bogdan331 Garbatego mogiła wyprostuje!Lechu musi walczyć ! 13.05.09, 10:12 Czy w słusznej sprawie to już inna kwestia!many many many many chlopska natura wyjdzie zawsze.Chłop wyjedzie ze wsi ale wies nie wyjedzie z chłopa!;) Odpowiedz Link Zgłoś
grba 0 1 0 1 0 1 13.05.09, 10:13 Biedni, znowy zrobieni konia. Tyle razy przekładali wajchę na temat Lecha: Bóg-Robak, Geniusz-Idiota, Człowiek Niemziernej Prawości-Łajdak, że wajcha została im ręce. taki jest efekt ostatniego Apocolocynthosis czyli Udynienia Boskiego Lecha. Odpowiedz Link Zgłoś
solardragon 0 0 0 0 0 0 13.05.09, 10:43 prościej się nie dało tego powiedzieć - popsuli maszynę a wajchą to już teraz sobie ewentualnie porzucać ----------------------------------------- www.slodkiezycie.pl - portal społecznościowy dla CUKRZYKÓW, ich rodzin i LEKARZY DIABETOLOGÓW Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy sick-orski potwierdza?? jest rzecznikiem walesy??? 13.05.09, 10:14 ministrowie sz polskiego rzadu tez za malo zarabiaja, aby dodatkowych fuch szukac??? btw. maja racje anglosasi mowiac: a week is a long time in politics.... jeszcze nie tak dawno walesa byl idolem calej platformy, a dzisiaj go ciezko krytykuja jej dwaj wazni funkcjonariusze: sick-orski i shit-yna... tylko tusk sie jak zwykle w szafie schowal... Odpowiedz Link Zgłoś
cli-ff No proszę 13.05.09, 10:14 Sikorski: "Wałęsa wykroczył poza dotychczasową rolę". I wszystko jasne, Wałęsa odgrywa rolę. A czy czasem nie jest to rola napisana przez peerelowskie służby dalej rządzące w IIIRP zwane Salonem? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ...Tak sobie mysle........ 13.05.09, 10:15 Kontynent europejski przezyl dwie wojny swiatowe.Teraz wyprodukowal wieze Babel.Jak to sie tym razem skonczy?.W samej Polsce wydac ludziom bron ,a politycznie wystrzelali by sie do ostatniego.Merkel powiedziala ze tym co sa przeciw Traktatowi nie poda reki.Zle sie dzieje.Zastanawiam sie kiedy padnie pierwsza iskra ? Odpowiedz Link Zgłoś
xnonorx Re: Sikorski potwierdza: Wałęsy wybiera się na ko 13.05.09, 10:18 "B. prezydent Lech Wałęsa potwierdził, że weźmie udział w konwencji Libertas w Madrycie. - W związku z poniewieraniem mnie, w związku z posądzeniem mnie, że się sprzedałem, przedłużam tę akcję, powalczymy - powiedział Wałęsa." ...a wystraczy tylko zrzec się honorarium, ech polscy bohaterowie. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejszczepanski Wałęsa potwierdza. Jedzie na kolejny kongres Li... 13.05.09, 10:21 Wałęsa wraca do "Wałęsy z pierwszej połowy lat 90". I dobrze, przypomniałem sobie jak było i wiem na 100%, że na pewno nie zagłosuję na Lecha, gdziekolwiek by kandydował! Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Wałęsa nie potrzebuje juz glosow bolkow. 13.05.09, 10:33 Za podlosc roznych popaprancow z kaczuchami na czele, Walesa odplaca pieknym za nadobme, i tak jest bardzo delikatny w tym, co robi. Odpowiedz Link Zgłoś
malgoska_k *** czy Merkel poda medrcowi Walesie reke ? *** 13.05.09, 10:33 zapowiadala, ze przeciwnikom traktatu nie poda, a Walesa ich wspiera Walesa wyjedz do jakiejs puszczy i nie wychodz stamtad, bo wstyd przynosisz Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Zapytaj lepiej, czy Walesa poda reke ... 13.05.09, 10:38 bylej dzialaczce FDJ-otu?... Odpowiedz Link Zgłoś
chojowaty Wałęsa potwierdza. Jedzie na kolejny kongres Li... 13.05.09, 10:33 przecież wszystkim wiadomo, że Bogiem w POlsce jest pieniądz. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Ale pod wieloma wcieleniami... 13.05.09, 10:42 KK PROPONUJE TYLKO TRZY,a to o wiele za malo jak na Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
b52h Lechu W. sprzedał się na 10 zlotów 13.05.09, 10:45 łącznie z tym co ma tam mówić... To i tak postęp bo bolek to miał płacone ale musiał sam się mordować z pisaniem Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 A ciebie chcieli zawsze za darmo. 13.05.09, 10:51 Ty to masz pecha,zawsze w ostatnim rzedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
e-skin po mojemu Wałesa wspiera Libertas by osłabić PiS 13.05.09, 10:46 atakuje kaczory z prawej strony. Robi to dla PO by ta nie musiała się zbytnio męczyć z PiSem... chytre no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Kaczorow to najlepiej z gory... 13.05.09, 10:55 DREWNIANYM TLUCZKIEM PO GLUPICH LBACH, a drobnych pisiakow najlepiej rozdeptac. Odpowiedz Link Zgłoś
pl2512 Czyzby Wałęsa zrozumiał na czym polega ,,wolność"? 13.05.09, 10:52 Może mówić gdzie chce i co chce, bo jest wolnym człowiekiem. I to jest ok. Nie lubię go, ale takę decyzję szanuję. To jego brożka gdzie, za ile i do kogo nawija. Na tym chyba polega wolność, którą podobno mieliśmy mieć od 1989 roku (naiwny kto wierzy). Tylko dlaczego sam Wałęsa i motłoch, który wskoczył na jego plecach do władzy karze dzisiaj trzymać mordę w kuble tym co piszą książki historyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Re: Czyzby Wałęsa zrozumiał na czym polega ,,woln 13.05.09, 11:00 Bo to nie sa historycy, a tylko plugawi, grafomanscy powiescio- PISarze. Odpowiedz Link Zgłoś
pw2221 no i nie uda się z niego zrobić "Bożka PO" 13.05.09, 10:53 dwa wygłupy i szlag trafił całą misterną akcję kreowania tego pazernego chłopka na mędrca i bohatera służącego do walki z PiSem ... oj jak przykro !!! Odpowiedz Link Zgłoś
musztardowy.donald Re: no i nie uda się z niego zrobić "Bożka PO" 13.05.09, 11:04 > dwa wygłupy jesteś pewien że dwa... bo ja nie: 1. ile występów zakontraktował 2. za ile 3. czy to co mówi dostarczyli organizatorzy jako warunek wypłaty honorarium? i czekam na śledztwo Cuchnąwskiego... w ww kwestiach Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Z byle czym sie nie walczy. 13.05.09, 11:05 Pis to zgraja pacanow i palantow chcacych sie TYLKO dorwac do wladzy. Odpowiedz Link Zgłoś
musztardowy.donald Wałęsa: 4 czerwca będę z premierem 13.05.09, 10:55 podobno dostanie za to 25 tys EUR Odpowiedz Link Zgłoś
altmagus Wałęsadużo więcej, byle prędzej! 13.05.09, 10:58 Dla małych dużo mało. Mali ludzie mają cel. Oni walczą o Pe eR eL. Realizują pomysł Pe eR eLu. Małych w co jest, upchnie wielu. Na stagnację najlepszy sposób. Od razu zamknie wiele osób. Wysokość celi metr i pół. Sufitem dla nich pański stół. Przy stole elita, nomenklatura. Pod stołem mała kreatura. Przemyka się wśród pańskich nóg. Ma kopa w mordę byle wróg. Swych panów kocha kreatura. Dla setki starcza jedna kura. Mama i tata jak protony. A w koło dzieci elektrony. Kręci lewy i prawy spin. Ciągnie materia czarnych świń. Odpowiedz Link Zgłoś
altmagus Re: Siła Libertasu tkwi w Ganlyji w klapie co chla 13.05.09, 10:59 Europosła robię przez tę „homofobię”! Jak pisała kiedyś prasa. J. Kuśki pokazał libertasa. Że obciągany, nie obrzezany. Dopasowany, przystosowany. Na członka partii, europosła. Tak prasa doniosła! Dlatego Wierzgejski wspiera. Aż się libertas zadziera. „Zero” beze mnie amorów. I naszych spin doktorów! Dokłącza się również Jajek. Jemu podległy machajek. Faszystowski Wacikwtykan. Al. Kaida lub Watwtykan. Ganlyja przeciwko nam. Za dużą forsę chłam. Z Ganlyją boską w klapie. Za boską forsę chlapie. Kupują jak rurę na gaz. Całe oszołomstwo na raz. Ganlyja na Jasnej Górze. Europejskie przedmurze. Ganlyja niby z Bogiem? Z ludźmi co są wrogiem! Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Dla małych dużo mało.Dla największego demokraty 13.05.09, 11:01 la największego demokraty Dla małych dużo mało. Mali ludzie mają cel. Oni walczą o Pe eR eL. Realizują pomysł Pe eR eLu. Małych w co jest, upchnie wielu. Na stagnację najlepszy sposób. Od razu zamknie wiele osób. Wysokość celi metr i pół. Sufitem dla nich pański stół. Przy stole elita, nomenklatura. Pod stołem mała kreatura. Przemyka się wśród pańskich nóg. Ma kopa w mordę byle wróg. Swych panów kocha kreatura. Dla setki starcza jedna kura. Mama i tata jak protony. A w koło dzieci elektrony. Kręci lewy i prawy spin. Ciągnie materia czarnych świń. Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski Wałęsa zawsze taki sam 13.05.09, 11:11 Wałęsa zawsze miał skłonność do histerii politycznej. To kogoś przyhołubił, to za chwilę wyrzucił. Jego charakter ostatnio obserwowałem kilka lat temu, kiedy wymusił na Radiu Maryja audycję, w której mógł odpowiedzieć na wyjątkowo wtedy intensywne opluwanie go przez tę stację. Zmiażdżył ich pod każdym względem, nawet intelektualnym, co oczywiście akurat w przypadku RM i jego słuchaczy nie jest bardzo trudne, ale trzeba mieć i inteligencję i refleks żeby odparować atak zgrabnym bon motem. A potem przeszedł do programu pozytywnego. Chyba zamierzał wtedy jeszcze kandydować na prezydenta i opowiadał o swoim programie. Co za stek bzdur! Aż przykro było słuchać, chociaż ja nigdy Wałęsie nie życzyłem wygrania wyborów prezydenckich. No i taki właśnie jest Wałęsa. Odpowiedz Link Zgłoś
poznanczyk42 Wałęsa potwierdza. Jedzie na kolejny kongres Li... 13.05.09, 11:17 Kiedy wreszcie nasz establishment polityczny zrozumie, że żądanie od Wałęsy uczciwości i lojalności to tak jak żądanie od kulawego konia aby skakał przez przeszkody. Wałęsa podczas pobytu w Państwowym Domu Młodzieżowym, do którego został skierowany przez Sąd dla Nieletnich został ukształtowany przez obowiązującą w owym czasie "grypserę". Według niej społeczeństwo dzieliło się na gitowców, ludzi i frajerów. Nie wiem do której grupy należął Wałęsa, ale zważywszy na jego skłonność do donoszenia był najprawdopodobnie na dole owej "drabiny społecznej" w tym Zakładzie Wychowawczym. "Grypsera"zakładała, że pełna lojalność obowiązywała tylko wobec gitowca lub człowieka. Natomiast frajer był do tego aby wykorzystać go seksualnie i "skubać" ile się tylko da- zakładając w tym "skubanie" materialne. Dlatego przez całe swoje życie Wałęsa skubał kogo się tylko dało, a mianowicie esbecję, robotników, Solidarność a ostatnio Tuska z PO i Ganley'a. Jeżeli komukolwiek się zdaje, ze Wałęsa będzie wobec niego lojalny, to proponuję zakup gumowego młotka i wybicie sobie tego z głowy. Stare polskie porzekadło mówi, ze mądrego można wykiwać, ale tylko raz - idiotę zawsze. Z tego więc widzimy jaki poziom reprezentuje nasza klasa polityczna. Fakty są druzgocące a Wałęsa śmieje się, ze znalazł kolejnych "frajerów do oskubania". Odpowiedz Link Zgłoś
viscaelbarsa Mam pytanie do znawców tematu, bo na politykę 13.05.09, 11:34 patrzę z boku: a może po prostu Prezydent Wałęsa popiera tą partię? Może chce stać się przywódcą tej partii? Nie wiem jakim prawem politycy czy to PiS czy PO ( szczególnie Ci drudzy ) krytykują Wałęsę. Myśleli, że sobie Go zawłaszczą na własny użytek? Niby jest demokracja, a wszystkie media przedstawiają ta nową partię niczym zagrożenie końca Świata, a ją popierających jako ludzi gorszej kategorii. To tylko pokazuje, że ta cała polityka to jedno wielkie bagno! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Mam pytanie do znawców tematu, bo na politykę 13.05.09, 11:43 a dodajmy Libertas jest legalna partia.Czyli?Kto sie boi demokracji? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Mam pytanie do znawców tematu, bo na politykę 13.05.09, 12:40 presentation1 napisał: > a dodajmy Libertas jest legalna partia.Czyli?Kto sie boi demokracji? Jak to kto?? zgraja naiwnych politycznych elitek, kltórym się zdaje, że wiedzą lepiej. Nie dotarło do tępaków, że ich idee są utopijne. Wjeście w życie postanowień TL będzie końcem UE. UE to jak na razie najlepszy projekt dotyczacy Europy w historii. Tyle, że przez idiotów nie umiejących słuchać ludzi to się rozpieprzy.Przecież postanowienia TL zostały już odwalone w referendach we Francji i Holandii. Tyle, że nazywało się to wtedy Konstytucja Europejska. A teraz w ramch demokracji Irlandczycy będą pewnie głosowali do oporu, az powiedzą tak... To jest właśnie demokracja Made in France i Germany... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Na czym polega dobroć traktatu z Lizbony?? 13.05.09, 11:42 Tak konkretnie proszę. Bez ogólnikowego bełkotu "elitek". Konkretne zapisy w dokumentach. Co zyskujemy a co tracimy?? Ktoś umie podjąć merytoryczną dyskusję?? Czy potraficie tylko jak nasi pożal się Boże "politycy" wreszczeć na siebie jak nie będe mówił kto w piaskownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
poznanczyk42 Re: Na czym polega dobroć traktatu z Lizbony?? 13.05.09, 12:25 andrzejto1 napisał: > Tak konkretnie proszę. Bez ogólnikowego bełkotu "elitek". Konkretne > zapisy w dokumentach. Co zyskujemy a co tracimy?? Ktoś umie podjąć > merytoryczną dyskusję?? Rzecz w tym, ze nie tylko nasza ale europejska klasa polityczna jest zarówno leniwa jak i tępa aby przebrnąć przez tekst Traktatu Lizbońskiego. Jest napisany tak chaotycznie, gdzie zapisy pierwotne mieszczą się razem z poprawkami, ze przebrnięcie przez Niego wynaga sporego wysiłku intelektualnego, a to już za wiele żądamy od naszych polityków. Ale w tym szaleństwie jest pewnie metoda, bowiem stare powiedzenie mówi, ze najlepiej się łowi ryby w mętnej wodzie. Z pozdrowieniami. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Skoro Włęsa taki "bojowy", dlaczego nie pojedzie 13.05.09, 11:51 ================================== na obrady parlamentów Rosji albo Białorusi? Tam by miał więcej "do naprawiania". O Chinach czy nawet USA, nie wspomnę. Zadufany, chciwy bubek, a do tego cynik. I nic więcej. ---------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
gottrek Wałęsa potwierdza. Jedzie na kolejny kongres Li... 13.05.09, 12:00 czyli jeśli Wałęsa popiera nie tylko PO lub SLD to juz jest zły, mam nadzieje że Libertas dostanie się do PE Odpowiedz Link Zgłoś
norton2005 Re: Pierwszy od lat dobry ruch Walesy, powinien 13.05.09, 12:15 > Pierwszy od lat dobry ruch Walesy, powinien jasno powiedzieć ze > Traktat Lizboński prowadzi do dyktatury eurourzedasów Wałęsa nic takiego nie mówi. On tylko popiera Tuska bo ten go broni przed jego własną nieciekawą przeszłością. Odpowiedz Link Zgłoś
jpnzpmz konkretne pytanie 13.05.09, 12:18 A ja mam KONKRETNE PYTANIE. Co własciwie jest złego w partii LIBERTAS ? Bo tytuł artykułu sygeruje, że Wałęsa robi cos złego jadąc na zaproszenie LIBERTAS. Wałęsa to półanalfabeta i głab. Co do tego chyba nie ma wątpliwości nikt kto go posłucha 10 minut. Moje pytanie dotyczy jednak LIBERTAS. Dlaczego takie nastroje anty - libertasowe ma wyborcza? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: konkretne pytanie 13.05.09, 12:22 I to jest zaskakujace.W demokracji to niedopuszczalne.Libertas to legala partia.Czuje ze poprawni politycznie wiedzac ze robia wielkie lajno, probuja zmian.Sami nie wiedza jak to zrobic.Ale...Przeciez to co sie dzieje w mediach to przypomina okres powojenny.Niszczono propagandowo inne partie za wyjatkiem PPR.To wyszla wielka czkawka.Chyba ze poprawni politycznie ostrza juz bagnety. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: konkretne pytanie 13.05.09, 12:55 jpnzpmz napisała: > A ja mam KONKRETNE PYTANIE. > > Co własciwie jest złego w partii LIBERTAS ? Bo tytuł artykułu > sygeruje, że Wałęsa robi cos złego jadąc na zaproszenie LIBERTAS. > Wałęsa to półanalfabeta i głab. Co do tego chyba nie ma wątpliwości > nikt kto go posłucha 10 minut. > > Moje pytanie dotyczy jednak LIBERTAS. Dlaczego takie nastroje anty - > libertasowe ma wyborcza? Odpowiedź jest bardzo prosta. Bo Libertas chce obciąć Fundusze UE wydawane na bzdury. Na przykład 2 mld Euro rocznie na samą propagandę UE. Sporo z tego bierze prasa i inne media, więc jest to kasa którą tracą bezpośrednio. Nie wspominam o tym, że przyjęcie zapisów TL spowoduje możliwość narzucenia krajom członkowskim UE rozwiązań obyczjajowych (zgodnych z linią GW), które w obecnej formie prawnej są nie do przyjęcia. Pod pozorem obrony praw człowieka Rada UE może nałożyć sankcje na kraje członkowskie. Pomimo tego, że teoretycznie te sprawy są spod judystrykcji UE wyłączone. Nie wspomianm, że tracimy 2 miejsca w PE. Ponadto PE nie ma żadnej możliwości tworzenia prawa UE za wyjątkiem uregulowań związanych z wyborami do PE. Prawo tworzy Rada, czyli w sumie urzędnicy. W Radzie tez przestaje obowiązywać zasada jednomyślności. Czyli na przykłąd może się okazać, ze z naszych składek do UE będzie budowany gazociąg pod bałtykiem... Nie wspomianm o tym, że jeśli ten traktat przejdzie, to koło 80% naszego prawa będzie tworzone w UE. Jakoś nie słyszałem od naszych politków pomysłu na zminejszenie o 80% naszego parlamentu. Będziemy z naszych podatków utrzymywać 3 kluby dyskusyjne : PE, Sejm i Senat... Odpowiedz Link Zgłoś
sanmartino Andrzejto1 znalazł teskt traktatu 13.05.09, 13:11 Cieszę się, że Andrzejto1 znalazł i przeczytał traktat lizboński, bo ostatnio miał z tym kłopoty. Nie zrozumiał do końca czym jest Rada EU.... Ale co tam! Odpowiedz Link Zgłoś
jpnzpmz dlaczego Libertas jest be? 13.05.09, 13:33 sanmartino napisał: > Cieszę się, że Andrzejto1 znalazł i przeczytał traktat lizboński, bo ostatnio > miał z tym kłopoty. > Nie zrozumiał do końca czym jest Rada EU.... > Ale co tam! Człowieku, skup sie na pytaniu. Pytanie brzmi, przypomne - Dlaczego LIBERTAS jest be ? Dywagacje, kto zna teorię Rady EU zostaw na boku, wymieńce sobie z Andrzejem1 uwagi na priva. KONKRETNIE: dlaczego Libertas jest be? Odpowiedz Link Zgłoś
jpnzpmz Re: dlaczego Libertas jest be? 13.05.09, 13:41 Ja własnie nie rozumiem , dlaczego niby Libertas jest be. Poglądy, że ma byc Europa ojczyzn a nie superpaństw odpowiadają mi jak najbardziej. Mniej eurobiurokrcji też. Zarzuty, że sponsorowane z niewiadomych źródeł? To akurat przyganiał kocioł garnkowi. A jak niby "znikąd" powstało PO czy PiS ? Pieniądze nie biora się znikąd. Nikt charytatywnie nie wieszał bilbordów i nie kręcił reklam telewizyjnych. To biznes i ma się zwrócic, no nie? To co mi sie nie podoba, to że do tej partii przyjęłi takie indywidua jak Sandra Lewandowska i jej gach Maksimiuk. Troche młodzieży wszechpolskiej, troche fanów UPR, trochę LPR, taka zbieranina odpadków ze wszystkich stron.Do tego medrzec Wałęsa jako prelegent. Normalnie cyrk na kółkach. W ogóle polityka to taka prostytucja. Ostatnio dowiedziałem sie że Sylwia Pusz (ta sławna paprtotka Millera z SLD) juz jest w PO. No co za choragiewki, żeby nie powiedziec dosadniej. Odpowiedz Link Zgłoś
jpnzpmz Re: dlaczego Libertas jest be? 13.05.09, 13:47 I nie rozumiem tez tym szermowaniem Traktatu z Lizbony. traktat eg mnie jest niekorzystny dla Polski - z tgo co zobaczyłem na wikipedii. Tyle się trabi, że jest ten traktat dobry / niedobry, ale o konkretach dlaczego jest ok / nie ok to juz cicho. Polska będzie miaa mniej znaczący głos, a za to np. Włochy bardziej. To mi się nie podoba. Jak Polska wchodziła do UE do jednym z koronnych argumentów było, że będzie miała prawie taki głos jak Niemcy i Francja i tsaki sam jak Hiszpania. A tu nagle traktat z lizbony ma przepchnac że Francja i Niemcy będa miały jeszcze większy głos, a Polska jeszcze mniejszy. Dlatego uwazam, że traktat z lizbony jest zły dla Polski. Przekonajcie mnie, ze jest inaczej. Tylko KONKRETNE argumenty poprosze. Jaka to demokracja, gdzie Sarkozy czy inny mówi, że Irlandia bedzie głosowac za traktatem az zagłosuje za tak. Holandia tez była przeciwna. Więc jak ta demokracja ma wyglądać? Skoro państwa te nie chcą traktatu z lizbony to znaczy że nie chca, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
jpnzpmz Re: dlaczego Libertas jest be? 13.05.09, 14:07 Czytając te nerwowe artykuły na wyborczej dochodze do wniosku, że warto było zapłacic głąbowi Bolkowi nawet te 100 tys. Euro jak piszą za te jego bajdurzenie z mównicy na kongersie Libertas. Nie dlatego, żeby Bolek powiedział coś mądrego (nie spodziewajmy sie po nim zbyt wiele). Ale dlatego, że przez to o partii Libertas jest głośno, artykuły sie rozpisują i przyznam, że sam się dopiero po tych artykułach zainteresowałem co to właściwie jest ta libertas. A że Bolko przy okazji zarobi, no trudno, zawsze był chciwy na grosz, tu przynajmniej nie musi ukrywac jak zarobił Odpowiedz Link Zgłoś
jpnzpmz Nadal nie mogę sie doczekać 13.05.09, 15:49 Nadal nie mogę sie doczekać wyjasnienia, dlaczego własciwie - wg wyborczej a) Traktat z lizbony jest cacy b) Libertas jest be Długo jeszcze musze czekac. Oświećcie mnie, plissss Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Nadal nie mogę sie doczekać 13.05.09, 16:06 jpnzpmz napisała: > Nadal nie mogę sie doczekać wyjasnienia, dlaczego własciwie - wg > wyborczej > > a) Traktat z lizbony jest cacy > > b) Libertas jest be > > Długo jeszcze musze czekac. Oświećcie mnie, plissss Nikt CI tego nie wyjaśni. Z jednej prostej przyczyny. Nie ma sensownych powodów. Jak się okazało nie można wywlekać Ganelyowi pochodzenia majątku, bo zaraz zaczyna się wypominanie pożyczek moskiewskich i przekrętów przy prywatyzacjach. Przeszłośc Farfała też jest be, ale to też zgrany temat, poza tym o dziwo coraz więcej w tym TVP rozmów merytorycznych i nikt świńskich ryjów do studia nie przynosi... Więc tak naprawdę chodzi o to, ze elitki związne politycznie z GW i nie tylko nowego ruchu się po prostu boją. A że nie umieją dyskutować na temat, tylko obrzucać bluzgami, to z kim mają rozmawiać? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Andrzejto1 znalazł teskt traktatu 13.05.09, 13:49 sanmartino napisał: > Cieszę się, że Andrzejto1 znalazł i przeczytał traktat lizboński, bo ostatnio > miał z tym kłopoty. > Nie zrozumiał do końca czym jest Rada EU.... > Ale co tam! No cóż, użył pewnego skrótu, niech Ci tam będzie, że nie rozumiał. Nie chce mi się kłócić. Tym bardziej, że nie chodziło o radę EU a RE, a to droba różnica. A Ty pewnie znlazałeś wiążące teksty Traktatów o UE i Funkcjonowaniu UE bez dopiska, że instytucje europejskie nie biorą odpowiedzialnośći za tekst ich tłumaczenia?? Jeśli tak, to z przyjemnością go poznam. Poza tym, ja może nie rozumiałem, ale doczytałem. A Ty dalej nie dowiedziałeś się, że Traktat z Lizobny nie jest całośćiowym dokumentem, a jedynie zbiorem poprawek do istniejących traktatów... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Andrzejto1 znalazł teskt traktatu 13.05.09, 22:02 sanmartino napisał: > Cieszę się, że Andrzejto1 znalazł i przeczytał traktat lizboński, bo ostatnio > miał z tym kłopoty. > Nie zrozumiał do końca czym jest Rada EU.... > Ale co tam! Gwoli śisłości to nie czytałem tekstu traktatu z Lizbony, bo za to wiem to , czego ty nie wiesz. A mianowicie tego, że sam tL jest tylko i wyłącznie zbiorem zmian w Traktacie o UE i Traktacie o Funkcjonowaniu UE. Wytykasz błędy mnie, ale sam się w ogóle nie popisałeś. Ja się przyjanmniej uczę a ty?? WODZU PROWADŹ!!! - tylko jeszcze nie powiedziałeś kto jest tym wodzem... Bez rzeczowej oceny, nie stać cię na takową, potrafisz tylko to co nasi Politycy z Bożej łaski, czepiać się innych... Rzeczowa dyskusja przekracza twoje możliwości... Odpowiedz Link Zgłoś