wet3 Wolszczan: Wszystkich kolegów i współpracownikó.. 23.10.08, 20:20 Nareszcie pan donosiciel powrocil w jakis sposob do czlowieczenstwa!!! Czekalismy na to dlugo, ale w koncu doczekalismy sie! Teraz wyglada oa znacznie lepiej. Nie wiem czy komus wyrzadzil powazniejsze szkody? O tym najlepiej wiedza ci, na ktorych donosil. Tym niemniej ten czlowiek w jakims stopniu odzyskal swoje czlowieczenstwo. Dzieki, Panie Wolszczan. Mam teraz jakis szacunek dla Pana. Odpowiedz Link Zgłoś
fanpanajurka veto! 25.10.08, 21:34 wet3 napisał: > Nareszcie pan donosiciel powrocil w jakis sposob do > czlowieczenstwa!!! Czekalismy na to dlugo, ale w koncu doczekalismy > sie! Teraz wyglada oa znacznie lepiej. Nie wiem czy komus wyrzadzil > powazniejsze szkody? O tym najlepiej wiedza ci, na ktorych donosil. > Tym niemniej ten czlowiek w jakims stopniu odzyskal swoje > czlowieczenstwo. Dzieki, Panie Wolszczan. Mam teraz jakis szacunek > dla Pana. wet, a dla tego starego naziolskiego pedała z Karyntii też szacunek masz...? ;-) Bo jeśli tak, to szacunek dla profesora schowaj sobie głęboko tam gdzie hajderek lubił zaglądać :-D Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a najlepiej zeby to byl ktos z PiS ale czemu Jarek ? 23.10.08, 20:22 zalobanarodowa napisała: > Powinno sie unieważnić te odkrycie i odkryć te planety jeszcze raz przez kogoś innego! Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Lepper out! Stąd ta trauma, co Jolka? 23.10.08, 20:51 Lepper to był wielki ... "intelektualista", więc naród wysłał go ... na rolę, he, he,he. Niech sobie znów robi blokady i pali opony, między uczestniczeniem w rozprawach sądowych o gwałt Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a A moze bys sie tak umyla zamiast perfumowac ? 23.10.08, 21:02 Wtedy, moze Lepper zwrocil by uwage na ciebie i wara by ci nie latala w poprzek ze sie nie zalapalas. realista1000 napisała: > Lepper to był wielki ... "intelektualista", więc naród wysłał go ... na rolę, > he, he,he. Niech sobie znów robi blokady i pali opony, między uczestniczeniem w > rozprawach sądowych o gwałt Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: jola_z_dywit_2005a 24.10.08, 02:51 jola_z_dywit_2006a napisał: > zalobanarodowa napisała: > > > Powinno sie unieważnić te odkrycie i odkryć te planety jeszcze raz przez > kogoś > innego! Nie pisz beznadziejnych glupot! Pan Wolszczan powiedzial "przepraszam"! Posuwasz sie za daleko. Przeprosinny nalezy przyjmowac szczerze, a nie pisac glupot!!! Myslac twoim sposobem, nigdy nie zakonczymy tej sprawy. PS - Przeczytaj moje poprzednie wypowiedzi na ten temat. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz A za co pan przeprasza profesorze? 23.10.08, 20:22 Za pomoc w ochronie kraju przed obcym wywiadem? Który, gdy jego pupilkowie objęli władzę, spowodował np. totalny rabunek majątku narodowego na swą korzyść? Który dziś zmusił wieleset tysięcy osób do emigracji z Polski za chlebem? Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Re: A za co pan przeprasza profesorze? 23.10.08, 20:44 Pisząc o "ochronie kraju" masz na mysli oczywiście Związek Sowiecki ? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re:talking_head 24.10.08, 02:55 talking_head napisał: > A za co pan przeprasza profesorze? > Pisząc o "ochronie kraju" masz na mysli oczywiście Związek Sowiecki ? Twoja wypowiedz nie podoba mi sie. Idac Twoja droga nigdy nie dojdziemy do konkluzji. Nasza wiara nakazuje nam w takich przypadkach podawac reke, a nie kpic!!! Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Re: Wolszczan: Wszystkich kolegów i współpracowni 23.10.08, 20:48 Odkrycie planet zapełniło miski głodnych na całym świecie. Chwała odkrywcy. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a Zapelnieniem misek powinny zajmowac sie rzady 23.10.08, 21:12 a nie prof. Wolszczan. No, chociaz ty jeden Prawdziwy Katolik Patriota chwale mu oddajesz. Nie jest z toba tak zle. Wiem, wiem od kadzidl i ksiezych pierdul kazdemu moze sie pozajaczkowac. Przebywaj dluzej na swiezym powietrzu. xolaptop napisał: > Odkrycie planet zapełniło miski głodnych na całym świecie. Chwała odkrywcy. Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Re: Zapelnieniem misek powinny zajmowac sie rzad 23.10.08, 22:21 Widzę, że włożyłaś dużo serca i wysiłku w tą odpowiedź, ale odpowiedź jest zwyczajnie słaba. Czy tego chcesz, czy nie, poziom życia ludzi zależy w bardzo dużym stopniu od osiągnięć naukowych, bynajmniej nie od odkrywania planet. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Miski klozetowe zapelnia prezydent. 24.10.08, 05:59 Kaczor sie przepracowuje. Odpowiedz Link Zgłoś
nowak11 A mi się ten gość podoba! 23.10.08, 21:02 Naprawdę. Przyznał się, przeprosił, wytłumaczył. Facet jest O.K. No i nie zapominajmy, że jest światowej sławy naukowcem! Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 A gdzie pokuta, pytam?... 24.10.08, 06:06 WOLSZCZAN powinien znalezc sobie jakas babe i ja porzadnie pokluc. Odpowiedz Link Zgłoś
hipokryzjusz księża kapusie 23.10.08, 21:09 Kiedy powstał pierwszy rząd solidarnościowy (nie jestem tego pewien) Mazowiecki był premierem w archiwach grzebał senator Kozłowski i przekazał tajne akta dotyczące współpracy księży z SB do episkopatu polskiego oświadczając, że jest to wewnętrzna sprawa Kościoła. Wewnętrzna lusracja spowodowała, że niektórzy księża z pobudek moralnych ujawnili niektórych współpracowników, ale Kościół był temu przeciwny. Widoczny jest tu relatywizm moralny, jednych ujawniamy innych werbujemy jeżeli są przydatni. IPN działa bardzo selektywnie i nadal zwykły obywatel nie ma dostępu do archiwum co czymi ludzi nierównymi względem prawa i przekreśla ideały o które walczyła Solidarność. Odpowiedz Link Zgłoś
goj68 Wolszczan: Wszystkich kolegów i współpracownikó... 23.10.08, 21:50 I co donosił tylko nie szkodził, tak jak agent BOLEK - dialektyka marksistowska górą w Gazecie Wyborczej od dawna. Skazywał na śmierć tylko nie rozstrzeliwał vide. Stefan Michnik. Ten sam typ logiki obowiazuje tu od dawna. Odpieprzcie się od gienerała Jaruzeskigo bo to lewak ale niedarujcie np. gienerałowi Pinoche bo ten jest na prawicy, ale obaj tylko wydawali rozkazy a nie strzelali!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
xabc123 Dobry krok Wolszczana 23.10.08, 22:41 Trzeba było mówić tak od początku. Pokora i przyznanie się do błędu zasługuje na szacunek. Gdyby jeszcze Wałęsa zmądrzał, zamiast pisać kolejne książki, ale to chyba niemożliwe. Histeria w sprawie A. Wolszczana w ostatnim czasie nie wynika jedynie z postawy profesora. To anty-IPN-owskie media z GW na czele po raz kolejny chciały wykorzystać okazję do zwalczania lustracji. Niby bronią autorytetów, ale tak naprawdę stają w obronie koncepcji grubej kreski i postkomuny. Odpowiedz Link Zgłoś
arim Wolszczan: Wszystkich kolegów i współpracownikó.. 23.10.08, 22:49 ...rany, tu aż zielono od trolli. Ale nie dziwne, wpis polityczny, wiadomo, że będą emocje... tak czy siak, mnie tam jest wstyd za to, że Wolszczan w ogóle musiał składać rezygnację. Ze względu na dużą liczbę trolli w tym wątku, opinii nie uzasadnię oraz nie odpowiem na żadne zaczepki ;] Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 Re: Wolszczan: Wszystkich kolegów i współpracowni 23.10.08, 23:20 planety takie jak fotyga,kurski,gosiewski itp odkryli kaczynscy,cytujac dzieła lenina i marksa Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Wolszczan: Wszystkich kolegów i współpracownikó... 23.10.08, 23:35 ja tam się na gwiazdach nie znam ale bo czymże się różni człowiek od zwierzęcia? człowiek wie, że jest małpą boga, a zwierzę nie. (stanislaw przybyszewski) Odpowiedz Link Zgłoś
jassut Ilu jeszcze pięknych duchów spłonie w ogniu 23.10.08, 23:38 Ten ogień stado roznieca. stado się przy nim grzeje. stadu on potrzebny jest do obrony. Jakim prawem chcecie, wy mali złośnicy, rozliczać umysły wielkie? Wam nigdy niedostępne i czyste? wrzućcie tedy do ognia rozpaczy swojej nad sobą filmy Kazana, sztuki Moliera, książki Marqueza, Nietschego, muzykę gejów przeklętych (Czajkowskiego, Franka Zappy...), obrazy garbatego rozpustnika Lautrec'a, bełkot amoralny Plath. a może dwuznaczność Kołłątaja wobec zaborców wymaga rozwagi? A może książki ks. Malińskiego straciły swą wartość. "Czy widział Pan kiedyś drogowskaz, który chodzi pokazywaną przez siebie drogą?" odpowiedział mistrz uczniowi na wyrzut dotyczący wizyt w burdelu. Zostawcie Wolszczana. Nie zmuszajcie go do tłumaczeń chyba, że intecją Waszą jest Go pogrążyć. Bo nie wytłumaczy się dobrze. powtórzę tu tekst pewien. kto go zna, ten go zna. (...) > Umknij, przyjacielu, w swą samotność; widzę cię pokłutego przez jadowite muchy. Uciekaj tam, gdzie wieje ostry, rześki wiatr. Uciekaj w swą samotność! Żyłeś zbyt blisko małych i żałosnych. Uciekaj przed ich niewidzialną zemstą! Wobec ciebie są niczym innym jak tylko zemstą. Nie podnoś już przeciw nim ręki! Niezliczeni są i nie tobie pisany los być oganką na muchy. Niezliczeni są owi mali i żałośni; a przez krople deszczu i chwasty niejedna już dumna budowla zapadła się i poszła w ruinę. Nie jesteś z kamienia, a już wydrążyły cię te liczne krople. Jeszcze mi się przez nie rozbijesz i rozpękniesz. Umęczonego do krwi przez jadowite muchy widzę cię, pociętego w stu miejscach, a twej dumy nawet to nie gniewa. Krwi chciałaby od ciebie z całą niewinnością, krwi żądne są ich bezkrwiste dusze - i dlatego kłują cię z całą niewinnością. Ty jednak, o głęboki, ty cierpisz zbyt głęboko nawet od niewielkich ran; a nim się uleczyłeś, już taki sam jadowity robak przepełznął po twej dłoni. Zbyt dumny jesteś, aby zabijać tych łakomczuchów. Strzeż się jednak, aby nie było twym dopustem dźwiganie całej ich jadowitej niesprawiedliwości! Chwalą się, bzycząc wokół ciebie, natręctwo jest ich pochwałą. Chcą bliskości skóry twej i krwi. Schlebiają ci niczym jakiemu bogu albo diabłu, skamlą przed tobą niczym przed bogiem lub diabłem. A niech tam! Pochlebcy to są i skamlacze, nic więcej. Często także udają przed tobą ugrzecznionych. To jednak zawsze była mądrość tchórzów. Tak, tchórze są mądrzy! Wiele rozmyślają o tobie swoją ciasną duszą - zawsze dajesz im do myślenia! Wszystko, jeśli dobrze pomyśleć, daje do myślenia. Karzą cię za wszystkie twe cnoty, przebaczając z gruntu tylko twoje omyłki. Jako że jesteś łagodny, a zamysł twój prawy, mówisz: "Nie są winni małości swego istnienia." Ale ich ciasna dusza mniema: "Winna jest wszelka wielkość istnienia." Choćbyś był dla nich łagodny, czują się przez ciebie wzgardzeni i na twoją dobroczynność odpowiadają skrytym złoczyństwem. Twoja bezgłośna duma ciągle im nie w smak; radują się, gdy naraz dość jesteś skromny, aby być próżnym. Co rozpoznajemy w człowieku, to w nim też rozniecamy. Strzeż się więc maluczkich! Wobec ciebie czują się mali, a ich niskość żarzy się i gorze przeciw tobie niewidzialną zemstą. Nie spostrzegłeś, jak często niemieli, kiedyś podchodził do nich, i jak siły uchodziły z nich niczym dym z dogorywającego ognia? Tak, przyjacielu, jesteś złym sumieniem dla swych bliźnich, albowiem nie są ciebie warci. A więc nienawidzą cię i chętnie by ssali twą krew. Twoi bliźni zawsze będą jadowitymi muchami; to, co wielkie w tobie, już samo to czynić ich musi jadowitszymi i coraz podobniejszymi do much. Umknij, przyjacielu mój, w swą samotność i tam, gdzie wieje ostry, rześki wiatr. Nie tobie pisany los być oganką na muchy. - To rzekł Zaratustra. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk "A może książki ks. Malińskiego straciły swą .... 24.10.08, 00:17 << A może książki ks. Malińskiego straciły swą wartość. "Czy widział Pan kiedyś drogowskaz, który chodzi pokazywaną przez siebie drogą?" odpowiedział mistrz u czniowi na wyrzut dotyczący wizyt w burdelu.>> To jest pytanie czy prowokacyjne stwierdzenie ? Zalezy dla kogo i jaka wartosc ? Ta "drogowskazu" i dla tych dla ktorych tajne sprzedajne donosicielstwo nie jest internetowa gra ale swiadectwem szmacianej karierowiczowskiej obludy na pewno. Ten Twoj "mistrz" to byl zwykly kretyn: slowa jakie by byly, staja sie w skrajnych przypadkach jak ten Malinskiego swiadectwem Jego skrajnej pogardy dla tych co je czytali i ich sluchali. Re: Ilu jeszcze pięknych duchów spłonie w ogniu Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Wolszczan: Wszystkich kolegów i współpracownikó... 23.10.08, 23:45 panie profesorze było minęło (ile pan jest wart to ten wie co chce) powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
styp Re: Wolszczan: Wszystkich kolegów i współpracowni 24.10.08, 00:00 Najważniejsze nie ujawniać nazwisk SB PO rządzi prawa i sprawiedliwości nie ma POzdrawiam POlaków tak trzymać władze i życzę cudu jak będzie to wrócę do POlski Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Re: Wolszczan: Wszystkich kolegów i współpracowni 24.10.08, 00:38 cud już się stał (bo tego karła nie ma) Odpowiedz Link Zgłoś
genyo Melduje wykonanie zadania 24.10.08, 01:44 W ten sposob napewno zwrocicli sie pracownicy IPN do swojeg szefa. Wyciagnieto teczke Wolszczana bo potrzeba bylo mocnego argumentu by dostac dobry budzet dla IPN-u. Lud Bozy, albo Ciemny Lud to kupuje i wygraza piesciami Wolszczanowi, ze kapus, itd. Malo kto rozumie, ze rozgrywaja ich daleko wytawniejsi zawodnicy. sam szef IPN bowiem zalatwil swojego rywala na to stanowisko w sposb, ktory nie ma nic wspolnego z jakolwiek etyka, po prostu nagle w krakowski IPN-nie, ktorym zarzadzal Kurtyka znalazly sie papiery na Przewoznika, kontr-kandydata na to stanowisko szefa IPN no i zanim sprawa sie wyjasnila, ze sa to zwykle pomowienia, zanim sie czlowiek oczyscil szefem IPN-u byl juz Kurtyka. Wolszczan jak tysiace innych naukowcow w tamtych czasach byl inwigilowany, zrobil swoimi odkryciami duzo dobrego dla naszego kraju, dla polskiej astronomii, nikmu nie zrobil wielkiej krzywdy a jak zaczela sie sprawa ze chcieli wyciagnac wiadomosci o znajomym aktywnie dzialajacym w "Solidarnosci" to odmowil. Zrobiono nagonke na niego i w konsekwencji czlowiek wzruszyl ramionami ma przyszlosc w USA a pOlska stracila wielkiego astronoma. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.byd Re: Melduje wykonanie zadania 24.10.08, 02:16 ..łatwo dziś z perspektywy wolnej Poski ... wolności wypowiedzi potępiać tego ..czy tamtego...to nic nie kosztuje... a PRL w latach 60 czy 70 a nawet 80-tych wydawał się trwlszy niz 1000 letnia rzesza ... za tym stał przecież ZSRR, jego poteżna armia trzesąca połową świata .. i byli w tym kraju ludzie zastraszeni ... szantażowani .............ci którym władza pozwalala na coś tam - w zamian za cos tam .. .... obojętni... byli nawet ci którzy wierzyli, ulegali propagandzie ... byli kolaboranci sprzedający ojczyzne za laske kiełbasy - wywiad NRD tak płacił za usługi polakom w latach 80-tych... tacy którzy trwali niewzruszenie mimo represji - cierpieli skazni na ostracyz społeczny i nedze ekonomiczną zagrażającą zwykłemu codziennemu bytowi ... tak bylo ... nikogo nie bronie ale i nie potepiam ... poza grupa arcy łotrów lizacym tyłek ZSRR .. takie .. Królestwo Polskie po 1815 roku .. niby orzełki na czapkach a zwierzchnictwo moskalskie ... to wielki dramat tych pokoleń... urodziłem się w 1971 roku .. ten system mnie tez niewoli - i podświadomie sie buntowalem .. zwlaszca gdy doroslem do lat "roztropnych" i nie poszedłem na pochód - ... 7 klasa podstwówki - co kosztowało mnie ocene ze sprawowania ... moja wychowawczyni .. dała reprymende, a w jej oczach widzialem "ogniki satysfakcji" - będe to pamietał do dni oststnich ... dziś łatwo oceniac - ... szkoda ze nie potepia sie zdrajców przez najwieksze Z .. kto dziś pamieta rok 1830/31 ... historia tak nas postawila przed wyborami ... za które przychodzi płacić .. a czasami największym szują uchodzi wszystko na sucho ... jedno co w tej sprawie mozna powiedzieć to to że zwyczajnie uciekł nam Nobel i tyle .... a za 100 lat nik nie bedzie pytał... co było w 1980 .. jak wygladał PRL ... tylko zapiszą ze w 2008 r Nobla otrzymali ... z reką na sercu .. co możecie powiedzieć o 1828 r. ????????? wyborach i decyzjach ówczesnych Polaków ..... Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: mark.byd 24.10.08, 03:05 Co masz mowic, to mow wyraznie. A jak mowisz wyraznie, to mow tak aby wszyscy to zrozumieli. Rozumiem Twoje bolesci, ale grzebiesz sie w XIX w. Lepiej dobrze sie przypatrz obecnej sytuacji. Przezylem ostatnia wojne i komunizm. Powiem Ci tylko tyle, ze najwieksze szkody wyrzadzono Polsce po 1989 roku. Nawet Hitler takiego zla nie wyrzadzil. Pomysl sobie nad tym, mlody czlowieku. Pozdrawiam Cie i zycze Ci rozwoju duchowego oraz intelektualnego. Staraj sie dobrze poznac historie naszej Ojczyzny. Wtedy przejrzysz! Odpowiedz Link Zgłoś
lesiofromireland Wolszczan: Wszystkich kolegów i współpracownikó.. 24.10.08, 04:46 nawet nie czytalem tych wypocin na www.gazeta.pl, jesli Pana to martwi trudno nie wiem jak to przyjac, jestem mlody i glupi jednak dziekuje Panu za madrosc i wyjatkowosc, szkoda tylko ze te skrzydla (do Pana nawet nie staram sie porywnywac) mozemy zrealizowac tam gdzie to sie da tak jak kopernik jest juz zapomnianym niemcem, einstein trudnym do zrozumienia zydem, to Pan jako naukowiecem ktory daje mi dume bycia polakiem (bo ile mozna sie chwalic Borucem?) Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Ale 25.10.08, 12:28 pie...sz bracie. Jesteś młody i wyjątkowo głupi. Odpowiedz Link Zgłoś