Dodaj do ulubionych

zatkany nos 8 mc

20.09.13, 14:55
Bardzo prosze o wskazowki porady co na zatkany nosek u niemowlaka. Maly ma katar juz od tygodnia i jakos nie chce mu sie poprawic. Nosek jest zupelnie zatkany. Bylismy w srode u pediatry stwierdizl jakas wirusowke. Dal nam Nasivin 3 razu dzinnie przez 3 dni Plus nurofen plus tantum i duzo wody morskiej. Dzis wiec ostatni dzien nasivinu. Nie od konca on i tak odtyka nos a jak go odstawie to juz w ogle nie wiem jak maly bedzie jadl. Dodam ze to cycocholik i nic innego sie napic nie chce/nie umie:( maly jest juz tak zrazony ze nie da sie do nosa dotknac.w ogole to juz jego 5 katar nie wiem czemu ciagle lapie przeziebienia:(
Obserwuj wątek
    • czarna_12 Re: zatkany nos 8 mc 20.09.13, 22:12
      euphorbium do nosa kilka razy +Spróbuj sinupret on rozrzedza wydzielinę i szybciej schodzi i oczywiście frida:-)Jeżeli katar ciągle wraca poprosiłabym o krople do oczu z antybiotykiem które się wpuszcza również do noska.
      • klusia09 Re: zatkany nos 8 mc 21.09.13, 10:58
        Dzięki spróbuje to euphorbium. Sinupret dla takiego małego to się nie odwazę. Pamiętam jak lekarz dlugo się zastanawiał czy mojej wtedy 2-latniej córce to przepisac. Może ktoś jeszcze zna jakieś domowe sposób na zatkany nos u maluszka. Moja strasza do półtora roku to w ogóle nie chorowała stąd nie wiem co małemu można by jeszcze dac żeby ulżyć.
        • czarna_12 Re: zatkany nos 8 mc 21.09.13, 11:52
          Moja miała 5 miesięcy jak pierwszy raz dostała sinupret bo deflegmin był zbyt mocny.
        • mad_die Re: zatkany nos 8 mc 23.09.13, 21:40
          Twoje mleko jest najlepsze.
          Wiec wpuść mu kilka kropel do nosa.
          Do tego woda morska i odciąganie.
    • ewa.misko-wasowska Re: zatkany nos 8 mc 23.09.13, 21:02
      Witam,
      jak jest starsze rodzeństwo w domu to niemowlę ma prawo mieć kilka infekcji kataralnych w roku, co do sposobów na udrożnienie noska to w tym wieku jest ich niewiele, przede wszystkim inhalacje z soli fizjologicznej, przy gęstej wydzielinie można podawać preparaty z mesną w spray'u, oczyszczanie fridą.
      Pozdrawiam serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka