Dodaj do ulubionych

Trzydniówka

17.03.11, 11:47
Witam,
córcia od 2 dni ma wysoką gorączkę do 39,5 stopni. Byłam wczoraj u pediatry - stwierdziła zaczerwienione gardełko. Poza tym córcia robi zielone kupki 2 razy dziennie i raczej zachowuje się normalnie.
Czy to może być trzydniówka??
Pozdrawiam,
Agata
Obserwuj wątek
    • niunieczka1982 Re: Trzydniówka 17.03.11, 11:51
      niunieczka1982 napisała:

> Witam,
      > córcia od 2 dni ma wysoką gorączkę do 39,5 stopni. Byłam wczoraj u pediatry -
      > stwierdziła zaczerwienione gardełko. Poza tym córcia robi zielone kupki 2 razy
      > dziennie i raczej zachowuje się normalnie.
      > Czy to może być trzydniówka??
      > Pozdrawiam,
      > Agata

Aha, temperatura spada po lekach, a rano znów jest wysoka.
      Czy u którejś z Was Maluch robił zielone kupki przy trzydniówce??
      • bika_05 Re: Trzydniówka 17.03.11, 14:01
        czy to jest trzydniówka to poznasz dopiero, jeśli po 3 dobach wystąpi wysypka. Niestety musisz czekać. Ale to może być wszystko, albo nic. Moja starsza córka, jak miała trzydniówkę, to byłyśmy w szpitalu, bo podejrzewano u niej zapalenie opon mózgowych (miała podniesione ciemiączko :( ) Za to młodsza córka miewała kilkakrotnie gorączkę ok. 40 stopni przez 3-4 dni i nigdy nie wystąpiła po tym wysypka, więc trzydniówki nie przeszła.
        Dodam, że starsza nie miała w trakcie trzydniówki żadnych nieprawidłowości z kupkami.

• kasiaalbrecht Re: Trzydniówka 18.03.11, 12:44
      trzydniówka razcej bez dodatkowych objawów oprócz gorączki i ew wysypki po 3 dobach, moze inna infekcja wirusowa?
    • kasia_750 Re: Trzydniówka 18.03.11, 16:02
      Mój synek miał lekko zaczerwienione gardło. Poza tym dwukrotnie ulał, ale niewielką ilość mleka.
      3 doby gorączki (max 39), która obniżała się po lekach. A potem "książkowa" wysypka.
      Przez kilka dni miał jeszcze lekkie rozwolnienie, możliwe, że po lekach przeciwgorączkowych.
      Oprócz trzydniówki podejrzewaliśmy początek infekcji wirusowej (zaczerwienione gardło), nasilone ząbkowanie oraz zakażenie układu moczowego. Okazało się, że to trzydniówka.
    • niunieczka1982 Re: Trzydniówka 20.03.11, 10:31
      A jednak 3dniówka ;) Wczoraj pojawiła się wysypka :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka