Dodaj do ulubionych

drętwieją nóżki

20.04.07, 11:52
od miesiaca mojej córci(2,5latek) drętwieją nóżki i to kilka razy dziennie,
poza tym bolą kolana i łydki. Ja również tak miałam ale na początku
podstawówki i było to związane z gwałtownym wzrostem. A co może być przyczyną
takich dolegliwości u mojej córci?? Od tygodnia podaję jej tran 2 razy
dziennie 1 kapsułkę(bardzo strzelały jej stawy, choć ma zdrowe-były badane
przez pediatrę), ale jest atopikiem i płaci okropną męką w nocy za
te "witaminki".
Obserwuj wątek
    • katyna1 Re: drętwieją nóżki 20.04.07, 11:54
      ach, jeszcze jedno! kolanka krzywią się jej do środka, to również normalne wdł
      pediatry, ale pamiętam, ze pół roku temu kolana tak mocno jej puchły i bolały,
      ze nie umiała chodzić. Czy mogła odziedziczyć po mnie reumatyzm i to w tak
      młodziutkim wieku???
      • katyna1 Re: drętwieją nóżki 20.04.07, 11:59
        heh, jeszcze jedna sprawa, od 2 miesiecy boli ją brzuszek, czasami parę razy
        dziennie, a zdarza się, że, ale ona już nie reaguje na ten lek, a zwiększyć czy
        przedłużyć dawkowanie nie zamierza-nie chcę z niej robić małej lekomanki
        • tara34 Re: drętwieją nóżki 20.04.07, 16:49
          dziewczyno pędż z dzieckiem do lekarza,wykonaj badania.Przyczyn moze byc wiele
          a to wykrzywianie nie ma nic wspolnego z krzywicą?
          • katyna1 Re: drętwieją nóżki 21.04.07, 09:27
            byłam wczoraj u pediatry-mam przemieniać jej buty z lewego na prawy 2 razy
            dziennie po 2h, ale i tak poprosiłam o skierowanie do ortopedy. Generalne
            badania, również na wszystkie pierwiastki ma robione co pół roku i zawsze było
            wszystko super. Dlatego pytam się na forum, bo mimo "że wszystko w porządku" to
            się martwię.
            • mikolaj_danko Re: drętwieją nóżki 23.04.07, 21:20
              Przyczyn drętwienia nóżek, bólów stawowych może być kilka, m.in.: zaburzenia jonowe, niedobory magnezu - czy dziecko jest na jakiejś "drakońskiej" diecie?, a także zaburzenia ukrwienia - czy nóżki są tak samo ucieplone, żadna nie jest bledsza od drugiej?? Czy bolesne stawy nie są obrzęknięte, zaczerwienione, nie maograniczonej w nich ruchomości? Dziewczynke nie przechodziła w ciągu ostatnich miesięcy płonicy, anginy paciorkowcowej? Nie gorączkuje? Nie miała infekcji pasożytniczych? Generalnie, jak Pani widzi dzicko musi być dokładnie obejrzane przez pediatrę, jeżeli nie stwierdza żadnych odchyleń, zwrócenie się do ortopedy jest słuszne. Dolegliwości mogą być też np. związane z wadą postawy dziecka.
              • katyna1 Re: drętwieją nóżki 23.04.07, 21:38
                właśnie, ze na wszystkie pytania odpowiedź brzmi-nie, zaczełam stosować poradę
                pediatry i przemieniać buciki, oraz kupiłam jej sandałki ordopedyczne za zgodą
                ortopedy, niby jest lepiej, narazie nie skarży się na żadne bóle, jedynie bóle
                brzuszka, ale może to taki wiek? Nie chodzi do przedszkola, jest stale ze mną.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka