Dodaj do ulubionych

proszę o radę

08.08.11, 15:37
witam! jestem mamą 4 i pół miesięcznej Gabrysi, od sobotniej nocy malutka mi bardzo gorączkuje, podaje jej nurofen i efferalgan tak jak poleciła mi pediatra, mała widać, że jest osłabiona mniej je, nie jest taka radosna jak zawsze, nie chce pić wody choć próbuje wciskać w nią choć trochę czym tylko mogę. Moje pytanie polega na tym od czego może być ta gorączka, bo pediatra nie udzieliła mi żadnej sensownej odpowiedzi tylko kazała czekać. Poza tym przed chwilą zauważyłam, że malutkiej chyba się wbiła mała drzazga w zewnętrzną stronę kciuka, chyba od łóżeczka, bo nie mam pojęcia skąd by to nadobyła zwłaszcza, że tylko w łóżeczku ma kontakt z drewnem. Zrobiła jej się taka wypukła czerwona krosta i trochę w niej było ropy. Usunęłam tą ropę i zdezynfekowałam wodą utlenioną nie wiem czy słusznie tak zrobiłam. Czy ta gorączka może być od tej krosty?? Tak w ogóle to histerii dostaję, tak się martwię. Proszę napiszcie od czego ta gorączka może być??
Obserwuj wątek
    • kasiaalbrecht Re: proszę o radę 08.08.11, 22:05
      radziłabym wykonać badanie moczu
      • ewelllka1986 Re: proszę o radę 09.08.11, 09:44
        badania moczy właśnie wykonujemy czekamy na wyniki, ale sytuacja odwróciła się, bo maleńka ma teraz temperaturę niską, jest chłodna i spocona, 35.8 albo 35.9 nie wiem czy to normalne i strasznie się boję zwłaszcza, że jest rozdrażniona, myślę, że nie jest to spowodowane układem moczowym, bo wtedy malutką bolało by przy oddawaniu moczu czego nie zauważyłam
        • maltry Re: proszę o radę 09.08.11, 14:47
          > myślę, że nie jest to spowodowane układem moczowym, bo wtedy malutką bolało by
          > przy oddawaniu moczu czego nie zauważyłam

U maluchów infekcje dróg moczowych najczęściej przebiegają bez bólu a jedynym objawem może być np. słaby apetyt czy właśnie wzrost temperatury

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka