Dodaj do ulubionych

Ból policzka

20.12.12, 21:16
Mój 5 letni syn od kilku dni skarży się na ból policzka. Początkowo myślałam że to pewnie jakaś krostka , ale w buzi ma czysto. Zęby ma zdrowe, więc też wykluczam ten temat. Poza tym nie gorączkuje , nie ma żadnych innych objawów , poza tym , że dzisiaj pojawiła się opuchlizna i rzeczywiście ten policzek od środka jest również napuchnięty. Co to może być ?
Obserwuj wątek
    • ewa.misko-wasowska Re: Ból policzka 22.12.12, 12:10
      Witam,
      przyczyn opuchnietego policzka może być wiele, stan zapalny dziąsła, zatok, ślinianki, upośledzenie drożności ślinianki, uraz, cysta. Trudno stwierdzić nie widząc pacjenta. Sugeruję konsultację u pediatry.
      Pozdrawiam serdecznie
      • krutka74 Re: Ból policzka 04.01.13, 22:50
        Witam,
        czy znalazła Pani przyczynę tego bólu policzka?
        Moja 5,5 letnia córka od jakiegoś tygodnia też skarży się na ból policzka.
        Obmacałam, obejrzałam zęby i nie znalazłam nic, co mogłoby wskazywać na jakiś stan zapalny.
        • werdan12121212 Re: Ból policzka 04.09.15, 00:38
          Witam moja 5 letniA corka kiedy tylko zaczyna sie bol policzka oznacza to zapalenie ucha przy pierwszym razie bylismy pewni ze symuluje
          • bsis Re: Ból policzka 04.09.15, 09:11
            u nas tez ból policzka oznaczał zapalenie ucha.
    • zamartwiajacysietata2 Re: Ból policzka 09.01.17, 10:07
      Ja jestem ojcem 4 letniego syna, u nas ból jest bardziej w okolicy stawu skroniowo-zuchwowego, robiliśmy usg, rtg, pantomogram i nic konkretnego nie wyszło, dziecko boli przynajmniej raz dziennie, zwykle po 15 min przechodzi, możliwe że ból nasila się po jedzeniu twardszych pokarmów, nie ma opuchlizny ani goraczki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka