Dodaj do ulubionych

Ofensywa medialna prezydenta

06.05.08, 18:06
Kaminski i Bielan tylko pogorsza wizerunek prezydenta
Obserwuj wątek
    • maruda.r To proste: niech nie mówi 06.05.08, 18:28

Najprostszym sposobem poprawy wizerunku Lecha Kaczyńskiego będzie jego
      zniknięcie i zamilknięcie. Wystarczająco już skompromitował państwo polskie
      swoją wiejską filozofią.

• dan3iger Widziałem kiedyś taki wiec w Stoczni Gdańskiej 06.05.08, 18:34
        Widziałem kiedyś taki wiec poparcia w Stoczni Gdańskiej 2 lata temu. Na terenie
        100x200 metrów, zamkniętym, ogrodzonym i strzeżonym przez wojsko z bronią na
        wierzchu było kilkaset ludzi, przywiezionych autokarami miłośników PiS i prezesa
        Kaczyńskiego. Za płotem (pewnie tam gdzie wg Kaczyńskiego stało ZOMO) było kilka
        tysięcy ludzi zaciekawionych akcją, oczywiście nic nie widzących co się dzieje
        na scenie. TV oczywiście pokazała tylko uśmiechniętych miłośników Kaczyńskiego.
        Mam przeczucie że ta nowa "medialna" ofensywa będzie podobna w formie. Kurski,
        do boju !
        • joo55 Re: Widziałem kiedyś taki wiec w Stoczni Gdańskie 06.05.08, 21:30
          Widziałem popis Tuska w jakims ogrodzie zero zainteresowania,co tu
          gadać niby gwioazda polskiej polityki,a jest zawodowym leniem.
          • kiks11 Re: Widziałem kiedyś taki wiec w Stoczni Gdańskie 06.05.08, 21:46
            misiu, teraz mówimy o preziu, nie o tusku. weź sobie węgiel na
            zatrzymanie obstrukcji i podyskutuj o preziu, o tusku kiedy indziej.
            paa
            • rtg Re: Widziałem kiedyś taki wiec w Stoczni Gdańskie 06.05.08, 22:25
              kiks11 napisał:

> misiu, teraz mówimy o preziu, nie o tusku. weź sobie węgiel na
              > zatrzymanie obstrukcji i podyskutuj o preziu, o tusku kiedy
              indziej.
              > paa
              On tego nie łapie ten typ tak ma...

a BTW "kochac każdy może....."
              • kon_donek_wermahtowy [...] 06.05.08, 23:56
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • maruda.r Komunista Lech Kaczyński 07.05.08, 00:02
                  kon_donek_wermahtowy napisał:

> Pan Prezydent ma rację !!!!!
                  >
                  > Problem w tym, że za sprawą komuny Polacy stali się
                  > jedynym narodem w Europie, który nie ma własnych mediów :((

Więc Czabański, Rydzyk, Urbański, Wildstein czy Sakiewicz to komuniści?

• eszp Re: Widziałem kiedyś taki wiec w Stoczni Gdańskie 06.05.08, 22:21
            joo55 napisał:

> Widziałem popis Tuska w jakims ogrodzie zero zainteresowania,co tu
            > gadać niby gwioazda polskiej polityki,a jest zawodowym leniem.
            A może jakieś konkrety?
            • konread Re: Widziałem kiedyś taki wiec w Stoczni Gdańskie 06.05.08, 22:55
              eszp napisała:

> joo55 napisał:
              >
              > > Widziałem popis Tuska w jakims ogrodzie zero zainteresowania,co tu
              > > gadać niby gwioazda polskiej polityki,a jest zawodowym leniem.
              > A może jakieś konkrety?

Tusk jest ciapciak, bo mówi zapytany na temat i wszyscy rozumieją co chce przekazać.
              Pan prezydent jest wielkim mężem stanu, gdyż sam nie wie co mówi, nikt nie wie
              co mówi, i nie potrafi nic powiedzieć, chyba że brat mu podpowie;)
              • maruda.r Re: Widziałem kiedyś taki wiec w Stoczni Gdańskie 07.05.08, 17:26
                konread napisał:

> Tusk jest ciapciak, bo mówi zapytany na temat i wszyscy rozumieją co chce przek
                > azać.
                > Pan prezydent jest wielkim mężem stanu, gdyż sam nie wie co mówi, nikt nie wie
                > co mówi, i nie potrafi nic powiedzieć, chyba że brat mu podpowie;)

Stąd większe zainteresowanie występami Kaczyńskiego - zawsze jest się z czego
                pośmiać.

• kato28 Re: Widziałem kiedyś taki wiec w Stoczni Gdańskie 07.05.08, 00:01
          Ja sie przejechałem pod Spodek w czasie kiedy PiS na Ślasku miał
          przedwyborczą konwencję. Autokarów stało ze 200 ale rejestracje na
          nich mało śląskie były... Włocławek, Gdańsk, Wrocław, Nowy Sącz itp.
          Ot pokazówka że niby tak wielu zwolenników ma tu PiS. W telewizji
          ładnie wyglądało.
      • kaczory11 Re: To proste: niech nie mówi 06.05.08, 18:35
        Najlepszym sposobem na poprawe wizerunku prezia pisiorkow i Wolakow
        jest zatrudnienie psychiatrow.

Kaczynscy przed Trybunal Stanu.

Kaczory11
        • almagus Re: Wolacy, jego wola taka uchodzić za Polaka. 06.05.08, 20:49
          Wolacy, jego wola taka uchodzić za Polaka.
          Więcej datków Wolacy, kupimy rozum z tacy!

Wymamla Wolskie.
          Stopnie apostolskie.
          Naczelny idiota.
          Kler co klątwy miota.

W wymamlanej adremmalinie.
          Pobranej w malinowym winie.
          W kleru braterskiej nadsterowności.
          W żutej, wyplutej solidarności.
          W podpiłsudczykowskiej malignie.
          W chwili z sensem, gdy jak cud mignie.
          Szukam misyjnej roli prężydęta.
          Zostaje w szambie żaba nadęta!
          Wtórbełkot ropuch z nim nie przemija.
          Wspiera mamlanie radio Trwa Ryja.

Jak tam łamanie konstytucji?
          Podpisać się też nie umie?
          Może Kamiński, albo ojciec Ryzyk podpisze?
          Wolska konstytucja na to pozwala?
    • przyladek.dobrej.nadziei Niech prezydent zamilknie 06.05.08, 18:34
      Tylko po co nam wtedy prezydent?
      • tw_wielgus Re: Niech prezydent zamilknie 06.05.08, 19:07
        Żeby ktoś reprezentował mniejszość, która tak naprawdę jest większością i
        dlatego przegrała wybory, o!

przyladek.dobrej.nadziei napisał:

> Tylko po co nam wtedy prezydent?
        >
    • blg41 Olać go 06.05.08, 18:44
      Dlaczego ten przygłup jeszcze zawraca nam głowę!
      Dwa lata PiSu (i brata) wystarczy za wszystkie nasze przeszłe i
      przyszłe grzechy.
      Proponuję, aby olać gościa (i jego brata) i w ogóle nie reagować na
      ich zaczepki lub smarkanie przez palce!
      • szarak54 Re: Olać go 06.05.08, 19:30
        blg41 napisał:

> Dlaczego ten przygłup jeszcze zawraca nam głowę!
        > Dwa lata PiSu (i brata) wystarczy za wszystkie nasze przeszłe i
        > przyszłe grzechy.
        > Proponuję, aby olać gościa (i jego brata) i w ogóle nie reagować na
        > ich zaczepki lub smarkanie przez palce!

Bo co? Tak ci powiedzieli w Tusk Vision Network czy tu u Ojca RRRedaktora
        • cerambyx Re: Olać go 06.05.08, 19:47
          szarak54 napisał:

> Bo co? Tak ci powiedzieli w Tusk Vision Network czy tu u Ojca RRRedaktora

nam akurat nie musza mowic jak mamy myslec, ale rozumiem ze nie wszyscy tak
          potrafia, dlatego jestem tolerancyjny dla takich jak Ty... ale nie mierz
          wszystkich swoja miara ;)
          • pikorab Re: Olać go 06.05.08, 20:45
            Przecież każdy mierzy swoją (subiektywną) miarą"! Czyżby istniała jakaś
            autonomiczna obiektywna miara ? Wdzięczny byłbym za jej realistyczne
            przedstawienie,dostosowane do naszych ziemskich spraw ! <pikorab>
    • 2_x_duck Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 18:44
      Troche brakowało prezydenta, za mało sie wypowiadał, za rzadko publicznie
      pokazywał. Czas to zmienić i moze w koncu ludzie dojrzą, że medialny wizerunek
      prezydenta jest wypaczony. Tylko jeszcze troche zmienic retoryke i w ogole
      bedzie esktra.
      • funny5 Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 18:47
        Nie bedzie ekstra bo kazde wystapienie prezydenta to blamaz
        • 2_x_duck Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 18:50
          > Nie bedzie ekstra bo kazde wystapienie prezydenta to blamaz

Zdaje ci sie. Prezydent u Lisa wczoraj wypadł bardzo dobrze, chocby nie wiem jak
          sciemniala GW.
          • funny5 Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 18:51
            On boi sie ludzi
            • 2_x_duck Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 18:56
              > On boi sie ludzi

Gdyby tak było nie byłby czołowym dzialaczem "Solidarnosci" i profesorem na
              uniwersytecie.
              • funny5 Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 18:59
                Czolowy dzialacz Solidarnosci?Pusty smiech
                • 2_x_duck Tak. Lech Kaczyński był czołowym działaczem Solida 06.05.08, 19:03
                  rnosci

pl.wikipedia.org/wiki/Lech_Kaczy%C5%84ski#Opozycja_demokratyczna
                  • funny5 Re: Tak. Lech Kaczyński był czołowym działaczem S 06.05.08, 19:08
                    Ja te czasy znam z autopsji.Wiki nie zawsze jest miarodajna
                    • 2_x_duck Re: Tak. Lech Kaczyński był czołowym działaczem S 06.05.08, 19:10
                      Dobra to ktory fakt z tego zyciorysu podważasz?
                      • zenonbombalina69 Re: Tak. Lech Kaczyński był czołowym działaczem S 06.05.08, 19:26
                        Dla niektórych wiki nie jest miarodajna bo najbardziej miarodajna jest gaz wyb.
                        a tam zawsze jest jasno napisane że najwięksi bohaterowie solidarności
                        to...michnik, geremek,boni,wałęsa, no i oczywiście maleszka znany bohaterski
                        działacz studencki..
                        • maaac Re: Tak. Lech Kaczyński był czołowym działaczem S 06.05.08, 19:43
                          Miarodajna najbardziej to jest nasza pamięć. O Michniku, Geremku
                          potem Wałęsie przez całą komunę była mowa. Czerwoni pluli na nich
                          non stop dokładnie tak samo jak dziś pluje "prawicowa" lewica.
                          Kaczyńscy przemknęli tylko w czasie okrągłego stołu. Potem
                          wypłynęli razem z Wałęsą gdy ten stwierdził, że komuna upadła, a on
                          z tego nic nie ma. Potem odeszli od niego bo widać nie dawał się im
                          tak sterować sobą jakby chcieli. No i zaczęłe się "propaństwowa"
                          działalnoćś Kaczyńskich z paleniem kukieł Wałęsy.
                          Tacy z nich "solidarnościowcy" jak ich ojciec AKowiec.
                          • tw_wielgus Re: Tak. Lech Kaczyński był czołowym działaczem S 06.05.08, 19:59
                            Swego czasu w "Wprost" był hymn pochwalny na cześć rodziny Kaczyńskich. Kończył
                            się dokładnie przed wstąpieniem Rajmunda do PZPR. Cóż historią łatwo się manipuluje.

maaac napisał:

> Miarodajna najbardziej to jest nasza pamięć. O Michniku, Geremku
                            > potem Wałęsie przez całą komunę była mowa. Czerwoni pluli na nich
                            > non stop dokładnie tak samo jak dziś pluje "prawicowa" lewica.
                            > Kaczyńscy przemknęli tylko w czasie okrągłego stołu. Potem
                            > wypłynęli razem z Wałęsą gdy ten stwierdził, że komuna upadła, a on
                            > z tego nic nie ma. Potem odeszli od niego bo widać nie dawał się im
                            > tak sterować sobą jakby chcieli. No i zaczęłe się "propaństwowa"
                            > działalnoćś Kaczyńskich z paleniem kukieł Wałęsy.
                            > Tacy z nich "solidarnościowcy" jak ich ojciec AKowiec.
                          • zenonbombalina69 Re: Tak. Lech Kaczyński był czołowym działaczem S 06.05.08, 21:34
                            Twoja pamięć chyba nie jest miarodajna..czyżby demencja? Co do ojca Kaczyńskich
                            to może przeczytaj sobie "Powstanie 44' Normana Daviesa ,to dowiesz się czy R.
                            Kaczyński był Akowcem czy też nie. Pewnie złudna moja nadzieja że przeczytasz bo
                            książka ma ponad 1000 stron i Twój mózg nie da rady obrobić takiej ilości
                            wiedzy, a jeśli nawet da to książki nie zrozumiesz bo napisał ją Angol a cóż
                            Angole mogą wiedzieć o naszej historii. Dla Ciebie wyrocznią historii jest
                            geremek,michnik ,kiszczak i maleszka prawdziwie dzielni ludzie.
                            • kralik111 Re: Tak. Lech Kaczyński był czołowym działaczem S 06.05.08, 21:45
                              zenonbombalina69 napisał:

> Twoja pamięć chyba nie jest miarodajna..czyżby demencja? Co do ojca Kaczyńskich
                              > to może przeczytaj sobie "Powstanie 44' Normana Daviesa ,to dowiesz się czy R.
                              > Kaczyński był Akowcem czy też nie. Pewnie złudna moja nadzieja że przeczytasz b
                              > o
                              > książka ma ponad 1000 stron i Twój mózg nie da rady obrobić takiej ilości
                              > wiedzy, a jeśli nawet da to książki nie zrozumiesz bo napisał ją Angol a cóż
                              > Angole mogą wiedzieć o naszej historii. Dla Ciebie wyrocznią historii jest
                              > geremek,michnik ,kiszczak i maleszka prawdziwie dzielni ludzie.

Zdziwie cie przyglupie, ale znam osobisci Romana Davisa i rozmawialem z nim o
                              Romualdzie kaczynskim, Davisa zdanie na temat takisz szuj jak r.kaczynski jest
                              proste, mowi o nich z niechecia, bo wstyd mu za takich
                              polaczkow...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDdd
                              • zenonbombalina69 Re: Tak. Lech Kaczyński był czołowym działaczem S 06.05.08, 21:53
                                o Romualdzie Kaczyńskim może i rozmawiałeś ale ojciec Jarosława i Lecha miał na
                                imię Rajmund nie Romuald.... a co do Twojej osobistej znajomości z N. Daviesem
                                to wybacz on nie miał pogadanek w szkołach podstawowych dla lekko upośledzonych
                                a Ty jesteś właśnie absolwentem jednej z takich szkół. Nie znasz poprawnej
                                polszczyzny i jeszcze jesteś mitomanem.... Kralik a znasz osobiście Napoleona
                                Bonaparte? a Cyryla i Metodego?
                                • pakulec działacz Kaczyński ;-))))) 06.05.08, 22:00
                                  Kaczyński typowy komunistyczny pracownik naukowy zajmujący się
                                  marksizmem i leninizmem którego PZPR skierowała na front walki z
                                  opozycja w latach 80-tych, potem ten agent wziął udział w obradach
                                  tzw. "okrągłego staołu" gdzie bronił interesów dawnych towarzyszy.
                                  Towarzysze zrewanzowali mu się - dopuszczając go do afery FOZZU w
                                  której brał udział wyprzedając i malwersując majątek narodowy .
                        • kralik111 Re: Tak. Lech Kaczyński był czołowym działaczem S 06.05.08, 20:27

> Dla niektórych wiki nie jest miarodajna bo najbardziej miarodajna jest gaz wyb.
                          > a tam zawsze jest jasno napisane że najwięksi bohaterowie solidarności
                          > to...michnik, geremek,boni,wałęsa, no i oczywiście maleszka znany bohaterski
                          > działacz studencki..

Ok PiSdoglowy...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                          masz tutaj link i porownaj go zyciorysem
                          kaczynskich...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

en.wikipedia.org/wiki/Lech_Wa%C5%82%C4%99sa
                          • zenonbombalina69 Re: Tak. Lech Kaczyński był czołowym działaczem S 06.05.08, 21:27
                            kralik111 matołku analfabeto..pojawiłeś się znowu, jak tam nauka polskiego? Tu
                            masz link abyś mógł poczytać sobie o rodzinie Twojego guru a.szechtera (michnika)
                            pl.wikipedia.org/wiki/Adam_Michnik
                            • kralik111 Re: Tak. Lech Kaczyński był czołowym działaczem S 06.05.08, 21:43

> kralik111 matołku analfabeto..pojawiłeś się znowu, jak tam nauka polskiego? Tu
                              > masz link abyś mógł poczytać sobie o rodzinie Twojego guru a.szechtera (michnik
                              > a)
                              > pl.wikipedia.org/wiki/Adam_Michnik

Pocaluj ty PiSglupku lechojarka w kant zbuja, az ci sie glupi leb
                              rozbuja...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDdd
                              • zenonbombalina69 Re: Tak. Lech Kaczyński był czołowym działaczem S 06.05.08, 21:55
                                Jak zwykle Kralik111 , gdy brak u Ciebie argumentów merytorycznych to wtedy
                                bluzgasz... taki już z Ciebie cham i troll internetowy...
                                • peha2 Re: Tak. Lech Kaczyński był czołowym działaczem S 06.05.08, 23:04
                                  przyganial kociol garncowi.
                        • tw_wielgus Re: Tak. Lech Kaczyński był czołowym działaczem S 06.05.08, 22:06
                          Taaa, z wiarygodnością Wikipedi nie będę polemizował..
                          Niemniej jeżeli tam jest napisane, że Maleszka był bohaterem solidarności to sam
                          widzisz jak niewiarygodne to źródło.

> Dla niektórych wiki nie jest miarodajna bo najbardziej miarodajna jest gaz wyb.
                          > a tam zawsze jest jasno napisane że najwięksi bohaterowie solidarności
                          > to...michnik, geremek,boni,wałęsa, no i oczywiście maleszka znany bohaterski
                          > działacz studencki..
                          • zenonbombalina69 Re: Tak. Lech Kaczyński był czołowym działaczem S 06.05.08, 22:10
                            Nie wiem nie sprawdzałem, maleszka bohaterem podziemia do 2001 roku był w
                            wyborczej i tak to napisałem wcześniej. Pewnie nie zrozumiałeś...trudno
                            • pakulec typowy moher 06.05.08, 22:12
                              "nie wiem nie sprawdziłem", ale opluwać to może
                              • tw_wielgus Re: typowy moher 06.05.08, 22:14
                                Zaprawdę, szkoda na niego atramentu.
                                Trzeba poczekać aż mu się kasa na SMSy do centrali skończy...

pakulec napisał:

> "nie wiem nie sprawdziłem", ale opluwać to może
                              • zenonbombalina69 Re: typowy moher 06.05.08, 22:16
                                Kogo obraziłem? maleszkę? to jego jeszcze można obrazić?
                                • pakulec Re: typowy moher 06.05.08, 22:17
                                  każdego można obrazić - nawet twojego prezydenta więc co tu mówić o
                                  Maleszce
                                  • zenonbombalina69 Re: typowy moher 06.05.08, 22:21
                                    jeśli Twoim bohaterem jest maleszka to gratuluję..a boni też i pewnie wielgus
                                    ... no cóż,gościu z ciebie ..super twardziel
                                    • pakulec Re: typowy moher 06.05.08, 22:23
                                      a jaka jet różnica pomiędzy Maleszką a prezydentem pisowców? chyba
                                      tylko taka że teczkę Kaczyńskiego w odpowiednim czasie usuneli
                                      troskliwi towarzysze.
                                      a na marginesie TW_Wielgus to mój kolega
                                      • zenonbombalina69 Re: typowy moher 06.05.08, 22:25
                                        o czym można koleś z tobą dyskutować..nie znasz historii i pewnie już nie
                                        poznasz, piszesz głupoty i tyle
                                        • pakulec Re: typowy moher 06.05.08, 22:32
                                          misiu to są fakty pisowskie (wg jednego ze znamienitych pisowców
                                          (ciekawe czy zgadniesz którego) to że nie ma żadnego dowodu jest
                                          własnie dowodem że coś zostało ukryte
                                    • tw_wielgus Re: typowy moher 06.05.08, 22:28

> jeśli Twoim bohaterem jest maleszka to gratuluję..a boni też i pewnie wielgus
                                      > ... no cóż,gościu z ciebie ..super twardziel

Od Wielgusa to się odwal...
                                      Nie czytałeś opracowania profesora Nowaka podważającego wiarygodność tych
                                      SBeckich kwitów???...
                                      Ty Gosh,to chyba tylko tzw. "Gazetę Polską" czytasz. No i Wikipedię....;P
                                      • zenonbombalina69 Re: typowy moher 07.05.08, 10:54
                                        Dla mnie opracowania prof. Nowaka mają taka samą wartość jak świadectwa Macieja
                                        Giertycha, Kiszczaka,Michnika i Andrzeja Szczypiorskiego.
                      • eszp Re: Tak. Lech Kaczyński był czołowym działaczem S 06.05.08, 22:24
                        2_x_duck napisał:

> Dobra to ktory fakt z tego zyciorysu podważasz?
                        A w jakim Regionie działał? I jakie pełnił funkcje?
                • tw_wielgus Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 19:06
                  Nie śmiej się Fanny, bądź bardziej tolerasto. Nasz młody przyjaciel jest pełen
                  idealizmu tak charakterystycznego dla uczniów pierwszych klas gimnazjum. Jeżeli
                  mu go "zabierzesz", to zacznie molestować koleżanki na przerwach....

funny5 napisała:

> Czolowy dzialacz Solidarnosci?Pusty smiech
                  • 2_x_duck Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 19:09
                    bardzo zabawne wielgus. twoim zdaniem LK nie dzialal aktywnie w S ??
                    • tw_wielgus Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 19:12
                      2_x_duck napisał:

> bardzo zabawne wielgus. twoim zdaniem LK nie dzialal aktywnie w S ??

Masz na myśli zakład pracy chronionej - "Solidarność"
                      • 2_x_duck Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 19:14
                        > Masz na myśli zakład pracy chronionej - "Solidarność"

Nie, czołową organizację opozycyjną w PRL, ktorej byl glownym prawnikiem.
                        Wczesniej bral udzial w wydarzeniach marcowych i w strajkach w Radomiu i
                        Ursusie, a potem zasiadał przy okrągłym stole.
                        • funny5 Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 19:15
                          Kaczynski i marzec 68????
                          • starod Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 20:24
                            funny5 napisała:

> Kaczynski i marzec 68????
                            To nie wiesz że jako klasa robotnicza wraz z tatusiem ganiali
                            syjonistów po Krakowskim Przedmieściu?????????
                            • funny5 Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 20:27
                              To to wiem ale mlody jest przekonany,ze oni brali udzial w akcjach
                              studentow.Zeby dzieci tak piss-indoktrynowac
                        • tw_wielgus Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 19:17
                          2_x_duck napisał:

> > Masz na myśli zakład pracy chronionej - "Solidarność"
                          >
                          > Nie, czołową organizację opozycyjną w PRL, ktorej byl glownym prawnikiem.
                          > Wczesniej bral udzial w wydarzeniach marcowych i w strajkach w Radomiu i
                          > Ursusie, a potem zasiadał przy okrągłym stole.

Czy ten wpis w wiki to twoje dzieło?
                          Jeżeli tylko z tego źródła czerpiesz swoją wiedzę historyczną to współczuję.
                          Owszem obaj bracia Kaczyńscy byli działaczami Solidarności, tak to prawda,
                          niemniej przymiotnik wybitnymi jest tutaj nie na miejscu.
                          • 2_x_duck Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 19:21
                            > Czy ten wpis w wiki to twoje dzieło?
                            > Jeżeli tylko z tego źródła czerpiesz swoją wiedzę historyczną to współczuję.
                            > Owszem obaj bracia Kaczyńscy byli działaczami Solidarności, tak to prawda,
                            > niemniej przymiotnik wybitnymi jest tutaj nie na miejscu.

Nie moje, ale to wszystko prawda. Co niby jest tam nieprawda? A Kaczynski był
                            najwazniejszym prawnikiem Solidarnosci i bardzo aktywnym dzialaczem. Moze
                            Jaroslaw niekoniecznie, ale Lech był wybitnym dzialaczem Solidarnosci.
                            • funny5 Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 19:22
                              Dziecko bardzo mi ciebie zal
                              • 2_x_duck Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 19:26
                                > Dziecko bardzo mi ciebie zal

Dzieki ale nie trzeba. Nie ma powodu.
                                • starod Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 20:28
                                  2_x_duck napisał:

> > Dziecko bardzo mi ciebie zal
                                  >
                                  > Dzieki ale nie trzeba. Nie ma powodu.
                                  Jest powód, bo zamiast czytać, co mówią uczestnicy i świadkowie tych
                                  wydarzeń powtarzasz głupoty z instrukcji PiSuaru i modlitewnika
                                  sekty rydzola.
                                  • 2_x_duck Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 20:30
                                    > Jest powód, bo zamiast czytać, co mówią uczestnicy i świadkowie tych
                                    > wydarzeń powtarzasz głupoty z instrukcji PiSuaru i modlitewnika
                                    > sekty rydzola.

Jak już to zadnych instrukcji nigdy nie widzialem i jestem przeciwnikiem Rydzyka.
                            • tw_wielgus Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 19:25
                              Ależ Kaczucha - wszystko to nie jest prawdą, ten tekst to wielkie semantyczne
                              nadużycie i tyle...
                              • 2_x_duck Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 19:28
                                > Ależ Kaczucha - wszystko to nie jest prawdą, ten tekst to wielkie semantyczne
                                > nadużycie i tyle...

taaaa, jasne a ty znasz prawde.
                                • tw_wielgus Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 19:44
                                  Jestem zbyt skromny żeby powiedzieć - tak....
                                  • 2_x_duck Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 20:04
                                    tw_wielgus napisał:

> Jestem zbyt skromny żeby powiedzieć - tak....

Skromność to jest ostatnia twoja cecha :D
                                    • tw_wielgus Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 20:06
                                      2_x_duck napisał:

> tw_wielgus napisał:
                                      >
                                      > > Jestem zbyt skromny żeby powiedzieć - tak....
                                      >
                                      > Skromność to jest ostatnia twoja cecha :D

Przedostatnia, ostatnią jest "miłość" do pisu...
                            • eszp Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 22:31
                              2_x_duck napisał:

> > Czy ten wpis w wiki to twoje dzieło?
                              > > Jeżeli tylko z tego źródła czerpiesz swoją wiedzę historyczną to
                              współczu
                              > ję.
                              > > Owszem obaj bracia Kaczyńscy byli działaczami Solidarności, tak
                              to prawda
                              > ,
                              > > niemniej przymiotnik wybitnymi jest tutaj nie na miejscu.
                              >
                              > Nie moje, ale to wszystko prawda. Co niby jest tam nieprawda? A
                              Kaczynski był
                              > najwazniejszym prawnikiem Solidarnosci i bardzo aktywnym
                              dzialaczem. Moze
                              > Jaroslaw niekoniecznie, ale Lech był wybitnym dzialaczem
                              Solidarnosci.
                              Z wybitnością,to nie przesadzaj.Nie było ciebie wtedy na świecie, a
                              nie wierzę w żródła "historyków" IPN, którzy zrobili z nich
                              supergwiazdy karnawału "Solidarności" i których bezkrytycznie
                              cytujesz.
                        • agata789 Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 19:21
                          2_x_duck napisał:

> > Masz na myśli zakład pracy chronionej - "Solidarność"
                          >
                          > Nie, czołową organizację opozycyjną w PRL, ktorej byl glownym
                          prawnikiem.
                          > Wczesniej bral udzial w wydarzeniach marcowych i w strajkach w
                          Radomiu i
                          > Ursusie, a potem zasiadał przy okrągłym stole.

Bycie głównym prawnikiem czy nawet pierwszym doradcą Wałęsy wymaga
                          zupełnie innych cech niż bycie prezydentem. Wyżej była mowa, że
                          Kaczyński boi się ludzi. To prawda. Taki ktoś może świetnie
                          sprawdzać się jako doradca, a nawet jako minister, ale niestety -
                          stanowisko prezydenta zdecydowanie go przerasta.
                          • 2_x_duck Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 19:24
                            > Bycie głównym prawnikiem czy nawet pierwszym doradcą Wałęsy wymaga
                            > zupełnie innych cech niż bycie prezydentem. Wyżej była mowa, że
                            > Kaczyński boi się ludzi. To prawda. Taki ktoś może świetnie
                            > sprawdzać się jako doradca, a nawet jako minister, ale niestety -
                            > stanowisko prezydenta zdecydowanie go przerasta.

Moim zdaniem radzi sobie dobrze. I nie boi sie ludzi. Po prostu był mało aktywny
                            ostatnio
                            • cerambyx Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 19:49
                              2_x_duck napisał:

> Moim zdaniem radzi sobie dobrze. I nie boi sie ludzi. Po prostu był mało aktywn
                              > y
                              > ostatnio

malo aktywny to byl za rzadow brata, bo wtedy w ogole nie wychodzil z nory,
                              teraz dopiero jakies fochy stroi.
                    • kralik111 Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 20:29
                      2_x_duck napisał:

> bardzo zabawne wielgus. twoim zdaniem LK nie dzialal aktywnie w S ??

Zobacz mlody czlowieku, co znaczy aktywne dzialanie w Solidarnosci...:DDD

en.wikipedia.org/wiki/Lech_Wa%C5%82%C4%99sa
                      • 2_x_duck Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 20:34
                        > Zobacz mlody czlowieku, co znaczy aktywne dzialanie w Solidarnosci...:DDD

Ja nie mowie, ze Walesa nie dzialał. Walesa mial swoją dzialke a Lech Kaczynski
                        swoją i tyle.
                        • funny5 Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 20:36
                          Tak mial dzialke wielkosci chusteczki do nosa
                          • tw_wielgus Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 20:43
                            funny5 napisała:

> Tak mial dzialke wielkosci chusteczki do nosa

...pracowniczą, tata dostał od partii - 300 m2 z altaną.
                            --
                        • kralik111 Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 20:43
                          2_x_duck napisał:

> > Zobacz mlody czlowieku, co znaczy aktywne dzialanie w Solidarnosci...:DDD
                          >
                          > Ja nie mowie, ze Walesa nie dzialał. Walesa mial swoją dzialke a Lech Kaczynski
                          > swoją i tyle.

Chodzi mi o to, zeby porownal te dzialki i nie robil z siebie wiecej glupka...:DDD

Posluchaj, l.kaczynski byl dawal jakis wykladow z prawa pracy, a wiesz co to znaczy?
                          Znaczy to mlody czlowieku, ze l.kaczynski instruowal stoczniowcow jak zalatwic
                          sobie urlop, jak pojsc na renat czy wczesniejsza emerytute, jak awansowac itd.
                          l.kaczynski byl rowniez KORowcem, podobnie jak Kuron ,ktory za to, ze byl
                          KORowcem jest przez kaczynskich i PiS opluwany, nie widzisz w tym mlody
                          czlowieku blazenady i zwyklej podlosci ?
                          • 2_x_duck Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 20:53
                            > Chodzi mi o to, zeby porownal te dzialki i nie robil z siebie wiecej glupka...:
                            > DDD
                            >
                            > Posluchaj, l.kaczynski byl dawal jakis wykladow z prawa pracy, a wiesz co to zn
                            > aczy?
                            > Znaczy to mlody czlowieku, ze l.kaczynski instruowal stoczniowcow jak zalatwic
                            > sobie urlop, jak pojsc na renat czy wczesniejsza emerytute, jak awansowac itd.
                            > l.kaczynski byl rowniez KORowcem, podobnie jak Kuron ,ktory za to, ze byl
                            > KORowcem jest przez kaczynskich i PiS opluwany, nie widzisz w tym mlody
                            > czlowieku blazenady i zwyklej podlosci ?

Nie wiem, nie pamiętam zeby Kaczynski opluwał Kuronia. A Lech Kaczynski był
                            głownym prawnikiem w solidarnosci i doradzał też przy spisywaniu porozumien
                            sierpniowych. Potem również aktywnie dzialal.
                            • kralik111 Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 21:07
                              2_x_duck napisał:

> > Chodzi mi o to, zeby porownal te dzialki i nie robil z siebie wiecej glup
                              > ka...:
                              > > DDD
                              > >
                              > > Posluchaj, l.kaczynski byl dawal jakis wykladow z prawa pracy, a wiesz co
                              > to zn
                              > > aczy?
                              > > Znaczy to mlody czlowieku, ze l.kaczynski instruowal stoczniowcow jak zal
                              > atwic
                              > > sobie urlop, jak pojsc na renat czy wczesniejsza emerytute, jak awansowac
                              > itd.
                              > > l.kaczynski byl rowniez KORowcem, podobnie jak Kuron ,ktory za to, ze byl
                              > > KORowcem jest przez kaczynskich i PiS opluwany, nie widzisz w tym mlody
                              > > czlowieku blazenady i zwyklej podlosci ?
                              >
                              > Nie wiem, nie pamiętam zeby Kaczynski opluwał Kuronia. A Lech Kaczynski był
                              > głownym prawnikiem w solidarnosci i doradzał też przy spisywaniu porozumien
                              > sierpniowych. Potem również aktywnie dzialal.

Posluchaj mlody czlowieku, nie mozesz caly czas prowadzac dyskusje pisac
                              pierdoly a pozniej przyznawac sie do tego, ze tak na prawde to ty nie wiesz tego
                              czy tamtego, bo wynika z tego, ze nie wiesz co piszesz, wiec nie jestes
                              odbierany jako osoba pelnosprawna umyslowo.
                          • centaur1 Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 21:25
                            kralik111 napisał:
                            .......podobnie jak Kuron ,ktory za to, ze byl
                            > KORowcem jest przez kaczynskich i PiS opluwany,............
                            ---------------------------------------
                            po co kłamiesz, kiedy i gdzie Kaczyńscy opluwali Kuronia ??? Podaj przykłady a
                            nie indokrynuj !!!! KOR to nie tylko Kuroń i sp. ale też Maciarewicz i wielu
                            innych, teraz opluwanych i "odpowiednio" przedstawianych przez koncesjonowaną
                            opozycję
                            • kralik111 Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 21:50
                              centaur1 napisał:

> kralik111 napisał:
                              > .......podobnie jak Kuron ,ktory za to, ze byl
                              > > KORowcem jest przez kaczynskich i PiS opluwany,............
                              > ---------------------------------------
                              > po co kłamiesz, kiedy i gdzie Kaczyńscy opluwali Kuronia ??? Podaj przykłady a
                              > nie indokrynuj !!!! KOR to nie tylko Kuroń i sp. ale też Maciarewicz i wielu
                              > innych, teraz opluwanych i "odpowiednio" przedstawianych przez koncesjonowaną
                              > opozycję

kaczynscy wielokrotnie zle wypowiadali sie o Kuroniu a ich zwolennicy jak
                              chociazby ty, plujecie na Kuronia kazdego dnia, przy kazdej okazji i to sa
                              fakty, ktorych ty dlugoPiSie nigdy nie zmienisz...:DDDDDDDDDD
                              • centaur1 Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 22:01
                                kralik111 napisał:

kaczynscy wielokrotnie zle wypowiadali sie o Kuroniu a ich zwolennicy jak
                                chociazby ty, plujecie na Kuronia kazdego dnia, przy kazdej okazji i to sa
                                fakty, ktorych ty dlugoPiSie nigdy nie zmienisz...:DDDDDDDDDD
                                ---------------------------------------
                                weż młotek i stuknij sie w głowkę, gdzie ja pluję na Kuronia ??? Każdego dnia
                                ??? Choć przyznaję, że znając go osobiście i jego
                                życiorys oraz PRL-owskie działania nie mam przekonania do tego człowieka
                                • pakulec gdyby nie Kuroń, Wałęsa i inni 06.05.08, 22:08
                                  i inni których opliwa Pis, w tej chwili Kaczyński by sobie spokojnie
                                  pracował jako docent od marksistowskiego podejścia do prawa pracy a
                                  ty byś odpoczywał po pochodzie 1-szo majowym, albo bys stał w
                                  kolejce po ocet
                  • funny5 Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 19:09
                    Nie obrazaj go bo jest w drugiej klasie
                    • tw_wielgus Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 19:11
                      funny5 napisała:

> Nie obrazaj go bo jest w drugiej klasie

sorry, cofam koleżanki...;P
              • starod Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 20:09
                2_x_duck napisał:

> > On boi sie ludzi
                >
                > Gdyby tak było nie byłby czołowym dzialaczem "Solidarnosci" i
                profesorem na
                > uniwersytecie.
                On był w SOLIDARNOŚCI?????? W którym miejscu??? Wraz z braciszkiem
                podwiesili się pod Solidarność na przełomie 1980/81, gdy zobaczyli
                że na tym można coś zyskać. Zresztą tak dziaali że nawet ich nie
                internowano. Profesorem nigdy nie był, piastował tylko stanowisko
                profesora e jakichś podrzędnych uczelniach. Wątpliwości budzi także
                jego i brata doktorat. Goktorem nie można było zostać bez znajomości
                języków obcych (zachodnich) i bez egzaminu z filozofii!!!!!!! lub
                ekonomii!!!!! , w tej sytuacji ich doktoraty są z nadania jedynie
                słusznej partii lub pachną Bazarem Różyckiego.
                • 2_x_duck Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 20:21
                  Wraz z braciszkiem
                  > podwiesili się pod Solidarność na przełomie 1980/81, gdy zobaczyli
                  > że na tym można coś zyskać

Kłamiesz!!!!!!!!
                  Lech Kaczynski:
                  "W sierpniu 1980 był doradcą Międzyzakładowego Komitetu Strajkowego w Stoczni
                  Gdańskiej. Jako prawnik był autorem części zapisu porozumień sierpniowych. Był
                  szefem Biura Interwencyjnego, kierownikiem Biura Analiz Bieżących MKS.

W 1981 został delegatem gdańskiego NSZZ "Solidarność" na I Zjazd Krajowy
                  Delegatów NSZZ Solidarność, wybrany członkiem komisji programowej. Przewodniczył
                  zespołowi do spraw uregulowania stosunków z Polską Zjednoczoną Partią Robotniczą."

Zresztą tak dziaali że nawet ich nie
                  > internowano

Znowu kłamiesz!!!!
                  Lech Kaczynski:
                  "W czasie stanu wojennego był internowany w Strzebielinku od grudnia 1981 do
                  października 1982"
                  JK jedynie nie był internowany

Kłamca z ciebie
                  • czan-dra Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 21:00
                    2_x_duck napisał:

> Wraz z braciszkiem
                    > > podwiesili się pod Solidarność na przełomie 1980/81, gdy zobaczyli
                    > > że na tym można coś zyskać
                    >
                    > Kłamiesz!!!!!!!!
                    > Lech Kaczynski:
                    > "W sierpniu 1980 był doradcą Międzyzakładowego Komitetu Strajkowego w Stoczni
                    > Gdańskiej. Jako prawnik był autorem części zapisu porozumień sierpniowych. Był
                    > szefem Biura Interwencyjnego, kierownikiem Biura Analiz Bieżących MKS.
                    >
                    > W 1981 został delegatem gdańskiego NSZZ "Solidarność" na I Zjazd Krajowy
                    > Delegatów NSZZ Solidarność, wybrany członkiem komisji programowej. Przewodniczy
                    > ł
                    > zespołowi do spraw uregulowania stosunków z Polską Zjednoczoną Partią Robotnicz
                    > ą."
                    >
                    > Zresztą tak dziaali że nawet ich nie
                    > > internowano
                    >
                    > Znowu kłamiesz!!!!
                    > Lech Kaczynski:
                    > "W czasie stanu wojennego był internowany w Strzebielinku od grudnia 1981 do
                    > października 1982"
                    > JK jedynie nie był internowany
                    >
                    > Kłamca z ciebie

Posłuchaj gdy starsi, lub mądrzejsi ci tłumaczą, ja stałem jako ochrona w Domu
                    Nauczyciela we Wrzeszczu, w czasie pierwszej Solidarności i na boga nijak nie
                    mogę sobie przypomnieć aby tam pałętali się ci dwaj olbrzymowie,pamiętam Wałęse,
                    Gieremka, Mazowieckiego, Lisa, ale żadnej mendy z terażniejszego PiSuaru nie
                    pamiętam.
                    • centaur1 Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 21:47
                      czan-dra napisał:
                      Posłuchaj gdy starsi, lub mądrzejsi ci tłumaczą, ja stałem jako ochrona w Domu
                      Nauczyciela we Wrzeszczu, w czasie pierwszej Solidarności i na boga nijak nie
                      mogę sobie przypomnieć aby tam pałętali się ci dwaj olbrzymowie,pamiętam Wałęse,
                      Gieremka, Mazowieckiego, Lisa, ale żadnej mendy z terażniejszego PiSuaru nie
                      pamiętam.
                      ===============================================
                      jesli nie pamiętasz to:
                      1. albo cierpisz na paraliż postępowy co i zacne trapi głowy
                      2. albo ochraniałeś tych co wprowadził do Solidarności Kiszczak
                      3. o czym może zaświadczyć zwykły ochroniarz stojący gdzieś w tłumie ???
                      donald 2 x duck ma rację i pisze prawdę.Ty kłamiesz, z nieświadomości czy celowo
                      ??? Poczytaj Gwiazdów to będziesz wiedział jak było. Swietna książka "poza
                      układem" polecam
                      • czan-dra Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 07.05.08, 19:36

> ===============================================
                        > jesli nie pamiętasz to:
                        > 1. albo cierpisz na paraliż postępowy co i zacne trapi głowy
                        > 2. albo ochraniałeś tych co wprowadził do Solidarności Kiszczak
                        > 3. o czym może zaświadczyć zwykły ochroniarz stojący gdzieś w tłumie ???
                        > donald 2 x duck ma rację i pisze prawdę.Ty kłamiesz, z nieświadomości czy celow
                        > o
                        > ??? Poczytaj Gwiazdów to będziesz wiedział jak było. Swietna książka "poza
                        > układem" polecam

Palancie z PiSu,Ja stałem z własnej nieprzymuszonej woli, i nie tylko Ja, ale
                        setki zupełnie obcych z ulicy ludzi, staliśmy i mieliśmy bronić związkowców
                        przed takimi łajdakami jak ty. A co do Gwiazdy to Ja go znam osobiście, uważam
                        że Go za wporzo kolesia, choć się z nim nie zgadzam. Reasumując, jesteś śmieciem.
                  • eszp Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 22:38
                    2_x_duck napisał:

> Wraz z braciszkiem
                    > > podwiesili się pod Solidarność na przełomie 1980/81, gdy
                    zobaczyli
                    > > że na tym można coś zyskać
                    >
                    > Kłamiesz!!!!!!!!
                    > Lech Kaczynski:
                    > "W sierpniu 1980 był doradcą Międzyzakładowego Komitetu
                    Strajkowego w Stoczni
                    > Gdańskiej. Jako prawnik był autorem części zapisu porozumień
                    sierpniowych. Był
                    > szefem Biura Interwencyjnego, kierownikiem Biura Analiz Bieżących
                    MKS.
                    >
                    > W 1981 został delegatem gdańskiego NSZZ "Solidarność" na I Zjazd
                    Krajowy
                    > Delegatów NSZZ Solidarność, wybrany członkiem komisji programowej.
                    Przewodniczy
                    > ł
                    > zespołowi do spraw uregulowania stosunków z Polską Zjednoczoną
                    Partią Robotnicz
                    > ą."
                    >
                    > Zresztą tak dziaali że nawet ich nie
                    > > internowano
                    >
                    > Znowu kłamiesz!!!!
                    > Lech Kaczynski:
                    > "W czasie stanu wojennego był internowany w Strzebielinku od
                    grudnia 1981 do
                    > października 1982"

OK.Był, ale to nie on jest szefem tego duetu, a jego "bohaterski"
                    braciszek. To jemu "meldował" wykonanie zadania, to on na tyle nas
                    zraził do ich obu, że choćby LK robił trzy razy dziennie piruety, to
                    i tak jego reputacji już nic nie naprawi.
                    > JK jedynie nie był internowany
                    >
                    > Kłamca z ciebie
                • centaur1 Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 21:36
                  starod napisał:
                  ....Zresztą tak dziaali że nawet ich nie internowano....
                  ---------------------------------
                  ale kłamiesz na okrągło, tak sam z siebie czy ci każą (płacą??). Lech był
                  internowany, Jarosław - nie. Od doktoratów obu się odczep bo takie niestety
                  wówczas pisano, innych nie puszczano.Nie pracowałeś wówczas na uczelni,
                  oczywiście humanistycznej nie technicznej bo technicy mieli inaczej.
              • kralik111 Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 20:21
                2_x_duck napisał:

> > On boi sie ludzi
                >
                > Gdyby tak było nie byłby czołowym dzialaczem "Solidarnosci" i profesorem na
                > uniwersytecie.

Nie gniewaj sie, ze cie tak nazwa,ale SZCZYLU, ciebie nie bylo na swiecie za
                Solidarnosci...:DDDDDDDDDDDDDDDD

Szczerze, kaczynscy nic nie znaczyli w Solidarnosci, do 1989 roku nikt w Polsce
                nie slyszal ich nazwiska, no moze z wyjatkiem
                SB..:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                • 2_x_duck Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 20:32
                  > Nie gniewaj sie, ze cie tak nazwa,ale SZCZYLU, ciebie nie bylo na swiecie za
                  > Solidarnosci...:DDDDDDDDDDDDDDDD
                  >
                  >
                  > Szczerze, kaczynscy nic nie znaczyli w Solidarnosci, do 1989 roku nikt w Polsce
                  > nie slyszal ich nazwiska, no moze z wyjatkiem
                  > SB..:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

No i co z tego, ze mnie nie było. Juz troche o tym napisano. Moze nie byli na
                  pierwszej linii, ale maja duze zaslugi.
                  • starod Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 20:41
                    2_x_duck napisał:

> > Nie gniewaj sie, ze cie tak nazwa,ale SZCZYLU, ciebie nie bylo
                    na swiecie
                    > za
                    > > Solidarnosci...:DDDDDDDDDDDDDDDD
                    > >
                    > >
                    > > Szczerze, kaczynscy nic nie znaczyli w Solidarnosci, do 1989
                    roku nikt w
                    > Polsce
                    > > nie slyszal ich nazwiska, no moze z wyjatkiem
                    > > SB..:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                    >
                    > No i co z tego, ze mnie nie było. Juz troche o tym napisano. Moze
                    nie byli na
                    > pierwszej linii, ale maja duze zaslugi.
                    Jak to??? Pisałeś że lechkacz był czołowym działaczem (buhahaha)
                    Solidarności.
                    • 2_x_duck Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 20:49
                      > Jak to??? Pisałeś że lechkacz był czołowym działaczem (buhahaha)
                      > Solidarności.

No bo był czolowym dzialaczem. Pisalem w tym sensie, ze nie był najgłosniejszym
                      dzialaczem.
                      • kralik111 Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 21:41
                        2_x_duck napisał:

> > Jak to??? Pisałeś że lechkacz był czołowym działaczem (buhahaha)
                        > > Solidarności.
                        >
                        > No bo był czolowym dzialaczem. Pisalem w tym sensie, ze nie był najgłosniejszym
                        > dzialaczem.

Piszesz glupoty maly, l.kaczynski nie byl czolowym dzialaczem Solidarnosci i sam
                        to przyznales, bo prelekcje z prawa pracy dla stoczniowcow zeby nie wiem jak,
                        nie mogly z niego zrobic czolowego dzialacza, ktory swoimi prelekcjami
                        doprowadzil do upadku komuny...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd
                      • eszp Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 22:43
                        2_x_duck napisał:

> > Jak to??? Pisałeś że lechkacz był czołowym działaczem (buhahaha)
                        > > Solidarności.
                        >
                        > No bo był czolowym dzialaczem. Pisalem w tym sensie, ze nie był
                        najgłosniejszym
                        > dzialaczem.
                        Czołowym działaczem był min.Gwiazda,była Walentynowicz choć
                        bezsprzecznie prawdziwym przywódcą był Lech Wałęsa. Nie wiem, z
                        jakich opracowń się uczysz, ale to kiepskie opracowania. Zobaczysz,
                        jak będzie ci przykro za jakiś czas, kiedy dotrze do ciebie PRAWDA...
                  • kralik111 Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 20:45
                    2_x_duck napisał:

> > Nie gniewaj sie, ze cie tak nazwa,ale SZCZYLU, ciebie nie bylo na swiecie
                    > za
                    > > Solidarnosci...:DDDDDDDDDDDDDDDD
                    > >
                    > >
                    > > Szczerze, kaczynscy nic nie znaczyli w Solidarnosci, do 1989 roku nikt w
                    > Polsce
                    > > nie slyszal ich nazwiska, no moze z wyjatkiem
                    > > SB..:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                    >
                    > No i co z tego, ze mnie nie było. Juz troche o tym napisano. Moze nie byli na
                    > pierwszej linii, ale maja duze zaslugi.

Moj sw. pamieci ojciec juz mial znacznie wieksze zaslugi od tych roztrzesionych
                    ze strachu kurdupli, on nawet byl internowany, a slyszales kiedys o nim, wiem,
                    ze nie, choc tez jego nazwisko pojawia sie w kilku
                    publikacjach...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                    • 2_x_duck Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 20:48
                      > Moj sw. pamieci ojciec juz mial znacznie wieksze zaslugi od tych roztrzesionych
                      > ze strachu kurdupli, on nawet byl internowany, a slyszales kiedys o nim, wiem,
                      > ze nie, choc tez jego nazwisko pojawia sie w kilku
                      > publikacjach...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

No to masz ok ojca, ale prawda jest taka, ze gdyby sie Kaczynscy bali to by sie
                      nie angazowali w nic. I Lech Kaczynski też był internowany
                      • kralik111 Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 20:53
                        2_x_duck napisał:

> > Moj sw. pamieci ojciec juz mial znacznie wieksze zaslugi od tych roztrzes
                        > ionych
                        > > ze strachu kurdupli, on nawet byl internowany, a slyszales kiedys o nim,
                        > wiem,
                        > > ze nie, choc tez jego nazwisko pojawia sie w kilku
                        > > publikacjach...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                        >
                        > No to masz ok ojca, ale prawda jest taka, ze gdyby sie Kaczynscy bali to by sie
                        > nie angazowali w nic. I Lech Kaczynski też był internowany

Nie rozumiesz mlodziencze, chodzi o to, ze bracia kaczynscy nic nie znaczyli w
                        Solidarnosci pomimo, ze mieli bardzo mocne kontakty, ktorych nigdy do walki z
                        komuna nie wykorzystali.
                        kaczynscy to zwykli koniunkturalisci, podobnie jak ich rodzice i to wszystko na
                        ich temat, kazdy zwykly pospolity dzialacz terenowy wiecej zrobil dobrego w
                        walce z komuna niz te dwie roztrzesione miernoty, oni byli blisko Gwaiazd,
                        Walesy, Kuroni, Michnika i co takiego osiagneli? Nic, byli calkowicie nikim,
                        niezauwazeni, bo nigdy niczego nie zrobili co groziloby ich zamknieciem czy
                        utrata pracy.
                        • 2_x_duck Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 20:57
                          >
                          > Nie rozumiesz mlodziencze, chodzi o to, ze bracia kaczynscy nic nie znaczyli w
                          > Solidarnosci pomimo, ze mieli bardzo mocne kontakty, ktorych nigdy do walki z
                          > komuna nie wykorzystali.
                          > kaczynscy to zwykli koniunkturalisci, podobnie jak ich rodzice i to wszystko na
                          > ich temat, kazdy zwykly pospolity dzialacz terenowy wiecej zrobil dobrego w
                          > walce z komuna niz te dwie roztrzesione miernoty, oni byli blisko Gwaiazd,
                          > Walesy, Kuroni, Michnika i co takiego osiagneli? Nic, byli calkowicie nikim,
                          > niezauwazeni, bo nigdy niczego nie zrobili co groziloby ich zamknieciem czy
                          > utrata pracy.

Nie wierze ci jakoś. Kaczynski Lech był internowany, był też przy okrąglym stole
                          i w Magdalence, wiec cos znaczył. Dlaczego by go wzieli na takie wazne
                          negocjacje gdyby nic nie znaczył?
                          • kralik111 Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 21:01
                            2_x_duck napisał:

> > Nie rozumiesz mlodziencze, chodzi o to, ze bracia kaczynscy nic nie znacz
                            > yli w
                            > > Solidarnosci pomimo, ze mieli bardzo mocne kontakty, ktorych nigdy do wal
                            > ki z
                            > > komuna nie wykorzystali.
                            > > kaczynscy to zwykli koniunkturalisci, podobnie jak ich rodzice i to wszys
                            > tko na
                            > > ich temat, kazdy zwykly pospolity dzialacz terenowy wiecej zrobil dobrego
                            > w
                            > > walce z komuna niz te dwie roztrzesione miernoty, oni byli blisko Gwaiazd
                            ,
                            > > Walesy, Kuroni, Michnika i co takiego osiagneli? Nic, byli calkowicie nik
                            > im,
                            > > niezauwazeni, bo nigdy niczego nie zrobili co groziloby ich zamknieciem c
                            > zy
                            > > utrata pracy.

> Nie wierze ci jakoś. Kaczynski Lech był internowany, był też przy okrąglym stol
                            > e
                            > i w Magdalence, wiec cos znaczył. Dlaczego by go wzieli na takie wazne
                            > negocjacje gdyby nic nie znaczył?

Ty mi nie musisz w nic wierzyc, fakty sa faktami i czy ty w nie bedziesz wierzyl
                            czy nie, tych faktow nie zmienisz, co najwyzej pozostaniesz
                            glupcem...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                • zenonbombalina69 Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 21:36
                  Kralik jak ty znasz historie podobnie jak ortografię to zgłoś się na
                  U.Warszawski z czapy dostaniesz profesurę.
                  • kralik111 Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 21:48

> Kralik jak ty znasz historie podobnie jak ortografię to zgłoś się na
                    > U.Warszawski z czapy dostaniesz profesurę.

A co ty znasz oprucz trollowania, historii nie znasz, ortografii rowniez, nie
                    znasz sie na ekonomii, polityce a przede wszystkim nie znasz sie na
                    uczciwosci...:DDDD

Idz juz spac przyglupie, nic ani knnikt nie zmieni faktu, ze wspierasz
                    kaczynkich, ktorzy sa najwiekszymi miernotami na tej planecie, ktore to miernoty
                    skupiaja wokol siebie podobne miernoty do siebie a ty jestes okazem takiej
                    miernoty...:DDDDDDDDD
                    • zenonbombalina69 Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 21:59
                      Przeczytaj kralik co napisałeś i zobacz ile tam byków, weź się poucz bo nie
                      skończysz tej trzeciej klasy podstawówki nigdy...
              • john_jasny Do glupich 2_x_duck 07.05.08, 00:11
                2_x_duck napisał:

> > On boi sie ludzi
                >
                > Gdyby tak było nie byłby czołowym dzialaczem "Solidarnosci" i
                profesorem na
                > uniwersytecie.
                =============================================================
                Skad wylazles tumanie, z PiSdu. To nie wiesz ze tatus lektor
                komitetu Cenralnego PZPR, zrobil z niego "dzialacza" Solidarnosci
                przez co nawet nie byl internowany. A potem koledzy tatusia
                zalatwili mu nadanie stopnia profesora bez habilitacji.Tak to jest
                rzeczywisty profesor po lini partyjnej.

• pantanal Nie czytalem GW. Ogladalem prezia na zywo 06.05.08, 20:09
            2_x_duck napisał:

> > Nie bedzie ekstra bo kazde wystapienie prezydenta to blamaz
            >
            > Zdaje ci sie. Prezydent u Lisa wczoraj wypadł bardzo dobrze, chocby nie wiem ja
            > k
            > sciemniala GW.

i wnioski mam jednoznaczne: to blamaz!
          • kralik111 Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 20:17
            2_x_duck napisał:

> > Nie bedzie ekstra bo kazde wystapienie prezydenta to blamaz
            >
            > Zdaje ci sie. Prezydent u Lisa wczoraj wypadł bardzo dobrze, chocby nie wiem ja
            > k
            > sciemniala GW.

Mylisz sie, prezydent wczoraj u Lisa wypadl bardzo zle, poniewaz PiS chcac
            odbudowac swoj elektorat, probuje dotrzec do inteligencji, ktora wie, ze rzad
            jego brata nie odniosl zadnych sukcesow, a przypisywanie mu nieswoich zaslug
            typu wysoki wzrost gospodarczy i malejace bezrobocie to juz nie tylko oszustwo,
            co perfidne klamstwo...:DDD

Jak dorosniesz i skonczysz cos wiecej niz gimnazjum w ktorym teraz jestes, to
            zrozumiesz o czym pisze,,,;DDD
            • 2_x_duck Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 20:27
              > Mylisz sie, prezydent wczoraj u Lisa wypadl bardzo zle, poniewaz PiS chcac
              > odbudowac swoj elektorat, probuje dotrzec do inteligencji, ktora wie, ze rzad
              > jego brata nie odniosl zadnych sukcesow, a przypisywanie mu nieswoich zaslug
              > typu wysoki wzrost gospodarczy i malejace bezrobocie to juz nie tylko oszustwo,
              > co perfidne klamstwo...:DD

No nie wiem, mimo wszystko czyja to nie bylo zasluga to za ich rzadow było
              faktem, a teraz jest na odwrot.

> Jak dorosniesz i skonczysz cos wiecej niz gimnazjum w ktorym teraz jestes, to
              > zrozumiesz o czym pisze,,,;DDD

Moze tak, a moze nie, ale fakty sa faktami
              • kralik111 Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 20:38
                2_x_duck napisał:

> > Mylisz sie, prezydent wczoraj u Lisa wypadl bardzo zle, poniewaz PiS chca
                > c
                > > odbudowac swoj elektorat, probuje dotrzec do inteligencji, ktora wie, ze
                > rzad
                > > jego brata nie odniosl zadnych sukcesow, a przypisywanie mu nieswoich zas
                > lug
                > > typu wysoki wzrost gospodarczy i malejace bezrobocie to juz nie tylko osz
                > ustwo,
                > > co perfidne klamstwo...:DD
                >
                > No nie wiem, mimo wszystko czyja to nie bylo zasluga to za ich rzadow było
                > faktem, a teraz jest na odwrot.
                >
                > > Jak dorosniesz i skonczysz cos wiecej niz gimnazjum w ktorym teraz jestes
                > , to
                > > zrozumiesz o czym pisze,,,;DDD
                >
                > Moze tak, a moze nie, ale fakty sa faktami

Piszesz, ze nie wiesz, wiec jezeli nie wiesz to sie nie odzywaj, bo glupka z
                siebie maly robisz.

Prezyden perfidnie naklamal i oszukal, ludzie ktorzy maja choc znikome pojecie o
                ekonomii, wiedza jaka zaklamana bura suka jest prezydent
                kaczynski...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                • 2_x_duck Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 20:51

> Piszesz, ze nie wiesz, wiec jezeli nie wiesz to sie nie odzywaj, bo glupka z
                  > siebie maly robisz.
                  >
                  > Prezyden perfidnie naklamal i oszukal, ludzie ktorzy maja choc znikome pojecie
                  > o
                  > ekonomii, wiedza jaka zaklamana bura suka jest prezydent
                  > kaczynski...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Nie znam sie na ekonomii, ale wiem ze za Pisu gospodarka miala sie lepiej.
                  Poczytam o tym jak to było, bo sam dokładnie nie wiem i ci przy okazji odpowiem.
                  • kralik111 Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 20:59
                    2_x_duck napisał:

>
                    > > Piszesz, ze nie wiesz, wiec jezeli nie wiesz to sie nie odzywaj, bo glupk
                    > a z
                    > > siebie maly robisz.
                    > >
                    > > Prezyden perfidnie naklamal i oszukal, ludzie ktorzy maja choc znikome po
                    > jecie
                    > > o
                    > > ekonomii, wiedza jaka zaklamana bura suka jest prezydent
                    > > kaczynski...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                    >
                    > Nie znam sie na ekonomii, ale wiem ze za Pisu gospodarka miala sie lepiej.
                    > Poczytam o tym jak to było, bo sam dokładnie nie wiem i ci przy okazji odpowiem
                    > .

Za PiSu gospodarka miala sie dobrze, poniewaz wtedy nastapil okres gdy Polska
                    zaczela czerpac korzysci z czlonkostwa w UE, czemu kaczynscy byli przeciwni,
                    rowniez dlatego, ze wczesniejszy rzad przygotowal do tego gospodarke no i
                    rowniez jednym z glownych czynnikow byla swiatowa koniunktura.
                    Niestety, kaczynscy postanowili jak niegdys miller czy inni lewacy ten wzrost
                    przejesc, czego efekty sa widoczne dzisiaj, rowniez koniunkura swiatowa nie jest
                    taka jak rok czy 2 lata temu.
                    • 2_x_duck Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 21:04
                      > Za PiSu gospodarka miala sie dobrze, poniewaz wtedy nastapil okres gdy Polska
                      > zaczela czerpac korzysci z czlonkostwa w UE, czemu kaczynscy byli przeciwni,

PiS był za UE, pamietam jak dzis, moi rodzice tez glosowali za. Tylko LPR był
                      przeciwny UE wtedy!

> rowniez dlatego, ze wczesniejszy rzad przygotowal do tego gospodarke no i
                      > rowniez jednym z glownych czynnikow byla swiatowa koniunktura.
                      > Niestety, kaczynscy postanowili jak niegdys miller czy inni lewacy ten wzrost
                      > przejesc, czego efekty sa widoczne dzisiaj, rowniez koniunkura swiatowa nie jes
                      > t
                      > taka jak rok czy 2 lata temu.

Ta, najlepiej zwalic na koniunkture. Zreszta jesli Kaczor tak przejadał ten
                      wzrost to czemu zmniejszał deficyt. Deficyt w 2007 wyniosl tylko 18 mld z
                      przewidywanych 30? I obnizal podatki (akcyze ma paliwo o 25 gr, skladke rentową,
                      dal ulge na dzieci). Wiec robil cos dla gospodarki.
                      • kralik111 Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 21:12
                        2_x_duck napisał:

> > Za PiSu gospodarka miala sie dobrze, poniewaz wtedy nastapil okres gdy Po
                        > lska
                        > > zaczela czerpac korzysci z czlonkostwa w UE, czemu kaczynscy byli przeciw
                        > ni,
                        >
                        > PiS był za UE, pamietam jak dzis, moi rodzice tez glosowali za. Tylko LPR był
                        > przeciwny UE wtedy!

Lzesz mlody czlowieku, bo PIS byl caly czas calkowicie przeciwny naszej akcesji
                        z UE, kaczynski zmienil zdanie doslownie na kilka dni przed referendum gdy
                        sondarze pokazala jak wielkie poparcie spoleczne ma akcesja.
                        >
                        > > rowniez dlatego, ze wczesniejszy rzad przygotowal do tego gospodarke no i
                        > > rowniez jednym z glownych czynnikow byla swiatowa koniunktura.
                        > > Niestety, kaczynscy postanowili jak niegdys miller czy inni lewacy ten wz
                        > rost
                        > > przejesc, czego efekty sa widoczne dzisiaj, rowniez koniunkura swiatowa n
                        > ie jes
                        > > t
                        > > taka jak rok czy 2 lata temu.
                        >
                        > Ta, najlepiej zwalic na koniunkture. Zreszta jesli Kaczor tak przejadał ten
                        > wzrost to czemu zmniejszał deficyt. Deficyt w 2007 wyniosl tylko 18 mld z
                        > przewidywanych 30? I obnizal podatki (akcyze ma paliwo o 25 gr, skladke rentową
                        > ,
                        > dal ulge na dzieci). Wiec robil cos dla gospodarki.

Deficyt dopiero realnie zostal zmniejszony przez PO, to pierwsza sprawa, droga
                        jest taka, ze jezeli czegos nie wiesz, to sie nie odzywaj, bo nie robisz tym z
                        siebie partnera do dyskusji, na takie rzeczy jak powyzej mozesz sobie pozwolic
                        ze swoim rowiesnikiem, ktory ma taka sama pustke w glowie...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
      • maruda.r Ale czy wyjdzie na ludzi? 06.05.08, 19:12

• starod Re: Ale czy wyjdzie na ludzi? 06.05.08, 20:45
          maruda.r napisał:

>
          Nie wyjdzie, bo nie ma już zomo, a oddziały prewencji też podlegają
          rządowi a nie jemu.
          • spark5719 O tym samym od razu pomyślałem ;P 06.05.08, 21:23
            "Wstąp do ZOMO, a wyjdziesz na ludzi..." :)))
            Stare, ale zawsze dobre! :)
      • kralik111 Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 20:11
        2_x_duck napisał:

> Troche brakowało prezydenta, za mało sie wypowiadał, za rzadko publicznie
        > pokazywał. Czas to zmienić i moze w koncu ludzie dojrzą, że medialny wizerunek
        > prezydenta jest wypaczony. Tylko jeszcze troche zmienic retoryke i w ogole
        > bedzie esktra.

Mlody czlowieku, rola prezydenta jest spelniac swoja funkcje, a nie prowadzic
        kampanie wyborcza przez cala swoja kadencje...:DDD
        • 2_x_duck Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 20:28
          >
          > Mlody czlowieku, rola prezydenta jest spelniac swoja funkcje, a nie prowadzic
          > kampanie wyborcza przez cala swoja kadencje...:DD

No i on spelnia,ale wizerunek i kontakt z obywatelami tez jest wazny
          • kralik111 Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 20:48
            2_x_duck napisał:

> >
            > > Mlody czlowieku, rola prezydenta jest spelniac swoja funkcje, a nie prowa
            > dzic
            > > kampanie wyborcza przez cala swoja kadencje...:DD
            >
            > No i on spelnia,ale wizerunek i kontakt z obywatelami tez jest wazny

Spelnia?

Najwidoczniej nie masz najmniejszego pojecie mlodziencze o czym podszczekujesz.
            Podaj przyklady spelniania przez lecha kaczynskiego swojej funkcji nie mieszajac
            do tego jego wlasnych, osobistych przyslanek i interesow
            :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
            • 2_x_duck Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 21:00
              kralik111 napisał:

> 2_x_duck napisał:
              >
              > > >
              > > > Mlody czlowieku, rola prezydenta jest spelniac swoja funkcje, a nie
              > prowa
              > > dzic
              > > > kampanie wyborcza przez cala swoja kadencje...:DD
              > >
              > > No i on spelnia,ale wizerunek i kontakt z obywatelami tez jest wazny
              >
              >
              > Spelnia?
              >
              > Najwidoczniej nie masz najmniejszego pojecie mlodziencze o czym podszczekujesz.
              > Podaj przyklady spelniania przez lecha kaczynskiego swojej funkcji nie mieszaja
              > c
              > do tego jego wlasnych, osobistych przyslanek i interesow
              > :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Jak to jezdzi po swiecie, negocjuje, przedstawia wlasne zdanie na arenie
              miedzynarodowej np. w kwestii Ukrainy i Gruzji, podpisuje ustawy (jesli są
              jakieś do podpisania :)) Mianuje ambasadorow i generałow (ale z nim ustalonych,
              a nie podyktwanych przez Klicha czy Sikorke) itd...
              • kralik111 Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 21:04
                2_x_duck napisał:

> kralik111 napisał:
                >
                > > 2_x_duck napisał:

> Mlody czlowieku, rola prezydenta jest spelniac swoja funkcje,
                > a nie
                > > prowa
                > dzic
                > kampanie wyborcza przez cala swoja kadencje...:DD

> No i on spelnia,ale wizerunek i kontakt z obywatelami tez jest wazn
                > y
                > >
                > >
                > > Spelnia?
                > >
                > > Najwidoczniej nie masz najmniejszego pojecie mlodziencze o czym podszczek
                > ujesz.
                > > Podaj przyklady spelniania przez lecha kaczynskiego swojej funkcji nie mi
                > eszaja
                > > c
                > > do tego jego wlasnych, osobistych przyslanek i interesow
                > > :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                >
                > Jak to jezdzi po swiecie, negocjuje, przedstawia wlasne zdanie na arenie
                > miedzynarodowej np. w kwestii Ukrainy i Gruzji, podpisuje ustawy (jesli są
                > jakieś do podpisania :)) Mianuje ambasadorow i generałow (ale z nim ustalonych,
                > a nie podyktwanych przez Klicha czy Sikorke) itd...

No wlasnie mlody czlowieku, on jezdzi po swiecie i przedstawia jak sam to
                zauwazyles WLASNE zdanie, nie konsultuja sie z rzadem czy narodem, nikt go nie
                wyvral po to, by jezdzil po swiecie gloszac swoje zdanie, bo to jego prywatna
                sprawa, kaczynski sprawuje urzad prezydenta i ma swoje obowiazki z ktorych sie
                zupelnie nie wywiazuje.
              • starod Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 21:07
                2_x_duck napisał:

> Jak to jezdzi po swiecie, negocjuje, przedstawia wlasne zdanie na
                arenie
                > miedzynarodowej np. w kwestii Ukrainy i Gruzji, podpisuje ustawy
                (jesli są
                > jakieś do podpisania :)) Mianuje ambasadorow i generałow (ale z
                nim ustalonych,
                > a nie podyktwanych przez Klicha czy Sikorke) itd...
                A kto w końcu rządzi jeśli nie rząd????? Ten debil ma tylko podpisać
                co rząd zaproponuje, nie ma prawa nikogo typować i wyznaczac.
                • centaur1 Re: Tak jest. Czas wyjsc do ludzi 06.05.08, 21:56
                  starod napisał:
                  .........Ten debil ma tylko podpisać
                  > co rząd zaproponuje, nie ma prawa nikogo typować i wyznaczac.....
                  =========================================
                  poczytaj chłoptasiu Konstytucję i nie obrażaj Prezydenta bo to nie twój kumpel
                  spod budki z piwem.
    • xagog Ofensywa medialna prezydenta 06.05.08, 18:46
      A niech idą wszyscy w cholerę,PiS,PO i cała reszta menażerii.Tam trza świeżej
      krwii,a ciągle widzimy te same,spasione gęby.
    • dyletant5 [...] 06.05.08, 18:56
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • tw_wielgus Re: Nie! esbeckim i kretackim mediom ! 06.05.08, 19:01
        Cześć Dylek!
        sądząc po tytule i zawartości Twojego postu to już sobie nieźle golnąłeś....;P

dyletant5 napisał:

> > a do nich nalezy : GW i esbecka tvn
        • dyletant5 Re: Nie! esbeckim i kretackim mediom ! 06.05.08, 19:15
          a co tam w PRL-u Bis i jak Jozin wami rzadzi? szczesliwi ?..
          • tw_wielgus Re: Nie! esbeckim i kretackim mediom ! 06.05.08, 19:18
            Dylek ja się tak zastanawiam za co Ty tankujesz?
            Może za dopłaty obszarowe?

dyletant5 napisał:

> a co tam w PRL-u Bis i jak Jozin wami rzadzi? szczesliwi ?..
            • dyletant5 Re: Nie! esbeckim i kretackim mediom ! 06.05.08, 19:25
              tw_wielgus napisał:

> Dylek ja się tak zastanawiam za co Ty tankujesz?
              > Może za dopłaty obszarowe?
              >
              > dyletant5 napisał:
              >
              > > a co tam w PRL-u Bis i jak Jozin wami rzadzi? szczesliwi ?..
              >
              >
              .. a czy ja mowie, ze tankuje? albo jeszcze co ? ale nie
              odowiedziales mi na pytanie - pozdrawiam, Dylek
              • tw_wielgus Re: Nie! esbeckim i kretackim mediom ! 06.05.08, 19:26
                Ty mi też nie.

dyletant5 napisał:

> tw_wielgus napisał:
                >
                > > Dylek ja się tak zastanawiam za co Ty tankujesz?
                > > Może za dopłaty obszarowe?
                > >
                > > dyletant5 napisał:
                > >
                > > > a co tam w PRL-u Bis i jak Jozin wami rzadzi? szczesliwi ?..
                > >
                > >
                > .. a czy ja mowie, ze tankuje? albo jeszcze co ? ale nie
                > odowiedziales mi na pytanie - pozdrawiam, Dylek
                >
                • dyletant5 Re: Nie! esbeckim i kretackim mediom ! 06.05.08, 19:30
                  tw_wielgus napisał:

> Ty mi też nie.

>**** jestes twardoglowy, tyle o Tobie *******
                  > > >
                  > > > dyletant5 napisał:
                  > > >
                  > > > > a co tam w PRL-u Bis i jak Jozin wami rzadzi? szczesliwi ?..
                  > > >
                  > > >
                  > > .. a czy ja mowie, ze tankuje? albo jeszcze co ? ale nie
                  > > odowiedziales mi na pytanie - pozdrawiam, Dylek
                  > >
                  >
                  >
                  • tw_wielgus Re: Nie! esbeckim i kretackim mediom ! 06.05.08, 19:38
                    dyletant5 napisał:

> >**** jestes twardoglowy, tyle o Tobie *******
                    > > > >

Aż pójdę sprawdzić....
                  • guru133 Re: Nie! esbeckim i kretackim mediom ! 06.05.08, 19:55
                    Dyletant jak zwykle wierny swojemu nickowi:)) Jego bełkot jest porównywalny z
                    prezydenckim;)
                    • tw_wielgus Re: Nie! esbeckim i kretackim mediom ! 06.05.08, 19:56
                      guru133 napisał:

> Dyletant jak zwykle wierny swojemu nickowi:)) Jego bełkot jest porównywalny z
                      > prezydenckim;)

To wolski, w czystej formie.
                      Łatwiej go zrozumieć jak się go czyta niż słucha.
    • dobryczlowiek123 Ofensywa medialna prezydenta 06.05.08, 19:01
      Ech,szkoda gadac!
    • jankbh Ofensywa medialna 06.05.08, 19:07
      Kazda publiczna wypowiedz prezydenta, a zwlaszcza wywiady,
      poglebiaja jego osobista nienawisc do mediów - Lech K. ma
      nieprzecietna zdolnosc do opowiadania glupot, a media chcac nie
      chcac musza to naglasniac.
      • tw_wielgus Re: Ofensywa medialna 06.05.08, 19:09
        jankbh napisał:

> Kazda publiczna wypowiedz prezydenta, a zwlaszcza wywiady,
        > poglebiaja jego osobista nienawisc do mediów - Lech K. ma
        > nieprzecietna zdolnosc do opowiadania glupot, a media chcac nie
        > chcac musza to naglasniac.

To może nie zupełnie tak, ale rzeczywiście Lech Kaczyński nie ma charyzmy
        swojego brata. W "oku" kamery wygląda mizernie, oj mizernie...
        • dyletant5 Re: Ofensywa medialna 06.05.08, 19:18

>
          > To może nie zupełnie tak, ale rzeczywiście Lech Kaczyński nie ma
          charyzmy
          > swojego brata. W "oku" kamery wygląda mizernie, oj mizernie...
          >
          > najslodszy jest ta kwadratura -Kalisz, on taki chudy, ciekawy
          jestem jaka dietke stosuje, bo chyba nie Bezy?
          • tw_wielgus Re: Ofensywa medialna 06.05.08, 19:21
            Nie, on nie, on wymaga obiektywu szerokokątnego.
            • dyletant5 Re: Ofensywa medialna 06.05.08, 19:31
              tw_wielgus napisał:

> Nie, on nie, on wymaga obiektywu szerokokątnego.

.. dlatego moja LG wytrzymauje ten napor? teraz rozumiem...)
              • guru133 Re: Ofensywa medialna 06.05.08, 19:57
                IV RP w koszu na śmieci i niech tak pozostanie:)
          • zambro Re: Ofensywa medialna 06.05.08, 21:33
            Mnie się akurat Prezydent podobał. I to bardzo. Przecież w odniesieniu do
            Walterów miał 100# racji. A to co wyprawia Monisia to co, obiektywne dziennikarstwo?
    • acc4 Prezydent ma nas za przygłupów 06.05.08, 19:10
      Prezydent okazał najwyższą pogardę dla inteligencji narodu. Jego
      zdaniem, jesteśmy tacy głupi, że prasa może nam wmówić wszystko, co
      chce, a wolna prasa, tzn. taka, którą nie steruje partia jego brata,
      jest zagrożeniem dla demokracji. Czy to nie kojarzy się wam z
      putinowską wizją demokracji?

Kariera Lecha Kaczyńskiegojest pasmem mistyfikacji. Wybraliśmy go na
      prezydenta Warszawy, bo zapewniał, że rozbije układ warszawski.
      Rozbił, ale utworzył nowy, swój własny. Jego ludzi wciąż widzimy z w
      radach nadzorczych firm, na czele banku centralnego i TVP,
      niektórych ciągnie za sobą jeszcze z NIK-u. Warszawiacy mieli mu za
      złe, że potraktował Warszawę jako trampolinę do dalszej kariery i w
      wyborach na prezydenta RP masowo głosowali przeciwko Lechowi
      Kaczyńskiemu. Niestety, udało mu się oszukać po raz drugi, tym razem
      na większą skalę – cały naród. Skończy się to tak samo jak w
      Warszawie – w 2010 roku zobaczy znak odmowy. Preludium mieliśmy w
      październiku 2007.

Lech Kaczyński, gdziekolwiek pracował czy to jako urzędnik państwowy
      czy samorządowy, tworzył wokół siebie grupę ludzi, których wiązał ze
      sobą węzłami osobistej lojalności. Profity z takiego układu mają
      obie strony: on ma zaufanych pretorian, oni wiedzą, że przy nim nie
      zginą. Jak to inaczej nazwać, jak nie układem? Inne nazwy to
      koteria, klika, sitwa. Z takimi koteriami mieliśmy do czynienia w
      PRL. W koteryjnych układach kompetencje się nie liczą. Nie liczy się
      też dobro publiczne. Chodzi wyłącznie o to, żeby u steru byli "moi"
      ludzie. Bardzo znamienna dla takiej wizji sprawowania władzy jest
      sprawa Krawczyka. Prezydent nie podpisał jego nominacji na
      ambasadora na Słowacji bo Krawczyk nie wyspowiadał mu się, a więc
      nie związał się węzłem osobistej lojalności. Okazał się nie "swój".

Czy głowa państwa powinna traktować instytucje państwa jak prywatny
      folwark, bo do tego sprowadza się metoda zarządzania wyłącznie
      przez "swoich"? Nie, nie, po stokroć – nie.

Nie jesteśmy głupim, ciemnym ludem. Nikt nic nam nie wmówi: na
      przykład, że Niemcy zabiorą nam Śląsk i Pomorze. Bielanowi i
      Kamińskiemu drugi raz sztuczka się nie uda. Dzisiaj Lech Kaczyński
      jest już dobrze znany.

A ze strony głowy państwa oczekujemy więcej szacunku. To my płacimy
      temu panu pensję (za jego karetkę też zapłacimy). Nie jest bożym
      pomazańcem, choć czasami sprawia wrażenie, jakby był o tym
      przekonany.
      • tw_wielgus Re: Prezydent ma nas za przygłupów 06.05.08, 19:13
        Ale długie wypracowanie!
        Pisałeś z tego tematu tego maturę czy co?
        • funny5 Re: Prezydent ma nas za przygłupów 06.05.08, 19:15
          Wkleil
      • 2_x_duck Re: Prezydent ma nas za przygłupów 06.05.08, 19:19
        > Prezydent okazał najwyższą pogardę dla inteligencji narodu. Jego
        > zdaniem, jesteśmy tacy głupi, że prasa może nam wmówić wszystko, co
        > chce, a wolna prasa, tzn. taka, którą nie steruje partia jego brata,
        > jest zagrożeniem dla demokracji. Czy to nie kojarzy się wam z
        > putinowską wizją demokracji?

Czlowiek nawet najbardziej inteligentny jest jak komputer. Przetwarza tylko te
        informacje, ktore dostanie, wiec jak ci gazeta cos wcisnie to nawet nie wiesz
        kiedy, chyba ze jej nie wierzysz do konca. A ty wierzysz "wolnej" prasie wiec
        mozna cie oszukać :)

>
        > Nie jesteśmy głupim, ciemnym ludem. Nikt i nic nam nie wmówi: na
        > przykład, że Niemcy zabiorą nam Śląsk i Pomorze, co sugerował przy
        > akompaniamecie rzewnej muzyczki prezydent w swoim tzw. orędziu.

Widzisz nawet nie zrozumiales, ze mu nie chodzi o cale terytorium, a o majatki
        poniemieckie na tych terenach panie inteligent hehe
        • funny5 Re: Prezydent ma nas za przygłupów 06.05.08, 19:21
          Kolejny "wklejacz"
          • tw_wielgus Re: Prezydent ma nas za przygłupów 06.05.08, 19:23
            "kaczkopowielarka"
            • 2_x_duck Re: Prezydent ma nas za przygłupów 06.05.08, 19:31
              Nie ja zacząłem kserowanie. Dwa razy na to samo mi sie nie chce odpowiadac
              • tw_wielgus Re: Prezydent ma nas za przygłupów 06.05.08, 19:47
                To oczywiste nikt nie lubi się powtarzać.
                Niemniej Ty z uporem maniaka bronisz pana prezydenta tam gdzie ewidentnie miał
                wtopy.
                • funny5 Re: Prezydent ma nas za przygłupów 06.05.08, 19:48
                  To taka mlodsza wersja Mularczyka
                  • tw_wielgus Re: Prezydent ma nas za przygłupów 06.05.08, 19:54
                    Może syn z nieprawego łoża?

funny5 napisała:

> To taka mlodsza wersja Mularczyka
                    • funny5 Re: Prezydent ma nas za przygłupów 06.05.08, 19:59
                      Czyjego?
                      • tw_wielgus Re: Prezydent ma nas za przygłupów 06.05.08, 20:05
                        Bo ja wiem, nie widziałem gościa na oczy. Może Mulrczyk + ta pisowska
                        prokurator? - ale to czyste spekulacje....
                • 2_x_duck Re: Prezydent ma nas za przygłupów 06.05.08, 19:51
                  tw_wielgus napisał:

> To oczywiste nikt nie lubi się powtarzać.
                  > Niemniej Ty z uporem maniaka bronisz pana prezydenta tam gdzie ewidentnie miał
                  > wtopy.

Bo te wtopy są zwyczajne wymyslane przez wrogow politycznych LK. Albo
                  wyolbrzymiane.
          • joo55 Re: Prezydent ma nas za przygłupów 06.05.08, 21:32
            Mistrzu ,trujesz jak najęty,czym leń Tusk imponuje?
        • grosz-ek Re: Prezydent ma nas za przygłupów 06.05.08, 20:29
          > Czlowiek nawet najbardziej inteligentny jest jak komputer. Przetwarza tylko te
          > informacje, ktore dostanie, wiec jak ci gazeta cos wcisnie to nawet nie wiesz
          > kiedy, chyba ze jej nie wierzysz do konca. A ty wierzysz "wolnej" prasie wiec
          > mozna cie oszukać :)

Sam to wymyśliłeś, czy "tylko przetworzyłeś" czyjeś informacje ?
          I czy widzisz bezsens tego co napisałeś?

Bo pewnie czytanie "między wierszami" jest Tobie obcy ....
      • dyletant5 Re: Prezydent ma nas za przygłupów 06.05.08, 19:21
        ..ale Ty smiszny, polaczku... ze tacy jeszcze tkwia w narodzie, to
        straszne..*)
        • tw_wielgus Re: Prezydent ma nas za przygłupów 06.05.08, 19:22
          Wysłałeś mu buziaczka.
          Macie się ku sobie?
          • dyletant5 Re: Prezydent ma nas za przygłupów 06.05.08, 19:26
            tw_wielgus napisał:

> Wysłałeś mu buziaczka.
            > Macie się ku sobie?

.. jakas riposta sie nalezy naiwnym pryncypalom*)
            • tw_wielgus Re: Prezydent ma nas za przygłupów 06.05.08, 19:27
              rozumiem... ;P
              • dyletant5 propaganda esbekow zrobila z Was durniow*) 06.05.08, 19:34
                tw_wielgus napisał:

> rozumiem... ;P

.. oderwijcie sie na wyzszy poziom, najwyzszy czas zaczac myslec !
                • tw_wielgus Re: propaganda esbekow zrobila z Was durniow*) 06.05.08, 19:50
                  Dylek,
                  czuję się skarcony, postaram się "mopderwać na wyższy poziom" przyrzekam...

dyletant5 napisał:

> tw_wielgus napisał:
                  >
                  > > rozumiem... ;P
                  >
                  > .. oderwijcie sie na wyzszy poziom, najwyzszy czas zaczac myslec !
                • starod Re: propaganda esbekow zrobila z Was durniow*) 06.05.08, 21:21
                  dyletant5 napisał:

> tw_wielgus napisał:
                  >
                  > > rozumiem... ;P
                  >
                  > .. oderwijcie sie na wyzszy poziom, najwyzszy czas zaczac myslec !
                  Buchacha!!!! I kto to mówi???? PiSuar????
      • eszp Re: Prezydent ma nas za przygłupów 07.05.08, 07:12
        Doskonały tekst. Całkowicie podzielam zawarte w nim treści.
    • placebo99 Kto zapłacił za tekst o tuskowych saksach? 06.05.08, 19:16
      Pewnie obcy judaszowy kapitał złajdaczony z internationalną ekstremą
      libertyńkiego ścierwa postjałtowego co kombinuje jak dokonać
      moralnego rozbioru naszego narodu.
      • marek99az1 Chory placebo99 06.05.08, 19:32
        placebo99 napisał:

> Pewnie obcy judaszowy kapitał złajdaczony z internationalną
        ekstremą
        > libertyńkiego ścierwa postjałtowego co kombinuje jak dokonać
        > moralnego rozbioru naszego narodu.

To, że placebo99 jest chory na koprolalię nie ulega wątpliwości.
        Może wśród forumowiczów jest jakiś lekarz psychiatra, który mu
        pomoże? Marny człeczyna z tego placebo99, ale pomóc mu można.

• dyletant5 a kto Tobie wydal swiadectwo zdrowa? kiszczak ? 06.05.08, 19:36
          marek99az1 napisał:

> placebo99 napisał:
          >
          > > Pewnie obcy judaszowy kapitał złajdaczony z internationalną
          > ekstremą
          > > libertyńkiego ścierwa postjałtowego co kombinuje jak dokonać
          > > moralnego rozbioru naszego narodu.
          >
          > To, że placebo99 jest chory na koprolalię nie ulega wątpliwości.
          > Może wśród forumowiczów jest jakiś lekarz psychiatra, który mu
          > pomoże? Marny człeczyna z tego placebo99, ale pomóc mu można.
          >
          >
          >
          • guru133 Re: a kto Tobie wydal swiadectwo zdrowa? kiszczak 06.05.08, 20:48
            Ciebie niestety jeszcze nikt nie przebadał a przydało by się.
            IV RP wyladowala w koszu i niech tak pozostanie.
    • agata789 Ofensywa medialna prezydenta 06.05.08, 19:16
      No cóż... Jeśli zajmą się tym Kamiński i Bielan, to efekt murowany.
      Będzie wesoło.
    • slarwar Ofensywa medialna prezydenta 06.05.08, 19:17
      Jednym słowem - s p i e p r z a j d z i a d u !
    • magister1946 Ofensywa medialna prezydenta 06.05.08, 19:17
      to co wczoraj widzialam bylo okropne,niech jedzie bardziej sie
      pognebi,kto mu dal te doktoraty,radze wprowadzic cwiczenia
      oddechowe,nie bedzie slychac tego sapania!
      • alexandra220 Re: Ofensywa medialna prezydenta 06.05.08, 19:43
        naglowek

a doktorat mu dali debilu bo go zrobil - przeprowadzil badania
        naukowe i poparl jej teoria.. doktoratu sie nie daje tylko
        robi ..widac ze z 46

magister1946 napisała:
        > to co wczoraj widzialam bylo okropne,niech jedzie bardziej sie
        > pognebi,kto mu dal te doktoraty,radze wprowadzic cwiczenia
        > oddechowe,nie bedzie slychac tego sapania!
        • starod Re: Ofensywa medialna prezydenta 06.05.08, 21:29
          alexandra220 napisała:

> naglowek
          >
          > a doktorat mu dali debilu bo go zrobil - przeprowadzil badania
          > naukowe i poparl jej teoria.. doktoratu sie nie daje tylko
          > robi ..widac ze z 46
          >
          > magister1946 napisała:
          > > to co wczoraj widzialam bylo okropne,niech jedzie bardziej sie
          > > pognebi,kto mu dal te doktoraty,radze wprowadzic cwiczenia
          > > oddechowe,nie bedzie slychac tego sapania!
          To nie do końca tak szanowna PiSmatołko!!! On nie mógł zrobić
          doktoratu, bo nie zna żadnego języka zachodniego i nie zna ani
          logiki, ani filozofii a z jego wypowiedzi wynika, że jest mu obca
          ekonomia. Egzemplum: doktorat dostał a nie zrobił. Zresztą robiłem
          doktorat w tym samym mniej więcej czasie i wiem, że dzieła klasyków
          komunizmu cytować musieli tylko ci którzy nie mieli kompletnie nic
          do powiedzenia, dla zamknięcia gęby recenzentom.
    • tadjan Ofensywa medialna prezydenta 06.05.08, 19:22
      Bo pan prezydent to jest taka pacynka jak Marcinkiewicz, w łapkach
      chorego na władzę Jarosława K. Tyle, że Marcinkiewicz był otwarty na
      ludzi, życzliwy, uśmiechnięty a ten jest buc i tyle. Obaj mieli i
      mają gó...o do powiedzenia.
      • 2_x_duck LK nigdy nie dzialal pod dyktando JK 06.05.08, 19:35
        Raczej na odwrót. Zauważ ze LK mial duzo bogatsza polityczną karierę.
        • konigin Re: LK nigdy nie dzialal pod dyktando JK 06.05.08, 19:37
          O tak. Wrecz legendarna.
        • funny5 Re: LK nigdy nie dzialal pod dyktando JK 06.05.08, 19:38
          Jako glowny prawnik Solidarnosci?
          • 2_x_duck Re: LK nigdy nie dzialal pod dyktando JK 06.05.08, 19:42
            LK pelnil wiele stanowisk. Był senatorem, posłem, ministrem u Wałęsy
            odpwoiedzialnym za BBN, szefem NIKu, ministrem sprawiedliwosci, prezydentem
            Warszawy , a teraz jest prezydentem Polski.
            JK był jedynie premierem , szefem PC i PiS
        • tadjan Re: LK nigdy nie dzialal pod dyktando JK 06.05.08, 19:43
          2_x_duck napisał:

> Raczej na odwrót. Zauważ ze LK mial duzo bogatsza polityczną
          karierę.
          -------------------------------------------
          ....którą od zawsze, zapewne sterował Jarosław K. Ciekawe czy też mu
          kazał ożenić się i dziecko zrobić, bo ta ciapa niczego nie potrafi
          sama. Jedno muszę przyznać, prezydencka żona nie pasuje do tych
          dwóch.... i podziwiam tę kobietę.
        • stefan-50 Re: LK nigdy nie dzialal pod dyktando JK 06.05.08, 19:45
          2_x_duck napisał:

> Raczej na odwrót. Zauważ ze LK mial duzo bogatsza polityczną
          karierę.
          Braciszek woli trzymać się na uboczu. W razie niepowodzenia to nie
          on - inni są winni. O Kaczyńskich nikt nie słyszał w czasie stajków
          sierpniowych 1980 r. Pojawili się później, w czasie stanu wojennego
          niczym się nie wykazali. Lech troche siedział a Jaruś zdaje się
          pisał pracę doktorską podpierając się cytatami z Lenina.
          • 2_x_duck Re: LK nigdy nie dzialal pod dyktando JK 06.05.08, 19:49
            > Braciszek woli trzymać się na uboczu. W razie niepowodzenia to nie
            > on - inni są winni. O Kaczyńskich nikt nie słyszał w czasie stajków
            > sierpniowych 1980 r. Pojawili się później, w czasie stanu wojennego
            > niczym się nie wykazali. Lech troche siedział a Jaruś zdaje się
            > pisał pracę doktorską podpierając się cytatami z Lenina.

Bo widac dzialali bardziej dyskretnie, raczej pomagali prawnie, nie pisali
            odezw. Lech siedział w czasie stanu wojennego to czym mial sie wykazywać.
      • stefan-50 Re: Ofensywa medialna prezydenta 06.05.08, 19:36
        Lech Kaczynski zawdzięcza wybór na stanowisko Prezydenta RP A.
        Lepperowi. To prawda tak banalna że aż głupio o tym przypominać.
        Gdyby Miodowicz nie wyciął Cimoszewicza z wyborów w 2 turze byliby
        Tusk i Cimoszewicz. Kto nie wierzy polecam sprawdzić wyniki
        ogłoszone przez PKW.
    • konigin Ofensywa medialna prezydenta 06.05.08, 19:31
      Panie Boze za co nas tak kazesz ! Jestesmy wyjatkowo wytrzymalym
      spoleczenstwem, ale dalszej ofensywy intelektu ani jeszcze
      czestszego widoku brata mniejszego mozemy nie przetrzymac. Kolejny
      potop.
      • roosevelt5 Re: Ofensywa medialna prezydenta 06.05.08, 19:48
        konigin napisała:

> Panie Boze za co nas tak kazesz !
        ----------
        Co by nam się w głowach nie poprzewracało.
      • tw_wielgus Re: Ofensywa medialna prezydenta 06.05.08, 19:54
        Witaj,
        Modlitwa siostro, modlitwa i szczodre datki na telewizję Trwam.
        w TV Trwam pan prezydent wypada porażająco dobrze.
        Alleluja i do przodu...

konigin napisała:

> Panie Boze za co nas tak kazesz ! Jestesmy wyjatkowo wytrzymalym
        > spoleczenstwem, ale dalszej ofensywy intelektu ani jeszcze
        > czestszego widoku brata mniejszego mozemy nie przetrzymac. Kolejny
        > potop.
    • krakus24a Wojciechu Jabłoński - Kaczyński jest Prezydentem 06.05.08, 19:40
      a nie Donald Tusk... nawet jakbyś bardzo chciał.
      • stefan-50 Re: Wojciechu Jabłoński - Kaczyński jest Prezyden 06.05.08, 19:47
        krakus24a napisał:

> a nie Donald Tusk... nawet jakbyś bardzo chciał.

Niestety jeszcze jest ale tylko dzięki poparciu A. Leppera. Na
        szczęście jeszcze tylko 2,5 roku.
      • guru133 Re: Wojciechu Jabłoński - Kaczyński jest Prezyden 06.05.08, 19:58
        krakus24a napisał:

> a nie Donald Tusk... nawet jakbyś bardzo chciał.
        Niestety, Kaczyński jeszcze jest prezydentem, ale na szczęście wszystko mija.
        Nawet najdłuższa żmija.
      • tw_wielgus Re: Wojciechu Jabłoński - Kaczyński jest Prezyden 06.05.08, 20:12
        To bardzo odkrywcze, bardzo...
    • roosevelt5 Boże chroń Polske!!!!! 06.05.08, 19:44
      prezydent mówił, że "media są olbrzymim problemem dla polskiej
      demokracji". Ocenił też, że "w normalnych regułach demokratycznych"
      ugrupowanie jego brata nie przegrałoby ubiegłorocznych wyborów

Znaczy to tyle, że nie będzie problemu kiedy media będą posłuszne i
      zachwalać bedą władzę.
      Boże!!!!!
      19 lat po obaleniu komuny, a jeszcze nią zalatuje (tylko pod innym
      sztandarem)
      Już dawno stwierdziłem, że Kaczyńskim to wcale nie przeszkadza
      system władzy ludowej w Polsce.
      Dla nich on był zły tylko dlatego, że sami nie rządzili.
    • alexandra220 Ofensywa medialna prezydenta 06.05.08, 19:48
      kaczynski jest jak nonkonformista tak naprawde.. nie obchodzi go to
      czyy go zniszczycie za to ze jego wypowiedzi sa niepopuralne.. nie
      strzela pod publiczkę tylko przedstawia wlasne zdanie.. nie boi sie
      atakowac wrogów - jak oligarchow - dlatego go zniszczono - za duzo
      ludzi sikalo pod siebie ze strachu

ale oczywiscie to nie dobre na polityka ktory musi byc marketerem i
      mowic do sondazy a nie od siebie
      • roosevelt5 Re: Ofensywa medialna prezydenta 06.05.08, 19:53
        alexandra220 napisała:

> kaczynski jest jak nonkonformista tak naprawde...

-----------
        Pół biedy gdyby były z tych jego wypowiedzi korzyści.
        A tak nie jest. Nawet jeśli już coś się uda, to potem i tak spartolą
        (i).
      • funny5 Re: Ofensywa medialna prezydenta 06.05.08, 19:57
        alexandra220 napisała:

musi byc marketerem i
        > mowic do sondazy a nie od siebie
        -----
        Poszukiwany tlumacz z wolskiego na polski
      • tw_wielgus Re: Ofensywa medialna prezydenta 06.05.08, 20:02
        No tak! "sikało że strach"u. Potężny Kaczyński przyjdzie i w mordę da za WSI,
        UB, i inne przewinienia. Pewnie dlatego Pudzian poszedł do "Tanca z gwiazdami" -
        nie wytrzymałby konkurencji...

alexandra220 napisała:

> kaczynski jest jak nonkonformista tak naprawde.. nie obchodzi go to
        > czyy go zniszczycie za to ze jego wypowiedzi sa niepopuralne.. nie
        > strzela pod publiczkę tylko przedstawia wlasne zdanie.. nie boi sie
        > atakowac wrogów - jak oligarchow - dlatego go zniszczono - za duzo
        > ludzi sikalo pod siebie ze strachu
        >
        > ale oczywiscie to nie dobre na polityka ktory musi byc marketerem i
        > mowic do sondazy a nie od siebie
    • guru133 A który z polityków PiS-u potrafi się sensownie 06.05.08, 19:51
      wypowiedzieć? Każda ich wypowiedź to albo duby smolone, albo czarny PR.
      • 2_x_duck Wiekszosc sie sensownie wypowiada 06.05.08, 20:03
        W przeciwienstwie do np. Niesiolka, ktory umie tylko pluc jadem i glupawo rechotać.
        • guru133 Re: Wiekszosc sie sensownie wypowiada 06.05.08, 20:51
          Dziwna to większość, której nawet przy pomocy silnego teleskopu nie da się
          odszukać:)
        • starod Re: Wiekszosc sie sensownie wypowiada 06.05.08, 21:45
          2_x_duck napisał:

> W przeciwienstwie do np. Niesiolka, ktory umie tylko pluc jadem i
          glupawo recho
          > tać.
          Pan Marszałek Niesiołowski w odróżnieniu od lechkacza niedouku jest
          profesorem rzeczywistym i wypowiada się bardzo sensownie, chociaż
          nieraz w sposób barwny i bolesny dla PiSuaru. Howg
      • roman337 z PISkomuny?...NIKT ! 06.05.08, 20:04
    • henyk Re: Ofensywa medialna prezydenta 06.05.08, 19:54
      Właśnie. A dołoży do tego sam Lechu. Przerżnie te wybory z kretesem. I bardzo
      dobrze.
      • roman337 " Burak na stolcuprezydenckim"..Jm.D. 06.05.08, 20:03
      • wet3 Re: Ofensywa medialna prezydenta 06.05.08, 20:03
        Komuchowe szmalcowniki musza czegos bardzo sie bac. Stad ta wsciekla
        nagonka!
        • funny5 Re: Ofensywa medialna prezydenta 06.05.08, 20:06
          wet3 napisał:

Stad ta wsciekla
          > nagonka!
          ----
          Weterynarzu nie zaszczepiles sie na wscieklizne?
        • tw_wielgus Re: Ofensywa medialna prezydenta 06.05.08, 20:09
          wet3 napisał:

> Komuchowe szmalcowniki musza czegos bardzo sie bac. Stad ta wsciekla
          > nagonka!

A tak, rozumiem co czujesz nikt nie lubi się bać...
        • paralela.1 wet3..Stuprocentowy jełop komuszy... 06.05.08, 20:18
          dymany w ryj, dlatego ma uszkodzony mózg...
    • morda11 Ofensywa medialna prezydenta 06.05.08, 20:05
      Trudno od daltonisty żądać, żeby był malarzem. Ten człowiek na tym
      stanowisku psychicznie się wykończy.
      • tw_wielgus Re: Ofensywa medialna prezydenta 06.05.08, 20:09
        O ile mu przedtem wątroba nie siądzie....
    • y_anio Ofensywa medialna prezydenta 06.05.08, 20:18
      Nie wiem czy w ogóle warto zabierac głos ale?. Nie jestem fanem p. prezydenta
      Kaczyńskiego ale proszę wybaczyc jak (u p. redaktorów: Lisa i w programie”
      teraz my” i innych )ma mówic; o ile ktoś jeszcze wie, ewentualnie pamięta tzw
      . samokrytykę towarzyszy/kolegów to była wskazana szczególnie na zebraniach
      dawnych organizacji POP i dajmy Panu prezydentowi taką ewentualnie sposobnośc,
      ale i wyłącznie na zebraniach PIS-u ( jak rzeczywiście jest tej opcji jednym z
      głównych tzw. Orędowników, a moje zdanie jak sądzę z wypowiedzi – i nie
      tylko z tej- wynika że tak faktycznie jest) , więc nie doszukujmy się aż takich
      opinii jak to wynika z wypowiedzi na forum – gdyż jak sądzę, prawda nigdy nie
      jest domeną grup czy grupy które najgłośniej krzyczą lub są aktualnie u władzy.
      I to tylko tyle dla rozwagi – wszak życie toczy się dalej.
    • przyjaciel.swiata p.Jabłoński i pan i media żyjecie z polityków 06.05.08, 20:22
      i z polityki ,,kuszacie papu,, a politycy nie koniecznie muszą z was
      żyć. Są tacy którzy swą ,,miłość do świata,, ogłaszają w mediach i
      co oni są warci z tą ,,miłością,, mamy przykład ogólnie znany i nie
      będę dobijał leżącego . Są też tacy którzy w ciszy gabinetu PRACUJą
      i tych cenię najbardziej.
      Każdy inteligentny człowiek widzi tę różnicę.
      • guru133 Re: p.Jabłoński i pan i media żyjecie z polityków 06.05.08, 20:55
        Szkoda tylko że efekty tej "pracy" są albo niezauważalne albo też chluby ich
        twórcom nie przynoszą.
        • przyjaciel.swiata chlubę przynosi czapkowanie na kremlu ludobójcy 06.05.08, 21:11
    • walter62 Ofensywa medialna prezydenta? 06.05.08, 20:26
      Żadna "ofensywa" nic tu nie pomoże.
      Ten gość jest po prostu nie na swoim miejscu. Ale to dopiero pół biedy.
      Bielan, Kamiński,Fotyga, Handzlik - to rozpacz i dramat. Z takim towarzystwem to
      powinien sobie odpuścić wybory i z braciszkiem jak najszybciej wrócić do
      piaskownicy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka