Dodaj do ulubionych

plamka na ramieniu

24.06.07, 14:55
witam! Gdzies od 2 mies. moja córka ma na ramieniu jasno czerwona plamkę
wielkości ok. 1x2 cm. ta plamka jest raczej jasna, w środku niej jakby były
małe kropeczki (widoczne dopiero przy dokłądnym przyglądnieciu się). Na
początku nie martwiłam się tym, pomyslałam, ze zejdzie. Ale mija już chyba 2
mies., a plamka dalej jest. Co to może być? czy powinnam udać sie z nią do
dermatologa czy może innego lekarza? prosze o radę.
Obserwuj wątek
    • magda8867 Re: plamka na ramieniu 25.06.07, 21:17
      Musze chyba iść jednak do dermatologa, martwi mnie ta plamka coraz bardziej, bo
      ostatnio tak jakby się powiększyła. Co to może być???? Najgorsze sa te terminy
      3 tygodniowe albo więcej do dermatologa. Panie doktorze może Pan cos napisać?
      • anilorak Re: plamka na ramieniu 26.06.07, 08:31
        Witaj,
        Moze dziecku zrobil sie jakis naczyniaczek? taki ktory samoistnie sie wchlania?
        sama nie wiem, dosc dlugo z tym czekasz, moze idz do jakiegos prywatnego
        lekarza. A do zwyklego rodzinnego nie mozesz isc?
        • magda8867 Re: plamka na ramieniu 27.06.07, 12:34
          Byłam u dermatologa, udało mi się dostać, ale niestety usłyszalam od pani
          doktor, ze ona nie wie, co to jest. Mówiła, że na łupież różowaty Gilberta to
          nie wygląda, gdyz za długo sie utrzymuje (będzie chyba już 1.5 mies).
          Tymczasem oglądam plecy mojej córeczki i zauważyłam, że poniżej tej plamki
          wychodzi jeszcze jedna podobna i w kilku miejscach ma jeszcze jakby takie
          delikatne plamki, ledwo widoczne, wyglądające, jakby naczyńka pękały. Ta duża
          plamka tez tak wyglądała a teraz zrobila się bardziej różowo-pomarańczowawa,
          jest raczej gładka, może delikatnie porowata.
          CO TO MOŻE BYĆ??? A jak właściewie wygląda ten łupież Gilberta i jak się go
          leczy. Jak długo się utrzymuje?
          Już sama nie wiem, może powinnam iść do jeszcze jednego lekarza, martwi mnie to
          coraz bardziej!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka