Dodaj do ulubionych

wymaz z nosa

11.05.12, 13:07
córka od prawie dwóch tyg. ma zielono-zółty katar najwiekszy po nocy i jest gęsty trudny do wysmarkania podaje jej pneumolan ale zastanawiam sie czy nie zrobic wymazu z nosa i moze lepiej podleczyc ten nosek bo męczy sie z tym katarem juz tyle co miesiąć prawie ma taki katar ostatni leczylismy bactrimem.Czy taki wymaz mozna zrobic o obojętnej porze czy trzeba rano i czy do tego zrobic tez wymaz z gardła czy wystarczy tylko z nosa.??
Obserwuj wątek
    • rulsanka Re: wymaz z nosa 11.05.12, 14:50
      W jakim wieku jest córka?
      Wymaz warto zrobić, nie trzeba być na czczo, ale pamiętaj, że niektóre laboratoria wcześnie zamykają, więc trzeba być rano, np. do 10-tej.
      Z gardła nie trzeba, jak tylko nos choruje.
      • monia2506 Re: wymaz z nosa 11.05.12, 18:41
        córka ma 4 latka i chodzi sporadycznie do przedszkola bo własnie choruje jak nie zapalenie gardłą tak teraz dosc często katar który jest gęsty i wydaje mi sie ze bakteryjny robimy inhalacje z soli, psikamy woda morska
        • rulsanka Re: wymaz z nosa 11.05.12, 20:45
          No to spokojnie możesz zastosować sinus rinse. To taka butelka do płukania, którą napełniasz specjalnym roztworem. U syna po jednorazowym zastosowaniu ustąpił dwutygodniowy zielony katar.
          Mój syn miał katary notorycznie przez półtora roku, mniej więcej pół na pół ze stanami bez kataru. Czuł się dobrze, normalnie chodził do przedszkola.
          Podawałam 2x dziennie flegaminę i doraźnie mukofluid, sól morską, nasivin w sytuacjach kryzysowych. 2-3 razy brał bactroban. Ale dopiero sinus rinse przyniósł tak spektakularny efekt. Kulki homeopatyczne cinnabaris dagomed też mu tak pomagają, ale z homeopatią jest tak, że nie na każdego działa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka