Dodaj do ulubionych

2 miesieczny kaszel mokry

25.11.14, 11:57

Witam! Moje dziecko od wrzesnia jest chore. Ma cały czas mokry kaszel i chyba katar. Pisze chyba bo juz nie leje jej sie z nosa. W nocy spi normalnie ale cos jej furczy w nosku, czasem zmienia jej sie glos tak jakby miala cos w gardle i nie mogla odkaszlnac. Byla leczona juz klacidem bo miala mykoplazme, miala podawane krople na ten zalegajacy katar i poprawa byla krotkotrwala. Osluchowo caly czas czysto, temperatury brak, a ona caly czas ma ten kaszel. Nie jest on jakis obecnie meczacy czy czesty ale jest. Codzienniekaszle czasem wiecej czasem mniej i zawsze tojest kszel mokry. Od wrzesnia bylam z nia 7 razy u roznych lekarzy i nie ma poprawy, tzn. Jest ale ktotkotrwala na 3 dni czy tydzien. Dodam ze wczesniej wogole nchorowala, dopiero jak poszla do przedszola. Czy to jest nirmalne i w koncu minie?
Obserwuj wątek
    • blaue777 Re: 2 miesieczny kaszel mokry 25.11.14, 13:26
      Moi lekarze zawsze mówią, że jak jest katar to jest i kaszel. Polecam inhalacje z mucosolvanu, ile lat ma dziecko?
      • kurator30 Re: 2 miesieczny kaszel mokry 25.11.14, 20:32
        Zastanawiam sie nad kupnem neubulizatora . Czy moze mi ktos na ten temat cos napisac, czy warto wydac te pieniadze. I wreszcie jaki neubulizator najlepiej wybrac.
    • blaue777 Re: 2 miesieczny kaszel mokry 25.11.14, 20:40
      My mamy zwykły z Lidla za 100 zł. Wg mnie warto, bo o ile Mucosolvan w syropie (ani inny wykrztuśny) nie zadziałał nigdy, to podany wziewnie zazwyczaj tak
    • ewa.misko-wasowska Re: 2 miesieczny kaszel mokry 25.11.14, 20:46
      Witam,
      nasuwają mi się dwie odpowiedzi:
      1) są to kolejne infekcje z krótkimi przerwami, jak wyżej napisano - katarowi zwykle w pewnym momencie towarzyszy kaszel;
      2) nawrót Mycoplasmy (ale to w sytuacji jak antybiotyk stosowany był <10 dni, zaleca się stosować klarytromycynę 10-14 dni).
      Nebulizator uważam zat dobrą inwestycję - mogą ulgę przynieść już inhalacje z samej soli fizjolog.
      Pozdrawiam serdecznie
      • kurator30 Re: 2 miesieczny kaszel mokry 26.11.14, 06:36
        Klacid miala brac 14 dni ale w 10 dniu dostala jelitowki i nie dalo rady wybrac antybiotyku do konca. Wiec sama nie wiem. Ale intuicja mi podpowiada ze ten kaszel to z powodu kataru. Mam juz tez troche dosyc bo tak naprawde to od poczatku przedszola nie byla w nim ciagiem dluzej niz 5 dni. No i teraz jest jakas epidemia i moje dziecko tez dopadlo. Katar sie powiekszyl kaszel oczywisvie tez i doszla temperatura, wiec od dzis znowu zostaje w domu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka