Dodaj do ulubionych

Katar - pneumokoki - sepsa

02.12.11, 22:38
Witam.
Mam problem z moją 1,5 roczną córcią. Od lutego 2011 borykamy się z wiecznym katarem. Katar jest żółto-zielony, gęsty, bardzo utrudniający życie. Po 2 miesiącach bezskutecznego leczenia zrobiłam na własną rękę wymaz. Wyszły bardzo liczne pneumokoki. Córka dostała antybiotyk i przez ok 2 m-ce był spokój. Od lipca znowu problem z katarem. O dziwo żaden lekarz nie kazał niczym leczyć, tylko udrożniać nosek. I niestety w październiku wylądowałyśmy w szpitalu - zapalenie płuc i sepsa wywołana pneumokokami. Od wyjścia ze szpitala minęły niecałe 2 miesiące i znowu zielony katar!!! Już nie mam siły. Nie mam zielonego pojęcia co mam jej podawać. Lekarz każe nasivin ale to nie pomaga. Mam w domu mucofluid i bioparox ale boje sie podac na własną rękę - lekarz odradza. Wrrr czy kiedyś to się skończy? Na pewno ją zaszczepię na pneumokoki ale teraz nie mogę, bo była szczepiona na świnkę i muszę odczekać ok 4 tygodni.
Obserwuj wątek
    • rulsanka Re: Katar - pneumokoki - sepsa 03.12.11, 00:57
      Mój syn miał pneumokoka w nosie i bardzo ładnie wyleczył go bactroban, antybiotyk w maści. Bioparox okropnie podrażnia śluzówkę i u nas nie działał. Mukofluid podawaj koniecznie, pięknie oczyszcza nos. Ja jeszcze podaję flegaminę, 2x dziennie po pół tabletki (jest też syrop dla dzieci). Mukofluid działa po 10 min od podania, a flegamina przez kilka godzin.
      Z własnego doświadczenia mogę polecić leki homeopatyczne Sinuspax i cinnabaris. Byłam totalną sceptyczką do czasu, gdy wyleczyły mnie z zaawansowanego, bakteryjnego zapalenia zatok. Ostatnio wyleczyły też moje dziecko. Miał zielony katar, który przeszedł po 12 godzinach od zastosowania leku.
      • iwonag25 Re: Katar - pneumokoki - sepsa 03.12.11, 10:08
        Witaj, dziękuję za odpowiedź. Powiedz mi proszę czy trzeba zachować jakieś szczególne zasady stosując te leki homeopatyczne? Bo z tego co słyszałam to nie można ich podawać od tak sobie, nie można używać mięty (więc czym myć dziecku zęby) itd. Musimy jakoś przetrwać ten okres do szczepienia:)
        Pozdrawiam
        • rulsanka Re: Katar - pneumokoki - sepsa 03.12.11, 18:36
          Niestety nie jestem ekspertem, do niedawna byłam przekonana, że homeopatia to bzdura :) A pomogła mi czystym przypadkiem. Wzięłam tabletkę z biurka koleżanki (i od razu o tym zapomniałam), a wieczorem nie musiałam już brać antybiotyku i choroba z którą borykałam się od 3 tygodni przeszła jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Później wypróbowałam jeszcze na mężu i dziecku i też pomogło, dlatego myślę, że spróbować warto, szczególnie gdy alternatywą są antybiotyki.
          Może idź do homeopaty?
    • kasiaalbrecht Re: Katar - pneumokoki - sepsa 03.12.11, 08:19
      szczepienie jak najbardziej wskazane, a teraz woda morska ew mucofluid
    • asis09 chlamydia ? 03.12.11, 11:02
    • blina Re: Katar - pneumokoki - sepsa 05.12.11, 08:43
      u mojego dziecka też mamy ciągle problemy zatokowe: zielony katar. Ma często płukania zatok, a ostatnio super skuteczne okazało się przepłukanie zatok antybiotykiem - lekarz trafił w sedno tym pomysłem, bo już ponad miesiąc spokój.Pomagał też bioparox, po psiknięciu do nosa Witek wydmuchiwał mnóstwo zieleniny i dwa dni i było po katarze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka