apati 19.10.11, 11:49 Witam. Córka od 2 dni jak rano sika to ma mętny mocz, potem w ciągu dnia jest już klarowny, gdzieś czytałam że to może być od przyjmowanego wapnia. Ja właśnie podaję jej wapń na zlecenie pediatry. Czy to prawda, że od wapnia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
melancho_lia Re: Mętny mocz poranny 19.10.11, 12:56 Zrób badanie moczu to pewnie będziesz miała odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
apati Re: Mętny mocz poranny 19.10.11, 18:04 Badania zrobię ale dopiero mogę za kilka dni. Czy ktoś może jeszcze mi powiedzieć od czego ten mocz jest mętny rano? Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Mętny mocz poranny 19.10.11, 21:41 "Przejrzystość moczu - prawidłowy mocz, tuż po oddaniu, jest przejrzysty lub lekko mętny. Zmętnienie najczęściej jest spowodowane wytrącaniem się soli fosforanowych, moczanowych, szczawianowych zawartych w moczu. Stopień zmętnienia moczu zależy od stężenia tych soli oraz czasu i temperatury przechowywania moczu. Zmętnienie różnego stopnia może być spowodowane domieszką krwi, ropy, dużej ilości bakterii, kuleczek tłuszczu." ze strony www.zdrowie.med.pl/bad_labor/badania/b_moczu.html Odpowiedz Link Zgłoś