brudli Carrefour przeprasza i wyjaśnia 24.12.08, 13:26 SKANDAL!!! Poprostu skandal, obejżałem ten materiał i mogę śmiało stwierdzić, że więcej nie zrobię zakupów w tym sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Re: Cyrk przepraszaczy wokół Gazety Wyborczej 24.12.08, 13:41 Chocholi taniec, przygrywają redachtory Gazety Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
pio41 Re: Cyrk przepraszaczy wokół Gazety Wyborczej 25.12.08, 13:56 Wszystko OK, film byl zaiste drastyczny (takie lubimy najbardziej), ale pojdzcie zobaczyc w jakich warunkach karpie sa przechowywane na bazarach - ot chocby - przy Halach Banacha. Tlocza sie w blaszanych michach, bez mozliwosci ruchu w ktorakowleik strone. Jezeli nagonka - to dlaczego tylko na jednych, a nie na innych? Bo latwiek jest kerfura (o zgrozo, coz za wymowa), a trudniej wielu kupcow? To sa polprawdy, Gazeto, ktorymi niestety coraz czesciej karmisz czytelnikow... A moze wymienic dziennikarzy? www.eczytelnia.pl/oblezenie/ Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Re: Cyrk przepraszaczy wokół Gazety Wyborczej 26.12.08, 17:56 Właściciele Carrefura nie noszą pejsów, a może nawet nie chcą rozmawiać z pejsatymi. To wystarczy, aby Gazeta Wyborcza zorganizowała nań nagonkę. Jak nie ma lepszego pretekstu, to może być i karp po żydowsku. Odpowiedz Link Zgłoś
mark_kram57 Carrefour przeprasza i wyjaśnia-chcecie nowotwor? 24.12.08, 13:45 To spozywajcie mieso,ze zwierzat, ktore przezywaly ciezki stress przed smiercia. Do your need to know why? Go on line and research why..... Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr Katolicyzm ramię w ramię z chamstwem 24.12.08, 13:48 Carrefour traktuje karpie po katolicku, a klientów po chamsku - ta symbioza zachowań wskazuje, że niektóre bydlęta faktycznie należałoby w wigilię "zabijać w zwykły sposób" i nie czekać, aż będą klękały i przemawiały ludzkim głosem. Odpowiedz Link Zgłoś
drop.2 Re: Katolicyzm ramię w ramię z chamstwem 24.12.08, 13:59 > Carrefour traktuje karpie po katolicku traktowanie po katolicku = skrobanie na zywca i zabijanie ?? szkoda ze ciebie na zywca ze skory nie oskrobią! Odpowiedz Link Zgłoś
tersta Re: Katolicyzm ramię w ramię z chamstwem 24.12.08, 16:43 drop.2 napisała: > > Carrefour traktuje karpie po katolicku > > traktowanie po katolicku = skrobanie na zywca i zabijanie > > ?? > > szkoda ze ciebie na zywca ze skory nie oskrobią! > > Jezu, co za durny komentarz! Oczywiście, że katolicy to najwięksi oprawcy - wobec zwierząt i innych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
drop.2 Re: Katolicyzm ramię w ramię z chamstwem 25.12.08, 01:48 zgadza sie - jedni z najwiekszych zapoznac sie z historia radze Odpowiedz Link Zgłoś
tersta Re: Katolicyzm ramię w ramię z chamstwem 24.12.08, 16:45 honeyr napisał: > Carrefour traktuje karpie po katolicku, a klientów po chamsku - ta symbioza > zachowań wskazuje, że niektóre bydlęta faktycznie należałoby w wigilię > "zabijać w zwykły sposób" i nie czekać, aż będą klękały i przemawiały ludzkim > głosem. Dokładnie TAK. Katolicyzm słynie z braku wrażliwości na krzywdę zwierząt, a takze innych ludzi. Katolicyzm domaga się jedynie dobrego traktowania poczętego, a resztę mozna już zgładzić w najokrutmiejszy sposób. Najlepiej w imię boże. Odpowiedz Link Zgłoś
houq gdyby nie brak wrażliwości u klientów to... 24.12.08, 13:49 ...nigdy by takie sceny miejsca nie miały!!!.jestesmy LUDZMI ponoc istotami myslacymi,wrażliwymi a zachowujemy się poprzez nasze ciche przyzwolenie i obojetnosc tak ze zaczynam w to watpic ze czlowiek to istota myslaca. dzisiaj karp,jutro czlowiek...jestesmy pokoleniem ubabranym grzechem zaniechania:( Odpowiedz Link Zgłoś
szymon.szymon Carrefour przeprasza i wyjaśnia 24.12.08, 13:50 o ku..wa ale macie temat! A jak tatuś w święta z kałacha naparza w Afganistanie to się to nazywa misja... Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Re: Zbędne przeprosiny panie Carrefour! 24.12.08, 13:54 Na komendy z Gazety Wyborczej reagują tylko psy z michniczej sfory. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Zbędne przeprosiny panie Carrefour! 24.12.08, 14:13 napisales 10 postow . Zaden nie ma sensu . Moze wroc do zabawy w berka Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Re: Zbędne przeprosiny panie Carrefour! 26.12.08, 17:58 Do budy! "indianski" psie ze sfory GW. Odpowiedz Link Zgłoś
turbodizel Carrefour wyjaśnia: to tylko misja stabilizacyjna! 24.12.08, 14:00 W stawach hodowlanych zaprowadzamy wolność i demokrację . Każdy karp na wolności sieje terror w mętnej wodzie! Odpowiedz Link Zgłoś
karoluchp Carrefour przeprasza i wyjaśnia 24.12.08, 14:10 tak przy okazji to karp powinien byc najpierw ogluszony a potem nalezy wykonac ciecie na grzbiecie za glowa. to chyba najbardziej 'humanitarna' forma zadajaca najmniej bolu zwierzetom. wesolych swiat wszystkim czytelnikom 'gazety' :] Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Carrefour przeprasza i wyjaśnia 24.12.08, 14:58 karoluchp napisał: > tak przy okazji to karp powinien byc najpierw ogluszony a potem nalezy wykonac > ciecie na grzbiecie za glowa. to chyba najbardziej 'humanitarna' forma zadajaca > najmniej bolu zwierzetom. wesolych swiat wszystkim czytelnikom 'gazety' :] Zastanawiam się czy jak człowiekowi dać zza doopy bejzbolem w łeb to też będzie humanitarnie? Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Carrefour przeprasza i wyjaśnia 20.05.09, 14:22 karoluchp napisał: > tak przy okazji to karp powinien byc najpierw ogluszony a potem nalezy wykonac > ciecie na grzbiecie za glowa. to chyba najbardziej 'humanitarna' forma zadajaca > najmniej bolu zwierzetom. wesolych swiat wszystkim czytelnikom 'gazety' :] Jeszcze konieczne jest spiewanie mu kolęd i łaskotanie po brzuchu.No i chyba już tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
sandwich1 Carrefour przeprasza i wyjaśnia 24.12.08, 14:15 Gdyby Pan Bóg chciał, byśmy nie jedli karpi nie stworzyłby ich z mięsa. Dla ekologów smacznego sianka. Dla reszty smacznej kolacji wigilijnej i Wesołych Świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
ohimmel Re: Carrefour przeprasza i wyjaśnia 24.12.08, 15:34 Nie zasłaniaj się bogiem bo od niego masz rozum i emocje żeby uczyć się dokonywać właściwych wyborów. Co jak widać w twoim przypadku jeszcze miejsca nie miało. Odpowiedz Link Zgłoś
ch3heg Re: Carrefour przeprasza i wyjaśnia 24.12.08, 17:15 Dobrze, ze tobie dał bóg 10 przykazań, bo gdyby nie one to gwałciłbyś i mordował wszystko ci się rusza. Odpowiedz Link Zgłoś
topshopxx Re: Carrefour przeprasza i wyjaśnia 24.12.08, 17:38 sandwich1 napisał: > Gdyby Pan Bóg chciał, byśmy nie jedli karpi nie stworzyłby ich z > mięsa. > Dla ekologów smacznego sianka. > Dla reszty smacznej kolacji wigilijnej i Wesołych Świąt. Najbardziej mnie przeraza to, ze smieci jak ty maja czasem dzieci ktore wychowuja i wprowadzaja w dorosle zycie przekazujac im swoja chora wizje swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
sandwich1 Re: Carrefour przeprasza i wyjaśnia 24.12.08, 21:09 Szczerze dziękuję przedmówcą za życzenia i komplementy, ale tak Bóg stworzył świat i tak nam go przekazał w starym testamencie. W moich cytowanych z resztą słowach nie ma nic niewłaściwego. Jest tylko zgodne z wolą Boga zdrowrozsądkowe podejście do rzeczywistości. Przekonajcie lwa, że ma się żywić trawą, a jak zdechnie posypcie sobie głowę popiołem, za niehumanitarne traktowanie jego. Wesołych świąt. A! Dziś zwierzęta mówią ludzkim głosem. Zapytajcie się Waszego psa, albo kota, co chciałby zjeść. Nie mówię już o komarach. P.S. Podobno rośliny też czują i nawet na muzykę poważną reagują. Odpowiedz Link Zgłoś
margo251 To jeszcze nic - w nawiązaniu do braku 24.12.08, 14:16 szacunku do klientów. To ma dopiero wielkie rozmiary w OBI w Lublinie. Oblałem tam sobie ręce stężoną wodą utlenioną z niedokręconej butelki wziętej z ich półki. Wżerała mi się w ręce a obsługa patrzyła jak na durnia. Zgłosiłem to kierownikowi zmiany a ten na boku powiedział do mnie spier...aj. Odpowiedz Link Zgłoś
sandwich1 Re: To jeszcze nic - w nawiązaniu do braku 24.12.08, 14:18 Nie pije się wody utlenionej. Trzeba było iść do monopolowego. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Jedyny humanitarny sposób zabicia karpia? 24.12.08, 14:45 dzidal napisała: > Utopić. Dobre. Humanitarnie nie można nikogo zabić,bo albo sie zabija albo nie. Mozna tylko postepować humanitarnie. Kurczaki są baaardzo humanitarnie zabijane .Śmiechu to wszystko warte. Odpowiedz Link Zgłoś
krakus24a Carrefour się ośmiesza tym oświadczeniem 24.12.08, 14:31 a ekolodzy to groźna sekta. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwatorr75 Carrefour przeprasza i wyjaśnia 24.12.08, 14:43 daleki jestem od popierania skrajnych ekologow, ale na filmie wyraznie widac, ze nie sa to posmiertne skurcze miesni. ryba wyraznie chwyta powietrze i porusza skrzelami. brak wnetrznosci nie jest argumentem, ze ryba nie zyje. czlowiek bez glowy umiera od razu, a modliszka potrafi bez niej kopulowac jeszcze 6 godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
drugi.stary.grzyb Carrefour przeprasza i wyjaśnia 24.12.08, 14:46 Ciekawe, czy te ataki humanizmu macie Państwo tylko od święta, czy w dni powszednie też Wam sie zdarza? Bo tak,na "gołe oko" to taką delikatnością ,jak w stosunku do karpia, to codziennie się nie wykazujecie. Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: Carrefour przeprasza i wyjaśnia 24.12.08, 14:47 kazdy to, ze tak powiem powinien rozsadzic we wlasnym sumieniu, ja mam wrazenie, ze jedzenie miesa to ciezki grzech i gdy czasem jem kotleta czuje sie naprawde marnie, wiec tego unikam tak samo walka o humanitarne traktowanie ryb jest jak najbardziej na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Carrefour przeprasza i wyjaśnia 24.12.08, 15:01 mahadeva napisała: > kazdy to, ze tak powiem powinien rozsadzic we wlasnym sumieniu, ja > mam wrazenie, ze jedzenie miesa to ciezki grzech i gdy czasem jem > kotleta czuje sie naprawde marnie, wiec tego unikam > tak samo walka o humanitarne traktowanie ryb jest jak najbardziej na > miejscu Ale co to znaczy humanitarnie? Humanitarnie to można karpia wypuścić do stawu. Odpowiedz Link Zgłoś
blackb-erry Re: Carrefour przeprasza i wyjaśnia 25.12.08, 20:33 dlatego ja już nie jem karpi na święta, spokojnie można się bez nich obejść i dzięki temu żadna ryba dla mojej zachcianki nie zostanie już zabita... gdzieś spotkałam się ze zdaniem, że gdyby ściany rzeźni były ze szkła, wszyscy bylibyśmy wegetarianami- myślę że jest w tym 100% racji, nie pojmuję ludzi niewrażliwych na krzywdę i cierpienie zwierząt. Odpowiedz Link Zgłoś
ytzek.bloch Agora: Karp ważniejszy od dziecka 24.12.08, 15:01 Ale Gazeta Wybiórcza roni łzy nad karpikiem. Ale aborcję na codzień to śmiało propaguje. Pamiętacie jakie było - ośmielam się użyć tego porównania - szatańskie wycie aby Agata zabiła swoje dziecko. Wszystkie moralne "autorytety" się produkowały i radziły humanitarnie zabić nienarodzone dziecko. A teraz na katolicką wigilię wielka wrażliwość. Hipokryci. P.S. Szczęśliwej Chanuki! Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Agora: Karp ważniejszy od dziecka 24.12.08, 15:04 ytzek.bloch napisał: > Ale Gazeta Wybiórcza roni łzy nad karpikiem. Ale aborcję na codzień to śmiało > propaguje. Pamiętacie jakie było - ośmielam się użyć tego porównania - > szatańskie wycie aby Agata zabiła swoje dziecko. Wszystkie moralne "autorytety" > się produkowały i radziły humanitarnie zabić nienarodzone dziecko. A teraz na > katolicką wigilię wielka wrażliwość. Hipokryci. > P.S. Szczęśliwej Chanuki! Jak dobrze pamiętam nie chodziło o zabicie dziecka tylko o usuniecie płodu w dozwolonym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
ytzek.bloch Re: Agora: Karp ważniejszy od dziecka 24.12.08, 15:09 Pytanie za 100 punktów. Jeśli mężczyzna odbędzie stosunek z kobietą, dojdzie do zapłodnienia i w jej macicy zacznie rozwijać się człowiek, kim będą dla niego właściciel plemnika i właścicielka komórki jajowej, które się połączyły? Tatą i mamą. Kim będzie obiekt połączenia - dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: Agora: Karp ważniejszy od dziecka 24.12.08, 15:12 taki plod nie cierpi inna sprawa, ze lepiej dzieci nie robic niz pozniej je skrobac Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Agora: Karp ważniejszy od dziecka 24.12.08, 15:30 mahadeva napisała: > taki plod nie cierpi > inna sprawa, ze lepiej dzieci nie robic niz pozniej je skrobac I o to chodzi.Nikt nikomu na siłe nie kaze sie skrobać co niektórzy starają się nam wmówić. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Agora: Karp ważniejszy od dziecka 24.12.08, 15:29 ytzek.bloch napisał: > Pytanie za 100 punktów. Jeśli mężczyzna odbędzie stosunek z kobietą, dojdzie do > zapłodnienia i w jej macicy zacznie rozwijać się człowiek, kim będą dla niego > właściciel plemnika i właścicielka komórki jajowej, które się połączyły? Tatą i > mamą. Kim będzie obiekt połączenia - dzieckiem. Więc powinno mieć obywatelstwo ze wszystkimi skutkami.Odszkodowanie dla rodziców w przypadku poronienia,becikowe ,nadanie imienia pesela itd itp. Odpowiedz Link Zgłoś
1zu1 Re: Agora: Karp ważniejszy od dziecka 25.12.08, 14:40 z tą aborcją to się juz tak nie obchodźcie. gdyby wszędzie była mowa o aborcji to zwariowalibyśmy. poza tym moje zdanie jest takie: usuwają-nie pasuje. robią(in vitro) - też nie pasuje. i gdzie tu sens? the end, kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
k.szczepanczyk ytzek.bloch: forum ważniejsze od działania 25.12.08, 22:21 Co jest łatwiejsze: ZROBIĆ coś dla karpia, czy PISAĆ na forum o aborcji? Odpowiedz Link Zgłoś
nom-is jak oceniacie poziom pracownika carrefour? 24.12.08, 15:06 1)Klient twój Pan 2) Co ja tu robię kur..., za te 1200zł. Mógłbym ziemniaki we Francji zbierać jak moja rodzina i zarabiać więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
maminka-2 Re: jak oceniacie poziom pracownika carrefour? 24.12.08, 15:11 najbardziej w tym wszytskim żenujące jest to, że kierownictwo carrefoura bezczelnie łże. to są codzienne sytuacje w supermarketach, sama to widziałam kilka lat temu w śp. geancie, nie był to karp i nie było to przed swiętami, też mnie obśmiał pracownik, dopiero po artykule w gazecie (zadzwoniłam oburzona) były wyjaśnienia i przeprosiny... to się dzieje wciąż i wciąż i kierownictwa supermarketów świetnie o tym wiedzą. karpie sprzedają tysiącami, więc najzwyczajniej w świecie im sie nie chce ich humanitarnie uśmiercać. wolałabym gdyby w ogóle nie komentowali tej sytuacji, zamiast kłamać. Odpowiedz Link Zgłoś
wybierz_albo_wpisz_nowy polacy to bestie 24.12.08, 15:13 Niedawno w innym wątku (widzę, że tu podobnie zresztą) były komentarze odnośnie akcji ludzi, którzy protestowali przeciwko sprzedaży żywych ryb. Wszystkie komentarze internautów były w stylu "hehe, a co mnie to obchodzi, że ta ryba sie dusi", "przecież to tylko ryba", "to już nie wolno jeść karpi?", "w głowach wam sie przewraca". Nikogo nie obchodzi, że żywe zwierzę jest bestialsko torturowane - bo jak inaczej nazwać wkładanie żywej ryby do foliowego worka BEZ WODY czy patroszenie żywcem. Naprawdę, czytajac te szydercze wypowiedzi i durne żarciki, czułam się okropnie. Co z wami, ludzie? Czy urodziny Jezusa muszą być czczone cierpieniem zwierząt? Kurde, jak za pogańskich czasów, gdy bogów się czciło zwierzęcymi ofiarami:/ I nie, nie jestem przeciwko jedzeniu ryb. Tylko dlaczego cały rok możecie żreć zabite ryby, a akurat w święta musi to być karp zdychający powoli i w mękach w torebce foliowej??? Odpowiedz Link Zgłoś
pepe.le.pew Protestuje przeciwko męczeniu roślin! 24.12.08, 15:50 Sposób w jaki hodujemy, zbieramy i jemy rośliny jest moim zdaniem barbarzyństwem, dlatego proponuję wprowadzić surowy zakaz używania ostrych narzędzi do zbierania warzyw, przechowywanie warzyw w humanitarnych warunkach i w końcu spożywanie ich po naturalnej śmierci. Kto ze mną ?:D Odpowiedz Link Zgłoś
ohimmel Re: Protestuje przeciwko męczeniu roślin! 24.12.08, 16:01 pepe.le.pew napisał: > Sposób w jaki hodujemy, zbieramy i jemy rośliny jest moim zdaniem > barbarzyństwem, dlatego proponuję wprowadzić surowy zakaz używania ostrych > narzędzi do zbierania warzyw, przechowywanie warzyw w humanitarnych warunkach i > w końcu spożywanie ich po naturalnej śmierci. Kto ze mną ?:D To czym ty zrywasz jabłko czy inny owoc z drzewa? Na pewno nie ostrym jak brzytwa intelektem bo go najwyraźniej nie posiadasz. Odpowiedz Link Zgłoś
barry.the.babtist Re: Protestuje przeciwko męczeniu roślin! 24.12.08, 16:31 Ziemniaki też rękami wykopujesz? Kto tu błyszczy intelektem? Odpowiedz Link Zgłoś
topshopxx Re: polacy to bestie 24.12.08, 18:09 To nie bestialstwo w wykonaniu Polakow, tylko chamstwo i prostactwo emanujace ze spoleczenstwa. Zagladnij na fora internetowe zachodnich gazet jak np. brytyjski guardian.co.uk i, rowniez brytyjski, portal bbc.co.uk. Tam ludzie w sposob kulturalny bez przeklinania i obrazania sie nawzajem czytelnicy wymieniaja sie pogladami. Odpowiedz Link Zgłoś
leroymerlin002 Carrefour przeprasza i wyjaśnia 24.12.08, 15:19 zgadzam sie z przedmowca.przy takiej masowce nietrudno o blad.acha i z calym szacunkiem dla karpi ale pani ktora zrobila z tego afere to typowy sklepowy pchlorz i trol, ktory szuka dziury w calym a jedynym jej zajeciem jest jest lazenie po sklepach i wkur....nie obslugi.... Odpowiedz Link Zgłoś
ami_lii A miałam wrażenie że Carrefour 24.12.08, 15:26 to humanitarnie te karpie traktuje, chociaż mają miejsce do pływania i nie są ściśnięte jeden na drugim. Skandal to jest traktowanie karpii na wszelkich bazarach czy osiedlowych sklepikach! Jeden sprzedawca trzymał w bali upchnięte ryby, klient wybierał a sprzedawca szedł z rybą do samochodu by klient nie musiał sam ubijać ryby... Więc jak co roku rezygnuję z jedzenia karpia, za to zjem dodatkową porcję bigosu z grzybkami :D Odpowiedz Link Zgłoś
coo-baa Carrefour przeprasza i wyjaśnia 24.12.08, 15:41 Bez przesady, jaki wielki temat, będą się przejmować czy karp zanim zdechnie pomęczy się mniej czy więcej, parodia! Odpowiedz Link Zgłoś
mjslon Konkretnie to gdzie karp ma "krawędz głowy" ? 24.12.08, 15:52 Ze słów tej Pani wynika, że ja spotkała przkrość nie karpia... wiec może nie powinni pokazywac zabitych karpi - może też specjalne pomnieszczenie do egzekucji? Odpowiedz Link Zgłoś
k.szczepanczyk Do adamo64 24.12.08, 16:09 adamo64, przeczytałem kilka Twoich postów na tym forum i chciałbym Ci życzyć jeśli nie wesołych, to chociaż nie tak przerażająco smutnych jak Twoja osoba Świąt Bożego Narodzenia. Musiałaś przeżyć coś bardzo smutnego w swoim życiu, ktoś musiał Cię bardzo skrzywdzić. Życzę Ci szczerze z całego z serca zmiany nastawienie do rzeczywistości. Dziś przy wigilijnej wieczerzy będę pamiętać o takich jak Ty nieszczęśliwcach! Bóg z Tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
lucas1_live Carrefour przeprasza i wyjaśnia 24.12.08, 16:09 niech targaja bena ci z care Odpowiedz Link Zgłoś
kamilstefanczyk Carrefour przeprasza i wyjaśnia 24.12.08, 16:20 Z tym klientem co rozmawiała to powinni go wyp.......!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś