Dodaj do ulubionych

Liszaj płaski

16.03.10, 03:12
Liszaj płaski- czym smarować u dziecka i u dorosłego? Czy konieczna jest
wizyta u lekarza? Smarowałam 1% Hydrocortisonem, niestety nie pomaga. Mam
jeszcze Neosportin (neomycin i polymyxin b sulfates i bacitracin zinc)- czy
mogę tego użyć?
Obserwuj wątek
    • kasiaalbrecht Re: Liszaj płaski 17.03.10, 22:50
      radziłabym jednak by zmianę obejrzał dermatolog lub pediatra
      • anita53 Re: Liszaj płaski 18.03.10, 07:45
        Dziękuję za odpowiedź . Zapiszę nas na najbliższy termin.
    • melon1234 Re: Liszaj płaski 26.09.24, 12:10
      Pielęgnacja olejami to coś, co odkryłam jakiś czas temu i od razu się w nich zakochałam! Są niesamowicie wszechstronne – można ich używać na wiele sposobów: do demakijażu, jako dodatek do kremu na noc czy nawet łączyć z żelem aloesowym. Moim ulubionym sposobem jest dodawanie olejów do masek do włosów i balsamów do ciała. Efekty są naprawdę widoczne – skóra staje się bardziej nawilżona, gładka i promienna, a włosy nabierają miękkości i blasku. Naturalne oleje mają niesamowitą moc.

Z całego serca polecam olej konopny. To prawdziwy dar natury, idealny dla każdego typu skóry, choć najlepiej sprawdza się przy cerze tłustej, mieszanej i skłonnej do niedoskonałości. Olej ten nie tylko poprawia koloryt skóry i niweluje drobne przebarwienia, ale także świetnie sprawdza się w walce ze stanami zapalnymi, takimi jak egzema czy łuszczyca. Miałam duży problem z liszajem na twarzy, który pojawiał się przy zimnie i wietrze. Każdej zimy moja skóra była sucha i podrażniona, a nic nie pomagało. Dopiero olej konopny przyniósł mi ulgę.

Polecono mi go w Konopnej Farmacji Poznań (mają też świetny sklep CBD online: konopiafarmacja.pl/90-olejek-konopny-do-ciala ), i od tamtego czasu, już od trzech lat, moja skóra nie sprawia mi żadnych problemów. Liszaj zniknął, a ja mogę cieszyć się gładką, zdrową cerą, nawet w zimowych miesiącach. Jeśli masz problemy ze skórą, naprawdę warto spróbować! Naturalne oleje to czysta magia, a olej konopny to prawdziwy hit. Ja stosuję olej konopny Editt, który najlepiej sprawdził się u mnie. Jestem pewna, że Ty też go pokochasz!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka