Dodaj do ulubionych

peritol dla 10mies. chudziny

03.02.11, 17:35
witam
staje przed wyborem: czy sluchac lekarza czy internetu;P
mam podac corce peritol, bo malo je i wazy 7 kg w wieku 8 miesiecy. urodzona z waga 2,5kg w 37tc, ja jestem tez drobna - 45 kg. maz cale dziecinstwo tez byl chudym niejadkiem.
natomiast mloda ma w kale candida albicans na 1+. ciekawi mnie tez interpretacja IgE calkowitego, ktore wynosi u malej ok 10 jednostek. ponizej 20 ryzyko alergii jest male, nie ma objawow skornych ani kupnych, a lekarz zlecil pepti i diete... jedynym objawem legicznym moze byc plytki sen, ale czy zdrowe dzeci zawsze spia gleboko?
Obserwuj wątek
    • kasiak37 Re: peritol dla 10mies. chudziny 03.02.11, 18:26
      nic nie dawac,7 kg na 8 miesiecy to ok.
      • dagmara-k Re: peritol dla 10mies. chudziny 03.02.11, 20:03
        10 miesiecy - ponizej 3 centyla od 7 miesiaca
        • kasiak37 Re: peritol dla 10mies. chudziny 03.02.11, 20:56
          no ale z tego co piszesz dziecko raczej zawsze bylo na niskcih centylach?
          • dagmara-k Re: peritol dla 10mies. chudziny 04.02.11, 12:17
            tak - urodzona na 3, spadla z niego po pol roku, ale w pol roku podwoila urodzeniowa

chcialabym sluchac lekarzy ale jak czytam ulotke to mnie przeraza
            • kasiak37 Re: peritol dla 10mies. chudziny 04.02.11, 12:36
              ja bym dala spokoj.Zrob jej tylko badania krwi i moczu.
              • dagmara-k Re: peritol dla 10mies. chudziny 04.02.11, 17:43
                mocz, morfologia, pasozyty, tarczyca ok. tylko candida i aspat 62
                • free.groszek Re: peritol dla 10mies. chudziny 04.02.11, 21:34
                  Moja mała od urodzenia na 3 centylu, 3 razy nawet pod siatką. Tak było do ok roczku. Teraz ma 20 miesięcy i 10 centyl. Ja bym dała spokój, jeśli morfologia i mocz ok.
    • czarna_12 Re: peritol dla 10mies. chudziny 05.02.11, 16:01
      7kg na 8 mies to jest 3 centyl a nie poniżej, przynajmniej na 2 siatkach które posiadam.Jeżeli badania w normie,to odpuśc tym bardziej że sama jesteś wypasiona:):):)Moja córcia szkieletor jedynie co dostaje bioaron C, ty małej dołącz probiotyki na długo ze względu na candide. Nie zawsze warto słuchac lekarza,a uważam że szkoda dzieciaka faszerować...
      • dagmara-k Re: peritol dla 10mies. chudziny 05.02.11, 22:30
        10 miesiecy:) co mi ja tak odmladzacie?;)

nie znalalzlam zadnej konkretnej odpowiedzi nigdzie, wiec najmniejsza dawke sprobowalam... ale obiecalam malej ze tydzien-dwa i ani dnia dluzej. tylko zeby sprawdzic czy to cos zmieni. moze akurat troche podje, utyje o te ich pol kilo i dadza spokoj.

wymyslili tez alergie na bialka mleka, ale to juz totalna sciema, bo rosla dobrze karmiona piersia, kiedy jadlam nabial normalnie. dobrze to ja rozuemim, ze nie wypadala ze swojego kanalu 3 centyla.
    • krakrakrakra Re: peritol dla 10mies. chudziny 05.02.11, 23:10
      Co do wagi: moje dziecko urodzone z podobną wagą ważyło 7 kilo mając 1.5 roku.
      Też były podejrzenia alergii. Podobnie jak mukowiscydozy, krzywicy i kilku innych chorób. Stanęło na tym, że nie wiadomo, czemu jest niejadkiem i na wciskaniu jedzenia na siłę. No i waga idzie w górę. Tempo nie jest oszałamiające, ale póki waga rośnie, jest ok. W wieku 5 lat waży 15kg... Z moich doświadczeń wynika, że lekarze uwielbiają wmawiać ludziom alergię, ale moim zdaniem jeśli nie ma ku temu racjonalnych przesłanek, to nie warto zawracać tym sobie głowy.
    • kiki1981 Re: peritol dla 10mies. chudziny 05.02.11, 23:50
      JA też miałam przepisany ten lek dla mojej córki. Nie podałam bo przeczytał jakie to świństwo (nawet w aptece farmaceuta ostrzegał mnie przed tym lekiem).Moja córka ma 15m i waży ok 9kg(waga ur 3300) córka spada z centyla ale jest zdrowa. Miała robione wszystkie badania, wyniki dobre. Je mało dużo się rusza - taka jej uroda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka