nutka57 Jedzie Trójka do prezesa 09.01.09, 09:54 Nigdy nie przypuszczałam, że w 20 lat po odzyskaniu Niepodległości wiele ludzi, zarabiających na cudzych poglądach (bo nie chcę ich nazywać "dziennikarzami")zastosuje model bezkrytycznego serwilizmu, rozwinięty do perfekcji w czasach schyłkowych komunizmu. W tamtych czasach kolaboracja z władzą była traktowana z najwyższą pogardą przez słuchaczy czy czytelników. Był czytelny podział na "my" i "oni". Bezkrytyczne publikowanie opinii tylko jednej partii skończyło się dla nich tragicznie. Przykre, że młodzi, pracujący w mediach, nie wyciągnęli wniosków z doświadczeń starszych kolegów. Teraz synonimem "onych" w dziennikarstwie będzie całe środowisko GP z sakiewiczem na czele,karnowscy,gargasowe,patikoti,lichockie,semki,skowrońskie, pospieszalskie...Taka niewinna "kolaboracja" z jedynie słuszną partią i jej dyktatorem...Jeśli myślą, że opinia publiczna zapomni ich wyczyny, to są w grubym błędzie. Teraz nie było wyboru w rodzaju : piszę, co mi każą, bo za wolność słowa pójdę do więzienia. Teraz było coś innego - mam swoje 5 minut, wylansuję się, zarobię dużą kasę i jakoś to potem będzie. A zasady? A prawda? A przyzwoitość? A po cholerę się tym martwić. Ciemny lud wszystko kupi, jak mawiał mozart kurski. Odpowiedz Link Zgłoś
d.maskator Re: Jedzie Trójka do prezesa 09.01.09, 09:58 nutka57 napisała: Przykre, że młodzi, pracujący w > mediach, nie wyciągnęli wniosków z doświadczeń starszych kolegów. > Teraz synonimem "onych" w dziennikarstwie będzie grupa > z żakowskim na > czele,olejniki,lisowie,czuchnowscy,kubliki,wrońskie,michalskie, > wielowieyskie, paradowskie ...Taka niewinna "kolaboracja" z jedynie słuszną > partią i jej dyktatorem...Jeśli myślą, że opinia publiczna zapomni > ich wyczyny, to są w grubym błędzie. Teraz nie było wyboru w > rodzaju : piszę, co mi każą, bo za wolność słowa pójdę do więzienia. > Teraz było coś innego - mam swoje 5 minut, wylansuję się, zarobię > dużą kasę i jakoś to potem będzie. A zasady? A prawda? A > przyzwoitość? A po cholerę się tym martwić. Ciemny lud wszystko > kupi, jak mawiał mozart kurski. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka57 Re: Jedzie Trójka do prezesa 09.01.09, 10:19 Właśnie tak manipulujecie ludżmi, jak moim postem. To się nazywa łamanie praw autorskich, ale to dla ciebie abstrakcyjne pojęcie. Akurat wymienionych przez ciebie dziennikarzy trudno porównywać do wymienionych przeze mnie funkcjonariuszy propaqagandowych pisu, którzy są prawie dziennikarzami. A "prawie" robi wielką różnicę. Odpowiedz Link Zgłoś
d.maskator Re: Jedzie Trójka do prezesa 09.01.09, 10:23 nutka57 napisała: > Właśnie tak manipulujecie ludżmi, jak moim postem. > To się nazywa łamanie praw autorskich, ale to dla ciebie > abstrakcyjne pojęcie. Akurat wymienionych przez ciebie dziennikarzy > trudno porównywać do wymienionych przeze mnie funkcjonariuszy > propaqagandowych pisu, którzy są prawie dziennikarzami. A "prawie" > robi wielką różnicę. To może krakowskim targiem wszystkie te nazwiska wstawmy to kontekstu tej wypowiedzi. Nawet pójdę na ustępstwo - z Lisów możesz wstawić tylko Hannę, z Kublików - Agnieszkę. Aha i możesz jeszcze dodać od siebie Ziemkiewicza, Wildsteina, Warzechę, Janeckiego i Zarembę Odpowiedz Link Zgłoś
nutka57 Re: Jedzie Trójka do prezesa 09.01.09, 10:37 Wiesz co? Ty masz swoje autorytety, ja swoje i niech tak już zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Jedzie Trójka do prezesa 09.01.09, 10:45 O to cała przykra prawda o apologetach pisu... Oni do tej pory myślą, że biały mesjasz katolewicy Jacek Kurski mówiąć "ciemny lud" miał na myśli tych, którzy nie dostrzegli świetlanej przyszłości pod rządami J.K. Stracili TVP , jedynka już nie chce na pstryknięcie palcami propagować projekcji pana prezesa. Jakie to przykre...., i dlatego łączę sie z nimi w nieutulonym żalu...;( Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Jedzie Trójka do prezesa 09.01.09, 10:05 Domyślam się, że dla Ciebie Tomasz Lis tudzież Wojciech Czuchnowski to wzory dziennikarskiego obiektywizmu? Odpowiedz Link Zgłoś
nutka57 Re: Jedzie Trójka do prezesa 09.01.09, 10:26 Dziennikarzy, a nie partyjnych propagandystów. A obiektywizm, to rzecz względna. Ty masz swoje wzory (których nie podzielam) i inni też. Na tym polega demokracja. Nie słucham radia publicznego (dla higieny psychicznej), nie czytam wydawnictw pisowskich (bo, na szczęście, nie ma przymusu). Słucham,oglądam i czytam co chcę i kogo chcę. I wyrabiam sobie własne zdanie. Ty zaś nie musisz tak namiętnie odwiedzać forów GW, by nieść nam "dobrą, pisowską nowinę". No, ale skoro to robisz, musisz liczyć się z ripoistą. Nadto - nie muszę się przed tobą deklarować, kogo uważam za obiektywnego dziennikarza. Odpowiedz Link Zgłoś
d.maskator Re: Jedzie Trójka do prezesa 09.01.09, 10:33 nutka57 napisała: > No, ale skoro to robisz, musisz liczyć się z ripoistą. Nadto - nie > muszę się przed tobą deklarować, kogo uważam za obiektywnego > dziennikarza. Po obu stronach żelaznej kurtyny mówili, że po drugiej stronie jest tylko Sodoma i Gomora. Twoja demokracja i obiektywizm kończy się nawet nie tam, gdzie zaczynają się poglądy drugiej strony, a tam, gdzie kończą się twoje. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka57 Re: Jedzie Trójka do prezesa 09.01.09, 10:40 To już twója subiektywna ocena, wypracowana przez jedynie obiektywnych dziennikarzy IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Jedzie Trójka do prezesa 09.01.09, 11:01 d.maskator napisał: > > Po obu stronach żelaznej kurtyny mówili, że po drugiej stronie jest tylko Sodom > a > i Gomora. OK... ale PIS pragnął abyśmy byli po tej wschodniej stronie. Wiec ja już wolę tą zachodnią Sodomę i Gomorę. Odpowiedz Link Zgłoś
d.maskator Re: Jedzie Trójka do prezesa 09.01.09, 11:12 tw_wielgus napisał: > d.maskator napisał: > > > > > Po obu stronach żelaznej kurtyny mówili, że po drugiej stronie > jest tylko Sodom > > a > > i Gomora. > > OK... ale PIS pragnął abyśmy byli po tej wschodniej stronie. > Wiec ja już wolę tą zachodnią Sodomę i Gomorę. Żebyś ja wolał, to ktoś musi Ci ja pokazać. "Czego oczy nie widziały, tego sercu nie żal". Zrób sobie tydzień oglądania dzienników - 18.30 Panorama, 18.50 Informacje, 19.00 Fakty, 19.30 Wiadomości. Zauważysz np. że w każdym z nich są dyżurne autorytety i ich poglądy na ten sam temat są skrajnie rózne > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Jedzie Trójka do prezesa 09.01.09, 12:02 Swojej wizji świata nie buduję przy pomocy telewizyjnych newsów. Jestem juz na tyle dojrzały, że raczej ciężko mną zdalnie sterować, mam swoje zdanie, swoje poglądy, swoje kapcie i sam chodzę do łazienki... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Jedzie Trójka do prezesa 09.01.09, 10:37 Może by ich tak gorącym żelazem napiętnować? Nie żeby zmusić do zmiany sposobu postępowania ale żeby patrząc na dziennikarza od razu było widać, że to kolaborant i mozna przełączyć na inny kanał. nutka57 napisała: > Nigdy nie przypuszczałam, że w 20 lat po odzyskaniu Niepodległości > wiele ludzi, zarabiających na cudzych poglądach (bo nie chcę ich > nazywać "dziennikarzami")zastosuje model bezkrytycznego serwilizmu, > rozwinięty do perfekcji w czasach schyłkowych komunizmu. W tamtych > czasach kolaboracja z władzą była traktowana z najwyższą pogardą > przez słuchaczy czy czytelników. Był czytelny podział na "my" > i "oni". Bezkrytyczne publikowanie opinii tylko jednej partii > skończyło się dla nich tragicznie. Przykre, że młodzi, pracujący w > mediach, nie wyciągnęli wniosków z doświadczeń starszych kolegów. > Teraz synonimem "onych" w dziennikarstwie będzie całe środowisko GP > z sakiewiczem na > czele,karnowscy,gargasowe,patikoti,lichockie,semki,skowrońskie, > pospieszalskie...Taka niewinna "kolaboracja" z jedynie słuszną > partią i jej dyktatorem...Jeśli myślą, że opinia publiczna zapomni > ich wyczyny, to są w grubym błędzie. Teraz nie było wyboru w > rodzaju : piszę, co mi każą, bo za wolność słowa pójdę do więzienia. > Teraz było coś innego - mam swoje 5 minut, wylansuję się, zarobię > dużą kasę i jakoś to potem będzie. A zasady? A prawda? A > przyzwoitość? A po cholerę się tym martwić. Ciemny lud wszystko > kupi, jak mawiał mozart kurski. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka57 Re: Jedzie Trójka do prezesa 09.01.09, 10:42 A po co? Wystarczy posłuchać lub poczytać. I pomyśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Jedzie Trójka do prezesa 09.01.09, 10:46 OK, ale nie wszyscy dostępują zaszczytu myślenia... To może chociaż łby ogolić, no prooooszę... Odpowiedz Link Zgłoś
nutka57 Re: Jedzie Trójka do prezesa 09.01.09, 12:43 tw_wielgus napisał: > OK, ale nie wszyscy dostępują zaszczytu myślenia... > To może chociaż łby ogolić, no prooooszę... ...:)))"Oni" już się sami ogolili:))) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Jedzie Trójka do prezesa 09.01.09, 13:32 No to nie pozostawiają mi wyboru, już grzeję żelazo.... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Jedzie Trójka do prezesa 09.01.09, 15:14 tw_wielgus napisał: > OK, ale nie wszyscy dostępują zaszczytu myślenia... > To może chociaż łby ogolić, no prooooszę... Lubię, Cię, Wielgus, ale tutaj popieram Nutkę. Tym, którzy nie "dostępują zaszczytu myślenia nawet ogolone łby nie pomogą. Poza tym - czy nie lepiej zostawić ich w spokoju? Przecież tak ich (PiSolubów) niewielu... Odpowiedz Link Zgłoś
staryduster Skowronski na krótkiej smyczy Kaczynskich... 09.01.09, 09:58 Na co ten przygłup liczy? Odpowiedz Link Zgłoś
d.maskator Re: Skowronski na krótkiej smyczy Kaczynskich... 09.01.09, 09:59 staryduster napisał: > Na co ten przygłup liczy? No właśnie, na co liczy? Władza w radiu się zmieniła a on dalej swoje. I nie boi się, ze go wyrzucą ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
3cik <----------------=== 09.01.09, 09:57 Najwyraźniej red. Skowroński to ten typ człowieka, który jak mu naplują w twarz, mówi że deszcze pada. Albo na tyle tępy, że nie zrozumiał, że ziemniak mu mówi, że jest manipulatorem. Odpowiedz Link Zgłoś
republika-jednojajowa Polska ma najmnieszego prezydenta na świecie 09.01.09, 09:59 Odpowiedz Link Zgłoś
staryduster Najbrzydsze państwo w UE ? Państwo Kaczyńscy.... 09.01.09, 10:00 fotoforum.gazeta.pl/3,0,1582827,2,1.html Odpowiedz Link Zgłoś
d.maskator Re: Polska ma najmnieszego prezydenta na świecie 09.01.09, 10:01 Sarkozy i Miedwiediew to przy nim koszykarze NBA Odpowiedz Link Zgłoś
aa_6 Te wyjazdy do J. Kaczyńskiego 09.01.09, 09:59 to skandal w demokratycznym państwie prawa, kompromitujący przede wszystkim usłużnych dziennikarzy mediów publicznych, którzy się na to godzili za posady dane im w tych mediach przez PiS, gdy je zawłaszczył. K. Skowroński zachowuje się tak samo koniunkturalnie, jak ci, którym już podziękowano, należy mu więc po prostu podziękować jak wszystkim medialnym funkcjonariuszom politycznym PiSu. Media publiczne mają być niezależne od polityki, a dziennikarze bezstronni w ocenie bieżącej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
toporowa GW.... 09.01.09, 10:04 To rzecz normalna, że wywiady przeprowadza się albo w studio albo poza nim: w domu "wywiadywanego", na ulicy, w garderobie teatralnej, na stadionie, w foyer sali obrad, w Sejmie... Normalna sprawa. GW przedstawia najnormalniejszą w świecie sytuację jako coś niezwyklego i , jak sugeruje - nagannego. I na to hasło tylko czeka "forumowa" nagonka i natychmiast rzuca sie we wskazanym przez GW kierunku aby zaatakować cel wybrany przez GW. W tym przypadku - Gawrońskiego. I jak zwykle od kilku lat - Kaczyńskiego. Metody GW nie dziwią mnie szczególnie, bo przez tyle lat obserwowania - zrozumiałam, że to jest po prostu styl "GW dziennikarstwa". Nadal jednak zadziwia mnie ochota z jaką wiele osób podłącza się do organizowanego przez GW szczucia na innych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
hno3 Jak sobie wyobrażasz zadawanie w takich warunkach 09.01.09, 10:12 pytań nieprzyjemnych,ciężkich,zawstydzających dla pytanego? Poza tym.Przecież to tylko prezes partii opozycyjnej nic więcej... Wiadomo że z domu taśma z nagrania jest jedna. A w radiu może być ich tysiąc . Jedną można ocenzurować . Tysiąc już nie sposób. To są naprawdę zagrania "jak za komuny". Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: GW.... 09.01.09, 10:12 Styl "GW" dziennikarstwa, którego modelowym przykładem jest właśnie dziennikarstwo Wojciecha Czuchnowskiego... Jak widzę to nazwisko, od razu wiem, że jakaś grubymi nićmi szyta manipulacja będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
d.maskator Re: GW.... 09.01.09, 10:15 anwad napisała: > Styl "GW" dziennikarstwa, którego modelowym przykładem jest właśnie > dziennikarstwo Wojciecha Czuchnowskiego... Jak widzę to nazwisko, od razu wiem, > że jakaś grubymi nićmi szyta manipulacja będzie. Mnie zawsze zastanawia, ile wysiłku kosztuje go stworzenie takiej manipulacji. Chyba że on w to wszystko od początku do końca ... wierzy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: GW.... 09.01.09, 10:35 Wierzy... wierzy, że jego stali czytelnicy nie pomyślą i jak zwykle wszystko łykną:) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: GW.... 09.01.09, 15:35 anwad napisała: > Wierzy... wierzy, że jego stali czytelnicy nie pomyślą i jak zwykle wszystko ły > kną:) Jego "stali czytelnicy" to - akurat - istoty myślące. W odróżnieniu od moherów i innych PiSolubów. Odpowiedz Link Zgłoś
staryduster anwad, GW przdrukowała ten artykuł z "Dziennika" ! 09.01.09, 10:19 a ty, kretynie czytaj z uwagą... Odpowiedz Link Zgłoś
sharn.1 anwad, GW przdrukowała ten artykuł z "Dziennika" ! 09.01.09, 10:22 staryduster napisał: > a ty, kretynie czytaj z uwagą.. PIS-komuchy, gdyby to dotyczyło kogoś z PO, to zozległ by sie wrzask na cała UE ! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: anwad, GW przdrukowała ten artykuł z "Dzienni 09.01.09, 15:36 staryduster napisał: > a ty, kretynie czytaj z uwagą... Czy nie za wiele od niektórych wymagasz? Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: GW.... 09.01.09, 11:50 A czym tu manipulowac? Kaczynski BOI SIE mediow, niewygodnych pytan i niedyspozycyjnych dziennikarzy. Jest zakompleksiony, nie umie dwoch zdan zlozyc - chyba ze sa to zdania na temat ukladu i wrednych mediow. Koniec, kropka. I mozesz pisac, ze wywiady sie autoryzuje, ze Czuchnowski jest zly, ze to, ze tamto - ale faktow nie zmienisz. Odpowiedz Link Zgłoś
d.maskator Re: GW.... 09.01.09, 11:59 funia81 napisał: > A czym tu manipulowac? Kaczynski BOI SIE mediow, niewygodnych pytan i > niedyspozycyjnych dziennikarzy. I nie możesz mu odmawiać prawa do tego, że jeżeli może mieć na to wpływ, chce się pokazać od lepszej strony. Tusk tez opowiada dudy smalona na konferencjach prasowych. Jeżeli dziennikarz nie zgadza się na taka formę kontaktu, możne nie robić wywiadu. Jego sprawa. Celebryci udzielają wywiadów za gruba kasę i jakoś nikogo to nie razi. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: GW.... 09.01.09, 12:04 > I nie możesz mu odmawiać prawa do tego, że jeżeli może mieć na to wpływ, chce > się pokazać od lepszej strony Tak samo jak ja mam prawo smiac sie do rozpuku, kiedy taki prowincjusz aspiruje do bycia przywodca czterdziestomilionowego panstwa w nowoczesnej Europie. > Celebryci udzielają wywiadów za gruba kasę i jakoś > nikogo to nie razi. ??? Co ma piernik do wiatraka? Sugerujesz, ze Kaczynskiemu nalezy jeszcze placic za wywiady? Czy moze znosic jego fochy, bo jest przeciez, za przeproszeniem, "celebryta"? Odpowiedz Link Zgłoś
d.maskator Re: GW.... 09.01.09, 12:12 funia81 napisał: > > I nie możesz mu odmawiać prawa do tego, że jeżeli może mieć na to wpływ, > chce > > się pokazać od lepszej strony > > Tak samo jak ja mam prawo smiac sie do rozpuku, kiedy taki prowincjusz aspiruje > do bycia przywodca czterdziestomilionowego panstwa w nowoczesnej Europie. > On ci tego nie zabroni wiec ty także nie odbieraj mu prawa do do kształtowania świata według swojej wizji > > Celebryci udzielają wywiadów za gruba kasę i jakoś > > nikogo to nie razi. > > ??? Co ma piernik do wiatraka? Sugerujesz, ze Kaczynskiemu nalezy jeszcze placi > c za wywiady? Czy moze znosic jego fochy, bo jest przeciez, za przeproszeniem, > "celebryta"? Aluzju nie poniał? Wszystko jest kwestią układu miedzy pytającym a pytanym. Nixon za wywiad z Frostem dostał grube pliki dolarów ... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: GW.... 09.01.09, 15:57 d.maskator napisał: > > On ci tego nie zabroni wiec ty także nie odbieraj mu prawa do do kształtowania > świata według swojej wizji Ale nie w PUBLICZNYM RADIU, za moje pieniądze i na specjalnych prawach, całkiem innych od praw innych (bliższych mi) polityków. > Aluzju nie poniał? Wszystko jest kwestią układu miedzy pytającym a pytanym. > Nixon za wywiad z Frostem dostał grube pliki dolarów ... A wiesz w jakim medium ten wywiad puszczono? w PRYWATNYM. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: GW.... 09.01.09, 15:45 d.maskator napisał: > funia81 napisał: > > > A czym tu manipulowac? Kaczynski BOI SIE mediow, niewygodnych pytan i > > niedyspozycyjnych dziennikarzy. > > I nie możesz mu odmawiać prawa do tego, że jeżeli może mieć na to wpływ, chce > się pokazać od lepszej strony. Owszem, mogę. Bo to jest radio, które i JA utrzymuję, bo inni politycy (daleko mniej przeze mnie znienawidzeni niż Kaczyński) nie mają równych szans: występują na żywo. Żądam, żeby p.Kaczyński w publicznym radiu występował albo na żywo, jak wszyscy pozostali politycy (wtedy chociaż będzie się z czego pośmiać), albo wcale. > Tusk tez opowiada dudy smalona na konferencjach > prasowych. Ale - NA ŻYWO i nie ma szansy, żeby te "dudy smalone" poprawić; a Kaczyński - ma. > Jeżeli dziennikarz nie zgadza się na taka formę kontaktu, możne nie > robić wywiadu. Jego sprawa. Celebryci udzielają wywiadów za gruba kasę i jakoś > nikogo to nie razi. Ale NIE W PUBLICZNYM RADIU, na które wszyscy płacimy, niezależnie od światopoglądu i preferencji w stosunku do polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Tylko Czuchnowski? 09.01.09, 15:33 anwad napisała: > Styl "GW" dziennikarstwa, którego modelowym przykładem jest właśnie > dziennikarstwo Wojciecha Czuchnowskiego... Jak widzę to nazwisko, od razu wiem, > że jakaś grubymi nićmi szyta manipulacja będzie. To po co się tu pchasz? Ksiądz Ci za pokutę zadał czytać (i komentować!) artykuły w GW? A może to przejaw masochizmu? Ale to zboczenie da się leczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
d.maskator Re: GW.... 09.01.09, 10:18 toporowa napisał: > To rzecz normalna, że wywiady przeprowadza się albo w studio albo poza nim: jak też normalne jest że pytania wcześniej przesyła się "wywiadowanemu" a potem "wywiadowany" wywiad autoryzuje. Jeżeli go nie autoryzuje to obowiązkiem "wywiadowcy" jest poinformowanie o tym czytelnika Odpowiedz Link Zgłoś
hno3 Tak Dzięki temu wywiadowany wychodzi zawsze dobrze 09.01.09, 10:25 W sumie Skowroński jest tam niepotrzebny. Jak dla ciebie to normalne to przypominam że od 20 lat jest to nienormalne.Po co komu taki wywiad jak pytania są bezpieczne ? Odpowiedz Link Zgłoś
d.maskator Re: Tak Dzięki temu wywiadowany wychodzi zawsze d 09.01.09, 10:29 hno3 napisał: > W sumie Skowroński jest tam niepotrzebny. > Jak dla ciebie to normalne to przypominam że od 20 lat jest to > nienormalne.Po co komu taki wywiad jak pytania są bezpieczne ? Spytaj np. ministra Klicha co ma do powiedzenia na temat formy przeprowadzania wywiadów, albo Palikota, który pomimo przesłania pytań chciał jeszcze "nago i po dwóch winach", spytaj hierarchów kościelnych ... Jeżeli wywiad w radiu z politykiem nie jest na żywo, to już nie jest wywiad? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Tak Dzięki temu wywiadowany wychodzi zawsze d 09.01.09, 16:05 d.maskator napisał: > Jeżeli wywiad w radiu z politykiem nie jest na żywo, to już nie jest wywiad? Jest, ale: 1, Słuchacze (widzowie) są informowani czy wywiad jest na żywo, czy nie. 2. W podobnych sytuacjach odpytywani mają identyczne szanse. Tu, akurat, nie było ani (1), ani (2). Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: GW.... 09.01.09, 13:32 toporowa napisał: > To rzecz normalna, że wywiady przeprowadza się albo w studio albo poza nim: w > domu "wywiadywanego", na ulicy, w garderobie teatralnej, na stadionie, w foyer > sali obrad, w Sejmie... > Normalna sprawa. > GW przedstawia najnormalniejszą w świecie sytuację jako coś niezwyklego i , jak > sugeruje - nagannego. > I na to hasło tylko czeka "forumowa" nagonka i natychmiast rzuca sie we > wskazanym przez GW kierunku aby zaatakować cel wybrany przez GW. > W tym przypadku - Gawrońskiego. I jak zwykle od kilku lat - Kaczyńskiego. > Metody GW nie dziwią mnie szczególnie, bo przez tyle lat obserwowania - > zrozumiałam, że to jest po prostu styl "GW dziennikarstwa". > Nadal jednak zadziwia mnie ochota z jaką wiele osób podłącza się do > organizowanego przez GW szczucia na innych ludzi. :)rozbawiłaś mnie!Czy nie rozumiesz,żę tylko Kaczor ma przywilej udzielania wywiadu ze swojego domu?A reszta musi dreptać do studia? Odpowiedz Link Zgłoś
d.maskator Re: GW.... 09.01.09, 13:41 bikej5 napisała: > :)rozbawiłaś mnie!Czy nie rozumiesz,żę tylko Kaczor ma przywilej udzielania > wywiadu ze swojego domu?A reszta musi dreptać do studia? A jeżeli wywiad byłby przeprowadzony w domu u Skowrońskiego to byłoby OK? A jakby Kaczyński zafundował całej ekipie wyjazd na wywiad na Malediwy, w czasie którego byłby przeprowadzony wywiad wywiad, to byłoby OK? A jakbyś Ty zaprosiła ich wszystkich do siebie, to byłoby OK? Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: GW.... 09.01.09, 14:44 d.maskator napisał: > bikej5 napisała: > > A jeżeli wywiad byłby przeprowadzony w domu u Skowrońskiego to byłoby OK? A > jakby Kaczyński zafundował całej ekipie wyjazd na wywiad na Malediwy, w czasie > którego byłby przeprowadzony wywiad wywiad, to byłoby OK? A jakbyś Ty zaprosiła > ich wszystkich do siebie, to byłoby OK? PO co to gdybanie?Odpowiedż jest prosta:nie powinno stwarzać się precedensów w publicznym radiu dla żadnego polityka!A Kaczyński nie jest wyjątkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: GW.... 09.01.09, 16:13 d.maskator napisał: > bikej5 napisała: > > > :)rozbawiłaś mnie!Czy nie rozumiesz,żę tylko Kaczor ma przywilej udziel > ania > > wywiadu ze swojego domu?A reszta musi dreptać do studia? > > A jeżeli wywiad byłby przeprowadzony w domu u Skowrońskiego to byłoby OK? Tak, jeśli by wszyscy politycy, nie tylko p.Kaczyński, byli w identyczny sposób "przesłuchiwani" i w identyczny sposób mogli ustosunkować się do pytań, a - na koniec - wywiad autoryzować. > A jakby Kaczyński zafundował całej ekipie wyjazd na wywiad na Malediwy, w czasie > którego byłby przeprowadzony wywiad wywiad, to byłoby OK? Nie, nie byłoby OK w przypadku medium publicznego. > A jakbyś Ty zaprosiła > ich wszystkich do siebie, to byłoby OK? Patrz wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
d.maskator Re: GW.... 09.01.09, 16:36 > Tak, jeśli by wszyscy politycy, nie tylko p.Kaczyński, byli w identyczny sposób > "przesłuchiwani" i w identyczny sposób mogli ustosunkować się do pytań, a - na > koniec - wywiad autoryzować. Ale wszyscy maja takie prawo. Czy z niego chcą korzystać, czy wiedzą, że maja takie prawo - ich wybór > > A jakby Kaczyński zafundował całej ekipie wyjazd na wywiad na Malediwy, w > czasie > > którego byłby przeprowadzony wywiad wywiad, to byłoby OK? > > Nie, nie byłoby OK w przypadku medium publicznego. A jeśli taki wywiad przeprowadziłaby prywatna firma a potem publiczne radio by to odkupiło i wyemitowało. A prywatnego tak? Dziennikarz medium prywatnego nie ma obowiązku obiektywności? A jak staną przed sądem to "publicznego" sąd ma skazać za pomówienie a "prywatnego" nie, bo reprezentował interes swojego pracodawcy? "Publiczny" dziennikarz musi ujawniać informatorów a "prywatny" nie musi? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: GW.... 10.01.09, 15:03 d.maskator napisał: > > Tak, jeśli by wszyscy politycy, nie tylko p.Kaczyński, byli w identyczny > sposób > > "przesłuchiwani" i w identyczny sposób mogli ustosunkować się do pytań, a > - na > > koniec - wywiad autoryzować. > Ale wszyscy maja takie prawo. Czy z niego chcą korzystać, czy wiedzą, że maja > takie prawo - ich wybór Nieprawda: pozostali są "przesłuchiwani" na żywo i skorzystać z tego "prawa"(?) szansy NIE MAJĄ. > > > A jakby Kaczyński zafundował całej ekipie wyjazd na wywiad na Maled > iwy, w > > czasie > > > którego byłby przeprowadzony wywiad wywiad, to byłoby OK? > > > > Nie, nie byłoby OK w przypadku medium publicznego. > > A jeśli taki wywiad przeprowadziłaby prywatna firma a potem publiczne radio by > to odkupiło i wyemitowało. Nie wolno by mu było zrobić czegoś podobnego. Właśnie dlatego, że jest PUBLICZNE. > A prywatnego tak? Dziennikarz medium prywatnego nie ma obowiązku obiektywności? Nie ma. > A jak staną przed sądem to "publicznego" sąd ma skazać za pomówienie a > "prywatnego" nie, bo reprezentował interes swojego pracodawcy? Za udowodnione pomówienie obaj będą skazani identycznie, ale - zdaje się - nie o tym rozmawiamy. "Publiczny" > dziennikarz musi ujawniać informatorów a "prywatny" nie musi? Żaden uczciwy i dbały o swoją przyszłość dziennikarz nie ujawni informatorów (gdyby to robił, byłby skończony: informatorów więcej by nie znalazł), choćby go nawet za to skazano. Były takie wypadki > Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: GW.... 10.01.09, 15:10 d.maskator napisał: > > Tak, jeśli by wszyscy politycy, nie tylko p.Kaczyński, byli w identyczny > sposób > > "przesłuchiwani" i w identyczny sposób mogli ustosunkować się do pytań, a > - na > > koniec - wywiad autoryzować. > Ale wszyscy maja takie prawo. Czy z niego chcą korzystać, czy wiedzą, że maja > takie prawo - ich wybór Nieprawda: pozostali są "przesłuchiwani" na żywo i skorzystać z tego "prawa"(?) szansy NIE MAJĄ. > > > A jakby Kaczyński zafundował całej ekipie wyjazd na wywiad na Maled > iwy, w > > czasie > > > którego byłby przeprowadzony wywiad wywiad, to byłoby OK? > > > > Nie, nie byłoby OK w przypadku medium publicznego. > > A jeśli taki wywiad przeprowadziłaby prywatna firma a potem publiczne radio by > to odkupiło i wyemitowało. Nie wolno by mu było zrobić czegoś podobnego. Właśnie dlatego, że jest PUBLICZNE. > A prywatnego tak? Dziennikarz medium prywatnego nie ma obowiązku obiektywności? OBOWIĄZKU nie ma, ale - jak każdy - podlega przepisom prawa. > A jak staną przed sądem to "publicznego" sąd ma skazać za pomówienie a > "prywatnego" nie, bo reprezentował interes swojego pracodawcy? Za udowodnione pomówienie obaj będą skazani identycznie, ale - zdaje się - nie o tym rozmawiamy. "Publiczny" > dziennikarz musi ujawniać informatorów a "prywatny" nie musi? Żaden uczciwy i dbały o swoją przyszłość dziennikarz nie ujawni informatorów (gdyby to robił, byłby skończony: informatorów więcej by nie znalazł), choćby go nawet za to skazano. Były takie wypadki. I w tej kwestii dziennikarze są traktowani pzez prawo jednakowo, niezależnie od tego, w jakich mediach pracują. > Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: GW.... 09.01.09, 15:29 toporowa napisał: > To rzecz normalna, że wywiady przeprowadza się albo w studio albo poza nim: w > domu "wywiadywanego", na ulicy, w garderobie teatralnej, na stadionie, w foyer > sali obrad, w Sejmie... > Normalna sprawa. > GW przedstawia najnormalniejszą w świecie sytuację jako coś niezwyklego i , jak > sugeruje - nagannego. Wszystkich się "przesłuchuje" na żywo ( nieważne - gdzie), tylko jeden nagrywa swój wywiad wcześniej, znając pytania, wycofując "niefajne", poprawiając wszelkie potknięcia... A - szczytem wszystkiego jest, że ten wywiad nazajutrz jest prezentowany w PUBLICZNYM radiu bez informacji o "kolaudacji"... > Metody GW nie dziwią mnie szczególnie, bo przez tyle lat obserwowania - > zrozumiałam, że to jest po prostu styl "GW dziennikarstwa". Niezależnie od tego, jaki jest "styl >>GW dziennikarstwa><<" (moim zdaniem - wielce obiektywny, ale Ty tego zdania podzielać nie musisz) zwróć, łaskawie, uwagę, że to jest gazeta prywatna i wolno jej pisać co chce, podczas gdy Polskie Radio jest, ponoć, publiczne, a już na pewno - utrzymywane z publicznych środków i dlatego NIE WOLNO mu forować jednej opcji, w dodatku - przegranej. > Nadal jednak zadziwia mnie ochota z jaką wiele osób podłącza się do > organizowanego przez GW szczucia na innych ludzi. Bo - inaczej niż Ty - tego "szczucia" tu, akurat, nie widzą. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Czy radio publiczne nie jeżdzi do liderów PO? 09.01.09, 10:07 Chyba.....jeździ. Ale od czasu ,,odzyskania TVP i PR'' ...na kolanach :) Odpowiedz Link Zgłoś
staryduster amanasunta, znowu pomawiasz,świnio... 09.01.09, 10:17 do kogo i kiedy?.. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Czy radio publiczne nie jeżdzi do liderów PO? 09.01.09, 16:16 amanasunta napisała: > Chyba.....jeździ. > Ale od czasu ,,odzyskania TVP i PR'' ...na kolanach :) Możesz podać konkretne przykłady, czy raczej CHYBA wsadzisz - excuse le mot - mordę w kubeł? Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Jedzie Trójka do prezesa 09.01.09, 10:19 Bo jak sam pójdzie do radia na swoich krótkich, kaczych nóżkach, to się zmęczy i będzie wygadywał jeszcze większe bzury niż jak był odwiedzany. Ale niech łazi i ględzi. Pośmiejemy się. Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciunio Jedzie Trójka do prezesa 09.01.09, 10:20 To zarozumiałe chamidło,niczego się nie nauczyło i nie nauczy. Dziwi tylko uległość wobec niego.Zarówno niektórych żurnalistów,jak też rządzących(przydzielenie ochrony temu kartoflowi). Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Media i dziennikarze w/g preseza PIS 09.01.09, 10:22 Skarlały mesjasz katolewicy wyjaśnił w radiowej „Trójce”, że obowiązkiem dziennikarzy jest nie zadawać niewygodnych pytań grzecznie wysłuchać, co ma prezes do powiedzenia i co najwyżej wywiad ubarwić hymnem pochwalnym na jego cześć: „- Świadomość społeczną kształtują nie bezpośrednio politycy, tylko media - mówił prezes PiS. - Gdyby sytuacja w mediach była bardziej zrównoważona, to notowania byłyby dużo bliższe równowagi.” W związku z tym są winni niskich notowań PIS i po wygranych przez PIS wyborach zostaną z tego bezwzględnie rozliczeni. Demokrata z tego prezesa pełną gębą, tak pełną jak garnitur jego uzębienia. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka57 Re: Media i dziennikarze w/g preseza PIS 09.01.09, 10:36 Skoro media kształtują opinię publiczną, to jak to się stało, że przy totalnej władzy nad mediami publicznymi (gdzie partyjni "dziennikarze" ze skóry wyłazili, by dogodzić dyktatorowi), przy zawłaszczeniu "Rzepy", przekształceniu GP w "organ" partyjny, tvtrwam i rm w studia otwarte na jedynie słuszne katonarodowosocjalistyczne idee pis stracił władzę?!?!?! Kogo za to ukamienować, rozstrzelać, powiesić a w najlepszym przypadku - oblać gnojówką, spreparowaną przez Mozarta kurskiego???? No kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Media i dziennikarze w/g preseza PIS 09.01.09, 10:54 To proste... Front obrony prawdy objawionej, zdobył jedynie przyczółki. Pozostały liczne wrogie antydemokratyczne media, które bezustannie pluły na ideały erpy 4 i ½. Do tej potężnej koalicji należały Gazeta Wyborcza, Agora, Wyborcza Gazeta, Tok FM i liczne pojedyncze przypadki, dywersatów ideologicznych w innych gazetach i mediach. Dzięki błyskotliwej akcji udało się wyeliminować Lisa z Polsatu na resztę tej hołoty nie starczyło czasu bo Lepper w sposób bezczelny nie dał się złapać w pułapkę. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka57 Re: Media i dziennikarze w/g preseza PIS 09.01.09, 11:26 No tak...Wielki Strateg przewidział (prawie) wszystko. Tylko, czy ta IV RP miała w ogóle jakiekolwiek ideały? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Media i dziennikarze w/g preseza PIS 09.01.09, 11:59 nutka57 napisała: > No tak...Wielki Strateg przewidział (prawie) wszystko. Tylko, czy ta > IV RP miała w ogóle jakiekolwiek ideały? Tak mieli... ideał TKM. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Media i dziennikarze w/g preseza PIS 09.01.09, 16:19 tw_wielgus napisał: > W związku z tym są winni niskich notowań PIS i po wygranych przez > PIS wyborach zostaną z tego bezwzględnie rozliczeni. No to chyba nie mają się czego bać przez najbliższych 50 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
maxnor W Radio Olsztyn PiS nadal nadaje 09.01.09, 10:29 niczym J-23 (i tez na koszt podatników) Odpowiedz Link Zgłoś
won-gnoju Cysorzowi już kompletnie odbiło ! 09.01.09, 10:30 Mały człowiek boi się niewygodnych pytań, he, he. W domu pewnie doradza mu mamusia co ma powiedzieć. Sprywatyzować te durne publiczne media i będzie spokój. Tylko kretyni słuchają dziś jakiejś jedynki, czy trójki. Mi te stacje kojarzą się tylko z szarym dzieciństwem z czasów komuny. Jak przez pomyłkę usłyszę czołówkę "Sygnały dnia" albo "Lato z radiem" od razu przełączam kanał. Odpowiedz Link Zgłoś
mcgoo Re: Jedzie Trójka do prezesa 09.01.09, 10:30 GW prawie zadnych wywiadow nie daje "na zywo" :) i nic sie nie dzieje ... Odpowiedz Link Zgłoś
jkdino49 Re: Jedzie Trójka do prezesa 09.01.09, 10:40 Podziwiam Twoje surrealistyczne poczucie humoru! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Nie "prawie", a w ogóle "żadnych" 09.01.09, 16:24 mcgoo napisał: > GW prawie zadnych wywiadow nie daje "na zywo" :) i nic sie nie > dzieje ... A możesz wyjaśnić jak gazeta miałaby nadawać wywiady NA ŻYWO? > Odpowiedz Link Zgłoś
hno3 Jeśli Kaczyński leci na "żywca" to jest to wywiad 09.01.09, 10:37 Jeśli z taśmy,w domyśle ocenzurowanej,jest to dla mnie laurka,spot wyborczy bo tam zawsze wszystko jest piękne . Ostatnio Bielan był u Moni ta go spytała o słowa Nelly..Bielan się zaczerwienił..parsknął śmiechem..to rozumiem! To jest wywiad radiowy ! Jak sobie wyobrażasz taką sytuację w nagraniu z JK ? Zresztą to jest specyfika radia...wywiady na żywo..za to je lubimy.. Spytaj Kaczkowskiego Manna Niedźwiedzia... Odpowiedz Link Zgłoś
d.maskator Re: Jeśli Kaczyński leci na "żywca" to jest to wy 09.01.09, 10:43 Zresztą to jest specyfika radia...wywiady na żywo..za to je lubimy.. > Spytaj Kaczkowskiego Manna Niedźwiedzia... Tak, szczególnie Kaczkowskiego ;-) Wywiady z muzykami prowadzone przez telefon. To, ze Mann w reklamie Liptona prowadzi wywiad "na żywo" wcale nie oznacza, że tak jest w rzeczywistości. Przerzucasz swoje wyobrażenia o pracy w radiu na to co słyszysz. Może 5% rzeczy, które słyszysz w radiu od osób innych niż aktualnie prowadzący audycję jest na żywo ... Odpowiedz Link Zgłoś
d.maskator Re: Jeśli Kaczyński leci na "żywca" to jest to wy 09.01.09, 10:51 hno3 napisał: > Jeśli z taśmy,w domyśle ocenzurowanej,jest to dla mnie laurka,spot > wyborczy bo tam zawsze wszystko jest piękne . I wypowiedzi polityków w kuluarach Sejmu są potem "na żywo" w programach informacyjnych, i "wejścia" reporterów w programach informacyjnych też są na "żywo". Na żywo to były emisje Kabaretu Starszych Panów na początku lat 60-tych, i "Wojna światów" w latach 30-tych Odpowiedz Link Zgłoś
hno3 Pamiętasz zamach to WTC..Wszyscy oglądali wtedy 09.01.09, 11:00 TVN24 i Pochanke :))). Woleli na żywca niż spreparowane Polsat czy TVP. Naprawdę Kaczyński na żywca w ogniu pytań dziennikarzy ( dobrych i złych ) to byłoby coś. Tyle że ostatnie jego takie wystąpienie skończyło się klęską wyborczą. I on o tym wie. Odpowiedz Link Zgłoś
d.maskator Re: Pamiętasz zamach to WTC..Wszyscy oglądali wte 09.01.09, 11:07 hno3 napisał: > TVN24 i Pochanke :))). To se ne vrati. Oglądaj relację w TVN24 z jakiegokolwiek "epokowego" wydarzenia na żywo a potem porównaj ilość i jakość informacji, które otrzymałeś z jakimkolwiek "dziennikiem" informacyjnym. Ile razy można oglądać w ciągu 3 minut tego samego faceta zakręcającego kurek gazowy Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw1 Jedzie Trójka do prezesa 09.01.09, 10:38 Okazuje się,że Jarek jest pieszczochem dziennikarzy i jeszcze wybrzydza.Czarna niwdzięczność! Odpowiedz Link Zgłoś
jkdino49 Nieprzyzwoitość dyr. Skowrońskiego 09.01.09, 10:38 Wszystkie wywiady z politykami, które "Trójka" nadaje o 8:13, a które słyszałem, były prowadzone na żywo - zdarzało się, że za pośrednictwem telefonu komórkowego, gdy zaproszony gość utknął gdzieś w korku. Było więc nieprzyzwoitością ze strony dyrektora (i redaktora) Skowrońskiego, że nie poinformował słuchaczy o tym, że wywiad z J. Kaczyńskim jest puszczany z taśmy. Pan prezes Kaczyński niczego nowego w swoim wywiadzie nie powiedział - widać, że "genialny strateg" PiSu już jest skończony. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn.1 Skowronski"niezależny" dziennikarz, hahahaha! 09.01.09, 10:44 Jarek tupnie noga... pl.youtube.com/watch?v=EQNmPuXC_h4&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
jojo148 Re: Skowronski"niezależny" dziennikarz, hahahaha! 09.01.09, 11:02 To jest rzeczywiście noworoczna bomba śmiechu ! Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 No i o co chodzi? 09.01.09, 10:44 Telewizja Objazdowa jest dobrym programem. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.iwanicki Jedzie Trójka do prezesa 09.01.09, 10:46 Wojciech Skowroński dobrym dziennikarzem był. Równia pochyła zaczęła się dl niego wraz z objęciem Trójki za rządów PiS. Przez pewien czas wydawalo się że będzie próbował bronić Trójki przed ogólnym zalewem PiS. ale się nie dalo, pamietny wcesniejszy wywiad z prezesem czabańskim gdzie rownież pozwoli mu na owienie dyrdymałów o sytuacji w publicznym radio, trzymanie takich tuzów dziennikarstwa politycznego jak pożal się Boże p. redaktor Beata Michniewicz i łodkie oblicze PiS p. redaktor Jacek Karnowski. Co prawda zabrakło w Trójce p. redaktora Sakowicza i paru innych tuzów dziennikarstwa politycznego ale i tak niestety trójka nie uniknęła od strony komentarzy politycznych i informacji niewidzialnej ręki PiS. Cóż prawdopodobnie inaczej być nie mogło, niestety. I teraz ta wpadka z b. premierem Kaczyńskim. Nie przemawia do mnie usprawiedliwienie, ze jezeli premier Tusk by chcial to też by do niego wysłał dziennikarzy. P. dyr. Skowroński tym argumentem po prostu się pogrąża. Odpowiedz Link Zgłoś
d.maskator Re: Jedzie Trójka do prezesa 09.01.09, 10:59 jerzy.iwanicki napisał: > Trójce p. redaktora Sakowicza i paru innych tuzów dziennikarstwa > politycznego ale i tak niestety trójka nie uniknęła od strony > komentarzy politycznych i informacji niewidzialnej ręki PiS. Kiedyś w piątki był szef działu zagranicznego GW Bartosz Węglarczyk dziwnie zgodny w poglądach z Zarembą, pojawia się Rolicki, pojawia się "przygarniety" przez Polsat dawny guru Superstacji Mariusz Ziomecki ... Odpowiedz Link Zgłoś
hno3 Nie pytam się o to co się dzieje ale o to czym 09.01.09, 10:54 powinno być radio,o magię "żywego słowa". Trudno zapraszać Planta do Trójki na wywiad..Ale Plant w Trójce to nie to samo co Plant z taśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
wyborca3 Re: Jedzie Trójka do prezesa 09.01.09, 10:56 Jakiś czas temu była tu dyskusja o trójce i Skowrońskim, i kilka osób pisało o tym "dziennikarzu" w samych superlatywach zarzucając mi nieobiektywność, a tu proszę, wyszło na moje, pan Skowroński jest jednak pisowskim przydupasem, wiem to od dawna, a ten "wywiad" to tylko kolejny dowód. Odpowiedz Link Zgłoś
camelz11 Jedzie Trójka do prezesa 09.01.09, 10:58 LUDZIE WAS POKRECILO JEZDZICIE DO SMIERDZACEGO KARLA on I TAK WAS PODSUMUJE Odpowiedz Link Zgłoś