Dodaj do ulubionych

długa gorączka

27.01.11, 11:20
witam, juz sama nie wiem co robić 6 stycznia (czwartek )moja 4 latka dostała gorączki 38 stopni , zbijalismy panadolem z róznym skutkiem, jak lek przestawał działać gorączka wracała, 38, raz 39 i tak w kółko macieju .oprócz małego kaszlu i kataru nic tylko ogólne osłabienie, w poniedziałek lekarz przepisał wapno, wit.c, lipomal i doraznie coś na gorączkę. przez następny tydzień ok. tylko trochę taka " nie tego" do przedszkola chodziła i znowu w niedziele gorączka, (39,9) nasz pan doktor kazał wrócic leki i nic więcej. na moją prośbę ( jak się wyraził) przepisał antybiotyk amotak dis i dzisiaj mija 4 dzień jak bierze pół tabletki co 12 godz a gorączka dalej jest.. jutro kontrola, niby mam zaufanie do naszego doktora ale.... żadnych badań, tylko czekanie... tak ma być? nie jestem lekarzem więc staram się słuchać i nie dyskutować ale martwie sie coraz bardziej bo to juz 3 tygodnie mija . O jakie badania mam prosić lekarza i jest w tym sens jak bierze antybiotyk?
Obserwuj wątek
    • bika_05 Re: długa gorączka 27.01.11, 13:39
      ta gorączka zbyt długo się utrzymuje. Próbowaliście dawać Ibuprofen (np. Nurofen) zamiast paracetamolu. Na moje dziewczyny paracetamol nie działa w ogóle. Jak gorączka kiepsko spada, to polecam okłady. Dodatkowo ibuprofen ma również działanie przeciwzapalne, więc jakby to miała być jakaś infekcja, to bardziej pomoże.
      No i oczywiście badania. Przede wszystkim mocz i to na cito! Moja jak miała taką gorączkę przez 3 dni, to od razu w moczu wyszło, że to zakażenie bakteryjne. Dostała odpowiedni antybiotyk i od razu było lepiej.
      Zdrówka życzę...
      Nie jestem lekarzem i nie wiele pomogę, to tylko wiem ze swojego doświadczenia.
    • kasiaalbrecht Re: długa gorączka 30.01.11, 07:51
      nie badając dziecka ciężko oceniać ale moze warto ew rtg klatki, morfologię mocz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka