Dodaj do ulubionych

podwyższone CRP

31.05.12, 19:14
Witam! Mój 3,5 letni synek w listopadzie przechodził bakteryjne zapalenie płuc i od tamtej pory jestem przewrażliwiona na punkcie kaszlu i połączonej z tym wysokiej gorączki. Dziecko ma podejrzenie astmy i przepisany pulmicort w inhalacjach. Od poniedziałku zaczął mocno kaszleć i dołączyła do tego gorączka powyżej 39 st. Kaszle do dzisiaj, byliśmy we wtorek u lekarza osłuchowo ponoć czysty, gardło czyste, ale skąd ta gorączka? Dla pewności zrobiłam dzis mu padanie CRP wyszło 18 przy normie 6-8 czy jest to na tyle wysokie, że powinnam odwiedzić ponownie pediatrę? Boję się żeby znów nie doszło do zapalenia płuc, dodam, że 3 razy dziennie inhaluję go pulmicortem + berodualem. Bardzo proszę o poradę!
a to niepokojące mnie również dwa wyniki morfologii: Hemoglobina-10,7(12,2-18,1);Hematokryt33,3(37,7-53,7)
Obserwuj wątek
    • ewa.misko-wasowska Re: podwyższone CRP 01.06.12, 07:13
      Witam,
      wizyta u pediatry w dniu dzisiejszym konieczna. Gorączka do 39 st.C utrzymująca się od kilku dni i kaszel bez zmian osłuchowych są wskazaniem do wykonania RTG klatki piersiowej celem wykluczenia zapalenia płuc.
      Pozdrawiam serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka