Dodaj do ulubionych

brzuszek pieciolatka

22.02.11, 12:58
Prosze o pomoc bo nie wiem co mam juz robic. Otoz,jakies pol roku temu syn zaczol narzekac na bol pupy i odbytu,lekarka niczego nie stwierdzila pomimo ze nawet nie zrobila zadnych badan! Syn budzil sie nocami z bolu, jadal normalnie,zadnych nowosci i wszystko w umiarach. Po uplywie okolo miesiaca bole ustapily, za to zaczol bardzo narzekac na bole brzucha, poczatkowo bylo raz na tydzien potem czesciej w chwili obecnej nonstop!(nie ma problemu ze stolcem czy wymiotami) lekarka znow niewiele pomogla, bo ciagle twierdzi ze to grypa jelitowa, jakas infekcja lub wirus i tak nazmiane. Gdy wystepuje goraczka przepisuje antybiotyk, gdy goraczki nie ma musze stosowac diete i nic wiecej.Jestem regolarnie co dwa tygodnie z tymi objawami na wizycie (trwa to juz jakies pol roku). Nigdy nie bylo problemow z biegunka lub wymiotami, zdarzylo sie moze raz od poczatku problemu,jedynie narzeka ze mu duszno i goraco. Syn mial badany mocz i niczego nie wykazalo, kalu niestety nie przyjeli do badania bo nie ma takiej potrzeby (stwierdzila lekarka)i podobnie z pobraniem krwi, nie byla nigdy badana. Co mam robic, do jakiego lekarza sie udac? sama juz nie wiem bo wszedzie jestesmy traktowani powierzchownie! Z tego co wynalazlam w internecie niewiele wiem,gdyz objawy u syna nie wskazuja na wyrostek robaczkowy czy przepuchline. Syn ma skonczone piec lat,chodzi do przedszkola i jedyna jego powarzniejsza choroba to rota wirus gdy mial dwa latka, byl wtedy dwa tygodnie w szpitalu.Prosze o pomoc !!! Z gory dziekuje i pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • baz12 Re: brzuszek pieciolatka 22.02.11, 13:07
      chyba trzeba iść do gastroenterologa, trzeba mieć skierowanie. Dziwne, że lekarka jeszcze nie dała takiego skierowania skoro przez pół roku sama nie może sobie poradzić. Morfologię i kał można zrobić prywatnie, bez skierowania, to są tanie badania a mogą wiele wyjaśnić.
    • kasiak37 Re: brzuszek pieciolatka 22.02.11, 13:27
      zrob mu usg brzucha,morfologie i crp.
    • dianaro Re: brzuszek pieciolatka 22.02.11, 14:46
      Morfologię, w tym CRP, badanie kału i USG możesz zrobić prywatnie, bez żadnego skierowania. Lekarz nie ma tu nic do powiedzenia. Dziwię się, że na własną rękę jeszcze tego nie zrobiłaś, tylko uparcie chodzisz po lekarzach, tym bardziej, że te badania dużo nie kosztują, a wiele mogą wnieść.
      • li_21 Re: brzuszek pieciolatka 24.02.11, 12:10
        Zmień lekarza, co za lekarz który w ciągu pół roku skierował na badanie moczu i nic więcej, może jasnowidzem jest?! żadnego skierowania do poradni gastrologicznej, ja bym chyba nie wytrzymała i bym zgłosiła skargę. Tak jak ci radzą inne mamy zrób badania na własną rękę albo wymuś te badania, bądź stanowcza, masz swoje podejrzenia i lekarz nie powinien Ci odmówić wykonania podstawowych badań, w jakich my czasach żyjemy. Ja też swego czasu miałam dziecku zrobić badanie moczu ale lekarka tylko powiedziała na słowo żeby we własnym zakresie to zrobić, ale ja upomniałam się o skierowanie bo dlaczego mam niby nie dostać skoro jest się ubezpieczonym i dostałam. Już dawno powinien mieć zrobione badanie kału np. na pasożyty, tym bardziej że chodzi do przedszkola.
    • kasiaalbrecht Re: brzuszek pieciolatka 24.02.11, 23:10
      radziłabym do gastrologa ale przed ew usg jamy brzusznej, morfologia z rozmazem kał w kierunku pasożytów, crp, ob posiew kału

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka