Dodaj do ulubionych

IgE klasa II

13.02.15, 14:15
Syn ma 3 lata, ma astme oskrzelową wczesnodziecięcą. Zawsze miał do tego drobne problemy skórne, jakby liszaje, głównie na buzi czasami na płatkach uszu. Ostatnia jego choroba zbiegla sie w czasie z zakupem nowego zwierzęcia, kota. Młody katarzył, kaszlał ale nic poza tym. Choroba ustała a wraz z nią objawy. W międzyczasie zrobiłam mu testy z Krwi na alergię. trochę mnie niepokoilo ze stan skóry się pogorszył. Nie ma tragedii ale jak nie smaruje buzi kremem z hydrokortyzonem to krostki wracają, do tego dostał dziwnych plam na pupie, czerwone, łuszczące się. Dziś zauważyłam że jedno oko ma zaczerwienione , jest też trochę ropy jakby zapalenie spojówki. Czy to może być naprawdę przez kota? Z IgE wyszła nam 2 klasa przy dolnej granicy. W poniedziałek idę do dermatologa ale może ma ktoś podobne doświadczenia czy rady. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • karolina33331 Re: IgE klasa II 13.02.15, 18:52
      Jeśli Twój syn ma astmę wczesnodziecięcą, i do tego zmiany skórne, które traktujesz hydrokortyzonem to naprawdę nie rozumiem jak mogłaś się zdecydować na jakiekolwiek zwierzę w domu/ Każdy rozsądny alergolog Ci powie o profilaktyce antyalergicznej i niezależnie od tego czy dziecko jest uczulone na zwięrzęta czy nie to w domu astmatyka-alergika nie ma miejsca na zwierzęta.
      • gkajla21 Re: IgE klasa II 13.02.15, 18:56
        Sęk w tym że mieliśmy wcześniej królika, alergolog o tym wiedział, nic nie mówił żeby się pozbyć , nie wspomniał też o tym że posiadanie innych zwierząt to zły pomysł. Mówił tylko ze mały z tego pewnie wyrośnie .
        • karolina33331 Re: IgE klasa II 13.02.15, 19:04
          Boszeee. Przepraszam za obcesowość. Zmieńcie alergologa. Dziecko z astmą alergiczną nie może mieć w domu zwierząt.
          • karolina33331 Re: IgE klasa II 13.02.15, 19:06
            Hydrokortyzon to ostateczność. Obie moje córki miały zmiany skórne. Hydrokortyzonu nie używałam. Koncentrowałam się na diecie, natłuszczaniu i profilaktyce antyalergicznej.
            • gkajla21 Re: IgE klasa II 13.02.15, 19:12
              Chyba tak będę musiała zrobić. Dziękuję za rady jestem w temacie laikiem. Maść którą na buzię przepisuje nam pediatra ma w składzie też srebro i witaminę E. Poza tym syn na tą astmę dostaje tylko singular. Tak to doraźnie pulmicort i berodual.
              • karolina33331 Re: IgE klasa II 13.02.15, 21:03
                Mam w domu 2 astmatyczki/alergiczki i sama jestem astmatykiem. Jeśli Twój syn dostaje tylko singulair a doraznie pulmicort i berodual to znaczy, że astma jest na razie lekka i tym bardziej postaraj się usunąć wszystkie potencjalne alergeny, mroź pluszaki w zamrażarce, wywali dywany, wykładziny, książki trzymaj w regałach za szybą. Czy takie działanie się opłaca? W dalszej perspektywie na pewno. Im mniej alergenów tym lepsza kontrola choroby.
                • karolina33331 Re: IgE klasa II 13.02.15, 21:06

Jesccze dodam, że u moich dzieci zmiany na pupie pojawiały się przy alergii na pokarmy. Jak odstawiłam mleko, i niektóre owoce to zmiany przestały się pojawiać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka