Dodaj do ulubionych

podejrzenie astmy

11.05.12, 06:49
moja 3 letnia coreczka chodzi do przedszkola.ja mam alergie wziewna, tak wiec ona jest obciazona genetycznie.u niej wyszlo ze jest uczulona na bialko kurze i drob.jak kazdy przedszkolak czesto choruje.przewaznie ma katar potem dolacza sie kaszel, taki duszacy, mokry.nasila sie w nocy i po wysilku.pani doktor bylismy wczoraj u alergologa stwierdzila ze jest to kaszel astmatyczny i trzeba jej poglebic testy.dostala leki wziewne w tubie i mamy zobaczyc jak bedzie za tydzien.martwie sie jesli to astma.co o tym sadzic?
Obserwuj wątek
    • ewa.misko-wasowska Re: podejrzenie astmy 11.05.12, 09:41
      Witam,
      zgadzam się, że trzeba pogłębić diagnostykę, ale jeżeli to faktycznie astma wczesnodziecięca to szybkie włączenie leczenia będzie skutkowało dobrą kontrolą choroby. Ale może póki co może ma tylko poinfekcyjną nadreaktywność oskrzeli.
      Pozdrawiam serdecznie
    • xsenia.pl Re: podejrzenie astmy 11.05.12, 22:11
      u mojej coreczki z posiewu kalu wyszly jeszcze pojedyncze candida.co to moze oznaczac?
      • xsenia.pl Re: pomogly leki na astme 15.05.12, 15:48
        coreczka przyjmowala leki wziewne na probe p/astmie czy to odarzu oznacza ze ma jednak astme skoro leki pomogly?
        • oliwkawawa Re: pomogly leki na astme 16.05.12, 11:13
          niekoniecznie, te leki niwelują objawy w postaci kaszlu, a jaka jest prawdziwa przyczyna.. tego narazie chyba nie wiecie?
          • xsenia.pl Re: pomogly leki na astme 16.05.12, 11:21
            nie wiemy pani doktor na podstawie kaszlu podejrzewa astme

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka