zuzia.18 20.02.10, 12:32 Witam! Pani Doktor! Dziś zauważyłam w kupce mojego 16 mies. synka dziwne czarne nitki. Niebardzo wiem jak to opisac. Czy to może byc efektem zupy kalaforowej z koperkiem? Czy powinnam się niepokoic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_pisarka Re: nitki w kupce :-( 20.02.10, 15:42 Ale od banana to są białe nitki, jak również jest to niestrawiony pokarm, ale czarne to ja też nie mam pojęcia od czego są.Może ten koperek niestrawiony...Kiedy dziecko jest alergikiem to w kupce można znaleźć takie rzeczy niestrawione. Odpowiedz Link Zgłoś
19rosa Re: nitki w kupce :-( 20.02.10, 16:12 białe???? wg mnie "nitki" są czarne - zresztą połóż banana bez skórki to zciemnieje i tak jest też z treścią pokarmową. Odpowiedz Link Zgłoś
mama0303 Re: nitki w kupce :-( 20.02.10, 16:17 Po bananie mogą być CZARNE nitki w kupie.ale na razie nie wiadomo czy dziecko banana zjadło:) moze to być również, o ile dobrze pamiętam, krew z górnego odcinka przewodu pokarmowego. Odpowiedz Link Zgłoś
gonia.pl Re: nitki w kupce :-( 20.02.10, 16:26 Czy dziecko nie jadło banana?Mój synek też kiedyś miał kupkę z nitkami,to było po bananie.Obserwuj następną kupkę. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: nitki w kupce :-( 20.02.10, 20:06 tak,moze to byc koperek.moga tez byc banany jezeli dziecko jadlo. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia.18 Re: nitki w kupce :-( 20.02.10, 20:21 Dziękuje Wszystkim za szybki odzew. Tak jadł też banana, ale jadł go już wcześniej i nic takiego nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pisarka Re: nitki w kupce :-( 20.02.10, 20:54 Kurczę, sorry, jeśli wprowadziłam Cię w błąd z tym kolorem białym, ale moja pediatra, jak mała miała nitki białe w kupce to mi mówiła, że to od banana dlatego tak napisałam.Potem jednak okazało się, że to niestrawione mleko:) Czasem jak już wyżej koleżanka pisała może pojawić się krew, ale zwykle świadczy to o alergii pokarmowej, jeśli nie ma innych objawów.Kiedy byłam z córką na oddziale gastro teraz była pani z dzieciątkiem, które miało coś takiego i okazało się, że to tylko alergia pokarmowa na mleko.Skonsultuj się ze specjalistą. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaalbrecht Re: nitki w kupce :-( 21.02.10, 20:11 mogą byc to resztki pokarmu warto obserwować ew pokazac pediatrze bo nie widząc ciężko cos stwierdzić Odpowiedz Link Zgłoś