socca IPN dajcie się ubłagać chcemy spijać z ust waszych 17.06.08, 16:26 złote myśli wasze. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek230 Ciekawe,ze wszyscy tu kreca, a Kurtyka najbardziej 17.06.08, 16:27 Ksiazke, ktorej jedynym przeslaniem jest upublicznienie niepewnych dokumentow UBecji, pisza dwaj pseudo-historycy, oplacani prze panstwowa instytucje, recenzuja wylacznie ludzie z obozu anty- walesowskiego, wydaja pozytywna opinie, Kurtyka nie chce dac jej do czytania Ziebie. Oj, wszystko to wyglada na afere grubymi nicmi szyta. I to zle szyta. Raczej tylko fastrygowana. Zastanwia mnie czy nie jest to dzialanie obliczone wlasnie na wzbudzenie niedomowien i podejrzen w spolecznestwie. Albowiem czym wiecej smrodu, czym wiecej insynuacji, czym mniej to wszystko jasne tym lepiej dla politycznych beneficjentow tej sprawy. Bo wtedy mozna zawsze dalej insynuowac. To smutne jak oboz PiSu gra historia, a takie nedzne postaci jak Kurtyka i Zybertowicz potakuja i wykonuja te obrzydliwe polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Ciekawe,ze wszyscy tu kreca, a Kurtyka najbar 17.06.08, 21:26 jacek230 napisał: > Ksiazke, ktorej jedynym przeslaniem jest upublicznienie niepewnych > dokumentow UBecji, pisza dwaj pseudo-historycy, oplacani prze > panstwowa instytucje, recenzuja wylacznie ludzie z obozu anty- > walesowskiego, wydaja pozytywna opinie, Kurtyka nie chce dac jej do > czytania Ziebie. Oj, wszystko to wyglada na afere grubymi nicmi > szyta. I to zle szyta. Raczej tylko fastrygowana. Zastanwia mnie czy> nie jest to dzialanie obliczone wlasnie na wzbudzenie niedomowien i> podejrzen w spolecznestwie. Albowiem czym wiecej smrodu, czym wiecej> insynuacji, czym mniej to wszystko jasne tym lepiej dla politycznych> beneficjentow tej sprawy. Bo wtedy mozna zawsze dalej insynuowac. To> smutne jak oboz PiSu gra historia, a takie nedzne postaci jak> Kurtyka i Zybertowicz potakuja i wykonuja te obrzydliwe polecenia. Właśnie o to tylko chodzi, robienia własnego majątku poparcia na cudzych plecach obojętnie w jaki sposób i obojętnie jakimi chwytami, ot dzisiejsza polityczna Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
socca Nagroda od prezia Urbańskiego Murowana!!! 17.06.08, 16:34 bo Nobla i NiKE nie dostaną. Odpowiedz Link Zgłoś
sirandreas ...chyba jednak był agentem SB, to... 17.06.08, 16:40 po zachowaniu Wałęsy wnioskuje. ...chyba jednak był. Odpowiedz Link Zgłoś
wajdzik_presentation1 I SB pozwoliło "swojemu"agentowi na demontaż PRL ? 17.06.08, 16:47 trzeba być idiota by w to uwierzyc! SB ma takie niby mocne papiery na Wałęse, a ten rozwala im komune, zostaje prezydentem,a Sb-cja traci koryto!..To chore insynuacje.. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 SBcy finansowo świetnie wyszli na transformacji 17.06.08, 17:02 Przekręty przy prywatyzacjach, przejmowanie majątku byłych przedwojennych właścicieli itd. No i nie wiadomo dlaczego gigantyczne SBckie emeryturki, wielokrotnie wyższe od przeciętnych za które Ja i Ty płacimy z naszych podatków. Wałęsa zapewnił SBkom miękkie lądowanie dzieki grubej kresce... Właściwie to SBkom żyje się dziś dużo lepiej niż w PRL... bić nie moga bezkarnie ale za to ile kasy mają.... Odpowiedz Link Zgłoś
mieszaniec-zopola Instrukcja brandzlowania 17.06.08, 16:55 W celu osiągnięcia orgazmu za pomocą tej książki należy koniecznie kupić jej wydanie w miękkiej okładce. Następnie zrolować ją tak, aby średnica wewnętrzna pasowała do średnicy zewnętrznej. W celu uniknięcia obtarcia można posmarować okładkę przed zrolowaniem kremem NIVEA. Jako, że to jeden z symboli PRLu, należy spodziewać się spotęgowania intensywności orgazmu. Nałożyć i ująć w obie dłonie. Prowadzić masaż do momentu wytrysku, po czym rozsmarować po okładce w celu uzyskania glancu. Naprzód! Odpowiedz Link Zgłoś
s3kawka Kiedy tych debili z IPN, pisdzielców odsunie się o 17.06.08, 16:55 To szaleńcy, idioci, i w ogóle brak określeń na pisowskie łajdactwa. Durnia prezydenta, jego niewiele mądrzejszego brata i całe to dziadostwo usunąć w cień. Jeszcze trochę to będą osądzać Naród zato że żył w PRL. Lumpy, chorzy umysłowo . Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Książka historyków IPN w księgarniach od 23 cze... 17.06.08, 16:56 Bardziej od IPN-u śmierdzi fałszem i nienawiścią tylko "PIS-uar" i "kaczyści"! Odpowiedz Link Zgłoś
champagne_fr Re: Książka historyków IPN w księgarniach od 23 c 17.06.08, 16:59 BYLEM I JESTEM ZASTRASZANY I POWIEDZIELI ZE JAK SIE NIE ZAMKNE TO MNIE I MOJA RODZINE WYKONCZA.... TO TYLKO MALY PROMIL WYCINEK PRZESTEPSTW RASISTOW KRYMINALISTOW KTORZY TO ZE STRASZNYM OKRUCIENSTWEM I PREMEDYTACJA ZADAJAC STRASZNE CIERPIENIE DYSKRYMINUJA WYKANCZAJA ZABIJAJA I.T.P. ZA TO ZE SIE JEST POLAKIEM KATOLIKIEM INWALIDA KOBIETA DZIECIA... JEST ICH CALY LANCUCH I JEDEN Z POSLOW DO SEJMU FRANCUSKIEGO KTORY JUZ PONAD 3 LATA UKRYWA PRZESTEPSTWA PRZEKRETY I ZABIJAJA NAS I NIE TYLKO W BIALYCH REKAWICZKACH PONIEWAZ NIE UDALO IM SIE NAS NASTRASZYC TO SA TERAZ W STANIE ZABIC I ZABIJAJA MYSLAC ZE MAJA DO TEGO PRAWO.. TO JEST GORSZE OD EUTANAZJI..... JESTESMY NA SKRAJU WYTRZYMAKOSCI ZE WZGLEDUNA CHOROBE I CIERPIENIE KTORE MUSIMY JUZ OD WIELU LAT ZNOSIC PONIEWAZ CALY LANCUCH CHCE UKRYC SPRAWY KRYMINALNE.... POSEL DO SEJMU FRANCUSKIEGO I MAIRE W MIEJSCOWOSCI W KTOREJ MIESZKAM I KAZDY INNY MA OBOWIAZEK SCIGANIA RASIZM DYSKRYMINACJE KRYMINALISTOW I OTRZYMAL TAKI LIST Z ZAWIADOMIENIEM I BYL TOLIST POLECONY Z POTWIERDZENIEM ODBIORU KTORY OTRZYMAL...... MOZNA DLUGO PISAC ALE STRASZNE CIERPIENIE NIE POZWALA JUZ MI PISAC I PISZE NIESKLADNIE PONIEWAZ JEST TAKI OGROMNY BOL I NAWET MORFINA NIE STEPIA GO NIERAZ NIE LAGODZI A JAK TAK TO NIEDLUGO DZIALA..... OTO MALY PROMIL WYCINEK ZA CO NAS WYKANCZAJA ZADAJA CIERPIENIE I W KAZDEJ CHWILI MOZE NASTAPIC ZGON.....ZA CO SA TE ADMINISTRACJE I WSPOLPRACUJACY PRZESTEPCY ODPOWIEDZIALINII........ RASIZM TORRTURY ZABIJANIE POLAKOW INWALIDOW KOBIETY DZIECI ZE STRASZLIWYM OKRUCIENSTWEM I PREMEDYTACJA PRZEZ NIEKTORE ADMINISTRACJE FRANCUSKIE .... BRAK DEMOKRACJI I NIE PRZESTRZEGANE PRAWA CZLOWIEKA WE FRANCJI...... RATUNKU RATUNKU RATUNKU .... TORTURY RASIZM....WE FRANCJI > > >> WE FRANCJI .......MIESZKAMY JUZ OKOLO 25 LAT JA JESTEM INWALIDA 80% >> UTRATY ZDROWI >> > ZDROWIE UTRACILEM ZA TO ZE JESTEM POLAKIEM > ZONA PRACOWALA W SZPITALU JAKO OPIEKUNKA DO CHORYCH A Z > >> ZAWODU JEST KINEZYKOTERAPEUTA TO DYREKCJA ZMUSZALA JA TEZ DO TEJ PRACY >> MUSIALA PRACOWAC JEDNOCZESNIE JESZCZE JAKO SPRZATACZKA I.T.P. NIE >> PLACILI JEJ NADGODZIN WARUNKI BYLY TAKIE BASEN BYL W PIWNICY OKNA >> POZABIJANE MUSIALA NOSIC PACJENTOW 80-90 kg MARTWEJ WAGI(bezwladnych) >> WENTYLACJA ZLA I NIESPRAWNA PO PRAWIE 12 LATACH STRACILA ZDROWIE I ZLOZYLA DEKLARACJE >> CHOROBY ZAWODOWEJ I OD TEJ PORY DYREKCJA ZE SWOIMI PRZYDUPASAMI ROWNIEZ >> Z POLSKI Z KASAMI -CPAM- -CAF- I.T.D...ZACZELA WSZYSTKO ROBIC ZEBY SIE SAMA ZWOLNILA I CORAZ WIECEJ >> DOKUCZALA ALE NIE UDALO IM SIE ZASTRASZYC WYMUSIC NICZEGO I DOPROWADZILI >> JA DO TAKIEGO STANU ZDROWIA ZE MOGLA UMRZEC NA STANOWISKU PRACY WIDZAC >> ZE NIE UDA IM SIE POZBYC JEJ A STALO SIE TO GROZNE DLA NICH POSTANOWILI >> ZWOLNIC JA DYSCYPLINARNIE ZA OPUSZCZENIE NIBY STANOWISKA PRACY DUZO >> MOZNA BY BYLO PISAC O TYM.. JAK PRACOWALA TO OSTATNIO NIE PLACILI JEJ >> CHOROBOWEGO JAK DO TEGO CZASU A CHORUJE JUZ PRAWIE TRZY LATA KASA >> CHORYCH-CPAM- A KASA RODZINNA- CAF - PRZESTALA PLACIC NAM POMOCY NA >> MIESZKANIE-APL- ZEBY NAS NASTRASZYC WYSYLALI POLICE- BEZ ZADNYCH POWODOW >> KTORA BEZ ZADNEGO POWODU NAKAZU WLAMALA SIE DO MOJEGO DOMU POWYKRECALI >> MI RECE ZALOZYLI KAJDANKI DO TYLU ZEBY MNIE JESZCZE WIECEJ BOLALO(jestem >> inwalida 80% utraty zdrowia )JESTEM PO OPERACJINA SERCE MUSZE BRAC MORFINE BOL JEST NIE DO WYTRZYMANIA ALE TO JUZ INNA CHOROBA LUDZIE DZIWIA SIE ZE JESZCZE ZYJE PO TYM WSZYSTKIM CO CI PRZESTEPCY WYPRAWIAJA NIE POZWOLILI >> WZJAZC MI LEKARSTWA NA SERCE Z NIKIM SIE SKATAKTOWAC ZACHOWALI SIE JAK >> BYM BYL TERORYSTA A JESTEM BARDZO CHORYM CZLOWIEKIEM TO ONI ZROBILI >> GORZEJ OD TERORYSTOW ASYSTENTKI SOCJALNE NIE INTERWENIUJA A JESZCZE >> DEZIMFORMUJA... MAIRE GDZIE MIESZKAM TEZ UDAJE ZE O NICZYM NIE WIE >> ADMINISTRACJE PANSTWOWE NIE WYPLACAJA NALEZNYCH PRESTACJI I BLOKUJA >> SPECJALNIE ...ZEBY ZABIC CZLOWIEKA NIE TRZEBA STRZELIC KULKI W GLOWE ANI >> WLOZYC NOZ W PLECY A MOZNA ZABIC TORTURAMI MORALNYMI PSYCHICZNYMI >> FIZYCZNYMI.... A ROBIA TO Z PREMEDYTACJA KOMORNIKA WYSLALI PROBOWALI WYRZUCIC >> NAS Z MIESZKANIA ZA TO ZE KASA -(CAF) NIE PLACILA MI NALEZNEGO DODATKU-APL- DO BATIGER A >> TEN SFALSZOWAL KONTRAKT ..TAK SOBIE WSZYSTKO CALY LANCUCH USTALIL PONIEWAZ NAROBIL PRZEKRETOW I >> MYSLELI ZE NAS NASTRASZA A POPROSTU STRACILISMY ZDROWIE STAN ZDROWIA >> POWAZNIE SIE POGORSZYL Z MOZLIWOSCIA ZGONU W KAZDEJ CHWILI.... JEST TO >> RASIZM NIE PRZESTRZEGANIE PRAW CZLOWIEKA SPRAWY KRYMINALNE NADAJACE SIE >> DO PROKURATURY ALE OSOBY KTORE POWINNY TO ZROBIC UKRYWAJA WSZYSTKO CZYM >> STAJA SIE TAK SAMO PRZESTEPCAMI...ROBIA TO ZEBY ZABIC..MOZNA DLUGO PISAC TAKA JEST CZESC >> FRANCUZOW TAKIE TU JEST LIBERTE EGALITE FRATERNITE......... >> TAK PRZESTRZEGAJA PRAWA CZLOWIEKA W UNII EUROPEJSKIEJ W TYM WYPADKU >> CHODZI O FRANCJE.... >> BRAK DEMOKRACJI ISA NIE PRZESTRZEGANE PRAWA CZLOWIEKA WE FRANCJI PRZEZ NIEKTORE ADMINISTRACJE FRANCUSKIE TO GORZEJ NIZ MAFIA... TORRTURUJA I ZABIJAJA ZA TO ZE SIE JEST POLAKIEM INWALIDA TORRTURUJA KOBIETY DZIECI I.T.PO. ZEBY UKRYC SWOJE PRZEKRENTY I SPRAWY KRYMINALNE ZEBY NIE WYSZLY NA JAW WYMYSLAJA SPRAWY SADOWE O KTORYCH NIE POWIADAMIAJA I POZNIEJ WYDAJA WYROKI BEZ PRAWA OBRONY I W JEDNYM WYROKU SA DWA SKAZANIA 1 ZA NIE STAWIENIE SIE NA SPRAWIE I 2 KARA WYROK WYSSANY Z PALCA ... TEN NIBY WYROK NIE PRZYSYLAJA DO NIBY SKAZANEGO CO JEST NIE PRZESTRZEGANE PRAWO DO OBRONY... NASTEMPNY PRZYKLAD SAD PRACY POWINIENL PRZRESLAC WSZYSTKIE DOWODY DO PROKURATURY PONIEWAZA ZOSTALO POPELNIONE PRZESTEMPSTWO ALE KOMBINUJA Z DYREKCJA SZPITALA KTORY POPELNIL PRZESTEMPSTWO ZE SWOJA SWITA KTORA ZASIADA W DYREKCJI A DYREKTORKA JEST ZWYKLA PIELEGNIARKA DYREKTOREM NORMALNY PRZESTEMPCA WYSZKOLONY W SPECJALNEJ SZKOLE M......KTORZY RAZEM Z SADEM PRACY I OBRONCAMI POSZKODOWANEGO KRENCA I TO JUZ PONAD 2 LATA A WYDANIE WYROKOW JUZ BYLO WIELE RAZY DO KTORYCH NIGDY NIE DOSZLO NIE PRZESYLALI POWIADOMIENIA ZE WYDANIE WYROKU NIE ODBEDZIE SIE I NIE PODAWALI POWODU..... DZISIAJ MIAL SAD PRACY MIAL KOLEJNY RAZ WYDAC WYROK I PO STAWIENIU SIE W SADZIE SPRAWY NIE BYLO NAWET NA WOKANDZIE A POINFORMOWALI ZE WYROK BEDZIE WYSTAWIONY ZAOCZNIE I PRZESLANY DO DOMU.... WYROKU SADOW SA WYDAWANE W PANSTWACH DEMOKRATYCZNYCH PUBLUCZNIE I W IMIENIU REPUBLIKI FRANCUSKIEJ ....JEST TO NIE PRZESTRZEGANIE PROCEDURY BRAK DEMOKRACJI I METODY MAFIJNE KRYMINALNE LAMANE JEST PRAWO CZLOWIEKA I.T.P........... MAJA SIE CZEGO BAC PONIEWAZ NAROBILI TYLE PRZESTEMPSTW SJEST W TYM DUZO SPRAW KRYMINALNYCH TORRTURUJA ZABIJAJA ZE STRASZLIWYM OKRUCIENSTWEM I PREMEDYTACJA POLAKOW INWALIDOW KOBIET DZIECI ZWYKLI ZBRODNIARZE KTORZY POWINLI BYC SCIGANIE PRZEZ PROKURATURE I TO Z URZEDU .... W TYM TEZ SA UMACZANE SADY SEDZIOWIE URZEDNICY PAN STWOWI NIERAZ NA WYSOKIM STANOWISKU I MYSLA ZE IM WOLNO TORRTUROWAC FIZYCZNIE PSYCHICZNIE MORALNIE....POMYLILI SIE A TO POPROSTU NAZYWA SIE MAFIA..... OTO LIBERTE FRATERNITE EGALITE NIEKTORYCH ADMINISTRACJI FRANCUSKICH I ICH PRACOWNIKOW..... SWIAT SIE MUSI DOWIEDZIEC O TYM CI LUDZIE I ADMINISTRACJE PRZYNOSZA WSTYD FRANCJI ............. ESZCZE JEDEN MALY WYCINEK... JAK SIE DOMAGA SWOJEGO PRAWA TO ADMINISTRACJE I ICH PRACOWNICY WYSYLAJA POLICJE KTORA BEZ NAKAZU WYLAMUJE DZWI WYKRECA RECE ZAKLADA KAJDANKI I TO INWALIDZIE Z UTRATA 80% ZDROWIA ZADAJAC TORRTURY Z MIESZKANIA ZNIKA PIEC TYSIECY EURO 2 BUTELKI WODKI DOKUMENTY POLSKIE KTORE PO KILKU MIESIACACH PODRZUCAJA DO SKRZYNKI NA LISTY ....POLICJANT W CYWILU JEST PIJANY ZE LEDWO STOI NA NOGACH BYLI NASLANI ZEBY ZABIC I TE NIEKTORE ADMINISTRACJE ROBIA ZEBY ZABIC PONIEWAZ MYSLA ZE UDA IM SIE UKRYC SPRAWY KRYMINALNE PRZEK Odpowiedz Link Zgłoś
champagne_fr Re: Książka historyków IPN w księgarniach od 23 c 17.06.08, 16:59 cd................ ESZCZE JEDEN MALY WYCINEK... JAK SIE DOMAGA SWOJEGO PRAWA TO ADMINISTRACJE I ICH PRACOWNICY WYSYLAJA POLICJE KTORA BEZ NAKAZU WYLAMUJE DZWI WYKRECA RECE ZAKLADA KAJDANKI I TO INWALIDZIE Z UTRATA 80% ZDROWIA ZADAJAC TORRTURY Z MIESZKANIA ZNIKA PIEC TYSIECY EURO 2 BUTELKI WODKI DOKUMENTY POLSKIE KTORE PO KILKU MIESIACACH PODRZUCAJA DO SKRZYNKI NA LISTY ....POLICJANT W CYWILU JEST PIJANY ZE LEDWO STOI NA NOGACH BYLI NASLANI ZEBY ZABIC I TE NIEKTORE ADMINISTRACJE ROBIA ZEBY ZABIC PONIEWAZ MYSLA ZE UDA IM SIE UKRYC SPRAWY KRYMINALNE PRZEKRENTY RASIZM.... JESTESMY MORALNIE FIZYCZNIE PSYCHICZNIE WYKONCZENI Z MOZLIWOSCIA NAGLEGO I W KAZDEJ CHWILI ZGONU.... Odpowiedz Link Zgłoś
socca A może audio-booka z tego zrobić i e-wydanie.... 17.06.08, 17:01 oczywiście zaraz po powieści w wydaniu dźwiękowym w Trójce. Odpowiedz Link Zgłoś
signal Kurtyka co robiłeś nocą w pałacu Kaczyńskich 17.06.08, 17:01 jakie były zasady doboru historyków do ipn, czemu są tam ludzie którzy są od dawna zaprzysięgłymi wrogami Pana Wałęsy, jakie są autentyczne dokumenty, a jakie ksera, fotokopie, dlaczego nie zwrócono się do samego zainteresowanego, jakie są nowe fakty o których nie pisano od 15 lat ? Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Kurtyka co robiłeś nocą w pałacu Kaczyńskich 17.06.08, 19:43 Signal, proszę!!! Profesjonalizm w wykonaniu IPN? To może jeszcze wierzysz w świętego Mikołaja i Freddie Krugera? W tej instytucji, która rzekomo jest niezależna nie znajdziesz obiektywnego historyka - naukowca. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Książka historyków IPN w księgarniach od 23 cze... 17.06.08, 17:06 Ważne zdanie o.Zięby -"materiały dobrane tak, aby oskarżyć Wałęsę"; pisana na czyjeś zamówienie??? Odpowiedz Link Zgłoś
socca Zadanie wykonane p. prezesie... 17.06.08, 17:08 czy ktoś z IPNu mógł tak powiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
kruk51 Książka historyków IPN w księgarniach od 23 cze... 17.06.08, 17:14 Byłbym bardzo szczęśliwy, gdyby duchowni wszelkiego autoramentu nie wypowiadali się w tej sprawie i podobnych sprawach. Dość już narobili wody z mózgu innym. Rzecz kontrowersyjna ! I dobrze ! Może nareszcie Polacy zaczną patrzeć na świat własnymi oczami, a nie przez pryzmat idei, Kościoła, polityki. Chyba już dość opętanych ideami Rejtanów ! Nauczmy się żyć prawdą a nie wciskanym nam, przez " lepiej wiedzących " kitem. Odpowiedz Link Zgłoś
doris9914 walesa to bolek, niestety:) 17.06.08, 17:18 ... niech odda dokumenty i wytlumaczy sie dlaczego odwolal pana Olszewskiego a powolal pawlaka dla oslony.... Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: doris to dyletant5, niestety:) 17.06.08, 17:27 doucz się troche doris/dydek. rząd olszewskiego upadł bo był rządem mniejszościowym odwołanym przez opozycję w głosowaniu sejmowym. jasne, czy dalej tłumaczyć? doris9914 napisała: > ... niech odda dokumenty i wytlumaczy sie dlaczego odwolal pana > Olszewskiego a powolal pawlaka dla oslony.... Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Kurtyka na na tym zdjęciu wygląda... 17.06.08, 17:18 ... jakby wiedział o tym że beknie za tą hucpę. cóż, służba nie drużba. rozkazy trzeba wykonywać. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek05 Niedaleko pada...Gontarczyk od Gontarza 17.06.08, 17:19 Byl kiedys za komuny taki rezymowy propagandysta, nazywal sie Gontarz. Malo kto tak potrafil rozminac sie z faktami... no a teraz mamy Gontarczyka! Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Re: Niedaleko pada...Gontarczyk od Gontarza 17.06.08, 17:49 Może podałbyś choć jedno takie "rozminięcie się z faktami" u pana Gontarczyka ? Bardzo jestem ciekawy. Tylko błagam, nie cytuj mi artykułów Pacewicza czy innego Mośka Lizusa z GWno Prawdy, oni dzisiaj buduja Wałęsie ołtarze ale pamiętam jak kilkanaście lat temu obsobaczali go wyzywając od cimniaka z siekierkąi antysemity. Dzisiaj jest im potrzebny w ich krucjacie antylustracyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Niedaleko pada...Gontarczyk od Gontarza 17.06.08, 19:48 Czyżbyś postulował lustrację w wydaniu PiS? No przepraszam, ale to jest czysta wojna polityczna z tymi, których nie lubią. Dlaczego do cholery nie mozna otworzyć tych przeklętych archiwów i niech zainteresowani mają dostęp? Czyżby zwolennicy kontrolowanej lustracji czegoś się obawiali? Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Re: Niedaleko pada...Gontarczyk od Gontarza 17.06.08, 20:03 talking_head napisał: > Może podałbyś choć jedno takie "rozminięcie się z faktami" u > pana Gontarczyka ? Bardzo jestem ciekawy. Tylko błagam, nie cytuj mi > artykułów Pacewicza czy innego Mośka Lizusa z GWno Prawdy, oni > dzisiaj buduja Wałęsie ołtarze ale pamiętam jak kilkanaście lat temu > obsobaczali go wyzywając od cimniaka z siekierkąi antysemity. > Dzisiaj jest im potrzebny w ich krucjacie antylustracyjnej. --------------------------------------------------- Panie kolego, myśleć trzeba ..... obsobaczali Wałęsę bo nie chcieli żeby został prezydentem. Bracia Kaczyńscy promowali Wałęsę aby na jego grzbiecie dorwać się do władzy. Nie widzisz różnicy? Żadnych sukcesów nie mamy, nawet w piłkę... obsrajmy więc Wałęsę i razem z nim Solidarność i będzie fajnie, no nie? Ale pamiętać, kacze dupy to nie jest ani Solidarność, ani solidarność. Sięgnij sobie do badań statystycznych i zobacz kto głosował na Wałęsę to może otrzeźwiejesz z tego kaczego amoku. Odpowiedz Link Zgłoś
kajus75 kontrapunkt- prszę o komentarz 17.06.08, 17:29 www.historycy.org/index.php?showtopic=12838 Odpowiedz Link Zgłoś
pistolet13 /// 17.06.08, 17:37 Czytali tego szampańskiego vel prezentation1 ?..80% inwalidztwa. Na katastrofalny stan jego mózgu..A ja bym szacował na 99%... I jeszcze Uwaga! z jego blogueza.com wali wirusami.!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Łgarstwa Wałęsy na dzisiejszej konferencji 17.06.08, 17:37 Pan Wałęsa obnażył się dokumentnie na dzisiejszej konferencji w Gdańsku. Jeszcze wczoraj pytany o to dlaczego nie zwrócił w całości swojej teczki operacyjnej SB wyłudzonej bezprawnie z gdańskiego UOP-u mówił że oddał wszystko ale to były tylko kopie oryginalnych dokumentów, dzisiaj zaś powiedział że dostrzegł na tych dokumentach "ślady podróbek, przebicia" i "nie chciał już dalej nad nimi pracować żeby nie było na niego że coś przy nich majstrował". Majstrowanie na kserokopiach ? O to nawet pana Wałęsę nie podejrzewam. Spos.ób w jaki dzisiaj kręcił wyraźnie wskazuje że dzień prawdy jest już blisko i gość wpada w panikę. Ja sam począwszy od nieudanej manifestacji 17 grudnia 1981 roku na pl. Saskim w W-wie poprzez wszystkie manifestacje Stanu Wojennego na tyle ile mogłem uczestniczyłem w ruchu sprzeciwu, w ramach NZS-u, zawsze drąc się w kierunku ZOOMOwców "Uwolnić Lecha!", niestety to wszystko co robił po 1989 a szczególnie po 1992świadczy jednoznacznie że cały czas był prowadzony umiejętnie przez SB. Zresztą okazało się że zarówno w Gdańsku jak i w Szczecinie czy nawet w Solidarności Rolników SB miała swoich agentów jako przywódców. Przestańmy więc mówić o "obaleniu komuny" skoro dzisiaj 19 lat po tym "obalaniu" od rana słyszę w radiu towarzyszy PZPRowskich Szmajdzińskiego, Iwińskiego, Oleksego, Borowskiego, Zemkego prawiacych o demokracji o eurokonsttucji i o wolności słowa, krew siętylko gotuje. Odpowiedz Link Zgłoś
socca Mili esbecy pisali prawdę bo byli mili.... 17.06.08, 17:40 nic dodać nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
edi54 Książka historyków IPN w księgarniach od 23 cze... 17.06.08, 17:52 Kurtyka powiada,ze zcasy palenia ksiazek minely.Ano na szczescie minely.Ale czy mozna nazwac ksiazka to barachlo ,ktore wyszlo z namaszczenia tego hultaja i wszetecznika , pierwszej wody pisuarowskiego lizusa -Janusza Kurtyki.Jego niechlubne czasy tez mina,choc niestety kompromituja krakowski swiat nauki. Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Re: Książka historyków IPN w księgarniach od 23 c 17.06.08, 17:56 Noo, urbanoidzie, z takim jęzorem i "argumentami" miejsce w urbanowym szambie pod tytułem "Nie" masz gwarantowane. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Książka historyków IPN w księgarniach od 23 c 17.06.08, 18:00 talking_head napisał: > Noo, urbanoidzie, z takim jęzorem i "argumentami" miejsce > w urbanowym szambie pod tytułem "Nie" masz gwarantowane. Wyluzuj kajtuś. 19:30 - dobranocka jak będziesz taki nerwusek to uśniesz przed. Odpowiedz Link Zgłoś
seminariumlic Re: Książka historyków IPN w księgarniach od 23 c 17.06.08, 18:08 Skoro już piszesz o "Nie": właśnie tam pisano o Wałęsie to, co dzisiaj "historycy IPN". Tyle że 10-12 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
anakonda22 !!!! 17.06.08, 18:00 EEEE TAM !!!..NAJWAŻNIEJSZE, ŻE PiS-BOLSZEWIA PADA NA DYDY.. OSTATNIE TRZEPOTY KACZYCH SKRZYDEŁ.. Odpowiedz Link Zgłoś
smuff Moze kupię, może przeczytam. 17.06.08, 18:07 Też żyłem w tamtych czasach, nie wiem jak bym się zachował przed Solidarnością. Potem w szkole uświadomieni już wiedzieli, mówili:nic nie musisz podpisywać, ale wcześniej? Nie wiem. Inni wiedzą, a wojnę przeżyli walecznie, na zwolnieniu lekarskim. Teraz jest wolność, część mówi, że dzięki Lechowi, część, że dzięki "Bolkowi", dlatego jest tak źle. W podstawówce zbierałem puszki po piwie, miałem z 10, w nich ołówki, długopisy, kumple mi zazdrościli. Teraz że jest źle i nie ma wolności może mówić tylko DEBIL. Albo, że to zła wolność. Oglądam z płyt "Mistrza i Małgorzatę", Boskie!!! Jak było (może nie aż tak źle, ale trochę podobnie), to właśnie ten klimat, można tam zobaczyć. To dlatego w Rzepie kilka lat po odzyskaniu wolności "Mistrz..." wgrał plebiscyt. W cuglach. W starej Rzepie. Teraz pewnie wygrał by tam jakiś gniot Nowaka albo innego Rydzyka. "O wielkim oszustwie w Magdalence". Q..., nie widzicie GDZIE i JAK żyjecie? Co możecie? Moje dzieci będą mogły. I dlatego co podpisywał Lech mi ZWISA i POWIEWA. Ja znam Lecha od 80', wcześniej wiedziałem o Nim tyle co o życiu na Marsie. A książką ekscytują się mohery, które dawniej na każde wybory biegali z językiem na brodzie, bo towarzysz Wiesław albo Edward kazali. A teraz walczą z komuną. Żeby powalczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
seminariumlic Re: Moze kupię, może przeczytam. 17.06.08, 18:13 Celne spostrzeżenia. Pamiętam tych obecnych antykomunistów, gdy w PRL walili w spodnie na samą myśl, że ich dziecko może nie pójść na wybory! Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Moze kupię, może przeczytam. 17.06.08, 19:12 W sumie podzielam Twoje poglądy na tą sprawę. Bilans zysków i strat jest jednoznaczny. Odpowiedz Link Zgłoś