czarodziejka000
22.10.10, 14:31
Witam.
Moja corka ma 2 lata. Borykamy sie od dluzszego czasu z jej brakiem apetytu. Ograniczylismy slodycze,slodkie napoje,posilki staram sie podawac urozmaicone,ale ona jak zakleta odmawia warzyw,owocow (zjada mikroskopijne ilosci).Jedyne co chetnie zjada to kaszki i jajka. Postanowilismy na wlasna reke zrobic badanie kalu w kierunku : owsiki,lamblie,glizda,candida . Kal oddany do badania 3 razy w odstepach 3 dniowych. W dwoch badaniach wyszlo:
Candida albicans -liczne
Candida krusei -dosc liczne
Dodatkowo mala ma od dluzszego czasu ma na skorze chropowate placki (biale) pojawiaja sie i znikaja w roznych miejscach. Czesem jest ich wiecej a czasem prawie wogole.
Stolce ma na przemian :zaparcia i papkowate.
Ma zaczerwienine narzady polciowe zewnetrzne i okolice odbytu (nieznacznie),czasem wklada raczke do pieluchy i drapie (
sie?) Nie ma nocy ktora przespala by cala spokojnie,budzi sie czasem poplakujac.
Bylismy u lekarza i jego zdaniem :
Grzyby/drozdze sa naturalna flora jelit i "rozrosly" sie w wyniku infekcji (w sierpniu miala zapalenie uszu-brala antybiotyk 7 dni,a we wrzesniu byla przeziebiona-antybiotyku nie brala) w zwiazku z tym nie mapotrzeby leczyc.
Ma prawo byc przy jedzeniui wybredna-dawac jesc to co lubi.
Zaczerwienienie to pewnie odparzenie.
A ze jest placzliwa-to taki wiek.
Placki na skorze-a moze uczulona na bialko???
Jak zapytalam o diete,odpowiedzial ze nie ma takiej potrzeby,byleby nie dawac batonika na sniadanie...
Sama nie wiem co o tym myslec. Poczytalam w internecie i slowa "liczne" i "dosc liczne" zaniepokoily mnie.
Czy naprawde nic z tym nie robic???
Ewentualnie jakie badanie jeszcze zrobic??? czy ktos moze mial taki problem i co wtedy zrobil?
Bede bardzo wdzieczna za oddzew.
Dziekuje.