spokojny.zenek Trzeba być wyjątkowym idiotą 24.05.09, 12:42 "składanie przez oskarżonego, nawet jeśli był wcześniej przesłuchiwany jako świadek, nieprawdziwych zeznań co do okoliczności mających znaczenie dla jego prawa do obrony, nie stanowi przestępstwa fałszywych zeznań;" Trzeba być wyjątkowym idiotą, żeby tak przekręcić tezę orzeczenia SN. Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 Re: Trzeba być wyjątkowym idiotą 24.05.09, 12:51 spokojny.zenek napisał: > "składanie przez oskarżonego, nawet jeśli był wcześniej przesłuchiwany jako > świadek, nieprawdziwych zeznań co do okoliczności mających znaczenie dla jego > prawa do obrony, nie stanowi przestępstwa fałszywych zeznań;" > > Trzeba być wyjątkowym idiotą, żeby tak przekręcić tezę orzeczenia SN. spokojnie zenonie. oddaje to istotę problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 Re: Trzeba być wyjątkowym idiotą 24.05.09, 12:53 carpaccio4 napisał: > spokojnie zenonie. oddaje to istotę problemu. w waszym systemie nierzadko przesłuchuje się osoby jako świadka stawiając im potem zarzuty na podstawie tych zeznań. rzeczywistości nie zaczarujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Trzeba być wyjątkowym idiotą 24.05.09, 13:00 I właśnie o to chodzi - przesłuchanie osoby, która powinna być podejrzanym w charakterze świadka NIE DAJE możliwości wykorzystania później tego, co się od niej dowiedziano. Tymczasem jakiś kretyn pisze o "zeznaniach oskarżonego" itd. A dla Ciebie "oddaje to istotę problemu", chociaż NIKT, kto nie wie o co chodzi nie ma prawa zrozumieć z takiego pokracznego zdania, w czym rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 Re: Trzeba być wyjątkowym idiotą 24.05.09, 13:14 spokojny.zenek napisał: > I właśnie o to chodzi - przesłuchanie osoby, która powinna być podejrzanym w > charakterze świadka NIE DAJE możliwości wykorzystania później tego, co się od > niej dowiedziano. Tymczasem jakiś kretyn pisze o "zeznaniach oskarżonego" itd. > A > dla Ciebie "oddaje to istotę problemu", chociaż NIKT, kto nie wie o co chodzi > nie ma prawa zrozumieć z takiego pokracznego zdania, w czym rzecz. . masz zenonie rację. przesiąknąłem tą paranoją. Odpowiedz Link Zgłoś
w.korczynski Re: Trzeba być wyjątkowym idiotą 24.05.09, 13:48 Ja miałem chyba jeszcze lepszy numer. Chciałem upublicznic komiczne uzasadnienie wyroku przez SR w Kielcach. napisalem wiec pismo z zapytaniem czy moge to zrobic. Dostałem odpowiedź, przy której wyrocznia delfijska jest szczytem precyzji (por. www.kontrateksty.pl/index.php?action=show&type=news&newsgroup=16&id=870). I nic sie nie dzieje. Sady nasze nie tylko sprawiedliwe sa nad wyraz, ale i jasno sie wyrażają. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: barnaba_only 24.05.09, 14:00 barnaba_only napisał: > Pierwsze ziobro IV RP dwa lata je zmieniał, ponoć na lepsze Zostaw Ziobre w spokoju. Lepiej przyjrzyj sie dokladnie lipnej konstytucji tak sformulowanej aby komuchom wlos z glowy nie spadl. Przypomne ci, ze meczyl sie na nia niejaki Mazowiecki (ten specjalista od grubej kreski) i Kwasniewski. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok synu kapo ze stutthoffu, 24.05.09, 14:43 zobacz sobie, co to jest tzw. "gruba kreska" i przestan pieprzyc! Ja konstytucja może być sformułowana, aby komuchom sie dobrze żyło? Może jakies przykłady manipulatorze i oszuście????? co wet to bzdet! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: synu kapo ze stutthoffu, 24.05.09, 15:10 Stutthof pisze się tak, jak ja napisałem: wielką literą (bo to nazwa miejscowości, po polsku Sztutowo) i przez jedno "f", panie historyku. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok wszystko jedno jak sie pisze Stutthoffffffffffffff 24.05.09, 18:16 (die Stutte i der Hof= czyli Klaczy dwór, a nie tam żadne Sztutowo jak już, jakas durnowata hybryda) to nie jest rozgrywa między Tobą a mną, tylko między tym durniem, a mną! A ten duren napisał kiedyś, że jego rodzina kazetu nie przeżyła, a Władysław Bartoszewski przeżył i to jest skandal. I ja sobie po tym bydlaczku teraz jeżdżę od czasu do czasu, ponieważ takiego świnstwa nie można żadnemu gnojkowi wybaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: zigzaur 24.05.09, 19:11 zigzaur napisał: > Stutthof pisze się tak, jak ja napisałem: wielką literą (bo to nazwa > miejscowości, po polsku Sztutowo) i przez jedno "f", panie historyku. Pan "chistoryk" juz nieraz udowodnil, ze nie zna polskiego. Nie wie nawet jak odmienia sie czasownik "lgac" i, obrzdliwy nieuk, pisze "ja lgam". Dla niego napisanie poprawnie slowa "Stutthof" jest niemozliwoscia! PS - Poza tym ciagle oczernia na internecie mojego ojca ktory przez szwabow zamordowany zostal w Stutthofie, bezpodstawnie insynuujac jakoby moj ojciec byl tam kapo. Kap[usie nie gina, tylko pnrzezywaja. Z niego "chistoryka" musi byc wybitna proszwabska i antypolska szuja. Nie wiem dlaczego tego typu sukinsynow ziemia nie pochlonie! Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok a udowodnij łachu, że tatko nie było kapo 24.05.09, 21:26 dlaczego takich sukinsynów ziemia nie pochłonie? A dlaczego ty jeszcze żyjesz, skoro rzucasz oszczerstwa na obecną Polskę, na Władysława Bartoszewskiego i na naszą demokrację? Jak ciebie ziemia pochłonie, to może i pochłonie mnie komuchu! Stutthof łyczku pochodzi od nazwy "Klaczy Dwór", a Sztutowo i jest po prostu durnym tłumaczeniem niemieckiego toponimu przez komisję Rosponda, której nie chciało sie dokładnie tego przetłumaczyć, ciekawe z jakiego powodu. Ale co ty komuchu może o tym wiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: a udowodnij łachu, że tatko nie było kapo 24.05.09, 21:50 1410_tenrok napisał: > dlaczego takich sukinsynów ziemia nie pochłonie? A dlaczego ty jeszcze żyjesz, > skoro rzucasz oszczerstwa na obecną Polskę, na Władysława Bartoszewskiego i na > naszą demokrację? Jak ciebie ziemia pochłonie, to może i pochłonie mnie komuchu > ! > > Stutthof łyczku pochodzi od nazwy "Klaczy Dwór", a Sztutowo i jest po prostu > durnym tłumaczeniem niemieckiego toponimu przez komisję Rosponda, której nie > chciało sie dokładnie tego przetłumaczyć, ciekawe z jakiego powodu. Ale co ty > komuchu może o tym wiedziec. Czerwonym sukinsynom, klamliwym oskarzycielom, grmanofilom tylko i wylacznie daje sie w morde i pluje sie w morde, skonczony lachudro!!! PS - Naucz sie polskiego i nie pisz wiecej "lgam", "chistoryku" z bozej laski. Odpowiedz Link Zgłoś
perepalkin Sąd Najwyższy: Prawo jest niejasne, pełne luk i... 24.05.09, 14:03 I dlaczego ? Poniewaz napisane jest przez durniow i polglowkow. Skad ja to wiem? Juz 40 lat temu pracujac naukowo na uniwersytecie mialem zajecia dydaktyczne ze studentami prawa i innych wydzialow. I przy tym jedno rzucalo sie od razu w oczy: -studentow prawa byla cala masa, w odroznieniu od liczby studentow innych wydzialow - w tej masie ton nadawala zwykla holota - i w sensie kwalifikacji intelektualnych i w sensie zachowania (kupa smarkaczy niewyrosla jeszcze ze szkol srednich i absolutnie niedorastajaca do szkoly wyzszej). Juz wtedy z trwoga zadawalem sobie pytanie: jak moze w przyszlosci funkcjonowac caly aparat prawny panstwa jesli zaleja go wkrotce gigantyczne fale zwyklych durniow? A oto i odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
bee_geesus Sąd Najwyższy: Prawo jest niejasne, pełne luk i.. 24.05.09, 19:48 Oj! Burdel tu widzę u was...siostry... Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Od tego jest " wykształcony " sędzia 25.05.09, 08:09 by resztę zinterpretowac rozumnie . W przeciwnym razie nie trzeba by bło sędziów wystarczyłby komputer . No ale jacy są sędziowie każdy widzi , i jak działa wymiar sprawiedliwości . Tylko sami zainteresowani jakś dziwnie są zadowoloeni z siebie . Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Od tego jest " wykształcony " sędzia 26.05.09, 09:08 Nie, nie od tego jest wykształcona sędzia, żeby w drodze interpretacji nadawać źle przygotowanemu prawu sensowną treść. Prawo ma być należytej jakości. Nie można świadomie uchwalać złego i głupiego prawa z "usprawiedliwieniem", że "praktyka jakoś sobie poradzi". Odpowiedz Link Zgłoś