04.08.14, 14:14
Witam!
Pani doktor u mojej 4, 5 letniej córki widać z lewej strony 1 cm poniżej żeber niewielkie skośne wybrzuszenie.
Zastanawiam się czy gołym okiem widać powieszoną śledzionę. Córka leczy się na zaparcia i ma powiększone węzły krezkowe (pisałam we wcześniejszych watkach).nie wiem czy to jelita czy może mięśnie.
Ostatnie badania z czerwca były ok. usg z kwietnia- śledziona 70 mm lekarz nie napisał ze powiększona (córka ma 117 cm). Kolejne badanie mamy zrobić w październiku. Córcia czuje się dobrze. 28 lipca szczepiona na ospę lekarz badał brzuszek było ok, nie wiem czy juz sama shizuje :)
Obserwuj wątek
    • eska81 Re: sledziona 04.08.14, 21:48
      Pani doktor i jeszcze pytanie odnośnie kup. Córcia w związku z zaparciami jest na forlaxie 1 szasz. od 4 dni mimo forlaxu kupy nie robiła sama musiałam wspomóc lewatywką. zauważyłam tez ze w tych kupach sa jakby błony białe sznurki, sama nie wiem jak to nazwac, ogólnie kupa b. jasna (przepraszam za szczegóły ale znów sie zaniepokoiłam) oczywiście zadzwonię do gastrologa ale będzie dopiero w piątek , dlatego poprosze o jakąs podpowiedz czy to moze byc od tego forlaxu , czy dlatego ze przytrzymuje te kupy. Dodam jeszcze ze gastrolog nie wierzy mi, ze po forlaxie mozna nie robic kupy. w październiku ma córcia termin na badanie odbytu. odstawiłam nabiał na chwile sie polepszyło i znów mamy problem . Gastrolog twierdzi ze przy grnanulocytach kawsochłonnych w normie alergii nie ma. Ja juz nie wiem jak malej pomóc . juz 4,5 roku "bujamy sie " z problemem.
      • lea228 Re: sledziona 04.08.14, 22:24
        odstawiłam gluten, kupy sa co 2 dzień
        • angela10086 Re: sledziona 04.08.14, 22:47
          dobry chirurg dzieciecy sie klania
    • ewa.misko-wasowska Re: sledziona 05.08.14, 11:49
      Witam,
      jeżeli Panią niepokoi lewa strona jamy brzusznej to warto zrobić usg, które wykaże jak obecnie wygląda śledziona, a może to po prostu zbite masy kałowe w lewej części okrężnicy? Śledzionę raczej możemy wybadać dotykiem. Można zwiększyć Forlax do 2 saszetek i ważne, żeby przy upałach pić dużo płynów, trudno mi się ustosunkować co do wyglądu kupki, nie jest to typowy kolor po Forlaxie, albo przynajmniej ja się z taką zależnością nie spotkałam.
      Pozdrawiam gorąco

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka