olarawa
24.08.12, 22:49
Witam.
Mam problem bo nie wiem co mam robic i czy dobrze postepuje. 9 sierpnia bylam z dzieckiem u lekarza bo na PIERWSZE szczepienie< dziecko urodzilo sie 22.06.2012> lekarka go badala i osluchowo nic nie wyszlo ale zle wygladal bo byl blady zwazyla go i malo przybral na wadze <urodzil sie mial 4,600 i 63cm> bo wazyl 5,400 a 69cm ale byl nie cale 30min po jedzeniu i kupki nie robil. Kazala mu pobrac krew na badania i mocz. Wiec ze byla polozna od razu pobrala nam krew i wyniki wyszly ze Plytki krwi (ICD9:C66) podwyzdzone bo 436 x 10^3uL norma 130-400; NEU%(ICD9:C32) obnizone bo 10,2 % norma 27,0-51,0; LYM%(ICD9:C32) PODWYZSZONE BO 72,9% NORMA 38,0-60,0. A wszystko inne we krwi dobrze wyszlo Natomiast mocz pozniej zawiezlismy do badania ale z woreczka bo maly na siusial do woreczka a ja przelalam do pojemnika i wyszlo ze ma bakterie Escherichia coli 10^4 CFU/ml. Od razu jak tylko bylismy u lekarki to dostal antybiotyk ,,ZINAT" mialam dawac co 12 godzi po 3,5ml i tak przez 10 dni dostawal. 20.08 bylismy na kontroli i Stas przybral na wadze bo wazyl 5,520 ale tez oczywiscie byl po jedzeniu i nie robil kupki. Lekarka powiedzial ze jak nic sie nie bedzie dzialo i bedzie przybieral na wadze to za 2 tyg moge go zaszczepic a za 3 na pobranie krwi i mocz Ale czy nie zawczesnie na ta szczepionke powinnam dluzej poczekac?? Czy z moim dzieckiem dzieje sie cos zlego?? Bo co lepsze moja tesciowa do mnie dzwonila i powiedzial ze rozmawiala z jakim lekarzem polozna z rodziny i z kims tam jeszcze i ze ona miala 4 dzieci i ze nie powinnam szczepic dziecka bo to za wczesnie po antybiotyku i wogole mam juuz straszny metki w glowie co robic PROSZE POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak cos jeszcze nie napisalam to posze pytac tylko pomozcie mi:(!!!!!!!!