Dodaj do ulubionych

szczepionka skojarzona

08.12.10, 09:26
prosze o rade.
mam szczepic moja coreczke i nie wiem ktora szczepionke wybrac. te refundowana przez NFZ czy skojarzona (tak ona sie chyba nazywa). o tej skojarzonej slyszalam wiele niepochlebnych opinii-wlacznie z reportazem w TV. syna szczepilam szczepionka ta skojarzona i w tej chwili jest autystyczny. ta sczepionka ponoc moze przyczynic sie do autyzmu-tak mowili w tym reportazu w TV. teraz sie juz boje szczepic corci, ale pediatra twierdzi ze szczepionka starej generacji ma jecze wiecej skutkow ubocznych i stwarza wieksze zagrozenie.
doradzcie prosze. a jak wy szczepicie?
Obserwuj wątek
    • monisia900 Re: szczepionka skojarzona 08.12.10, 09:40
      chodzi mi o szczepionke przeciw blonnicy,krztuscowi i tezcowi w 7-8 tyg zycia.
      • kuraczki1 Re: szczepionka skojarzona 08.12.10, 10:46
        Szczepiłam syna (8mies) szczepionkami skojarzonymi,pelnokomorkowego krztuscca nie bralam w ogole po uwage,a te bezplatne takowy zawieraja
        .Pierwsza dawke dostal w wieku 4 mies i bylo to infanrix 3w1+hip,kolejna majac 7mies. tez infanrix ale 5w1 bo doszlo polio jeszcze.Staralam sie szczepienia max odwlec w czasie,bo wg.mnie 7-8 tyg dziecko jest za małe,pomijajac co mowia lekarze.Przed szczepieniami odwiedzilam neurologa,zrobilam tez synkowi badanie krwi by miec pewnosc ze zadnej infekcji nie ma.
        Po pierwszej dawce nie bylo zadnych odczynow poszczepiennych,natomiast po drugiej pojawil sie katar i dziwne"charkanie",byl marudny,rozdrazniony.Pediatra stwierdzila ze to wlasnie odczyn poszczepienny.Poza tym syn stal sie bardziej senny,nie wiem czy to skutek szczepionki bo w miedzyczasie wyszla nam dolna jedynka wiec byc moze to zabkowanie.Tez mialam mnostwo obaw bo niejedno o szczepionkach slyszalam.Trzecia dawke mamy za miesiac jednak waham sie czy szczepic
    • boo-boo ???? 08.12.10, 10:55
      Ten autyzm to jest potwierdzony,że z powodu szczepionki? Bo sam fakt,że jedno z drugim w czasie się zbiegło jeszcze o niczym nie świadczy.
      Zawsze wierzysz w to co w telewizji pokazują ?
      Teoria o powodowaniu przez szczepionkę autyzmu już dawno upadła, a osoba która to larum podniosła już dawno wszystko "odszczekała".
      Nie wypisuj bzdur i nie strasz innych matek.
      • monisia900 Re: ???? 08.12.10, 11:59
        boo-boo napisała:

> Ten autyzm to jest potwierdzony,że z powodu szczepionki? Bo sam fakt,że jedno z
        > drugim w czasie się zbiegło jeszcze o niczym nie świadczy.
        > Zawsze wierzysz w to co w telewizji pokazują ?
        > Teoria o powodowaniu przez szczepionkę autyzmu już dawno upadła, a osoba która
        > to larum podniosła już dawno wszystko "odszczekała".
        > Nie wypisuj bzdur i nie strasz innych matek.
        >

gdzie ty tu widzisz straszenie??? zadalam pytanie, a od tego jest to forum i dziele sie watpliwosciami.a co do pytania o autyzm-to jak wg ciebie mozna potwierdzic ze jest od szczepionki? poprostu jest.a w TV skoro mowili, to pewnie cos w tym jest (albo bylo) na rzeczy.
        • boo-boo Re: ???? 08.12.10, 13:49
          Owszem straszysz pisząc,że po szczepieniu szczepionką skojarzoną syn stał się autystyczny.
          Poczytaj o autyzmie- a propos pytania o potwierdzenie czy to z powodu tej szczepionki- tylko zapoznaj się z autentycznymi wynikami badań, a nie z jakimiś programami nakręconymi przez kiepskiego redaktorzynę i puszczonymi w telewizji.
          • ponponka1 Re: ???? 08.12.10, 14:00
            Podaj linki do literatury ktora udowadnia, ze nie ma zwiazku szczepionke skojarzonych z autyzmem. Bo inaczej wyjdziesz na taka gadajaca babe z warzywniaka czyli forumowa Gozdzikowa..... ;)
            • boo-boo Re: ???? 08.12.10, 17:47
              Było ich wystarczająco dużo choćby na forum niemowlę- i mówię o linkach do wiarygodnych źródeł. Poszukaj sobie.
          • monisia900 Re: ???? 08.12.10, 14:46
            boo-boo napisała:

> Owszem straszysz pisząc,że po szczepieniu szczepionką skojarzoną syn stał się a
            > utystyczny.
            > Poczytaj o autyzmie- a propos pytania o potwierdzenie czy to z powodu tej szcze
            > pionki- tylko zapoznaj się z autentycznymi wynikami badań, a nie z jakimiś prog
            > ramami nakręconymi przez kiepskiego redaktorzynę i puszczonymi w telewizji.

pokaz mi gdzie napisalam ze PO SZCZEPIONCE??? a o autyzmie nie musze sie doszkalac, bo wiem ardzo duzo.nie cierpie jak ktos przekreca moje slowa.poza tym to jalowa dyskusja.
    • sledznaostro Re: szczepionka skojarzona 08.12.10, 15:11
      Możesz szczepić, możesz nie szczepić w ogóle, możesz odwlec szczepienia w czasie. Wybór należy do ciebie. Do wszystkich trzech wyjść masz prawo.
    • monisia900 ciekawa publikacja 08.12.10, 16:03
      www.autyzm-szczepienia.eu/uploads/List_do_wakcynologow_poprawiony%5B3%5D%20adobe.pdf
      • magdakingaklara monisia900 08.12.10, 18:36

modnebzdury.blogspot.com/2009/10/niewiarygodny-list-prof-majewskiej.html
    • magdakingaklara polecam - autyzm a szczepienia 08.12.10, 18:33
      www.kta.krakow.pl/2010/02/szczepionka-mmr-a-autyzm-ostateczne-rozstrzygniecie/
      Tu dokumenty w oryginale
      www.gmc-uk.org/Wakefield_SPM_and_SANCTION.pdf_32595267.pdf
      Tu przetlumaczone jakby ktos nie znał angielskiego
      translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&tl=pl&u=http%3A%2F%2Fwww.gmc-uk.org%2FWakefield_SPM_and_SANCTION.pdf_32595267.pdf
    • kate.333 Re: szczepionka skojarzona 08.12.10, 20:56
      ja też czytałam dużo o szczepionkach skojarzonych, ale się na nie zdecydowałam
      jedna z moich córeczek ma zeza, a pani doktor okulistka stwierdziła, że może to być spowodowane właśnie szczepionkami skojarzonymi
      trochę mi się w to nie chce wierzyć, poza tym mam nadzieję szybko u niej wyleczyć zezika, jako że jest niewielki
      nie dziwię się jednak mamom dzieci autystycznych, że szukają przyczyn choroby
      rodzice muszą zdecydować sami, czym szczepić
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka