gmoszkow 17.06.09, 17:26 No i co udało się a PiSdzielcy znów znajdą jakiś argument, że to zasługa Jarkacza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pepin86 Gawlik: KE przygotowuje pozytywną decyzję dla g.. 17.06.09, 17:31 Wielkim fanem PO nie jestem, ale wrecz nie moge sie doczekac miny Jarkacza. On sie przeciez rozpuknie z wsciekłości, ze cos sie Polsce udało xD Odpowiedz Link Zgłoś
gmoszkow Gawlik: KE przygotowuje pozytywną decyzję dla g.. 17.06.09, 17:44 Ja też nie jestem wielbicielem PO choć obecnie to i tak chyba nadal najelpszy wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
ami_lii Gawlik: KE przygotowuje pozytywną decyzję dla g.. 17.06.09, 17:59 Jarek z bratem już ciężko myślą, jak przekonać "ciemny lud" że to jest wielka porażka rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
krepelx Re: Gawlik: KE przygotowuje pozytywną decyzję dla 17.06.09, 18:24 Zlikwidować to barachło i po sprawie. Ludzie znajdą sobie lepiej płatną pracę za granicą. Odpowiedz Link Zgłoś
alessandro2005 Re: Gawlik: KE przygotowuje pozytywną decyzję dla 17.06.09, 19:10 To nie jest tak. Sprobuj zbudowac statek, a przekonasz sie, jak trudno jest to zaprojektowac, dopilnowac jakosci i znalezc ludzi, ktorzy to wykonaja. Oczywiscie, stocznia moze byc lepiej zarzadzana, to jasne. Ale szkoda by bylo stracic taka mase intelektualna i przemyslowa. Praca inzyniera w takiej stoczni moze byc etapem jego rozwoju do konstruktora wojskowych lodzi podwodnych, systemow elektronicznych w samolotach itd. (zalezy od specjalnosci). W takich branzach sa naprawde duze pieniedze i prawdziwe zarzadzanie. Chrupki, czy skladanie wg instrukcji jakichs rowerkow potrafi kazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
noducks Re: Gawlik: KE przygotowuje pozytywną decyzję dla 17.06.09, 20:34 ostatnio czytalem wywiad z raczkiem (tym od reformy). nie wiem jak teraz ale 20 lat temu stocznia budowala tylko kadlub, a cala elektronike i naped kupowala po cenach rynkowych w niemczech i norwegiii. potem to opychali barterem do zsrr w zamian za rope. smiem jednak watpic, ze jakiekolwiek research&development zagoscilo w tym molochu Odpowiedz Link Zgłoś
odzim22 Gawlik: KE przygotowuje pozytywną decyzję dla g.. 17.06.09, 18:31 Wyrazy współczucia dla Braci Mniejszych, nawet KE robi im na złość. Odpowiedz Link Zgłoś
globalmsg 3xNie Dla Euro! 17.06.09, 18:48 3xNie dla Euro, Polska Fabryką Europy! 3xNie dla Euro, Polska Centrum Finansowym Europy! 3xNie dla Euro, Polska Ośrodkiem Handlu Europy! Odpowiedz Link Zgłoś
cwdj Trzymać ich krótko 17.06.09, 18:55 No to teraz pójdą jak burza i zapewne przegonią, jak mawiał Guzikiewicz najlepsze stocznie w Europie, zarówno w norweskich zarobkach jak i wielkości produkcji. Trzeba będzie ich trzymać krótko bo gotowi są przegonić najlepsze stocznie koreańskie i chińskie. A póki co dzisiaj trwają rozmowy na temat zwolnień grupowych w zakładzie, gdzie panuje ogólna beznadzieja i nie widać nawet szans na poprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Stocznia jesli przetrwa, to do nastepnego razu .. 17.06.09, 19:56 To nie jest kolejny, po tym jakim zrobily z udzialu stoczniowcow w wyrwaniu nas spod moskiewskiego namiestnictwa nasze postsolidarnosciowe wladze, polityczny dlug wobec stoczniowcow na nastepnych 20 lat warcholstwa na koszt podatnikow. To po prostu, jesli jest, jest ich ostatnia szansa. Gawlik: KE przygotowuje pozytywną decyzję dla g.. Odpowiedz Link Zgłoś
nik-jednorazowy wielka tragedia dla pissdzielstwa i pisszwiązków 17.06.09, 20:11 dawniej zwanych solidarnością. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Gawlik: KE przygotowuje pozytywną decyzję dla g... 17.06.09, 20:15 Biedni bojówkarze ober guzikiewicza będę teraz musieli zabtać się za uczcicwa robotę.Jak oni to wytrzymają? Odpowiedz Link Zgłoś
valana Gawlik: KE przygotowuje pozytywną decyzję dla g.. 17.06.09, 20:34 I znowu będziemy dopłacać. I jaka tu różnica, czy rządzi PO czy PiS? Każdy tylko dotuje, dotuje, dotuje... Koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
krepelx Re: Gawlik: KE przygotowuje pozytywną decyzję dla 17.06.09, 20:51 jak nie dopłacą to sami ukradną Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 dostali odprawy bo zamkneli stocznie a teraz okazu 17.06.09, 20:54 okazuje sie ze stocznia bedzie????? a co z tirowkami? tez dostana odpawe jak zlikwiduja ich muejsca pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
j-agat Gawlik: KE przygotowuje pozytywną decyzję dla g... 17.06.09, 21:11 Teraz mogą dać stoczni Gdańsk trochę luzu bo już cel swój osiągnęli:zniszczyli nasz przemysł okrętowy. Co wy na taką interpretację zdarzeń panowie z rządu????? To dla was za trudne,Hahahaha..... Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok jakby+ tak sie zastanowiö nad tym, 17.06.09, 21:33 to miej na uwadze, üe w Niemczech ostatnio dwie duze stocznie - Lubeka oraz Wismar - oglosily plajte. I pies z kulawa noga nie zastanawial sie nad ich losem.......... To tak a propos wspomagania przez Niemcow swoich stoczni. A kolebka? Jezeli robi statek za 50 mln USD i sprzedaje go za 40 mln USD, albowiem wie, ze reszte wstrzeli podatnik, bo ma dlugi za kolebkowanie, to niech ja wszyscy diabli do piekla poniosa........ ILE MOZNA!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maciejkozlowski Jaka ulga! Kołyska bedzie dalej kołysać nierobów ! 17.06.09, 21:28 Polskie oczko w głowie, kołyseczka i źłobek Solidarności a zarazem wylęgarnia nacjonalizmu i pustoty przetrwa. Chwała na wysokości. Chyba Jankowski pospołu z Rydzykiem wymodlili ( o ile oni się modlą; chyba w przerwach pomiędzy wypisywaniem faktur na mercedesy i śmigłowce-cwaniaczki) Jak mi już te stocznie obrzydły - zaorać je wreszcie w cholerę. Odpowiedz Link Zgłoś
papa_s Na razie to ma się udać 17.06.09, 21:49 a nie się udało. Drobna korekta ale znacząca. Bo może się nie udać. Odpowiedz Link Zgłoś