PO. > :D ************************************** Jest przekręt - jest reakcja. W przypadku bizantyjskich wydatków Giertycha czy Leppera reagować musieli dopiero wyborcy. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Radio Zet: Bogdan Twarowski - "Ja prezes" odw 29.04.08, 09:34 marudar, tym razem troche ci pomoge.... telefon za za 5 tys zl, to faktycznie troche przesada, ale zestaw nawigacji satelitarnej za 1,5zl to chyba tanio??? jesli zas chodzi o twoj komentarz, to zalezy czy pan tawardowski z po-wskiego nadania... jesli nie, to "zasluga" tuska raczej watpliwa... pracujesz bezposrednio dla plemiela??? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Radio Zet: Bogdan Twarowski - "Ja prezes" odw 29.04.08, 09:38 rooboy napisał: > jesli zas chodzi o twoj komentarz, to zalezy czy pan tawardowski z > po-wskiego nadania... jesli nie, to "zasluga" tuska raczej > watpliwa... ******************************* A co to za różnica, kto go nadał? Może diabli nadali Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Radio Zet: Bogdan Twarowski - "Ja prezes" odw 29.04.08, 09:49 maruda.r napisał: > rooboy napisał: > > > jesli zas chodzi o twoj komentarz, to zalezy czy pan tawardowski z > > po-wskiego nadania... jesli nie, to "zasluga" tuska raczej > > watpliwa... > > ******************************* > > A co to za różnica, kto go nadał? Może diabli nadali > roznica duza, marudar... bo jesli nadany przez tuska, to sie chwali plemielowi, ale jesli nadany przez pis to wyrzucenie go jest standardowa procedura kazdego nowowchodzacego rzadu... a swoja droga wydatek 10 tys zl na prezesa agencji, to nie jest az taka niegospodarnosc... wiec w ktorym departamencie pracujesz, marudar??? Odpowiedz Link Zgłoś
spark5719 Marudzisz - zamiast poczytać: 29.04.08, 10:05 gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,5093965.html A co do "nie aż takiej niegospodarności" to powiem tyle, że nawet w dużych prywatnych korporacjach wydatki szefostwa też muszą mieć swoje uzasadnienie i być wcześniej zabudżetowane. A za niegospodarność można nie tylko wylecieć z posady, ale zostać oskarżonym o działanie na szkodę spółki i "zaliczyć" wyrok sądowy. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Marudzisz - zamiast poczytać: 29.04.08, 10:12 spark5719 napisał: > gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,5093965.htmla > A co do "nie aż takiej niegospodarności" to powiem tyle, że nawet w > dużych prywatnych korporacjach wydatki szefostwa też muszą mieć > swoje uzasadnienie i być wcześniej zabudżetowane. A za > niegospodarność można nie tylko wylecieć z posady, ale zostać > oskarżonym o działanie na szkodę spółki i "zaliczyć" wyrok sądowy. spark, blysnales faktycznie jak spark... to ja przeprzaszam, przez 15 lat pracowalem w najbardziej dochodowej firmie swiata z indexu dow jonesa, co ja moglbym wiedziec.... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Marudzisz - zamiast poczytać: 29.04.08, 13:22 rooboy napisał: > spark, blysnales faktycznie jak spark... to ja przeprzaszam, przez > 15 lat pracowalem w najbardziej dochodowej firmie swiata z indexu > dow jonesa, co ja moglbym wiedziec.... ******************************* To, czego się nauczyłeś. Jak na razie, to nie udało Ci się jeszcze nikogo porazić swoją wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Marudzisz - zamiast poczytać: 29.04.08, 15:43 marudar, twoich smartarse comments nie potrzebuje, od ciebie potrzebuje tylko odpowiedzi na pytanie, wiec sie choc raz postaraj.... jesli chodzi o nauczenie sie, to nauczylem sie, ze zdobyta wiedza nie jest do porazania innych, co wiekszosc polakow (a ty zwlaszcza) jeszcze nie rozumie... kazdy chce byc madrzejszy od drugiego, a efekt w kraju jest jaki jest... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Radio Zet: Bogdan Twarowski - "Ja prezes" odw 29.04.08, 13:28 rooboy napisał: > wiec w ktorym departamencie pracujesz, marudar??? ****************************** W Departamencie Wolnych Wniosków i Swawolnych Hipotez. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Radio Zet: Bogdan Twarowski - "Ja prezes" odw 29.04.08, 14:20 rooboy napisał: > maruda.r napisał: > > > rooboy napisał: > > > > > jesli zas chodzi o twoj komentarz, to zalezy czy pan tawardowski > z > > > po-wskiego nadania... jesli nie, to "zasluga" tuska raczej > > > watpliwa... > > > > ******************************* > > > > A co to za różnica, kto go nadał? Może diabli nadali > > > > > roznica duza, marudar... bo jesli nadany przez tuska, to sie chwali > plemielowi, ale jesli nadany przez pis to wyrzucenie go jest > standardowa procedura kazdego nowowchodzacego rzadu... > > a swoja droga wydatek 10 tys zl na prezesa agencji, to nie jest az > taka niegospodarnosc... > > wiec w ktorym departamencie pracujesz, marudar??? Rooboy, staraj sie czytac tekst ze zrozumieniem, w artykule wyraznie jest napisane, ze ten pan sprawowal wladze od grudnia 2007, znaczy to, ze zostal mianowany juz przez obecny rzad, poza tym, gdybys wczytal sie w tekst, znalazl bys w nim rowniez informacje na temat wykorzystywania swojego stanowiska, zwalniania ludzi bez podania przyczyn itd. wiec niegospodarnosc jest tutaj okurat najmniejszym pikusuem...;DDD Logika stary, logika...;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Radio Zet: Bogdan Twarowski - "Ja prezes" odw 29.04.08, 14:14 maruda.r napisał: > profanum_vulgus napisał: > > > Tanie państwo wg. PO. > > :D > > ************************************** > > Jest przekręt - jest reakcja. W przypadku bizantyjskich wydatków Giertycha czy > Leppera reagować musieli dopiero wyborcy. > Giertych czy lepper to byly pionki ktore zywily sie ochlapami pozostawionymi przez "Panow" PiSministrow z kartami kredytowymi itd. ;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
blackmoore Radio Zet: Bogdan Twarowski - "Ja prezes" odwołan 29.04.08, 09:29 "Pracownicy Agencji zarzucają Twarowskiemu niegospodarność. Ma ona polegać na zakupie sprzętu biurowego o standardach ponad potrzeby Agencji. Dotyczy to zakupu m.in. ekskluzywnego telefonu PRADA o wartości ok. 5 tys. zł, zestawu do samochodowej nawigacji satelitarnej za 1,5 zł, 32 calowego monitora komputerowego za ponad 4,1 tys. zł." Panowie redaktorzy, litosci troche. Zestaw satelitarny za poltora zeta/szt to biore kazda ilosc Odpowiedz Link Zgłoś
fajny-miquel Re: Radio Zet: Bogdan Twarowski - "Ja prezes" odw 29.04.08, 10:41 Irytuje mnie to stale czepianie sie bledow typo na tych forach. To gazeta internetowa! Tutaj wazna jest szybkosc przekazu informacji. Prawidlowej kwoty rozsadny czlowiek moze sie domyslec! Wyluzuj sie! Odpowiedz Link Zgłoś
w.groch Re: Radio Zet: Bogdan Twarowski - "Ja prezes" odw 29.04.08, 09:30 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30&w=77976642 :))) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysieknn Po raz pierwszy od końca III RP. 29.04.08, 09:31 Po raz pierwszy od czasów ogłoszenia przez braci K. końca III RP wyrzuca się kogoś nie za przynależność partyjną ale za niekompetencje. Odpowiedz Link Zgłoś
tom.gorecki Radio Zet: Bogdan Twarowski - "Ja prezes" odwołany 29.04.08, 09:34 Nawigacja za 1,5 zł to ma być nadużycie ;-) ? Odpowiedz Link Zgłoś
artie Radio Zet: Bogdan Twarowski - "Ja prezes" odwołan 29.04.08, 09:48 Akurat nie widzę niczego złego w zakupie zestawu do samochodowej nawigacji satelitarnej za 1,5 zł - całkiem dobra cena :) Odpowiedz Link Zgłoś
grzeniu22 Re: Radio Zet: Bogdan Twarowski - "Ja prezes" odw 29.04.08, 09:54 Po pierwsze- zestaw do nawigacji to tylko jeden z wydatków. Po drugie- można dyskutować, czy w ogóle był on preziowi niezbędny. Tak czy owak- dobrze, że pogonili buraka. Odpowiedz Link Zgłoś
venioo Re: Radio Zet: Bogdan Twarowski - "Ja prezes" odw 29.04.08, 10:10 Za 1,5zł tez bym chetnie sobie taki sprawil. Gdzie mozna sprawdzic liste wydatkow (zeby dostac adres tego sklepu, gdzie tak tanio)? To sa chyba jawne informacje dla podatnikow? :) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina-monte-christo profanum_vulgus.. dywagacje idioty... 29.04.08, 10:01 baran czyta,że Tusk wywala ,on mówi ,że przyjmuje! Logika kretyna... Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Radio Zet: Bogdan Twarowski - "Ja prezes" odwołan 29.04.08, 10:14 Co za kretyn!Już niezapomniany poseł Bonda miał więcej instynktu samozachowawczego Odpowiedz Link Zgłoś
13doktor Radio Zet: Bogdan Twarowski - "Ja prezes" odwołan 29.04.08, 11:07 ....oj Panie Bogdanie mia Pan wszystko i co..... nawet znajomości na sympatii nie pociesza Pana. Odpowiedz Link Zgłoś
aro33 Radio Zet: Bogdan Twarowski - "Ja prezes" odwołan 29.04.08, 11:42 >>zestawu do samochodowej nawigacji satelitarnej za 1,5 zł, nawigacja za 1,5 zł ? chyba tylko obudowa - na pewno zakup nie ponadstandardowy :P Odpowiedz Link Zgłoś
niutt Radio Zet: Bogdan Twarowski - "Ja prezes" odwołan 29.04.08, 12:54 Pełno takich prezesów. profanum_vulgus napisał: > Tanie państwo wg. PO. Tanie państwo było hasłem PiS, a Donald Tusk zdymisjonował Twarowskiego a nie Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
polsz z jakiej on partii? 29.04.08, 13:58 bo mam niejasne wrażenie, że ten pan to relikt PSL. Bardzo to do nich pasuje Testy IQ: www.iq-test.pl/?d=5087 Nagrody za darmo: www.look4win.pl/rejestracja.php?polec=fredator Odpowiedz Link Zgłoś
byly_z_arr Radio Zet: Bogdan Twarowski - "Ja prezes" odwołan 29.04.08, 14:20 Aż się wierzyć nie chce ...:) Odwołany za takie "głupoty"? Parę lat tam pracowałem, "zaliczyłem" 4 prezesów ... Tylko jeden z nich był w "porzo" na 100%, jeden na 80%, pozostałych dwuch zwykli złodzieje ...!!! A, ani jednego nikt nigdy nie odwołał ...!!! Może faktycznie coś się zmnienia? A tak wogle, to brawo Donald! Odpowiedz Link Zgłoś
stefan-50 Bogdan Twarowski - "Ja prezes" odwołany 29.04.08, 15:12 I dobrze. Nie wiem po co tyle szumu na forum. Facet sie nie sprawdził dostał kopa w d.. i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Radio Zet: Bogdan Twarowski - "Ja prezes" odwołan 29.04.08, 15:33 dobrze, że Tusk w świetle faktów nie bał się wywalić prezesa, którego zatrudnił Sawicki (PSL).... Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a Przeciez ci POwcy tacy sami,cuda Tuska,rozgarnieta 29.04.08, 19:15 inaczej Julka Zlotowka Pitera itp. Chodzilo o wielkie koryto dla swoich Odpowiedz Link Zgłoś