gosienka80 21.05.10, 10:02 Co można dać trzylatce na noc na kaszel jeśli sinecod nie działa. Kaszel jest sucho-wilgotny. Osłuchowo czysto, trochę gęstego kataru, w dzień kaszel sporadycznie, w nocy kaszel bardzo męczący Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
spartanka4 Re: kaszel 21.05.10, 10:40 syna(prawie 4 latka) często męczył suchy kaszel w nocy przy byle przeziębieniu, kupiłam inhalator i przy katarze robię 3x dziennie a tak zapobiegawczo raz w tygodniu, kaszel go nie męczy, nie wiem czy to przypadek ale może jakieś dziewczyny się wypowiedzą na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
meg.123 Re: kaszel 21.05.10, 13:14 A próbowałaś nie podawać nic? Wiem, że brzmi to śmiesznie ale syn gdy miał kaszel po podaniu kilku specyfików zrezygnowana odstawiłam wszystko i kaszel minął. Może to właśnie syrop powoduje "sztuczny kaszel" nie umiem tego wytłumaczyć ale warto spróbować "nicniepodawanie" :) Odpowiedz Link Zgłoś
myszboz Re: kaszel 21.05.10, 13:24 sinecod i diphergan, pod tym bym się podpisała, plus inhalacje nawet przy zwyczajnym katarze i długotrwałe podawanie wit C. U nas skuteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: kaszel 21.05.10, 14:12 Diphergan nie jest lekiem na kaszel! A łączenie zo z sinecodem to zbrodnia na własnym dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
tamkinia Re: kaszel 02.06.10, 22:56 Diphergan jest lekiem na kaszel. Działa przeciwkaszlowo, przeciwwymiotnie i uspokajająco. Odpowiedz Link Zgłoś
tamkinia Re: kaszel 02.06.10, 22:55 Diphergan!! Moje dziecko po podawaniu Sinecodu dusiło się, bo jednak ta wydzielina cały czas się tworzyła. Teraz, jak kaszlą, to podaję na noc Diphergan i jest spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
yalson Re: kaszel 03.06.10, 09:49 Ja też się podpisuję pod dipherganem. To jedyny lek który mojej córeczce pomaga wyciszyć w nocy kaszel, nawet ten infekcyjny. Ale ona ma astmę i to leczenie jest trochę inne. Ale diphergan na kaszel tak. Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta Re: kaszel 04.06.10, 21:45 Jeśli podajesz na noc sinecod to hamujesz odruch kaszlu, jeśli jest jednak wydzielina to ona ten kaszel pobudza (szczególnie w nocy gdy dziecko leży). Jeśli kaszel jest wilgotny, mokry, jest wydzielina podaj w dzień (do godz.16) lek wykrztuśny np.flegamina plus dużo płynów, dodatkowo do ssania można podać tabletki nawilżające gardło (zmniejszą drapanie) np. Isla. Na noc syrop przeciwkaszlowy np. sinecod. W ten sposób w dzień odkrztusi zalegającą wydzielinę i kaszel mokry powinien zniknąć. Jeśli potem będzie miała kaszel typowo suchy to już tylko sinecod. Jeśli to tylko kaszel to powinno pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś