oelefante Prawda jest taka, że Rosjanie od dawna 12.08.08, 10:11 planowali atak na Gruzję: www.pardon.pl/artykul/5602 Prawda jest taka, że od kilku tygodni trwały prowokacje, naruszanie gruzińskiej przestrzeni powietrznej, ataki na Gruzję z terytorium Osetii, unikanie przez ruskich dyplomatów rozmów z Gruzinami, Zachodem i USA. Poświęć 10 minut na poszukanie w Google'u i znajdziesz aż nadto materiału. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_s53 Glos Rosjanina. 12.08.08, 10:13 Ja jestem Rosjaninem,zone mam Polke.Mam nadzieje,ze nie odmowiam mnie prawa wypowiedziec sie na tym forumie,niektory szowinisty.Oczewiscie,ze Saakaszwili strzelil gola we wlasna bramke.Oczewiscie,ze Rosja nie mogla zareagowac po innemu.Musicie pamjetac,Rosjanie ,wprawie,nigdy nie opustili swoich sojusznikow.Wyjatek ,tylko Jugoslawia,ale co mozno bylo spodziewac sie po alkoholiku.Co dotyczy reakcji Plski i innych krajow zachodnich,to po secesji Kosowa,w tych, akurat sprawach ,glosu nie powinny zabierac. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Glos Rosjanina. 12.08.08, 10:19 logicznie mowisz. Kosowa tak, Osetia nie? Tylko po cholere ta wojna i tragedia niewinnych ludzi? Nie mozna bylo tego uniknac? Odpowiedz Link Zgłoś
polar21 Re: Glos Rosjanina. 12.08.08, 10:23 1zorro napisał: > logicznie mowisz. Kosowa tak, Osetia nie? skoro juz jestescie tacy logiczni to moze rowniez Czeczenia, Tatarstan, Karelia, Jakucja itd...juz widze jak to ruscy sie zgadzja na niepodleglosc tych krajow Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Glos Rosjanina. 12.08.08, 10:29 przepraszam, a Litwe, Lotwe, Estonie, Ukraine, Bialorus i caly "blok wschodni" nie odpuscili? Odpowiedz Link Zgłoś
polar21 Re: Glos Rosjanina. 12.08.08, 10:37 1zorro napisał: > przepraszam, a Litwe, Lotwe, Estonie, Ukraine, Bialorus i caly "blok > wschodni" nie odpuscili? no to ekstra...widac ze twoj umysl jest dosc mocno zamroczony rosyjskim spirytem. a pamietasz co tez oni zrobili w 45 roku? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Glos Rosjanina. 12.08.08, 10:39 rozmawiam o roku 1945 czy o latach po 1989? Bo jesli tak to moze cofniemy sie pare setek do tylu i zaczniemy liczyc co robili Anglicy, Hiszpanie, Francuzi a...nawet Polacy. To chyba bez sensu, co? Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 PRL to nie bylo srednowiecze... 12.08.08, 10:50 to byl wiek XX !!!CCCP SIE ROZKRACZYL, wiec nie przypisuj zaslug ROSJANOM,bo zadnego udzialu w tym nie mieli,MOGLI TYLKO PRZESZKADZAC , CO TEZ USILOWALI ROBIC. Odpowiedz Link Zgłoś
chavez6 20 sierpnia ofensywa? 12.08.08, 11:02 zobaczcie co twierdzą separatyści czeczeńscy: pl.wikipedia.org/wiki/II_wojna_w_Osetii_Po%C5%82udniowej www.dziennik.pl/swiat/article210120/Za_miesiac_Rosja_zaatakuje_Gruzje_.html "18 lipca Separatyści czeczeńscy na swoim portalu informują, iż dotarli do dokumentów wskazujących na planowaną przez Rosję inwazję.[13] Miała by ona mieć miejsce między 20 sierpnia a 10 września. Operacja byłaby koordynowana z separatystami abchaskimi i miałaby przebiegać dwutorowo: błyskawiczne zajęciu Wąwozu Kodorskiego - jedynej części Abchazji kontrolowanej przez Gruzję a następnie atak w Osetii Południowej i zajęcie miast Kutaisi i Cchinwali. Blitzkrieg miałby trwać 7-10 dni. Jak podaje Kwkaz-Centr rozkaz wydał osobiście jeszcze prezydent Putin przed ustąpieniem ze stanowiska." Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: PRL to nie bylo srednowiecze... 12.08.08, 12:51 historyku, a kto sie jeszcze w XX wieku rozkraczyl? No, no.....szukaj, szukaj....dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
igor_s53 Re: Glos Rosjanina. 12.08.08, 10:47 do polara,a czy to byli Rosjanie,czy obywacieli ZSSR pod przywodstwom towarzysza Stalina,z pochodzenia Gruzina? Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 A w jakim to jezyku gadali ci 'obywatele ' ? 12.08.08, 11:01 Po gruzinsku ? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_s53 Re: A w jakim to jezyku gadali ci 'obywatele ' ? 12.08.08, 11:06 Przywodca tego panstwa mowil po rosyjsu,ale z bardzo silnym ,gruzinskim akcentow. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Ja wcale nie przecze, ze Stalin byl Gruzinem... 12.08.08, 11:16 TO STARA TRADYCJA ROSYJSKA,polska rowniez.TUTAJ SIE KLANIA wasza Kasia II i polskie krolewskie Augusty Mocne. Odpowiedz Link Zgłoś
partisan76 Prowokacja? :) nudzi sie wam w fsb chlopaki, co? 12.08.08, 14:20 czy kogokolwiek innego, ale z tego co widze pelno ich tutaj drogi Panie Rosjaninie - czemu ty piszu tutaj taka kiepska poslka język? i wstawiasz nam polakom brednie, skoro w innym artykule piszes juz najczstsza polszczyzna? he? link: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=83301663&a=83302077 zmieniajcie nicki, myslcie troche, bo za taka fuszerke bedzie nagana jak nic. igor_s53 napisał: > Ja jestem Rosjaninem,zone mam Polke.Mam nadzieje,ze nie odmowiam mnie prawa > wypowiedziec sie na tym forumie,niektory szowinisty.Oczewiscie,ze Saakaszwili > strzelil gola we wlasna bramke.Oczewiscie,ze Rosja nie mogla zareagowac po > innemu.Musicie pamjetac,Rosjanie ,wprawie,nigdy nie opustili swoich > sojusznikow.Wyjatek ,tylko Jugoslawia,ale co mozno bylo spodziewac sie po > alkoholiku.Co dotyczy reakcji Plski i innych krajow zachodnich,to po secesji > Kosowa,w tych, akurat sprawach ,glosu nie powinny zabierac. Odpowiedz Link Zgłoś
darkneswolf Re: Glos Rosjanina. 12.08.08, 10:27 Wobec tego "sojuszniku" przeczytaj sobie to i sprawdż jeszcze datę tego artykułu www.pardon.pl/artykul/5602/tajny_plan_rosji_atak_na_gruzje_za_miesiac Zatem jak to jest z Twoim miłującym pokój krajem. Odpowiedz Link Zgłoś
push.sp Re: Glos Rosjanina. 12.08.08, 10:30 Ruski - won z Polski ! wracaj do swego Putina Rosjanie w Polsce to V kolumna Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Glos Rosjanina. 12.08.08, 10:32 ty, push.sp - ty Polak czy Wolak? Mysle, ze to drugie.... Odpowiedz Link Zgłoś
igor_s53 Re: Glos Rosjanina. 12.08.08, 11:09 A z czego wzial ,ze ja jestem w Polsce.Razem z moja zona,Polka,dawno juz nie mieszkamy w tym ,malym zakompleksionym panstwie,pelnym takich szowinistow,jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
zjarka007 wpółczuje twojej żonie męża palanta 12.08.08, 11:26 szowiniści...?jesteś śmieszny gościu. dobrze, że tu już nie mieszkasz bo byś zasmradzał moje powietrze swoim ruskim szowinizmem i polakofobią. gdyby nie takie kraje jak Polska czy Węgry po 45 to byście żarli kupę z kibla i korę z drzew. Putin wyprał wam mózgi tymi pieśniami o wielkim ZSRR, nawet hymn macie komunistyczny. To prawda, że prezydent Gruzji popełnił błąd. W naszych czasach jest to niedopuszczalne. Ale mówienie, że Rosja pilnuje tam pokoju jest conajmniej śmieszne. Aż mi łzy z oczu lecą. Towarzysz Stalin, Breżniew czy Chruszczow postąpili by z taką Osetią czy Abchazją tak samo jak prezydent Gruzji, ale czasy się zmieniają. Rosja się jednak nie zmienia. Ten przerośnięty moloch myśli, że dalej może dyktować całemu światu warunki. Jeżeli tak będzie dalej to ludności cywilnej w Rosji nieco ubędzie w wyniku zamachów bo nikt już nie będzie mógł zdzierżyć rosyjskiej pseudo dumy i myśli, że może być imperialna. koń by się uśmiał. Pustynia prędzej zostanie na ziemi niż Rosja będzie wielka. W gre synku matrioszki wchodzi broń, o której nie zdajesz sobie sprawy. Jeżeli wojska rosyjskie są takie pokojowe to po co wchodzą do Gruzji. Zrobili porządek w Osetii i Abchazji więc koniec. Ale Putinowi, tej kanalii, nie o to chodzi. Koleżkowie nade mną mają rację skoro Osetia ma funkcjonować tak jak Kosowo, to dlaczego nie Czeczenia ? Ps. Widziałem rusków jak się zachowują w Turcji. Ta swołocz brudasów, niechlujów i obżartuchów obwieszona złotem jak choinka na święta. Czego spodziewać się po żołnierzach co na 2 lata idą do woja i muszą pod natryskiem sięgać po mydło. Ciebie to nie dotchnęło, tatuś zapłacił byś nie musiał iść do woja cieniasie... Odpowiedz Link Zgłoś
igor_s53 Re: wpółczuje twojej żonie męża palanta 12.08.08, 12:13 zjarka007 ,W tym smrodzie ,w ktorem ty zyjesz,nichce zyc nawet sporo Polakow,dla tego wyjezdzaja wszedzie gdzie sie da.Sadzac po tej agressywnosci,co ty wykazujesz,ten smrod cie juz zaszkodzil calkowicie.A zona moja jest sczestliwa i napewno twego wspolczucia nie potrzebuje. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: wpółczuje twojej żonie męża palanta 12.08.08, 12:57 igor, nie myl Wolski z Polska i Wolakow z Polakami. To tak jakbys kaczke z orlem mylil.... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: wpółczuje twojej żonie męża palanta 12.08.08, 12:56 zjarka 0007....slow brak. Ty to Wolak torunski czy zoliborski? Skad u was tyle samozadowolenia z siebie? Ja wiem, ze wedlug was Wolska i Wolacy to sam miod ale na szczescie Polacy i Polska z wami nic do czynienia miec nie chca.... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Glos Rosjanina. 12.08.08, 10:31 tylko wiesz co, inaczej by sytuacja wygladala, gdyby Rosjanie zaatakowali a nie Gruzini. Przypomni sobie pierwsza wojne z Irakiem po ataku na Kuwejt. Caly swiat byl za Amerykanami a teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_s53 Re: Glos Rosjanina. 12.08.08, 11:16 Nu i co ,przeczytalem ten artykul i co z niego wynika,ze to Rosjanie wydali rozkaz Guzinam,zaatakowac Cchinwali.A jak juz trzymac sie watku,ze ktos wiedzial co planuja zrobic Rosjanie,to mozno przypuscic,ze Rosjanie mogli wejsc w posiadanie dokumentow gruzinskich,z ktorych wynika,ze Gruzja przygotowuje atak na Osetje i dla tego Rosjanie za wczas sciagneli wojska.Czy to nie jest prawdopodobne? Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Czlowieku, ty mylisz sojusznikow z wasalami... 12.08.08, 10:38 a to jest roznica.W 1944r. Polacy byli czlonkiem koalicji antyhitlerowskiej i W TYM CZASIE WOJNY CCCP BYL JUZ po tej samej stronie WALCZACEJ ,co Polacy, I CO ZROBILI ROSJANIE?...Pozwolili Hitlerowi zniszczyc Warszawe.A CO DO KOSOWA,TO SIE ZGADZAM...USA i EU POSTAPILY TAK, JAK CZESTO POSTEPOWALI ROSJANIE, CZYLI PO SWINSKU. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Czlowieku, ty mylisz sojusznikow z wasalami.. 12.08.08, 10:41 to czyim wasalem jest teraz Polska? Bo sie pogubilem....A Warszawe, to zniszczyly takie same debile jak ten pan Sz..... Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Obecnie?... 12.08.08, 10:55 Polska oglosila sie sama i to jednostronnie wasalem USA, a AMERYKANOM TO WISI I POWIEWA. Odpowiedz Link Zgłoś
mico_pl Re: Glos Rosjanina. 12.08.08, 11:35 igor_s53 napisał: > Ja jestem Rosjaninem,zone mam Polke.Mam nadzieje,ze nie odmowiam mnie prawa > wypowiedziec sie na tym forumie,niektory szowinisty.Oczewiscie,ze Saakaszwili > strzelil gola we wlasna bramke.Oczewiscie,ze Rosja nie mogla zareagowac po > innemu.Musicie pamjetac,Rosjanie ,wprawie,nigdy nie opustili swoich > sojusznikow.Wyjatek ,tylko Jugoslawia,ale co mozno bylo spodziewac sie po > alkoholiku.Co dotyczy reakcji Plski i innych krajow zachodnich,to po secesji > Kosowa,w tych, akurat sprawach ,glosu nie powinny zabierac. Małżeństwo Polki i Rosjanina to nie jest dobry pomysł (nie wróże sukcesu). Jeśli chodzi o Kosowo to być może Zachód zrobił błąd. Ale to nie znaczy że imperialiści z Kremla powinni robić to co robią w Gruzji. Teraz zachód próbuje to naprawić i przyjmuje serbię do Unii. O co się założysz że w Unii będzie im lepiej niż pod opieką Kremla? Na błędach trzeba się uczyć. Nie mam pretensji do Rosjan jako ludzi. Mam pretensje do Kremla, że od setek lat okupuje Kaukaz i nie tylko. Ponadto w Czeczenii Putin zrobił co chciał i nikt mu w tym nie przeszkadzał. Więc idąc tym tropem może Czeczenii trzeba przyznać niepodległość? Rząd rosyjski robi duży błąd nie licząc się z opinią zachodu w sprawie Gruzji. Będziecie za to płacić długie lata, tak jak do tej pory płacicie za błędy Stalina i Chruszczowa, zamiast być normalnym rozwijającym się państwem. Mam nadzieję że wyłuszczyłem z grubsza punkt widzenia polaków na tą sprawę, bez obrażania się i inwektyw. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_s53 Re: Glos Rosjanina. 12.08.08, 12:19 Nastepny madrala.mico_pl napisał: > Małżeństwo Polki i Rosjanina to nie jest dobry pomysł (nie wróże sukcesu).<Glupku mamy z zona po 47 lat,mamy 2 dzieci,juz dorosli.Co ty mozesz nam wywrozyc? Zona przeczytala te chamskie odzywki i powiedziala,ze jej bardzo przykro,ze mlodzi ludzi w Polsce nie maja zadnej klasy,ze sa zwyklymi chamami. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Glos Rosjanina. 12.08.08, 12:59 a co ty masz do malzenstw mieszanych? Z tego wychodza madre i ladne dzieci. I dwujezyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
partisan76 PRoWoKaCJA rosyjska /nie wiem, ambasady, fsb/ 12.08.08, 14:18 czy kogokolwiek innego, ale z tego co widze pelno ich tutaj drogi Panie Rosjaninie - czemu ty piszu tutaj taka kiepska poslka język? i wstawiasz nam polakom brednie, skoro w innym artykule piszes juz najczstsza polszczyzna? he? link: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=83301663&a=83302077 zmieniajcie nicki, myslcie troche, bo za taka fuszerke bedzie nagana jak nic. igor_s53 napisał: > Ja jestem Rosjaninem,zone mam Polke.Mam nadzieje,ze nie odmowiam mnie prawa > wypowiedziec sie na tym forumie,niektory szowinisty.Oczewiscie,ze Saakaszwili > strzelil gola we wlasna bramke.Oczewiscie,ze Rosja nie mogla zareagowac po > innemu.Musicie pamjetac,Rosjanie ,wprawie,nigdy nie opustili swoich > sojusznikow.Wyjatek ,tylko Jugoslawia,ale co mozno bylo spodziewac sie po > alkoholiku.Co dotyczy reakcji Plski i innych krajow zachodnich,to po secesji > Kosowa,w tych, akurat sprawach ,glosu nie powinny zabierac. Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Glos Rosjanina. 12.08.08, 14:25 Nie do końca zgadzam się z analogią Kosovo-Osetia. Dlaczego np. nie ma państwa "Osetia Północna"? Chodzi o kontrolę Federacji nad Osetią i regionem a nie jakieś tam "swobody" czy "prawa". Ewentualna analogia polegałaby na tym, że po sfingowaniu prowokacji Albania wjeżdża na 300 tankach i zaczyna kontrolować Kosovo. A. Odpowiedz Link Zgłoś
shad-ers Re: Glos Rosjanina. 12.08.08, 16:49 po Czeczeni Rosja nie powinna mieć nic do powiedzenia. I koniec. Zobaczymy za kilkanaście lat, kiedy stracicie Syberię...trzeba będzie poklepać po pleckach. Tak czy inaczej w długiej perspektywie przestaniecie być imperium. I tak Rosja już nie liczy sie w światowej rozgrywce i poozstanie tak już długo Odpowiedz Link Zgłoś
obserwatorium24 Polska A.D. 2015 12.08.08, 10:17 Rok 2015. Na Śląsku, który już od kilku lat domaga się niepodległości i nie uznaje polskiej władzy państwowej, zaczynają się niepokoje. Oddział polskiej policji próbując wrócić na posterunek w Tarnowskich Górach skąd został usunięty przez śląską Volkspolizei, zostaje ostrzelany i odpowiada ogniem. Prezydent Śląska wygłasza dramatyczny apel do Niemców o ochronę przed polską agresją. Jak wiadomo, już kilka lat temu Niemcy nadały niemieckie obywatelstwo każdemu mieszkańcowi Śląska który wystąpił z takim wnioskiem. Większość zrobiła to po to, aby móc legalnie pracować w Niemczech. Niemiecka kanclerz Erika Steinbach ogłasza, że Niemcy są zmuszone wziąć w opiekę swoich obywateli z powodu aktów agresji, jakich polska dopuszcza się na terenie Śląska. Armia niemiecka wkracza na Śląsk, wypierając ostatnie niedobitki polskich wojsk i policji. Przy okazji prowadzone są bombardowania rafinerii w Płocku i Gdańsku oraz nowo zbudowanego gazoportu. "Przypadkowe" bomby spadają także na Warszawę i Poznań. Prezydent USA potępia agresją niemiecką, stwierdzając że "konflikt należy rozwiązać w drodze pokojowej". Węgry, Rumunia i Bułgaria wydają ostre oświadczenie potępiające niemiecką agresję. Oświadczenie zostaje skrytykowane przez międzynarodową opinię publiczną jako zbyt ostre. Jednak MSZ Francji i Holandii ogłasza że Polacy sami są sobie winni, bo dokonali agresji na mający prawo do samostanowienia naród śląski. Wielu dziennikarzy międzynarodowych podkreśla, że w zasadzie prawo Polski do Śląska jest wątpliwe, bo Śląsk do Polski przyłączono zaledwie w 1945 roku i to odgórną decyzją mocarstw. Po wyparciu polskich sił ze Śląska Niemcy kontynuują ofensywę, mimo ogłoszenia przez Polskę jednostronnego zawieszenia broni. Na wody terytorialne Polski wpływa flota niemiecka, zaś w Prusach Wschodnich które od kilku lat walczą z polską okupacją, ląduje niemiecki desant. Kanclerz Niemiec ogłasza, że "zmusi Polaków do pokoju", zaś prezydent Polski musi odejść, bo "takie jest logiczne zakończenie niemieckiej operacji pokojowej". Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Polska A.D. 2015 12.08.08, 10:20 no masz niezla "horror wizje"....ale mozliwa.Bo tak jak Kaczynskie narod podzielily to nikomu sie jeszcze nie udalo! Odpowiedz Link Zgłoś
obserwatorium24 Re: Polska A.D. 2015 12.08.08, 10:25 Na dzień dzisiejszy to czysta fikcja, ale chciałem aby niektórzy wyobrazili sobie, co by się stało gdyby namiejscu Gruzji była Polska... (proszę się nie sugerować tym że napisałem o Niemcach, po prostu historycznie do Śląska mamy podobne prawa jak Gruzini do Osetii czy Abchazji, ale można to samo napisać o wschodnich ziemiach Polski i Rosjanach). Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Polska A.D. 2015 12.08.08, 10:27 zgadza si. Tylko na Slasku prawdziwych Slazakow juz prawie nie ma. Wiec to na szczescie tylko bylaby fikcja....Ale mozliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
partisan76 Re: Polska A.D. 2015 12.08.08, 11:17 hmmm przeciez to nie tak... gruzini nie odpowiedzieli ogniem, a otworzyli ogien. nie z jednego zdezelowanego kalacha, a z czolgow i armat, nie do posterunku policji, a na miasto... naprawde nie widzisz roznicy? -Radio Erywań? -tak -czy to prawda ze w leningradzie za darmo rozdaja samochody? - PRAWDA! ale nie w leningradzie, tylko w moskwie, nie samochody, a rowety, i nie rozdają, a kradną :) Odpowiedz Link Zgłoś
mops1111 Gratuluje przenikliwosci i pozdrawiam 12.08.08, 16:03 Bardzo udany wpis, sytuacja w Gruzji ma odniesienie do wielu potencjalnych konfliktow separatystycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
misza36 Rosjanie zachowują się jak w Czeczenii 12.08.08, 10:19 polsko gruzinskie pacholki usa wreszcie zmierzyliscie sie z prawdziwymi zolnierzami a nie jakimis cywilami w afganie i iraku buehehehhehe, brygada powietrzno-desantowa z witebska i 2 brygady speznaz gru opanuja w ciagu 2 dni tbilisi. Do wylapywania gruzinskich maruderow zostal sciaqgnieta brygada czeczenska gru wostok znakomicie sie do tego nadajaca. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Rosjanie zachowują się jak w Czeczenii 12.08.08, 10:21 misza, a co ty tutaj jeszcze robisz? Jesli cie tak lapa do kalacha swedzi to....wio! Na wojenke! Odpowiedz Link Zgłoś
misza36 Re: Rosjanie zachowują się jak w Czeczenii 12.08.08, 10:22 z pewnoscia zachowuja sie lepiej od polaczkosow w afganie jeszcze specjalnie nie mordowali ludnosci cywilnej oraz jankeskich zbrodniarzy w serbii ktorzy bombardowali balgrad, ataki sa tylko na jednostki wosjkowe a kilka ofiar cywilnych bylo przypadkowe, polaczkowcy nadal wspuieracie sakasvilego zbrodniarza ktory wymordowal 3000 osetyjczykow wciagu jednego dnia i 50 chroych zolnierzy rosyjskich w szpiatalu Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Rosjanie zachowują się jak w Czeczenii 12.08.08, 10:26 misza, wez sie palnij mlotkiem i nie bredz. Kto popiera? Garstka niedoinformowanych szalencow, ktorzy sie juz w Moskwie na defiladzie zwyciestwa widza. A jak chcesz na wszystkich Polakoww tutaj na forum pyszczyc to ....nie to forum. Odpowiedz Link Zgłoś
push.sp Rosjanie to narod mordercow 12.08.08, 10:26 od zawsze prowadza wojny - gdziekolwiek sie pojawia; jak zabraknie armii wchodza ruscy gangsterzy jak pokloca sie z putinowcami wchodzi znowu armia Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Rosjanie to narod mordercow 12.08.08, 10:33 poucz sie troche historii zanim zaczniesz tutaj bredzic. Odpowiedz Link Zgłoś
aycaramba Re: Rosjanie to narod mordercow 12.08.08, 11:41 Tego właśnie uczy historia. Rosja to państwo o imperialnych zapędach. Zawsze tak było i zawsze tak będzie. Spaczona mentalność klasy rządzącej. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Rosjanie to narod mordercow 12.08.08, 13:01 jaka historia? I od ktorego roku? Odpowiedz Link Zgłoś
aycaramba Re: Rosjanie to narod mordercow 12.08.08, 14:59 Głupa zgrywasz, czy tak na serio ślepego udajesz? Od czasów Romanowów Rassija powiększa terytorium. W XX wieku zyskała ogromne przestrzenie włączonych "dobrowolnie" republik. Napaść na Polskę, na Węgry, na Czechosłowację, Afganistan to co? Nic? Rosja ma mocarstwową mentalność. Tyle tylko, że to kolos na glinianych nogach. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Rosjanie to narod mordercow 12.08.08, 16:09 glupa, szanowny kolego to chyba ty udajesz. Jesli nie widzisz jak Ameryka poszerzyla zasieg swoich wplywow od poczatku XX wieku to coz ja ci moge wiecej powiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
aycaramba Re: Rosjanie to narod mordercow 13.08.08, 15:18 Nie odwracaj kota ogonem, bo Ameryka nie ma tu nic do rzeczy. Rosja to państwo o antydemokratycznej, autorytarnej i imperialnej mentalności. Kto twierdzi, że jest inaczej jest albo ślepy, albo durak. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Rosjanie to narod mordercow 13.08.08, 17:43 byles teraz w Rosji? Byles teraz w USA? Jesli byles, to pokaz mi zasadnicze roznice. Jesli nie byles to nie plec bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Rosjanie to mordercy... 12.08.08, 10:29 Polska,Czechosłowacja,Afganistan,Czeczenia..i ZSRR. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Rosjanie to mordercy... 12.08.08, 10:33 pierot, nie powtarzaj za innymi kretynami.... Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 To cos nowego !! 12.08.08, 11:28 Rosjanie zamordowali CCCP ,a Putinek po nim placze.Cos u ciebie nie po kolei. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_s53 Rosjanie zachowują się jak w Czeczenii 12.08.08, 10:29 Wieszacie wszystkie psy na Rosje,ale nie bierzecie pod uwage jednego fakta.Po rozpadzie ZSSR ,(liczebnosc na 1989 rok 293 047 571 mieszkancow), zginelo o wiele mniej ludzi w roznych konfliktach,niz po rozpadzie Jugoslawii ,(w 1989 roku -21 522 972 mieszkancow).wszedzie gdze zaczynali sie konflikty ,byli Rosjanie,jako sily rozjemcze,moze wielu z was to drazni,ale to wlasnie my sa garantem stabilizacji na tym terenie,moze nie wywjazali sie nalepiej,ale napewno o wiele lepiej,niz kraje zachodnie w Jugoslawii. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Rosjanie zachowują się jak w Czeczenii 12.08.08, 10:35 igor, a nie uwazasz, ze lepiej by bez takich "gwarantow" jak Rosjanie i Amerykanie bylo? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_s53 Re: Rosjanie zachowują się jak w Czeczenii 12.08.08, 10:45 1zorro ,ty pytasz ,czy nie lepiej bez gwarantow.Napewno lepiej,przyklad mamy,chociaz by z Balkan,Mordowali sie nawzajem,a Europejczyki tylko przygladali sie.Jak by jeszcze troche,to problemow narodowosciowych tam by juz nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Rosjanie zachowują się jak w Czeczenii 12.08.08, 13:04 no tak ale czy ktos z zewnatrz usiluje sie mieszac miedzy Hiszpanow i Baskow? Miedzy Katalonczykow i Walonow? Jakos sobie bez "pomocnikow" radza.... Odpowiedz Link Zgłoś
igor_s53 Re: Głupi Osetyjczycy wierzą w sowiecką wolność 12.08.08, 10:39 DLA CZEGO OBRAZASZ CALY NAROD?Osetyncy od wiekow, sa najwiernieszymi przyjaciolmi Rosji na Kaukazie.Wlasnie dla tego,a Saakaszwili tego nie mogl nie znac,Rosja nie miala innego wyjscia,a tylko uzyc wojska.Zycze ,zeby Polska miala wiernego sojusznika,takiego jak Osetja,zeby w trudnej chwile on nie zawachal sie,czy to mu sie oplaci,czy nie.Zeby nie dawal pustych obietnic.Wam Polakam cos wiadomo o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
push.sp Rosja nie planowali atak na Gruzje 12.08.08, 10:31 www.pardon.pl/artykul/5602/tajny_plan_rosji_atak_na_gruzje_za_miesiac Odpowiedz Link Zgłoś
mico_pl Brawo push.sp - przeczytajcie barany! 12.08.08, 11:39 push.sp napisała: > www.pardon.pl/artykul/5602/tajny_plan_rosji_atak_na_gruzje_za_miesiac Odpowiedz Link Zgłoś
zonatyfacet Wolna Osetja 12.08.08, 10:54 Osetja i Abhazja maja prawo do niepodległości jak Kossowo. Saakaszwili wychowanek amerykański chciał ograniczyć suwerenność Oseti. Saakaszwili chce rozpętać trzecia wojnę światową, liczą się jego ambicje nie liczy się z ofiarami, za tym kryje się amerykańska polityka i agresywni doradcy amerykańscy Saakaszwilego. Na tym konflikcie najbardziej zyska Ameryka. Rosja będzie ta zła, propaganda anty rosyjska w Polsce jest obrzydliwa. To Saakaszwili jest bandziorem. Odpowiedz Link Zgłoś
zzielinski Re: Wolna Osetja 12.08.08, 11:57 A wystarczy troche czasu poswiecic na poczytanie o historii, no moze wiecej niz troche. Warto - gwarantuje !!! Odpowiedz Link Zgłoś
go70ral Gruzja i Rosja powinny zostać wykluczone z Olimpia 12.08.08, 10:56 Powinni ich wyrzucić z Olimpiady i odebrać wszystkie zdobyte dotąd medale!!! Świetny sposób ( i bolesny), żeby pokazać sprzeciw wobec wojny. Tak jednak byłoby w pięknym, wspaniałym świecie, gdzie takie wartości jak przyzwoitość, uczciwość, braterstwo, wolność miałyby swoją wagę - w świecie "idealnym". Ponieważ jednak żyjemy w świecie, gdzie liczy się pieniądz, władza i polityka, więc jest jak jest. MKOl będzie chował głowę w piasek, udawać, że nic się nie dzieje, a kasa dalej będzie płynąć i wszyscy będą się dobrze bawić na tej najlepszej ze wszystkich do tej pory Olimpiadzie i nikomu nie będzie się psuć humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_s53 Re: Gruzja i Rosja powinny zostać wykluczone z Ol 12.08.08, 11:02 Trzeba byc logicznym.Dla tego zaproponuj,zeby wyzuczili USA,Polske,UK i jeszcze kilkanasci panstw co maja swoi wojska w Iraku,Afganistanie. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Gruzja i Rosja powinny zostać wykluczone z Ol 12.08.08, 13:04 powinni. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek_k Rosjanie zachowują się jak w Czeczenii 12.08.08, 11:15 Ja osobiście uważam ze to nie jest agresja Rosji na Gruzje, tylko pier... mafii polityków i generałów przeciwko normalnym ludziom w Osetii i Gruzji... Zawsze w wojnach chodzi o kase dla cwaniaków u władzy, a giną niewinni żołnierze i cywile... Tak było zawsze... Tylko ze w XXI wieku , k... juz tak mogło by nie byc... -- Wlodek Kierus Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_drwiacy_szyderca Ruscy to zwykli mordercy i bandyci 12.08.08, 11:50 Na to ścierwo powinno się spuścić bombę. Odpowiedz Link Zgłoś
mico_pl I wyszło szydło z worka!!! 12.08.08, 11:52 pl.wikipedia.org/wiki/II_wojna_w_Osetii_Po%C5%82udniowej www.dziennik.pl/swiat/article210120/Za_miesiac_Rosja_zaatakuje_Gruzje_.html dzięki wnikliwym forumowiczom. Przeczytajcie te artykuły. Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnik.1 To Gruzini rozpoczeli wojne wchodzac do Abchazji 12.08.08, 12:02 Rosja powinna sie rozprawic z Gruzja i tyle. To Gruzja rozpoczela wojne wchodzac do Osetii z pewnoscia z podjudzenia USA. Prezydent Gruzji musialby byc glupkiem zeby liczyc na to ze uda mu sie zwyciezyc w tej wojnie. Liczyl wiec pewnie na poparcie USA. Skoro Gruzja sama odlaczyla sie kiedys od Rosji i uzyskala niepodleglosc powinna wiec pozwolic na odlaczenie sie np. Osetti jesli ta woli byc w strukturach Rosji albo byc niepodlegla. Prezydent Gruzji to zwykly kretyn. Odpowiedz Link Zgłoś
mico_pl Re: To Gruzini rozpoczeli wojne wchodzac do Abcha 12.08.08, 12:19 Te czytelnik! Poczytaj: pl.wikipedia.org/wiki/II_wojna_w_Osetii_Po%C5%82udniowej www.dziennik.pl/swiat/article210120/Za_miesiac_Rosja_zaatakuje_Gruzje_.html Odpowiedz Link Zgłoś
pawko13 Re: To Gruzini rozpoczeli wojne wchodzac do Abcha 12.08.08, 18:37 a rosyjska wikipedie czytałes?? Maja troche inny punkt widzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
fixumdyrdum2 Kiedy do nas wejdą? 13.08.08, 20:48 Przecież niektórzy tak zwani prezydenci proszą się o to, żebyśmy dostali w d... Starsi ludzie przypominają kretyńską butę Rdza- Śmigłego, Becka i innych . Po prostu Polacy lubią mieć takiego, co ich dupy wystawia do bicia. Podskakujcie Rosjanom, jak w latach 20!. Przyjdzie Wam z pomocą, jak nie Adolf, to wuj Sam! A Wy będziecie następne 50 lat odbudowywać kraj, narzekając, że wszystkiego Wam brakuje. Jak nas niesprawiedliwie zaatakuja Rosjanie, to przylecą Amerykanie i nas zaatakują sprawiedliwie. Przy okazji bomby grafitowe, pociski uranowe, i... Polaczki do roboty! Odgruzowywać! Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_rzeszow ciekawy komentarz 12.08.08, 12:54 ciekawy komentarz inforosja.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
mops1111 Raczej delikatna propaganda 12.08.08, 16:22 Jeden argument dyskwalifikuje sens calej wypowiedzi: skoro byly tam tzw. "sily pokojowe" to dlaczego zajmowaly sie walka wylacznie z Gruzinami a nie z Osetyjczykami? Podburzane i zbrojone od lat przez Rosjan grupy Osetyncow, dowodzone zreszta przez bylego zolnierza Armii Czerwonej i posiadajacego rosyjski paszport E. Kokojty mogly byc pewne wsparcia Rosji. Natomiast zwykli ludzie w swojej bezdennej naiwnosci oddali swoja autonomie w rece bolszewickich wlodarzy pociagajac za soba od zawsze zyjacych w Osetii Gruzinow... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Raczej delikatna propaganda 12.08.08, 18:05 ...tylko wedlug oficjalnych danych w Osetii zyje 80 % ludnosci rosyjskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
gregory701 Rosjanie zachowują się jak w Czeczenii 12.08.08, 13:28 Sa - jak mawiał Ksiądz Profesor Tischner - trzy prawdy : jedyna prawda , tyż prawda i GÓWNO prawda. Nikt tak nie zna ruskow z bolszewicka duszą jak my - Polacy . Poznalem ich , jako dziecko - w czasie powstania warszawskiego ,kiedy modliliśmy się aby to SS-mani , a nie wychowańcy Komsomołu , własowcy nami sie "zaopiekowali".Tak bylo na Ochocie i zwłaszcza na Woli . Czy ras-Putin jest lepszy niz Stalin ?. Odpowiedz Link Zgłoś
polar21 Plan dla Europy 12.08.08, 14:41 UE powinna jak najbardziej starac sie uniezaleznic od ruskich dostaw surowcow energetycznych. w tym celu powinna dac sobie spokoj z protokolem z Kioto, wybudowac kilkanascie (jesli nie dziesiat) instalacji do zgazowywania wegla, odbudowac gornictwo wegla kamiennego w Anglii, Francji, Niemczech. Ruscy nie sa w stanie uzaleznic UE swoimi dostawmi wegla bo mozna go sprowadzac z roznych kierunkow. Odpowiedz Link Zgłoś
woparachgazu Rosjanie powinni zrobić im teraz Irak, shock & awe 12.08.08, 14:46 a potem zebrać chętnych idiotów i osły trojanskie do posprzątania. Odpowiedz Link Zgłoś
luters Niedługo pewnie będzie wojna Rosja - świat... 12.08.08, 15:15 Rosja robi sobie na świecie co chce, a małe kreje to jej kąski na obiadek. Zobaczycie, juz niedługo będzie konflikt na skalę światową. Rosja nigdy nie będzie pokojowo i życzliwie nastawiona na świata, a na pewno nie do Polski. Mam tylko nadzieję, że będzie to wojna Rosja - reszta świata. Odpowiedz Link Zgłoś
mops1111 Niewygodne pytania 12.08.08, 15:55 Czego Rosjanie szukali w Gruzji? Czy Gruzini rozdali paszporty i lari Gruzinom zamieszkalym w Rosji? Czy to Gruzini podburzali Pln. Osetie czy Rosja poludniowa? Czy Rosja by pozwolila na oderwanie jakiejkolwiek krainy u siebie? Czy nie byloby tak, ze staralaby sie wszystkimi metodami ja sobie podporzadkowac? Kiedy bolszewicy skoncza judzic i mendzic na Kaukazie? Kiedy skonczy sie myslenie bolszewicko-imperialistyczne? Saakaszvili jaki by nie byl to ma poparcie opozycji, bo kazdy Gruzin wie, ze lepszy Saakaszvili niz ruska okupacja czy moze ktos uwaza ze lepiej sie zyje pod butem KGB w strachu i nedzy? Jaka Gruzini mieli gwarancje, ze ruscy jako kolejnych republik po Abchazji i Osetii nie zajma np. Swaneti albo Gurii? Jaki kraj w Europie ma szanse w wojnie sam na sam z Rosja??? I wreszcie: Trybunal Haski nie wyklucza ekstradycji rosyjskich zbrodniarzy wojénnych. Czy Putin poswieci swoja marionetke czy tez stwierdzi ze to przeciez Gruzini najpierw dopadli Czeczenow, co zachodnia propaganda wrednie przekrecila na karb "sil pokojowych" a potem skalpowali i zjadali dzieci w Osetii... Odpowiedz Link Zgłoś
hczemp Rosjanie zachowują się jak w Czeczenii 12.08.08, 16:14 MOPS 1111 Ty zakuta polo,tacv jak Ty zmadrzeja dopiero wtedy gdy Ruscy zakreca wam kurki Odpowiedz Link Zgłoś
mops1111 Czekam na sensowne odpowiedzi 12.08.08, 16:30 Szantaz gazowy mi powiewa. Szantazem z Polakami jeszcze nikt nic nie ugral. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Czekam na sensowne odpowiedzi 12.08.08, 18:06 no wlasnie. W 1939 tez nie....Jak to sie skonczylo, wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
mops1111 A co, moze lepiej bylo oddac Ruskim 12.08.08, 20:49 pol kraju, tylko dlatego, ze sie tego domagaja? Odnosnie twojego komentarza dot. danych ktore jakoby mowia o 80% Osetyjczykow: przyklad - czy dlatego, ze wiekszosc mieszkancow w China-Town w jakimkolwiek miescie na swiecie stanowia Chinczycy to jest to powod dla Chin odrywania tych skrawkow i ustanawiania tam chinskich praw? No chyba nie. Takie zjawiska mozna mnozyc i swiadcza one o tym, ze kryterium rozrodczosci i liczebnosci populacji nie jest i nie moze byc argumentem w ewentualnym przesuwaniu granic. Co w obecnej sytuacji demograficznej panujacej w swiecie chociazby muzulmanskim powinno byc dla nas przestroga. Odpowiedz Link Zgłoś
czterdziestyiczwarty Rosjanie zachowują się jak w Czeczenii 12.08.08, 20:08 Jeszcze jedno forum zapaskudzone putinowskimi kanaliami. Odpowiedz Link Zgłoś
bambooko Gruzini sami tego chcieli 12.08.08, 21:49 A KWA KWA KWA POLECIAL KLAPAC DZIOBEM (MLASKAC) NIE NA TEMAT. BO PRAWDA OBOJETNIE JAK TO WIDZI TEN PAN JEST TAKA ZE GRUZJA ZAATAKOWALA ROSYJSKICH OBYWATELI OSETI.I MORDUJAC SETKI JAK NIE TYSIACE. ATAK NA CYWILOW JAK WIEMY Z WOJEN NA BALKANACH TO ZBRODNIA PRZECIWKO LUDZKOSCI. CZY PAN KWA KWA KWA TAKOWE POPIERA MOZECIE SAMI SOBIE ODPOWIEDZIEC NA TO PYTANIE ALE CIESZY MNIE TO ZE PILOT SAMOLOTU MA WIECEJ ROZUMU NIZ ON. Odpowiedz Link Zgłoś
markopolski Gruzini zachowywali sie jak Rosjanie w Czeczenii 12.08.08, 23:05 To jest bardziej wlasciwym tytulem artykulu. Zeby to potwierdzic prosze zobaczyc artykuly RP, Dziennika, Polski czy Wyborczej z czwartku lub piatku zeszlego tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 Gruzini są pewnie niezadowoleni, bo 12.08.08, 23:42 Rosjanie zbombardowali pomnik i dom rodzinny Josipa Dzugaszwilego ps. "Stalin" - gruzińskiego bohatera narodowego, czczonego przez mieszkańców jego rodzinnego miasta, Gori. Odpowiedz Link Zgłoś