Dodaj do ulubionych

znowu biegunka?

19.02.12, 20:04
Witam.Ponad miesiąc temy mój syn przyniósl ze szkoły jakąs dziwną biegunkę, trwająca 8 dni.Jak się okazało większosc dzieci miala to samo i też tak dziwnie ich trzymała ok tygodnia, i tylko w nocy.Nad ranem raz wymiotował, przez cały dzień był rześki tylko nie chcialo mu się nic jeść.Podawałm Orsalit , robiliśmy badanie moczu ,przeszło -jest ok.W zeszły piątek , po skończeniu szkoły( mamy teraz ferie od tygodnia), gdy po niego przyszłam ponoć przez 3 godziny mial chrypę i zaniemówił.Dostaliśmy Clemastinę i encorton do domu przez 3 dni.-do niedzieli.Krtan przeszła a w poniedziałek rano po prostu zwymiotował raz.I tyle.JAdl ale tak sobie, i gdy szedł się wypróżnić zawsze była to rzadka kupa.Raz dziennie.A dziś, czyli po 6 dniach w nocy znowu miał to jego przez sen popuszczanie, bez żadnych wymiotów , gorączki i dzisiaj prawie nic nie je.Dodam ze żadnych innych objawów nie ma.Cały ten czas myśleliśmy ze będzie miał Ospę o której wcześniej już pisałam(dwa tygodnie temu były bóle głowy w szkole, które szybko przechodziły, w międzyczasie dzieci przechodziły Ospę,wszystkie oprócz-jego)Odwiedziłam okulistę i laryngologa -wszystko ok.Tydzień temu robiliśmy morfologię z rozmazem -super. Pani doktor twierdzi ze może mieć utajoną ospę, ale jakoś tego nie widzę..Dziecko ogólnie ma się dobrze.W dzień tylko trochę ma takie pryskające kupy .Proszę o poradę w tej sprawie.
Obserwuj wątek
    • kasiaalbrecht Re: znowu biegunka? 21.02.12, 22:07
      czy stolce sa o zapachu kwaśnym, czy ma bóle brzucha, duzo gazów? Warto podac 2 tygodnie probiotyk i zobaczyc jaka bedzie reakcja, czy po np mleku lub owocach popuszczanie jest większe?
      • mald Re: znowu biegunka? 22.02.12, 13:39
        Dziekuję za odpowiedźp.doktor..Nie , kupy sa rządkie, lekko brązowe, dziecku po wstaniu rano jest niedobrze i nie chce jeść.Dzisiaj już się wszystko skończyło , zaczyna jeść, dostaje probiotyk Biotyk i przez 3 dni pił Orsalit.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka