Dodaj do ulubionych

Dziwna senność

11.10.13, 18:43
Witam, mam pytanie do Pani doktor. Mój Synek (obecnie 4,5 miesiąca) od jakiegoś tygodnia jest niespotykanie senny. Zasypia kolo 22-23 (w nocy często śpi bardzo niespokojnie, wierci się), około 5 jest karmienie i śpi dalej do 9. Później śpi znowu mniej więcej 11-13 (dziś był wyjątek i spał tylko pół godziny zamiast 2), później śpi 15.30-17 i jeszcze przed nocnym spaniem ma drzemkę pólgodzinną. Czy powinnam mu zrobić jakieś badania? Pewnie niektórzy powiedzą, że powinnam się cieszyć, ale ja zaczynam się martwić. Z czego może wynikać ta senność? Bo chyba nie z ząbkowania? Czy możliwe, że się nie wysypia w nocy przez to kręcenie się?
Obserwuj wątek
    • kopiko-lol Re: Dziwna senność 11.10.13, 20:31
      osluchowo czysty? Moja corka byla bardzo senna jak miala zapalenie płuc. Nie chce sugerowac, ze Twoje dziecko tez je ma, tylko pisze kiedy córka była nadzwyczaj senna. Miałą wtedy 5 tyg i "siła" nie szło jej dobudzic.
      • zatroskanamama1985 Re: Dziwna senność 12.10.13, 13:44
        Osłuchowo jest ok. Dodam, że te dwie dwugodzinne drzemki w dzień to na spacerze, nie wiem, czy w domu też by tak było.
    • zatroskanamama1985 Re: Dziwna senność 13.10.13, 10:23
      Narzekałam, że tyle śpi i mam - w nocy praktycznie zaraz po zaśnięciu się wiercił, trzymał się za głowę, kręcił głową i obudził się o 4 (do tej pory już dawno mu się tak nie zdarzało, ja go budziłam około 5 na karmienie). O tej 4 Synek skory do zabawy, zjadł i zasnął po wielkich bólach dopiero o 6. Czy to z powodu ząbkowania się tak kręci i wybudza?
    • ewa.misko-wasowska Re: Dziwna senność 14.10.13, 09:06
      Witam,
      jeżeli bardzo Panią niepokoi stan dziecka warto zrobić badanie ogólne moczu, morfologię i CRP, trudno coś więcej doradzić póki co,
      pozdrawiam serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka