yeti362 Nelli Rokita: Policja była bardzo brutalna, obr... 11.02.09, 17:59 Głupia odpowiedź. Na wszelki wypadek i Jan poszkodowany, i Maria,ale spryciarz. I teraz co? Skarży się Maria,czy Jan?:)Feministki-Pogotowie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
eeeee1 podsumowanie komentarzy nt. zatrzymania Boruty 11.02.09, 18:02 takie małe a jak cieszy Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Re: bezcenne :)) 11.02.09, 18:12 eeeee1 napisała: > takie małe a jak cieszy "Za wszystko pozostałe możesz zapłacić kartą mastercard" ( tylko nie ministra Czumy :) Odpowiedz Link Zgłoś
juesej Ja wiedziałam że tak będzie 11.02.09, 18:05 Ja wiedziałam że z powodu tych dziwacznych kapeluszy będą mieli jeszcze kłopoty. No i stało się, nie było gdzie tych kapeluszy wetknąć... Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Ja wiedziałam że tak będzie 11.02.09, 18:19 KŁAMIESZ! To JA już dawno uprzedzałem, że kapelusze Nelly doprowadząw końcu do jakiegoś poważnego kryzysu ekonomicznego!!! A poza tym BALCEROWICZ MUSI ODEJŚĆ, DO CHOLERYYYY!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hans-jurgen To chyba zly sen. 11.02.09, 18:09 Jakies fatum zawislo nad polskimi politykami, ministra sprawiedliwosci "scigaja" windykatorzy z USA, poslanke PiS-u i jej meza bylego premiera wyrzucaja z samolotu na lotnisku w Monachium, posla Pis-u Karskiego i jego kumpla, "scigaja" cypryjscy hotelarze. Oj, ciemno, ciemno, straszno, straszno, co to bedzie, co to bedzie??? Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg To piękny sen! 11.02.09, 18:25 Znów kocham ten kraj!!!!!! Ale Balcerowicz musi odejść... Odpowiedz Link Zgłoś
nieztegopodworka Nelli Rokita: Policja była bardzo brutalna, obr.. 11.02.09, 18:09 Pan Rokita, od kiedy nie zasiada w parlamencie juz nie lata business class bo za drogo ale stare czasy mu sie przypominaja i plaszczyk chcial chetnie powiesic. Myslal ze linie LOT gdzie panie beda susiac w majtki bo to pan Rokita, w niemczech nikt nie zna tego blazna i sie go traktuje jak kazdego innego. A Kapitan jest bogiem na pokladzie i mial prawo Jasia wyprosic. Skoro Jasiu nie chcial, poprosila go o to Bundespolizei. A tu nie ma przelewek. Tylko 8.000 EUR kaucji? Szkoda ze go Haftrichter nie poprosil o wiecej! A teraz jeszcze Lufthansa poprosi Jasia o wyrownania kosztow spoznienia. Jezeli sie jest chamem to trzeba za to placic. Nie wyobrazam sobie zeby Bundespolizei pana Jasia obrazala...po co i w jakim celu? Dla nich Rokita to jest Pan XY nic dalej nie znaczycy ktory wszczal burde na pokladzie samolotu. Mial duze szczescie ze nie bylo Eilverfahren, w ktorym mogl zosatc skazany na pare ladnych dni wiezienia albo grubo wieksza kaucje! Co z tego sie powinien Jasiu nauczyc? Tylkiem w domu siedziec jezeli nie posiada kultury za grosz! Odpowiedz Link Zgłoś
sniegbielszy dajcie spokoj z ta zlosliwoscia 11.02.09, 18:46 Przeciez nie wiemy jak tam bylo. Czasami zdarza sie, ze stewardessy sa bardzo niegrzeczne. Gdyby moim ubraniem zaczela rzucac i poniewierac tez bym jej zwrocila uwage. Chociaz dzisiaj to bylaby wielka nieroztropnosc z mojej strony, bo obsluga w samolotach jest dzisiaj wszechwladna i kazde chamstwo ma im uchodzic, bo oni sa "bogiem" na pokladzie. A wy rodacy wstydzcie sie tej dziwnej radosci ze zlej przygody blizniego i krajana. Wasze uwielbienie dla niemieckiej sluzby porzadkowej straszy! Odpowiedz Link Zgłoś
nieztegopodworka Re: dajcie spokoj z ta zlosliwoscia 11.02.09, 19:06 ile razy lecialas dziecko? a ile razy z tego liniami Lufthansa? ja juz w zyciu na prawde sporo sie "nalatalem" i wierz mi ze jak sie do lasu krzyczy takie echo Ci odpowie. Ale tez kazdy muze miec swoj zly dzien. Jezeli ja bylbym na pokladzie ta stewardesa, to tez nie dalbym sobie w kasze dmuchac. Jezeli ktos chce z przyjemnosci business class korzystac to musi za to placic ALBO chociaz zapytac grzecznie czy wolno! Ale jezeli ktos uwaza ze jest PANEM i wszyscy musza mu sie dookola klaniac, to nie tedy droga. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod w Polsce pewnie by go po rękach całowali... 11.02.09, 18:14 patrz.pl/mp3/jerzy-stuhr-spiewac-kazdy-moze Odpowiedz Link Zgłoś
bemowiak2008 Dobrze ze jest relacja niezaleznego swiadka.Rokita 11.02.09, 18:15 zachowywal sie jak typowy Polaczek-burak, myslacy ze jest u siebie w m2 na kanapie. Dodatkowo Rokita chyba ma chore wyobrazenie o swojej slawie:) Przeciez ten przyglup nawet MSZ mial zostac:) Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Wierzę w Lufthanzę! 11.02.09, 18:15 Ponieważ wciąż wierzę w niemiecką solidność i żaden zazdrośnik opowiadający o rozklekotanych już w salonie Mercedesach nie podważy mojej niezachwianej wiary, spodziewam się już wkrótce specjalnych szkoleń personelu Lufthanzy odnośnie traktowania kapeluszy. DRRROGO WAS TE KAPELUSZE BĘDĄ KOSZTOWAŁY, FASZYŚCI!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Nelli Rokita: Policja była bardzo brutalna, obr.. 11.02.09, 18:19 Mial szczescie, ze to nie byla kanadyjska policja w Vancouver. Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 [...] 11.02.09, 18:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Niemcy najchętniej władowaliby Polaków do pie 11.02.09, 18:24 widać, że ci rozum przypiekło Odpowiedz Link Zgłoś
kapitankloss2 Re: Niemcy najchętniej władowaliby Polaków 11.02.09, 18:33 Rzad polski ma swiety obowiazek wynegocjowania klauzuli, ze rozne tam przepisy porzadkowe w UE nie dotycza obywateli kraju Nadwislanskiego. Jak jest wolna przestrzen to przecie naturalnym odruchem i swietym prawem Polaka jest wypelnic go wlasnym tylkiem albo swoimi pakunkami. Ordnung moga sobie Niemcy zachowac dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
lechujar Obsługa samolotu miała rację 11.02.09, 18:26 Siedzenia nie są od tego by na nie kłaść płaszcze, kurtki, kapelusze itp. Samolot to nie pociąg i takie rzeczy chowa się do schowka nad siedzeniem, ew. pod siedzenie. Zwyczajnie może być to niebezpieczne ( z różnych względów ), są określone procedury i nie ma zmiłuj się. To że jest się znanym byłym politykiem, posłanką nie może mieć - i słusznie - żadnego znaczenia. Skoro małżeństwo Rokitów wsiadało do samolotu jako ostatni powinni się spodziewać, że schowki mogą być już pełne bagaży. Normalną rzeczą jest, że wtedy stewardesy takie rzeczy upychają gdzie się da. Jeśli Rokita wyciągał schowany już do schowka płaszcz i kładł go ponownie w miejscu gdzie coś takiego nie może się znajdować to była to forma obstrukcji, dalszego opóźniania już opóźnionego lotu ( przecież musiał w tym celu tuż przed startem odpinać pasy, wstawać z siedzenia itd.) Podejrzewam, że to wsiadanie na samym końcu też mogło być taką formą ostentacyjnej manifestacji. Reasumując Rokita zasłużył sobie na to co go spotkało, a te żale o wulgarnym zwracaniu się do niego przez policję są żenujące. Może mieli go pogłaskać, do piersi przytulić, ugościć obiadem, a obsłudze lufthansy pogrozić palcem? Bo śmieli Wielmożnemu Panu z Polski schować płaszcz w nieodpowiednie miejsce. Powinno być nam za naszego Rodaka być zwyczajnie wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
dokto L.Waryński - Mazur Kajdaniarski 11.02.09, 18:29 Do mazura stań wesoło, Buntownicza wiaro Suń wesoło, dalej w koło, Warszawo i Karo ! Wróg ma dla nas kajdan dużo, Ma też dużo turem, My weseli, bo kajdany Dzwonią nam mazurem! Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Tu potrzebna zdecydowana interwencja.... 11.02.09, 18:33 naszego asa atutowego do spraw beznadziejnych Bartoszewskiego. Nikt tak jak on nie będzie potrafił od Niemców choćby samym swym autorytetem wyegzekwować szacunek i należne prawa dla naszych obywateli. Myślę że zacznie od postawy "na klęcząco" wobec Niemców by następnie przejść bezpośrednio do bezpardonowego zrugania Rokity. Oby tylko się skończyło na "dyplomatołkach"... __________ U nas polityka [...] polega na tym, jakby tu najkorzystniej zdradzić własny naród i sprzedać własne państwo. Najkorzystniej, tzn. również w aureoli żarliwego patriotyzmu, która ma olśnić, a właściwie oślepić wyborców. [...] Miejsce wpływowych mężów stanu z Samoobrony zajął poseł Palikot, który próbuje udowodnić że w chamstwie nikt mu nie dorówna. Udało mu się przelicytować nawet pana marszałka S. Niesiołowskiego człowieka o zszarpanych nerwach który odgrywa rolę chłopaka do pyskowania. [red. S. Michalkiewicz] Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Tu potrzebna zdecydowana interwencja.... 11.02.09, 18:56 Pfiaff Gott, liabe Alm....:P Odpowiedz Link Zgłoś
thannatos Nelli Rokita: Policja była bardzo brutalna, obr... 11.02.09, 18:36 Pani Hhabina PiS-Rokita nie widziala chyba w zyciu brutalnej policji: www.msnbc.msn.com/id/21134540/vp/29137235#29137235 A jesli chodzi o cale zajscie, jak jeden z przedmowcow stwiedzil, sami nie lecieli - swiadkow powinno sie znalezc mnostwo - polskich i niemieckich pewnie. Powinno latwo bylo dojsc kto zaincjowal zajscie i jak sie ono potoczylo az do opuszczenia samolotu. Odpowiedz Link Zgłoś
robert.poznan Nelli Rokita: Policja była bardzo brutalna, obr... 11.02.09, 18:41 HAHAHA niech się cieszy, że zdarzyło się to w Niemczech, a nie np. w Stanach czy Kanadzie, gdzie pewnie jeszcze taserem by go popieścili, tam kajdanki są dla dzieci :) Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Kocham Neli..Wizytówka głupoty PIS-u !!!! 11.02.09, 18:47 nieograniczona głupota z przebłyskiem niemoty ! Odpowiedz Link Zgłoś
andy_1 Lufthansa - linia arogancka wobec Polaków 11.02.09, 18:48 Rokita czy Boruta - ale moje doświadczenie z Lufthansą jest takie, że na lotach z i do Polski ich personel jest AROGANCKI, nastawiony ANTYPOLSKO. Z upodobaniem zwracają się do pasażerów po niemiecku, nawet po kilka razy mimo, że wiedzą, że dana osoba nie rozmawia po niemiecku. Rozumiem, że względy bezpieczeństwa są na pierwszym miejscu, ale można te sprawy egzekwować UPRZEJMIE, nawet jeśli zdecydowanie. Niemry są po prostu nieuprzejme. To nastawienie może mieć związek z apetytami Lufy na podporządkowanie sobie i przejęcie LOTU. Ciekawe co robi LOT i jego rada nadzorcza? A w samolotach lotu nadal pieprzą bez sensu "przygotować i sprawdzić drzwi" - no i czekają na pożarcie.... Odpowiedz Link Zgłoś
thannatos Re: Lufthansa - linia arogancka wobec Polaków 11.02.09, 19:03 ale moje doświadczenie z Lufthansą jest takie, > że na lotach z i do Polski ich personel jest AROGANCKI, nastawiony > ANTYPOLSKO. A ja przelecialem Lufthansa dziesiatki tysiecy kilometrow i wewnatrz Europy, i na trasach miedzykontynentalnych i stwierdzam, ze personel zachowywal sie po prostu normalnie. Nie klaniali sie w pas ani nie burczeli. Na pytania zadane po angielsku lub niemiecku odpowiadali bez zadecia. Polskiego znac nie musza, ale czasem znaja i posluguja sie nim. A jesli chodzi o nastroje anty-polskie to ja na trasie Frankfurt-Wawa tez je czesto mam - wynikaja one z posiadania narzadow wechu, wzroku i sluchu (w tej kolejnosci). Co jak co, ale wylacznie polska elita intelektualna to na tej trasie nie lata. A jak widac po komentowanym artykule, nawet z elitami potrafi byc niezla zabawa. Odpowiedz Link Zgłoś
hera9 miejsca w samolocie puste 11.02.09, 18:54 a schowki pelne,kontrabanda jakas chyba.Juz,nie tak dawno,na Cyprze chcieli wyludzic kase od pisuarow.Moze jakies inne klamstwo by wymyslili Odpowiedz Link Zgłoś
janostrzyca Jakoś bardziej wierzę stewardessie... 11.02.09, 18:55 Ale jest też możliwe,że to ruska agentka, albo kochanka byłego ubeka, albo faszystka i antysemitka, albo syjonistka z Szabak i wszystko jest prowokacją wiadomych sił. I coś tam, coś tam... Odpowiedz Link Zgłoś
sniegbielszy a ja pasazerowi bardziej wierze 11.02.09, 19:02 - tym bardziej, ze pan Rokita nie jest dzieckiem i wie jak sie zachowac. Niemiecka obsluga w samolotach jest bardzo arogancka i sama bylam swiadkiem, kiedy rozwscieczona zadaniami pasazerki (niemieckiej) stewardessa rzucila w nia kocem. Nie bylo przepraszam! To niestety nie sa polskie obyczaje i kultura obslugi. Tam wladza moze wszystko, a obywatel ma siedziec cicho i to jest wlasnie ten przez wiekszosc z was uwielbiany "ordnung". Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecien45 Zawistni jesteście a Niemcy źle traktują Polaków 11.02.09, 18:57 Zawistni jesteście tutaj a Niemcy źle traktują Polaków i to jest istotą sprawy. Stawiał się "polaczek" to chcieli go uwalić.. a trafiło na Rokitę i będą musieli się kiwać... Ale trafią na swoich antypolskich kolesi kryptofaszystów i ich wybronią. Odpowiedz Link Zgłoś
karlik.h Nelli Rokita: Policja była bardzo brutalna, obr.. 11.02.09, 18:59 Nie wierzę że pan Rokita jest bez winy ale chyba zapomniał że to nie Polska a odpychanie kobiety próbującej wykonywać swój zawód to czynna napaść. Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Nelli Rokita: Policja była bardzo brutalna, obr.. 11.02.09, 19:05 Policja była bardzo brutalna, obrażali mojego męża... Ciekawe jakimi słowy, słyszałem że od arszlochów, ale to jest diagnoza, a nie obraza, a może zwyzywali od mężów Nelli, no to byłoby już przegięcie... Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Nelli Rokita: Policja była bardzo brutalna, obr... 11.02.09, 19:07 Ta ko jest, gdy sie mysli, ze sie zna obce jezyki. Pewnie po prostu zle zrozumieli, blad w tlumaczeniu, nie byloby to pierwszy raz..... :)) "To ja tu decyduje" --> "(aber bitte / nein,) das etscheide ich", "das entscheide doch ich", "aber das entscheide doch ich", "aber das habe ich zu entscheiden", "das bestimme ich", "es ist doch meine Aufgabe...." itd. itp. etc. pelno -rótznych!- "njuansów". :) Stewardesa zobaczyla plaszcze znowu na przednim siedzeniu i powiedziala, ze musza wysiasc. :)))))))))))) Smieszna historia, smieszne zmyslanie. Odpowiedz Link Zgłoś
pollack5 Ordnung muss sein! 11.02.09, 19:24 Recht und Ordnung!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! > Smieszna historia, smieszne zmyslanie. > Odpowiedz Link Zgłoś
bachczysaraj Nelli ROkita jest Niemką. Trudno podejrzewać, że 11.02.09, 19:51 nie zrozumiała co stewardesa do nich mówiła. Odpowiedz Link Zgłoś
bn6544640 Nelli Rokita: Policja była bardzo brutalna, obr... 11.02.09, 19:08 Żałosny ten Jasiu. Straciłem posiadane zdanie o nim. Odpowiedz Link Zgłoś
staruch Nelli Rokita: Policja była bardzo brutalna, obr.. 11.02.09, 19:36 Rokita miał rację. A wy którzy szyderujecie, widocznie jesteście przyzwyczajeni do chamstwa policji i urzędasów. Pasażer i obywatel ma waszym zdaniem stulać uszy i pokornie przyjmując głupkowaty wyraz twarzy zgadzać się na każdą nieuprzejmość. Znam takie zachowania niemieckiej policji i pograniczników. Wobec Amerykanów się tak nie zachowują, tylko wobec 'podludzi' z Polski. Dziadka się w SS miało, to się teraz żąda wpłaty 8 tysięcy na miejscu. Procedur się przestrzega dopiero gdy ktoś się umie bronić, na przykład wzywając konsula. Odpowiedz Link Zgłoś
sanmartino Re: Nelli Rokita: Policja była bardzo brutalna, o 11.02.09, 20:26 Na pewno służby niemieckie nie należą do najsympatyczniejszych i Polaków niekoniecznie kochają. Ale z kilku nagrań z samolotu (dostępne na tvn24) wynika, że Rokita dał tam czadu! Wykłócał się ze stewardessą, krzyczał, przekładał ciuchy do innej klasy, na fotel, choć wie od lat, że na fotelach nic nie może leżeć. Jak go w końcu wyprosili z samolotu to się zaparł i nie chciał wyjść, potem krzyczał i płakał. Cala akcja na pokładzie trwała prawie godzinę! Ludzie niemal chcieli bić brawo policji!! Pewnie można zarzucić Niemcom, że nie wezwali psychiatry na komisariat... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Nelli Rokita: Policja była bardzo brutalna, o 11.02.09, 22:18 Narzekasz na niemiecką policję? Idź do polskiego urzędu skarbowego. Odpowiedz Link Zgłoś