puuchatek Sondaż: Platforma 58 proc., PiS 20 09.04.09, 16:16 Krótko. 1. Jak PiS akurat idzie w sondażach w górę, to jego forumowi piewcy pieją z zachwytu nad klęską PO. Jak idzie w dół - słyszmy, że sondaże są niewiarygodne, manipulowane i "zobaczymy w czasie wyborów". Minimum konsekwencji, panowie. 2. Mówienie, że "ludzie głosujący na PO to idioci, bo PO obiecywała a nic nie robi" jest bardzo ryzykowna tezą w ustach zwolenników PiS. A to z dwóch powodów: a. Bo Kaczyńscy obiecywali znacznie więcej, a zrobili znacznie mniej. b. Bo akurat PO paru ważnych i potrzebnych rzeczy nie zrobiła dlatego, że Prezydent Wszystkich PiSiaków wetuje ustawy nie według ich treści merytorycznej, a według tego, kto je zgłasza. 3. cytuję - szfindel napisał: (...) > Moze i odeslecie, juz raz to zrobiliscie. > Ale to jest bardzo wazne, KTO I CO WAM mowi. > Jesli ty sadzisz, ze ty sam dochodzisz do swych wnioskow, to musze cie rozczaro > wac. > Dochodzisz do takich wnioskow do jakich masz dosjc. Logika prosta jak konstrukcja cepa: MY mamy rację, kto uważa inaczej jest zmanipulowany. Ludzie głosują na PO nie dlatego, że popierają jej postulaty (czy sprzeciwają sie PiS). Głosują dlatego, że tak im każe (myśleć) GW, TVN i parę innych wstrętnych mediów. To typowe podejście lewicowych "polityków" (tak, uważam PiS za lewicę). Naród jest durny, trzeba nim twardo kierować, a jak nas nie lubi - to znaczy, że ktoś im nakłamał. Można by oczywiście odbijać piłeczkę i twierdzić, że ta resztka głosująca na PiS to bezwolny motłoch manipulowany przez Radio Maryja, Nasz Dziennik i "publiczną" TV(L)P(R). Tylko po co? Drogi Szfindlu (swoją drogą - jakże trafny nick dla zwolennika PiS...), idziesz na łatwiznę. Zawsze można sobie znaleźc winnych, żey sobie samopoczucie poprawić. Winna GW, winna TVN, winni Żydzi, masoni, cykliści i kosmici. A prawda jest prostsza, zgodnie z brzytwą Ockhama: po co mnożyć byty (i idee) bez potrzeby? Nie szukaj tanich usprawiedliwień. PiS leci w dół dlatego, że jego członkowie (a zwłaszcza szefostwo) proponuje ludziom idee, których ci ludzie nie chcą. Proste. Czyli - mówiąc prościej - nie zwalajcie na innych winy za swoje nieudacznictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
respiral Żaryn na zbity pysk... 09.04.09, 16:18 ...wyleciał z IPN!!! Niech PiS zrobi go "męczennikiem". I znowu słupki spadną... Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Żaryn na zbity pysk... 09.04.09, 18:05 Przecież to obłędny faszysta i katol. Należało mu się w de od samego początku. Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Ciekawe są komentarze fanatyków PiS :))) 09.04.09, 16:20 Jak sondaże pokazują zrost notować PiS to wszystko jest OK, jak pokazują wzrost PO i spadek PiS to już jest spisek czy inne zło... A mowa o tych samych pracowniach sondażowych :))) Pisowska paranoja nie ma sobie równych :))) Odpowiedz Link Zgłoś
astrolog-2 "Wilk" do gardła kaczce skacze, warcząc : 09.04.09, 16:22 ja cię usobaczę ! Pałac dla mnie przeznaczony, dla dziciokow, Gośki - żony. Marzy mi się być paniskiem, dosyć byłem POśmiewiskiem ! Kto się waży mi sprzeciwić, to go z buta, aż się zdziwi! Na POdwórku jam chowany, zasmarkany i zaćpany. Ja kasiorę ostro kręcę, bo mam obie lewe ręce. Ja'm nie stworzon do roboty, lecz do mamienia hołoty, do kłamania i bajerów bo dokoła moc frajerów. Gdy zasiądę już na tronie w pełni władzy i w koronie, wraz z kumplami Was oleję, a z przegranych się uśmieję. Wartko zaczniem kręcić lody, nie dla smaku i ochłody ; lecz dla kaski, apanaży, że z zazdrości was usmaży ! I mieć będę wszystkich w nosie, bo'm ja podwórkowe prosię. Odpowiedz Link Zgłoś
polak_kr Ryży cudak w rok zniszczył Polski wzrost gospodar 09.04.09, 16:23 z 6% do 1 %. "Nie ważne czy Polska biedna czy boagata, ważne że bez PiSu" :/ A Paligłup zamiast zacząć wprowadzać ułatwienia ze swoją komisją dla przedsiębiorców grzebie w życiorysach dziadka Kaczyńskiego, ale popaprana swłocz się cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
alikmix Re: Ryży cudak w rok zniszczył Polski wzrost gosp 09.04.09, 16:33 Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: Ryży cudak w rok zniszczył Polski wzrost gosp 09.04.09, 16:42 Popatrz jaki ten "ryzy cudak" jest potezny. Nie tylko zniszczyl w Polsce gospodarke, ale jeszcze rozlozyl gospodarke USA, Wlk Brytanii, reszty Europy no i wiekszosci swiata ;) A co do grzebania w zyciorysach, to wreszcie powiedz - dobre to czy zle? Jesli dobre, to nie czepiej sie Palikota, jesli zle to czepnij sie nie tylko Palikota, ale tez wszystkich innych (w tym glownie Kaczynskiego, ale tez wielu jego przybocznych) Nie oczekuje, ze poprzesz PO, bo szanuje wolnosc i masz prawo decydowac co wg Ciebie jest dobre dla Polski, ale stosuj te same zasady oceny do jednej i drugiej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
excellenz Re: Ryży cudak w rok zniszczył Polski wzrost gosp 09.04.09, 17:34 To, że Tusk rozłożył gospodarkę całej Europy i USA, to jeszcze nic. Tusk pozwolił być sobie na tyle bezczelny, że obecnie Polska ma najwyższy wzrost gospodarczy w UE, i to w warunkach kryzysu. Towarzysz Kaczyński, ten od Alika, pomimo panującego boomu na rynkach Europy nie potrafił wyprzedzić czy nawet dogonić Czech, Słowacji czy np. krajów bałtyckich jeśli chodzi o wzrost PKB. To suche, łatwe do sprawdzenia fakty. Cóż, ekonomiści spod znaku Radia M. pewnie i tak będą uważali, że za rządów kartofli Polska była rządzone lepiej... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 w PiS zostana Jacek, Placek i Włoszczowy 09.04.09, 18:23 i nadal będą w swojej paranoicznej wizji Wałęsę ścigać Odpowiedz Link Zgłoś
kink4 Re: Ryży cudak w rok zniszczył Polski wzrost gosp 09.04.09, 16:45 to PISwołocz zaczęła, teraz odpłacimy debilom tym samym Odpowiedz Link Zgłoś
444a Z deszczu pod rynnę 09.04.09, 16:28 Był PiS, nie podobało się radiomaryjne gadanie (nie wszystko było złe), teraz PO i całe g... znów wypłynie. Odpowiedz Link Zgłoś
kink4 Re: Z deszczu pod rynnę 09.04.09, 16:49 444a napisał: ... całe g... znów wypłynie. przecież w Radiu Maryja i Naszym Dzienniku dawno płynie, nie mówiąc już o najjaśnijeszym PISie. PIS już w nim tonie, na szczęście najpierw utoną w nim najmniejsi.... wyliczać? Odpowiedz Link Zgłoś
jchlebowska Re: Sondaż: Platforma 58 proc., PiS 20 09.04.09, 16:32 Ja mogę zrobić sondaż gdzie PIS będzie miało 80% głosów :P Szkoda, że nie napisali gdzie zrobili ten sondaż :P wieku ludzi :)itd :P Odpowiedz Link Zgłoś
pyffello114 Skad sie wzielo te 20% dla PiS-u? 09.04.09, 16:38 To,co ostatnio budzilo w J.Kaczynskim furie i doprowadzalo go do pasji szewckiej, widocznej podczas jego codziennych tzw."konferencji prasowych" (ktore w istocie byly klasycznymi,orwelowskimi seansami nienawisci) a co bralo sie z sukcesow rzadu Tuska dalo Platformie olbrzymi wzrost poparcia. Podejrzewam, ze furia i pasja szewcka J.Kaczynskiego jeszcze sie wzmoga! Odpowiedz Link Zgłoś
chichrajacy1 Kiedys bylo w PRL 2 mil.komunistow..!! 09.04.09, 16:43 A teraz 58% to dlaczego komuna przegrala u was jak ma takie wsparcie..! Troszke na wesolo-PO-po Niemiecku znaczy DUPA..!! Odpowiedz Link Zgłoś
chichrajacy1 Czyli komuna w polsce jeszcze zywa..!! 09.04.09, 16:40 Uwinniaja i przebaczaja swoim kapusiom i wspolpracownikom,do czego dochodzi ta polska,kiedy powrot komuny..???? Odpowiedz Link Zgłoś
adacwa Demaskator 09.04.09, 16:41 Takie rzucanie sondarzami w momencie, gdy naród ma naprawdę duże wątpliwości co do skuteczności rządu, jest chwytem socjotechnicznym, mającym na celu zdezorientowanie niezadowolonych. Wygląda to tak: Patrzę na partię, obserwuję ją, widzę że strasznie mnie oszukuje, leni się, ściemnia i mataczy. Zaczynam powolutku zmieniać zdanie i żałować, że zagłosowałem na niewłaściwych ludzi... Politbiuro rejestruje, zmianę nastrojów, więc natychmiast rzuca we mnie sondarzem, który całkowicie podważa moje spostrzeżenia...Robię się skołowany, mówię, ale jak to, przecież widać, że oni źle pracują, czy tylko ja to dostrzegam??? Ludzie są konformistami, my polacy, niestety w dużym stopniu, komunizm nauczył nas nie ujawniać swojego zdania i politbiuro na tym żeruje. Dlatego polecam wszystkim młodym, żeby zapoznali się z podstawowym podręcznikiem opisującym grupowe ludzkie zachowania "Człowiek- istota społeczna" Aronsona. Proste są te ich metody, ale za to jakie skuteczne, zawrócili w głowach wszystkim młodym gniewnym i nie dość zorientowanym w 2007. Nie pozwólmy na to, żeby manipulowali nami w tak prostacki sposób, wierzmy we własneosądy, zapomnijmy na jakiś czas o autorytetach i informacji szukajmy u źródeł. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jojo148 Bilbordy zrobily swoje !! 09.04.09, 16:41 Bilbordy z prezesem Kaczynskim na tle 3 gracji PiS-owskich uczesanych i ucharakteryzowanych na urzedniczki Centrali Rybnej z epoki poznego Gierka zrobily swoje ! Odpowiedz Link Zgłoś
o90 PO 258 proc. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! 09.04.09, 16:49 po co sie ograniczac a zgodnie z belkotem wybiorczej PiS ma okolo -78% od wielu miesiecy tygodniowo leci w dol o 5% minimum skoro PO tak wysoko to moze rozpisze przedterminowe wybory wezmie znakomita wiekszosc i zmieni konstytucje ? ups na to to nie maja jaj Odpowiedz Link Zgłoś
pyffello114 Trzykrotna przewaga ! Brawo!! 09.04.09, 17:00 Trzykrotna przewaga Pltformy nad PiS-em- to jest cos! Odpowiedz Link Zgłoś
pyffello114 Re: Chichrajacy powinien isc do szkoly podstawowej 09.04.09, 17:14 "Chichrajacy" powinien isc do szkoly podstawowej.Tam dowiedzialby sie jak sie pisze slowo "sondaz". Ten wpis "chichrajacego" pokazuje dobitnie,ze zwolennicy i sympatycy PiS-u rekrutuja sie z ludzi niedouczonych,majacych klopoty z ortografia.! Odpowiedz Link Zgłoś
chichrajacy1 A moze Chichrajacy to nie polaczek..! 09.04.09, 17:24 Ty tak jasnie wyksztalcony..!!! Komunisci tez dostawali za wyglad wyksztalcenia i tytuly nalezysz tez do nich,napewno bo teraz musisz sie odwdzieczac..! Partia Dupa wiecznie zywa..! Odpowiedz Link Zgłoś
pyffello114 Re: Zwolennicy PiS-u lacza ignorancje z zacietrzew 09.04.09, 19:14 Jsk pokazuje dobitnie nastepny wpis "chichotajacego", zwolennicy i sympatycy PiS-u lacza swa nieprawdpodobna ignorancje z zacietrzewieniem Odpowiedz Link Zgłoś
malgoska_k *** *** PO ma 120% POparcia i ciagle rosnie *** ** 09.04.09, 17:08 a Tusk jest Prezydentem w/g sondazy ... Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Jesienią wybory do Sejmu i Senatu. 09.04.09, 17:19 Jeśli Platforma Obywatelska chce dobrze dla Polski, bo że dla siebie chcą dobrze, to wiadomo, wtedy powinna ogłosić wybory do polskiego Parlamentu na jesień 2009 r. Obecny stan, gdy można się tłumaczyć brakiem większości dla zmiany Konstytucji jest bardzo niekorzystny dla Polski. Dlatego PO powinno wygrać jesienią, zmienić Konstytucję, a jeśli te zmiany większości ludzi by się nie spodobały, to po PO zostałoby wspomnienie, jak po kilku wcześniejszych partiach i inni otrzymaliby szansę na zmienianie Konstytucji. Tak dalej, jak jest, być nie może, podobnie, jak w 1981 r. nie mogło tak dalej być, że jedni uchylali się od przejęcia władzy, a drudzy mieli władzę, ale nic pozytywnego u tej władzy nie robili. Taki stan musi się zawalić. Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Jesienią wybory do Sejmu i Senatu. 09.04.09, 17:58 A przed zimą wywiesza się wszystkich PiSowców - bolszewicką swołocz. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Sondaż: Platforma 58 proc., PiS 20 09.04.09, 17:20 zgrozazgroza napisał: > Gdyby tak jeszcze te pozostałe im 20% podzielić na pozostałe > partie! Miejmy nadzieję. ********************* towarzysze, a gdyby tak teraz rozwiązać sejm, PełO rządząc samodzielnie dokonywałoby cudów, nie przeszkadzałby im ten brzydki PSL, mielibyśmy raj ... Odpowiedz Link Zgłoś
michnischerbeobachter Re: Program PO programem narodu... jak PZPR :))) 09.04.09, 17:54 Ostatnie sondaże (nie Sondarze- Kto to ten Sondarz, jaskiś znajomy Solorza?) Wykazują niezbicie że PZPR ma poparcie 98,7% wszytkich uprawnionych do głosowania. Lenin wiecznie żywy! Odpowiedz Link Zgłoś
trzyszcz To już jest trzy razy więcej nad PiS!? 09.04.09, 17:59 no to trzeba się zastanowić nad tym czy warto jeszcze trwać przy przegranych. Już nie wierzę Kaczyńskim. Za dużo mieszają w brzydku sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
cli-ff Inteligencij codziennie przybywa! 09.04.09, 18:03 Szczytem propagandy wyborczej było przekonanie wyborców, że jak zagłosują na PO i Tuska, to zostaną inteligentami (wyznał mi to Sokrates - mój kundlowaty pies, on też za PO). Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Inteligencij codziennie przybywa! 09.04.09, 18:05 Pozostając przy PiS można obudzić się ze świńskim ryjem. Nie warto ryzykować. Odpowiedz Link Zgłoś
chichrajacy1 Pyffello oto jeden z inteligencja !!! 09.04.09, 18:11 A jaki wyksztalcony,umie pisac a co ci obiecali.!! Wymaza ci tez teczke z twoja bujna PZPR-owska dzialalnoscia. To warto glosowac na PO(Dupa) Odpowiedz Link Zgłoś
michnischerbeobachter Re: Inteligencij codziennie przybywa! 09.04.09, 18:58 cli-ff napisał: > Szczytem propagandy wyborczej było przekonanie wyborców, że jak > zagłosują na PO i Tuska, to zostaną inteligentami (wyznał mi to > Sokrates - mój kundlowaty pies, on też za PO). No, może nie szczytem, to przesada, raczej elementarzem socjotechniki. Wytworzyc u prostaka, ćwierćinteligenta mniemanie że zgłaszając(za pomoca wyboru przy urnie) akces do pewnej grupy automatycznie do niej dołączy. Oczywiscie nie mówie o sytuacji faktycznej a pewnej iluzji wykreowanej przez mendia. To żerowanie na pokładach prózności każdego snoba i nieuka. Jeśli dac mu(w jego mniemaniu) szanse szybkiego awansu w drabinie socjalnej ochoczo skorzysta. To poczucie nobilitacji mile łaskocze ego-zwłaszcza typów o profilu kołtuńskim. -Patrzcie- głosowałem jak każą-na PO-ergo-jestem inteligentem! Banalny trick-ale jakże skuteczny. Odpowiedz Link Zgłoś
danka2007 Platforma-99 proc. w państwie orwellowskim 09.04.09, 18:24 To będzie dopiero sukces, Polska sprzedana, TVP bojkotowana przez "artystów" , a sondaż osiągnie wtedy wynik 99 % dla PO. Media robią wodę z mózgu telematołkom. Odpowiedz Link Zgłoś
lanyp Ten sondaż to jakieś bzdury! 09.04.09, 18:26 niech chociaż wymienią wszystkie partie, tak jak tutaj: www.nasz-parlament.pl/sondaz?id=3 Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: Ten sondaż to jakieś bzdury! 09.04.09, 18:32 Czytaj ze zrozumieniem.Tu nie chodzi o wybory do europarlamentu Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Sondaż: Platforma 58 proc., PiS 20 09.04.09, 18:36 To jest,k...a jakieś grandziarstwo,mam nadzieję że PO następnych wyborach te cebosy i obopy dostaną zakaz przeprowadzania (kłamliwych) sondaży Odpowiedz Link Zgłoś