Dodaj do ulubionych

brzydka buzia

29.05.07, 23:47
Jak syn miał 2 miesiące wyszło mu kilka ropnych krostek. Teraz ma skończone 7
m-c a pozostałości po tamtych krostach dalej widać (ciemnoczerwone
kropeczki). W jednym miejscu na policzku widoczne czerwone wypuklenie i
wyczuwalna grudka (ropa) w środku. Próbowaliśmy nawet maści ichtiolowej żeby
to wyciągnąć na zewnątrz ale nie pomogło. Jak można się tego pozbyć, czy
poprostu nie ruszać i kiedyś samo zniknie?
Obserwuj wątek
    • mea27 Re: brzydka buzia 30.05.07, 03:50
      mojej siostrze,gdy miala 7 m-cy,wyskoczyla taka sama krostka na policzku,doktor
      dal jej masc,ktora tylko pogorszyla,nie bylo czubka i nie mialo jak to
      zejsc,poczatkowo ropa a potem krew,i tylko sie zbieralo pod skorka.2 razy
      interweniowal chirurg(bylo to straszne-na zywca jej to przecial i powiedzial
      mojej mamie ze gdy sie to powtorzy to ma sama jej to przeciac i wycisnac!!!)
      oczywiscie nie mialo to miejsca,gdy miala ok 1,5 roku uroslo to jej tak ze
      miala caly policzek twardy i czerwony(11mm na 15mm).szybka wizyta w szpitalu
      powiatowym,nie chcieli nic z tym zrobic i odeslali ja do warszawy,nastepnie
      operacja,wycinek pobrali do analizy,teraz ma 8 lat i nic sie nie dzieje ale
      musi uwazac na wszelakie krostki na ciele szczegolnie na twarzy,pozostala tylko
      coraz miej widoczna blizna,pisze to nie zeby cie przestraszyc ale po to ze
      wydalo mi sie to zbiezne z historia,bynajmniej poczatkami, mojej siostry.musisz
      obserwowac ta zmiane i gdyby cie to niepokoilo to idz do odpowiedniego
      spejalisty,zycze zdrowia twojemu dziecku.
    • mikolaj_danko Re: brzydka buzia 31.05.07, 17:25
      Jeżeli zmiany mają ewidentnie charakter ropny, można stosować maści odkażające np. polseptol - trzeba jednak bardzo uważać aby maść nie dostała się do oczka malucha. Może być konieczne zastosowanie maści antybiotykowej. W razie wątpliwości trzeba skonsultować się z dermatologiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka