Dodaj do ulubionych

biegunka u 2,5-latka

23.02.11, 13:05
Prosze o rade mój synek ma biegunkę ,kilka dni wcześniej leżał w szpitalu bo miał wymioty i gorączkował; leżeliśmy 3 dni. Straszna biegunkowa epidemia panowała na oddziale. Wróciliiśmy do domu pierwszy dzień było ok, niestety biegunka mnie dopadła; mi przeszło a synek dostał biegunki w nocy i,moje pytanie co robić wracać spowrotem do szpitala (mimo że nie ma gorączki, je i pije), czy można podać węgiel ,jak tak to ile, a może NIFUROKSAZYD lub bactrim. Z góry bardzo dzieńkuje ;D
Obserwuj wątek
    • dianaro Re: biegunka u 2,5-latka 23.02.11, 14:34
      Mój syn majac 2 lata i 8 mies. trafił do szpitala z zapaleniem płuc. Na oddziale panował wtedy rota. Lekarze wypisali nas na przepustkę jak się synowi polepszyło, ale powiedzieli, że jak nie daj Boże dopadnie go wirus to wracać do szpitala. Niestety, rano wróciliśmy do domu, a po południu dziecku zaczęła się biegunka. Ja bym na Twoim miejscu wróciła z dzieckiem do szpitala, póki nie jest za późno. Pod fachową opieką dziecku powinno szybciej przejść, a i leki dożylne szybciej zadziałają. W domu możesz podać Orsalit, gorzką herbatę, aby się nie odwodniło. Tym bardziej, że Ciebie też dopadła ta choroba.
      • hatsu33 Re: biegunka u 2,5-latka 23.02.11, 16:29
        nie porównujmy zapalenia płuc do rota.. co do leczenia, to jednak ja osobiście wolałabym zostać w domu, w szpitalu leczenie to głównie nawadnianie, więc jeśli dziecko pije, to dobrze i będzie już tylko lepiej. Poza tym szpital to kupa obcych wirusów i bakterii. Więc jeśli nie ma uporczywych wymiotów i biegunek, to nawet nic specjalnie nie trzeba podawać. Rota jest okropnie zaraźliwe i może trwać do 2tyg, to normalne że cała rodzina tez choruje. Potem okres powrotu do pełni sił - czyli powrót apetytu - to tez trwa.
    • kasiaalbrecht Re: biegunka u 2,5-latka 24.02.11, 22:50
      na razie pojenie i probiotyk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka