Dodaj do ulubionych

dziwna "bostonka'

06.10.14, 09:39
Wiem, ze kazde dziecko przechodzi te chorobe troche inaczej, ale mam dwie watpliwosci i bardzo prosze o rade. Corka 2 lata.

- jak poloze corke spac, to po ok godzinie zaczyna sie charczenie z nosa, odkaslywanie. w dzien nic sie nie dzieje, moze raz jej woda poleci lekko. A w nocy przytyka jej sie ten nosek, musi sie podnosic odklaslywac, meczy sie cala noc. Trwa to juz 5 nocy

- zaczelo sie zaczerwieniem na wew str dloni, myslalam, ze cos sobie obtarla, ale na trzeci dzien byla to juz wysypka i wtedy poszlismy do lekarza i diagnoza bostonka, mijaja kolejne trzy dni, wysypka sie nie powieksza, przestala swedziec (drapala sie tylko w nocy), ale pojawila sie dzis w nocy goraczka ok 38,3 (mierzylam w uchu, dlatego pisze, ze okolo). W tej chwili stan podgoraczkowy. No i czy to jest normoalne przy bostonce? Bo wszedzie gdzie czytam, to pisza, ze najpierw goraczka, a potem wysypka, u nas jakby na odwrot.

Jesli liczac od pierwszych zaczerwienien na dloniach i tego charczenia nocnego, to juz 6 dzien i dopiero teraz goraczka??

Czy mam wracac do lekarza? Czy jeszcze czekac, bo tak tez bostonka moze przebiegac?

dziecko ma aptetyt, dobry humor. Tylko te noce

acha i ja od 3 dni tez silny bol gardla i pojedyncze kropki na dloniach, Gadlo juz prawie nie boli

dziekuje bardzo za uwagi :)
Obserwuj wątek
    • ewa.misko-wasowska Re: dziwna "bostonka' 06.10.14, 10:10
      Witam,
      gorączka może się dołączyć po kilku dniach wysypki, pozdrawiam
      • kindddzia Re: dziwna "bostonka' 06.10.14, 10:13
        serdecznie dziekuje, bardzo mnie Pani uspokoila

jakby ktos mogl jeszcze napisac czy te charczenia nocne to tez moze byc norma to bede wdzieczna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka